![]() |
2025/04/19 Dark Tranquillity, Moonspell @ Šiška |
Post Reply ![]() |
Author | |
devlin ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 16.Nov.2007 Location: Vatican City State Status: Offline Points: 8610 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Posted: 24.Dec.2024 at 10:13 |
Zomg, kolk bo tole sedl
![]() Edited by Dejan - 15.Jan.2025 at 09:08 |
|
![]() |
|
Speadge ![]() Senior Member ![]() dežurni aktivist Joined: 22.Jul.2015 Status: Offline Points: 2377 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pff... ljenčina ena :p
![]() Torej v kratkem časovnem zaporedju v Ljubljani DT ter In Flames. Zdaj manjkajo samo še At The Gates, pa bo Gothenburg za nekaj časa pokrit :) |
|
P l a c e h o l d e r
|
|
![]() |
|
devlin ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 16.Nov.2007 Location: Vatican City State Status: Offline Points: 8610 |
Kva je to Hiraes? (Ljenčina intensifies.)
Edited by devlin - 24.Dec.2024 at 13:26 |
|
![]() |
|
Speadge ![]() Senior Member ![]() dežurni aktivist Joined: 22.Jul.2015 Status: Offline Points: 2377 |
Nisem še doma, da bi prečekiral, ampak na sliki vidimo eno lepo urejeno fejst jezno dečvo, tako da imamo lahko malce predstave. ![]() |
|
P l a c e h o l d e r
|
|
![]() |
|
Drgač sem vse odkar sem videl ta dva banda na cesti upal da paket zavije k nam (in da bodo moonspelli imeli dobro setlisto). Fairies grant wishes. Božič je
![]() |
|
![]() |
|
Ok, prečekiral. Na prvo poslušanje precej precej podobno Arch Enemy z Alisso, bi rekel. Pa ne zgolj zaradi ženskega vokala, ampak tudi sicer refreni, melodika. Ja, precej sorodno. Ne povsem moj cup of a tea, ampak mislim, da se bodo fajn vklopili kot predvozači Staneta in druščine.
|
|
P l a c e h o l d e r
|
|
![]() |
|
No bal sem se da bo kak power z cheezy tematikami (mighty sword, oiled warrrior, dark lord.....) in vokali ter eye candy frontwomanko, pa bom zdaj celo tvegal in dal gor ob priliki. Po opisu bi čist komot tudi sam vajbal na to.
Še enkrat hvala dihurčka
![]() ![]() ![]() ![]() Edited by devlin - 25.Dec.2024 at 04:54 |
|
![]() |
|
Paparazzi ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 14.Oct.2008 Status: Offline Points: 2695 |
Britta iz Cripper na vokalih
![]() |
|
Papa Papa Paparazzi !
|
|
![]() |
|
Opa, Cripper so bili gud.
|
|
![]() |
|
Karta secured. Vesel k radio. To bi zame znal biti koncert leta. Ni slabe skupine v lineupu.
Edited by devlin - 24.Jan.2025 at 12:23 |
|
![]() |
|
Ymmo ![]() Newbie ![]() ![]() Joined: 17.Mar.2024 Status: Offline Points: 79 |
A je kdo kje videl objavljeno točno časovnico?
Na karti piše začetek 19:30, na netu 19:00, pa ne ve se ali so to vrata ali dejansko začetek koncerta...? |
|
![]() |
|
18:30 vrata/doors/blagajna/Box Office 19:15 Hiraes 20:00 Moonspell 21:30 Dark Tranquillity
|
|
P l a c e h o l d e r
|
|
![]() |
|
Fak kolk komaj čakam. Še mal za zdržat pa akcija
![]() |
|
![]() |
|
The best, hvala!
|
|
![]() |
|
Vsi ki ste ostali doma in trottelkišto gledal vam je lahko precej žal. Pa še podaljšan vikend je.
Jaz pa rajal z metalci in metalkami vseh oblik, vrst in starosti, milo se mi je storilo, ko sem v prvih vrstah videl tudi froce. Keep it up. ![]() Ko sem šibal z parkplaca proti kinu sem šel mimo turbusov in opazil Britto, ki se je ravno tlačila v enega. Za par momentov sem postal ter čakal, če bo slučajno stopila nazaj ven, da bi jo poizkusil nahecati za selfie in avtogramček, a je ni bilo, sam pa sem se tudi odločil, da ji ne bi glih moril. Koncert se je začel točno ob petnajst čez sedem z njenim tretjim bandom Hiraes. Glede na to da sem na Metalcampu gledal prvi band, v katerem je bila (Cripper) in so mi bili všeč, so bila pričakovanja velika. Sploh ni bilo švoh. Sicer se je poznalo, da so predvozači a vtis je bil vseeno pozitiven. Čeprav so pretekla mnoga leta se je postarala kot dobro vino - v bistvu se niti ni spremenila, vokalne sposobnosti pa tudi niso opešale. Tekom nastopa je uprizorila en mali striptiz, ko se je znebila najprej furry gvanta, potem pulija, nestrpno sem pričakoval ostale kose, a je ostala v t-shirtu ![]() ![]() Moonspelle sem glede na to da sem jih prej videl šele enkrat skoraj najbolj pričakoval. Na Metaldaysih se me niso preveč dotaknili, tokrat pa je v ozračju kluba bilo drugače in kmalu sem poplesaval v ritmih že prvega komada - užgali so z Opium. Fernando Ribeiro sicer izgleda vedno bolj kot kolega truck driver, ne pa metal zvezda ampak ne disam. Malo hecno je bilo opazovati kako slema s tistim kar mu je ostalo na glavi in morda preveč krili z rokami drugače pa so Andaluzijski volkci tokrat izpadli super. Nekje sredi koncerta je odpadel okrasen skin z bas bobna - tokrat so imeli na odru dva za razliko od mdja - in band se je preimenoval v Sonor spell. Vendar se je kmalu pojavila nazaj. Do te mere mi je bilo kul da sem šel in kupil coto, čeprav se mi iz t-shirtov že drek dela. Aja, zelo sem pogrešil komad The greater good. Ne moreš imeti vsega.... ![]() ![]() Stari znanci Dark tranquillity wow! Prerinil sem se v ospredje in doživetje je bilo še bolj intenzivno zaradi tega - in fotke manj spacane. Tudi oni so mi v klubskem okolju izpadli neprimerno bolje kot na Tolminatorju. Sploh Stanne me je impresioniral. Toliko let že to počne da bi človek rekel, da ima poln kurac vsega, a mu na ustnicah nenehno igra širok nasmeh, komunicira s publiko, pozira in vidno uživa. Prav tako ostali band. Nastop so popestrile projekcije. Edin velik minus je bil, da me je proti koncu kar nenadoma zgrabila slabost in moral sem se za par komadov vsesti ven in spiti nekaj pijače. Letel nazaj noter kot raketa na zadnji komad ki mi je zelo ljub (Misery's crown), sledilo pa je veslanje proti domu s prav tako širokim nasmeškom kot ga je nosil Mikael. A night to remember. ![]() ![]() ![]() Edited by devlin - 20.Apr.2025 at 11:12 |
|
![]() |
|
No kje ste zdaj vsi, polna Šiška vas je bila fuckerjev, pa noben ne upa strniti svojih vtisov kle gor? Sej ne bo prišel hudi Dyzi pa vse spljuval, kar mirno.
|
|
![]() |
|
Daj imej malo milosti do ljudi no. Še niti pol dne ni mimo :P
Ne gre... prišel sem domov, gledal prvo tekmo končnice in šel spat ob 5h. Evo, komada ki ti je ljub :) Še več jih imaš na yt (nisem motil nikogar, je bil telefon z zatemnjenim zaslonom par cm nad višino ograje - tudi videl ga nisi :P ) |
|
P l a c e h o l d e r
|
|
![]() |
|
Nič milosti, I want raports NAU! nau!nau!nau!
Tenks za tole. Jaz sem ga skinil pred leti v VPKju z aparatom kvalitete krompir. https://www.youtube.com/watch?v=XCCnf7GYXY4&ab_channel=ArnulfTretji
Edited by devlin - 20.Apr.2025 at 11:54 |
|
![]() |
|
Ja meni je bilo the best!!! Sem bila v prvi vrsti.
Sem mislila, da mi bojo šli Moonspell bolj do živega, ker so eden od mojih prvih metal bandov, sem jih poslušala že v srednji šoli. Ampak ne vem zakaj, tokrat se nekak nisem "pokonektala" z njimi v živo. So me pa zato Dark Tranquillity čist fentali, stopila sem se v solzah. Pa glih pred kitaristom sem bila, tako da me je buljil dol in zavijal z očmi... Po moje si je mislu, baba smotana. 🤣 Ampak na konc mi je pa trzalco dal, direkt u roko. ❤️ Danes sem sicer čist zombi. Zgledam kot victim of domestic abuse, čist sem plava in prebunkana, ker sem bila direkt ob ograji in sem treščila vanjo vsakokrat ko se je kdo odzadaj zaletel vame.
Ampak vredno vsake sekunde!! To so koncertni "battle wounds" and I wear them with pride. 🤣 |
|
![]() |
|
Ok, Speedy je itak ultimate wingman, za Ymmo sem vedel da se bo oglasila, še kdo no? Mal življenja na forum spravt!!!!
|
|
![]() |
|
Gorjanec ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 16.Nov.2007 Status: Offline Points: 3812 |
Hiraes zelo všečen melodic death; dodelan nastop s karizmatično vokalistko. Moonspell so vedno v užitek. Če bi jih tokrat videl prvič, bi jim po izgledu pripisal, da so Italijani (povrhu vsega je imel klaviaturist pred sabo še nek ščit iz makaronov, lol), ampak realno gledano redkokateri italijanski metal bend dela tako dobro musko. (Za vse neposvečene: Moonspell so Portugalci.) Dark Tranquillity izvrstni kot vedno, publika pa tudi zelo odzivna. Z veseljem bi vsakega od nastopajočih bendov gledal na odru še dodatne pol ure.
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
|
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |