metal kulinarika - recepti in ostalo |
Post Reply | Page <1 910111213 16> |
Author | |
Katana
Senior Member Joined: 25.Dec.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1838 |
Post Options
Thanks(0)
|
Tale recept se sliš njami!!
Jst sem včeri nardila sacher mafine. Recept je navaden za čokoladne mafine, sam da v sredino daš žličko marelične marmelade, ko so pečeni pa preliješ s čokolado. Odličnooo
|
|
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
hwala, nejc za napotke... so kr natančni videti, tko da bi moglo it lepo čez :) evo, bom naredila za mamo za rojstni dan, konec maja, če si bom uspela kje modelčke sposodit... pa pridem poročat ;-)
neža, ti k si pa že profi (vsaj zdi se mi tako :))) imaš kakšen enostaven in preverjeno odličen :) recept za sadne mafine ??
a so une oblekce (=papirnate šalčke) za mafine različnih velikosti al bom kuj vedela kaj kupit ?
moja prva elektronska kuharica pod okriljem paranoida je supeeeerrrrr !!!
pa jajčkova !!! nič nisi poročala, če je bilo zelo okusno ?
KUHAJMO VSIIIIIIII, paranoid IN MIIIIIIII
|
|
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
|
Mitja M.J.
Senior Member Joined: 18.Aug.2008 Location: Slovenija Status: Offline Points: 4869 |
Post Options
Thanks(0)
|
sej če namažeš kalup za mafine z maslom, se ne primejo... tako da jih lahko daš tudi gole, brez oblekc pečt
|
|
MacGyver je zakon!
|
|
Katana
Senior Member Joined: 25.Dec.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1838 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ja so različnih velikosti :) namaži pekač z maslom in potresi z moko, pa se 100% ne bo prjel. Če maš obiske (al pa če maš večjo količino za spečt) je pa boljš da daš une papirnate kalupe. Za normalno velikost pekača se ne morš zasrat pr velikosti papirčkov, za mini mafine je težje najt taprave..
Mam recept za hruškove mafine, pa za jabolčne, ananasove. Ti bom napisala tle :)
|
|
jajčk
Senior Member Joined: 26.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1426 |
Post Options
Thanks(0)
|
Joj oprosti, sn čist pozabla. Ja kar se tiče recepta je odličen! Sma pa z Rokom sprobala še enga več kot odličnega za pico. :) Pač vzela sma kr pizza mix v trgovini za testo (ko dodaš sam vodo) potem sma pa na pico nadevala najprej paradižnikov "namaz" narjen tako da sem spasirala en kozarček vloženih sušenih paradižnikov z oljem vred (mislim da Naturetinih) in jim dodala mal tega pasiranega paradižnika iz konzerve, potem sma pa na ta namaz nadevala ful mešanih gob (šampinjone, jurčke, šitake, ostrigarje in štorovke) pa malo špargljev (aja, seveda sma vse začinla prej že po namazu) pa še par olivc, ko je bla pa pica pečena (ene 10 minutk na 275°C) sma dodala še pa na kolobarje narezano mlado čebulo. Je res odlična pica ratala, čeprav je bla brez sira (na kar smo se kar nekak zdej že navadl...) Tak da sprobaj še to kdaj. :) Zdaj res ko ta 24 Kitchen skos bulma dobivama ful idej in za vse, kar sma do zdej probala lahko rečem da je blo res super. Majo tut spletno stran, sam je v nizozemščini tak da je mičken nepraktično, ampak po moje se da kake recepte s pomočjo Google translate-a čist osnovno prevest in dojet zakaj gre :) Boma pa delala tudi paradižnikovo juho zdaj v bodočih dneh, lahko tut za to napišem kako sma nardila če koga zanima. :)
|
|
Bolje ispasti glup, nego iz avijona ^^
|
|
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
ja ja ja... dobro nage mafine po pripročilu, pol pa najprej čokoladne, pa še sadne poskusim (neža se ne mudi z recepti, v roku enega meseca bo več kot v redu :))) pa hwala !
jačkovaaaaaa !!! ti kr piši sem recepte, mene zanima vse kar ni meso, pa zihr še koga zanima, pa še super idejo za pico brez sira si mi dala... sem se ne dolgo nazaj lih to spraševala, tko da res super !!! pa sej je res, da se po netu najde vse sorte, samo... ma ne wem... sem še najbolj prjatla s paranoidom in mi je ful dobro, če kdo kaj napiše :)) pri vas ne jeste mlečnih izdelkov ? no, če je preveč `intimno` vprašanje, ga lahko tudi spregledaš :-)
se vidimo za štedilnikom
|
|
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
|
jajčk
Senior Member Joined: 26.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1426 |
Post Options
Thanks(1)
|
Torej, najprej recept za paradižnikovo juho:
Najprej prepražiš malo čebule in česna na olju, pol pa najprej vržeš gor paradižnike v kosih (še bolje če so olupljeni da se ti potem vse po zobeh ne lepi :) zraven daš mal koncentrata (glede na Rudolfa Van Veena iz 24kitchen je baje fajn da se ga mal prepraži in s tem razkisa mal celotno zadevo), vse skupaj pražiš par minut, potem pa dodaš vodo/jušno osnovo (z jušno osnovo je vse skupaj bolj okusno) in to nekaj minut kuhaš (5-10 min). Potem vse skupaj spasiraš (midva kar s paličnim mešalnikom, na ugasnjenem štedilniku). Zdaj lahko to pustiš tako kot je, pa samo še mogoče par minutk pokuhaš, midva pa ponavadi dodama še zakuho (pirina kaša je super zadeva ;). V bistvu ostalo kar še dodaš so začimbe po želji. Čist enostavno no, sam nama je všeč :) Kar se pa tiče mleka in mlečnih izdelkov pa načeloma jih uživama ja, samo zdaj trenutno mava to ločevalno dieto in pol ne smema skup jest mlečnih pa mesa oz škroba in mal eksperimentirama. :) Sma se dost navadla. Aja, morem še napisat recept za najboljšo cvetačno juho! Mislim nama je odlično ratala. :))) Za njo rabiš: Cvetačo (ena manjša glava), 3 krompirje, 1 manjšo čebulo, olje, žličko nasekljanega peteršilja, pest riža, 1 l vode/jušne osnove in začimbe po želji (midva sva not dala sol, poper, majaron pa mal rožmarina) Torej, v rahlo osoljen krop stresi cvetke cvetače in na kocke narezan krompir. Kuhaj 10 min. Na malo olja prepraži čebulo in riž, dodaj juhi in kuhaj še 10 min. Po jedi lahko potem potreseš še peteršilj in seveda dodaš začimbe. Še boljša je pa če ji dodaš žlico kisle smetane. To je to za danes, ko pa spet kaj okusnega nemesnega jeva pa sporočim. Mogoče bo še Lunik kaj napiso, ker zadnje čase je bolj on kuhar in moram rečt da mu gre delo odlično od rok. Men se skos sline cedijo :D
|
|
Bolje ispasti glup, nego iz avijona ^^
|
|
Katana
Senior Member Joined: 25.Dec.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1838 |
Post Options
Thanks(1)
|
Par receptov za mafine 1.) Jagoda - bela čokolada (te so reesss odlični) -120 g mehkega masla (jst ga stopim) -120 g sladkorja -1 jajce -300 g kisle smetane -250 g moke -2,5 kavne žličke pecilnega praška -pol kavne žličke sode bikarbone -ščepec soli -sladkor v prahu za posip Dodatki -bela čokolada -zmrznjene ali sveže jagode 180°C 20-25 min Zmešamo vse suhe sestavine. V drugi posodi zmešamo vse mokre (jajce stepemo, dodamo maslo (naj ne bo vroče), kislo smetano). Nato dodamo suhe sestavine v mokre. Napolnimo posodice v pekaču (do 3/4 višine), v vsakega porinemo košček bele čokolade, poravnamo z žličko, da se čokolade ne vidi, gor damo eno zmrznjeno jagodo (če uporabljamo sveže, jih damo gor, ko so mafini pečeni). Jaz jih najraje spečem ravno toliko, da raahlo postanejo zlati. Ne maram preveč zapečenih, ker so potem bolj sveži. 2.) Hruškovi mafini z orehi -2 veliki hruški -250 g moke -30 drobno sesekljanih orehov -2 kavni žlički pecilnega praška -1/2 kavne žličke sode bikarbone -110 g sladkorja -80 ml olja -200g pinjenca 1/8 l hruškovega soka (jaz namesto zadnjih treh sestavin uporabim MU hruškov jogurt - ampak mora biti MU, ne kakšen drug! zaradi toplotne obdelave, sem tudi s kakšnim drugim poskusila in je bilo grozno) 180°C 20-25 min Hruški olupimo, odstranimo peške in narežemo na majhne koščke. V skledi premešamo vse suhe sestavine, v drugi skledi mokre (jajce razžvrkljamo, dodamo ostale sestavine + hruške), zmešamo oboje sestavine skupaj, nadevamo v pekač in spečemo. 3.) Jabolčni mafini s cimetom (odlični / osvežilni) -2 veliki jabolki -280 g moke -2 kavni žlički mletega cimeta -2 kavni žlički pecilnega praška -1/2 kavne žličke sode bikarbone -ščepec soli -jajce -90 g sladkorja -80 ml olja (jaz dam raje maslo) -200g pinjenca (lahko tudi kefir) -1/8 l jabolčnega soka 180°C cca 225 min Jabolka olupimo, odstranimo peške in razrežemo na majhne koščke. V skledi zmešamo vse suhe sestavine + jabolka, v drugi skledi pa vse mokre (najprej stepemo jajce, nato dodamo ostale). Obe masi zmešamo skupaj. Napolnimo pekač za mafine in spečemo. Potresemo s sladkorjem. 4.) Čokoladni mafini -3 žlice masla (stopimo) -80 g jedilne čokolade, nasekljane (lahko tudi pol mlečne, pol jedilne, ali malo bele) -200 g moke -100 g sladkorja -1 zavitek vanilijevega sladkorja -2 zvrhani žlici kakava v prahu (grenkega, ne instant) -2 kavni žlički pec. praška -1/2 kavne žličke sode bikarbone -ščepec soli -2 jajci -150 ml mleka 180°C 20-25 min V skledi zmešamo suhe sestavine, v drugi skledi pa vse mokre. Zmešamo oboje med sabo, dodamo nasekljano čokolado. 5.) Sacher mafini Isti recept, kot za čokoladne, samo, da ne damo notri koščkov čokolade. Ko polnimo posodice za mafine, najprej damo maso do 1/3, porinemo maso proti stranem (da je na sredini vdolbinica), tja damo marelično marmelado, čez pa še malo mase (ni treba poravnati, tako ali tako prekrije marmelado, ko damo pečt). Ko so pečeni, prelijemo s čokolado. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- - krema za čokoladne mafine (to jih spremeni v nenormalno slastne mafine): 1 sladka smetana (stepena), sladkor v prahu z okusom vanilije (velika količina.. dokler ne dobimo želene gostote kreme).. To dvoje pač zmešamo skup. Lahko dodamo še kokos. Če ne najdemo sladkorja v prahu z okusom vanilije, lahko damo navaden sl. v prahu + vanilijevo aromo. - Glede časa pečenja, jst nikoli ne gledam na uro. Večinoma jih vzamem ven cca 5 min po tem, ko razpokajo (čokoladni, kjer se ne vidi, kdaj so zapečeni), ali pa ko dobijo komaj malo barve. Nikoli ne preizkušam s palčkami, ni potrebe.. - Mazanje pekača: če imam maso, ki se rada prime, potem naredim to: namažem pekač z maslom, potresem z moko in dam pekač za 15 min v hladilnik. Tako ni šans, da se prime. :) Čokoladni mafini + mousse krema Bela čokolada + maline (namesto jagod) Edited by Katana - 05.May.2012 at 13:30 |
|
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
waw, hwala obema !!! ijooooj, kolk mam spet za skuhat in za spečt :-)
edit:
slikce so slastne mmmmmmmmm Edited by mati zemlja - 07.May.2012 at 17:11 |
|
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
|
Katana
Senior Member Joined: 25.Dec.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1838 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ni problema! ;) Sporoč kako ti bo ratal, pa slikce nalimi :)
Čokoladni sladoled Sestavine ~250 ml sladke smetane (ena sladka smetana) ~2 rumenjaka ~100 g temne čokolade (lahko je tudi z okusom - npr. temna čokolada s pomarančo, priporočam Hofer: 0,84€) ~malo ruma ~1 skodelica kokosove moke ~1 žlica masla ~žlica sladkorja
Priprava 1) Čokolado nalomimo na koščke in jo stopimo nad paro skupaj z maslom, dodamo rum. 2) Rumenjaka zmešamo s sladkorjem. 3) Smetano stepemo in ji dodamo kokos, premešamo. 4) Čokoladi dodamo rumenjaka s sladkorjem, dobro premešamo. 5) Čokoladi postopno dodajamo smetano s kokosom in temeljito premešamo. 6) Zamrznemo za vsaj 4 ure. 7) Okrasimo s kokosovimi kosmiči.
*Če kokosa ne maramo, ga lahko izpustimo. *Tudi, če uporabljamo čokolado z okusom, lahko izpustimo kokos ;) *To je količina za 4 osebe, ali pa za 2 zelo sladkosnedni :P
Edited by Katana - 07.May.2012 at 22:19 |
|
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
bom zdej v soboto grem kupit protfan (silikonskega, kajne ?) za mafine, pol pa konec maja spečem najprej tiste, k je rožica napisal in me vzpodbudil, da jih poskusim spečt... potem pri tvojih se pa ne morem zmenit, če bi najprej une z belo čokolado ali bi mogoče raje jabolčne s cimetom amnjam mnjam mnjam ... komaj čakam, da naredim premierno peko :))) in pol naprej !!! am mnjam mnjam mnjam mnjam ... bela čokolada pa jagode !!!! am njam mnjam mnjam mnjam auuuuuu, pa zdej kmalu bodo jagodeeeeee !!! am njam mnjam mnjam mnjam... ma, sej grem, sej grem :D
edit:
na, pa še sladoled :))) juhuuuu !! :)) Edited by mati zemlja - 07.May.2012 at 22:26 |
|
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
|
Katana
Senior Member Joined: 25.Dec.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1838 |
Post Options
Thanks(0)
|
Hehehe, super! Tista ''pravila'' za mazanje pekača veljajo za navaden, ne silikonski pekač. S takim nimam izkušenj, baje da ga ni treba namazat sploh, da sam stisneš ven stvari od spodaj.
Predlagam ti, da organiziraš piknik, pa boš lahko vse naenkrat spekla in probala ;) :D
|
|
Mitja M.J.
Senior Member Joined: 18.Aug.2008 Location: Slovenija Status: Offline Points: 4869 |
Post Options
Thanks(0)
|
to bi pa bilo sladko
piknik 1001 železnega muffina
|
|
MacGyver je zakon!
|
|
Katana
Senior Member Joined: 25.Dec.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1838 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ja.. Sej gostje ponavadi nimajo nč proti :D
|
|
Lupus
Newbie Joined: 13.Sep.2009 Status: Offline Points: 248 |
Post Options
Thanks(0)
|
Bolj študentski futer,
Tole sprobal prejšnji teden: Zelenjavna rižota Popražiš čebulo, dodaš na koščke narezane kumare, papriko, na koncu še sladko koruzo, čiščenje/ rezanje med praženjem, no sol tak ali tak, od začimb sem dodal še majaron, baziliko in origano. Potrebno upoštevat kolko cajta se praži kumare in papriko, da ni na koncu premalo ali preveč razkuhano (vaja dela mojstra...). No, potlej dodaste še riž pa vodo po občutku, tak je zmes dokaj vodena, ker kumare spustijo ogromno vode, četudi je tu odvisno, če kuhate s pokrovko ali brez, No, potlej pa še cca 15 minut na bolj zmernem ognju in to je to =). Poleti bom zihr sprobal še verzijo z bučkami. Omaka za riž, testenine, krampir, polento, ...tud za solato, če ste tolk 'zeleni' Tu se lahka varira s tisoč in enimi dodatki verjetno, ta verzija mi je verjetno še najboljša: praženje čebule, dodaš na koščke narezane šampinjone (jst to delam z onimi vloženimi, ne s svežimi), praženje, nato se doda faširano meso, sol, začimbe, praženje. Med tem, posebej ocvri jajca na ekstra zmešan način, (Zakaj? Ker, če vržeš jajca med tisto osnovno zmes, bodo taka mal vodena, če jih pa posebej ocvreš, je bolje, ker ne postane vse skupaj neka vodena mozga. Na koncu vržeš jajca med ostalo, dodaš zdenka sir, (raje 2, če sta mala), malo paradižnikove mezge ali več za močnejši okus in bolj gosto omako. Tu lahko namesto paradižnikove mezge pride smetana za kuhanje =). Musaka; Dosti podoben začetek, krompir potrebno dati kuhati dosti prej, posebej pa čebula (česen po želji), faširan meso se praži malo dlje, magari tak da lahko potlej po mili volji mečeš še ostalo notri :P. bučke ali kumare so verjetno še najbolj izbira, čeprav se tudi tu spet lahka igrate z papriko, paradajzom, sladko koruzo, na koncu v zmes še zdenka sir, pa toliko časa počakat da se dobro stopi in zmeša z vsem, limonin sok (mljask :P). Potlej pa standard, ena plast krompirja, masa, druga plast krompirja in preliv (mleko, sol, moka, 1 ali 2 jajca = miksanje) in potlej vse skupaj v pečico za 45 minut. Musaka je ponavadi veliko hitreje narejena, le da z vsemi temi dodatki postane toliko bolj sočna, da je potrebno dlje peči =), lahka daste pa na polno in bo bolj hrustaljvo, sam nečem preveč eksperimentirati, ker potlej bi bila familija ob mojih dnevih kuhanja lačna :p.... Načeloma je dost kalorično vse skupaj.....in če ste dosti aktivni nima veze =) |
|
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
ravnokar sem bila na obisku pri zelo prijazeni starejši gospe... že njena družba je prijetna in njen pogled na življenje tudi... potem pa me še nahrani z dobrotami... danes me je imela za preizkuševalko :) pa mi je dala domač kruh, za katerega tudi moko sama zmelje... potem sem testirala še en zelenjavni namaz... vse sestavine je sama pridelala, vložila... pa jo je zanimalo, če mi je boljši z dodatkom orehov ali brez... mi je bil boljše brez orehov... v soboto imajo piknik... upam, da ga bo kaj ostalo (namaza namreč), da ga bom lahko jaz dobila predno sem šla, mi je iz vrta natrgala zeleno kolerabico, brokoli, timijan, zeleno, peteršilj in koper... hmmm sem si rekla, bo treba kr takoj župco skuhat mmmmmm, bila je tako odlična, da jo moram zapisati v svojo prvo elektronsko kuharico :DŽUPCA IZ KOLERABE IN BROKOLIJA
sestavine:
brokoli z listi (mlad)
zelena kolerabica z listi
vejica timijana
vejica kopra
par listov zelene
šopek petršilja
par krompirjev
česen
olje
sol
priprava:
v enem piskrčku narežemo krompir na kocke, posolimo in skuhamo do mehkega... vodo odlijemo v šalčko (za vsak slučaj, če je bomo potrebovali), krompir pa malo pretlačimo...
vzporedno v drugem piskrčku kuhamo narezane brokolijeve in kolerabine liste, na kocke narezano kolerabico in brokoli, nasekljan timijan, zeleno in koper... ne wem, 15 minut...
pretlačen krompir stresemo v piskr, kjer smo skuhali že naštete zelene :) zadeve in po občutku dodamo vodo, ki nam je ostala od krompirja...
na malček olja popražimo česenček (seweda ne!death metal varianta, ampak toliko, da zadiši :)) in to stresemo k juhi, kuhamo še kake 5 minut in ... aja... dodamo še nasekljan petršilj in ta dam... meni je bilo super dobro !! :))
se mi pa zdi, da mi je bila juha pred dodatkom česna malenkost boljša... z dodatkom česna se je nekako izničil tisti prijeten, nežen okus, ki ga je dala zelena zelenjava z začimbami...
sama imam rada jedi, ki imajo bolj nedolžen okus, verjetno pa bi nekomu, ki si želi malo več okusa, tole s popraženim česnčkom kar ustrezalo...
ps: dva protfana za mafine (2 x 6) imam že izposojena :) nista silikonska, kar mi je v bistvu boljše, ker mi je kr malo čuden občutek uporabljati silikon za kuhanje :D čez zimo se moram naučit pečt potico !!!! đ đ đ đ đ
|
|
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
|
FINc
Senior Member Joined: 20.Nov.2007 Status: Offline Points: 1087 |
Post Options
Thanks(0)
|
Mati gledam tvoje recepte in se sprašujem: A ti sploh kej konkretnega ješ al sam rastlinojedim živalim hrano "odžiraš"?
|
|
Guests
Guest Group |
Post Options
Thanks(0)
|
haha.
ja meso je kto narejeno da ga ne ješ. obrambni mehanizem živali. od adrenalina do ostalega. holesterola itd. dauš crknu! pa ker prst dol, haha. čist zabil. zdej bo mati narava aka nadreja na mene huda.
Edited by Ijus - 16.May.2012 at 17:57 |
|
Guests
Guest Group |
Post Options
Thanks(0)
|
je se sađe i povrće!
sadove narave. čez pa erektiraš spermo za naravni nadomestek smetane. pa maš fuk slad i fuk marmelad. Edited by Ijus - 16.May.2012 at 17:55 |
|
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
seveda, saj prazna vreča ne stoji pokonci |
|
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
|
Guests
Guest Group |
Post Options
Thanks(0)
|
a! ljudožerc!
|
|
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
no, kar se tiče ljudi priznam... jem klobaso in jajci
ps: ijus, ma ne bom huda nate :) ti si fajn prebivalec paranoid ekosistema... sem ti tela že v uni temi (ja ja, poslušaj nemške paradox http://www.youtube.com/watch?v=wYKjNAHlYP4) povedat, k si rekel, da te eni ne marajo... ma veš ku je... eni te ne maraJO, eni te pa maraMO :) |
|
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
|
Guests
Guest Group |
Post Options
Thanks(0)
|
kolk pa ti poješ teh klobas pa jajc?
mati penis in teta jajce na oko. ne sam tale tvoja eko sistem od paranoida mi je ful všeč. haha. LOL.
|
|
Monxster
Newbie Joined: 24.Aug.2008 Location: Slovenia Status: Offline Points: 356 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ajdove palačinke s špinačo (ali blitvo) in gobovo omako (in/ali piščačjimi prsi)
jst sm tole delal za 5 ljudi, to je blo 8 palačink PALAČINKE 200g moke (lahko mešaš navadno in ajdovo, ampk se mi zdi, da je nabolš kr samo ajdovo) 2 jajci mleko ali voda (od oka ene 3dcl, mogoč mal več) sol Vse skp zmiksaš in spečeš malček debelejše palačinke, da je več okusa in so bolj nasitne. BLITVA Rabu sm dobro kilo blitve pa eno glavco česna. Blitvo opereš, narežeš na večje kose, na hitro popariš v kropu. Na olivnem zadišiš sesekljan česen in dodaš poparjeno blitvo, nekej cajta tenstaš. FILANJE IN PEKA Na vsako palačinko naribaš mau sira, naložiš blitvo in zviješ. Če hoče narazen, uporabi zobotrebec. Vrzi še v pečico za slabih 10min na 200 stopinj. OMAKA čebula 0,5kg gob (jst najraj uporablam gobji koktelj, to so zmrznjene gobe, dobiš v Mercatorju. Če imaš sveže, še tolk bolš) poper, sol, kumina, lahko tudi malo majarona in origana smetana za kuhanje (ni obvezno seveda) Popražiš čebulo, nato dodaš gobe, tak da se pokuhajo, začiniš, na koncu smetano in še malo pokuhaš. Če ne moreš brez mesa - na lističe narežeš ena piščanja prsa, dodaš jih med čebulo in gobami. Ko je vse fertik, dobr je, da je sinhrono, palačinko položiš na krožnik, poliješ z omako, malce dekoriraš s kako svežo začimbo (peteršilj, drobnjak, majaron, origano) |
|
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
aaa, super !!! ajdove palačinke s špinačo in siroooommmm !!! terna !!!! mmmmmm, same ta bulše zadeve !!! :)) mnjam mnjam mnjam !!! pa dost enostavno se naredi, kar mi je zelo zelo všeč :) jaaaaa, al pa ajdove palačinke z drobnjakom (že v masi za palačinke), pa potem s kislo smetano ali pa skuto namazano so tudi amnjma mnjam mnjam mnjam
aja... tomaž lupus!! prej sem pozabila... rižote pa še nikoli probala s kumarami delat... bučke ja, ma kumare pa res nikoli... to moram tudi še probat :)
ko bom velika bom kuharica yes yes yes ! :PPPPP
|
|
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
|
Monxster
Newbie Joined: 24.Aug.2008 Location: Slovenia Status: Offline Points: 356 |
Post Options
Thanks(0)
|
probal sm jih nadevat tut s vežim čemažom, pa ni blo tak fajn drgač pa v maso daš svež al posušen drobnjak? jst mam na vrtu že mnogo let drobnjak, ampk se mi zdi da nikol ne razvije pravega okusa
|
|
Poli
Senior Member Joined: 29.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 11318 |
Post Options
Thanks(0)
|
Olala, tole se sliši zanimivo.... špinača end čiz v pancakesih, yummy
čeprav na koncu še vedno ostajam pri preverjeni in dobitni kombinaciji iz mladosti: samo z marelično marmelado! *gnom gnom gnom*
|
|
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
monxster: waw ! še čemaž nabiralec si nekje na teh straneh je zapisan recept za čemažev pesto, če te zanima... enkrat mi ga je fabo prinesel in je bil mmmmmmmm !!! seweda je bilo nujno ta recept zapisati v mojo prvo elektronsko kuharico :-)
v maso za ajdove palačinke dam svež drobnjak (nasekljan)... kar se pa tiče gojenja in raznih trikov v zvezi s tem, ti pa žal ne znam svetovati...
ej, tole je pa tudi hudo dobro ! sem zanč enkrat naredila in NIKAKOR ne sme v pozabo :D
koruzni cmoki s sirom
sestavine:
200 g koruznega zdroba
15 g masla (al pa 20... un majhen kvader iz trgovine...)
1 jajce
100 g sira (edamec ali gauda)
1 žlica drobno sesekljane mlade čebulce
sol
priprava:
skuhamo polento (razmerja voda : zdrob ne vem iz glave, je pa nujno, da je polenta gosta!! bom rekla ZELO gosta! :)) še topli polenti dodamo maslo in premešamo, nato pa jo ohladimo... ni potrebe, da je povsem hladna, naj bo mlačna... notri damo žlico nasklejane mlade čebulce, na kockice narezn sir in jajce, ki ga predhodno razžvrkljamo... vse to dobro premešamo/pregnetemo, potem pa oblikujemo cmočke, ki jih skuhamo v osoljeni vodi... kuhani so, ko priplavajo na vrh...
meni so bili tudi mrzli zeeeelooo dobri, ne wem, če ne celo boljši... do mlade čebulce sem bila sprva skeptična, potem pa se je izkazalo, da lepo doprinese k okusu... nikakor pa ne gre z njo pretiravati... no, stvar okusa :) aja... iz tega je prišlo od oka 14 cmočkov... to je res treba poskusit amnjam mnjam mnjam
/res je pomembno, da je polenta gosta, saj v nasprotnem primeru radi razpadejo/ Edited by mati zemlja - 17.May.2012 at 13:01 |
|
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
|
Guests
Guest Group |
Post Options
Thanks(0)
|
zdele sem dal delat:
- whiskey - pomaranče - klinčki - cimet pa da vidimo! - aja, pa še cuker. haha. liker. opasan.
|
|
Slay
Groupie Joined: 13.Mar.2010 Location: Slovenia Status: Offline Points: 723 |
Post Options
Thanks(0)
|
Mene je zmeri jebalo nardit ravno pravi medium pečen šnicl... pa sm si končno najdu en "guide" na youtubu :D
http://www.youtube.com/watch?v=MtIiR7DBAqY |
|
Criminally insane
|
|
Guests
Guest Group |
Post Options
Thanks(0)
|
kva j' dobr' razložu. z roko. dobra primerjava.
|
|
Paparazzi
Senior Member Joined: 14.Oct.2008 Status: Offline Points: 2693 |
Post Options
Thanks(0)
|
Zadnjič sem kupil riževo moko pol sem pa študiral kaj lahko sploh naredim iz nje.
Puf, spekel sem si palačinke ! iz: riževe moke, + malo črne cukra soli vode in radenske jajca malo vanilje vse to začinjeno z Necrophobic ! mljask |
|
Papa Papa Paparazzi !
|
|
Šujo
Paranoid crew Joined: 25.Nov.2007 Status: Offline Points: 3267 |
Post Options
Thanks(0)
|
par mojih stvaritev:
čokovišnjeva torta. 180g moke 70g kakava 250g cukra 1 pecilni prašek 1 kozarec višen rum 500g jedilne/temne čokolade. 1,5 dl vode 3 sladke smetane malo olja biskvit: ogrejemo pečico na 180 stopinj ločimo rumenjake in beljake, nato v rumenjake vmešamo sladkor in stepemo mešanico. nato posebej stepemo beljake. zmesi rumenjakov dodamo moko, pecilni prašek, vodo, kakav in zmes ponovno dobro stepemo, vmes pa vanjo zlijemo žlico olja in na koncu vmešamo beljake nato vlijemo v namaščen model za torto in pečemo 45-50 minut. PREJ NE ODPIRAT PEČICE! za nadev stepemo tri sladke smetane in v parni kopeli dobro raztopimo 300g čokolade. stopljeno čokolado umešamo v smetano in stepamo, dokler ne postane mešanica gladka, nato jo damo za najmanj 2 uri v hladilnik. biskvit nato narežemo (po tem receptu men vedno rata 2x prerezat) in pustimo da se oblati ohladijo spodnjo plast prepojimo s 4 polnimi žlicami višnjevega soka in rumom po okusu. nato nanjo nanesemo plast ohlajene kreme in vanjo položimo višnje. na prvo plast nato položimo nov oblat in ponovimo postopek. zadnjo plast dodobra prepojimo z sokom in damo na vrh torte. nato v kopeli stopimo še ostanek čokolade in z njo premažemo vrh in obod torte, t ostankom kreme pa naredimo okraske na vrhu. torto postavimo v hladilnik za najmanj 10 ur, še bolje pa čez noč. |
|
Fuck you and the horse you rode in on
|
|
Katana
Senior Member Joined: 25.Dec.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1838 |
Post Options
Thanks(0)
|
Slika?? :P a to daš instant kakav al ta grenek?
|
|
Šujo
Paranoid crew Joined: 25.Nov.2007 Status: Offline Points: 3267 |
Post Options
Thanks(0)
|
zdej sem dal instant prah...pa je blo ok. sliko bom probal dobit, jst sm menjal telefon pa je nimam.....
recept 2: NACHO SIR :) v lidlu kupiš eno pakungo cheddar sira za sendviče v lističih. nato v olju popražiš malo fino nasekljanega česna in čebule. Zaliješ z res malo količino mleka, nato pa v kozico zdevaš ves paket sira (priporočam da se ga prej olupi folije :) ), če je pregosto dodaš malo mleka, če preredko še kak sir če si kupil rezervo, drugače pa si pomagaš z topljenim sirom. dodaj konkretno količino paprike v prahu, pekočo zadevo of your choice, mal kurkume/currya in ščep soli, nato močno mešaj da se ne prime dna posode dokler masa ne postane gladka in homogena. ne pripravljaj na zalogo-ni obstojno. |
|
Fuck you and the horse you rode in on
|
|
Lunik
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 2060 |
Post Options
Thanks(0)
|
Z Jajčko sva danes imela azijski dan, tako da sva se odločila za sladko kislo juho.
Sestavine: 2 korenčka 1 por 1 mala rdeča paprika mala banjica gob (midva sva uporabila mešanico šampinjonov, bukovih ostrigarjev in šitak) konzerva sojinih kalčkov pol konzerve bambusovih vršičkov pol manjšega ananasa kokosovo maslo ali olje (lahko je tudi kako drugo olje) sojina omaka poper v prahu ali kakršenkoli vam pade na pamet kitajski rezanci malo sladko-kisle omake Lee Kum Kee (Malce je dražja, ampak za tako priliko ni treba šparat =)) po potrebi še malce medu in vinskega kisa Torej najprej narežeš korenje in papriko na podologovate, tanke trakove, hkrati pa namočiš gobe in narežeš še por. Zatem sledi še rezanje ananasa na kockice in gob na rezine. Na kokosovem olju na hitro prepražiš por, korenje in papriko, nato pa prek streseš odcejene gobe, kockice ananasa, odcejene sojine kalčke in približno pol konzerve bambusovih vršičkov. (cela konzerva je občutno preveč) Po nekaj minutah gobe fino spustijo vodo in se vse skupaj lepo duši. Takrat dodaš še jušno osnovo (lahko zgolj vodo). Midva sva dala približno 7dl, pač po želji. Sledi popranje in dodatek sojine omake. Ne znam povedat koliko, pač po želji oz. občutku. (velja za oboje) Poleg sojine omake lahko dodaš še žličko ali dve medu ter žličko ali dve vinskega kisa. Ko se kuha 10-15 minut lahko dodaš še kitajske rezance (tanki in dolgi, predvsem pa odlični). Po želji lahko dodaš še malce sladko-kisle omake Lee Kum Kee (strupeno dobra!!!) da ima vsa zadeva še bolj "pristen" okus, ni pa nujno. Zadeva izgleda pa takole: Njam! Edino težavo so nama predstavljale azijske palčke, ki sva jih hitro zamenjala za žlico oz. vilico, ampak vaja dela mojstra, hehe. Edited by Lunik - 23.May.2012 at 19:02 |
|
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
vi ste čist slastni am njam mnjam mnjam pa tale župca zgleda takuuuu dobruuuu !
v glavnem... mafine bom za kak teden prestavila, ker me je pre-mami-la šujotova torta pa mama ima v nedeljo lih rojstni dan pa ji bom naredila to torto... samo kremo bom naredila drugače (bom pogrevala smetano nad paro in notri topila čokolado... potem bom to ohladila in stepla)... sita sem ku prasec, sem za malco pajela pomfri pa burger s pohanim sirom... fak ej, samo to je pa ku da bi človek samomor delal to je preveč brutalno za ob desetih zjutraj, me še zdej tišči v vampu ko sem v torek to jedla, sem mislila, da je kriv tiger, ki se je iz nočnega praznjena soda vina z mano priklatil na šiht :D ma ne ne ... ni bil tiger...
fak, če ta trenutek pomislim na kremo iz smetane in čokolade, mi postane kr malo slabo, ma čez par ur bo vse drugače
|
|
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
|
Mitja M.J.
Senior Member Joined: 18.Aug.2008 Location: Slovenija Status: Offline Points: 4869 |
Post Options
Thanks(0)
|
ej una pašta v juhi zgleda tako zakon! me prav spominja na tiste old school manga risanke
|
|
MacGyver je zakon!
|
|
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
upam, da bom dovolj hitro dobila odgovor, če ne bom dala pa ene 4, 5 jajc...
ŠUJOOOOOOOOOO ŠUUJOOOOOOOOO !!!
kolk jajc daš v biskvit za torto ?
edit:
pa moja torta bo imela jagode namesto višenj... sej je fotr rahlo nakremžil, ko sem mu omenila višnje, potem sem se spomnila, da z njimi ni v pretirano prijateljskem odnosu... pa dobro... ne bom trpinčila človeka :) je bil tku srečen, da je rekel, da mi bo on zrihtal sveže jagode :) Edited by mati zemlja - 24.May.2012 at 15:59 |
|
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
|
Lunik
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 2060 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ja ja, sej točno nečesa takega se nama je zahotelo. Jst vem da sem menda celo leto težil kako bi nekej takega "kot sem videl po TV" in končno je napočil čas za to. Pa še splačalo se je. |
|
Katana
Senior Member Joined: 25.Dec.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1838 |
Post Options
Thanks(0)
|
Aja, jst tega ne uporabljam pr peki ker nikol ne veš kako sestavine odreagirajo pri 200°c (nekatere prov ogabno)... Če maš kšnga preverjenga pa kul :) Mmm, jst se morm tut azijske kuhne lotit.. Obožujem nudlce
|
|
Šujo
Paranoid crew Joined: 25.Nov.2007 Status: Offline Points: 3267 |
Post Options
Thanks(0)
|
jst dam 5-6 jajc za to.
|
|
Fuck you and the horse you rode in on
|
|
grafin
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Status: Offline Points: 6701 |
Post Options
Thanks(0)
|
za malo drugacen okus.. jagodni kruhki za zajtrk:
- hrskiji, vasa kruhki ali popecene hrustajoce rezine postaranega kruha.. - tahini - med -jagode - sir - soncnicna semena - cimet zmesas tahini in med in cimet (ne pretiravaj s slednjim).. namazes po kruhkih, dodas na fete narezane jagode, sir in potreses s soncnicnimi semeni.. zraven ingverjev caj z limono in listi poprove mete.. |
|
se oprasicujem za oftopik :>
|
|
Šujo
Paranoid crew Joined: 25.Nov.2007 Status: Offline Points: 3267 |
Post Options
Thanks(0)
|
tole sm naredu učeraj in je blo za popizdit dobr.
sestavine za 2 lačni osebi 2 fileja piščanca 1/3 rumene paprike indijski oreščki arašidi kozice (rakci) v slanici (1/2 pakunge) kisla smetana (3/4 lončka) bambusovi vršički curry paprika v prahu sol čili v prahu navročem olju na hitro popečemo na kockice narezana fileja piščanca, ki ju izdatno začinimo s papriko v prahu in curryem. Nato ogenj malce zmanjšamo in dodamo indijske oreščke in arašide po okusu in pečemo še 1-2 minuti. Vse skupaj malo posolimo in dodamo 3/4 lončka kisle smetane in na koščke narezano papriko in bambusove vršičke, vse skupaj pa ves čas mešamo, da se smetana lepo raztopi, nakar v mešanico vržemo še 1/2 posodice kozic v slanici in za 1-2 minuti spet povišamo temperaturo ognja. Po okusu lahko dodamo še malo sojine omake in/ali pekočega čilija v prahu in jed serviramo še vročo. Zraven paše riž, kuhan na sopari ali pa pečeni kitajski rezanci z kalčki. |
|
Fuck you and the horse you rode in on
|
|
Lunik
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 2060 |
Post Options
Thanks(0)
|
O fak, tole pa zveni kot nekej direkt zame! Mogoče bi edino dodal kaj več zelenjave, sicer pa njam!
|
|
Guests
Guest Group |
Post Options
Thanks(0)
|
doktor grizli fabo adams, a ti je tole ratal?
|
|
Guests
Guest Group |
Post Options
Thanks(0)
|
tutteki in frutteki, a veste za kak kul kumaričin recept pa da je sma iz zelenjave oziroma opcijsko tudi iz sadja? pa mogoče še za por. se javi kdo?
|
|
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
ok, mogoče bo prvi zgrešen (maščobe; ne wem, kaj točno si misli, z da je samo iz zelenjave), ma nič hudega :))
KUMARIČNA OMAKCA
naribaš kumarice (ma na une tanke kolobarčke na ribežnu, ne tko kot za ribana jabolka ;)) malček posoliš in pustiš stat kake pol určke... na maslu / olju podušiš česenček in čebulco (NE-DEATH METAL RAZLIČICA ), daš gor kumarice iz katerih si iztisnil vodo, zaliješ z vodo (sem jih toliko, da so bile skoraj! vse kumarce pokrite... ne pa čist, ker mi je brezveze imet toliko vode), malček rdeče paprike v prahu in malo več kot malček kopra... pokriješ in kuhaš ene 15 minut ... to sem lih zdej en dan (aja, v bistvu dva, ker mi je bilo ful dobro in sem še enkrat skuhala) jedla, pa kruhove cmoke zraven (doma narejene, seweda) in je bilo mnjam mnjam mnjam...
POROVA JUHCA
por narežeš na kolobarčke (tudi zeleni del, a`n!) pa krompir na kockice... zaliješ z vodo, malo soli in poprčka... kuhaš... potem pa zmiksaš s paličnim mešalnikom ali pa tudi ne... odvisno od trenutnega navdiha :)
notri bi (?) lahko vmešal še kislo smetano, ampak meni je hrana več ali manj boljša brez raznih smetan ipd... kislo smetano jem v namazih, namazano v palačinkah ali na kruhu ali pa pri pici... v omakah pa ne :)
aja... če maščobo uporabljaš, potem bi pa lahko porček najprej malo podušil, potem pa po enakem postopku naprej...
OTROCI RADI JEMO VIKI KREMO !
|
|
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
|
Monxster
Newbie Joined: 24.Aug.2008 Location: Slovenia Status: Offline Points: 356 |
Post Options
Thanks(0)
|
kumare so itak najbulše v solati dela se pa loh tut juhe (obično kot vsako zelenjavno juhco), tople in hladne omake. je pa ena jed - tople kumare, jst sm jih sicr sam enkrat delou že lep cajt nazaj. gre pa nekako takole:
skuhaš oluplen krompir in ga zmečkaš v pire, osoljen seveda. kumare olupiš ali ne, naribaš na kolobarje al pa palčke, pustiš stat, da se mal voda spusti in odcediš. loh jih tut najprej sam po dolžini na pol prerežeš pa posoliš in postavš na paprinat servetk, da gre voda vn. na masti popražš čebulo pa česn in k postekleni dodaš kumare in nek cajta tenstaš. pol pa to zadevo zmešaš s krompirjem, dodaš nekej vode (loh od krompirja al pa kumar) sam zadvea more bit kr gosta kokr vem. eni mislm, da dodajajo tut kislo smetano al pa paradajz mezgo. aja, pa poporaš tut zadevo, kumina cela ali mleta tut ni izključljiva. to zadevo loh ješ samo al pa maš še kako meso zravn, klobase, hrenovke.... porovo juhco maš zgorej, uporabš ga pa tut loh kot omako, men je pa kr najbolš za kako kitajsko zadevo, pač sam pražena zelenjava s sojino omako pa rezanci al riž zravn. |
|
Von Iron
Newbie Joined: 24.Jan.2011 Location: Transylvania Status: Offline Points: 192 |
Post Options
Thanks(0)
|
eo, da še jst nek napišem..
1. špageti bolognese...ko delam omako, ne prepražim čebule (bruh!), ampak dam veliiiik česna...pol ma cela omaka fantastičen okus.. 2.pica kruhki: sicer ni moj recept, sam smo to za lansko novo leto jedli in je božanskoo! v posodo naribaš sir&poli salamo (čist od vas odvisna količina!), dodaš kečap (tolk da ni preredko/pregosto) in origano..maso lepo nadevaš na kruhke/toast, in gasa v pečico! na 180oC tolk časa, da je lepo zapečeno! 3. špinača! pomojem vas ful ne mara špinačo, kr lepo rečeno je ogabna! sam jo je treba prpravit na pravi način, pa lahk postane B-O-Ž-A-N-S-K-A! torej... v večjo posodo naliješ tolk olja, da lepo pokrije dno posode.. ko je olje segreto, daš par žličk moke, da se taka prežgana zadeva nardi. na tole daš špinačo (največkrat mam od ETA , tud tuševa je kul, alpakera druga) in zaliješ z mlekom..zdej 0,8 l mleka in cel kos zamrznjene špinače daš not, če maš ene 4 lačnega folka..no, pustiš da se lepo špinača tali, sm pa tja premešaš, da se ne prime kej. not stisneš tud strok česna. ko se špinača stali, more bit lepo gosto. če ni, pač zgostiš tako, da v lonček daš mal moke in zaliješ z mal vode, da rata homogena zmes (brez koščkov moke)..to pol vliješ v špinačo (po občutku, kr se kr hitro zgosti!)...zraven lahk skuhate al hrenovke al pa kak govej meso, k ostane od juhe pa pire krompir, lahk pa tud brez mesa! 4. tunine tortilje kr se mi ne da pacat, kupim kr že narejene tortilje, ki jih premažem z ''načotom'' (uno omako za čips namakat- od chiota- kupim)..v mal višjo posodo pa dam: narezan paradajz, papriko, koruzo, 2 al 3 konzervice tune, na veliko narezano mlado čebulo, začinim s tistim, kar mam doma glih, in pol vso zelenjavo s tuno nadevam na tortilje in zavijem (jih znam fajn zvit, kr sm delala v McDonaldsu, sj veste da majo tm zdej tortilje :P) torej..količina zelenjave lahk čist variira. lahk date še kej druzga, odvzamete, če vam kej ni dobr, itd..je taka precej simpl jed, ampak božanska :D aja, pa ful currya, čilija in teh spicy zadev sm dala not, da bol žge :D 5. omakice za na pico..etc včasih, ko je pica mrzla, in se ti je neda pogret, pa si premažeš s tem, al pa to lahk ješ zram pečenga krompirja... kislo smetano, zemf, mal kečapa zmešaš, in začiniš s KOPRCEM! (to more bit, kr je svetouno!), rdečo papriko, česnom v prahu itd.. 6. recept za tatarsko omako (ki je za umret dobra!!!) bom še napisala, kr se zle iz glave ne spomnem 7. tunini kruhki! zdej lahk izbiraš med svetlim/temnim kruhom, lahk vzameš francoske štručke, cel normaln kos kruha, kok vam pač paše.! no, ko maš narezane kruuhke, na njih namažeš maso iz: tune( kolkr ti pač paše:P), kislo smetano, koprc, poper, sol.. ko so kruhki namazani (ne bit gorenjci/ribnčani/savinjčani, pa škrtarit z nadevom.!), jih posuješ z naribanim sirom, in gasa v pečico! na 180oc pečeš, dokler ti pač ne zgleda pečeno. :D tole je ful fan stvar za predjed. če bo ker pjeba rabu frajer pred starši od bejbe izpadet, ko bo mogu kuhat..tole je odlična zadeva! (najbol lepo zgleda, da nardiš iz francoske štručke!) |
|
''Isn't it strange that as soon as you're born you're dying?'' - Iron Maiden, The Clairvoyant
|
|
Post Reply | Page <1 910111213 16> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |