Paranoid Metal Webzine Homepage
Forum Home Forum Home > Ostalo > Ostalo
  New Posts New Posts RSS Feed - metal kulinarika - recepti in ostalo
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

metal kulinarika - recepti in ostalo

 Post Reply Post Reply Page  123 14>
Author
Message
Kali View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 18.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 3413
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Kali Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: metal kulinarika - recepti in ostalo
    Posted: 21.Jan.2010 at 20:17
mal sm se odločla da zberem kšne fajn recepte k pr ns doma se zadne cajte bl bogo je tko da če čm kej dobrga kar ni blo skuhano že en mesec nazaj in 20x pogreto do nerazpoznavnosti si morem kr sama skuhat. pa da še mau vs uprašam za kšne fajn recepte k si doma nardite za jest :))) ...da mau pokradem ideje ;)
Iz Teme smo prišli, v Temo se vrnemo
Back to Top
(=cegu=) View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 641
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote (=cegu=) Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21.Jan.2010 at 20:20
1 kg kislega zelja
1 čebula
olje
moka
mleta sladka paprika
sol
poper
kumina
vegeta
lovorjev list
2 žlici kisle smetane

..sam segedin je zakon:D
Back to Top
mati zemlja View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 12.Feb.2008
Location: POJSTLCAIZMAHA
Status: Offline
Points: 4917
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mati zemlja Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21.Jan.2010 at 20:35
:)
 
buča (una velika oranžna)
pehtran
kurkuma
leča
 
to lepo skuhaš (bučo posebej, lečo posebej), zmelješ v kašico in meni je mmmmmm...
ok, drugi hočejo še en kup drugih začimb in kup soli in se neki zmrdujejo in pravijo, da je to hrana za dojenčke... in v bistvu niti nečejo probat LOL zato evo...
 
 
še ena papica  (malo več dela, ampak Thumbs%20Up)
BLITVINI ZREZKI S SIROM
sir
blitva
jajca
drobtine
moka
V vreli vodi pokuhaj blitvine liste, približno 30 sekund (samo tolko, da niso čist trdi). Vanje zavij koščke sira, spaniraj in spohaj.
 
/kuham bolj malo, imam pa za vsak slučaj zapisano v wordu Wink
 
~   vsako drevo je edinstvena osebnost, tako kot je vsak človek edinstven   ~



Back to Top
Kali View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 18.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 3413
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Kali Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21.Jan.2010 at 20:41
uh ja...pa moja mama zarad nekih verskih prepričanj noče več jest nič kar je nekoč bilo živo (žvali) alpa da ma potencjal da postane živo (ala jajca) tko da če kdo ve še kšne take recepte...
Iz Teme smo prišli, v Temo se vrnemo
Back to Top
mati zemlja View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 12.Feb.2008
Location: POJSTLCAIZMAHA
Status: Offline
Points: 4917
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mati zemlja Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21.Jan.2010 at 20:57

Ajdova kaša z brstičnim ohrovtom Cool

čebula (sesekljana)
100 g ajdove kaše
200 g brstičnega ohrovta
sol
majaron
peteršilj

kisla smetana
malo (VELIKO!!! Tongue) naribanega sira

Na malo olja popražimo sesekljano čebulo in dodamo na polovičke narezan brstični ohrovt. Ko ohrovt dobi malo barve, dodamo še ajdovo kašo, zalijemo z vodo in kuhamo, dokler ni ajdova kaša mehka. Začinimo s soljo, majaronom in peteršiljem. Vse skupaj preložimo v posodo, primerno za v pečico in prelijemo s prelivom, ki smo ga pripravili kisle smetane in sira. Pečemo 20 minut, oziroma dokler preliv ni pečen.
 
ej, drugač ti pa lahko mejlam en fajl k so sladice brez jajc... nisem nič sprobala, tko da ne vem kuk je komplicirano ali ne... pa tudi komu drugemu, če hoče Embarrassed /najbolj na mejl al kuko¿/
waw, ta tema je Thumbs%20Up morda me pripravi do tega, da si kaj skuham :) bilo bi lepo... sej fertah mam drugač :)
~   vsako drevo je edinstvena osebnost, tako kot je vsak človek edinstven   ~



Back to Top
Guests View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guests Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21.Jan.2010 at 22:24
brr wi kr jejte tole neužitno zelenjavo
jst mam meso
Back to Top
Janchk View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 08.Mar.2008
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 2750
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Janchk Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21.Jan.2010 at 22:27
Originally posted by yordan yordan wrote:

brr wi kr jejte tole neužitno zelenjavo
jst mam meso


mesoThumbs%20Up
Back to Top
mati zemlja View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 12.Feb.2008
Location: POJSTLCAIZMAHA
Status: Offline
Points: 4917
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mati zemlja Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21.Jan.2010 at 22:40
~   vsako drevo je edinstvena osebnost, tako kot je vsak človek edinstven   ~



Back to Top
Kali View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 18.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 3413
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Kali Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21.Jan.2010 at 22:47
Originally posted by yordan yordan wrote:

brr wi kr jejte tole neužitno zelenjavojst mam meso
ja pa napiš kšn recept :P

zelenjava zna bit čist kul če jo dobr prpravš

eto ena men kul zelenjavna jed

ZELENJAVNI "ZREZKI"
1 por
1 koleraba
1/4 gomolja zelene
1 večji korenček
1 večji krompir
1-2 zeleni bučki
3 jajca
1 žlica moke
1 žlica parmezana
sol, olje

1. narežeš por, korenček, krompir, kolerabo, bučko olupi & grobo naribaj
2. naoljiš ponev & dodaš por da se zmehča (ne porjavi), dodaš zeleno, kolerabo, korenček in krompir + 3 žlice vode, sol...nekaj min dušiš da se zelenjava zmehča in voda povre, odstaviš, primešaš bučko in pustiš da se malo ohladi
3. v skledi stepeš jajca, dodaš moko, parmezan in zelenjavo iz točke 2.
4. z žlico zajemaš zelenjavno zmes in jo daš v vroče olje in potlačiš da se splošči, popečeš z obeh strani

Edited by Kali - 21.Jan.2010 at 23:17
Iz Teme smo prišli, v Temo se vrnemo
Back to Top
Tokio View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 17.Nov.2007
Status: Offline
Points: 1241
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Tokio Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22.Jan.2010 at 09:54
stvari, ki ni iz mesa, se NE MORE REČT zrezk!!!!!
MESO > ostalo
 
Metal je muska za grde.
Back to Top
Pero View Drop Down
Admin Group
Admin Group
Avatar

Joined: 13.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 3359
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Pero Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22.Jan.2010 at 10:31
Fak kolk napisanga o zelenjavi...men je že od branja tega slabo :)
Back to Top
mati zemlja View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 12.Feb.2008
Location: POJSTLCAIZMAHA
Status: Offline
Points: 4917
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mati zemlja Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22.Jan.2010 at 10:43

rižek :)

na maslu popražiš čebulo (jo ne nasekljaš, ker potem hitro porjavi, pa ne sme v tem primeru... tko na kolobračke in na pol... čebula naj le postekleni), ki jo malo posoliš (kr takoj, ko jo daš gor)...
 
potem daš gor na drobne koščke narezan paradižnik in papriko (vse barve!!! :))) pa tko malo tenstaš...
 
no... potem pa to tko na rob posode umakneš in streseš v posodo riž... ma to je fajn, ker riž dobi en tak fajn okus, če ga malo popražiš... čez nekaj časa zaliješ z vodo... in pol kuhaš dokler ni kuhano :) 
gostota poljubno ;) men je dobro, da ni čist suho, tko... mal župca :) 
 
začimbe: paprika, bazilika, origano, popr, lovorjev list ...
 
pa kakšen trikoten sirček ali pa kar ta prav nikoli ne škodi :)
~   vsako drevo je edinstvena osebnost, tako kot je vsak človek edinstven   ~



Back to Top
Gorjanec View Drop Down
Admin Group
Admin Group
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Afghanistan
Status: Offline
Points: 2527
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gorjanec Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22.Jan.2010 at 11:25
Kali: Link do mojih dveh spektakulinaričnih receptov pomoje imaš Big%20smile
Back to Top
Guests View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guests Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22.Jan.2010 at 11:50
Originally posted by Tokio Tokio wrote:

stvari, ki ni iz mesa, se NE MORE REČT zrezk!!!!!
MESO > ostalo
 

baba ve kuga je futrClapow right
Back to Top
Kali View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 18.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 3413
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Kali Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22.Jan.2010 at 13:42
Originally posted by Tokio Tokio wrote:

stvari, ki ni iz mesa, se NE MORE REČT zrezk!!!!!
MESO > ostalo

 
sej sm dala v narekovaje :D
Iz Teme smo prišli, v Temo se vrnemo
Back to Top
Kali View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 18.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 3413
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Kali Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22.Jan.2010 at 13:42
Originally posted by Gorjanec Gorjanec wrote:

Kali: Link do mojih dveh spektakulinaričnih receptov pomoje imaš Big%20smile
ja mam :) kaj a z drugimi na paranojdu pa nebi deliu svojih kulinaričnih specjalitet? :))


no pa k je že govora o futru je tole en prej pejstu na facebook jes pa zj dalje:

HELLBENT FOR COOKING: The Heavy Metal Cookbook, by Annick Giroux “The Morbid Chef”

Edited by Kali - 22.Jan.2010 at 13:46
Iz Teme smo prišli, v Temo se vrnemo
Back to Top
W.U.K.O View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 17.Nov.2007
Location: Neutral Zone
Status: Offline
Points: 1467
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote W.U.K.O Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22.Jan.2010 at 13:53
Hahaha, ta knjiga je a must have. Bom kupu babici, k ma drug mesc RD Big%20smileLOL
Weed ain't dope, it's everything from rope to hope!
Back to Top
Real View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 2319
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Real Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22.Jan.2010 at 14:16
Originally posted by Kali Kali wrote:

Originally posted by yordan yordan wrote:

brr wi kr jejte tole neužitno zelenjavojst mam meso



ZELENJAVNI "ZREZKI"


Zelenjavni zrezki so nekaj najbol ogabnega. FuuujDeadThumbs%20Down
Nomen est omen.
Back to Top
W.U.K.O View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 17.Nov.2007
Location: Neutral Zone
Status: Offline
Points: 1467
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote W.U.K.O Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22.Jan.2010 at 14:26
Zelenjava je zakon! Ljudje itak pojemo waaay too much mesa. Mislm, sj je dobr pa to, sam ni pa za pretiravat. Smile
Weed ain't dope, it's everything from rope to hope!
Back to Top
Kali View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 18.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 3413
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Kali Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22.Jan.2010 at 14:26
pol pa že nis dobre jedu :P
Iz Teme smo prišli, v Temo se vrnemo
Back to Top
Guests View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guests Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22.Jan.2010 at 14:30
Originally posted by Real Real wrote:

Originally posted by Kali Kali wrote:

Originally posted by yordan yordan wrote:

brr wi kr jejte tole neužitno zelenjavojst mam meso



ZELENJAVNI "ZREZKI"


Zelenjavni zrezki so nekaj najbol ogabnega. FuuujDeadThumbs%20Down

http://www.youtube.com/watch?v=4eYSpIz2FjU
toj to :)
Back to Top
d_Omen :P View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 23.Nov.2008
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 555
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote d_Omen :P Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22.Jan.2010 at 14:34
ni bolsga k fejst velk pa debeu dunajsk snicl pa tenstan krumpir pa ena velka skleda sulate(kumare paradajz paprika cebula sir po moznosti feta)!!!!
kva je????rt set maje!!!!
Back to Top
rožica View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 24.Nov.2007
Status: Offline
Points: 3034
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote rožica Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22.Jan.2010 at 15:11
Originally posted by Kali Kali wrote:

Originally posted by Gorjanec Gorjanec wrote:

Kali: Link do mojih dveh spektakulinaričnih receptov pomoje imaš Big%20smile
ja mam :) kaj a z drugimi na paranojdu pa nebi deliu svojih kulinaričnih specjalitet? :))


no pa k je že govora o futru je tole en prej pejstu na facebook jes pa zj dalje:

HELLBENT FOR COOKING: The Heavy Metal Cookbook, by Annick Giroux “The Morbid Chef”
 
AAAHHHAHA ZAKON LOL 
pa kera nora ideja, namest na brezrokavniku - našitki na predpasniku. LOL
 
Order today to receive a FREE bonus serving bookmark / recipe card by the Czech Republic’s Root!
 
Big%20smile
 
fak pa če je to res vse ... zelo lep seznam bandov tudi.
me zanima če je kvaliteta Mutiilation receptov kaj boljša od kvalitete posnetkov. Confused 


Edited by rožica - 22.Jan.2010 at 15:20
All matter in the universe is destined to become the scrap heap of history.

It’s called the 2nd Law.
Back to Top
FABO View Drop Down
Organizator
Organizator
Avatar

Joined: 17.Nov.2007
Location: Nicaragua
Status: Offline
Points: 3945
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote FABO Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22.Jan.2010 at 15:26
zakon tema!

receptov se sicr ne držim najraj, čeprav si sam prpravlam hrano skor vsak dan...

raj mam t.i. nasvete oziroma kake kuharske trike k kako stvar poenostavjo al pa jo nrdijo dobro....

kar se tiče mesa pa -   najraj ga mam od vse hrane, sploh kako dobro perutnino, govedino....   ampak kar se tiče kuhanja,  raj experimentiram z zelenjavo....  meso pač spečeš pa poješ Wink  no, seveda se da marsikej nrdit z raznimi marinadami, praženju na tem in onem.... ampak ključna je zelenjava in ostale sestavine!


no, tole pa mam zdle v pečici (sprot zmišlen recept, ene 3-4eu za sestavine, pa manj ko pol sm porabo, pa še za večerjo bo Smile

-polenta
- suhe gobe
-sladka smetana
-mleto meso
-čebula
-por
-česen
- mocarela/feta
-začimbe


-polento skuhamo (precej gosto) v ponvi, da že ma u štartu obliko torte, med kuhanjem dodamo notr mal pora (že na olju popečenga, najbolš zelena stebla... lahk še tut zram kake sveže začimbe v kakem drugem letnem času - peteršilj, bazilika...) jo damo na mrzlo, da se ohladi - strdi.

-strjen kolač kipnemo na pekač in nrdimo z nožem na vsakim par cm zareze čez celo.

-na olju popečemo čebulo, gobice, meso..... in dodamo sladko smetano.... vse skup fajn nazačimbamo (fajn izpade, če se polento soli manj, kot bi se jo sicer in se bolj soli tole omako)  in prelijemo po polenti, po vrhu pa še damo par rezin sirčka Tongue

v pečico za nevem kok cajta, zdle je 15minut not, pa ji dam še ene 10 min da se fajn zapeče.... Smile



napišem količino mmm-jev čez pol ure LOL



aja, jutr bom pa probo tole nrdit, s tem da bom namest polente dal KUS KUS SmileSmileSmile   to bo tut mogl bit zanimiv!





Edited by FABO - 22.Jan.2010 at 15:32
Back to Top
Gorjanec View Drop Down
Admin Group
Admin Group
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Afghanistan
Status: Offline
Points: 2527
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gorjanec Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22.Jan.2010 at 15:58
Originally posted by Kali Kali wrote:

Originally posted by Gorjanec Gorjanec wrote:

Kali: Link do mojih dveh spektakulinaričnih receptov pomoje imaš Big%20smile
ja mam :) kaj a z drugimi na paranojdu pa nebi deliu svojih kulinaričnih specjalitet? :))

Ako že moram: http://www.gorjazenec.tk/
Recept št. 2 sem spet pred kratkim jedel, njami.
Back to Top
Ventor View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 22.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 2239
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ventor Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22.Jan.2010 at 16:09
Originally posted by yordan yordan wrote:

brr wi kr jejte tole neužitno zelenjavo
jst mam meso


Wise man!

www.myspace.com/kellermetal

Hide your head or join the dead!
Back to Top
Lunik View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 1645
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Lunik Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22.Jan.2010 at 18:28
Ma zelenjava je čist preveč zakon! Sploh surova. Ko so barve lepe, okus je dobr, pa vse je nadsuper. Zj sn se ful navadla da solate samo solim, brez vsega in je čist boljš, ker ma dejansko tak okus ko naj bi bil. Čeprav čez piščanca ga še vseen ni. Njam Heart

Aja, Jajčk tole piše Big%20smile
Back to Top
FABO View Drop Down
Organizator
Organizator
Avatar

Joined: 17.Nov.2007
Location: Nicaragua
Status: Offline
Points: 3945
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote FABO Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22.Jan.2010 at 18:53
Originally posted by Lunik Lunik wrote:


Aja, Jajčk tole piše Big%20smile



aja, se mi je že čudn zdel, ka bi lunik piso v ne-nogomet temo LOL
Back to Top
jerrej View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 21.Mar.2008
Status: Offline
Points: 1086
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote jerrej Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23.Jan.2010 at 08:27
sami neki vegi menijiDead - dejte še kaj mesnatega napisat!
Back to Top
Kali View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 18.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 3413
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Kali Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23.Jan.2010 at 11:34
ja dej ane :P
Iz Teme smo prišli, v Temo se vrnemo
Back to Top
mati zemlja View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 12.Feb.2008
Location: POJSTLCAIZMAHA
Status: Offline
Points: 4917
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mati zemlja Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23.Jan.2010 at 18:16
 
basmati riž s kokosom in petršiljem
riž opereš in ga cca 2 minutki pražiš na olju... dodaš vodo in sol in zmešaš... kuhaš dokler ni kuhan Lamp 
na koncu dodaš nasekljan svež petršilj in kokosovo moko !
 
ma, sem ku ta huj kuharca :)
 
~   vsako drevo je edinstvena osebnost, tako kot je vsak človek edinstven   ~



Back to Top
Baco View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 16.Apr.2008
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 381
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Baco Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24.Jan.2010 at 12:00
VSEBINA TORTILJAS :D

Kupiš Narjene Tortilje (ka smi jih neda delat, usaj mene) hahahhaha

-Puranje meso
-Bešamel (nevem ku se toččno napiše , lohkur je tui nek sjr ka je isto pakiran ku bešamel)
-Rdeča in Rumena paprika
-Koruza
-Fižol
-Paradižnik
-Načo sjr :D
-sol in te pizdarje :D

Prvo puranje meso naražeš na take kocke jih položiš u kozico (malo olja spodi) jih soliš in to, ter počakaš da meso porumeni (da rata pečeno) pole kar daš notr bešamel (ali uni sjr) in seveda koruzo , fižol , paprike (tudi narežeš na kocke), in pe malo mešaš tko da se malo skuha use ukop in še načo sjr, pole uzameš že narejene tortilje jih malo pogreješ in napolniš pripravljeno usebino jst jih zaprem kr szi alu. folju za peko tko da pride ku neka jufka kebab... in to je to :D nahitru povedanu :D
Bajc the mean-machine - keep it KOROMAČ
Back to Top
mati zemlja View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 12.Feb.2008
Location: POJSTLCAIZMAHA
Status: Offline
Points: 4917
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mati zemlja Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24.Jan.2010 at 12:07
ej, kakšen načo ti kupiš? ker to kar imajo v trgovini -> meni ima to prav tak industrijski okus Dead pa mam rada načo drugač... ja, sej res... kje se dobi dober načo? jaaaaaa, tortiljas :)))
~   vsako drevo je edinstvena osebnost, tako kot je vsak človek edinstven   ~



Back to Top
Baco View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 16.Apr.2008
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 381
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Baco Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24.Jan.2010 at 12:20
ujej ma po pravici jst načosa nism dau sm pa samo napisu kot možnost... :D mene je zadosti uni bešamel (ka pridejo tudi neki sjri in mene je blo tisto zadosti in ja še uni toast sir ložim u tortiljo predn dam notr omako :D tko pride lih tko dobro...
Bajc the mean-machine - keep it KOROMAČ
Back to Top
mati zemlja View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 12.Feb.2008
Location: POJSTLCAIZMAHA
Status: Offline
Points: 4917
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mati zemlja Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24.Jan.2010 at 12:33
:) sir feni :) življenje brez sira bi bilo p(o)razno LOL
~   vsako drevo je edinstvena osebnost, tako kot je vsak človek edinstven   ~



Back to Top
FABO View Drop Down
Organizator
Organizator
Avatar

Joined: 17.Nov.2007
Location: Nicaragua
Status: Offline
Points: 3945
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote FABO Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24.Jan.2010 at 16:05
dans mi je pa prav fajn ratala juha s cmočki, čeprav sm jo u bistvu hoto sam zgostit Big%20smile


zima je, lakota razsaja ---> paradižnikova juha iz vrečke!  še na wc pa paranoid grem pa je kuhan, ok.


HITRA PARADIŽNIKOVA JUHA Z KNEDLI 1A

A)
1,2l vode
juha
mediteranske začimbe v raznoranih oblikah in agr. stanjih
olivno olje
s & p

B)
čebula
feferoni (js sm uzel iz kisa, še bolš če nad hladilnikom/na vrtu raste kak lonc Smile )
česen
vegeta mediteran Thumbs%20Up
pršut

C)
jajčk ali 2
moka



stvari iz A zmešaš skupi v tem vrstnem redu (od vretja in soljenja vode naprej), v ponvi popražiš B in dodaš še naseckan pršut in ko je čebula zlata dodaš v ponev še C (v deci mlačne vode zmešana moka in stepenja jajca)...



mmmmm  Approve


Edited by FABO - 24.Jan.2010 at 16:13
Back to Top
FABO View Drop Down
Organizator
Organizator
Avatar

Joined: 17.Nov.2007
Location: Nicaragua
Status: Offline
Points: 3945
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote FABO Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24.Jan.2010 at 22:07
Back to Top
jajčk View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 26.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 1426
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote jajčk Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24.Jan.2010 at 22:18
Js bom pa ju3 tole zadevco pekla:
 
MuffiniHeart

2 skodelici moke
2 žlici margarine
1/4 skodelice sladkorja
1 skodelica mleka
1 pecilni prašek
1/2 čajne žličke soli
gozdni sadeži

Zmešaš suhe sestavine, potem dodaš margarino mleko in sadje, vse skupi naflikaš v modelčke in daš pečt.

Upam da bo dobr, ko se mi že dans cel dans sline cedijo Big%20smile
Več poročam ju3. Tongue


Edited by jajčk - 24.Jan.2010 at 22:18
Bolje ispasti glup, nego iz avijona ^^
Back to Top
FINc View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 20.Nov.2007
Status: Offline
Points: 1069
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote FINc Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25.Jan.2010 at 09:19
zj sm se spomnu kaj js dobr spečem...kukijeBig%20smiles tapravim putrom! kok je to neki dobrga...mmmmmLOL
Back to Top
jajčk View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 26.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 1426
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote jajčk Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25.Jan.2010 at 10:20
Vem, sn jih že probala. Se še kdaj priporočam WinkLOL
Bolje ispasti glup, nego iz avijona ^^
Back to Top
FABO View Drop Down
Organizator
Organizator
Avatar

Joined: 17.Nov.2007
Location: Nicaragua
Status: Offline
Points: 3945
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote FABO Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25.Jan.2010 at 13:06
KIVIJEV KOMPOT







tole je poskusna serija, recepta ni,  - pač kivi (k je prej že olupljen bil mal popakam z limoninim sokom) daš kuhat v vodo + med, cukr, cimet, klinčki, da se kivi "zmehča"  Smile, plus pol par kaplc ruma, ko je kompot že pretočen v kozarce za vlaganje!



Edited by FABO - 25.Jan.2010 at 13:07
Back to Top
opička View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 06.Dec.2007
Status: Offline
Points: 155
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote opička Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25.Jan.2010 at 15:26
Originally posted by mother earth mother earth wrote:

kje se dobi dober načo?


Js ga pri nas še nisem zasledila in sem po sili razmer kupila edinega ki sem ga našla v trgovini, znamka je Tina in ga nikol več ne bom kupila ker ni dober Unhappy Nek tak preveč kisel okus ima.
Sem naredila pa celo raziskavo po internetu, kje bi se načo dobil, ene pol leta nazaj, pa so po raznih forumih pisal da nej bi bil ta Tina zaenkrat edini v teh večjih trgovinah, ker nobenega drugega ne dobavljajo več. Lah da je že kej drugač zdej, vsaj upam da je, ker bi ga spet kmau mela. Načo, pa vsi siri nasploh: njami!


Back to Top
mati zemlja View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 12.Feb.2008
Location: POJSTLCAIZMAHA
Status: Offline
Points: 4917
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mati zemlja Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25.Jan.2010 at 15:48
opička
:) no, pol pa k sprobaš sporoči :) to bi me res zanimalo!!! ga že dolgo nisem kupila, ker tisto kar so imel v trgovinah, je bil dobesedno ku da bi tovarno jedel :/ kr neki...  tko no, cca. 7 let nazaj, vem da so imeli tak ta prav načo okus pri horsburgerju v tivoliju (lj), pa še kako dobro leto nazaj so imeli ta pravega v mehiški pri pivovarni union... zdej je tudi tam industrijski... mah, v bistvu sploh nikoli več ne naročim načota, ker je vedno isti... bljek... samo zdej me je pa tisti tortilja man (baco) spomnil nanj :)
say cheeeeeeese Big%20smile uber ales! Smile
~   vsako drevo je edinstvena osebnost, tako kot je vsak človek edinstven   ~



Back to Top
FABO View Drop Down
Organizator
Organizator
Avatar

Joined: 17.Nov.2007
Location: Nicaragua
Status: Offline
Points: 3945
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote FABO Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25.Jan.2010 at 16:09
sicr se pa da naččo tut doma nrdit Smile  (sam ga je treba res hitr porabit, kar pa tut ni problem Big%20smile ),  Tina je res sranje, chiota več ne prodajajo... pa nasplošno je res drag v trgovini, včasih majo kje kako x rumeno tubo po 4 evre za par plunkov...


torej,

HOME MADE NAČO!

-maslo
-bela moka

-toplen sir (po možnosti un ta rumen v lističih)
-mleko
-feferončki
-začimbe - sol, rdeča paprika,



u bistvu to je to, naprej mal moka na maslu popečit, dodat vse, poskusit sir čimmanj pajsat (tok da se vse skup zmeša pa je).....
 edin barva pride mal neprepričljiva vn,   mogoč bi zram še kak rumenjak paso, če ne spremeni okusa preveč.... treba poskusit Wink




aja, je kdo kje zasledil obstoj NAČO SIRA, ne omake?

js mam v spominu da sm to že 1x vidu....  sj nevem če je kaka bistvena razlika, razn agregatnega stanja, ampak pomoje more bit še bolš Smile



Edited by FABO - 25.Jan.2010 at 16:14
Back to Top
Tonckow View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Status: Offline
Points: 1072
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Tonckow Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25.Jan.2010 at 19:10
Originally posted by Kali Kali wrote:

uh ja...pa moja mama zarad nekih verskih prepričanj noče več jest nič kar je nekoč bilo živo (žvali) alpa da ma potencjal da postane živo (ala jajca) tko da če kdo ve še kšne take recepte...


Hehe, ta je pa dobra. Upam, da je po seksu/menstruaciji ne muči občutek krivde (zaradi smrti spermijev/jajčec s potencialom, da postanejo živi). :)

Enkrat sem predvsem iz usmiljenja do prodajalca na vratih kupil neko tovrstno vegi kuharco. Če hočeš, ti jo dam.
Back to Top
FABO View Drop Down
Organizator
Organizator
Avatar

Joined: 17.Nov.2007
Location: Nicaragua
Status: Offline
Points: 3945
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote FABO Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26.Jan.2010 at 18:35
hehe Smile




Nasvet za ljubitelje pašte NA ALDENTE Heart:

-plin že ugasnete kako minutko po tem ko jo vržete v krop in jo pol pustite zaprto kipet/ležat v vodi še preostal cajt Smile
Back to Top
opička View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 06.Dec.2007
Status: Offline
Points: 155
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote opička Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27.Jan.2010 at 10:24
Originally posted by FABO FABO wrote:


torej,

HOME MADE NAČO!

-maslo
-bela moka

-toplen sir (po možnosti un ta rumen v lističih)
-mleko
-feferončki
-začimbe - sol, rdeča paprika,



u bistvu to je to, naprej mal moka na maslu popečit, dodat vse, poskusit sir čimmanj pajsat (tok da se vse skup zmeša pa je).....
 edin barva pride mal neprepričljiva vn,   mogoč bi zram še kak rumenjak paso, če ne spremeni okusa preveč.... treba poskusit Wink


Sprobala sem neki podobnega včeri: brez feferončkov, ker jih nimam pa namesto unga rumenga topljenega sira sem kar par zdenka sirčkov in začinila z rdečo papriko, čilijem v prahu in tabaskom.
Super je blo, čeprav barve pa res ni bilo prave :)
Back to Top
Pero View Drop Down
Admin Group
Admin Group
Avatar

Joined: 13.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 3359
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Pero Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27.Jan.2010 at 12:30
Če komu uspe narest tak nacho, k je na horseburgerju recimo, ga kupm kilo!
Back to Top
Ivan View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 19.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 2560
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ivan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27.Jan.2010 at 17:00
FABO, the real metal cook! Hahaha, zakon!!!

Jebeš načo, to redi :P
PROFANITY ZINE
METAL DETEKTOR
DICKLESS TRACY
ERUPTION
Back to Top
mati zemlja View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 12.Feb.2008
Location: POJSTLCAIZMAHA
Status: Offline
Points: 4917
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mati zemlja Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27.Jan.2010 at 17:10
dobro! potem tvoja porcija vedno pripada meni !!! Evil%20Smile
juhu!
~   vsako drevo je edinstvena osebnost, tako kot je vsak človek edinstven   ~



Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  123 14>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down



This page was generated in 0.178 seconds.