metal kulinarika - recepti in ostalo |
Post Reply | Page <1 34567 16> |
Author | ||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
dragi kuhar :)
ali lahko namesto piščanca uporabimo sojino meso ?
zanima me še - kako ga pripravimo, da je dobro? jst to sploh ne znam :/
en kuhar na korčuli je pa tuuuuuuuuuuuuk dobre sojine meske v gobovi omaki delal... mmmmmmmmmmmmmmmm
curry Edited by mother earth - 31.Mar.2010 at 12:02 |
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
frogstomp
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 11773 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
ah... soja.. kuhar je užaljen
|
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
pa sej to bo zame, ti jej kar ti paše :)
p.s: če je kuhar užaljen, se to čuti v hrani :)
|
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
frogstomp
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 11773 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
jap.. nikol se ne zajebavi z ljudmi, ki ti strežejo hrano:)
|
||
Guests
Guest Group |
Post Options
Thanks(0)
|
|
soja:((
to ni zanimiv no jebeš kar ni meso |
||
Šujo
Paranoid crew Joined: 25.Nov.2007 Status: Offline Points: 3267 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
no dans sm pa jst naredu nekej hitrga ampak njami
(skoraj) vegi metal solata (na njej ni nč metal, sam je pa dobra k prve accept plate, ergo je metal) -vzameš poljubno količino hladnega frišnega motovilca, mu potrgaš korenince in spereš pod hladno vodo, odtečeš in daš v posodo -v manjšo skledico daš 2 žlički majoneze, dodaš balzamični kis in premešaš. nato mešanici dodaš še malo belega vina (uporabil sem dober chardonnay), nasekljaš kapre in jih daš zraven, dodaš malo česna v prahu, malo bazilike, origana in ščep soli. vse premešaš in daš na motovilec. -poješ hladno. njam njam! Edited by Šujo - 31.Mar.2010 at 13:31 |
||
Fuck you and the horse you rode in on
|
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
ej, yordan, zakaj pa pol ti mene včasih taku rad jebeš v glavo? a pozabiš, da sem meso al kuko la la la
|
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
frogstomp
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 11773 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
tale curry je od enga tedna nazaj sicer, zdele so v fazi proizvodnje šampinjoni z gorgoznolo pa piščančji zrezki... z gobam je dbest kuhat, pa pocen so.. pol kile je mal manj k 2 eur
|
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
bom pa danes naredila polnjene bučke (polnilo SOJINI kosmiči :)))) recept sem pa že napisala :) |
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
frogstomp
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 11773 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
ejte to mal objavt v spodobni obliki.. tekst je inferiorn materjal
|
||
Guests
Guest Group |
Post Options
Thanks(0)
|
|
hmm.. sej sm ti reku da te neb dau u šporgetsorry vegane(mrš nadlega-mislim men gre težit ka mam manjšo kmetijo kako mučmo žvali,obenem pa sploh ni porajtu 2 vrtov i ene dost velike njiveFUCKOFF TAKIM) in ostale animal loverje res ne maram.vegeterjanci pa itak nevejo kvab sami sabo. cum on jst bi brez rib umru jst sm malo prej drgač jedu sarmo njami! |
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
to si mal čudno zdej poweeeedal, sam ok, to je pač tvoje razmišljanje... ja, pol pa nč, če me pa samo zato ne maraš, ker ne jem mesa, pol pa nč...
sam to je pa ful čudno...
p.s: imam enako rada mesojedce kot nemesojdece in nimam tulko dela z njimi kot ga imajo oni z mano... pač, verjamem v to, da vsak zase ve zakaj nekaj dela in kdo sem zdej jst tle, da se bom vtikala v to...
frogi: mogoče mam kakšno sliko od bučk doma, bom pol pogledala :)
|
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
Guests
Guest Group |
Post Options
Thanks(0)
|
|
prebervegani pa animal loverji mi grejo res na živce
ostal folk je kul itak mam pa vs folk rad,sam starih mam ka težijo po paranoidu ne :)) |
||
jajčk
Senior Member Joined: 26.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1426 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Mi2 z Lunikom sma zanč njam kosilo mela, ki bi blo všeč tut teb. En gigantski piskr mešane solate (pač naflikaš not glih kar ti paše od zelene solate, paradajza, kumar, korenja,radiča itd. pa mal posoliš pa poliješ z oljem in vodo), zraven pa sojine polpete v omaki iz stročjega fižola, sojine smetane pa mal sojinga mleka pa mal čebule sma še not vrgla, aja pa itq začimbe ostale po želji. Tak njam njam njam kosilo. In tako čist za vegane, ker ni nič živalskega not Probaj. Pač omako nardiš isto kot da bi gobice delala s smetano, samo da daš namest gobic stročji fižol. Slike pa nimam ker je že vse popapcano Aja, pa mi2 sma kr sojie polpete iz trgovine uporabla, drugač če si pa delam zrezke pa ponavadi kr tak nardim da pač namočim sojine al pa pirine kosmiče za ene pol ure v mlačno vodo da se napojijo, pol jih ožamem, skipam v posodico, dodam moko, začimbe, pa še kaj če ti paše (js ponavad dam tuno, ampak ti bi verjetno kako zelenjavo, lahko pa tut kr same) in iz tega naredim testo, pol oblikujem zrezke in spečem. Tut fajn zadevšna Edited by jajčk - 31.Mar.2010 at 16:17 |
||
Bolje ispasti glup, nego iz avijona ^^
|
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
yordan nisem stara!
jajčk!!! ampak jst bom res tela jajčne lunike merkat :))))) mnjam mnjam :) hvala za ideje !!!
|
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
jajčk
Senior Member Joined: 26.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1426 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Hehehe, ni kaj. :D
Pa lepo je vedet da mama varuško v dobrem :D |
||
Bolje ispasti glup, nego iz avijona ^^
|
||
Šujo
Paranoid crew Joined: 25.Nov.2007 Status: Offline Points: 3267 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
zarad takih kosil začne solidn death metalc poslušat mizantropičn black metal.....fuj :=) |
||
Fuck you and the horse you rode in on
|
||
jajčk
Senior Member Joined: 26.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1426 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Hahahahahahahaha, aja? No ne vem, to se z njim pogovor, men ne zgleda da je začel blek metal poslušat
|
||
Bolje ispasti glup, nego iz avijona ^^
|
||
Lunik
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 2060 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Saprabolt, vam bom dal mizantropične črnokovinske nesvete besede. Jazst trenutno vztrajam le pri napevih Marte Zore medtem ko treniram balinanje z lesenimi frnikolami.
Kar se pa kuhe tiče pa verjamem da Jajčkini recepti marsikoga odvračajo, samo če bi pa dejansko probal bi pa videl pa je tolk dobro (če ne še boljš) ko "prava stvar". P.S. Pa nism vegan in nikol ne bom, sam uživam pa če pazim kaj dam v kljun in česa ne. |
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
v teh dneh bom pripravila sanjin predlog (kus kus z melanacani) ... sestavine imam! taki recepti so zakon ... ni veliko dela, pa malo sestavin
šujo... ma nisem tuk zihr, če ima bm kej veze z vegani... sem pa mislila, da je bm kri in prašičje glave napičene na kolih :/ vedno vse narobe razumem
|
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
Šujo
Paranoid crew Joined: 25.Nov.2007 Status: Offline Points: 3267 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
andreja-ti pa šujotov humor nista glih na ista valovni dolžini :D :)
|
||
Fuck you and the horse you rode in on
|
||
Guests
Guest Group |
Post Options
Thanks(0)
|
|
ima kdo recept za burek. ampak, mislim pravi burek. tak kot ga prodajajo na bavarcu v lj, recimo.
jaz sem probal narest, tko na pamet + nekaj malega sem na netu prebral, burek, pa mi ni nikol ratal. vedno je pol burek ratal zbit pa tisto vlečeno testo, ki sem ga uporabljal, ni prava stvar. meni se zdi, da je burek narejen iz listnatega testa. baje so not jagnječa čreva zmleta in ne meso. fotr mi je rekel, ker pozna nekaj južnjakov, ki delajo v burekarnicah, da not ni meso ampak so not jagnječa čreva zmleta.
|
||
Guests
Guest Group |
Post Options
Thanks(0)
|
|
še to bi povedal, kar ni glih recept. je bolj fora.
vsi poznamo in imamo radi bezgov sirup a nikjer se ga ne da dobit.
tako je bilo predlansko leto in lansko leto.
moja mama je dve leti iskala bezgov sirup po trgovinah na relaciji domžale-žalec in nikoli nič. vedno: nimamo; al pa ni našla.
tko da ti ne preostane drugega kot da greš pa sam nabereš bezeg.
no... je pa še ena fora. pišeš Ašiču, velikemuj mojstru borilnih veščin z križi in česnom, da ti prodajo bezgov čaj. kupiš ga ene 500g za nekaj evrov in pol narediš bezgov sirup. stvar je lih tko okusna in dobra kot un običajen bezgov sirup, edino zelo temne barve je - kot kak temni per. hehe. evo, in to je to. ijus je zopet srečen.
|
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
šujo!!! :))) tudi jaz sem se šalila (in sem tudi tebe vzela kot šal-o)... pa sem pozabila narisat unga, k se smeje druhač so pa kakšne zgodbice v povezavi s kuhanjem in metalom men ful fajn :) sam tuki jih nimamo :) tko, da dej še
frogi! kaj pa, če bi ti k si bolj priden en filmček posnel, a ? :) bi imeli zvočno in vizualno podlago :) hehehe
ijus!!! ja, pa sej !!! a ni to najbolj dobro, da lepo nabereš bezeg in sam narediš sok oz sirup??? mnjma mnjam... šebesa se reče, ne ? jaaaaaaaa, to je ful dobro :)
AJA!!! kaj sem dons slišala - osnovnošolci pa snifajo cedevito ali citronko Edited by mother earth - 02.Apr.2010 at 08:02 |
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
dupli
Senior Member Joined: 17.Nov.2007 Location: Cayman Islands Status: Offline Points: 1535 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
se strinjam, doma narjena šebesa - italia uno!
maš pa tudi v trgovini ga, sm lih teden nazaj šou u štacuno da kupim bilokjeri sirup, k nimam nikoli neč pr sebi za ponudit razen vode (ki je povsem vredu da se razumemo :)) in glej ga zlomka. ko sm prerešetaval polico z mojim ostrim in skoncentriranim vidom, sm naletu na bezgov sirup. kar nism mogu verjet (sem namreč težek psihični bolnik na bezeg) če se ne motim sem bil v mercatorjevi trgovini, proizvaja in polni pa ga J & P Karakal d.o.o. še neki glede nabiralništva: sem tudi bolnik na česen in vse kar je česnu podobnega in se to nedeljo odpravljam po čemaž. kaku je to dobro! |
||
...vsaj sendvič z mortadelo.
|
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
sanjski moški
v kolovški gmajni je ful čemaža... res... ga prav vohaš...
a kdo ve kaj kej čisti kri ? poleg koprive ? NUJNO! :)
aja ! kaj pa narediš s čemažem ?
Edited by mother earth - 02.Apr.2010 at 10:02 |
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
dupli
Senior Member Joined: 17.Nov.2007 Location: Cayman Islands Status: Offline Points: 1535 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
no, pa da še jst ki zapišem. naslednjo zadevo jem že 3 dni ker pač rad kuham večje količine
'piščančja obara' pol kila piščanca (jst k sm finoča sm vzeu file) vrečka suhih jurčkov nekaj beluši (ne vem, 5 kom.) četrt gomolja zelene (naribanga) poštena pest stročjega fižola 4-5 krompirjev 3 korenčke 2 bučki pol paprike peteršilj čebula česen belo vino kisla smetana jurčke splakneš in daš namakat v vodo za 10-20 min. tacajt v zadosti velik lonc na malo maščobe čebulo, par minut pražiš, pol leti notr piščanc narezan na poljubno velike koščke in mariniran vsaj 2 uri prej in korenje (ga dam kar ob mesu, k rabi največ časa da se zmehča). to pol neki časa mešaš da se meso lepo popeče, vržeš še nasesekljan česen za ki vem, pou minutke notr in zaliješ z deci beuga. pol pa leti še vsa zelenjava (razen paprike in peteršilja) in glive notr po občutku, pač tisto kar rabi več časa gre prej notr. vse to naj švoh vre (uno, vsake 5sec. en balonček :)) no ko se zdi da zdej bi pa počasi že blo, zafasaš še na drobno sesekljano papriko. pustiš še kakih pet minut, odstaviš in zadaš smrtonosni udarec s petršiljem. ko je že na krožniku, zamautaš notr še žlico kisle smetane. to je to pa ne pozabit še na 9 dcl vina, k ga je za spit... Edited by dupli - 02.Apr.2010 at 10:19 |
||
...vsaj sendvič z mortadelo.
|
||
dupli
Senior Member Joined: 17.Nov.2007 Location: Cayman Islands Status: Offline Points: 1535 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
ma jst čemaž ga podturim skor povsod. še na eurokrem bi ga dau...
v splošnem je svež za solato, namaze in juhe, vložen pa za omake. PiWi (naj se ti ob tej priliki zahvalim, ker tiste marelicefrutka res ne uporabljam veliko) mi je nekoč poslala eno e-knjigo, je notr kar nekej receptov s čemažem. lahko ti pošljem pa ne da ti postaja česen užiten :) |
||
...vsaj sendvič z mortadelo.
|
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
seweeda :) predsodki so tukaj zato, da jih razbijemo :) dej naredi en namaz za na kit sej bom mela hladilno torbo, po moje s sabo :) pa ne dat notr mesa, a prav :) |
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
white_as_hell
Groupie Joined: 02.Oct.2008 Status: Offline Points: 679 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
bi znal kdo naredit golaž iz veveričk?
v bistvu me zanima, če drži moja namišljena trditev "stara veverička - dober golaž" |
||
Guests
Guest Group |
Post Options
Thanks(0)
|
|
vasko, si me spomno na DIVJI ČESEN.
kdo to ve, kje kj to raste? so pr nas pač kaka rastišča, kjer bi nj to rastl al je to sam mediteranska rastlina (js sm ga nazadnje vidu na enem otočku zram Visa).... |
||
dupli
Senior Member Joined: 17.Nov.2007 Location: Cayman Islands Status: Offline Points: 1535 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
hmmm, zdej sm še bolj zmeden...
namreč eni pravijo čemažu divji česen. potem je tukaj še drobnjak (tudi divji), ki prav tako spominja na česen... pol ti praviš, da obstaja še ena tretja rastlina? |
||
...vsaj sendvič z mortadelo.
|
||
PiWi
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Location: Russian Federation Status: Offline Points: 6068 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
mah bah, jz sm pa dns spekla dve potici... +/- edina slashchica k se jo spravm delat... pa tku... jooooooooooj kaka sramota... jz neee znaaam veeeeeech pretvaaaarjatttt merskih enooooooootttt morm seko za kak test zhicat, da se mal uvezhbam... ahh, kaj marste vi k u shulo hodste... vsaj she kej znaste...
|
||
Verjeti! http://www.youtube.com/watch?v=smKeH_YEZX8&feature=related * http://www.youtube.com/watch?v=e4fUk5XhGGk * http://www.youtube.com/watch?v=y50GEFjKsZE *
|
||
Guests
Guest Group |
Post Options
Thanks(0)
|
|
piwi, baje da je potica itak najtežja stvar za znat prav spečit, tak da se ne sekiri
vasko - nevem kak zgleda čemaž, ma ta divji česen je zlo podobn običnemu česnu, s tem da se nabira ko je še steblo zeleno (še ne leseno) (da se ga lahk kako tretjino tut poje), pa kak meter je visok.... |
||
AmarNat
Newbie Joined: 26.Oct.2009 Location: Slovenia Status: Offline Points: 118 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
hm.. tale čemaž zgleda ku listi od šmarnice :D .. raste pa tut fabo ku se gre gor na rožnik zakrajam, smo ga rauno ta teden nabirale z anjo ko smo šle gor in mele teden čemaža tr ga poturile u use ku smo si kuhale zakon!
-bomu šli u akcijo ta tedn č bo sončk in čas.. a a ? |
||
JOŠ! :D
We must not allow other people's limited perceptions to define us! |
||
PiWi
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Location: Russian Federation Status: Offline Points: 6068 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
potem pa kar urno pot pod noge jutri... baje, da za nedeljo spet grdo vreme napovedujejo...
ma jz mislm, da duplo ve kaj je chemazh... mislim pa tudi, da se mi sanja o chem fabo govori... k smo bli mali smo se s tem "divjim chesnom" igrali v dolinci, ki je sedaj btw zasuta oziroma sluzhi garazhni hishi pod poslovnim objektom Krashkega zidarja... no, skratka, tist je res ku ena mala chebula/chesen in vsekakor ni podobno chemazhu, k so pach taki listki kot pravi AmarNat in rasejo bolj na "fajhtnih" koncih alla Dleto, ob Reki ipd... mi je pa zadnjich sodeluc pravu, da so ga tudi zhe zamenjali za neko drugo rastlinco, ki pa ni uzhitna... tako da malo pozornosti ne bo odvech.. jz sm se pa oborozhila s knjigicami o zdravilnih zelishchih na slovenskem in shofam bolj v to smer... chajchki, tintkure, ... cheprou roko na srce... ne vidim se kdajbom sebi dopustila chas, da bom shla zelishcha nabirat... :SSS aja, pa fabo, hvala... ma potica pa res ni tezhka za nardit... izi ko pasulj... meni so bolj ti vashi receptichi zastrashujochi... poglej recimo to pishchanchjo obaro... sploh ne vem kaj je to zelena :SSS da ne omenjam unih eksotichnih jedi alla frogy :S jajchkini pirini kosmichi - daznt ring a bel :SSS mi je pa ta nit silno vshech... sploh ne vem zakaj... tud uno oddajo kdo je pravi kuhar bulm ko kak siln kuharski navdushenec... aj ges, da mi je zanimivo gledat, brat magichne formule :PPP |
||
Verjeti! http://www.youtube.com/watch?v=smKeH_YEZX8&feature=related * http://www.youtube.com/watch?v=e4fUk5XhGGk * http://www.youtube.com/watch?v=y50GEFjKsZE *
|
||
Guests
Guest Group |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Te vrste zastrupitve so kar pogoste pri nas. "Divji česen ali čemaž (Allium ursinum) je pri sladokuscih cenjen kot začimba ali kot samostojna jed. V naravi se čemaževi zeleni listi pojavijo zgodaj spomladi na sončnih in vlažnih travnikih. Na istih rastiščih najdemo tudi močno strupen jesenski podlesek (Colchicum autumnale), katerega listi lahko spominjajo na čemaž. Zamenjave so pogoste predvsem preden vzcvetijo značilni čemaževi beli cvetovi. Pri nabiranju je zato potrebna previdnost, saj so zamenjave lahko usodne zaradi močnega strupa – kolhicina, ki ga vsebuje jesenski podlesek in je že v majhnih odmerkih smrtno nevaren. Listi obeh rastlin so si po obliki podobni. Pri ločevanju med obema rastlinama je za zanesljivo veljala ljudska modrost po kateri list čemaža v primeru dvoma zmečkamo med prsti pri čemer se razvije močan vonj po česnu. Vendar se prsti in dlani navzamejo čemaževega močnega vonja in kasneje metoda pri ločevanju ni več povsem zanesljiva. Zato moramo biti pozorni tudi na druge razlike med rastlinama. Listi čemaža imajo daljši pecelj in so po obliki bolj ovalni, podlesek pa ima med listi tudi značilno podolgovato kapsulo s tremi črnimi nitkami, ki vsebuje semena. Opozarjamo, da zamenjave niso redke. V Evropi so skoraj vsako leto zaradi njih opisani smrtni primeri. Tudi pri nas je v zadnjih letih prišlo do več zamenjav, en primer pa se je tragično končal." vir Edited by Tonckow - 03.Apr.2010 at 17:02 |
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
vir ne dela :)
dej, darja, postani zeliščarca dej... jst bi v teh dneh nujno rabila nekoga, ki se spozna na naravne zadeve in žavbe in... mah... nisem neki zadovoljna :/ ma bo :) tudi tako...
pa še sir, ki je bil namenjen kuskusu z jajčevci sem pojedla... joj, ta cheese addiction... sploh ne morem ven evo, če me od zdej kdo vpraša: na kateri drogi si ? na SIRU !!!
|
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
seba_incarnated
Newbie Joined: 19.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 457 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Na Slivnici rase veliko divjega česna, blizu oddajnika,... za čisto kri pa je baje naj travniški rj"gr"t.
Edited by seba_incarnated - 02.Apr.2010 at 22:53 |
||
http://www.myspace.com/incubationdeath
http://www.incubation.si/ http://www.facebook.com/pages/Incubation/111925898832567 http://www.reverbnation.com/incubation |
||
dupli
Senior Member Joined: 17.Nov.2007 Location: Cayman Islands Status: Offline Points: 1535 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
za kri sm naletel na peteršilj, žajbelj, regrat, sivka
|
||
...vsaj sendvič z mortadelo.
|
||
dupli
Senior Member Joined: 17.Nov.2007 Location: Cayman Islands Status: Offline Points: 1535 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
pol pa nč PiWi vremenarka. sobota je še neprimeren dan...slabe energije
|
||
...vsaj sendvič z mortadelo.
|
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
:) sem pa našla (za kri) še ognjič pa čemaž ... evo, recept...
ZELENI NAMAZ
zmešamo skuto, malo kisle smetane, nasekljan peteršilj in čemaž (no, ne vem, najbrž gresta okusa skupaj, a...)... namažemo na kruh ... to je to !
|
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
PiWi
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Location: Russian Federation Status: Offline Points: 6068 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
ja no, che mi je pa nona tako rekla... vsako jutro mi porocha vremensko napoved, k jo poslusha po radiju she v posli... no che ni glih na sporedu oddaja Kotichek za jezichek... pol morm poslushat razne slovnichne razlage :S
andrejcha sm zhe slishala za to, pa verjetno tudi jedla... fino... drgach pa 85 letni ata pishe, da je za chishchenje krvi dobr tudi chaj iz lushtreka... medtem ko gospa farmacevtka in kemicharka pravi, da je to bl diuretik... za kri je pa itak fajn tudi rdecha pesa... |
||
Verjeti! http://www.youtube.com/watch?v=smKeH_YEZX8&feature=related * http://www.youtube.com/watch?v=e4fUk5XhGGk * http://www.youtube.com/watch?v=y50GEFjKsZE *
|
||
PiWi
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Location: Russian Federation Status: Offline Points: 6068 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
ajaaa, a sm zhe povedala, da sm se vchjri tolk zasmilla moji materi, da mi je kupla elektronsko tehtnico... :PPP mislm, nona ma tehtnico za katero rabsh petletno sholanje da se seznanish z vsemi njenimi merskimi napakami in jo lah uspeshno uporabljash... skratka, IMAM SVOJO TEHTNICO :PPP pa taro zna tudi odbijat.. ohohoho
ajdi, lep daaaaan... pa upam, da duplo kljub slabi energiji gresh vsaj na en sprehod po solncu |
||
Verjeti! http://www.youtube.com/watch?v=smKeH_YEZX8&feature=related * http://www.youtube.com/watch?v=e4fUk5XhGGk * http://www.youtube.com/watch?v=y50GEFjKsZE *
|
||
Guests
Guest Group |
Post Options
Thanks(0)
|
|
mother dirt - te lahk samo vprašam, kok si pršla do vprašanja - kaj čisti kri? a to te lahk tak, ko da te boli glava, čutiš da maš kri umazano? al je vsaka kri pač nečista in je zdravo, če se jo sprot mal čisti? .. no, ne razumem čist
petra - ja ja ja |
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
tole mi že ene tri tedne hodi po glavi :) /ni off topic... je v razmislek kuharjem in kuharicam :) lahko glasbena podlaga pri kuhi, ipd. ... skratka ni vse tako kot izgleda na prvi pogled
Moving to the country, gonna eat a lot of peaches
I'm Moving to the country, I'm gonna eat me a lot of peaches I'm Moving to the country I'm gonna eat a lot of peaches Moving to the country I'm gonna eat a lot of peaches Peaches come from a can They were put there by a man In a factory downtown And if I head my little way I'd eat peaches everyday Sun-soaked bulges in the shade pesin sok! (mam en kvazi sokovnik)... sem le vedla, da je za vročino zbijat...
FABO mother dirt pa sej se lih pod tuš odpravljam, no !!!
Edited by mother earth - 03.Apr.2010 at 10:56 |
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
dupli
Senior Member Joined: 17.Nov.2007 Location: Cayman Islands Status: Offline Points: 1535 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
sprehod...mogoče kakega kratkega, tolko da se soba zlufta. sm bil prehlejen te dni, pa nism še najbulš, pa se raje izogibam zraku, se malo prehitro premika :)
res ne veš za zeleno? mogoče šelna pr vas... |
||
...vsaj sendvič z mortadelo.
|
||
Guests
Guest Group |
Post Options
Thanks(0)
|
|
AJDOVI ŽGANCI ???
sm jih kupo kr tak, pocen so bli, nikol še nism pripravlo, niti nevem kak bi se nj jedl (mestn pob)... sm jih nrdil z mojimi naj sestavini - že ohlajene popeko v ponvi z na kocke narezano slanino in ogrsko salama, česnom in čilijem , ma ni to to... pa ni to-to, nism najdo niti enga recepta k bi predlago kj druga kot popeko na ocvirkih.... ma kdo kako idejo ka nrdit z njimi da dobijo mal okusa? (sj ocvirki so kul, sam jih nimam, mam pa še pol porcije suhih žgancov za pripravit) |
||
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
hmmmm... men so sicer dobri že samo skuhani na vodi pa je to to (mmmm, okus po ajdi)... al pa še zelje zraven... ne vem... kar vem je to, da so zelo dobri z gobovo juho, samo to imaš več dela....
drugač pa za sanjin recept nisem mela več ne sira ne paradižnika (joj, požeruh... a sta lahko ti dve sestavini kdaj več kot 23 ur v hladilniku ), potem sem pa v eni kostrolci skuhala kuskus, v drugi potenstala melancna, vse skupaj zmešala, dodala sol in cury in meni je dobro
enkrat sva s sestro (ko smo bili še mali) kuhali ajdove žgance... pa je nastal en močnik, namesto žgancev... pol nisva bili ravno zadovoljni, pa sva dodali une pisane mišje drekce (ma da bi vsaj čokoladne, ne pa une pisane, k so kr neki)... po moje ni treba posebej poudarjat, da zadovoljstvo ni naraslo ob okušanju specialitete o, šit, kakšno je bilo to Edited by mother earth - 03.Apr.2010 at 14:51 |
||
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
Guests
Guest Group |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Evo, zdej dela: vir. :) (da se ne boste zagiftali s čemažovim look-alikom).
E, to mene tud ful zanima - kaj sploh pomeni "čistiti kri". Pa očiščevanje telesa nasploh - to mi ni niti približno jasno, je pa zlo in, zato me zanima. |
||
Post Reply | Page <1 34567 16> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |