![]() |
2025/09/28 Atheist & co - Graz, Explosiv |
Post Reply
|
| Author | |
Dejan
Admin Group
Joined: 18.Oct.2011 Location: Slovenia Status: Offline Points: 3263 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Topic: 2025/09/28 Atheist & co - Graz, ExplosivPosted: 27.Sep.2025 at 20:27 |
|
Takšen je running order: 17:15 Einlass/Doors 17:30-18:00 CREMATION 18:15-18:45 Darkfall 19:00-19:30 DEATH RATTLE 19:45-20:15 GORGATRON 20:30-21:00 Intrepid 21:15-22:00 Origin 22:30-23:30 Atheist Band |
|
![]() |
|
Dejan
Admin Group
Joined: 18.Oct.2011 Location: Slovenia Status: Offline Points: 3263 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 29.Sep.2025 at 07:53 |
|
Pa sem le naredil domačo nalogo in se končno lotil poslušanja Atheist. Po vseh teh letih odlašanja. še dobro, da imam(o metalci) različne kroge ljudi, s katerimi se pogovarjam(o) o glasbi, tako da je eno izmed zadnjič priporočil padlo na plodna tla. vedno se je težko spopasti z glasbo starih bandov, ker njihovi originalni posnetki ponavadi zvenijo bolj mehko in bolj prazno kot glasba to dejansko je. ko pa je govora o Atheist, pa se seveda pojavi še težava kompleksnosti in/ali drugačnosti glasbe, ki sploh ne pomaga k njenemu razumevanju. slednje je Shaefer med koncertom tudi nekajkrat poudaril. v zadnji uri pred načrtovanim odhodom se je zgodilo, da je obisk koncerta postal vprašljiv. a očitno je višja sila želela, da se odpravim v Graz, tako sem bil na poti eno uro kasneje kot predvideno. že v štartu je bil plan, da se večino predskupin izpusti, ujeti sem želel le Origin kot predskupini. zasedba je nora v živo. doma je ne poslušam, menda je nisem nikoli, medtem ko je v živo - morda za odtenek preglasno - razmigala vse nas. noro divja glasba, odpičeni ritmi, kirurška natančnost. in neprestano spodbujanje k norenju. ki pa je tudi obrodilo sadove. a pregovorno se je izkazalo, d aje bilo vsega dobrega preveč, nekje po polovici mi je zadišal miren pogovor s kolegi pred dvorano. ker sem prišel pozno, sem moral stvari nadoknaditi. potem pa pred bolj ali manj prazno dvorano Atheist. seveda smo jo ob zvenu intra takoj zapolnili, band pa je medtem že bil med prvim napadom. setlista je znana, razlog za turnejo tudi, tako da šopaj dečko. Shaefer nas je ves čas bodril, slabe volje ne od daleč ne od blizu. že pred koncertom se je zunaj pred busom nastavljal za pogovor in fotkanje, na odru pa kazal razumevanje za situacijo, kakršna pač je. na vprašanje, koliko ljudi v dvorani je starih 25 ali manj, je roko dvignilo menda pet oseb. a po drugi strani nič zato, po svojih zmožnostih smo do konca uživali v dveh nad-klasičnih albumih, ki sta še danes težko prebavljiva za večino metalcev. in ena dobra plat zadnjega dne turneje: majice so prodajali za 20 eur - v Ljubljani tudi tako? sem izvedel nakup, pomislil, da lahko kakšno uporabim za naše nagradne igre, a msilim, da bodo krasile kar telo avtorja tega pisanja, hehe. po koncertu pa se je dvorana spraznila v manj kot minuti. vedelo se je, da je zagotovo konec, tako da je prišla pot domov skoraj "iznenada". ampak za nedeljo je kar pasalo...
|
|
![]() |
|
Poli
Senior Member
Joined: 29.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 11767 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 29.Sep.2025 at 08:57 |
|
Cool! ![]() Prva njihova plata mi je še vedno najboljša, čeprav so kasneje postali tehnično bolj dovršeni in razpršeni, a cel vibe, atmosfera, mi še vedno najbolj sede na prvencu. |
|
![]() |
|
Post Reply
|
|
| Tweet |
| Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |