metal kulinarika - recepti in ostalo |
Post Reply | Page <1 7891011 16> |
Author | |
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
še neki moram vprašat: sem vidla, da je še par zaprtih marel... bi jih dala v vodo, da se odprejo, pa jutri porabila, samo ne vem... bodo jutri dobre, če so bile nabrane včeraj ?
edit:
aha, sej zdej vem... sem dobila kolegico na telefon... pa bom kr napisala, mrde še komu prav pride... jutri bodo ok, ampak mnde jih ni fajn dajat v vodo, ker so potem ful prepojene, je boljše pustit v hladilniku, da se odprejo... če pa delaš omako iz njih, je pa boljše, da so zaprte, več okusa... ja, tko je rekla Edited by mother earth - 17.Sep.2010 at 15:40 |
|
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
|
jajčk
Senior Member Joined: 26.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1426 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pa če so zaprte jih lahko polniš, sam sn dans jedla te polnjene pa morn rečt da niso glih tuk dobre... :/ Aja, pa ni bil kruh(mati mi je narobe povedala) ampak gobice, česen, pa peteršilj. Za moj okus je blo preevč česna. :)
|
|
Bolje ispasti glup, nego iz avijona ^^
|
|
NuuX
Paranoid crew Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1070 |
Post Options
Thanks(0)
|
V posodo daš:
- olje - poper v prahu - čili v prahu - papriko v prahu - sol - tabasco V to "packarijico" namočiš svinjske kotlete. Kotlete daš na folijo. Na kotlet daš nekaj narezanega krompirja, paradižnik in čebulo. Vse skupaj preliješ z malo "packarijice". Folijo zaviješ. Da vse skupaj ne bi steklo slučajno ven, zaviješ še v eno folijo. Daš v pečico za 50 minut na 235 stopinj. Rezultat je OM NOM NOM mehko meso, da skoraj samo od kosti odstopi. Čebula je tako mehka, da se kar stopi v ustih. Mogoče bom naslednjič dal nekaj več krompirja. |
|
It's all fun and games until someone loses an eye. Then it's just fun you can't see.
|
|
opička
Newbie Joined: 06.Dec.2007 Status: Offline Points: 156 |
Post Options
Thanks(0)
|
Super je blo!
|
|
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
sodelavka mi je dala recept za ajvar pa papričkin namaz... zdele še raste kej ... aja, drugač mam pa rada tudi mađarsko solato, lih dons ponoč sem požrla pol kozarca ma če ni blo kruha :D (rumena paprika pa zenf sta glavni sestavini)... pa to je tko za par kozarcev... mnde...
-----
AJVAR SESTAVINE:
POSTOPEK: Narežemo vso zelenjavo in jo prevremo v raztopini NAMAZ IZ PAPRIKE SESTAVINE: 15 paprik POSTOPEK: Papriko in paradižnik očistimo semen in narežemo na kocke (1x1 cm), na kocke narežemo še čebulo. Česen nasekljamo bolj na drobno. Zavremo kis, vodo, sladkor in sol. Ko zavre, dodamo zelenjavo in kuhamo 10 - 15 minut. Nato precedimo in ohladimo. Olje in gorčico premešamo, da dobimo gladko maso, dodamo ohlajeni zelenjavi in vse skupaj dobro premešamo. Hladno polnimo v kozarce, pri tem pazimo, da ni vmes zračnih mehurčkov. -----
oboje sem poskusila in bilo je mnjam mnam mnjam :) ajvar bom naredila v soboto Edited by mother earth - 22.Sep.2010 at 11:12 |
|
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
|
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
mene pa nekaj zanima... ena tetica je rekla, da zmeša 1 kg medu, limonin sok iz 1,5 kg limon in dve žlici naribanega hrena... in potem to papca pozimi, vsak dan eno žlico... a pa je ok, da to stoji (menda ne v hladilniku, čeprav ne vem zakaj ne, ker je prišlo precej redko in pa še to... ja, ker je redko, zdej un nariban hren plava po vrhu in sploh ni lepo razporejen po celotni masi) tuk časa ?? a ni, da kakor ni dobro, da limonin sok ne stoji ful dolgo ? kako pa je s hrenom ? al je to kr ok tako, ker je zmešano z medom ? no, če lih kdo kej ve ma sem to kr naredila danes (poleg 30 litrov grozdnega soka jupiiiiii !!!), pa bom vidla kako bo, bi me pa vseeno zanimalo kako je kej s tem, če dlje časa stoji... naslednja misija: regratov sirup :)) no, ma je še daleč... bom rekla le... da trenutno nimam ničesar drugega omišljenega, nikoli pa ne vem kaj mi bo treščilo v glavo :) |
|
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
|
Guests
Guest Group |
Post Options
Thanks(0)
|
ČILI KAKAV!
- kak dobr čili (sušen, svež.... tist v prahu ne bo dal istga efekta) - mleko - kakav v prahu - med - jedilna čokolada čili date kr v kosu kuhat v mleko, da zavreje, precedite, dodate ostale sestavine v poljubni želji okusa/sladkosti... kok pa kj naša prebavila na to reagirajo pa jutr |
|
Mitja M.J.
Senior Member Joined: 18.Aug.2008 Location: Slovenija Status: Offline Points: 4868 |
Post Options
Thanks(0)
|
pa smo naredili tiramisu... ampak ne navadnega... raredili smo
MEGATIRAMISU
|
|
MacGyver je zakon!
|
|
Voith
Groupie Joined: 02.Mar.2008 Location: Kuwait Status: Offline Points: 836 |
Post Options
Thanks(0)
|
Hudo :)
Drgač pa šampinjoni s sirom ga sekajo. Priprava je izjemno enostavna, čimvečje šampinjone se okol obrne in not nariba sir, pol se jih da pa za x minut v šporhet. zgleda pa pol to nekak tko: Edited by Voith - 15.Nov.2010 at 11:45 |
|
|
|
Sanja
Newbie Joined: 29.Feb.2008 Location: Norway Status: Offline Points: 264 |
Post Options
Thanks(0)
|
Zdej bo čas za vinski šato/šodo!! Pozna kdo to?
|
|
Guests
Guest Group |
Post Options
Thanks(0)
|
ni nek jaki recept to zdj, če pa mate 3 minute in koga na kavi, pa bi radi ponudl več ( :D ) , lahk nrdite ....
BANANIN KAPUČINOOOO v mrzlo MLEKO naseckate BANANO in začnete mal pokuhavat pa umes peštat banano. dodate MED po želji, ko mleko zavreje, mešate, peštate, uno treče, poberete peno dol (lahk tut s paličnim mešalnikom zmixate) in date čez skuhano KAVO.... lahk pa tut brez kave |
|
pestilence.
Senior Member Joined: 23.Jan.2009 Status: Offline Points: 2465 |
Post Options
Thanks(0)
|
Zveni QL. Treba probat.
|
|
"En dan se mi bo strgal vse bom pustu in bom šu." Janez Zmazek-Žan
|
|
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
ma bom kr semle dala :)
v teh dneh hodi naokoli vse polno voščil... tale recept mi je bil kar simpatičen (govindas; to je vegi restavracija, zato je kuharske sorte :)))
Vzemite 12 mesecev, prav skrbno jih očistite zagrenjenosti, strahu, laži in pohlepa. Vsak mesec razdelite na 30 ali 31 dni, tako da bo zaloga zadoščala natanko za eno leto. Potem pripravite vsak dan posebej - iz enega dela delo in iz dveh delov veselje. Dodajte tri zvrhane žlice optimizma, čajno žličko potrpežljivosti in zrnce razumevanja. Nato dodobra prelijte vso maso z ljubeznijo. Pripravljeno jed okrasite s šopkom majhnih pozornosti in jo vsak dan servirajte z nasmeškom.
|
|
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
|
riry
Groupie Joined: 01.Dec.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 577 |
Post Options
Thanks(0)
|
iiii, lepo
|
|
Katana
Senior Member Joined: 25.Dec.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1838 |
Post Options
Thanks(0)
|
Dons sm spekla mini tortico v obliki srčka.. Nismo je še probal..
Narjena je pa iz ostale mase za mafine. Ko je bil spečen sm ga prerezala na pol in namazala v sredini s stopljeno čokolado, dala skp, namazala s kremo in potresla z mrvicami. En srček je doma narjen iz marcipana, drug je pa kupljen, iz čokolade. |
|
Lejla
Groupie Joined: 25.Dec.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 516 |
Post Options
Thanks(0)
|
Lepo :) zgleda k kupljen :)
|
|
Katana
Senior Member Joined: 25.Dec.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1838 |
Post Options
Thanks(0)
|
Hvala :D
|
|
plecocicho
Senior Member Joined: 29.Jun.2008 Location: Azerbaijan Status: Offline Points: 1521 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ve kdo, ce lah rizev pair kuhas? jaz bi namrec naredil nekaksne mesne ali pa taudi zelenjavne cmoke iz tega. Pa se eno vprasanje: ve kdo kje se bi dalo kupiti prave koruzne tortilje?
|
|
Following our will and wind we may go where noone has been
plekokiko |
|
Katana
Senior Member Joined: 25.Dec.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1838 |
Post Options
Thanks(0)
|
Prvo ne vem, drugo pa v maxiju al nami?
|
|
PiWi
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Location: Russian Federation Status: Offline Points: 6068 |
Post Options
Thanks(0)
|
da ne bomo zmjr sam shoto s teranm pili, kdr smo shvoh :PPP
JAJCHNI KONJAK - PREVERJENO DOBER :PPP 200 g sladkorja v prahu 5 rumenjakov 0,5l mleka 1/8 finega vinskega cveta ali konjaka Sladkor v prahu meshaj v skledi z rumenjaki, da naraste. Prilivaj prav polagoma zavretega, a pohlajenega mleka ter dodaj vinskega cveta ali konjaka. Posodo pokrij. Ko pene izginejo, vlij konjak v steklenico, ki jo dobro zamashi. |
|
Verjeti! http://www.youtube.com/watch?v=smKeH_YEZX8&feature=related * http://www.youtube.com/watch?v=e4fUk5XhGGk * http://www.youtube.com/watch?v=y50GEFjKsZE *
|
|
Katana
Senior Member Joined: 25.Dec.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1838 |
Post Options
Thanks(0)
|
Da ne bom OT v fotke dobrih. Evo, sm nardila, s tem, da sm dodala koščke čokolade in banane. :D ful je dobr. |
|
Sanja
Newbie Joined: 29.Feb.2008 Location: Norway Status: Offline Points: 264 |
Post Options
Thanks(0)
|
Js sm tud probala in je kr dobro.. ampak nujno not dat koščke čokolade.
|
|
Kali
Senior Member Joined: 18.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 3415 |
Post Options
Thanks(0)
|
k pa če nimaš mikrovalouke?? predvidevam da daš v pečico pa pečeš mau več k 3 minute :D
|
|
Iz Teme smo prišli, v Temo se vrnemo
|
|
Katana
Senior Member Joined: 25.Dec.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1838 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pol pač nardiš po normalnem receptu :D Al greš pa k sosedu, k ma mikrovalovko, za 5 min ;)
|
|
Sanja
Newbie Joined: 29.Feb.2008 Location: Norway Status: Offline Points: 264 |
Post Options
Thanks(0)
|
Al pa si kupiš mikrovalovko:D
|
|
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
mikrovalovka |
|
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
|
pestilence.
Senior Member Joined: 23.Jan.2009 Status: Offline Points: 2465 |
Post Options
Thanks(0)
|
ma ti res ne veš Meni je mikrovalovka pozitivno spremenila življenje |
|
"En dan se mi bo strgal vse bom pustu in bom šu." Janez Zmazek-Žan
|
|
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
meni pa moja pokojna stara mama in ata :) |
|
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
|
Kali
Senior Member Joined: 18.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 3415 |
Post Options
Thanks(0)
|
domača varjanta mehiške hrane:
1. piščančje fileje narežemo na mjhne koščke, začinmo mesek in ga prepražmo zravn čebule, damo mau česna omakco nardimo iz kisle smetane, loh kej jogurta, sojina omaka, začimbe po želji, 4 topljeni trikotni sirčki, mau naribanga jošta..če je pregosto damo mau vode, če je preredko pa mau moke tortilije nafilaš s piško, daš koruzo, papriko, omako, karkol ti pade na pamet še...pa za ene 5min u pečico 2. nadev iz čebule, česna, mletga mesa, mau vinčka, gobice, koruza, paprika, paradižnikova mezga...zavoješ, daš u pekač, čez načo pa u pečko :) |
|
Iz Teme smo prišli, v Temo se vrnemo
|
|
PiWi
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Location: Russian Federation Status: Offline Points: 6068 |
Post Options
Thanks(0)
|
kdo je vidu vchjri chulka v kuharski oddaji? :DDD kumi chakam, da ga vidm kuHAT!
|
|
Verjeti! http://www.youtube.com/watch?v=smKeH_YEZX8&feature=related * http://www.youtube.com/watch?v=e4fUk5XhGGk * http://www.youtube.com/watch?v=y50GEFjKsZE *
|
|
Sanja
Newbie Joined: 29.Feb.2008 Location: Norway Status: Offline Points: 264 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pečen riž za 2 osebi
200g Basmati riža 2 jajci por piščančje prsi začimbe kikoman skuhaš riž v voku spečeš na trakce narezana piščačja prsa, dodaš na kolobarje narezan por, začiniš kukr ti paše, ko je pečen daš v eno skledo na topl.. v voku spečeš razžvrklana jajca, daš not čikna +por in ohlajen riž. dodaš mal soje, še mal popečeš in voila! |
|
Katana
Senior Member Joined: 25.Dec.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1838 |
Post Options
Thanks(0)
|
Upam, da bom kdaj znala tok lepe stvari delat! Vir No, pa tut probat se jih ne bi branla... :P
Mafini Torta :D Edited by Katana - 24.Apr.2011 at 01:28 |
|
Sanja
Newbie Joined: 29.Feb.2008 Location: Norway Status: Offline Points: 264 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ja pa faaak, upam, da mi kdo speče Gruffalo torto drug mesc za rd.
|
|
Katana
Senior Member Joined: 25.Dec.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1838 |
Post Options
Thanks(0)
|
Hihihi... Lahk ti jo jst, sam ne bo tok lepa :P
|
|
Sanja
Newbie Joined: 29.Feb.2008 Location: Norway Status: Offline Points: 264 |
Post Options
Thanks(0)
|
Dej!!:D
|
|
Guests
Guest Group |
Post Options
Thanks(0)
|
SLADEK PIRE S ČVAPI
1 do 2 sladka krompirja 2 skoledice namočene rjave leče (tut nenamočena je uporabna, ampak slabša) korenček svež peteršilj, curry, sol, oljčno olje zdenka sir, 2, 3 zenf masa za čevape ---------------------------------- v vodi kuhate lečo slabe pol ure, pol dodate na kocke narezan sladek krompir in korenček ter začimbe... vode nj ne bo preveč. recimo tok da sestavine ne gledajo vn iz lonca... ampak tut da na podnu ne plavajo :) skuhate tok, da se da speštat (sladek krompir je kuhan ful hitrej ko normaln) , dodate žlico zenfa in kocke toplenga sira in pokuhate da rata pire (ko se ohladi se precej strdi, tak da previdno; je pa tut hladno ful dobr!) postrežete s čevapi al bilokakim drugim piknik mesom ... Edited by FABO - 27.Apr.2011 at 14:51 |
|
opička
Newbie Joined: 06.Dec.2007 Status: Offline Points: 156 |
Post Options
Thanks(0)
|
Uuuu, leča, zakon. Js sem jo tud spet odkrila pred kratkim, jo mam kot prilogo zravn česarkol al pa kr v solato npr.: bučka narezana na koščke in popečena skup s kuhano lečo, kis olje sol pa par začimb.
|
|
PiWi
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Location: Russian Federation Status: Offline Points: 6068 |
Post Options
Thanks(0)
|
matr fabo, ti s za ozhent jz nch ne ustvarjam zadnje cajte... kokosove kroglice, sldk kruh, pa tako... klasika... mam u obdelavi bunkrje, pa ni cajta za kuho :PPP
|
|
Verjeti! http://www.youtube.com/watch?v=smKeH_YEZX8&feature=related * http://www.youtube.com/watch?v=e4fUk5XhGGk * http://www.youtube.com/watch?v=y50GEFjKsZE *
|
|
mati zemlja
Senior Member Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
|
jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!! fabo je direkt za oženit !!! :)))))))) sem lih prišla povedat: hvala fabo, da si me seznanil s čemaževim pestom lani ! ejjjj !!! veš kuk kozarčkov sem letos vložila jupiiiii !!! /fabo, to je definitivno kompliment, da se ne bomo narobe razumeli ! / zdej prihaja bezeg... regrat sem pa zamudla nekako... bom naslednje leto... pol pa une bezgove kuglce, to se moram malo podučit... aha...
aha, ti darja, si bolj za sladko kuharijo ?? sem bolj za slano (razen, ko življenje postane tako grenko, da si ga moram začinit s sladkorjem lih včeraj sem fotru iz hladilnika pojedla kar je imel ... kinder bueno, ferero, rafaelo... mi je bilo žal, ker ni zanj nič ostalo, ma sem mu rekla `ma dej, če je vse v kurcu, kva čem` )
upam, da me sodelavkin koruznik drugo leto popelje v očarljivi svet nabiranja divjih špargljev :))) ob šestih zjutraj od doma !! ta dam ta dam...
kakšen recept mogoče? ma nisem se nič novega naučila kuhat v tem letu dni al kolko :PPPP
|
|
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
|
(((OdiumNostrum
Senior Member Joined: 29.Nov.2007 Status: Offline Points: 3115 |
Post Options
Thanks(0)
|
zakoon...ček it! |
|
Norther
Senior Member Joined: 16.Nov.2007 Location: LA Status: Offline Points: 1513 |
Post Options
Thanks(0)
|
Kooooooooooooooooooooook zakon
|
|
Beer sells...........and I'm buying
|
|
Katana
Senior Member Joined: 25.Dec.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1838 |
Post Options
Thanks(0)
|
Mmmm zgleda ful dobr!
|
|
Guests
Guest Group |
Post Options
Thanks(0)
|
doma poln frižider neke dobre domače skute, pecivo pečejo babe, ka nrdit z njo... ?
... SKUTINI NAMAZI! res nora stvar, sploh v času svežih začimb in zelenjave, hitro prpravlena in multifunkcionalna ( za na kruh, pašto, rižoto...) osnova: -skuta -malo mleka -sol pol pa pač daš zram fajn naseckane začimbe al pa zelenjavo k ti je ljuba in z vilco v skledi tenstaš da nastane homogena zmes :) par idej: ČEBULNI -male vijolčne čebulce al pa bela čebula -olivno olje -poper ČILIJEV -sveži in suhi čiliji -sladka rdeča paprika v prahu -olivno olje Z GORGONZOLO -gorgonozola -svež origano -svetujem da mleko mal (mal!) pogreteje na mlačno Z OREHI -do belga oluščeni naseckani orehi -curry -namest soli lahk tut med Edited by FABO - 15.May.2011 at 21:35 |
|
Guests
Guest Group |
Post Options
Thanks(0)
|
ijus (tm) pizza of sodoma and gomora. pizza of hell and doom!
testo: - moka 400 - moka 500 - kvas - zelenjavna jušna kocka - voda - rastlinska margarina preliv: - pelati - paradižnikova brozga - ketchup - origano - poper nadev: - šunka - pasja radost - domača kobasica, slavonska - paprika - paradajz - olive - jajca peka: 20 minut na 150, 5 minut na 200, da se zapeče. slika: |
|
Stock
Newbie Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 440 |
Post Options
Thanks(0)
|
Nekje v ameriki imajo ta carizem; HEART ATTACK GRILL: http://www.heartattackgrill.com/
Tole strežejo: Strežejo ti pa take tetice Kdo bo kaj takega pri nas odprl ? Edited by Stock - 19.Jul.2011 at 18:27 |
|
Monxster
Newbie Joined: 24.Aug.2008 Location: Slovenia Status: Offline Points: 356 |
Post Options
Thanks(0)
|
ijus, wherez tha cheeze?
|
|
Guests
Guest Group |
Post Options
Thanks(0)
|
at the local store!
|
|
jajčk
Senior Member Joined: 26.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1426 |
Post Options
Thanks(0)
|
Sma z Lunikom enkrat dokumentarc o tem gledla, pa majo v fastfoodih kr zdravnika, če koga stišne fršlok :D |
|
Bolje ispasti glup, nego iz avijona ^^
|
|
(((OdiumNostrum
Senior Member Joined: 29.Nov.2007 Status: Offline Points: 3115 |
Post Options
Thanks(0)
|
Atheist
Paranoid crew Joined: 16.Nov.2007 Location: Isle Of Man Status: Offline Points: 8756 |
Post Options
Thanks(0)
|
Koje budale...njih bi zmlel v unih nagnusnih ameriških klavnicah, kjer koljejo živali, ki končajo v teh nagnusnih burgerjih...
|
|
Post Reply | Page <1 7891011 16> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |