metal kulinarika - recepti in ostalo |
Post Reply | Page <1 89101112 16> |
Author | |
Stock
Newbie Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 440 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pheh kokr uzameš, če ti ne pašejo "nagnusni burgerji" pač ne zaviješ tja not in je stvar rešena
Jaz bi šel takoj, sploh zaradi osebja ;D |
|
Katana
Senior Member Joined: 25.Dec.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1838 |
Post Options
Thanks(0)
|
+1 |
|
Jovo
Senior Member Joined: 23.Nov.2007 Status: Offline Points: 4315 |
Post Options
Thanks(0)
|
Zdele se pece 4kg lazanja - haters be hatin'. |
|
Cheeseburger eating motherfucker!
Ma jebi se ti(jovo™) NEW AGE!!!!!!!!!!!!! Fru-fru muškarac. |
|
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
BUČKIN KOLAČ
250 g bučnega mesa
150 g bele moke
100 g mletih orehov
4 - 5 žlic medu
4 jajca
1 žlička pecilnega praška
bučno meso na drobno naribaš... jajca penastu umešaš (notri daš lahko še sladkor ali pa vanilijev sladkor... meni ne tuk do sladkobe :)) in med mešanjem dodajaš moko, ki jo pred tem pomešaš s pecilnim praškom, orehi in bučkinim meskom, vmešaš še med... vliješ v modelček in pečeš cca 1 uro na 180 stopinj...
meni je to FUL dobro !!! in če atek ne bi videl, da so bučke notri bi ZIHR jedel... tko pa uno `bljak bljak, tega ne bom jedu... buče so za prašiče` hello, meet me hrk hrk ... jah, pol pa nič... več za nas!!! hwalaaaaaaaa !!! :PPPP
sicer pa je recept `ukraden` iz Čarobni svet buč, Ruth Podgornik Reš
|
|
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
|
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
hah, sok iz marabel... hudo... tko ku grozdni... samo spustiš čez uni old skul sokovnik in ta dam :)))) ok, če daš še kaj sladkorja, naj bi dlje zdržal... sploh nisem vedla, da se tudi iz marabel tkole naredi... ma, če ni nobenih dodatkov, je tko od oka pol vode pol sokca lih ok za pit... iz slabih treh cedil (tistih od sokovnika) je prišlo 6 litrov in pol :)
|
|
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
|
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
spet se mi malo trga in pol dneva kuham
kroglice iz prosene kaše
4 lončke jabolčnega soka
2 lončka prosene kaše
1 lonček narezanih dateljnov
1 lonček narezanih rozin
1 lonček narezanih lešnikov / orehov / sončničnih semen 3/4 lončka lanenih semen
5 žlic praženega sezama
janež, koriander, cimet
kokosova moka
proseno kašo skuhaš v jabolčnem soku (pa ne je kuhat toliko časa, da je že vse ultra brutal gosto... se itak potem, ko stoji, še orng orng strdi...)... ohladiš... zmešaš z naštetimi sestavinami (minus kokosova moka; od začimb sem imela zdej samo cimet), oblikuješ kroglice in jih povaljaš v kokosovi moki... za nekaj časa v hladilnik in mnjami mnjami :)) ok, nesem sosedi en talar :D
Edited by mother earth - 25.Oct.2011 at 19:14 |
|
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
|
Šujo
Paranoid crew Joined: 25.Nov.2007 Status: Offline Points: 3259 |
Post Options
Thanks(0)
|
Tortelini ala Šujo
za 2 osebi: v kozicirazpustimo malo masla, nato damo vanjo malo moke (5-10 dag), in zalijemo z 1,5-2 dcl mleka. nato damo notri 2 topljena sirčka in 2 lističa sira za tople sendviče. po potrbi še malo zalijemo in začinimo z origanom, papriko v prahu in muškatnim oreščkom. 500g tortelinov s pršutom za 5 minut vržemo v vrelo vodo, nato pa jih odcedimo in položimo v pekač z višjim robom-prekrijemo celo dno. čez torteline potresemo 1 konzervo na male kocke narezanega obarjenega piščančjega mesa in prelijemo z paradižnikovo mezgo. nato prelijemo z prej pripravljeno omako. potresemo z sveže naribanim parmezanom in nasekljanim peteršiljem in zlatorjavo zapečemo v predhodno ogreti pečici. to sm naredu iz stvari v hladilniku 2 dni nazaj-NJAM! Edited by Šujo - 07.Aug.2011 at 20:52 |
|
Fuck you and the horse you rode in on
|
|
Kali
Senior Member Joined: 18.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 3415 |
Post Options
Thanks(0)
|
potresemo s sveže naribanim partizanom al parmezanom? ...nevem če se partizane še dobi...če se pa že kšn najde je pa pol to precej black metalska jed :D
Edited by Kali - 07.Aug.2011 at 20:30 |
|
Iz Teme smo prišli, v Temo se vrnemo
|
|
Katana
Senior Member Joined: 25.Dec.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1838 |
Post Options
Thanks(0)
|
Za mamin rojstni dan sm spekla torto... Njamnjam ful je bla dobra... Čeprov ne zgleda tok, haha
|
|
Guests
Guest Group |
Post Options
Thanks(0)
|
|
|
W.U.K.O
Senior Member Joined: 17.Nov.2007 Location: Neutral Zone Status: Offline Points: 1467 |
Post Options
Thanks(0)
|
Metal breakfast with tuna & cornflakes
Zahtevnost: težka Čas priprave: velik Priprava: zmešaš tuno v olivnem olju in nesladkan cornflakes. njam njam Edited by W.U.K.O - 08.Sep.2011 at 16:42 |
|
Weed ain't dope, it's everything from rope to hope!
|
|
Kali
Senior Member Joined: 18.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 3415 |
Post Options
Thanks(0)
|
zanč sm od jamie oliverja pobrala en fin pa lahek nasvet za česnov kruh:
rabiš: par dni stara štruca kruha (ali svež) maslo ali olivno olje česen ostale začimbe po izbiri (peteršilj, origano, mal soli, poper...) peki papir če je maslo pretrdo ga dam v skodelico za kavo pa mal v pečico ta cajt k se pečica greje da se stopi v maslo z ribežem naribam česen (k se mi ne da rezat), dodam peteršilj (tut un posušen kot začimba bo kul, ni nujno da je svež), origano, ščepec soli in popra (glih tok mau da je) pečica se ta cajt greje na ene 160-180°C v kruh nardiš zareze in pol te zareze nafilaš z mešanico vzameš peki papir, ga zmečkaš in pod pipo zmočiš, v ta moker peki pol zaviješ štruco kruha in jo daš v pečko za ene 15-20min...njam njam Edited by Kali - 13.Sep.2011 at 16:00 |
|
Iz Teme smo prišli, v Temo se vrnemo
|
|
PiWi
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Location: Russian Federation Status: Offline Points: 6068 |
Post Options
Thanks(0)
|
ishchem kak fajn recept za cimetove bishkote... take, kot jih dobish zraven kafeta... une ta trde... mam sestavine, nimam pa doz... na papirchki od bishkotka pishe: pshenichna moka, sladkor, margarina (mnja, jz bi bla za putr), jajca, cimet, vanilin sladkor in pecilni prashek... na netu sem najdla nek recept za "mehke" cimetove bishkotke... ki majo zravn mlete orehe in mleko... ma bi nekako brez orehov, pa da so trdi... che pach ma kdo kjr tak recept... hvala*
eh, prou, pa nich... bom pa sama mal nafrizirala en bazichni recept... Edited by PiWi - 20.Sep.2011 at 12:02 |
|
Verjeti! http://www.youtube.com/watch?v=smKeH_YEZX8&feature=related * http://www.youtube.com/watch?v=e4fUk5XhGGk * http://www.youtube.com/watch?v=y50GEFjKsZE *
|
|
bASShead
Newbie Joined: 28.Nov.2010 Location: Slovenia Status: Offline Points: 312 |
Post Options
Thanks(0)
|
No pa začnimo. Recept za vege pasuljac, potrebujemo:
-500 gramov belega fižola -50-100 gramov sojinih koščkov Natura -1 večjo čebulo - strok česna -2 žlice moke -sladko ali pa ostro papriko v prahu , po želji količina in okus -olje -sol Mislim da je to vse :) Po želji lahko dodate malo paradižnikove mezge za barvo in še nekaj kumine-proti napenjanju pa še okus postane zanimiv. Fižol namočimo čez noč, nato ga skuhamo in ne prekuhamo v posoljeni vodi seveda. Vodo od kuhanja odlijemo in mu dodamo svežo ter kuhamo dalje na zmernem ognju. Čebulo sesekljamo in stresemo v fižol. Pripravimo prežganje: moko na olju prepražimo do rahlo rjave barve nato dodamo papriko v prahu in še česen na drobno zrezan-pozorno s česnom saj nam lahko zagreni jed če je zažgan. Prežganje damo v padelo kjer se kuha fižol s čebulo in premešamo nato doamo sojine koščke natura brez da bi jih predhodno skuhali saj postanejo kar precej okusni če se skuhajo v tem pasulju. Glede časa priprave vam ne moram pomagat, ker sam nikoli ne gledam koliko časa kuham je treba pač vmes pokušat jed in po organoleptični oceni presodit ali je kuhano ali ne That's all folks pa dober tek! Edited by bASShead - 22.Sep.2011 at 18:51 |
|
In Weed We Trust! |
|
bASShead
Newbie Joined: 28.Nov.2010 Location: Slovenia Status: Offline Points: 312 |
Post Options
Thanks(0)
|
Mislm da vem kašne piškotke misliš, ma tako trde narediš če daš ful več cukra kukr bi ga moglo bit notr..... |
|
In Weed We Trust! |
|
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
darja, nimam pojma... res... če bi vedela, z veseljem povem
ammmm... ej, drevešček !!!! hwala :) in res lepo, da si nam priporočil nekonzerviran fižol :-) ne wem, če bi tel prit mimo moje gmajne... velemesto :D ma 10 min stran je prva... zadovoljiva in niti ne obljudena... in bolj greš proti kamniškemu koncu, bolj ti zastaja dih :)) tudi zato je slovenija fajna... četudi si doma v velemestu imaš hribe, gmajno, vse... na dosegu roke... ne pa de sa moraš vozit 3 ure, da ... Edited by mother earth - 06.Oct.2011 at 15:24 |
|
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
|
bASShead
Newbie Joined: 28.Nov.2010 Location: Slovenia Status: Offline Points: 312 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ni panike :) Ja fižow je boljš srow kot pa uni u slanici, dost bolj okusen. Majhnost slovenije je zakon za potepanje seveda, v 3 urah prideš z enga konca na drugi
Ja se vidmo pa na kakem koncertu če ne na gmajni |
|
In Weed We Trust! |
|
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
misliš, da ni več možnosti, da v gmajni ¿ :-)
spekla kolaček zdej en dan...
VIŠNJEVE REZINE
biskvit:
4 jajca
10 žlic sladkorja (ok, sladkor v receptu je 13)
13 žlic mleka
13 žlic olja
13 žlic moke
pecilni prašek
čokoladni puding
penasto umešamo rumenjake in sladkor; posebej sneg iz beljakov... potem pa vse skupaj nežno zmešamo v maso, ki jo zlijemo v pekač in pečemo 30 min na 180 stopinj ... ohladimo...
krema:
višnjev kompot
2 vanilijeva pudinga
2,5 dcl sladke smetane (ali dva deci, ne wem, pač un ta malo pakungo)
višnje odcedimo in malo zmečkamo... v vodo od kompota dodamo toliko navadne vode, da dobimo cca 1,2 l tekočine... z litrom tekočine skuhamo vanilijev puding tako kot piše, s preostankom vodice pa polijemo pečen kolač...
ko je puding ohlajen, vanj vmešamo še višnje in stepeno sladko smetano (hulala smetana je mmmmmmmm)
kremo namažemo po biskvitu, v receptu piše, da daš gor še stepeno sladko smetano... in polijemo s čokoladnim prelivom (20 dag čokolade, malo margarine, pikec mleka)...
kar se sladkanja tiče, se itak dela po filingu... dva pudinga sem sladkala toliko kot naj bi enega... mi je všeč, da ni grdo sladko...
aja aja... damo v hladilnik in upamo, da nam vsega ne poje kdo drug
|
|
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
|
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
aja, joj !!! še to sem pozabila powedat !!! to je bilo tudi ful dobro... /okusno.je pod imenom zeliščna frtalja/
zeliščna omleta
2 jajci
0,6 deci mleka
2 žlici moke
malo soli
2 žlici nasekljanega petršilja
2 žlici nasekljane blitve
1 žlica nasekljanega drobnjaka
1 žlica nasekljanih stebelc mlade čebulce
/ma to po žlicah, to je od oka, a`n/
vse zmešamo in v mali ponvici spečemo kot omleto...
|
|
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
|
bASShead
Newbie Joined: 28.Nov.2010 Location: Slovenia Status: Offline Points: 312 |
Post Options
Thanks(0)
|
To je pa briška jed, frtlaja/frtaja! Zakon!
|
|
In Weed We Trust! |
|
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
melancanovi čufti :)
zdej en dan je sestra tole našla v eni reviji... sem seweda mogla skuhat, ker raje kuham kot pospravljam
kroglice
1 melancan
por
3 žlice drobtin
3 žlice parmezana
sol
melancan narežemo na koščke, posolimo, pustimo malo stat... ožamemo vodo in pražimo skupaj s porom cca 10 min... seweda ni mišljeno, da por postane death metalske barve, ker ima potem preveč brutalen okus (to smo se že naučili pri čebulci, knde :))))
potem primešamo še drobtine in parmezan /petršiljček bi bil verjetno tudi ok/ ... in zmiksamo... oblikujemo kroglice... če je masa preveč pacasta, dodamo še malo drobtin...
/iz srednje velikega melancana pride ene 5 kroglic/
omakca
omakco naredimo po svoje ;-) tam je pisalo, da damo paradižnikovo omako, ki jo obogatimo s česnom, baziliko...
sama sem narazela por, papriko, paradižnik, pa še korenček, ker sem ga ravno srečala v hladilniku... lepo posoliš, malo dušiš... začimbe po okusu...
omako daš v neko posodo in gor zložiš kroglice... pečeš cca 30 min (raje več ku manj) na 180 stopinj ...
kr ok za včasih, ma meni so imeli kroglice kr močan okus (parmezan), tko da mi je všeč, da je omakca bolj nedolžna, če ne je vse skupaj prehudo...
|
|
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
|
puzavnar
Senior Member Joined: 18.Nov.2007 Location: Scotland Status: Offline Points: 7706 |
Post Options
Thanks(0)
|
fuj!!!!!!!!!!!!!!!
spet sama zelenjava.okej mal cukra |
|
taprav desc ma orodje pod streho
http://puzavnar.mybrute.com jst ne spim,jest komiram izjava dneva od gurija now telefon mam.pm me your number bithes |
|
Kali
Senior Member Joined: 18.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 3415 |
Post Options
Thanks(0)
|
mam kup grozdja za porabt...kšn predlog?
|
|
Iz Teme smo prišli, v Temo se vrnemo
|
|
PiWi
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Location: Russian Federation Status: Offline Points: 6068 |
Post Options
Thanks(0)
|
vino :)))))))))))))) blage nimam...
|
|
Verjeti! http://www.youtube.com/watch?v=smKeH_YEZX8&feature=related * http://www.youtube.com/watch?v=e4fUk5XhGGk * http://www.youtube.com/watch?v=y50GEFjKsZE *
|
|
Kali
Senior Member Joined: 18.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 3415 |
Post Options
Thanks(0)
|
premau za vino :D
|
|
Iz Teme smo prišli, v Temo se vrnemo
|
|
Guests
Guest Group |
Post Options
Thanks(0)
|
marmeljaaad! :)
kuhaš grozdje urco, dve, dodaš mal cukra, želina, kako limono (probi dobit kake bio, da gre še lupina zram) in še vročo naliješ v kozarce, da se pol zarad fizike sami neprodušno zapečatjo :) |
|
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
oooooooooooooooooooooooooooooooooooo, ma če sem v gmajnici našla enega takoooooooooooooooooo lepega jurčka... povsem zdrav... lep... napet... brez ene črvičkove stezice...
jurčkova omakca :)
na maslu popražiš por... nedeathmetalsko seweda... dodaš na rezinice nareznega jurčka in dušiš ene 10 min... dodaš malo moke, premešaš... na drobne koščke narezan ingver, papriko v prahu, sol, poper, (domačo) vegeto, zaliješ z vodo, premešaš... še malo pokuhaš in ta dam ... mmmmmmmmmmmmmmm zraven sem jedla kuhan riž, ma veliko raje bi njoke, pa jih nimam... ma njoki bi ful pasali se mi zdi... mhm...
|
|
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
|
PiWi
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Location: Russian Federation Status: Offline Points: 6068 |
Post Options
Thanks(0)
|
hmm... sm dobila od sodelavke recept za pito od njene mame... precej enostavna zadeva in meni je bla blazno okusna... ker moja nona, ko dela jabolchno pito nardi ceu kazhin, da vse skupi zhe na bishkote spominja... pri njej je vedno problem, ker se otepa pecilnih prashkov in podobnih packarij - beri novotarij (zhelatine, ...), ko hudich krizha... :)))
300 g moke 200 g putra 100 g cukra 2 rumenjaka 1 jajce 1 vanilin sladkor 1/2 pecilnega 2 zhlici mleka = testo dushena jabolka in hrushke = nadev zmeshamo moko, cukr, pecilni in vanilin. dodamo putr, rumenjaka, jajce in po potrebi mleko. zgnetemo v testo v obliki svaljka, pokrijemo z vlazhno cunjo in damo pol ure v hladilnik. ohlajeno testo razdelimo na dva dela, razvaljamo na debelino malo manj kot centin in polozhimo v namazan pekach, prebodemo, "premazhemo" z nadevom. gor drugi kos testa, prebodemo z vilcami in pechemo 40 min na temperaturi 180 stopinj... mljask. :) |
|
Verjeti! http://www.youtube.com/watch?v=smKeH_YEZX8&feature=related * http://www.youtube.com/watch?v=e4fUk5XhGGk * http://www.youtube.com/watch?v=y50GEFjKsZE *
|
|
Guests
Guest Group |
Post Options
Thanks(0)
|
fižolova bočomaka
SESTAVINE:
- fižol bel droben (konzerva 1x)
- moka bela (žlica jušna 1x)
- čebula (polovica 1x)
- margarina rastlinska (žlica jušna 1x)
ZAČIMBE:
- kocka jušna (cela 1x brez folije)
- peteršilj (žlica čajna 1x)
- poper (konica žlice čajne 1x)
PRIPRAVA:
1. vsebino piksne fažuna stresemo v posodo. dodamo margarino, na kockice nasesekljano čebulo, moko in zelenjavno kocko.
2. na 3 od 6 jakosti gretja kuhamo ene 15 minut, da se moka do dobra skuha.
3. dodamo peteršilj in poper.
4. pokrito pustimo stati ene 10 minut.
količina je za okrog dve osebi.
hrana je ful okusna.
po parkratnem zaužitju priporočam analni seks. kurc ne bo smrdel.
!! juhej !! we did it!
|
|
Guests
Guest Group |
Post Options
Thanks(0)
|
pa to ni res!
|
|
Kali
Senior Member Joined: 18.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 3415 |
Post Options
Thanks(0)
|
sir iz jogurta:
za 4 osebe rabš cca 1l jogurta (un ta trši v lončkih je najbolš), čisto kuhinjsko krpo, cedilo krpo daš v cedilo in v krpo streseš jogurt, dodaš 2 čajne žličke soli, premešaš, zavežeš krpo in jo pustiš v cedilu, cedilo pa postaviš v eno globljo posodo in jo postaviš v hladilnik..prve 4 ure je dobr da večkrat odliješ vodo ki se nabere spodi v posodi. stvar pustiš stat v hladilniku nekje 24 ur (nekateri tudi 3 dni) da se tekočina čim bolj odcedi..proces se da mal pohitrit z "ožemanjem" krpe. ko se ti zdi da je sir že nared ga daš v skledico, dodaš začimbe po želji, okol nakapaš malo olivnega olja in dober tek :D |
|
Iz Teme smo prišli, v Temo se vrnemo
|
|
Guests
Guest Group |
Post Options
Thanks(0)
|
če so komu ostal zeleni paradajzi in neve ka z njimi, se nrdi iz njih taaaaakaaaaaa odlična rižota daaaa....
rižota z zelenimi paradižniki -basmati riž -čebula -zeleni paradajzi -bučno olje -balzamični kis -sladkor, sol, curry tenstaš čebulo do konca, dodaš narezane paradižnike in jih čist na lagano popečeš, dodaš vodo, ko zavre, skuhaš riž, vmes dodaš začimbe (manj sladkorja kot soli), kis in olje...... čist drug okus, kot pa obični rdeči, garantiram! |
|
JuRiJ
Groupie Joined: 18.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 886 |
Post Options
Thanks(0)
|
Bacon strips, klobasa, zelje in mast
Zakon jed v teh mrzlih zimskih dneh, ni pa lih za vsak dan... - Uglavnem prekuhamo zelje (10 minut) in ga vržemo v ponev na mast.. za ene 20-30 minut počasnega cmarjenja. - Dodamo mu česen, lahko čebulo, vegeta, poper.. - Klobase normalno skuhamo, pol jih pa ovijemo z prešano slanino, učvrstimo z zobotrebci in vržemo v ponev na mast! Vse skupaj popečemo, vzamemo klobase vn in vržemo na mast koščke slanine, pršuta.. to nastane pol omakca, ki jo polijemo po zelju Zraven si natočimo kozarc mrzle pive in stvar zgleda takole : Dobr tek ! |
|
|
|
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
nic hudega ni, ce vsaj enkrat letno pomislimo, da nam je dana možnost kuhati tudi po temle receptu ;-)
Vzemite 12 mesecev, prav skrbno jih očistite zagrenjenosti, strahu, laži in pohlepa.
Vsak mesec razdelite na 30 ali 31 dni, tako da bo zaloga zadoščala natanko za eno leto.
Potem pripravite vsak dan posebej - iz enega dela delo in iz dveh delov veselje.
Dodajte tri zvrhane žlice optimizma, čajno žličko potrpežljivosti in zrnce razumevanja.
Nato dodobra prelijte vso maso z ljubeznijo.
Pripravljeno jed okrasite s šopkom majhnih pozornosti in jo vsak dan servirajte z nasmeškom.
/www.govindas.si/
pa dober tek želim vsem skupaj
|
|
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
|
grafin
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Status: Offline Points: 6694 |
Post Options
Thanks(0)
|
:))))
basmati riz skuhaj na slani vodi skupaj s kurkumo, zafranom in zacimbno mesanico garam masala.. pri serviranju ga polij z malce lanenega olja.. za prilogo skuhaj ciceriko, jo zabeli s poprom, soljo, ingverjem in limono.. solata: naribaj surovo repo jo posoli in dodaj kancek olja in kisa.. ce ni solate, prilozi deci vina.. |
|
se oprasicujem za oftopik :>
|
|
Guests
Guest Group |
Post Options
Thanks(0)
|
manjka nekaterim receptom mesa pomoje..prejsnji teden z dvorisca. jih je bilo se vec iza smreke.slikano pa je s tem, kar je bilo pri roki.
Edited by count raven - 08.Feb.2012 at 02:09 |
|
Guests
Guest Group |
Post Options
Thanks(0)
|
nevem, če bi lahkble vse osnove na bol izi način razložene...
|
|
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
hitri kolač
kr eno ime :D
pšenični zdrob 1 šalica (recimo 3 deci)
pecilni prašek 1 x
jajce 2 x
sladkor 1 šalica (sem dala 1/2 šalice rjavega sladkorja pa žlico medu)
mleko 2 šalici
olje 1/3 šalice
mletih orehi 2 šalici
vanilijev sladkor 3 x
naribana jabolka 5 x
rum
vse sestavine dobro premešamo in jih zlijemo na pekač (un ta velik iz pečice), ki ga predhodno namažemo z maslom ali pa vanj položimo peki papir. pečemo 37 do 42 minut na 180 stopinj.
preliv:
maslo 120 g
jedilna čokolada 300 g
mleko 1,5 deci
sladkor 1 žlička
sestavine raztopimo in preliv polijemo po pečenem kolaču. dobro ohladimo in narežemo.
vir: sodelavec rok !
omakca iz brstičnega ohrovta
enostavno, hitro in odlicno
brstični ohrovt
sol
maslo
česen
muškatni orešček
poper
kisla smetana
brstični ohrovt kuhamo v vreli slani vodi cca 7 minut (ni posebnega razloga, sedem je pravljično število pa zato; ma lahko tudi več, če imate radi bolj (raz)kuhano zelenjavo)... odcedimo...
na maslu na hitrco popražimo nasekljan česnček (se pravi NE!death metal varianta :D), dodamo brstični ohrovt, muškati orešček, poper in kislo smetano, malo podušimo in to je to :)
vir: kulinaricna slovenija :) Edited by mati zemlja - 07.Jan.2012 at 18:57 |
|
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
|
PiWi
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Location: Russian Federation Status: Offline Points: 6068 |
Post Options
Thanks(0)
|
sej, jz sm tolk zasichena, da o hrani ne morm niti razmishljat, ampak sm prshla sam napisat fabotu: awr fud, difrent tejst, kapish :((((( kari? chili? onions? kokonat? ne hvala!? brrr...
|
|
Verjeti! http://www.youtube.com/watch?v=smKeH_YEZX8&feature=related * http://www.youtube.com/watch?v=e4fUk5XhGGk * http://www.youtube.com/watch?v=y50GEFjKsZE *
|
|
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
oooooooooooojjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj, kolegica darja, za nezasičene dni priporočam naslednji topel prigrizek :))
kruhki z orehi in sirom
francoska štručka (npr.)
orehova jedrca
sir
štručko narežemo na kolobarje, na vsak kolobarček položimo polovičko orehovega jedrca in lepo prekrijemo z rezino sira... damo v pečico... ma tko... verjetno ene 200 do 220 stopinj za par minut ... mmmmmm...
pa bi rekla, da zraven lepo paše kakšen rdeč vinček v pecljatem kozarčku
no, ma mi smo zraven pili grozdni sok v pecljatih kozarčkih vizualno precej skladno ;-) sok in vino... ijoj, ku kozarčki tako lepo zažvenketajo...
|
|
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
|
PiWi
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Location: Russian Federation Status: Offline Points: 6068 |
Post Options
Thanks(0)
|
:)))))) sicer tud od siru nisem... edin ovchji domach mi je fin... sicer pa ja, to ful pali... orehi pa sir, pa teran zravn... to mi skuz na degustacijah shopamo. :PPPPPP eeejjj, ful sm zhe zbrala materi unh nalepkic za pecljate glazhe na Istrabenzi... pa neche jt jskt... da se ne splacha... ahhhh... jz bi pa tku pila vinu z unga tacga bokala :DDDD mi smo she kr pr tistih... francoskih...
duralex france Edited by PiWi - 08.Jan.2012 at 12:51 |
|
Verjeti! http://www.youtube.com/watch?v=smKeH_YEZX8&feature=related * http://www.youtube.com/watch?v=e4fUk5XhGGk * http://www.youtube.com/watch?v=y50GEFjKsZE *
|
|
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
uuuuuuuuuuuuuuuu, a kr iz litra bi pila :D tko na dolenjskem rečemo bokalu :) ejjjjjjjjj, to mi je bilo od vedno všeč... lepo v kevdr po vinček z litrom... pa tudi, če so bli navadni glaži zraven... liter naredi en svoj čar (v primerjavi z buteljko) lih zanč enkrat sem našla dva še od poroke mame in očeta... pa na doljenjskem so imeli take lep s steklenimi solzicami... litrske in pol litrske... to je tko lepo... točiti direkt iz soda
to mi je tudi všeč !! /ok, un plastičen ne tulku/ če smo lih pri vinu...
ej ej, to sem našla, ko sem vtipkala pletenka... iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, ku luškan obrazček pletenka sorokonozhka ijoooooooooooooooooj !!!!
ok, ok... preoblečem posteljo, popijem kafe in tečem v gmajno po novega klopa, če me imajo že tko radi... v ljubljani je sonce, ne moreš verjet !!!! wiu wiu wiu
pletenka sorokonozhka !!!!
|
|
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
|
PiWi
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Location: Russian Federation Status: Offline Points: 6068 |
Post Options
Thanks(0)
|
:)))))))) ne ne ne, pr nas je bokau neki druzga... :PPP khm... mal je bla taka "krashka" shala... mamo tisto flasho s "solzicami" kot pravsh... nima posebnega imena pri nas... edin un od dveh litru je... pa to mislm, da vela za celo SLO... shtefan po imenu... :))) s temi petlitrskmi flashkwnchki pa zmjr mn folka hodi... sse tochi u tiste prozorne plastichne posode... k jih nucajo tud za sok itd... :)))
jz sm tud bla dns... v "naravi"... vesh KAKA guzhva... brezveze... sami koprchani, ljubljanchani... na vrh pa she taljani... :SSSS tako sem bla zmedena od vsega tega pozdravljanja in sonca, k mi je bleshchalo direkt v glavo, da sem she sfalila pot... in prshla na drugem koncu vn... hmm... dobro poznat teren :PPPP |
|
Verjeti! http://www.youtube.com/watch?v=smKeH_YEZX8&feature=related * http://www.youtube.com/watch?v=e4fUk5XhGGk * http://www.youtube.com/watch?v=y50GEFjKsZE *
|
|
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
BLITVA Z MAKARONI
/ma mi prav pridejo take na hitrco doma skuhane jedi, k rada sama skuham, ma celo popoldne pa tudi ne morem kuhat, ker potem nimam časa pisat na paranoida mojga najboljšegaaaaaaaaaa prjatlaaaaaaa !!!! đ đ đ đ đ
no, tkole... dragi kuharji in kuharice
sestavine
maslo
česen
čebula
sol
poper
blitva
makaroni
postopek
- v osoljenem kropu skuhamo blitvo... ma jst že kr prej narežem na trakce, pa dam stebla najprej, pol pa ta zelen del, zato, ker imam rada, da je malo zagrickano, steblo pa je trše od zelenja... skuhamo in odcedimo...
- na maslu malce popražimo česenček in čebulco (ne-deathmetalsko !!! pa sej sploh ne wem, kje je še death metal varianta čebule, razen pri praženem krompirju ) in dodamo na trakce narezno blitvo... če hočemo solimo, če ne pač ne :) in še malo pražimo ene par minut...
- potem pa vse skupaj zmešamo z že kuhanimi makarončki in ta dam !!! super južnica v kratkem času :) k prav pride za čez teden v našem veselem instant svetu :PPPPP jupiiiiiii !!! ajej ajej ...
zraven pa spijemo kozarček vinčka v pecljatem kozarčku kakopak ;-) trenutno imamo na meniju mešanico modre frankinje in žametne črnine (suha krajina) in je uffffffffffffff !!! odličen !!! shranjen v špajzi v pletenki :)))
se weedimo v naslednji epizodiiiiiiiiii !!! :))
Edited by mati zemlja - 18.Jan.2012 at 17:30 |
|
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
|
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
? ? ? no, pa če bi lih kdo imel kako idejo kaj kej narediti iz repe... surove... urša, tvoje sem že vzela v obzir ;-)
tole se mi zdi še kar zanimivo (vzeto iz okusno pika je)...
Krompirjeva solata z repo, bučnim oljem in gorgonzolo
Za 4 osebe potrebujemo:
1 kg krompirja,
1 belo mlado čebulo,
40 dag repe,
1 žlico sesekljanega peteršilja,
5 žlic bučnega olja,
1 žlico kisle smetane,
2 žlici jabolčnega kisa,
sol in
sveže mlet poper ter 10 dag gorgonzole.
Krompir skuhajte v vodi, ga ohladite in narežite na tanke rezine. Dodajte oprano, olupljeno in naribano repo, narezano čebulo in začinite s sesekljanim peteršiljem, bučnim oljem, kislo smetano, jabolčnim kisom, soljo in poprom. Premešajte in pustite stati pol ure. Nazadnje na solato naribajte ali nastrgajte gorgonzolo ter postrezite samostojno ali pa kot prilogo še kakšna ideja morda ?
edit:
upssss... tko, no... da tudi ostane surova... repa...
Edited by mati zemlja - 28.Jan.2012 at 20:52 |
|
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
|
Mitja M.J.
Senior Member Joined: 18.Aug.2008 Location: Slovenija Status: Offline Points: 4853 |
Post Options
Thanks(0)
|
selitev iz druge teme...
pomembno je, da šebeso naliješ čisto do vrha flaše, da ni zraka not. Stisni malo flašo, preden jo začepiš. Pol pa obvezno hranit v hladilniku. Sej mislim, da v vsakem pimeru ne traja več kot par dni...
|
|
MacGyver je zakon!
|
|
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
oooooooooooooooooooo, lej k mam novega prjatla v kulinariki
moja je zdržala več kot par dni... kake 14 kar je... morda še malček več...
/veza bezeg/
|
|
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
|
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
spet jaz v svoji prvi elektronski kuharici :D
maaaaaaaaaaaaaaaaa, sem skuhala taku dobro južno, da jo moram nekam zapisat predno gre v pozabo ;-) recept sem našla na netu, ma sem mu odvzela precejšnjo količino vode pa tudi moke nisem uporabila... v receptu je bilo tko... je fržol plaval v omakci... meni je ljubše, da je ni...
alora....
stročji fižol s karijem
sestavine:
stročji fižol (666 g)
1 deci kisle smetane
majhna čebulica
žlička naribanega ingverja
žlica in pol curry-a
sol
olje
/količino sestavin prilagajmo okusu/
priprava:
v vodi skuhamo stročji fižol...
na oljčku podušimo čebulico, nedeathmetalska različica torej (dodam pikec soli... nemlete, nerafinirane, nejodirane iz sečoveljskih solin, ki jo zmeljem z lesenim mlinčkom na katerega sem zelo ponosna )... dodamo curry in ingver... malček podušimo, zalijemo z vodo... dodamo stročji fižol in kislo smetamo, pa še malo pokuhamo.... waaaaaaaaaw, ma mi je bilo takoooooo dobrooooooo !!! je pa res, da imam rada curry... aja.... zraven se si naredila polnozrnate špagete...
IN POTEM MI JE TAKOOOOOOO VŠEČ, KO STANOVANJE ŠE NEKAJ ČASA DIŠI PO CURRY-JU oooooooooo, in jutri bo spet dišalo, ker imam še dosti fižolčka...
|
|
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
|
jajčk
Senior Member Joined: 26.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1426 |
Post Options
Thanks(0)
|
O mati zemlja, pri nas se bo pa jutri kuhalo neki podobnega.
Pač gledala sem 24 kitchen in je bil naslednji recept za katerega rabiš: krompir, stročji fižol, kari, kokosovo mleko in mlado čebulo (mislim da je to vse kar je not dal - no poleg soli pa popra) Naredu je pa tak da je najprejna mal olja prepražu žličko karija, potem gor vrgu na kocke narezan krompir in vse skupi mal prepražu, potem pa zalil s kokosovim mlekom (tuk da prekrije krompir) in mičken vode in pustil da se mal kuha, mal pred koncem je pa še dodal stročji fižol in mlado čebulo. Tak da to bo jutri za kosilo, kak je pa okus pa če poznam kake izboljšave pa sporočim jutri :)
|
|
Bolje ispasti glup, nego iz avijona ^^
|
|
rožica
Senior Member Joined: 24.Nov.2007 Status: Offline Points: 3380 |
Post Options
Thanks(1)
|
Bilo je nekako tako: 130 gramov na drobno nastrgane čokolade (večinoma temna jedilna, s srednje majhnim deležem bele) 50 gramov koruznih (cornflakes) kosmičev 200 gramov moke 2 žlički pecilnega 1 vrečka vanilijevega sladkorja 1 jajček 120-140 gramov sladkorja (ne spomnim se zdele, deval sem po občutku, mogoč sm dal celo manj, v receptu je pisalo 175 kar se je zdelo malo preveč) slabih 100 gramov masla 1 jogurt (cca 180 gramov) ------------------------------------ Pečico segreješ na 180°C, v pekač za mafine daš papirnate modelčke, pekač sem za vsak primer v okolici modelčkov še namazal z malce masla, da se ne bi kaj prijelo. Posoda 1 - Koruzne kosmiče zdrobiš na majhne koščke (daš v plastično vrečko in po njej parkrat usečeš z đezvo za kavo), nato jih zmešaš skupaj z moko, pecilnim in nastrgano čokolado. Posoda 2 - Raztopljenemu maslu dodaš jogurt, navaden&vanilijev sladkor in jajce in vse skupaj fino zmešaš. Dodaš vsebino posode 1 in znova zmešaš. Nato s to zmesjo napolniš modelčke v pekaču in pečeš 20-25 min. Mafini narastejo med peko kar dosti, zato ni treba modelčkov nafilat preveč; naštete sestavine morajo zadostovat za 12 kolačkov. Za hec sem na sredo vsakega mafina vtaknil en večji košček čokolade in se je prav fino obneslo. To je to. Priporočljivo je zmes pripravljat sproti (če lahko naenkrat pečeš samo 6 komadov, pripraviš zmes za prvo in drugo šesterico posebej). Res je sila enostavna varianta, ampak za prvič dost primerna. Pa rezultat je zelo dober.. Pa nism nek blazn muffin fan ampak je super, ker priprava ne vzame veliko časa. :)
Edited by rožica - 03.May.2012 at 01:38 |
|
All matter in the universe is destined to become the scrap heap of history.
It’s called the 2nd Law. |
|
Post Reply | Page <1 89101112 16> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |