metal kulinarika - recepti in ostalo |
Post Reply | Page 123 16> |
Author | |
Vader69
Newbie Joined: 26.Mar.2009 Status: Offline Points: 184 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 27.Dec.2020 at 09:43 |
Kok so te lončene posodice zakon
|
|
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
Hwala Gmajnar in hwala Ijus
|
|
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
|
Ijus
Senior Member Joined: 05.May.2014 Status: Offline Points: 2813 |
Post Options
Thanks(0)
|
mati zemlja ti si tisto zelo dobro spekla. odlično. ocena 5/5. zelo dobro izgleda.
|
|
Ijus
Senior Member Joined: 05.May.2014 Status: Offline Points: 2813 |
Post Options
Thanks(0)
|
okey tole je pa LOL hahaha
|
|
Poli
Senior Member Joined: 29.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Online Points: 11314 |
Post Options
Thanks(0)
|
blekk metal fud |
|
Gmajnar
Senior Member Joined: 14.Feb.2014 Status: Offline Points: 1449 |
Post Options
Thanks(0)
|
oooo mati zemlja spet pečeš Kr do sm dišijo tele tvoje dobrote, za pogledat so njami-njami prva liga ... pa še iz prve roke (mojga želodca ) vem, da so božansko dobre
|
|
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
sem kar dosti pekla v teh dneh ... kr mau preveč ampak jst tok rada pečem ... že od malega
buhteljni sezamove pletenice rožičeve potičke
Edited by mati zemlja - 17.Apr.2020 at 14:05 |
|
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
|
Ijus
Senior Member Joined: 05.May.2014 Status: Offline Points: 2813 |
Post Options
Thanks(0)
|
je že kdo probal pit vodo po želodu ali grenki kavi?
|
|
frogstomp
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 11765 |
Post Options
Thanks(0)
|
tkole smo nakuhal |
|
Sid Ninja
Senior Member V termah Banovci za 1 leto Joined: 22.Jul.2016 Location: Rhodesia Status: Offline Points: 5452 |
Post Options
Thanks(0)
|
Edited by Sid Ninja - 08.Jan.2018 at 20:15 |
|
Lunik
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 2060 |
Post Options
Thanks(0)
|
Temu rečemo presnojedstvo in ogromno folka prakticira zadevo. Sam sem samo probal, nekaj mesecev vse skupej, pa je bila mešana izkušnja. Po eni strani fajn, po eni mi je pa (psihično) skoz nekaj manjkalo. Probaj, pa boš videl. ČE drugega ne, vsaj eno poletno seanso, vsaj za par tednov.
Vsekakor pa ne pozabi potem tudi na mero oreščkov vsak dan, zanjo še kako prav prit. Edited by Lunik - 25.Dec.2017 at 17:08 |
|
Ijus
Senior Member Joined: 05.May.2014 Status: Offline Points: 2813 |
Post Options
Thanks(0)
|
pol bi moral jest marmelado in pit razredčeno marmelado... in ne bi bil siten.
|
|
Mitja M.J.
Senior Member Joined: 18.Aug.2008 Location: Slovenija Status: Offline Points: 4869 |
Post Options
Thanks(0)
|
jaz bi bil samo lačen... in siten.
|
|
MacGyver je zakon!
|
|
Ijus
Senior Member Joined: 05.May.2014 Status: Offline Points: 2813 |
Post Options
Thanks(0)
|
a je že kdo naredil na svetu, da bi jedel samo plodove - torej sadje kot ga poznamo in od zelenjave kumare, paradajz, papriko, melone or something. je že kdo tko jedel dlje časa. je kaj zapisanega/povedanega na netu? zanima me full.
jaz sem sam slišal od dveh da si po enem mescu prehranjevanja samo in izkjučno s sadjem full tak blažen, spokojen, umirjen, full nekak dobre volje in dobrega počutja. ampak to sta kao povedala za dieto. ne pa da bi tako res dlje časa jedel ala recimo leto, dve ali morda celo skoz.
|
|
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
dej še kdaj gor fukn kej k si sam skuhal ... pa še kakšno fotko prlimi ... kakšno dobro domačo jed, ki jo skuhaš za svojo družino :) loh tut opišeš postopek kako delate krvavice pa pečenice npr. ... pa kašna čreva uporabite ... to bi bilo bolj zanimivo in bolj uporabno :)
Edited by mati zemlja - 06.Sep.2017 at 19:32 |
|
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
|
Potty Mouth
Senior Member Joined: 30.Dec.2015 Status: Offline Points: 3636 |
Post Options
Thanks(0)
|
Mal eksotike
|
|
...larper
|
|
Potty Mouth
Senior Member Joined: 30.Dec.2015 Status: Offline Points: 3636 |
Post Options
Thanks(0)
|
...upam da ni off topic
Edited by Potty Mouth - 06.Aug.2017 at 21:08 |
|
...larper
|
|
frogstomp
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 11765 |
Post Options
Thanks(0)
|
metaldays highlight :) fak kakšne campe si en folk postav... 20m2 strehe, razsvetljava na 2 avto akumulatorja, plinska litoželezna kuhnja.. tole je bil edn najboljših obrokov mojga lajfa :)
|
|
Lunik
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 2060 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ne, v browserju kot vedno. Smo pa že enkrat debatirali, da če ne uporabljaš Chroma (uporabljam Mozilla Firefox), da včasih pol dejansko ne pokaže linkov. Ne vem kaj je fora, ampk zdej vidim. Pa ja, fajn zadevščna deluje.
Edited by Lunik - 13.Jul.2017 at 16:18 |
|
frogstomp
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 11765 |
Post Options
Thanks(0)
|
as na telefonu gledal? |
|
Lunik
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 2060 |
Post Options
Thanks(0)
|
Nč ne pokaže, nobenga linka ne nič.
|
|
frogstomp
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 11765 |
Post Options
Thanks(0)
|
ta kanal.. mljask
|
|
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
POLNJENE BUČKE cca 8 bučk 2-3 paprike 4-6 paradižnikov 2-3 kosi kruha 1 strok česna 1 čebula bazilika kisla smetana sir poper, sol bučke prerežemo na pol in jih izdolbemo. Sredico posolimo in pustimo, da spusti vodo. Rahlo podušimo čebulco, dodamo nasekljan česen, bučkino sredico, papriko, paradižnik ... solimo, popopramo ... dušimo, da tekočina izhlapi ... dodamo nasekljano svežo baziliko in na kockice narezn kruh ... nadevamo. Vsako bučko premažemo s kislo smetano in damo v pečico na 180 stopinj za cca 15 do 20 minut. Potem gor položimo rezine sira in pečemo se kakšnih 10 minut. |
|
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
|
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
|
Lunik
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 2060 |
Post Options
Thanks(0)
|
O njam, to pa moram enkrat narest.
|
|
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
zelo ste prijazni, zato si vsekakor zaslužite še en recept ps: Rok ste pa zelo napredni v vašem kraju :D V našem imamo kokr vem, dve gostilni, en bar, cerkev, vrtec, šolo pa eno majhno trgovino :-) no, mogoče še kaj pa da tega ne vem :D drugače nimam vrta, imam pa veliko teraso in velik balkon. Naslednje leto bom kr kej v teglce posadila al ne vem še točno kako in kaj alora ... LEČINA JUHA 250 g leče (sem imela rjavo) čebula majhna rdeča paprika majhna zelena paprika 2 korenčka por paradižnik petršilj mleta paprika čebulco rahlo podušimo (solimo), dodamo lečo in zalijemo z vodo, toliko, da je leča prekrita. Kuhamo cca 20 minut. Dodamo narezan por, korenček, papriki, paradižnik. Zalijemo z vodo, začinimo in kuhamo še cca 20 minut. Mnjam mnjam mnjam :)
|
|
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
|
Lunik
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 2060 |
Post Options
Thanks(0)
|
Uf, torta deluje čist nadmočno!
Drugač pa ja Andreja, vegan kisla smetana je čist lahka za narest, pr maslu pa sploh ni panike, vzameš rastlinskega namest mlečnega (recimo od Zvijezde), dobi se pa v vsakem Mercatorju, Šparu itd. Še pr nas, pa konstantno sicer kaj fali glede na ponudbo v LJ. Nasploh moram priznat, da če bi pred nekaj leti hotel spreminjat navade itd. bi gagal, ker ne pomnim, da se je dobilo karkoli drugje kot v specializiranih trgovinah. Dans je pa prav lepo videt, da se praktično v vsaki trgovini kaj pametnega najde (meni je sploh Špar top z novejšo ponudbo) pa zapovrh mamo še nekaj let eno podobno trgovino kot npr. Kalček, Orca in ostale v LJ. Pa pivovarno mamo tudi. No vseeno pa ga ni lepšega, kot če domačo zelenjavo z vrta konzumiraš. Tist pa samo redke stvari v življenju presežejo. |
|
PiWi
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Location: Russian Federation Status: Offline Points: 6068 |
Post Options
Thanks(0)
|
zgleda res super
|
|
Verjeti! http://www.youtube.com/watch?v=smKeH_YEZX8&feature=related * http://www.youtube.com/watch?v=e4fUk5XhGGk * http://www.youtube.com/watch?v=y50GEFjKsZE *
|
|
Mitja M.J.
Senior Member Joined: 18.Aug.2008 Location: Slovenija Status: Offline Points: 4869 |
Post Options
Thanks(0)
|
TA TORTA JE NADZAKON!!! potrjeno!!! ne vem kako se označi besedilo na telefonu, ampak z malo domišljije je to besedilo ful odebeljeno in povečano. in ful je zakon, kr jo lahko poješ pol tone in te ne zabaše kot druge torte! |
|
MacGyver je zakon!
|
|
frogstomp
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 11765 |
Post Options
Thanks(0)
|
https://www.youtube.com/watch?v=jMBPd-z7d-I
fak.. ta kanal.. kakšne barve, zvok etc.. kok dbest k nč ne govori, sam poslušaš zvoke narave, cvrčanja in dile za rezanje :D nek v srbiji se dogaja to. taprav food porn |
|
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
aha, ti si vegan (oooo jooooooj, a zdej bom pa zgubila še svojega edinega oboževalca v tej temi, k nimam veganske kuhinje ). No, sej mogoče si mi to že kdaj povedal. Sem včeraj za foro v google vpisala "veganska kisla smetana" pa sem vidla, da se dost enostavno naredi (najbrž to itak že veš). Jst samo nisem nekaj frendica s tofujem. Namesto masla, olje, pa je, a je tko ? No, dons bomo pa pripravili eno tortico... meni je ful dobra, zanč sem jo prvič naredila in uno tko, nobenga dela z njo ... praktično se sama naredi ! :) TORTA Z GOZDNIMI SADEŽI IN VANILIJEVO KREMO (seweda lahko tudi katero drugo sadje) Sestavine: cca 300 g Leibniz polnozrnatih piškotov cca 125 g masla 7 deci mleka 2 vanilijeva pudinga 2 vanilijeva sladkorja 2 deci sladke smetane paket gozdnih sadežev preliv za torte Postopek: piškote nadrobimo, jih zmešamo s stopljenim maslom in damo v model za torte (za oblate pečt) puding skuhamo po navodilih (z manj mleka) in v topel puding zmešamo stepeno sladko smetano dodamo zmrznjene gozdne sadeže (razen, če imamo sveže :)) in vse skupaj polijemo po piškotnem testu v modelu za torte ko se masa ohladi, po vrhu potresemo sadje (jaz sem kar zmrznjeno pa je bilo vse ok) in prelijemo s prelivom za torte čez noč v hladilnik in MNJAMIIIIII !! enostavno in osvežilno slikce niso lih ne wem kwa, ampak drugih nimam Edited by mati zemlja - 19.May.2017 at 09:21 |
|
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
|
Lunik
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 2060 |
Post Options
Thanks(0)
|
Uf, dab smetano zamenjala s 'smetano' pa spustla maslo, bi se takoj povabu.
|
|
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
uf, sem se namatrala, da sem našla tole temo :D
gremo dons skuhat eno rižoto :) ŠPARGLJEVA RIŽOTA šopek špargljev riž čebula kisla smetana mešanica provansalskih začimb sol, poper maslo česen na maslu podušimo nasekljano čebulco (malo posolimo), dodamo narezane špraglje, malo pražimo, dodamo riž, ki ga tudi malo popražimo ... potem zalijemo z vodo, solimo, popramo, damo začimbe, nasekljan česen. Ko je riž kuhan, ugasnemo šporhat, dodamo par žlic kisle smetane, premešamo in ta dam ... odlična južna je pripravljena
|
|
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
|
Lunik
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 2060 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pozdravljena, Andreja!
Kot je že Poli obrazložil, je šamotna plošča v bistvu kamen za peko, uporablja se pa v nekako v smislu, da pečico "približa" krušni peči. Moja pečica sicer ni kaj prida, ampak šamotna plošča še vedno naredi razliko in je gor pečena reč dejansko malo drugačna kot v klasičnem načinu. Res pa je, da jo imam šele od novega leta in da pečem ravno trikrat na leto, pa ne vem če sem ravno poklican za oceno.. Drugače se res prehranjujem vegansko, ampak se ne označujem s tem izrazom (o razlogih za to bi lahko debatirali par dni), razen če se mi ne da nekomu na dolgo in široko razlagat zakaj nekaj jem/ne jem, pa rečem da sm vegan in mam ponavadi mir. Dosedaj mi pa še nihče ni vrgel hrane v glavo, pa upam da pri tem ostane. Ne samo, da ne zagovarjam stran metanja hranil, temveč me tudi zmrazi, ko pomislim koliko časa bi si iz las moral odstranjevat topljen sir ali pa kaj sladkega kot npr. marmelado. Sicer pa ni nobena skrivnost, da se hrani nikoli ne odpovem kar tako, pa z veseljem sprejmem kakršnokoli dobroto, samo najprej moram svojo koščeno rit premaknit na kak festival. Letos sem spustil vse po vrsti, še na Mejdne sem se komaj premaknil zibat s sivo glavo. Mogoče bi pa občasno spet moral kako pivo spit, za stare dobre čase. |
|
Poli
Senior Member Joined: 29.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Online Points: 11314 |
Post Options
Thanks(0)
|
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
čau, Rok :-)
nimam pojma, kaj je to šamotna plošča, to je najbrž neka privat fora od Vrhnčanou se hecam. No, jst sem tko ... brez sira (takega za prav) mi živeti ni :D bom pa z veseljem naslednje leto, če se prej zmeniva, za metal manijo ali orehovlje, posebej zate pripravila kakšen veganski (predpostavljam, da si vegan? lahko da se motim ... ) kolaček :) če me spomin ne vara, imaš nekje tam okoli tudi rojstni dan, tako, da ... you name it, I`ll do it vedno rada kaj spečem za ljudi, ki so mi všeč :) tistim, ki mi niso pa raje to kar spečem, fuknem v glavo
|
|
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
|
Lunik
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 2060 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ja, to glede pečice se strinjam. Niti ni tako lahko najt take, ki res dobro zapeče z vseh strani. Sam si sicer pomagam s šamotno ploščo ampak vseeno ni to čisto to.
Glede sira pa nimam več teh težav, ker zgolj občasno kak Violife nadomestek nabavim, drugač pa že nekej časa ne uživam več tega. Ampak na pici pa skoraj mora bit, če ne je čuden občutek. Sem pa prej oboževal mozzarello pa kak ementaler, to pa. No, pozno zvečer si mi pocedila sline, tako da grem lahko spat v dobri veri, da bodo okusne sanje. |
|
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
aja. preferiram edamca od zelene doline v 300 g pakungi. enkrat sem za foro kupila (sem vidla, da je 3 eur cenejši na kilo od tega) edamca od zelene doline na kos. enostavno ni bil enako dober. še prjatu, k je jedu tisto pico, je opazil, da neki ne štima. pa mu nisem povedala, da je drug sir (oz načeloma naj bi bil enak, prodaja se pod znamko Edamec Zelena dolina, samo ni isti sir. Uni na kilo, je bolj masten in hkrati tekoč in bolj slan. Slabši.)
|
|
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
|
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
testo je bolj debelo, mam rada kruhaste pice. pol pa omakca, čedar sir, edamec, bučke, paradižnik, rdeča paprika, olive pa origano (sir je spodaj). bila je perfektna je pa za moje pojme ves čar v pečici. testa ni težko naredit (ultra enostavno; se pa pozna al maš moko iz dobrga malna al pa iz štacune), ful je odvisno od pečice, kako peče. ne maram pečic, ki od spodnje strani slabo delajo, mora bit kranči od spodaj :-) stare pečice so meni ful boljše od novih. mam pa v tem stanovanju k sem zdej novo pečico, sam je dobra za popizdit ! ko bom imela svoj dom, bi z veseljem imela tako pečico kot je ta
Edited by mati zemlja - 16.Sep.2016 at 23:23 |
|
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
|
Lunik
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 2060 |
Post Options
Thanks(0)
|
Kaj pa je vse gor? Deluje namreč odlično, ampak ne vem če prav vidim - paradižnik, bučke pa sir preko?
Edited by Lunik - 16.Sep.2016 at 23:10 |
|
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
prejle pečena
|
|
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
|
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
LAZANJA IZ BUČK
cca 800 g bučk 9 listov za lazanje (tistih, ki jih ni treba prej kuhati) 1 čebula 330 ml paradižnikove omake (Valfruta s koščki paradižnika) 250 g rikote 250 g mocarele 20 dag edamca podušimo čebulo, dodamo grobo naribane bučke (prej jih že naribane pustimo malo stat, da spustijo vodo), dušimo. Odvečno vodo odlijemo, dušene bučke posolimo in popramo, dodamo rikoto in cca naribane 2/3 mocarele. V pekač zložimo liste za lazanjo, namažemo s cca 1/3 paradižnikove omake in potresemo s polovice bučkinega nadeva. Ponovimo ... testo, omakca, bučkin nadev. Potem damo spet testo. Preostalo tretjino paradižnikove omakce čisto malo razredčimo z vodo in polijemo po zadnji plasti testa. Potresemo s preostankom mocarele in naribanim edamcem. Pečemo 20 min na 180, potem za slabih 10 min povišamo temperaturo, da se sirček zapeče. |
|
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
|
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pirini piškoti s kokosom in čokolado
(dokler še lahko laufamo pečico, k bo 666 stopinj človek itak NIČ ne more !) |
|
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
|
ossa
Groupie Joined: 01.Nov.2015 Location: Slovenia Status: Offline Points: 853 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pinca je zakon.Pri nas je ponavadi tako.Me pokliče mama pred prazniki,da je narejena, naj pridem iskat.Kaj je s hoferja, jo dražim.Glej ,da jo boste imeli čez cele praznike.Da ne boš čez par dni klical nazaj,da ste jo pojedli!Pinca ,da če ti pade na nogo ti jo zlomi.Pridem domov,povem,da kaj je dala mama in ponudim tudi moji.Neee, ne smem,držim dieto!V redu,si privoščim dva koščka in drugo spravim.Še boljše si mislim jo bom pojedel sam.O,drugi dan vstanem,,da si pri zajtrku privoščim kos-da me kap,samo ena majhna zagozda,kot je na sliki,ki jo je objavla Piwi.Ma kaj se ti je zmešalo tulim,nazaj si POŽRLA VSE!Nisem bila jaz,je bila nočna miška.O fak,o pizda-besnim.Moja se hahlja ku zmešana.Potem ni druge kakor ,da kličemo nazaj mamo,da so bile miši in ,da so nam pojedle vse.Izgovor je zmeraj v množini moja nikoli nič kriva.Letos nam bo spekla dve vsakomur svojo.Me prav zanima ,koliko cajta bosta trajali?
|
|
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
zdej en dan, sem na Krasu nabirala šparglje, v dolini v bližini NG pa čemaž ... pol smo skuhali eno v izi omakco in jo postregli skupaj z žlinkrofi. Zraven še solata iz regrata, k ga je nabrala prjatlova nona ... AUUUUUUUU Bilo je vrhunsko :)
omakca iz divjih špargljev in čemaža na oljčku malo popražimo šparglje, dodamo narezan čemaž in še malo podušimo. Dodamo kislo smetano in kajenski poper. To je to. Too good to be true hah, pol pridem na Obalo in ta dam. Dobim še obalške divje šparglje :) sem gruntala kaj bi, pol sem pa rekla, ajde, tvegam ... skupaj vržem šparge, pomarančo in banano. Zmiksam s paličnim mešalnikom in s sumničavimi mislimi poskusim. Hah, v bistvu je bilo čist dobro. Ne zdej da dol padeš, sigurno pa še kdaj to naredim :) edit: samo so pa kraški divji šparglji kr malo drugačni kot obalški :) mhm. Edited by mati zemlja - 21.Mar.2016 at 15:17 |
|
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
|
frogstomp
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 11765 |
Post Options
Thanks(0)
|
odprl žar sezono... sm dobil take lepe kose mesa da bi blo škoda cel proces brez spominčka spelat :) neki časa že spremljam ameriško bbq sceno kjer niso tolk na sporedu čevapi in kkšni svinski zrezki.. tko kot smo mel neki časa slabo pivsko kulturo (2 pivovarski znamki z istim lastnikom sta uživali kapitalski donos mi/oni logike med folkom), se klasičn slovenski žar vrti okoli tankih "šnicl" zrezkov in procesiranega mletega mesa... no, zdej dobiš v boljš založenem šparu 600 gramske steake, 20-40 dni suho zorjene. to pomen, da meso mehčajo naravni encimi.. na začetku posnetka je za 100e mesa , smo nafutral 10 ljudi. 2-3 minute na vsako stran nrdi lep medium-rare... na koncu smo še flambiral tisto kar smo porezali stran od kosti :)
Edited by frogstomp - 20.Mar.2016 at 13:57 |
|
PiWi
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Location: Russian Federation Status: Offline Points: 6068 |
Post Options
Thanks(0)
|
ja nashe mamke so vse te izraze meshale... kej dost vech kot domač pandoro s cvibami pa niso znale narest... :PPPP hihihihi :))) tje tje tje, pa se znajdi zdej :PPP
upam, da bo zdej jasno, gospod salama!!! in to te pikce so pr nas na krasi cvibe=opashi=rozine to je pa pinca... joj joj joj, se mi zhe sline cedijo... mrsh s tle!!!! Edited by PiWi - 18.Mar.2016 at 12:54 |
|
Verjeti! http://www.youtube.com/watch?v=smKeH_YEZX8&feature=related * http://www.youtube.com/watch?v=e4fUk5XhGGk * http://www.youtube.com/watch?v=y50GEFjKsZE *
|
|
Poli
Senior Member Joined: 29.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Online Points: 11314 |
Post Options
Thanks(0)
|
ne vem, če naj bi bil kuglof šarkelj, kot vem, so včasih "beraški potici" rekli šarkelj (ker je kao brez orehov, torej za "berače"), ampak meni je šarkelj še boljši od potice, samo skuta in rozine, sočno, yummy yummy, tašča raztura z vsemi slaščicami (1x tedensko), ampak šarklja se vedno razveselim kuglof bodo Štajerci povedali kaj naj bi bilo v osnovi, drugače kuglof (kot besedo) uporabljajo (tudi) na Madžarskem in Hrvaškem (in tudi v Makedoniji?), na nemško govorečem področju pa Gugelhupf, več na: https://en.wikipedia.org/wiki/Gugelhupf Edited by Poli - 18.Mar.2016 at 12:17 |
|
PiWi
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Location: Russian Federation Status: Offline Points: 6068 |
Post Options
Thanks(0)
|
hej hej, shele sedaj vidla... ja kako se reče kuglofu po slovensko... sharkl... uf uf uf... chaki, grem malo poguglat... eh, ne najdem... ma che si predstavljash marmorni kolach brez chokoladastega dela s cvibami in posipan z mletim cukrom... to je bila v primerjavi s pinco (masledn kruh z bele moke) bolj kunshtna zadeva in se pr nas na krasi res razshiri shele v drugi polovici 20. stol.
lepo pechiii**** hvalaaaa*** enakooo*** in vse dobro*** |
|
Verjeti! http://www.youtube.com/watch?v=smKeH_YEZX8&feature=related * http://www.youtube.com/watch?v=e4fUk5XhGGk * http://www.youtube.com/watch?v=y50GEFjKsZE *
|
|
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
evo, tkole, z enim otročkom sva skupaj spekla tortice ... je rekel, da on ima rad kočolado :-) ben prow, sem rekla, pa naj bodo eni kočoladni, eni pa kočoladni z banano. Recept sem pobrala na kulinarični sloveniji, sam sem malo pokorigirala, k se mi ni zdelo ok ... pregosto, presladko ...
mafini z banano in čokolado 4,5 dcl moke 1 deci sladkorja ščepec soli cca 100 g čokolade, narezane na koščke 3 banane narezane na koščke 1 jajce 2 deci mleka 1 deci olja 1 pecilni prašek (ali pa malo manj; odvisno kolk izostren okus imate. Moj je ful zatežen :D 1 pecilni mi je bil preveč. Peklo bo gobčku. Dugi tega niso zaznali :)) sladkor, jajce, olje stepemo z miskerjem. dodamo olje, sol, moko, čokolado, pecilni in banane. Damo v modelčke (iz te mase pride 18 lih prav velikih tortic) in pečemo cca 25 minut na 180 stopinj (al pa najprej na 200, pol pa, če je treba zmanjšamo na 180). Aja. pa predno damo pečt na vrh vsake tortice položimo še košček kočolade :)
|
|
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
|
Post Reply | Page 123 16> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |