metal kulinarika - recepti in ostalo |
Post Reply | Page <1 1011121314 16> |
Author | ||
Guests
Guest Group |
Post Options
Thanks(0)
|
|
aham, tko praviš. kulčy preprost receptič hehe. ja men so kumare tud dobre v solati. thanks za receptič.
|
||
WD-40
Newbie Joined: 14.Apr.2009 Status: Offline Points: 360 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
jst sm bil vceraj kuharsko razpolozen, pa sm naredu: Hardcore s sirom polnjene paprike navite v slanino. okusen, socen in nasiten obrok za malo dnarja. ajde recept: cas priprave cca 45 minut ce si storast tko kot jst ;D pa zravn se pojem pa plesem (na fajno muziko ki jo na tem forumu noben ne mara ((metal kot omejenost?) :P ) (disclaimer - tocnih merskih kolicin za sestavine ne morem tocno navajat ker jst huham po obcutku. kaksno zadevo bom verjetno pozabu, so feel free to ask or improvise yourselves) glavna jed -paprika podolgovata (moja izvedba, v originalu naj bi bil jalapeno (mehiska zadeva, nek krizanec med papriko in feferonom)) prerezes ob strani tolk da lahko zadevo popucas unih semenk pa kar je notri. odrezani del shranis za pokrovcek, da ne bo nadev uhajal ven. -nadev: zlica (2?) kisle smetane + par vrst sira, karkoli vam pase. narezes nasekas, nadrobis na cim manse koscke, jst sm dal not navaden sir, feta sir, random topljeni sir,zdenka sircek, plus (zadnji 3 majo mocan okus, tko da ne pretiravat) mal cheddar-ja in mal sira z modro plesnijo, ter mal naribanega parmezana. malo popramo, soli nic, ker je sir ze sam po sebi dost slan! ) & na koscke narezan dimljen file lososa. tu vas se posebej pozivam k improvizaciji! vatevr(TM) floats your boat, zmecte not kar se vam zdi. ce je mesanica pregosta za mesat -> mikrovalovka za 10-15 sekund pa bo slo lepo. -nadev nafilamo v pocisceno papriko. postavimo nazaj odrezani del ter povijemo s slanino ( da se ne odpre) tu je moja napaka da sm uporabu slanino v kosu, ker jo je jebeno rocno narezat na tenke rezine da lahko lepo zavijes. zato vam toplo priporocam da nabavite fabrisko/trgovinsko narezano slanino, ker se jo da lepse zavit. to pomeni da jo lahko tud fino hrustljavo zapecete, ker men je na debelo narezana ze prej zacela raspadat & mogu sm uporabit zobotrebce da jo je skup drzal. -aja, jst sm koncano zadevo speku na toasterju (un ko se odpre gor-dol), dal bi se verjetno tud u ponvi, pecici ali vatevr(TM) -omakca: kar vam ostane od nadeva das se not par zlic kisle smetane, eno zlico majoneze, eno tamalo zlicko kisa, polovico tamale zlicke sladkorja, narezane kisle kumarice (tamale da fino zahrustajo ko ugriznes), mal narezanega dimljenega lososa kar ga ne ponucas za nadev, cist najmanjsi scepec zmlete kumine. -krompir = standard made. plata, dve zlici olja, sol poper -> pecica, dokler ni gotov -okrasje (ce kerga briga) koscek lososa, svez petersilj (ko sred najhujsiga dezja bos laufas na vrt po en no vejco petersila) :D se spodobi mal vincka za zraven. izgled jedi je 1/3 (mogoce 1/2) okusa! slika Zakljucek: skuhal sm fajn obrok za dve osebi. ampak ker sm sam, sem se se tolk bol najedu dvojne porcije to je blo vceri, pisem dones, popil sm ze 6 piv zato sem verjetno kaksno podrobnost pozabu, pa ne me jebat za slovnico! :D se zanimiva zgodba! : ko sm sel u klet iskat krompir sm srecal not zabo. dost veliko debelo zabo! (pojma nimam kako je lahko not prsla O.o ) verjetno je hotla je pridet nazaj ven iz kleti (je bla na vrhu stopnic) ker notr ni nc hrane zanjo (se pajki so se pojedli sami med sabo odkar smo dal mrezo na okno in insekti ne morejo vec not) nebodiga len sm jo seveda hitro ujel v kozarec za ulaganje. mal sm razmisljal o ocvrtih zabjih krakih, vendar po kratkem premisleku sm se odlocu da mam ze tko dost hrane. in sm jo spustil ven na vrt, naj se sama znajde naprej! poimenoval sm jo Savitri (kot je ime eni moji kolegici :P ). mal mi je zmedeno delovala ampak najberz je bla doticna zaba zelo vesela, da ni koncala na krozniku, ji zelim se mnoge paglavcev pa to! vatever(TM) kot se glasi star pregovor: jst sit, zaba cela. .....francoska kuhinja bo drugic |
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
waw !!! ku lepo si dekoriral !!! mi je všeč, če si človek tako lepo naštima tudi samo zase :-)
in všeč so mi tudi sporočila, napisana z občutkom karkoli to za kogarkoli pomeni :D no, v glavnem... tako v živo napisano sporočilo me je vzbodbudilo*, da še enkrat zapišem par zadev v našo prvo elektronsko kuharico kar sem sicer naredila že v nedeljo, pa je šlo nekaj narobe in je šlo vse pisanje po zlu
ammmmm, no na vrtu raste grm z rdečim ribezom... ker mi je bilo žal, da bi šel v nič, sem tuhtala, kaj čem naredit... no, pa sem naredila
SIRUP IZ RDEČEGA RIBEZA
potrebujemo sladkor in rdeči ribez...
razmerje je od oka 1 : 1, imela sem 1,8 kg ribeza in 1,6 kg sladkorja (ven je prišlo od oka 1,666 litra sirupa)...
ribezove jagode premečkamo, zmešamo s sladkorjem in pustimo stati čez noč...
naslednji dan naj bi zadevo precedili čez pleničko (jupi jupi, še dobro, da imam malega mihca!! mi je dal eno pleničko :))) ampak meni ni čisto nič steklo čez, zato sem vzela tisto edino večje cedilo, ki ga imam in sem kako uro in pol izvajala meditatitvne vaje... lepo dve šlefarci pa z žlico brazdat notri, vendar ne preveč, da ne bi šle peškice čez luknjice... pa spet dve šlefarci...
potem to zavremo, še vroče zlijemo v steklenice in zavijemo dekco (meni je papagajček posodil svojo veliko in malček debelejšo brisačo), da se ohladi... to je to !!
sirup je ZELO dober, morda za moj okus malček presladek, tko da bi pri naslednji kuhi dala manj sladkorja... če nimamo velikoh količin, se hitro porabi, zato ni panike v zvezi s konzerviranjem...
zadevo bi lahko že pred zavretjem zmešala z vodo, ma se mi je zdelo brezveze, ker itak lahko potem redčim, v hladilniku pa tudi nimam veliko prostora... še sploh pa ne sedaj, ko je notri še bezgov sirup (tega sem naredila 7 litrov)... bla bla bla...
zdej bom pritisnila pošlji in naslednjo zadevo napisala v novem sporočilu, ker bom sicer dobila živčni zlom, če mi gre spet vse po zlu :PPPPPP pa itak se moram malo spočit :)
*weediš, spet se je izkazalo, da WD-40 vedno prav pride :))
|
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
sirup na varnem :D
no, še pred sirupom sem naredila
JOGURTOVO PECIVO Z RDEČIM RIBEZOM, JAGODAMI IN JABOLKI
2 jajci
5 žlic sladkorja
žlica medu
2 lonča moke
1 lonček jogurta
1/2 lončka olja
vanilijev sladkor
pecilni prašek
2 jabolki
jajca in sladkor z mešalnikom penasto umešamo, postopoma dodajamo ostale sestavine, naribani jabolki čisto na koncu...
v namaščen pekač vljemo maso, potresemo z jagodami in rdečim ribezom...
damo v pečico, 180 stopinj, cca 25 do 35 minut....
seweda damo lahko katerokoli sadje, sem dala jagode in ribez, ker sem to nabrala na vrtu... pred tem, sem ene par dni prej naredila pecivo brez jabolk pa je ribez praktično izginil neznano kam se je kr konkretno pogreznil in spotoma izginil, saj ga je bilo videti bore malo... ta drugič pa se mi je zdelo, da bo zaradi jabolk lažje ostal na vrhu, pa tudi pecivo je mnogo bolj sočno, če so notri jabolka... in res je zakon imeti domača jajca, biskvit je bil tako rumen kot da bi človek dodal kurkumo za barvilo :)) aja... mase je dovolj za pekač 20 x 30 cm, če imate bistveno večjega bo premalo... povem zato, ker je bilo zelo zelo nizko (sploh pri različici brez jabolk) in sem se kr malo posrala, kako bo to izpadlo, ma je potem lepo naraslo :))
hwala ti, mati zemlja za tvoje darove ... ali kot pravijo v indijanski vasici v kempu v savinjski dolini Hvala, mati zemlja, za vse obilje in lepote. Spoštujemo in ljubimo te. Mi je tuk lepo kuhati južne, delati namaze, sirupe in peciva iz sadov, ki jih naberem na vrtu prav poseben čar... če bi tega ne bilo, bi imela bistveno manj veselja za te zadeve... preprosto NI enako, it v nek supermarket al kamorkoli že, nabavit zadeve in... človek mora imeti stik z zemljo !! pika. konec. hwala za (ne)razumevanje!
|
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
aja !! prej sem tuk v ribez zaplavala, da sem pozabila vprašat tole:
kaj to pomeni ?? plata ??? a da krompir v olju povaljaš pa po električni plati al kuko ??? al po toasterju ??? in potem v pečico ?? nisem še nikoli tega slišala |
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
WD-40
Newbie Joined: 14.Apr.2009 Status: Offline Points: 360 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
ne ne ne, kr jst recem plata to nevem ce je ksn strokovni izraz za to zadevo XD ko mas cist navadno kuhinjsko pecico, in notri mas najbrz dva nastavka -> eden je mreza eden je pa plata al pekac al nevem kako se temu rece (plosca brez lukenj (uno ko das gor pect piskote pa strudel pa podobne zadeve) to je to dve zlici olja mal razmazes po celi povrsini, das gor krompir, popopras, posolis (ce mas slucajno grobo mleto sol, al pa se celo kameno sol, ti se dodatno obogati teksturo okusa), <opcija>za se lepsi izgled in bolj bogat okus malenkost posujes z mleto papriko (cist navadno, nepekoco). nato vse skupaj z rokami mal obrnes enkrat-dvakrat tolk da se spojijo okusi. krompir razporedis nazaj po povrsini plate, da pac ne lezi eden na drugmu. das u pecico ogreto na ene 180-200 stopinj za cca 20 minut. umes ko se pece gres ene dvakrat z lopatko ( ? spet nevem strokovnega gospodinskega izraza) samo po podnu sam tolk da se ti krompir ne prime (ni treba nic obracat). ma sej vidis kdaj je gotov, vecji ko so kosi dalj casa traja. voala, cist preprosto pecen krompir da ti ga zavidajo v bliznji in daljni okolici XD |
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
aja !! razumem, ja :)) protfan iz pečice... ja ja ja, takšen krompirček je res zavidanja vreden :)))
|
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
Von Iron
Newbie Joined: 24.Jan.2011 Location: Transylvania Status: Offline Points: 192 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
mati zemlja, en predlog! jst ko sem pekla muffine, so mi vedno koščki čokolade šli na dno muffina in ni lepo zgledal..potem sm pa sam koščke čokolade povaljala v moki, preden sem jih vmešala v maso. tko da pomojem bi blo kul tud ribez (al neko sadje pač) prej povaljat v moki! :))
|
||
''Isn't it strange that as soon as you're born you're dying?'' - Iron Maiden, The Clairvoyant
|
||
Zmešnjavca
Newbie Joined: 27.Nov.2008 Location: Slovenia Status: Offline Points: 378 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Moj prvi poskus peke (sacher) torte. Ni ravno kot iz trgovine, je pa narejena s srcem :D oblika ni popolnoma okrogla, ker imamo pekač za torte iz pantiveka, ki ima luknje tako da sem ga podložil s peki papirjem in se je na robu vse malo nagubalo. Pa nekateri očitno ne vedo kaj je to rumena barva, tko da starfleet logo ni ravno rumen
|
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
von iron... hwala
roki :) maaaaaaaaaaa, lepa torta !!! in če uporabim svojo lajno... ma nima veze, če ni kot iz škatlice po trenutnih standardih... tvoja torta deluje domače in ima toplo obliko (vsaj zame)... uni KAO brezhibno (khm) oblikovani kolački in torte ipd se mi že na daleč uprejo... najboljša začimba pri kuhi je Ljubezen ob ustvarjanju... in nobena industrijsko navidez brezhibno oblikovana torta nima osnovnih karakteristik, da bi zadostila tem pogojem ;-)
|
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
Von Iron
Newbie Joined: 24.Jan.2011 Location: Transylvania Status: Offline Points: 192 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
evo, glihkar sm si nardila zakon kosilo, čist primerno za tele vroče dni..simpl, mal pacanja, in ful dobr za jest!
testeninska solata 3 pesti makaronov (za eno osebo) skuhaš in ohladiš. v večjo posodo (lahk za solato) daš zelenjavo po izbiri. jst sm tokrat dala čebulo, paradajz, papriko, koruzo. ko so makaroni ohlajeni, zmešaš skupaj! jst pa sm v manjši posodici zmešala mal majoneze, kisle smetane in pa začimbe: peteršilj, koprc, drobnjak, rdečo papriko, mleto čebulo in česen v prahu- vse po filingu..in sem omakico zmešala skup z makaroni in zelenjavo. za mesojedce: zraven sem skuhala še par hrenovk, jih narezala in prav tako ohladila ter zmešala zraven. če niste neučakani, lahko zadevo mal postavite v hladilnik, da bo še bolj sveža, če ne pa se komot poje. okrasila sem s svežimi lističi bazilike in naseckanim drobnjakom! po kosilu pa še ena velka šalca kave s kepico vaniljevega sladoleda in 2,3 čiki. da šit! Edited by Von Iron - 27.Jun.2012 at 09:57 |
||
''Isn't it strange that as soon as you're born you're dying?'' - Iron Maiden, The Clairvoyant
|
||
Katana
Senior Member Joined: 25.Dec.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1838 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Lepa torta ^^ črke so skor kot iz trgovine, jst jih rajš sploh ne delam, k tok grde nardim :P je bla dobra?
Pa še par slikc z morja, easy & yummy meals :) Edited by Katana - 27.Jun.2012 at 00:32 |
||
Mitja M.J.
Senior Member Joined: 18.Aug.2008 Location: Slovenija Status: Online Points: 4868 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
fak! sem postal lačen, ko sem videl to pašto! kaj je not?
pa tisti paradajz zgleda kot bi ful pasal zraven
Edited by Mitja M.J. - 27.Jun.2012 at 08:46 |
||
MacGyver je zakon!
|
||
PiWi
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Location: Russian Federation Status: Offline Points: 6068 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
hmm... dva reciklirana polpeta, banana in pomarancha... bah, do 17h bo zhe...
|
||
Verjeti! http://www.youtube.com/watch?v=smKeH_YEZX8&feature=related * http://www.youtube.com/watch?v=e4fUk5XhGGk * http://www.youtube.com/watch?v=y50GEFjKsZE *
|
||
Von Iron
Newbie Joined: 24.Jan.2011 Location: Transylvania Status: Offline Points: 192 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
dans spet ni blo mat doma, in sm mogla sama si skuhat :P
omleta s sirom in zelenjavo spet je ful simpl za narest..za eno osebo stučkaš 3 jajca v enem lončku. narežeš zelenjavo po želji (nesme bit preveč, ko čene se vse razbaca (kot meni), in ni lepo za videt :P). jst sm dala paradajz in koruzo. narežeš tud sir na take male kockice. v ponvi segreješ olje/mast/lahk tud ocvirke, in zliješ not jajca. ko je kr uredu zapečeno, položiš gor sir v lističih (jst sm dala un kao nacho sir v lističih, ker ga obožujem), in nato še paradajz,koruzo in sir. vse to položiš samo po polovici omlete, kr z drugo polovico pokriješ zelenjavo. no, če vam rata to iz ponve dat, svaka čast, men ni :P je pa ful dobr.! aja, pa začimbe po želji =) |
||
''Isn't it strange that as soon as you're born you're dying?'' - Iron Maiden, The Clairvoyant
|
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
kaj so to reciklirani polpetki ?
ti ej, meni je pa sodelavka pripravila malico (ja, ma če sem jo medtem, ko naj bi šle v trgovino po papico, peljala kupit kopalke)... žemlce in bučkine polpete...
cca pol kilce bučk naribamo, malček posolimo, da spustijo vodo in ožamemo... dodamo dve jajci, cca 15 do 20 dag naribanega sira (ona je dala mocarelo) in drobtine po občutku... oblikujemo polpetke in spečemo... amnjmam mnjam mnjam mnjam :))
|
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
Katana
Senior Member Joined: 25.Dec.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1838 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Najbolj simpl na svetu. Pa tut prbližn tok dobr :D bučke, paradajz, korenje, česen, peteršilj, stročji fižol, mešanica mediteranskih začimb, sol, poper.. Aja pa sladka smetana, sej se vidi da je kremna omaka :P Paradižnikova solata res ful paše zraven, v njej je pa še čebula in začimbe. Podobna zelenjava je tut v drugi jedi, samo da tam zraven je bla zelena solata, tut odlično. Zdej poleti mi ful pašejo take osvežilne jedi :)
|
||
PiWi
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Location: Russian Federation Status: Offline Points: 6068 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
reciklirani polpeti so mesni polpeti iz narezanega mesa z župe z malo dodanega mletega mesa, chebulce, petrshila, smetance, jajca, soli in mokce. :)
|
||
Verjeti! http://www.youtube.com/watch?v=smKeH_YEZX8&feature=related * http://www.youtube.com/watch?v=e4fUk5XhGGk * http://www.youtube.com/watch?v=y50GEFjKsZE *
|
||
Ewelin
Senior Member Joined: 17.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1251 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
da nam posebj teme odpirala - kje u Lj se da dobit mehišk pir - štacuna mislm - če kdo ve....
|
||
Out of control
|
||
skellington
Newbie Joined: 13.Sep.2011 Location: Finland Status: Offline Points: 116 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ma kdo kak fajn recept za slive? :)
|
||
No shit.
|
||
FINc
Senior Member Joined: 20.Nov.2007 Status: Offline Points: 1087 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
jih maš fuuul? slivovka |
||
skellington
Newbie Joined: 13.Sep.2011 Location: Finland Status: Offline Points: 116 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Fajn pa enostawn.. :D |
||
No shit.
|
||
FINc
Senior Member Joined: 20.Nov.2007 Status: Offline Points: 1087 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
fajn je...zelo ni pa simpl, pa še kotu rabš.
|
||
Von Iron
Newbie Joined: 24.Jan.2011 Location: Transylvania Status: Offline Points: 192 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
fajn že, fajn. sam ni pa priporočljivo met flaše na soncu, in pol to pit :D kot nasvet, recimo ;P
|
||
''Isn't it strange that as soon as you're born you're dying?'' - Iron Maiden, The Clairvoyant
|
||
skellington
Newbie Joined: 13.Sep.2011 Location: Finland Status: Offline Points: 116 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Kaj narest z miljon slivam.. :D
|
||
No shit.
|
||
plecocicho
Senior Member Joined: 29.Jun.2008 Location: Azerbaijan Status: Offline Points: 1521 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Das v pekac, poliješ z mlekom, da jih 1/3 ven gleda, dodaš sladkor, cimetovo skorjo in das pect. njam
|
||
Following our will and wind we may go where noone has been
plekokiko |
||
skellington
Newbie Joined: 13.Sep.2011 Location: Finland Status: Offline Points: 116 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
No shit.
|
||
grafin
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Status: Offline Points: 6696 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
sprazni-hladilnik-corba-a-la-grafin..
za 2 osebi.. 1 cebulo, 2 pesti cvetace, 2-3 korena, 2 krompirja (oziroma podobna gomoljasta zelenjava po izbiri, ki visi v hladilniku ze dlje casa) narezi na koscke pocvri na olju nekaj minut.. malenkost osoli.. dodaj se 1-2 paradiznika in 1-2 papriki v kosckih.. dodaj nastrgan ingver.. in scepec garam masale (indijska mesanica zacimb).. za 2dcl kozarca kvinoje (hranljiva semena znana ze iz inkovskih casov).. zalij z vodo.. da bo vse skupaj pod vodo.. kuhaj cca. 15-20 minut, ugasni, narezi notri se strok cesna in pocakaj 5 min.. za tiste, ki nimate pticjega zelodcka, svetujem se ajdov kruh z orehi ali kateri drugi omiljeni kruhek.. in jasno, kozarec crnega vina! (kot vse corbe, je tut ta drug dan se boljsa, zato lahko mal pretiravate s sestavinami..) |
||
se oprasicujem za oftopik :>
|
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
v ponedeljek sem končno in ja... če se komu ne da ukvarjat s peko, rad pa je sladko (sama sem obratna... totalno rada pečem, nisem pa tolko od sladkega ), so mafini od rožice res zadetek v polno :) v ponedeljek sem prišla iz šihta, spekla lešnikove rogljičke, rižev narastek, marmeladne žepke in potem... je bila ura več kot osem... ma mafini so šli kot po maslu :D in ob koncu večera sem se počutila kot da odpiram pekarno pečjak… že 40 let pravzaprav ;-) en recept mi je res super fantastičen, vse dobro pa je dobro deliti :))) je pa iz kulinarične slovenije...
ŠPINAČNA PITA listnato testo (ok, sem kupila zmrznjenega, nisem sama naredila) 1 kisla smetana 2 deci mleka 4 jajca sir surovo špinačo narežemo na trkace, posolimo... počakamo, da spusti vodo in jo močno ožamemo... zmešamo s skuto, kislo smetano, jajci, mlekom, naribanim sirom... odtaljeno testo razvaljamo (oba kvadratka)... eno plast testa položimo na pomaščen pekač in ga z vilico malček popikamo... dodamo nadev in nanj položimo še drugo plast testa... razrežemo na poljubno velike kose... potem pa pečemo cca 40 minut na 180 do 200 stopinj... KUHANJE JE ZAKON !!! PA GMAJNA TUDI, DA SE RAZUMEMO :PPPPPP uffffffffffffffffffffffff, pa sem tela samo povedat, da so mafni na strani 10 super !! ajooooojjjj ! pa še tale župca iz uglašene kuhinje !!!! taku dobraaaaa !!! ps: iz izabelce sem pridelala 17,5 l grozdnega soka super odlična letina !!! količinsko ne (lani mislim, da je bilo 30 litrov), ma po okusu pa !! ena steklenica deluje kot da si morda želi eksplodirati... ma sem jo zavezala v dve vrečki in postavila pred vhod... nič bat, vhod je rjav, tako da se ne bo toliko poznalo :PPPPP
pa lep dan vsem skupaj !
|
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
solata z rdečim zeljem
rdeče zelje narežemo na trakce, polivko pa naredimo iz:
nasekljana šalotka (šalotko sem imela doma, če ne bi pa katero drugo dala)
gorčica
hren
sok ene limone
malček olja
zmešamo in polijemo po zelju
lečina juha s paradižnikom
150 g zelene leče (s katero drugo še nisem probala) skuhamo v slabem litru in pol vode (odvisno kolk gosto imamo radi), ki smo ji dodali pol žličke kurkume... tole kuhamo cca 30 minut... malenkost pred koncem dodamo nasekljano šalotko popraženo na maščobi (olje, maslo... ma ne olivnega olja, ker s svojim okusom -če je kvalitetno- ubije okus začimb), ampak tako da se zmehča, ne da porumeni in stresemo k leči, ki se kuha v vodi...
na maleč maščobe popražimo slabo žličko kumina, dodamo žličko naribanega ingverja in slabo žličko mletega koriandra... malček popražimo in dodamo tri na kockice narezane paradižnike... pražimo še par minut, potem pa to stresemo k leči in kuhamo še cca 10 15 minut... toliko, da je leča kuhana... ja ja ! potem pa solimo po okusu...
v receptu je asafetida in je nimam... glede na to, da je le-ta nadomestek čebule (zasledila sem, da lahko tudi česna), sem pač malo po svoje naredila pa je... če pa imamo asafetido, jo dodamo pri praženju žačimb (za ingverjem)...aja... pa še to... moja različica je bila s kumino in ne kuminom... sem pa sedaj KONČNO nabavila še kumin, tako da bom še tako sprobala... enkrat
IJOJ, pa še to
pirine palačinke
2 deci prine moke
3 deci črne moke
1 deci čičerikine moke
6 deci mleka (kakršnegakoli že... sem ga imela premalo, pa navadno vodo dodala)
0,5 deci radenske
vanilji sladkor ali dva
pol žličke cimeta
malček soli
malček kurkume ?
zmešamo in spečemo palačinke... kurkume ne bom več dajala notri, ker nimam najmanjše potrebe po jajčnem efektu (barva)... v bistvu sem to naredila za foro, nikoli do zdej nisem sprobala tega... meni je bilo ok, prjatlu, ki niti ni vajen niti mu niso ne vem kako dobre te eksotične začimbe, sem pa palačinke čisto do roba namazala z domačo slivovo marmelado sama običajno jem nenamazane... če bi dodala sladkor, bi verjetno vse skupaj omilila, samo potem pa meni ne bi potegnilo... bla bla bla bla bla... sicer pa ful dobre, komaj čakam, da naredim spet... hmmm... no wem, al pa bom raje pirino-ajdove, ne wem še... mogoče pa nobenih ! :D
ps: dušeno rdeče zelje in stlačen krompir je dobra hrana!
ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh Edited by mati zemlja - 07.Nov.2012 at 13:26 |
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
ZLOŽENKA IZ KISLEGA ZELJA IN KROMPIRJA
krompir
kislo zelje
čebula
olje
/razmerje zelje - krompir poljubno, meni je 1:1 zelo všeč :)
cel neolupljen krompir damo kuhat... spotoma na olju podušimo čebulco (nedeath metalska razližica) in malček posolimo... dodamo kislo zelje in ga dušimo nekaj časa (po občutku)...
kuhan krompir olupimo in narežemo na rezine... v pekač damo eno plast krompirja, pa eno plast zelja, pa krompir pa zelje in spet krompir .... če želimo po vrhu polijemo z mešanico kisle smetane in jajca, ni pa nujno... kakšne pol urce pečemo na cca 180 stopinj, tako da rahlo porjavi...
ej, dobro za znoret! še naslednji dan, ko je mrzlo je tuk najbolj dobro, da bi kr še in še in še !!
|
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
Atheist
Paranoid crew Joined: 16.Nov.2007 Location: Isle Of Man Status: Offline Points: 8756 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Same odlične zadeve, mati mmmmmmmmmm vsi trije zadnji posti...
|
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
hvala, tilen :) ti si tako prijetna oseba, da bi zate z veseljem skuhala karkoli od tega
|
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
Guests
Guest Group |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Tale zloženka iz kislega zelja in krompirja je res zakon! Pred nekja dnevi sem mami povedal za tale recept in že čez 2 dni smo imeli to stvar za kosilo! Seveda nad to zadevo nisem bil navdušen samo jaz, pač pa tudi vsi ostali! Komaj čakam, da bo stvar spet za kosilo!
|
||
Šujo
Paranoid crew Joined: 25.Nov.2007 Status: Offline Points: 3266 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
solata ala dominique, za dve osebi.
Očistiš konkretno glavo solate in narežeš 8 češnjevih paradižnikov.Popečeš 200g lososa (lidl pakunga) in 180g rakcev (lihtko lidl pakunga). počakaš da se ribe malo ohladijo, medtem pa v sloato natrgaš eno bombico feta sira/lahke mocarele. ribe streseš na solato, premešaš in preliješ z pprelivom po želji. |
||
Fuck you and the horse you rode in on
|
||
Pero
Admin Group Joined: 13.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 3820 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
test or it didn't happen!
|
||
Šujo
Paranoid crew Joined: 25.Nov.2007 Status: Offline Points: 3266 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
a?
|
||
Fuck you and the horse you rode in on
|
||
Pero
Admin Group Joined: 13.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 3820 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
dej mal za posemplat ane
|
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
kleđy, lepo slišat
|
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
en forumaš, ki je tok kul dečko, da nisem mogla rečt ne me je našuntal, da naredim fotko ajdovčkov... ampak !! najprej moram še povedat, kako se naredijo, a je tko :D ja! recept je v originalu iz kulinarične slovenije, jst sem rahlo spremenila zadevo, da nisem uporabilja jajca, zato, da lahko piškotke jedo tudi ljudje, ki ne jedo jajc... bla bla bla bla bla
AJDOVČKI 60 g ajdove moke 80 g polnozrnate moke 90 g mletih orehov 30 g kakava 20 dag sladkorja v prahu cca 115 g masla cca slabo žličko cimeta cca slabo žličko mletih klinčkov 2 veliki žlici ruma marmelada ves skupaj zgnetemo... oblikujemo majhne kroglice, ki ji sploščimo in položimo na pekač... z ročajem od kuhalnice naredimo vdolbinice, kamor bomo kasneje dali marmelado... pečemo 10 minut na 160 do 170 stopinj... vzamemo ven iz pečice in takoj napolnimo luknjice z marmelado... damo nazaj v pečico za 5 minut na 150 stopinj... /lih en majhen nasvet, če se kdo loti... marmelado je še najboljše dati v polivinilasto vrečko in na koncu narediti majhno luknjico in potem brizgati v vdolbinice... če dajemo z žličko in je marmelada trda, potem ne pridejo vdolbinice lepo zapolnjene... no, al pa če imate kaj v stilu majhnega testomata, bi tudi šlo, pa še odpadka ni !!!/ slikceeeeee... no, včeraj sem naredila 4 sorte piškotov, ker sem važna nalepim vse slikice... receptov za vse, se mi ta trenutek ne da pisat, če bi slučajno kdo želel, naj pove, pa ni problem :-) ajdovčki lešnikovi rogljički marmeladni žepki pirini medeni piškoti (ti so edini, ki imajo notri jajce, ker mi še ni uspelo stestirati kakor rata brez... glede na to, da so piškoti za darilo za rojstni dan, pa nisem tela testa lih zdej delat :D)
|
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
Valuk
Organizator Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1536 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Njam!
|
||
.:the brighter the light - the darker the shadow:.
|
||
Atheist
Paranoid crew Joined: 16.Nov.2007 Location: Isle Of Man Status: Offline Points: 8756 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Mmmmmmm, to pa izgleda zares takoj pojedljivo včeraj sma z bratom v studiju nekaj podobnega jedwa, ampak 2 dni staro lol:D...Zelo lepo Andreja, metalnjam, metalnjam...
|
||
Mitja M.J.
Senior Member Joined: 18.Aug.2008 Location: Slovenija Status: Online Points: 4868 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
FORTE PIŠKOTKI!!!
mama zemlja the goddess of the cuisine
|
||
MacGyver je zakon!
|
||
Poli
Senior Member Joined: 29.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 11313 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
cookie monster! |
||
PiWi
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Location: Russian Federation Status: Offline Points: 6068 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
:))))))))))
|
||
Verjeti! http://www.youtube.com/watch?v=smKeH_YEZX8&feature=related * http://www.youtube.com/watch?v=e4fUk5XhGGk * http://www.youtube.com/watch?v=y50GEFjKsZE *
|
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
uuuuuuuuuuuuuuuu, kako prijetno ste me presenetili s svojimi odzivi :)) hwala vsem, me veliko pomeni
|
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
|
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
sem po par letih končno spet kupila kardamom :D no, pravzaprav sem ga znala uporabiti samo pri lasiju... no, potlej sem pa malo pobrskala po netu in sem našla tele piškotke... ZELO so dobri !!! sem jih v treh dneh dvakrat delala... ta drugič iz dvojne mase, pa je že vsega zmanjkalo pa tko... zdijo se mi tudi res mega zadevca za v hribe, pohode...
piškotki s kardamomom
/www.revijaanja.si/ |
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
Katana
Senior Member Joined: 25.Dec.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1838 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Lihkar jem pohane bučke, pri čemer sem jih pohala tkole:
Pomočila v vodo, moko, spet vodo, potem pa v tole mešanico namest krušnih drobtin: 1 pest indijskih oreščkov, 1 pest orehov, 3 stroki česna, 1 žlička vegete = zmleto v multipraktiku. Izpadl je ful okusno :)
Edited by Katana - 14.Jan.2013 at 17:16 |
||
grafin
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Status: Offline Points: 6696 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
ooo, zakon!
|
||
se oprasicujem za oftopik :>
|
||
Post Reply | Page <1 1011121314 16> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |