![]() |
Šah - malce za razmišljanje |
Post Reply ![]() |
Page <123 |
Author | |
Speadge ![]() Senior Member ![]() dežurni aktivist Joined: 22.Jul.2015 Status: Offline Points: 2406 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja, to igramo s predpostavko, da črni naredi vse, kar lahko :)
Po b7-c5 vidim še: - kralj pobere konja na c5, z drugim belim konjem iz d2 na b3, mat - lovec pobere kmeta na a3, kraljica b8 na d6, mat |
|
P l a c e h o l d e r
|
|
![]() |
|
Speadge ![]() Senior Member ![]() dežurni aktivist Joined: 22.Jul.2015 Status: Offline Points: 2406 |
Nekaj bolj lahkotnega.
Mat v dveh potezah. Beli na vrsti.
![]() |
|
P l a c e h o l d e r
|
|
![]() |
|
Kaj zdaj, šahisti? Bo treba za tako preprost problem res poklicati Izaka na pomoč? :p
|
|
P l a c e h o l d e r
|
|
![]() |
|
jerrej ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 21.Mar.2008 Status: Offline Points: 1342 |
Ajd poizkusim jaz..
Beli skakač vzame lovca na b7. Potem črni ne more nič drugega kot šibati sem ter tja s trdnjavo ali kralja na a8. In nato zadnji žebelj v krsto, bela dama na a6.
|
|
![]() |
|
Ja, to je to. Me je čudilo, da že prej ni nihče tega stresel iz rokava, najbrž je šlo mimo... :)
|
|
P l a c e h o l d e r
|
|
![]() |
|
Mitja M.J. ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 18.Aug.2008 Location: Slovenija Status: Offline Points: 5097 |
sem imel prekratke rokave...
|
|
MacGyver je zakon!
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <123 |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |