Paranoid Metal Webzine Homepage
Forum Home Forum Home > Koncerti > Napovednik
  New Posts New Posts RSS Feed - 2011/10/05 - REGULAR ORDINARY SWEDISH PROG ROCK @ Gromka
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

2011/10/05 - REGULAR ORDINARY SWEDISH PROG ROCK @ Gromka - Event Date: 05.Oct.2011

 Post Reply Post Reply
Author
Message
Person-man View Drop Down
Organizator
Organizator
Avatar

Joined: 26.Nov.2007
Location: Isle Of Man
Status: Offline
Points: 5106
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Person-man Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Calendar Event: 2011/10/05 - REGULAR ORDINARY SWEDISH PROG ROCK @ Gromka
    Posted: 27.Aug.2011 at 13:36


Če vaš koledar še vedno kaže leto 197x (0<x<9) in so vaši subjektivni receptorji prijetnosti odzivni na rock tega obdobja, potlej bo ta koncert še preveč za vas. Za uvod pa doza pristnega slovenskega funka.


Dead Man - http://www.myspace.com/deadmansweden


Leta 2002 nastali Dead Man so eni izmed psihedeličnih folk rock bandov v stilu 70ih, ki imajo svoje korenine v glasbenih skupinah, kot so Norrsken, Graveyard in Witchcraft. Aprila so kot headlinerji nastopili na Blue Soul festivalu v Nemčiji, kjer so bili ljudje tako navdušeni nad koncertom, da so grozili z nuklearno vojno, če se ne vrnejo v Evropo (okej, to ni res). Dead Man so grožnjo, ki sem si jo za potrebe promocije izmislil, vzeli resno in se jeseni vračajo na dvotedensko turnejo (to pa je res). Njihova glasba (katero lahko slišimo na do sedaj dveh izdanih albumih pri Crusher Records) je mešanica progresivnega psihedeličnega in folk rocka. Kristofferjeve izjemne vokalne sposobnosti pa primerjajo z vokalisti kot so Shannon Honn (Blind Melon) in Chris Cornell (Soundgarden).

The Chuhapuhas - http://www.myspace.com/thechuhapuhas


The Chuhapuhas so nastali leta 2010, ko so se prvotni trije člani srečali na jamu in v trenutku občutili povezavo. Že na prvi skupni vaji se je jasno pokazala eklektična smer - funk, blues, soul, jazz. A v njihovo igranje se občasno priplazijo tudi vplivi rockabillyja, gospela, bossa nove in celo punka. Kmalu so našli pevko, ki ji mešanje modernega z retro vplivi ni tuje in skupina se je povezala in podala na koncerte. S prihodom saksofonista je celoten zvok dobil novo dimenzijo in zadihal s polnimi pljuči.
S coverji pokrijejo širok razpon izvajalcev - Stevie Wonder, Sam & Dave, Jamiroquai, Dusty Springfield, Moloko, Peggy Lee itn; a imajo na zalogi tudi kar nekaj avtorskega materiala, s katerim se bodo kmalu podali v studio k snemanju svojega prvega albuma.
Njihov cilj? Združiti vse, kar ima groove!

FB event
Dead Man
The Chuhapuhas

Dajte malo te zadeve preposlušat na MySpacu :D
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop DownThis page was generated in 0,141 seconds.