![]() |
2025/7/23-27 Tolminator Metal Fest III - Tolmin |
Post Reply
|
| Author | |
Speadge
Senior Member
dežurni aktivist Joined: 22.Jul.2015 Status: Offline Points: 2492 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Topic: 2025/7/23-27 Tolminator Metal Fest III - TolminPosted: 28.Jul.2024 at 13:36 |
|
Evo, pralni stroj po prihodu z druge edicije še vedno neumorno ropota, ko je na sporedu že tretja.
Tolmin, 23 - 27. Julij 2025 ![]() TOLMINATOR METAL FEST 2025 prve najave: MINISTRY KATAKLYSM ORANSSI PAZUZU WOLFBRIGADE RIVERS IF NIHIL WARBRINGER GHOST BATH INSANITY ALERT FULCI Ticket shop: https://tolminator.mojekarte.si/ Early bird karte v predprodaji bodo (ali so že?) 170 eur. |
|
|
P l a c e h o l d e r
|
|
![]() |
|
Speadge
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 04.Nov.2024 at 15:49 |
|
Druga runda z nekaj fillerja pretežno hišnih bandov, ki znajo iti marsikomu že počasi na k..
Rotting Christ D.R.I. Ahab Angelus Apatrida Party Cannon Milking the Goatmachine Hideous Divinity Unlocked |
|
|
P l a c e h o l d e r
|
|
![]() |
|
engl
Senior Member
Joined: 07.Apr.2008 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1222 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 07.Nov.2024 at 13:35 |
|
Res je.... lahko bi se reklo "iz metelkove na dopust v Tolmin"
|
|
![]() |
|
Železnk
Organizator
Joined: 05.Jun.2008 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1613 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 07.Nov.2024 at 16:33 |
|
Ahab! Eden mojih najljubših bendov bo očitno (šele) tretjič nastopal v Sloveniji, ostali na seznamu me pa pretirano ne ganejo, čeprav bom verjetno tudi Rotting Christ in veterane Dirty Rotten Imbiciles z veseljem spremljal pred odrom.
Edited by Železnk - 07.Nov.2024 at 16:34 |
|
![]() |
|
Speadge
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 25.Nov.2024 at 09:38 |
|
Nova najava. Ah, well...
|
|
|
P l a c e h o l d e r
|
|
![]() |
|
Speadge
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 23.Dec.2024 at 14:01 |
|
Danes so bili dodani še zadnji bandi, tako da je line-up menda finiširan.
|
|
|
P l a c e h o l d e r
|
|
![]() |
|
Lunik
Senior Member
Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 2092 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 23.Dec.2024 at 16:12 |
|
Držim pesti, da Kreator padejo na petek in bi se posledično dejansko za en dan pojavil gor. Drugače pa lepo, da je vsaj na 'zadnjem updejtu' končno kaj zanimivega po prvotni bojavi za naslednje leto.
![]() |
|
![]() |
|
Sejtan666
Newbie
Joined: 23.Dec.2024 Location: Šk. Loka Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 23.Dec.2024 at 18:17 |
|
Zaradi pomanjkanja (meni) dobrih bandov, prodam 2 karti (hard copy). Cena..??..kdor da več.
![]()
|
|
![]() |
|
devlin
Senior Member
Joined: 16.Nov.2007 Location: Vatican City State Status: Offline Points: 8706 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 24.Dec.2024 at 08:42 |
|
Delim Lunikove želje. Mrbit me D KREAJTOR HEEEZ RETURNED zvabijo dol (odvisno od družbe in day slota) vse drugo je bolj meh ali že prevečkrat videno. Sej Kreator so tudi že skoraj vsak teden pri nas pa manjši oder je meh ampak se jim težko uprem....
Edited by devlin - 24.Dec.2024 at 08:43 |
|
![]() |
|
Speadge
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 24.Dec.2024 at 13:28 |
|
Meni se je pa "people on the left... tuc, tuc, tuc... people on the right ... tuc, tuc, tuc.. eins, zwei, drei!" že nekoliko priskutilo.
Zdi se mi, da je vsak njihov koncert identičen predhodnemu.
|
|
|
P l a c e h o l d e r
|
|
![]() |
|
frogstomp
Senior Member
Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 12160 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 28.Jan.2025 at 10:52 |
|
Totalno palim na grafično podobo letošnjega Tolminatorja.
Da gre nekdo vse nastopajoče prerisat in stilizirat zravn... poklon.. ure in ure ročnega dela. Warbringer po dolgem času, pa dobra mera ljubih domačih. Pa mal bicikla umes. Vidmo! |
|
![]() |
|
Poli
Senior Member
Joined: 29.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 11672 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 28.Jan.2025 at 14:29 |
|
Misliš, da niso uporabljene fotke za podlago, potem pa čez...? Vsekakor pa noice! ![]() |
|
![]() |
|
frogstomp
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 28.Jan.2025 at 14:35 |
![]() Najverjetneje, ampak od originala do končnega izdelka je kar nekaj kreativnih odločitev in človeškega vložka
|
|
![]() |
|
Speadge
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 05.May.2025 at 19:58 |
|
Evo, lineup po dnevih.
![]() |
|
|
P l a c e h o l d e r
|
|
![]() |
|
mortes
Newbie
Joined: 05.Aug.2008 Location: Slovenia Status: Offline Points: 358 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 27.Jun.2025 at 16:18 |
|
Boga mati...
Edited by mortes - 27.Jun.2025 at 16:19 |
|
![]() |
|
Speadge
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 11.Jul.2025 at 12:49 |
|
Kaj z njo? :P
Še slab teden pa pol ... kako hitro čas teče. Bo kdo tam? Frogi? Dejan? Devlin? Anyone? :)
|
|
|
P l a c e h o l d e r
|
|
![]() |
|
frogstomp
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 11.Jul.2025 at 14:24 |
|
Se razume. Zdaj četrto leto v apartmaju v mestu. Kombi je še vedno na servisu, tko da letos mogoče celo z biciklom spet gor. Kljub vsemu, kokr se veselim tega tedna me skrbi, ker mi ta nekaj dnevni binge zadnje čase pripelje do holiday heart sindroma. Bom vidu če magnezij + probiotični sir res kaj pomagajo. Verjetno res rabim prej infarkt da mi postane jasno da ena izmed najslajših življenskih radosti, pirčkat s kolegi v senci in vrtet gofljo v nedogled.. pač ne gre v nedogled.
Nabor bandov je skromen: Warbringer, Siderean, Decair, Sakrabolt, The Canyon Observer, D.R.I., Neuromancer, TLMNTR, pa s kakšnim se bom pustil presenetit. Edited by frogstomp - 11.Jul.2025 at 14:25 |
|
![]() |
|
devlin
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 11.Jul.2025 at 21:26 |
|
Sem mislil prit v sredo, pa sem ugotovil da bom takrat spremljal kolega v Zagreb na Queens of the stone age. Sva si zrihtala karte davno preden je bil sestavljen vozni red. Mi je kar fest žal ker bi vsaj en dan Soče ful sedel, pa z Omnium gatherum se vedno zgrešimo. :-/
|
|
![]() |
|
Dejan
Admin Group
Joined: 18.Oct.2011 Location: Slovenia Status: Offline Points: 3206 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 14.Jul.2025 at 08:01 |
Jaz pridem v ČET. Cradli, Nergal in Midnight me vlečejo. ti si torej tam?
|
|
![]() |
|
Speadge
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 18.Jul.2025 at 22:30 |
|
Ja, ja ... bom tam. Najbrž odrinem/o v torek in ostanemo do konca. Lineup mi je letos, v primerjavi z vsemi preteklimi leti v Tolminu, daleč najšibkejši. Kakšne konkretne "črnine" praktično ni. Prvič, da imam resne pomisleke, ali bom na slepo tudi tokrat kupil karto za naslednjo edicijo, kot sem to počel zadnja leta. Kakorkoli pač že, Frogi, običajno kakšen Miha ali pa Vida na različnih družabnih dogodkih rečeta "Frogi je tudi tu", jaz pa rečem "aja" in potem slišim "stal je dva metra od tebe". Jaz imam grozne težave s tem, da potem poslušam ljudi: "si me ignoriral, nisi me hotel poznati", jaz pa nič kriv, nič dolžen, v svojem svetu niti opazim ne ... :) Kakorkoli pač že, če se srečamo, pozdravi :) Isto velja zate Dejan. Pa da kaj pokramljamo, če bo priložnost. Še zadnji, nekaj bandov (Life of Agony...) je odpadlo, vozni red: ![]() |
|
|
P l a c e h o l d e r
|
|
![]() |
|
frogstomp
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 19.Jul.2025 at 16:28 |
|
A bi se mogoče našel kdo s kombijem ali privezom za bicikle po festivalu? Namreč tja bom verjetno pičil kolesarko, za nazaj pa cvikam da bo kšno špikanje pr srcu po bingeu na sporedu, tko da bi si da dal pripeljat na gorenjsko.
|
|
![]() |
|
devlin
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 19.Jul.2025 at 19:39 |
|
Praši kako je z bajkom na vlaku...
|
|
![]() |
|
grafin
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 20.Jul.2025 at 19:31 |
|
jsm ze tu :)
tmin se pocasi odeva v crno.. jz mam vsak dan kej za pogledat.. sicer delam, cez dan, ampak z nekim umirjenim razvratom bo najbrz slo skozi.. lml |
|
|
se oprasicujem za oftopik :>
|
|
![]() |
|
Železnk
Organizator
Joined: 05.Jun.2008 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1613 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 21.Jul.2025 at 09:15 |
Se ujameva tam in dorečeva kako in kaj.
Edited by Železnk - 21.Jul.2025 at 09:17 |
|
![]() |
|
frogstomp
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 21.Jul.2025 at 10:45 |
|
Zlat fant, radi mamo, hvala :)
|
|
![]() |
|
devlin
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 21.Jul.2025 at 12:49 |
|
Ka bi se fuknil v Sočo, PR men je pečica
. Vsem želim lepo vreme in dober žur.
Pa za božjo voljo napište kak raport. Edited by devlin - 21.Jul.2025 at 12:50 |
|
![]() |
|
Mrtupevc
Senior Member
Joined: 12.Jan.2008 Location: Bangladesh Status: Offline Points: 1918 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 21.Jul.2025 at 20:39 |
|
Ena neumestna: a se kdo spomne, je možno filat uno Tolminator kartico z bančno kartico al samo z gotovino? Sem nekaj gledal un Tolminator ABC pa nisem zasledil te informacije, spomin je pa tut že ko lanski sneg...
![]() |
|
|
Ole - OleOleOle;
Peterle - zakaj pa ne? |
|
![]() |
|
Ivan
Senior Member
Joined: 19.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 2579 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 22.Jul.2025 at 17:14 |
|
Ojla, na Facebooku je bilo isto vprasanje - odgovor je: OBOJE.
|
|
|
DICKLESS TRACY
ERUPTION |
|
![]() |
|
Mrtupevc
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 22.Jul.2025 at 23:30 |
|
UUU, hvala!
![]() |
|
|
Ole - OleOleOle;
Peterle - zakaj pa ne? |
|
![]() |
|
Dejan
Admin Group
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 24.Jul.2025 at 08:34 |
|
Saj menda poznam odgovor, a v upanju na drugačnega vseeno sprašujem... z bančno kartico ne morem kupiti pijače/jedače, ali?
|
|
![]() |
|
Speadge
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 24.Jul.2025 at 11:02 |
|
Ne, odgovor je isti kot prejšnjič :)
Merch & vstopnica za novo edicijo (170 eur, napovedani so In flames, HSB, Satyricon, Deicide...) je mislim da edino na gotovino.
|
|
|
P l a c e h o l d e r
|
|
![]() |
|
Mrtupevc
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 24.Jul.2025 at 11:53 |
|
Immolation si pozabu
![]() Drgač pa merch je tut na kartico (bančno), za jest/za pit pa samo na Tolminator paycard. Včeraj že srečal en kup ljudi + metal babico. Ta se pa ne da. Prvič smo se vidli na velenjski prvi in zadnji ediciji mrtvega festivala, še isto leto in vsako leto kasnej pa v Tolminu. In po čem (še) si bom zapomnil 1. dan Tolminatorja? Po naslednji izjavi: "Hi, we play rock'n'roll about killing ourselves, thank you." (Ghost Bath) ![]() Pa DIY oder je vrhunski. Siderean two times in a row ![]() Zadi pa half pipe. Sam še Igor Kragelj je manjkal
![]() |
|
|
Ole - OleOleOle;
Peterle - zakaj pa ne? |
|
![]() |
|
Lunik
Senior Member
Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 2092 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 24.Jul.2025 at 12:03 |
|
Evo, špas se je začel, včeraj smo lahko (začuda) dejansko uživali v pravem poletnem vremenu ter pravem tolminskem rajanju. Kakor je vse skupaj pasalo kot že dolgo ne, pa vseeno ne morem mimo nebuloz, ki se očitno vlečejo že več let in to tistim, ki ne organizirajo dogodkov ravno prvič.
- Prideš na destinacijo, greš do glavnega vhoda in posledično blagajne, rečeš da bi imel eno dnevno vstopnico pa ti odgovorijo, da to pa ne bo šlo. Da se da izključno samo na tisti drugi blagajni, na Dijaški ulici, pred krožnim od obvoznice. - OK, neumno, ampak zrhitaš tam in greš noter. Hočeš kupit plačilno kartico in si naložit nekaj gor, pa ti rečejo na ustrezni točki, da ne bo šlo. Da z gotovino lahko, ampak da s kartico pa samo spodaj, pri plaži. Tam imajo terminal, tu pa ne. - OK, neumno x2, ampak če je terminal leta 2025 vreden kot suho zlato, pa naj bo. Gremo do plaže, nafilamo, zdaj bi pa nekaj naročili. O glej, pa saj je šank neposredno zraven! "Ne delamo!" Ob šestih/pol sedmih zvečer. So bojda že zaprli. - Dobro, greš nazaj gor na prizorišče, najdeš šank, nekaj naročiš in dejansko dobiš. [skoraj padem dol od šoka] Se premakneš na drugo lokacijo (slovenska vas) in hočeš naročit isto rundo še enkrat. "Hja, ne bo šlo. Vino se samo tam prodaja, tu mamo samo pivo." - Dobro, pa dejmo vsaj merch pogledat. Kot veli folklora: Ne, tukaj ne. Moraš tja stopit. "Žal, te majice nimamo več, je pošla." (Po parih urah uradnega odprtja festivala.) In ja, uganili ste. Ne moreš plačat s plačilno festivalsko kartico, pač pa z gotovino oz. bančno kartico. Na koncu smo celotna družba meli dovolj in prišli do zaključka, da očitno našega denarja nočejo oz. imajo slab smisel za humor, ti pa mimogrede že pri prvem nakupu oskubijo 6€ za neke smeti, pa potem najprej prva runda po 3€ na kozarec (ki ga logično ne moreš imet, če si šele prišel) in gredo goldinarji. Tam smo nekoga poslušali, da je nafilal kartico za 50€ (minimalni depozit) plačal tri pire in mu je gor ostalo 3€. Zdej, ali nategujejo po dolgem in počez, ali pa so ene zadeve svinjsko drage. Slednjega ne vem, ampak osebno nisem še nikoli zapravil tako malo na prizorišču ker je sistem prav naravnan, da te mine. Pa smo svoj čas pizdili čez Metalcamp/Metaldays organizacijo.. ![]() No, če daš to na stran, je bil pa včeraj vseeno en nepozaben dan, z dobrimi bendi in odličnim vzdušjem tako da srce bije na pravih obratih. Lepo vas je bilo videt vse po vrsti, tudi tiste, ki vas nisem zagledal. Glede na prve potrditve za naslednje leto pa bo očitno še naprej na sporedu poletno rajanje v Tolminu.
Edited by Lunik - 24.Jul.2025 at 12:05 |
|
![]() |
|
grafin
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 24.Jul.2025 at 13:50 |
|
haha, lunik, odlicno si anekdotiziral nasa potrosniska romanja po festu.. v isti sapi se pritrdim mrtupevcu, da je iz diy odrcka vedno neka dobra viza prihajala! carsko!
lusno blo, dans sm malo zmatrana, se pa veselim krejdlov in predvsem upam, da ne izvedejo generalke iz 2007..
|
|
|
|
|
![]() |
|
Dejan
Admin Group
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 25.Jul.2025 at 19:07 |
jop, tudi merch je šlo brez Tolminator kartice, ki si je za nekaj ur nisem dal delati, tako da ne morem poročati o kakšnih izkušnjah.
|
|
![]() |
|
grafin
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 27.Jul.2025 at 15:26 |
|
pa je šla mimo še ena edicija tolminatorja.. moram reč, da se je bom spominjala po precej dobrem vzdušju in ene par finim novitetam za moja ušesa.. zlasti bi izpostavila hellripper in me and that man, ki sta mi prav lepo sedla v uho in ju kanim v prihodnje malo bolj preveriti.. letos spet bolj večerna edicija zame..
v sredo sem uživala zlasti v angelus apatrida in warbringer, oboji naredili šus.. kreator zvok je bil precej wtf, kot da bi jih poslušala iz jogurtovega lončka.. tko, da sm bla kr prikrajšana za užitek.. v četrtek sm peljala nečakinjo na krejlde, ki so me pred desetletji uvalili v bolj ekstremno metal sceno in me s svojo ikonografijo v nekem trenutku čist obsedli.. tudi 15-letna ajda mi že od 9. leta dalje vedno reče, naj dam v avtoradio cruelty and the beast, če greva kam na pot.. ne morem rečt, da sem dol padla na tokratnem koncertu, playlista mi je bila precej meh.. dani je v živo še vedno pregovorno antipatičen, ampak velja pa mu priznati, da je bistveno bolj v formi, kot je bil, vokalno in fizično.. se mu je pa vidlo, da je slabe volje, ker je dobil bolj medel odziv od publike.. se mi tud zdi, da so končali predčasno - kljub temu, da je dobil torto s svečkami za rd in hbd od vseh nas.. zahvalil se je nam s cunts, kar se mi je zdelo še najbl simpatično od njega ta večer.. ampak jebat ga, po jackovsko-stoičnem nastopu nergala v blues opravi je njegova histerično-mememe-jevska minipojava delovala precej bizarno in smešno.. se pa že dva dni zbujem s her ghost in the fog komadom v uhih.. tudi precej bizarno.. btw. ta večer so me precej nazabavali pigs parliament! petek je bil zame vrhunec, sploh ker so špilali rotting christ.. to je bend, ki ga spremljam, odkar poslušam metal, očarali so me na prvi sluh.. no, pred njimi so kataklysm nardili precejšen žur, kot se zanje spodobi.. ko je sakis z ekipo stopil na oder, se je ornk uscalo, ma je dež vso to izkušnjo zame naredil samo še bolj polno.. prou perverzno ekstatično se mi je zdelo, ko je scalo po nas med nekakšnim mistično satanističnim ritualom.. vse je blo top, zvok, izbor komadov, stik s publiko.. sakis obvlada sceno.. za konec the raven, meni nadljub zaradi poea in ker je vran moja najljubša žival.. <3 zadnji dan se mi je že malo poznala utrujenost, čeprav sem vsak dan rajala v mejah normale.. no, tud med nastopi ni bilo zame nobene ekstra poslastice.. škoda, ker sem zamudila lep del hellripper, ker so mi res zatrgali.. d.r.i. so bli kr ok, sem se nakimala.. blo pa je vse skup fakig prenaglas za moja ušesa, pravi earsplitter.. oranssi pazuzu so bili res čudo kaotično, ampak so mi kljub temu zbudili radovednost, da sem jih gledala do konca.. zanimivo, ne bi pa kupila cedeja.. :) lučkarji pa so med tem bendom opravili super delo, kapo dol! ministry pa pač niso lih moja zvrst, tut če so solidno opravili svoje delo.. tut kak decibel preglasno.. sm pogrešila čepke.. vsekakor velika hvala za vaš trud in ves angažma, skunxi z ekipo! pod črto, dobila sem svojo dozo open air žaganja za letos.. še malo, pa se odpravim globoko v tminske hribe na dopust.. koča brez signala, brez množic ljudi.. knjige, ki si jih že dolgo želim prebrati in samotni sprehodi po gozdu in skalovju.. tam bom poslušala predvsem tišino, šumenje vode in vetra, morda kako nevihto - in par krokarjev, ki gnezdi tam blizu..
|
|
|
|
|
![]() |
|
Speadge
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 27.Jul.2025 at 19:37 |
|
Meni pa nasprotno, se mi zdi ta edicija, po vzdušju in vsem, kar spremlja Tolminske metal festivale ... daleč najbolj mlačna. Celo bolj mlačna, kot tolažilna post covidna "MetalDays - Weekend of Solace" s štirimi bandi na dan - in to res ni kompliment. Pa ne rečem, da da je bilo vse slabo (recimo na sorazmeroma čistih skretih ni bilo gužve! - kul) le pač ... kot že 20x poprej smo imeli možnost ponovno videti odlične Rotting Christ, pa 10x poprej Kataklysm, pa Kreator, pa Insanity Alert, pa Brutal Sphincter (dajte že tem abonentom kupiti mesečno vozovnico za po Sloveniji!) ... z nekaj dodanega hardcora, crossoverja in sorodnimi zabavljaškimi bandi. Tudi folk, ki ga je bilo za tretjo edicijo presenetljivo malo, jaz bi rekel cirka 2500 mogoče, je deloval nekoliko anemično, rutinirano, kjer se je ob koncu zdelo, da vsi skupaj že čakamo, da bo zadeve konec. Ma kakšna poletna žurka, veselje, radost. Kamp je vegetiral. Tisti, ki ste se vozili oz. prišli na točno specifičen dan za tista dva določena izbrana banda, se postavite v čevlje ljudi, ki so tam celih 5 ali nekaj dni... pa potem prebijanje skozi dan po kampu, ki je bil tokrat res opustel oz. zaspan, za tisti en sam band v dnevu, ki ti je okej. Blah... Mogoče je temu nekoliko pripomoglo tudi vreme, čeprav v resnici ni bilo nekaj katastrofalno grozno, ampak vse bolj se mi zdi, da se je tudi klovnanje izpelo, ti ljudje ne ostajajo v metalu dlje kot nekaj sezon, pa se organizatorju to še ni posvetilo ... in tako imamo tu zmes vsega in ničesar, namesto solidnega predvsem metal festivala. Approved by Flamingo Joe - pravi organizator. Jah, pa naj ... Če mi je izbor bandov skrajno beden, ponavljujoč, baziran na "zabavljaštvu" pa glede samega nastopa tistih, ki sem jih videl, nimam slabe besede. Tudi Cradle Of Filth, ki smo jih videli par mesecev nazaj v LJ, so bili precej solidni. D.R.I. ... naravnost šus. Kolega se je hecal, da je pol lineupa za geriatrike, pol za klovne. In ničesar vmes. Ni se dosti zmotil :) Če ti je ljub recimo black metal, če ti je ljub recimo doom metal (če omenim samo dva sorazmeroma popularna žanra znotraj metala) si tokrat ob kvečjemu kakšnem približku ostal bolj kot ne na suhem. Moji favoriti te edicije: Oranssi Pazuzu (vrhunec festivala), Midnight in (ponovno, kot dvajsetkrat poprej) Rotting Christ. Aja, pa Siderean so imeli eno močno kaotično seanso (bom prilimal video za tiste, ki niste videli), ki je izpadla preklemansko dobro. Smešno se mi zdi, čeprav mene osebno to ne prizadene, da je zdaj potrebno doplačilo tudi za otroka pri recimo enem ali dveh let starosti. Kot da dete, še predno shodi, ve kaj se okoli njega dogaja. Pa da mu na grbo, ja tudi temu dojenčku posebej, spravijo na kavcijo vrečko za smeti :))) Prvič, da nisem kupil že na samem festivalu karte za naslednjo leto dopuščajoč možnost, da me po več kot desetletju drugo leto v Tolmin ne bo. Bo treba malce več kot poslastico ali dve znotraj 65-ih bandov. Sicer, okoli tega termina, tujina. Puščam odprto, mogoče se Skunksa vrneta h koreninam, to pomeni odkrivanjem ne pretirano dragih biserjev za sladkokusce + kakšen rahlo večji band za rajo, namesto tole repetativno naznanjanje bandov, ki jih videvamo non stop, pomiksano z dobro mero hardcore/crossover/fakegrind zabavljaštva.
|
|
|
P l a c e h o l d e r
|
|
![]() |
|
frogstomp
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 27.Jul.2025 at 21:03 |
|
Smo nazaj. Prekratko, čeprov glede na počutje ne vem, če bi preživel cel teden. Zadnje 2 dni sm že čutil vsako žilo v telesu posebej. Infarkt me ni, bom pa šel mal se k dohtrjem pokazat, nevem če je zares normalno da mačk pri blizu 40ih tkole zobe pokaže.
Apartma supr, te pa sigurno tolk vzame iz dogajanja in vseh mogočiš interakcij, da se potem res vse zdi, kot da je bilo prekratko, ubistvu pa sama festivalska minutaža nanese tolk manj občutenih dni, kot če bi bil tam. Ko je v kosu deževalo več večernih ur skupaj potem žal še en špric natočiš namesto da bi šel stat v lužo. Spričo tega ne morm podat realne ocene, meni se je zdelo precej prazno, tako v mestu kot na samem festu. Največ bandov sem pogledal v petek, še to na pobudo Dejana, ki je rabil kakšno reportažo za ta dan... ko sem 20 minut pred nastopom prvega plažnega banda uletel na plažo ni bilo 10 ljudi tam. Najbolj anti-festivalski filing. Več o tem dnevu, ko bo objavljeno.
Prvi dan sem pogledal Angelus Apartida, Warbringer, Siderean in Kreator. Warbringer so mi bli supr, ampak ne tolk, kot tedaj, ko so meli več latinosov v ansamblu. Tudi setlista, kar je bilo starejšega iz prvih dveh albumov je palilo, se mi zdi da so kolektivno manj spremljani od tedaj. Bi si želel več slišat iz tistga obdobja. Siderean so mi bli dbest, mogoče celo v tem specifičnem dyi kontektu najboljš band festivala. Je pa res vokal šel od enega zvočnika do drguega z delayem tolk da te vrže iz ravnotežja. Doletove solažce pa te bobni pa razložen bas.. mlajsk! Kreator.. ko so bli v Ljubljani je Miha Mazzini popizdeval na organizatorje, ker je tiste konfetke po koncertu razpihavalo po mest. No zdej so nasrali na drevo neke trakove, en človk bo rabil par dni da samo to pospravi. Najbolj anti eko band ever. Drug dan sem videl samo Cradle of Filth in mi je blo komično. Kot bi eno mlado prepeličko gledal. Ljudje okol mene so se režal vsakič, ko je skočil na pručko. To je band, ki je 20 let nazaj obvladoval celo sceno - vsak drug metal srednješolc je imel njihovo majico. To so valda moral bit en čas nastopi, kjer publika spoštuje band, ne da se mu reži. Petek sem torej pogledal večalmanj kar je blo na beach stageu in nič drugega, kosilo v bajti se je zavleklo v večerjo in potem v nalivanje na balkonu do jutra. Scalo je in nič se nam ni dalo. Zadnji dan sem pogledal zadnje 3 bande na mainstageu. Dri supr, Ministry.. ne maram inustriala že tako, moja se je nekaj navdušila tako da sem jih vseeno gledal precej od blizu. Kva d fuck je blo uno k se je slišal kot texas cattle auctioneer bidding? Sicer pa se mi je zdelo precje playbackasto. Aja. Oransi Pazuzu.. čudna reč. Dovolj da smo obstali tam. Pogledal še naše Neuromancer notri. Zadimljeno, solidno. ampak v resnici tolk temno da se ne vidi zares, če kdo kaj igra gor al karkoli že počne. Tam do 3h zjutraj je bilo potem več ljudi zunaj kot notri na plesišču, jst sm se tudi debati predal. Na dan odhoda sm probal 200ml infuzije, druženje z medicinci ima te prednosti.. pa se mi zdi da res fajn pomaga pri sestavljanju. Tako da nisem rabil gledat okol, če bi mi kdo bicikl zategnil nazaj do Kranja, z vlakom sem se potegnil od Mosta na Soči do Bleda in potem zmogel tistih nekaj klancev brez infarkta. Festival mi je še vedno top, rad mam to grafično podobo ampak ja.. nevem kolk dobro oz slabo zgleda računica ta trenutek, js sm časoma mal cvikal da bi znalo iti vse skupaj v stečaj. Ah, še posvet Soči.. namočil sem se prvi dan in se mi je zdela zelo ugodna, frišna, nikakor ne mrzla. Potem se je v naslednjih dneh zaradi dežje napila mulja ni mi ni blo več apetitlih. Ta komodifikacija smeti pa.. ja, lahko jo opravičim kot ceno očitno čistega okolja, nekako se vseeno v vseh teh letih ne uspem disciplinirat da ne bi dal za rundo ljudem, ki potem odtavajo, al pa odtavam jaz.. in pol iščeš v smetnjakih tiste pločevinke in jih nosiš do depozit točke kjer tiste piksne vržeš v kanto pred njimi. Čuden ritual. Študiram če bi v odsotnosti njega spet videli smeti po tleh, ali smo vzpostavili self policing vsak pri sebi zdej. |
|
![]() |
|
Mrtupevc
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 27.Jul.2025 at 21:44 |
|
Kaj reči o letošnji ediciji festivala? Na kratko vsega po malem - nebroj vremenskih zgod in nezgod, kakšen "cukr" (s tem pojmujem kakšno prijetno presenečenje), povsod prijeten folk, muzika za vsak okus (čeprav ima najava 2026 meni še večje favorite)... Malo daljše pa takole... Prihod in "registracija" brez težav. Dobil sem informacije, ki sem jih iskal - na uradnem merch štantu lahko (tudi) bančna kartica (na ostalih gotovina), povsod drugje (futr, piće) na Tolminator paycard. Pošteno. Letos sem bil vse dni več al manj "nočna sova", zato prav zgodnjih bandov žal nisem uspel ujeti. Prvi dan največje (prijetno) presenečenje Ghost Bath. "Hi, we play rock'n'roll about killing ourselves, thank you." Najava po prvem komadu. Nenadjebljivo Sploh ni bilo slabo! Neka mešanica post-rock-depro apokaliptičnega BM. KulMislim, da je bilo letos prvič "NE-prekrivanje" med odri. Tako je DIY oder(ček) služil kot mašilo med rihtanjem glavnega odra. In kako mašilo je bilo to! PRvi dan Siderean 2x pol ure. Đizs, to morjo slišat Lemay, Hufnagel & Co. V mislih sem si že delal razpored bandov za koncert Siderean/Dysrhythmia/Gorguts. Vem, pobožne želje Ok, malo sem že zašel...Ko sem uvodoma omenjal prijeten folk, me je drugi dan "presenetila" soforumašica (in neuradna moderatorka teme Burzum offtopic ) grafin. Ujela sva se kajpada na CoF-ih. Tisti starejši veste, kaj se je dogajalo "za-enega-polnoletneža-dolgo" nazaj. Zato je bilo pričakovanje letos toliko večje. Bo spet vse razčef... al je končno odrasel (in se odalkoholiziral iz nehumane stopnje?) To drugo je zmagalo. Bili so v formi - in on in vsi ostali. O playlisti ne morem veliko, ker sem jih spremljal do... Tu nastopi Ajda, ki me je pod pokroviteljstvom svoje tete grafinke "podučila", da album, ki je izšel v obliki keltskega križa, nosi naslov Cruelty and the beast. Tega sem namreč dobil za rd takrat pa takrat in to je bil moj zadnji album, kjer sem jih bolj spremljal. Znal sem opisno razložiti, do katere plate so mi znani, a šmenta se v danem momentu imena nisem spomnil. Torej bravo, Ajda! Moj srček je pogrela njegova reakcija na torto za rd in "happy bd to you" celotne množice pod odrom. Iz čiste ganjenosti je v mikrofon izustil: "Absolute cunts!" Dani Filth pač, preprosto ga moraš imeti rad![]() The Canyon Observer bi v svojo diskografsko zbirko obvezno moral dodati John Zorn. Ker tole je pa... Uau, prava (z)mešanica!!! Če sem prej Siderean vrgel v koš z Dysrhythmio in Gorguts, bi "kanjonce" zlahka umestil med Johna Zorna in recimo še Medeski, Martin & Wood trio. Dva bobnarja, saks in (digi)violončelo? Zagotovilo za ubran kaos oz. "brutalen crossover". Kataklysm so potešili moje DM ušesne koščice do te mere, da sem po drugem obisku DIY odr(čk)a pozabil na čas, se zaklepetal in zamudil Rotting Christ. Res je sicer, da sem jih uspel slišati lani na Metaljot Raspaljot v Laškem, a bi tudi letos sedli... jbg, človek ne more imeti vsega... V soboto sem bil najbolj "priden", kar se uradnega festivalskega udejstvovanja tiče, saj sem bil primoran pohiteti zaradi meni omiljenih Psycroptic. Tasmanski vragi so pokazali vraga poznopopoldanski sobotni publiki pod odrom! Niti dnevna svetloba jim ni odvzela energije in lahko smo uživali v pravi dozi tehnikalij od "tam doli". Za konec (ali en komad prej? ) odigrali Observant z istoimenske plate. Kar jim zamerim, je, da niso v setlisto umestili še Initiate (prav tako iz Observant albuma iz zdaj že davnega 2008)Tasmaniji je sledila Irska (oz. vsaj glavni član t.i. one-man-band projekta, kot sem uspel razbrati), Hellripper. Podivjani otoški speed BM jim ne dela ravno usluge. Zakaj? Ker se tega, kar smo doživeli vsi mi pod odrom, ne da opisati z besedami. Tip, tj. frontman in idejni vodja, je bil očitno zadovoljen z odzivom publike, saj je imel precej dolge (a ne nujno brezvezne!) nagovore. Hudomušne bi celo rekel. Njihov odbrani čas na odru je celo še prehitro minil. Vsekakor presenečenje dneva (zame). DIY oder se je v soboto ponovno vzpostavil na klasičnem prizorišču (v bližini uradnega merch štanta) - zahvala gre vremenu :) Force of Impact, Kultivator... sta le dve imeni, ki sta krasili oder ta dan, ampak na kak način... FoI so pripravili teren s svojim ostro nastrojenim HC-jem, Kultivator pa... Dvojec bas/boben je folk pripravil do te mere, da so divjali vsepovprek, sam še stagedajv je falil :)) Že njun uvod... "Dober dan, hi, we are Kultivator from Smrjene." Pristno, preprosto, utrgano, na trenutke zajebantsko (kot pač pritiče tej mešanici grinda/noisa/?) Ne morem reči, da obvladam (in poznam) vse te (pod)zvrsti, ampak če upoštevamo dejstvo, da je DIY oder namenjen bandom "in development", potem so vsi nastopajoči, ki sem jih utegnil slišat, upravičili poslanstvo odra. Vse sorte folk jih je slišal, se ob tem zabaval, marsikdo pridobil svojega novega favorita... Top šit, DS! Oranssi Pazuzu zame zadnji viden band festivala. Po skrajno laičnem mnenju bi rekel takole: "Kar so Gorguts za DM, so Oranssi Pazuzu za BM." Raziskujejo glasbene meje mogočega znotraj okvirjev BM. Če me kdo razume, heh. Všečno! Najbrž sem še kaj/koga pozabil, izpustil... bo pa še kdo kaj napisal :) Torej, ob letu obsorej! Je pa zanimivo (in unikatno) - drugo leto se festival očitno po dnevih zamakne (začetek v petek, 24.7., in konec v torek, 28.7.2026). Zgolj opazka in ne, da bi bilo s tem kaj narobe...
|
|
|
Ole - OleOleOle;
Peterle - zakaj pa ne? |
|
![]() |
|
grafin
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 27.Jul.2025 at 21:48 |
|
kako veš, da si star..? ko prideš s koncerta siten in ne pijan.. :]
|
|
|
|
|
![]() |
|
frogstomp
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 27.Jul.2025 at 22:22 |
![]() |
|
Speadge
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 27.Jul.2025 at 23:56 |
|
Speadge tudi :) No, se še nalaga. Tole je ta kaotična Siderean zadeva, ki smo jo omenili. Samo poglej to fantastično kuliso! :) Šibalo je iz komada v komad. En boljših momentov tedna. Nekaj ostalega linkam čez par ur, te 4K zadeve se nalagajo celo večnost.
|
|
|
P l a c e h o l d e r
|
|
![]() |
|
Speadge
Senior Member
Post Options
Thanks(1)
Quote Reply
Posted: 28.Jul.2025 at 03:49 |
|
Ghost Bath - Convince Me to Bleed Omnium Gatherum - Soul Journeys Midnight - Satanic Royalty Cro-Mags - Hard Times Villagers of Ioannina City Cradle of Filth - Nymphetamine (Fix) Ahab - The Sea as a Desert Dopethrone Rotting Christ - Non Serviam D.R.I. Oranssi Pazuzu - Uusi teknokratia Nekaj več TUKAJ Če je slika crappy, si v YT spodaj med predvajanjem nastavite višjo video kvaliteto. Posneto je na 4K.
|
|
|
P l a c e h o l d e r
|
|
![]() |
|
grafin
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 28.Jul.2025 at 09:56 |
|
super hvala za vse te zvočne magdalenice! <3
|
|
|
|
|
![]() |
|
Rizling
Newbie
Joined: 17.Aug.2008 Location: Slovenia Status: Offline Points: 25 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 31.Jul.2025 at 14:36 |
|
30 minut Tolminatorja đ-đ-đ
|
|
![]() |
|
Rizling
Newbie
Joined: 17.Aug.2008 Location: Slovenia Status: Offline Points: 25 |
Post Options
Thanks(2)
Quote Reply
Posted: 31.Jul.2025 at 17:39 |
|
Pa če še koga zanima, od vsakega dneva sem naložil nekaj fotk.
Napisanega sicer preveč ne analizirajte, ker je pisano za splošno publiko, zato tudi ni nekih težkih analiz nastopov. Se pa tako širi naša kultura med splošno populacijo :P Zna bit tudi kje kakšna napaka, saj je to bilo objavljeno vsak dan po prekrokani noči, fotke so pa tudi bolj na hitro, ni bilo časa. Ta teden imam še namen narediti nek izbor v miru. Drugače pa vzdušje kul, prvi dan je bilo še posebej fino, saj je vreme držalo. Beach stage je bil zmaga, ko smo še malo prej bili v vodi, nato pet minut pozneje v kopalkah pred odrom s pivom v rokah. Na glavnem odru so me ta dan pozitivno presenetili High Parasite in Omnium Gatherum. Drugi dan je bila totalna žurka na Midnight, kljub temu, da je bilo sredi dneva. Naredili so pravo štalo. Takisto Cro-Mags, naprej potem malo bolj umirjeno, za konec pa Cradli, ki sicer meni niso nikoli bili baš nekaj, so pa tudi skrajšali nastop za kakšnih 10 minut, če je moja ura kazala prav. V petek je večji del dneva scalo, zato je bil bolj apartma party. Tisti dan sem videl samo zadnje štiri bande na glavnem odru. Rotting Christ, eden od bandov, ki jih ne bi nikoli zamudil, me niso razočarali. Razen, da je tik pred njimi še najbolj začelo scat... Zadnji dan smo že malo na škrge dihali, je pa vsaj vreme dokaj spet sodelovalo in je bil spet tisti pravi žur na beach stageu in ob sotočju, kjer smo se lahko ponovno tudi na hitro streznili v Soči. Na glavnem odru nisem imel nekega favorita, je pa bilo solidno, še najbolj D.R.I. Žal je spet pred Ministry začelo totalno scat. Gledano kot celoto, je bilo zakon, bilo je res vsega vraga in še več. Izpostavil bi tudi DIY stage, kjer je bil več ali manj vedno totalen raztur. Včasih niti nismo videli preko vse tiste množice, kdo je sploh na odru, dokler niso končali. Pa seveda fino, da se ni prekrivalo z glavnim odrom, da je tudi vmes nekaj ropotalo. Zmagal je tudi disco :P Glede na trenutni line-up za 2026, pa so kar velika pričakovanja in že odštevamo dneve.
|
|
![]() |
|
Gašper Fatur
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 06.Aug.2025 at 22:06 |
Ja.
|
|
|
FUCK THE WORLD
|
|
![]() |
|
Pecivo
Newbie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 13.Aug.2025 at 15:41 |
![]() |
|
Dejan
Admin Group
Post Options
Thanks(1)
Quote Reply
Posted: 19.Aug.2025 at 07:16 |
|
Galerije:
Reportaže:
|
|
![]() |
|
Post Reply
|
|
| Tweet |
| Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |