metal kulinarika - recepti in ostalo |
Post Reply | Page <1234 16> |
Author | ||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ima kdo kak preverjen recept za mafine s čokolado/nutelo in banano? Če pa ne, bom pa na kulinarično slovenijo uč vrgla
Ossa: z mojimi tisoč plusi do tebe in tvojimi tisoč minusi do mene, sva lih na nuli mogoče ne vem kaj je kuglof, vem pa kdo je korgul !!!! :) |
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
ossa
Groupie Joined: 01.Nov.2015 Location: Slovenia Status: Offline Points: 853 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Kaaaaaaaj?Ne veš kaj je KUGLOF???Tukaj si zgubila veliko točk in nadaljevati bi moral z roza barvo.... |
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
FORTE !!! Lepa hvala za mamljivo povezavo! Zihr kej pade v kratkem !!! Pa ajdo ima rada :) jaz tudi !!! Kaj je to kuglof ? :D kar se tiče mojih slaščic, so za druge jedce, sama imam raje slano :) sam ne preveč, k pol ni dobro (zato slanih jedi ne maram kuhat za druge, ker so jim običajno premalo slane). Ja, drobne stvari ... pa hkrati tako velike ... vsi vemo, da odnosi ne živijo sami po sebi, pozabljamo pa jih negovati. Tko kot je treba rožice zalivat ... to so moji kolački pazi nase in na svoje bližnje, prav :)
Edited by mati zemlja - 29.Feb.2016 at 22:17 |
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
PiWi
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Location: Russian Federation Status: Offline Points: 6068 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
:))) lepoooo... hvaaalaaa... ne sej, te chisto zastopm, sam z mano je neki "hudo narobe"... sem na dobri poti kake "mentalne bolezni", ker sem chisto prevech skurjena... u glavi... vse te "drobne rechi", ko bi chlovek reku, da bom imela jaz, tako kot sem, ful cajta zanje, enostavno ne pridejo na vrsto... mam ene sfalirane in zelo utechene vzorce... ne vprashi, ker she sama ne vem... se morm resno prijeti v roke... to ni vech hec... bom :) vanilijevi zhepki se sila fino slishijo... mmmmm *** kar se tiche "sladkarij", sem jaz bolj "kruhaste sorte"... moja sladica shtevilka ena je pinca, takoj za njo kuglof :))) ne maram pa kruha... no, vsaj tistega s trgovine ne... nobeni stvari podobno... a si vidla to spletno stran?
http://www.naredilaana.com/?view=flipcard te kar potegne, ha? :))) krasen dan zhelim*** |
||
Verjeti! http://www.youtube.com/watch?v=smKeH_YEZX8&feature=related * http://www.youtube.com/watch?v=e4fUk5XhGGk * http://www.youtube.com/watch?v=y50GEFjKsZE *
|
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
dobro jutro, Darja
ma jst zelo rada pocrkljam prjatučke in desca s kakšnim kolačkom. zdej
lih pripravljam zajtrk presenečenja :) gibanje po kuhinji prepovedano za
vse, razen zame !! ker če ne, ne bo presenečenje vanilijeve žepke (ok, te so zmrznjeni kupljeni) pa bananino borovničev šejk :)) lepo te pozdravljam :*
|
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
PiWi
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Location: Russian Federation Status: Offline Points: 6068 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
ne vem kjr mesc sem nazadnje kej pekla... december?... ahh... ko bom v penziji, bom res kuhala, do takrat pa vsak dan gulim radich in neki... lah bi napisala pesmco... danes radich, jutri radich, pojutrishnjem radich, popojutrishnjem radich IN FIZHOOOOLLL!!!! :PPP
danes je petek... se zhe veselim*** lep dan zhelim |
||
Verjeti! http://www.youtube.com/watch?v=smKeH_YEZX8&feature=related * http://www.youtube.com/watch?v=e4fUk5XhGGk * http://www.youtube.com/watch?v=y50GEFjKsZE *
|
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
tale kolaček sem naredila zdej en dan, pa je bil kar dober :) in zelo enostaven za pripraviti :)
SADNI KOLAČEK S SKUTO testo: 3 jajca 1 vanilijev sladkor 1/2 jogurtovega lončka sladkorja 3/4 kozarčka olja 1 in 1/4 kozarčka mleka (skupaj olje in mleko 2 lončka) 2 jogurtova lončka moke 1 pecilni prašek nadev: 1 kisla smetana 500 g skute 1 jajce 2 vanilijeva sladkorja (ali pa tudi ne, odvisno kakšno sadje je) zmrznjeno sadje / sadje iz kompota / sveže sadje ... sem dala 500 g zmrznjenih malin velikost pleha: 20 x 30 cm priprava: jajca, sladkor in vanilij sladkor penasto umešamo, dodamo vse ostale sestavine. Polovico mase vlijemo v pekač in pečemo 15 minut na 200 stopinj. Vmes zmešamo vse sestavine za nadev. Po 15 min vzamemo iz pečice, potresemo s predhodno odtaljenimi malinami in prelijemo z nadevom. Damo v pečico in pečemo na 180 stopinj nekje od 20 do 30 minut. Meni je bil boljši naslednji dan iz hladilnika. |
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
Mitja M.J.
Senior Member Joined: 18.Aug.2008 Location: Slovenija Status: Offline Points: 4873 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
PO PAR URAH GA ŽE SKORAJ NI VEČ
Bravo mati zemlja, spet ti je uspelo MNJAM MNJAM Edited by Mitja M.J. - 29.Feb.2016 at 19:26 |
||
MacGyver je zakon!
|
||
Potty Mouth
Senior Member Joined: 30.Dec.2015 Status: Offline Points: 3636 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
No si me pa elegantno odpravila jaz sem pričakoval kakšno kuharsko skrivnost... tako pa. Grem raj u politiko. |
||
Ijus
Senior Member Joined: 05.May.2014 Status: Offline Points: 2813 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
ma jst vam priporočam, da se poslužujete strani gurman.eu.
če bo kdo pogledal, bo dojel, da imajo prave recepte. take, kot jih učijo v šolah za kuharje. šolske recepte. preverjene zadeve. strokovnjaški recepti. tist DIY experimentiranje je plenica polna šlica.
Edited by Ijus - 31.Jan.2016 at 21:09 |
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
kulinarična slovenija ima en kup receptov in delitev jedi po kategorijah ...
|
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
Potty Mouth
Senior Member Joined: 30.Dec.2015 Status: Offline Points: 3636 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Zakaj noben ne servira recepta za kakšno mesno jed.
Hint... kralj živali in to NI lev. |
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Lepa hvala za namig, Monxster naslednjič poskusim tako! :)
|
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
Monxster
Newbie Joined: 24.Aug.2008 Location: Slovenia Status: Offline Points: 356 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
ajdovo kašo probaj narest iz mešanih gob oz gob z močnejšim okusom in namesto bazilike in peteršilja dodaj šetraj in origano. men je tk bolš aja, pa še mal smetane tut paše not ;)
Edited by Monxster - 31.Jan.2016 at 14:35 |
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
včeraj sem naredila eno fajno jed, pri pripravi katere ne umažeš veliko posode :D
AJDOVA KAŠA S ŠAMPINJONI maslo/olje por 300 g šampinjonov 200 - 250 g ajdove kaše žlička zenfa nasekljan česen bazilika peteršilj sol poper podušimo narezan por, dodamo na rezine narezane šampinjone, zenf, sol, poper, česen, baziliko, peteršilj, malo podušimo, dodamo ajdovo kašo in dvojno količino vode. na majhnen ognju kuhamo 20 minut. aja. pa en namaz sem naredila, k mu rečejo LIPTAVER pa polnozrnat doma spečen kruh za zraven 250 g skute 2 žlici kisle smetane med 0 in 100 g masla nasekljana majhna čebulca 1 na majhne koščke narezana sveža rdeča paprika sol poper pekoč zenf (ga nisem imela, pa sem dala malo kajenskega popra in nepekoč zenf) papirka v prahu to vse skupaj zmešamo pa damo za par ur v hladilnik, (v receptu je pisalo med 2 in 3 žličke paprike v prahu. kar se mene tiče je to zelo preveč, ker potem čisto preveč seka ven uni ukous, jedec je rekel, da je odlično in da ne opazi tega okusa :D no, super, je dobil še za domov pa sva bila oba zadovoljna :)) |
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
Mitja M.J.
Senior Member Joined: 18.Aug.2008 Location: Slovenija Status: Offline Points: 4873 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Poskusu prviii poskusu prviii
|
||
MacGyver je zakon!
|
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
še nikoli nisem naredila pite iz bele moke, samo iz pirine in / ali ajdove ... in prav nikoli nisem naredila te mrežice gor in se mi tako fajn zdi
|
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
Real
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 2683 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Mmmmm
|
||
Nomen est omen.
|
||
Mitja M.J.
Senior Member Joined: 18.Aug.2008 Location: Slovenija Status: Offline Points: 4873 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
...tisti občutek, ko nenadoma dobiš polna usta sline
|
||
MacGyver je zakon!
|
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
evooooooooooo ... zunaj na srečo ni več 86 stopinj, tako, da človek lahko zalaufa pečico :-)
danes sem spekla kokosov kolaček |
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
Lunik
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 2060 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Težko komentiram, če si kaj naredila narobe itd. ker ga sam pečem v strojčku za peko kruha.
moram pa rečt, da sam uporabim zgolj: - 540 g pirine moke (ponavadi dobim domačo) - 350 ml vode - 1 čajna žlička (ali manj) soli - pol do tričetrt male vrečke kvasa v prahu (- enkrat sem dal tudi žličko medu, nasplošno pač ne) To je to, potem pa zaženem program in to je to. Mislim da celotna zadeva traja slabe tri ure. (V glavi imam 2h 53min, ampak nisem že dolgo pekel, ker skoraj ne jem več kruha, tako da ne morem garantirat.) Bom pa definitivno enkrat poskusil zravn dodat semenke. |
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
kruh iz pirine moke
500 g polnozrnate pirine moke
1 vinski kamen (ga nisem mela, sem dala pecilnega)
cca 0,5 l vode (ali malo manj) ... mnde se daje tudi radenska, ma je nisem imela, sem dala vodo
3 žlice olivnega olja
malček soli
malček sladkorja (sem tela dat tri žličke medu, pa nisem mogla odšraufat kozarca :D ker se je zgleda med tolk prpopu gor)
semenka (sem dala sezam)
to vse zmešamo z lopatko (nič ne gnetemo), da pride tako lepljivo testo in damo za pol určke na hladno ...
potem damo v plehek, ki ga obložimo s peki papirjem (24 x 18 bi bil ok, moj je bil lih malo manjši) in pečemo na 180 stopinj cca 1 uro ...
zdej pa ne wem ... meni se zdi malo premalo pečen, sodelavka pa pravi, da ni .. bu? če kdo peče pirin kruh, mi mogoče lahko pride kaj povedat :) včeraj sem ga prvič pekla, tko da nimam pojma kako in kaj ...
|
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
BUČKIN NARASTEK
cca 70 dag bučk por 2 žlici kisa sol 3 ali dva jajci 2 deci mleka pol ali ena kisla smetana (ta mala) 1 žlica moke 3 stroki nasekljanega česna malček popra nariban sir (po želji) na maslu / olju lih malček podušimo por, dodamo na kocke narezane bučke, sol, kis ... dušimo (brez pokrovke) cca 20 min oz toliko, da izhlapi tekočina to stresemo v pekač, čez zlijemo preliv in pečemo cca 40 min na 200 stopinj oz weedimo kdaj narastek postane lepo zapečen :)) to so sestavine, ko zadoščajo za pleh velikosti cca 24 x 18, za 20 x 30 (kar sem navajena je to neka običajna velikost pekača) je vsekakor premalo ... za to bil rabili cca kilco buč(k) in temu primerno več preliva ... lahko dodamo tudi sredico (belega) kruha, je pa potrebno paziti, da potem ne pride presuho ...
|
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
mi smo skos na dolenjskem jedli tako polento ... desetletje in več nazaj ... kadar je krka upadla in je bil slap deloma suh, pa smo pekli štoke gor :) ko smo šli z raftom čez slap s polno piva in se prevrnili, smo pa tauhali v tolmunu :))) mhm ... k sem ravno tle ... sem danes pekla pico in sem uporabila moko iz trgovine, ker mi je zmanjkalo une iz malna ... se pozna se pozna ... pri tej je že skoraj nuja, da jo mešaš s polnozrnato al neki, da pride malo bolj "grobo" testo ... ammmm, poleg tega se je pa testo kr neki lepilo na pleh kar se mi pri uni iz malna ne dogaja ... aja, pa češnjevce sem zaprla v par kozarčkov za čez par mesecev, da weedim kako se obnese, pa omakco iz čebulce, paradajza, bučk in melancanov sem vkuhala :)) bla bla bla ozimnica ist krieg
|
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
Biomorph
Groupie Joined: 04.Aug.2010 Status: Offline Points: 517 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Kdo ve kakšen je okus prave koruze, tiste ki jo mešaš 30 minut in več v kotlu Mormo enkt sprobat.
|
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
kar se pa tiče kardamoma, sem pa weedla, da ga imam še čisto malo ... škoda, zdej k si me spomnil nanj, bi pa tuk rada šejke z njim delala :)) Edited by mati zemlja - 14.Jul.2014 at 12:14 |
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
Azael
Newbie Joined: 29.Jul.2013 Location: Offline Status: Offline Points: 278 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ja prinesi dve žlički, če lahko. Hvala.
|
||
Azael
Newbie Joined: 29.Jul.2013 Location: Offline Status: Offline Points: 278 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
V parih dneh se tako navadiš, da ne gre brez.
|
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
ok, une tortice so bile vrhunske ... recept sem našla na zlatopolje.si samo se mi zdi malo tko tko napisano (količine), tko da bom spodaj napisala svojo različico ...
JABOLČNE TORTICE S PROSENO KAŠO 125 g prosene kaše 0,5 l mleka cimet majhna pest rozin majhna pest orehov 0,5 žličke vanilije 4 jabolka jabolka olupimo narežemo na cca 3 mm debele kolobarje in izrežemo sredico (peške pa to) ... 5 min jih pečemo v pečici na 180 stopinj ... proseno kašo skuhamo na mleku, ko je kuhana dodamo narezane rozine, orehe, cimet, vanilijo na pekač položimo kolobarček jabolke, nadev, jabolko, nadev, jabolko ... zaključimo s kolobarčkom japke ... sem naredila iz treh kolobarčkov, se mi je zdelo ravno prav :) damo v pečico za 10 minut na 180 stopinj in TA DAM ma ful simpatična sladica ... včeraj sem jo prvič naredila in jo bom še !! v receptu je zapisano, da okrasimo z vaniljivo kremo in posujemo z mletimi lešniki ... vanilijeve kreme ne znam naredit pa sem rekla, da bom kr z vanilijevim pudingom polila ... ma potem se mi je zazdelo, da bo vse skupaj preveč kičasto izpadlo (kar se tiče okusov) in nisem nič s pudingom polivala ... lih zapišem, morda pa bi bilo nekomu tako 100 x boljše, a ne :) no, še slikca iz zlatopolje.si Edited by mati zemlja - 13.Jul.2014 at 21:18 |
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
grafin
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Status: Offline Points: 6702 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
ce ga rubbish, ti ga dostavim iz lj par zlicic za probo iz mojih zalog.. javi.. :) |
||
se oprasicujem za oftopik :>
|
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
dobro jutro :) hwala, azael, za nasvet ... ravno srebam kavico s kardamomom in je odlična :) zraven poslušam winterfylleth :)
včeraj sva z gmajnarjem naredila sirove žepke, so bli kr fajni (recept sem našla na mojirecpeti.com) 300 g bele moke 80 g masla sol 125 ml vode 2 paradižnika 1 čebula (tega nisva uporabila) 200 g sira olive (nisva) rožmarin (nisva imela) origano paradižnik narežemo in dušimo + malček soli, da kolikor toliko izhlapi tekočina (če uporabimo, čebulo, jo podušimo po nedeathmetalsko in potem dodamo paradižnik), dodamo origano, rožmarin ... počakala, da se je ohladil, da toplota ne bi delala težav pri testu (ne wem, a je to treba, pisalo ni, ma previdnost je mati modrosti ) ... moka, maslo, sol ... počasi dolivamo hladno vodo in zgnetemo gladko testo (ki ga pustimo počivati nekaj minut) sir naribala, ma potem sva ugotovila, da ga je bolje narezati na kos(c)e ... testo razvaljamo na 0,5 cm (tko piše, ma se je zdelo predebelo in sva ga na 0,2 ali pa še manj) ... narežemo na kvadratke in damo gor paradižnik, sir, olive ... kvadratke zapremo, stisnemo skupaj robove, oblikujemo žepke, culice ... na pleh damo peki papir, gor polagamo žepke in pečemo cca 42 min na 180 stopinj (v receptu je pisalo 30, ma so ble še blede culice in tudi pečeno še ne bilo dovolj) to je to. čist lušna zadeva, testo pa ni niti malo problematično ... se lepo valja, je elastično in ne dela nobenih težav ... danes bova z mitjem m.j. pekla pico za g. Kristjana (in za naju :)) pa ene brutal tortice za Gmajnarja ... te tortice se slišijo tako noro dobre, da bi človek kar umrl ... če bodo lepo uspele, pridem napisat recept ... verjetno ga napišem tudi, če ne bodo uspele (strukturno), ker majo same dobre stvari notri in že komaj čakam, da poskusimo ... |
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
Azael
Newbie Joined: 29.Jul.2013 Location: Offline Status: Offline Points: 278 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
V Hofru sploh nisem še bil, tako, nikoli
@matizemlja: v turško kavo daš mlet kardamom v istem hipu kot kavo, počakaš da se potunka in malo pomešaš. Ene slabe pol tamale čajne žličke je skoraj preveč. Odvisno od doze Je dolgoročno dober zoper glavobol in razne druge nevšečnosti.
|
||
Monxster
Newbie Joined: 24.Aug.2008 Location: Slovenia Status: Offline Points: 356 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
v hofru ga majo tut
|
||
Poli
Senior Member Joined: 29.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 11320 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
kurkuma ruls, zdrava! :D pa kardamomčki so tut yummy yummy |
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
maaaaaaaaaaaaaaa, si se dobro naučil začimbe :)))) ma kurkuma mi ni neki pri srcu, kar se tiče koriandra sem pa nedefinirana ;-) kavo in kako pivo (ali šest) imam pa tudi rada :) jaaaaaaaaaaaaa, pa kari to pa itak !!!
|
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
Mitja M.J.
Senior Member Joined: 18.Aug.2008 Location: Slovenija Status: Offline Points: 4873 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ti imaš rada vse začimbe na K:
Kumin, Kardamom, Kurkumo, Karry pa tudi Koriander, če se ne motim... Pa Kavo tudi rada piješ, pa Kako pivo tudi
|
||
MacGyver je zakon!
|
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
De nada! :)
jaaaaa, kardamom imam tudi rada kardamom je zakon ! ma v kavi ga še nisem probala, ker sem mona :D kuko to nardiš v turški kavi ? kdaj ga daš notri ? zrnca ali mletega ?
|
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
Azael
Newbie Joined: 29.Jul.2013 Location: Offline Status: Offline Points: 278 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Gracias!
Uf, pa še najcenejši kardamom imajo tukaj. Prima za v kavo.
|
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
hej !!! hiša začimb
|
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
Azael
Newbie Joined: 29.Jul.2013 Location: Offline Status: Offline Points: 278 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Kje naj kupim ta presneti kumin? Sem brezuspešno brskal po raznih trgovinah.
|
||
Lunik
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 2060 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ma lej, lahk posodiš mal svojo zalogo začimbic, pa se držim originala, ampak itak veš, da men je vedno point bil mal po svoje narest, hehe.
Drugač me je pa v osnovi najbolj zanimalo, kako nekej "spohaš" brez uporabe jajc, bolj kot kaki direktni recepti za neko zadevo. Pa ja, tale Paranoid Veggies (mini) Fest zveni kul, sem takoj za. Sam kdo bo kuhal in kdo (samo) jedel? Jst sm predvsem za slednje... |
||
jajčk
Senior Member Joined: 26.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1426 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Sam pač ko gledam začimbe pa si predstavlam kak okus naj bi to mel (pač iz tega kake pakore sn jedla in glede na to da je to azijska zadevšna) bo po moje pol kr neki druga če boš ne vem dajal not razne rožmarine, timijane in podobno... Just sayin... ampak itq. Nared pa povab za probat. Js dam pa enkrat uno ingverjevo juhco za probat. :) Pa zihr bomo še kaj carskega s Klemnom nagruntala tak da ja.
Lahk mamo enkrat en vegi piknik vsi Paranoidovci, pa mal šeramo ideje/jedi :) Po moje bi lahk čist carsko spadlo :)
|
||
Bolje ispasti glup, nego iz avijona ^^
|
||
Lunik
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 2060 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ohohoho, preprosto neprecenljivo! Evo, ko mi prvič ne uspe, se oglasim tu gori, da se boste lahko družno tresli kaj vse vam bo Lunik degostiral na naslednji Maniji.
Drugače imam pa občutek, da bom vsaj delno izpustil/nadomestil tele začimbe, ampak v njih tako ni bistvo tega početja. Čebulni obročki in cvetača, (ajd, pa kaka melancana in bučka zraven) ne bom vas več čakal prav dolgo!!! |
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
to je za gospoda Roka :)
(prepisano iz knjige Krišnova kuhinja, vedske vegetarijanske jedi in z moje strani ni preizkušeno v praksi) pakore ... lahko pripravimo iz skoraj vseh vrst zelenjave ... jajčevce, bučke, buče, krompir, korenje na kolobarje ali manjše kosce, cvetačo (velike cvetove je morda dobro malček pokuhati prej) in brokoli na cvetove, papriko pa na obročke ali dolge trakove, brstični ohrovt in beluše lahko ocvremo cele ... 100 g čičerikine moke 100 g bele moke 1 žlica kalindžija (to je tisto, k sem ti rekla, da nimam pojma kaj je; v knjigi je malo opisano kaj je to, daje blag okus po čebuli, pogosto se zameša s črnim kuminom, četudi nimata nič skupnega;piše tudi, da ni panike, če ga izpustimo) 1/2 žličke zmletega cimeta 1/4 žličke kajenskega popra 2 žlički zmletega koriandra 2 žlički zmletega kumina (kumin je moj prijatelj ) 1 žlička kurkume 1/4 žličke asafetide (ni panike, če izpustimo) sol 1/2 žličke pecilnega praška 250 ml hladne vode 700 g očiščene zelenjave ghi ali rastlinsko olje za cvrtje moko iz čeči in belo moko stresemo v posodo, dodamo začimbe, sol in pecilni prašek ... počasi dolivamo hladno vodo in z metlico mešamo, da dobimo gladko testo, dovolj gosto, da se lepo prime zelenjave ... segrejemo ghi ali olje. v testo potopimo polno pest narezane zelenjave, vsakič samo eno vrsto in vsako vrsto cvremo posebej. tko: ti zdej treniraj eno leto, polej nas pa naslednje leto v komnu povabiš na rojstnodnevno zabavo s pakorami. bom prinesla kolač in se ne bom zgovarjala, da nimam mikserja, ker se bom v naprej organizirala :D
Edited by mati zemlja - 07.Jul.2014 at 16:41 |
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
Lunik
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 2060 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
I thanketh thee for thy gracious contribution m'lady!
Tisti, ki me boste pa kdaj razjezili, pa mogoče dobite kdaj dejansko za poskusit kaj skup spacam v kuhinji! |
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
super, gospa Jajček, mam lih še neki hokaido buče, pripravim v kratkem :) aja, do zdej sem pa tkole delala ... po ne-death-metalsko podušimo čebulico, damo gor narezano hokaido bučo, zalijemo z jušno osnovo, muškatni orešček, sol, poper, malo pokuhamo, po želji zmiksamo s paličnim mešalnikom ... tko, bolj enostavna različica ... tole tvojo pa moram NUJNO probat v kratkem, ker je slišat zakon, ker ma proseno kašo pa še ingvija !!!! ingvija imam rada zeleniponedeljek je fajna stran, se strinjam :))
Lunik: sama sicer ne cvrem ne z jajci ne brez, ker mi ni tuk do tega (in ker svoj špeh uspešno vzdržujem s tonami sira in bjro ) ammm ampak kakor mi je znano se cvre s čičerikino moko ... ne vem kaj vse se še da zraven, če bi rad rumeno barvo, daj malček kurkume zraven ... malo recimo poglej kaj kej piše za pakore (ocvrta zelenjava; če je ocvrta z jajcem, je to ponaredek :D) bom pa še drug teden (ko pridem domov) poiskala une liste, k sem hodila na tečaj vedske kuhinje pred leti pa ti napišem, če ti ne bo že kdo drug prej ...
|
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
Lunik
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 2060 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Boš dala za probat enkrat, tko da le glej da še kdaj nardiš tole župco.
Sicer pa kulinarična banda, še enkrat hvala za nasvet glede palačink brez jajc, so bile super in moja lakota je potešena. Ampak nič lepega ne traja dolgo, tako da sem že pri novem izzivu, zato le z besedo na plan: A je možno nekej ocvret oz. "spohat" brez jajc? Torej moka, drobtine in ??? Dolgo časa že razmišljam o ocvrti cvetači in osvrtih čebulnih obročkih pa še kar nič. Rojstni dan se bliža in takrat imam še posebej rad dobrote izpod lastne roke, pa tudi kake druge. Če ima kdo pameten nasvet, vljudno vabljeni, da ga delite tule. |
||
jajčk
Senior Member Joined: 26.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1426 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Evo, moja včerajšnja mojstrovina (podprta s slikovnim materialom). Sma z mojim ogromn piskr juhe zmazala
Bučna juha z ingverjem Sestavine: buča (jaz sem uporabila hokaido bučo) po občutku - odvisno od lakote in za koliko ljudi kuhate, jaz sem za naju uporabila polovico buče, pa je prišlo res velik juhe :) 1 gomolj zelene prosena kaša (spet po občutku, jaz sem dala pest) 1 čebula (lahko 1.5) 2 stroka česna košček ingverja (po občutku - odvisno kolk obožujete ingver :) zelenjavna jušna osnova (jaz sem delala iz cca 1l) bučno olje bučna semena začimbe Postopek: Bučo in zeleno očistiš in narežeš na kocke, čebulo in česen sesekljaš. V posodi najprej prepražiš čebulo, ji malo pred koncem praženja dodaš česen in ko je oboje prepraženo vržeš no še bučo, zeleno in pa oprano proseno kašo. Vse skupaj zaliješ z jušno osnovo in kuhaš cca 20 min (oz dokler buča ni mehka). po 20 min dodaš še nasesekljan/nariban ingver in začimbe (jaz sem dala curry, kumino, kurkumo, kajenski poper in poper) in še malo pokuhaš. Na koncu vse skupaj zmečkaš z mećkalnikom za pire (oz kakorkoli se ta stvar imenuje :) ) oz spasiraš s paličnim mešalnikom in serviraš okrašeno z bučnimi semeni in oljem. Je pa res odlična juhca. Recept zanjo sem našla na strani zeleniponedeljek.si kjer majo res okusne vegetarijanske/veganske recepte (ta juha ni prva okusna stvar ki je bila skuhana po receptu od tam). Tak da čekitaut :D Slikca sledi od doma ker mi trenutno neki nagaja računalnik :) Edited by jajčk - 19.Jun.2014 at 16:38 |
||
Bolje ispasti glup, nego iz avijona ^^
|
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
en odličen recept za mafine (čokoladni z višnjami in orehi)
meni bolj ustreza, če dam na polovično maso enako količino višenj, izpadejo bolj sočni čokolade nisem naribala, ampak nasekljala (hitreje, manj zateženega pomivanja (ribežen vs nož) pa še v kak košček čokolade zagrizljaš) /sladkor pa v vseh receptih vsaj razpolovim/
|
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
recept za enostavne piškotke
nisem dala nič v hladilnik, valjarja nisem imela, steklenice tudi ne, sem naredila kuglice in jih z roko potlačila pa je bilo lih tko super :) pekla sem jih pa cca 20 min na 180 stopinj ...
|
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
Post Reply | Page <1234 16> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |