metal kulinarika - recepti in ostalo |
Post Reply | Page <1 1112131415 16> |
Author | ||
Lupus
Newbie Joined: 13.Sep.2009 Status: Offline Points: 248 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Tele bučke bom tudi jaz sprobal :p.
|
||
Šujo
Paranoid crew Joined: 25.Nov.2007 Status: Offline Points: 3259 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
svinjina ala šujo: najprej nardiš marinado- v deci in pol kookosovega mleka daš konkretno žlico sojine omake. pol daš mal soli, kurkume, žlico moke mal čilija in malpaprike. fajn premešaš, narežeš svinjino na trakove in jih daš marinirat za 1 uro. pol segreješ malo olja v voku in svinjijo košček po košček daš iz marinade v olje da se popeče. ko je skor fertik, na max ognju dodaš na kolobar narezan por in mal sojinih kalčkov, pražiš 1 minuto ob nežnem mešanju, zmanjšaš ogenj in doliješ marinado. na malem ognju počasi mešaš da se pregreje in voila.
|
||
Fuck you and the horse you rode in on
|
||
Kali
Senior Member Joined: 18.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 3415 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
http://www.ehow.com/how_5509421_open-spice-island-grinder.html sicer nism našla specifično za kotanyi mlinčke ampak pomojm je princip povsod isti :) ..bom jutr probala |
||
Iz Teme smo prišli, v Temo se vrnemo
|
||
WD-40
Newbie Joined: 14.Apr.2009 Status: Offline Points: 360 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
jst mam mlincek za poper Maestro (pomoje da je proizvajalec Zito d.d.) se ga da brez problema odpret in nafilat. sam odvijes pokrov pa je. :) |
||
grafin
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Status: Offline Points: 6694 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
do zlate cvetacne juhe v devetih korakih.. :)
(sestavine za 1 osebo) 1 pest cvetace 1 krompir pol zlice kurkume pol zlice kumina 1 zlica kokosove moke (namočena v zacetku kuhe v vroci vodi, ki naj je bo toliko, da k. moko le malce pokrije) 2,5 deci vode olje/maslo/ghi, sol, poper 1. na mascobi v kozici preprazis kumin (cca. 1 minuto, da spusti znacilno aromo) 2. na majhnem ognju streses v kozico cvetaco v kosckih (poskusis jih narezat po cvetkih, da leps zgleda) in kurkumo in prazis cca. 5 minut, da je vse rumeno. 3. polovico cvetkov vzames ven iz kozice in das na stran.. 4. dolijes vodo in na kose narezan olupljen krompir in kuhas. 5. po 15 minutah odkrijes, za nekaj minut ohladis, zmiksas v multipraktiku/palicnjaku/mixerju v gladko zmes.. 6. dodas v vodo namoceno kokosovo moko in tiste cvetacine cvetke, ki cakajo ob strani (3). 7. pokuhas se 5 minut.. 8. posolis in popopras po okusu.. 9. in postrezes.. lahko dodas se soncnicna semena in drobnjak za dekoracijo. priprava traja cca. pol ure. uizi in poceni.. in zelo yummi! |
||
se oprasicujem za oftopik :>
|
||
grafin
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Status: Offline Points: 6694 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
se ena juhca.. tokrat v sedmih korakih..
in to lecina :O (fantasticna, ravno prebavljam!) lece naceloma ni treba namakat, ampak ce jo namocis za 30 minut, se raztopijo fitati, ki lahko ovirajo absorpcijo zeleza. sestavine (za 1 osebo) 1 korencek 1 mala repa/mala kolerabica 1 steblo zelene/nekaj rezin svezega olupljenega ingverja 100 g lece 1 lovorov list 1 zlica paradiznikove mezge 2,5 deci vroce vode 1 zlica mascobe: olje/maslo/ghi scepec posusenega origana scepec posusenega timijana sol po okusu 1. v kozici segrejes mascobo in 3-4 minut prazis korenje, zeleno/ingver in kolerabo/repo. 2. leco, ki se je prej namakala pol ure, odcedis in streses v kozico. 3. dodas paradiznikovo mezgo. 4. zalijes z vroco vodo. 5. ko zadeva zavre, zmanjsas ogenj in kuhas od 15 minut do max. pol ure, dokler se leca cisto ne zmehca. 6. dodas sol, origano in timijan ter vodo, ce je juha pregosta 7. pokuhas se 2-3minute in serviras cas priprave 30-40 minut.. reklama kar tako.. Edited by grafin - 14.Mar.2013 at 17:34 |
||
se oprasicujem za oftopik :>
|
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
MEGA DOBRA JABOLČNA PITA 150 g pirine moke 150 g ajdove moke cca 50 g rjavega sladkorja cca 210 g masla 1 žlica mletih lanenih semen 5 žlic vode zgnetemo testo in ga damo za kako určko v hladilnik... vmes pripravimo nadev: cca 1 kg naribanih jabolk namočene rozine sok ene limone cimet med / javorjev sirup / sladkor (eno sladilo pač, lahko pa tudi ne :-) testo razporedimo po pekaču, damo gor nadev in pečemo slabo urco na 160 stopinj... če se začne na sredini napihovati, malček prebodemo z nožem in se lepo poleže... pa še pssssssssss naredi :) hudo dobro in sila enostavno |
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
lešnikova rolada s kislo smetano in kokosovo moko
6-8 jajc cca 50 g (rjavega) sladkorja 1 vanilij sladkor (ali pa tudi ne) 6-8 žlic orehov/lešnikov (6 jajc : 6 žlic) malček pecilnega praška (ali vinskega kamna) 2 lončka kisle smetane (ali enega velikega) kokosova moka v eni posodi penasto stepemo rumenjake in sladkor stepemo beljake in jim primešamo prebutane penaste rumenjake, dodamo lešnike in pecilni prašek in nežno premešamo... v pekač (velikosti pečice) damo peki papir in vljiemo maso... enakomerno razporedimo po pekaču, pečemo cca 20 min na 160 - 170 stopinj... zvrnemo na krpo (ki ni oprana s pralnim praškom, razen, če imate radi okus po čistilih), odstranimo peki papir (nič se ustrašit, če se slučajno testo kaj strga... načeloma se ne, ma četudi, ni panike, se potem sprime nazaj, samo previdno pa bo :))) in pečeno testo lepo zrolamo v rolado... počakamo, da se ohladi... zavrtimo si nutshell :) med tem pa v šalčki zmešamo 1 lonček in pol do 2 kisle smetane in ji primešamo kokosovo moko po občutku (če ga nimamo*, za moj okus zadostuje 50 g kokosove moke)... te mase ni dobro narediti prej, ker kokos gosti zadeve in je potem težko razmazati... ohlajen biskvit odrolamo in namažemo s kislo smetano in kokosovo moko... zvijemo v rolado in zavijemo v folijo... damo v hladilnik za par ur... brutalno okusno *občutka, ne tehtnice
|
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
grafin
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Status: Offline Points: 6694 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
hehe mati, ti cukr pada.. :P
jsm pa cist v juhcah in zadevah na zlico.. spet sm se malo poigrala.. tokrat z en-dva-tri ovsenim ragujem.. o_O sestavine (za 1 osebo) pest indijskih oreskov pest mandljevih listkov (ali narezanih mandljev) pest ovsenih kosmicev (ali se bolje, ovsenih otrobov) 1 korencek 2 lista zelja 1 steblo zelene 1 paradiznik (oziroma 2 zlici paradiznikove mezge) 1 koscek cilija (ali nozeva konica kajenskega popra) 3 deci vroče vode sol, olje 1. na olju kako minuto do max. 2 prazimo oreske, mandlje in oves na srednje velikem ognju 2. dodamo sesekljano zelenjavo, cili/kajenski poper, sol 3. prelijemo s kropom in pokuhamo se 5 minut cas priprave: fakin 10-15 minut!! okus te hrustljave jedi pa je bistveno boljsi, kot se zdi s tega recepta.. fakin sit! :] |
||
se oprasicujem za oftopik :>
|
||
Mitja M.J.
Senior Member Joined: 18.Aug.2008 Location: Slovenija Status: Offline Points: 4853 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Meni so pa glih zato ful dobre Mamine Zemljine zadeve, kr niso tako toksično sladke, kot so kaki kupljeni piškoti... če se še tako naješ te ne peče po grlu in ti ne dajo tistega občutka overbookinga v želodcu
fak... še vedno sm na šihtu in lačen berem poste o hrani... to ni dobro za moje zdravje
|
||
MacGyver je zakon!
|
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
ja, mami niso dobre grdo sladke zadeve... imajo okus po ničemer, pa še grlo ti skurijo :D
grafinkoooooo :)) juhice in jedi na žlico so megggaaaaaa... pa raznorazne žitarice... lih zdej en dan sem jedla kvinojo z grahkom in korenčkom AMNJAM MNJAM MNJAM MNJAM zdej bom pa spekla kruh iz ovsenih kosmičev in polnozrnate moke... v avtomatu za kruh, samo ne nobenmu povedat ja pa če nimam pečice, noooooo !!!! pol moram pa v druge domove begat, da lahko kej spečem :))) tako vsaj kruh lahko naredim pri sebi doma :) mi je všeč, da župce ipd deliš z nami... v bližnji prihodnosti bi rada skuhala tisto tvojo lečino... če se ti da, poskusi kdaj uno lečino, k je kako stran nazaj... RES dobra... tale tvoja si predstavljam, da je tudi odlična, pa še bolj enostavna za naredit... aja aja aja !!! pa gres, a ne... zanč sem v malnu za foro kupila pirin zdrob (ko smo bili majhni, smo s staro mamo in atom s konji hodili v tale malen... cel dogodek :))) lepo z vprego pa na dero... cel žur, k nas je na vozu premetavalo, ko smo se po makedamu vozili :PPPP najbolj dobro je bilo tlačit mrvo v kratkih hlačah... cele popraskane noge če te je čebela pičla, pa samo oslo (tisto k damo v osovnik, vsaj mislim, da se reče oslo... kamen za brušenje kose) gor pa je bilo kuj vse ok :))) ful dobrooo !! zdrob ja... tam smo :D ok, prvič sem dala preveč burbonske vanilije notri in sem samo škilasto gledala, ko sem zvarek dobila v usta... potem sem ugotovila, da je najboljše brez vsega... meni je boljši kot navaden... in potem sem naredila še majhno tortico iz pirinega zdroba :) bla bla bla bla bla |
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
grafin
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Status: Offline Points: 6694 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
cist najbl pridna kuharica in pekarica si, mati.. lepoo.. :))
sama nism lih ljubitelj sladkega, najraj mam (suho) sadje in med.. mora bit res ornk sugardrop, da mi zapase kej druzga.. tut mam zlo rada cim manj kuhano in cim bl uizi.. sadni in zelenjavni smoothiji so moja omiljena zadeva.. pa solate.. zdej prihaja moj cas.. wiiw! evo, sadni one na urhin nacin.. 3-4 suhe fige (namocene v vodo za 1 uro) pol banane pol jabolka (po moznosti kislo in socno) pest naseckanih orehov 1-2 zlici kokosove moke 1 zlica medu 1 zlica tahinija malo limoninega soka narezes sadje na koscke, zmesas vse skup in jes.. njamsi.. |
||
se oprasicujem za oftopik :>
|
||
PiWi
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Location: Russian Federation Status: Offline Points: 6068 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
danes sem jela kekec pashteto in kruh za vecherjo, za mrendo pa sem si nesla pashto od vchjri in rdch, k sem ga pozabla okisat... spomnla sem se, da sem pred chasom za nek dogodek nesla teran v sluzhbo in ostanek pustila v hladilniku v primeru potrebe... ker ne maram glevt rdicha brez zabele (ga ne morem goltat)... sem si ga polila s teranom... bilo je slabo no, za nekaj chasa imate dovolj moje kuhinje...
|
||
Verjeti! http://www.youtube.com/watch?v=smKeH_YEZX8&feature=related * http://www.youtube.com/watch?v=e4fUk5XhGGk * http://www.youtube.com/watch?v=y50GEFjKsZE *
|
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
radič s teranom sem pa za malco jedla uni kruh, k sem ga včeraj spekla, sodelavka pa je prinsela bučkine polpetke :) amnjamamamamama
grafin... sladice ni nujno, da jih sladkaš... meni sladko ne paše, tudi sadni smutiji mi niso pri srcu, ker se mi zdi, da ob njih doživim overdose sladkobe, zelenjavne imam dvesto milijonkrat raje :D sadnih si niti ne delam, pravzaprav, mi ne potegnejo... če slučajno naredim sadno kašico, dam en kup cimeta notri... ampak še vedno imam MNOGO MNOGO MNOGO MNOGO raje zelenjavo... ugotovila sem, da mi zelo paše kostanjev med (če je govora o medu), ker je malček grenak... bla bla bla bla bla :D kar se tiče peke, sicer človek lahko dobi vtis, da sem sladka rita pa sem daleč od tega... vse kar spečem več ali manj ni zame... zelo rada pa pečem :) danes sem spekla tele... čačke so z namenom čačke :) piškotki so narazen, ker se čokolada še trdi...teli niso pirini, so iz bele moke... trije ocenjevalci so jih pa kar pohvalili, sama sem vedela, da mi ne bodo potegnili, ker količine sladkorja nisem prilagodila sebi... pa rada uporabim različne mokce... čeprav iz ržene pa res nisem še ničesar naredila ... mhm mhm mhm aja... sej če delaš jabolčno pito, narediš testo iz ajde in daš notri sladkorja za vzorec (ali pa sploh nič), ne vem, če se temu reče sladica poskusi :) v receptih sicer pišem sladila, ma to zato, ker večina ljudi nima radih nesladkih sladic... tisti, katerim nam senzorji sporočajo, da naj sladkor izločimo, ga pa preprosto izločimo ali zmanjšamo količino pa je... verjetno ima tudi sladkor kakšno vlogo pri recimo strukturi testa (ne samo pri okusu; ne vem pa kakšno, se nisem toliko poglabljala), ampak kr probam pa je kar je... sama pa tudi suho sadje uvrščam kar med neke sorte sladice ;-) ok, konec razprave, lahko noč ** ps: surovi šparglji namesto grisinov |
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
grafin
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Status: Offline Points: 6694 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
heheh, piwi.. mojster kulinaricne improlige.. :P
za sadne smutije je odvisno kaj das noter.. presladki so res ogabni.. jz ponavad kr malo savja okol bajte poberem a la koprive, belo metliko, regrat, meto, meliso, tudi blitvo, pa kak jabolk oz. banano ruknem notr.. super so tut smutiji z rdeco peso.. sploh barva je fantasticna.. :) jz pa mam odpor do peke.. ne vem, zakaj.. zanc sm spekla svoj prvi kruh in se mi je zdel cel projekt, ceprav je ful enostavno v biti.. se vedno pa se spomnim na tist fantasticn tvoj sadni kruh, k smo ga jedli na poti v pieffe na volcice.. :) za zajtrk pojedla na hrskijih humus iz cicerike, regrata in zeleninih stebelc.. pa garam masalo sm se ruknla zraven, ker pase na strocnice fuŁ.. zraven pa.. tarara!.. kakav iz peruja, skuhan na vodi, brez cukra jasno.. kok je pa to dobr, disi za popizdit pa celem fletu!.. men je kakav zmeri noro disu, sam potem se mi je pr mleku /bruh ze od malega/ obracalo.. :) sm ze narocila novo kilo kakava s trznice, kolegica gre lih v gvatemalo.. jeje! |
||
se oprasicujem za oftopik :>
|
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
podušimo čebulco, dodamo dobro sprano kvinojo (2 deci), malček popražimo... dodamo nasekljan česen, nariban korenček, grah, narezano rdečo papriko... popražimo, zalijemo s pol litra vode, posolimo... kuhamo cca 15 min... POLNJENE BUČKE bučke po dolgem prerežemo in izdolbemo meso... podušimo por, česen, dodamo bučkino meso (na eno bučko približno en paradižnik... recimo, no...), narezan paradižnik, sol, malček rdeče paprike v prahu... dušimo... da izhlapi voda... dodamo še malček bazilike... aja, ker sem imela lih še malo kruha, sem dala v nadev še narezan kruh (pa potem ni bilo treba čakat, da voda izhlapi, ker jo je kruh popil to je bilo glavni razlog, da sem ga dala zraven, ker se mi ni dalo več čakat )... z maso napolnimo čolničke, damo v pečico na 180 stopinj za cca 15 min, potem posujemo s sirom in pečemo še kake 15 minut :)) potem se usedemo na kavč in počakamo, da se pomije posoda |
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
Poli
Senior Member Joined: 29.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 11292 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Listopad
Newbie Joined: 02.Dec.2012 Status: Offline Points: 28 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ne vem kakšne "pizdice" morš v življenju vidt, da so dagnje asociacija ugh.. :S
|
||
grafin
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Status: Offline Points: 6694 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
men je pa simpaticno to povedal.. :)))
|
||
se oprasicujem za oftopik :>
|
||
Melkor
Newbie Joined: 20.Jan.2010 Status: Offline Points: 279 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Dejansko domačini tem školjkam tako pravijo, vsaj na Dolgem otoku je tako.
|
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
tole sem zdejle naredila... zaloga iz skirnje gre počasi proti koncu... nisem dala kisle smetane ali mezge, ampak malček domačega jabolčnega kisa... ful dobro !! :)) mam še en recept za BUČNO JUHO ... iz unih večjih podlogovatih zelenih kumar... lepo na izi dušiš na kolobarje narezan por in malček čebule... čez nekaj časa dodaš na kocke narezn krompir... pa na kocke narezane buče... lih še malček podušiš, zaliješ z vodo... soliš, začimbe... mam lih zeliščno sol pa dam kr to... na rahlem ognju kuhaš 30 min pa je to to... meni je fina župa ! sem jo pa letos odkrila, k mam še ful buč v skrinji... no, in ker so zmrznjene, zamenjam vrstni red... pa dam najprej buče in potem krompir... |
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
PiWi
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Location: Russian Federation Status: Offline Points: 6068 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
sicer nisem kuhala, sem pa pokushala... malo kuhinje starega rima (poper poper poper, med med med)
apothermum - mrzla sladka jed 30 dag kashe 10 dag pinjol 10 dag mandeljnov 10 dag rozin 2 dl portskega vina poper pshenichno kasho skuhamo s pinjolami in z olupljenimi mandeljni, ki so bili pred tem namocheni v vodi. dodamo rozine in portsko vino. potresemo jed s poprom in jo postrezhemo. gustum de cucurbitas 4 buchke 1 vejica rutice 1 dal rdechega vina shchepec kumine poper sol buchke skuhamo, jih ozhmemo in polozhimo v plitvo ponev. zdrobimo poper, sol, kumino, malo rutice in prilijemo kis. omaki dodamo malo vina, da dobi barvo, jo vlijemo na buchke, potresemo s poprom in ponudimo. mulsum 1l suhega belega vina 2 zhlici medu ... ni nujno fino, je pa zanimivo za probat kaj so jeli in pili... :PPP Edited by PiWi - 19.May.2013 at 14:38 |
||
Verjeti! http://www.youtube.com/watch?v=smKeH_YEZX8&feature=related * http://www.youtube.com/watch?v=e4fUk5XhGGk * http://www.youtube.com/watch?v=y50GEFjKsZE *
|
||
grafin
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Status: Offline Points: 6694 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
evo, evil vegesandwitch a la grafin :>
za eno osebo: krh/hrski/capati/neki tazga; 2+2 za nezno zensko dlan velikih kosov :) avokado 3 cesnjevi paradizniki nekaj vejic svezega petersilja nekaj vejic sveze mete tofu/lahko tudi dimljen kurkuma v prahu rdeca paprika v prahu sol kaplja ali dve konopljinega olja 1. tofu das v ponvico za par minut, posujes s kurkumo in papriko in ga uizi popeces na obeh straneh, po zelji na koncu osolis 2. vmes na male koscke narezes paradiznik, meto in petersilj, pokapas z oljem in osolis po okusu 3. kruh namazes z ravno prav zrelim avokadom 4. ruknes gor paradiznikvo zmes 5. naloudas se tofu in zagrizes v slastni snedvic :] ob pripravi poslusas king diamonda: cremation in probas vse skup ne zazgat.. :) cas priprave - za seckanja vesce prste: 4:13 nasvet: ce je avokado pretrd, da das za zvecer za cez noc k bananam in se do jutra zmehca.. |
||
se oprasicujem za oftopik :>
|
||
Katana
Senior Member Joined: 25.Dec.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1838 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Najdla tole... Noro :) chocolate Mudcake
Marcipan |
||
Katana
Senior Member Joined: 25.Dec.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1838 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Carske palačinke
Masa: - 1,5 dl rastlinskega mleka (sojino, riževo,mandljevo...) - 1 speštana banana - 4 zvrhane žlice moke More bit dost gostejša masa kt za navadne palačinke, sicer se ne speče lepo. Gor daš javorjev sirup in je njami. Al pa.. Namažeš s kikirikijevim maslom k ma not koščke kikirikijev in preliješ s čokoladnim prelivom (stopljena čokolada + kokosova mast). Edited by Katana - 05.Jun.2013 at 13:47 |
||
Biomorph
Groupie Joined: 04.Aug.2010 Status: Offline Points: 517 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Resničnostni šov: OUR DAILY BREAD welcome 2 the world of industrial foods UŽIVAJTE! ! ! Bolš kot holivud sarhlivke. Dobr tek!
|
||
diluted
Paranoid crew Joined: 16.Nov.2007 Location: East Bay, CA Status: Offline Points: 48 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
pestilence.
Senior Member Joined: 23.Jan.2009 Status: Offline Points: 2465 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Bučke z karijem. Krneki, je pa hitr.
Koraki: - Praženje bučk (v večji ponvici, da ostane plac za "omako") dokler se ne zmehčajo - Bučke se zalije z smetano za kuhanje (lahko tudi z kislo smetano ali bešamelom, sam no tolk dobr) - Doda se ogromno (zdrava mera pretiravanja je ravno prav) curryja, malo rdeče paprike v prahu(sladka ali pekoča, nima veze) - Po želji še sol in/ali poper in/ali muškatni orešček (men recimo ne sede zravn karija) - Doda se še sestavine po želji - Mešamo naključno časa. Za prilogo pa presenetljivo fajn paše polenta:) - Če omaka ne rata dobra, dodamo sir, in postrežeko kot sirovo omako. Vse skupaj vzame 15min. (polento se da dobit pre-cooked in se jo samo pogreje). Toj to. Slike nimam, je pa bl zelenorumena zadeva. |
||
"En dan se mi bo strgal vse bom pustu in bom šu." Janez Zmazek-Žan
|
||
Biomorph
Groupie Joined: 04.Aug.2010 Status: Offline Points: 517 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Vir: http://www.rtvslo.si/svet/prisilno-hranjenje-stavkajocih-guantanamovcev-meji-na-mucenje/312699 Amerika Prisilno hranjenje stavkajočih Guantanamovcev meji na "mučenje" Dor tek ! Edited by Biomorph - 09.Jul.2013 at 00:06 |
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
tole sem zdele skuhala in je prav dobro hwala, pestilence, za dober in enostaven recept :)
|
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
PiWi
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Location: Russian Federation Status: Offline Points: 6068 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
jz umrem od teh zachimb... ne ne ne ne... sol je shisto zadosti... poprazhene na olju... amen... :DDD sem glih ene dve uochila na vrtu... mmm... pa malancane so zhe cele velikanke... sicer mi je pa seko (med drugimi) za roj dan podarila knjigo japonski receptov... meni... usred ichega... bom kupovala repichino olje... rizhevo olje... sake, mirin,daikon (wtf)... itd... ma podarjenmi konji se ne gleda zwbu al neki
|
||
Verjeti! http://www.youtube.com/watch?v=smKeH_YEZX8&feature=related * http://www.youtube.com/watch?v=e4fUk5XhGGk * http://www.youtube.com/watch?v=y50GEFjKsZE *
|
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
imamo drugačne okuse ... sama pa soli ne uporabljam veliko ... raje kako začimbo ... v pestilence receptu curry in rdečo papriko ... soli ne ... z vaskotom pa rada kuhava indijsko ... če zadaneš pravo razmerje začimb (v mojem primeru, če imam srečo :) je kar zaužiješ čarovnija :)) nobena ne sme izstopati, skupaj so pa ... ne wem ... nežna simfonija okusov, ki te poboža ... je pa res, da sol ojača okus (tudi v nekaterih sladicah) ... samo je ne sme biti preveč ... jedi z močnim okusom, mi ne pašejo tako zelo ... sem za nežne okuse ;) in tople ljudi ... takšna si ti
Edited by mati zemlja - 18.Jul.2013 at 22:54 |
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
Mrtupevc
Senior Member Joined: 12.Jan.2008 Location: Bangladesh Status: Offline Points: 1820 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Eni bučni šnicli za sred sezone, k je zelenave obilo (+ za ljudi, ki se otepajo soli, hehe).
Rabte: - bučo (pa ne une okrogle, ampak podolgovato, ker jo bote narezal na kolobarje); - par pomodorov; - trikotni sir (beri: Zdenka ipn., računite cca 1 kos za 2-3 šnicle); - začimbe po okusu (js npr. dam gor origano & baziliko, če je kdo ultra fen začimb, pa naj experimentira) Ok, let's cook, cookie monsters!!! Se prav, bučo narežete na kolobarje (al koleščka, kokr se vam prav sliš - mejte mal filinga, ne pretenko, da se skoz vid, pa predebel tut ne, sicer druge reči ne bojo pršle do izraza), takisto storite s paradajzki. Če se vam zdi, lahko fajht od buče mal popivnate, noben pa ne bo jezen, če boste pustil pri miru :) Dobr zdej, bučne kolobarje date na pekač, na katerem sloni (leži, afne gunca...) peki papir. Na te kolobarje date zdej mal paradajszka, na no mal Zdenke, pozačimbate, za gušt pa lahko še naribate mal parmezana. Vse skup date v ogreto pečico (180°C) za cca 10-20 minut (odvisno od modela pečice, ene fajn kurjo, spet druge mal manj - mejte mal filinga, da ne bote vn dal samga oglja). Mislm, da nism ničesar pozabu, je pa ta hudič dobr za popizdit, tko da... Bon appetit! |
||
Ole - OleOleOle;
Peterle - zakaj pa ne? |
||
Tauriwen
Newbie Joined: 05.Jun.2013 Location: primorska Status: Offline Points: 16 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
mmmmm te carske palacinke zgledajo prow super fino !! bom kr danes spekla in probala ;)
|
||
Katana
Senior Member Joined: 25.Dec.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1838 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ena mojih najljubših jedi: tofu s karijem! - 1 majhna čebula, nasekljana - 1 strok drobno nasekljanega česna - 4 žlice nasekljanih bučk - 1/2 nasekljanega majhnega paradajza - 80g tofuja, speštanega z rokami - 1/3 žličke črnega popra - 1/3 žličke soli - 1/2 žličke paprike v prahu (ni nujno) - 1/2 ali 1 žlička karija - 1/2 žličke kurkume (ni nujno) - 4 žlice olivnega olja (mal velik, ampak če daš premal je jed ful suha) Prepraži čebulo, nato dodaj bučke. Čez približno 6-8 minut dodaj tofu, začimbe in česen. Ko je jed v celoti topla, dodaj paradižnik. Voila :D Dovolj za eno lačno majhno osebo. Super pašejo not tut kakšni šparglji :) Edited by Katana - 29.Aug.2013 at 09:32 |
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
JABOLČNA PITA s pirinim testom
ojojojojojoj, če sem za uno nekaj časa nazaj rekla, da je mega, potem je ta ... hmmmm ... ja ne wem ... vrhunska
testo:
500 g polnozornate pirine moke
1 vrečica vanilije v prahu (v šparu sem našla take majhne rumene vrečice, gor je pisalo, da je ena za 0,5 kg moke, v enem kompletku sta dve taki vrečici)
200 g masla (sem dala bohinjsko maslo, sem pogruntala, da se piškoti lepše topijo v ustecih, če daš npr bohinjsko maslo notri)
2 žlički vinskega kamna / pecilnega praška
sok polovice limone
1,3 deci javorjevega sirupa
zgnetemo testo in ga razporedimo po pekaču ... na peki papir ... sem dala okrogel pekač, premera 30 cm pa lih super pride ... gor damo nadev, ki ga naredimo iz
nadev:
1,5 kg jabolk (elstar, ampak to nima tuk veze)
cimet
rozine
orehi
javorjev sirup
sok polovice limone
pečemo na 180 stopinj cca 45 minut (do ene ure) ...
fak, včeraj, ko sem to dala v usta in pita je bila še rahlo topla ... mmmmmmmmmmmmm ... prav tako ... nežen, prijeten okus ... res vrhunsko ... amnjamnjammnjammnjam ... mi je tako všeč, ko ima hrana okus ... ma je tak nežen, mehek ... tak, ki te nežno poboža... ma ne vem, ne znam opisat z besedami ! :D
aja, ej !!! sem pozabla povedat !! zanč sem naredila lazanjo ... zelenjavno, kakopak bi se samo považila, da sem testo za lazanjo sama naredila ... iz polnozrnate in pirine moke ... ja, sem pa skuhala tudi porovo juho, ki ni imela okusa po poru štacunska zelenjava je čist v pizdi še če si por v usta dal, ni blo okusa po poru zanč se mi ni dalo skočit nekam, pa sem rekla, ma dej, bom v merkatorju kupla paradajz ... sej je sezona, bo pa ja ok ... ma ja ... NAPAKA !!!
OKUSNI SENDVIČKI :D
spečemo bel kruh in ga narežemo na tanke rezinice ... eno stran namažemo s pesto genovese, damo gor par rezinic mocarele, pokrijemo z drugo rezino, damo v toaster ... ko je pečeno, damo notri še rezine paradajza in kak listek sveže bazilike
AJA AJA AJA !!! ej pa zanč enkrat sem naredila omakico za pozimi ... na oljčku podušila čebulo in česen, dodala melancane, bučke, paprike, malo posolila, dušila dušila dušila ... v drugem piskru narezan paradaj pa sol dušila dušila dušila ... potem sem pa vse skupaj zmešala in dodala narezano svežo baziliko ... zaprla v steklene kozarčke in hop v skrinjo !!! ej, in zdej imam tko za cca 30 obrokov omakce .... FORTE JST !!!
ok, dijooooo :)))
|
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
danes bo pa OHROVTOV ZAVITEK
cca 1 kg ohrovta narežemo na trakce in ga na hitro podušimo v vreli vodi ... odlijemo vodo in primešamo nasekljan česen, sol, žličko kumine ... počakamo, da se rahlo ohladi in medtem razvaljamo oba kosa listnatega testa ...
nadev razporedimo po testu, prepognemo robova in zrolamo ...
pečemo ene pol určke na cca 200 stopinj ...
|
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
bivanju v leseni hišici v gozdu vsaj za trenutek, vsekakor pristoji zajtrk prvakov :D no, pa sem prejle naredila moj prvi doma narejeni misli
MISLIJI 2 skodelici ovsenih kosmičev 1/2 skodelice celih (olupljenih) mandljev (ma sem jih malo narezala) 1/2 skodelice kokosove moke 2 pesti bučnih semen 1 veliko žlico kakava 1/4 žličke soli 3/4 žličke cimeta vanilija v prahu (cca pol vrečkice, ki drži 5 g) 1/4 skodelice agavinega sirupa 1/4 skodelica olivnega olja 2 veliki žlici medu 1/2 skodelice na majhne košče narezanih deteljnov zmešamo suhe sestavine (razen dateljnov) in zmešamo mokre sestavine in potem vse skupaj premešamo ... na pekač daš peki papir in gor enakomerno porazdeliš maso ... pečeš na 150 stopinj, 30 minut, vmes dvakrat, trikrat premešaš ... vzameš iz pečice, primešaš dateljne, z lopatko malo potlačiš na pekač in pustiš, da se ohladi (sem jih malo probala, se mi zdijo kr fajni) ... ohlajeno orng zapreš :) rok trajanja: cca 14 dni ben, prou ... zdej bom šla počaso na bjro, pol ku pridem nazaj bom naredila še neko drugo različico mislijev pa tko ... n a s n i d e n j eeeeeee |
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
Azael
Newbie Joined: 29.Jul.2013 Location: Offline Status: Offline Points: 278 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
A müsli se peče? Prvič slišim...
|
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
stvar trenutnih želja
če si nekdo zaželi, da so bolj hrustljavi, jih popeče ... če želimo, da npr. sončnična semena ali pa sezam pridobi na okusu, jih popražimo ... če začimbe izgubijo okus, jih popražimo ... v indijski kuhinji npr. pražijo začimbe zato, da (med drugim) poudarijo njihov okus
waaaaaaaaaaaw !!! sem naredila še ta druge :)) mnjam mnjam mnjam MISLIJI S SUHIM SADJEM 2 skodelici ovsenih kosmičev 2 žlici lanenega semena 2 žlici sezama 1/2 skodelice sončničnega semena 3 žlice javorjevega sirupa 70 g mehkega masla 100 g lešnikov vanilja v prahu ali vaniljev sladkor 1/2 žličke cimeta 1/2 skodelice suhih jabolčnih krhljev 1/4 skodelice rozin ali suhih brusnic 1/4 skodelice suhih marelic Pečico ogrejemo na 150 °C. Lešnike stresemo na pladenj in ga postavimo v pečico za 15 minut, da se opražijo. Stresemo jih na kuhinjsko krpo, jih stisnemo v culo in manemo toliko časa, da se lupina odlušči. Nekaj lešnikov bo ostalo neolupljenih, pa nič zato. Drug pladenj obložimo s papirjem za peko in nanj stresemo ovsene kosmiče, posujemo s sladkorjem, kosmi masla, cimeta v prahu in vanilje. Z rokami vse premešamo, da se maslo stopi in premeša s sladkorjem in dišavami. Postavimo v pečico in pečemo 15 minut. Nato premešamo in dodamo laneno seme, sezam in sončnično seme. Pečemo še 10 minut, a pazimo, da kosmiči preveč ne porjavijo. Vse suho sadje bolj ali manj drobno narežemo. Opražene lešnike prerežemo na pol ali na manjše kose. Suho sadje in lešnike vmešamo v opražen misli in pustimo, da se ohladi. Shranimo tesno zaprto. Edited by mati zemlja - 11.Sep.2013 at 21:52 |
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
a, tkole je ... vmes smo skuhali veliko jedi, vseh ne uspemo zapisat, ker bla bla bla
ŽUPCA IZ RDEČE LEČE cca 175 ml rdeče leče cca 400 ml jušne osnove 1 čebulca žlica masla (vasko je reku `če hočeš jed še izboljšati, ji dodaj maslo` ufffffffffff, aja, zanč sva skuhala tuuuuuuuuuk dober curry s čičeriko, da še do danes ne morem pozabit :PPPP vasko prnesu domače čilije s krasa ... forte, vasko ! ) sol poper kumina 3 krompirčki pol zelene paprike pol rdeče paprike 1 korenček na maslu podušimo čebulco (nedeathmetalska različica), stresemo gor rdečo lečo, zalijemo s tekočino, solimo in en pikec popopramo, dodamo zdrobljeno kumino in kuhamo cca 15 minutk ... dodamo že kuhan in na kockice narezan krompir in premešamo ... meni je ful dobro, da potem, ko je plin že ugasnjen, stresem notri na drobne koščke narezano rdečo in zeleno papriko, pa korenček ... tko dobro gricka |
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
PiWi
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Location: Russian Federation Status: Offline Points: 6068 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
mah... upam, da vsaj za fotrov roj dan uspem prit do loncev... tku ku pa se zadnje cajte pr meni je, pa ni dobro... verjamesh, da od vsega norenja, ne zmorem niti pojest, ker se mi kr ustavi na sredi... zdej sm se odlochla, da se grem mal pocrtat z enim fajn chajchkom, k so ga sholarchki nabrali... she chajchkou nism brala letos... no lazhem... poleti sm kuharla un ribez ku velika, edino kar me je odzhejalo, ne da bi mi bilo treba popit dva litra... fajn kuhite she naprej***
|
||
Verjeti! http://www.youtube.com/watch?v=smKeH_YEZX8&feature=related * http://www.youtube.com/watch?v=e4fUk5XhGGk * http://www.youtube.com/watch?v=y50GEFjKsZE *
|
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
darjaaaaaaaaaaaaaaa, prjatlcaaaaaa prosim, pazi nase, ker sej veš kaj pravim ... takšnih ljudi kot si ti je izredno malo in vedno manj ... sem pa izredno vesela, da ste :)
ej, tole je un lušten kolaček, k sem ga našla zdej en dan na kulinariki in malenkostno, ampak res malenkostno, spremenila ... pa se mi zdi kr fajni za rojstni dan ... ali pa kar tako :)
biskvit:
1 jogurtov lonček mletih lešnikov
1 jogurtov lonček mleka
2 jogurtova lončka moke
1/2 jogurtovega lončka sladkorja
1/2 jogurtovega lončka olja 1 pecilni prašek
4 jajca
jajca, sladkor in olje penasto umešamo. dodamo mleko, lešnike in na koncu moko s pecilnim. pečemo na 180 stopinj 25 do 30 minut. (pekla sem v pekaču 32 x 27 in se mi je zdelo ravno prav visoko)
krema:
jagodni kompot
1 vanilijev puding
15 dag masla
v vodi od kompota skuhamo puding (zdej ne vem, če kdo hoče, da je krema orng kompaktna, je po moje dobro, da skuha iz enega pudinga in pol; meni je iz enega v redu), vmešamo (zmiksane) jagode in maslo. prelijemo po biskvitu.
preliv:
150 g čokolade
0,75 deci mleka
60 g masla
stopimo in prelijemo po kremi.
potem damo za par ur v hladilnik in ta daaaaaaaaaaammmm
|
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
grafin
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Status: Offline Points: 6694 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
joj una lecina zadeva zveni fantastis, mati z...
uni musliji pa so za moj okus cist presladki.. vsaj tko se mi zdi iz opisa.. jz vse skup (kosmice, semena, orescke, suho in sveze sadje) zalijem samo s sveze stisnjenim pomarancnim sokom, odtelovadim pol urce in je nared.. minestrica 'sprehod po vrtu'.. za 2 osebi.. 3 pesti spinace 2 korenja 1 paradiznik 4 krompirji 1 por/cebula 1 cesen sopek petersilja rdeca paprika pol deci rdece kvinoje/v originalu je pasta/ olje/maslo sol poper 1. 3-4 min poprazis na koscke narezano zelenjavo (razen dveh krompirjev, ki jih das samo napol) 2. zalijes s kropom in ruknes noter se napol narezana dva krompirja (stirje kosi :) ) in kvinojo/pasto 3. ko so taveliki kosi krompirja kuhani, jih z vilico pretlacis, da se minestra zgosti. 4. povres za pol minute in uglasnes.. cas priprave: cca. 40 minut (odvisno kok hitr seckas) |
||
se oprasicujem za oftopik :>
|
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
aja, če bi morda koga zanimalo ... v btc v lj je kiosk Loving planet ... kaj drugega kot falafla tam še nisem jedla, ker sem kiosk odkrila kak mesec nazaj ... na netu :D falafel tam je pa božanski ... s pridihom indijskih začimb in meni je to za umret dobro :)
|
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
v glavnem ... danes bom naredila kutinovo marmelado ... bu? narezala kutine in sladka jabolka (razmerje 2:1) zalila z jabolčnim sokom, dodala cimet, limon sok in klinčke ... vrela cca 20 min ... no, potem bom to s paličnim spasirala, še malo povrela in zaprla v kozarce ... zavila v deko, da se pohladi ... potem pa hop!!! v hladilnik ... ufff, me prav zanima kaj bo nastalo ... itak sploh ne vem, če maram kutine majhne kozarčke, zna bit hitro pokvarljivo ... do dodatnega sladkorja mi ni ... upam, da bo ok in da ne bo šlo v nič ... sicer pa količin verjetno ne bo velika ... 3 kg kutin in 1,5 kg jabolk ... skuta in marmelada bo dobra kombinacija !!!
|
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
grafin
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Status: Offline Points: 6694 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
danasnja juzna a la grafin
ajda z blitvo motovilec s timijanovim paradiznikom in ciceriko za dve lacni osebi 2 dcl ajde malo vecji sop mlade blitve motovilec 6 cesnjevih paradiznikov (mercatorjevi lumpiji majo edini priblizen okus izven paradiznikove sezone) nekaj zlic kuhane cicerike (lahko tudi vlozene v kozarcu) par zrn kumina zlico sezamovega (ali drugega, primernega za visoke temperature) olja pol zlicke kurkume nozevo konico muskatnega oreska nozevo konico popra en manjsi strok cesna paradiznikov koncentrat - pol zlicke zmleta sezamova semena - veliko zlico (zmeljes jih - rahlo poprazene - v kavinem mlincku) bučno olje limonin sok sol v posodi segrejes olje.. ruknes notri par semen kumina.. pocakas par minut, da zadisijo.. streses v posodo se ajdo in mesas par minut.. potem zalijes z dvakratno kolicino vroce vode.. in dodas kurkumo.. kuhas 15-20 minut, potem ugasnes in posolis.. sop oprane - nekuhane - blitve in malo vode zmiksas s palicnim mesalnikom.. dodas zmleta sezamova semena, paradiznikov koncentrat, sol, poper, muskatni oresek, cesen.. omaka je gotova.. ko je ajda kuhana, jo primesas vanjo.. paradiznike narezes na drobne kosce, v manjsi posodici osolis, potimijanas in polijes z bucnim oljem.. pocakas 10 minut.. operes motovilec, dodas paradiznikov mix, ciceriko, zabelis z bucnim oljem, limoninim sokom in soljo.. cas priprave: z dobro logistiko max. 30 min.. dober tek! |
||
se oprasicujem za oftopik :>
|
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
FORTE !!! sliši se brutalno dobro !!! tole pa z vaskotom skuhava nasledno soboto samo blitvo priskrbim* pa je treba NUJNO poskusit :)
ps: kumin je moj prjatelj edit: *aja, pa češnjev paradižnik :) Edited by mati zemlja - 15.Apr.2014 at 20:55 |
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
Azael
Newbie Joined: 29.Jul.2013 Location: Offline Status: Offline Points: 278 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
A ni kuminA (ženski spol)?
Jaz sem zadnjič prvič jedel regačico (silno okusen "plevel", raste povsod, tudi na vrtu). Recept gre takole: na krožnik natrgaš pol klobuka regačice, dodaš pest mladega bukovega listja in ducat natrganih čemažovih listov. Poškropiš z olivnim oljem in malce popopraš. Zraven še dve rezini kruhca in večerja je nared v par minutah.
|
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
kumin in kumina nista enaki začimbi ... semenke se na pogled razlikujejo, vendar ne zelo očitno (za laika recimo). podobna oblika, podoben odtenek barve, vonj in okus pa sta zelo različna. sem ubrisana na kumin AMNJAM MNJAM MNJAM MNJAM mlado bukovo listje je dobro :) komaj čakam župo po grafininem receptu !!! AMNJAM MNJAM MNJAM MNJAM kumin tako noro dobro diši in tako noro dober je po okusu, da dol padeš !!! precej se uporablja v indijski kuhinji AMNJAM MNJAM MNJAM MNJAM, kumino pa uporabim pri rdeči pesi pa segedinu :) moja stara mama je naredila tako dobro rdečo peso AMNJAM MNJAM MNJAM MNJAM :D
|
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
Post Reply | Page <1 1112131415 16> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |