Paranoid Metal Webzine Homepage
Forum Home Forum Home > Koncerti > Napovednik
  New Posts New Posts RSS Feed - 2011/12/9 Premonition 13 (USA), Entheogen
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

2011/12/9 Premonition 13 (USA), Entheogen - Event Date: 09.Dec.2011

 Post Reply Post Reply
Author
Message
eMCePlac View Drop Down
Organizator
Organizator


Joined: 19.Sep.2011
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote eMCePlac Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Calendar Event: 2011/12/9 Premonition 13 (USA), Entheogen
    Posted: 07.Oct.2011 at 17:04
eMCe plac v sodelovanju z Buba Booking & Promotion in Društvom Špil predstavlja: Novo atrakcijo doom legende: Scott-a "Wino" Weinrich-a (Hidden Hand, Shrinebuilder, Spirit Caravan, Saint Vitus, The Obsessed): Premonition 13 s predskupino Entheogen

Like Black Sabbath? Check this out...

PREMONITION 13

Glasbeno izražanje Scotta “Wino” Weinricha spadajo že med legendarna. V imenih so to: The Obsessed, Saint Vitus, Spirit Caravan, The Hidden Hand, Shrinebuilder, Adrift…

Po zadnjih akustični izkušnji z Adrift, se je Wino s Premonition 13 vklopil nazaj, tako v ojačevalec, kot tudi v full-band format. Premoniton 13 kot glasbena ideja izvirajo iz 20 let starih jam sessionov, ko je Wino prvič srečal kitarista Jim “Sparky” Karow-a. Wino pravi:,, Jima poznam že 20 let. Njegova žena je bila prva menedžerka od Obsessed. En dan sva skupaj igrala kitare in imela zelo dober pogovor okoli magnetizma. Našla sva tudi skupno ljubezen do srednjeameriških stvari in antičnih kultur. Tako sva jamala skupaj 15, 20 let, samo jaz in on, brez bobnov ali česarkoli.

Tako sva začela serijo neformalnih jamov na Jimovem posestvu v Kalifornjiski puščavi, na prostoru, kjer je nekoč živel Aldous Huxley, avtor knjige Krasni novi svet in LSD entuziast. Ta srečanja so sčasoma postala sognwriting srečanja in pridružila sta se nama bobnar Matthew Clark iz Ostinado in bivši basist skupine Meatjack, Brian Daniloski.”

Začeli so igrati pod imenom Premonition, ampak internet jim je pokazal, da obstaja že kar nekaj skupin s tem imenom, zato je Wino predlagal, da dodajo imenu še številko 13, kot eno izmed njegovih najljubših številk. “13 je v bistu zelo pozitivna številka, a narobe razumljena skozi zogodovino,” pravi Wino.

Istoimenski prvenec posnet v studiju RTX kitarista Briana McKinley-ja v Costa Mesi, Kalifornija, zapelje Wino-ta tako v stare kot v nove teritorije. “To je moj prvi bend z dvema kitaristoma po Shrinebuilder, ampak ta bend nosi v sebi tudi mala humorja, tako da ni tako resno kot so bile moje prejšne stvari. Po drugi strani, pa še vedno kritiziramo zarote, negativne vplive nadzora in vse stvari, ka nas motijo in se nam zdi vredno protestirati glede njih. “

Glasbeno so Premonition 13 blizu Black Sabbath, King Crimson pa tudi The Hidden hand, ki jih Wino imenuje kot referenčno točko za ta bend.

SCOTT “WINO” WEINRICH – Kitara/vokal
JIM KAROW – Kitara
MATTHEW CLARK – Bobni

Premonition 13 - Switchourse
Premonition 13 webpage

HE CANYON OBSERVER

The Canyon Observer je petčlanska osrednjeslovenska zasedba, ki se zateka predvsem k post-metalskemu zvoku, a ga para na svoj način z eksotičnimi oznakami kakršni sta sludge in atmosferični noise. Letos so prvi koncert odigrali kar pred sorodnimi Russian Circles v soboškem MIKK-u, drugega pa pred prav tako sorodnim bendom Rosetta v ljubljanskem Orto baru. Nase so opozorili tudi z enodnevno predelavo Nirvaninega Territorial Pissings, ki je ob 20. obletnici albuma Nevermind zajel letni oder Gala hale.

Zdaj je bend prvo dozo svojega muziciranja zapakiral v EP naslovljen Chapter I: The Current of Her Ocean Brings Me to My Knees. Mini album je pri založbi Kapa izšel 20. oktobra in prinaša prve štiri studijske posnetke The Canyon Observer. Izdaji je sledila turneja z gornje radgonskimi Y. Pot jih je peljala prek Čakovca in Zagreba do Beograda, pa prek Makedonije in Bolgarije nazaj v domače kraje.

Web: http://thecanyonobserver.tumblr.com
EP: http://kaparecords.bandcamp.com/album/the-current-of-her-ocean-brings-me-to-my-knees
YT: http://tinyurl.com/5v27pjež
Kapa: www.kaparecords.com

ENTHEOGEN

Pred približno 4 leti, so fantje iz stoner rock skupine MG Pistol Rock in math/post rock skupine Imakandi združili svoje moči in se odločili, da stopijo na skupno ustvarjalno pot in začeli vaditi. Proces ustvarjanja je bil zelo dolg, kar je posledica mnogoterih razlogov, kot so, uglaševanje različnih glasbenih pogledov, študij v tujini ipd. Po štirih letih zorenja in gigabajtih posnetega jamanja in ustvarjanja, so fantje končno pripravili material za svoj prvenec, z naslovom Moons of Jupiter, ki ga nameravajo posneti v prvi polovici 2012.

Moons of Jupiter je tematski album, ki se navezuje na misijo, ko je raketoplan Galileo (poimenovan po prvem opazovalcu Jupiterjevih lun Galileo Galilei-u, ki je svoja opažanja opisal že leta 1610 v knjigi Siderius Nuncius) krenil na svojo pot od zemlje proti plinastem orjaku. Glasba je stilsko dokaj različna od komada do komada, a ima neko osnovo v math/sludge-u in ne vsebuje vokalov (razen nekaj besedila v matrici). Čutijo pa se vplivi skupin kot so Neurosis, Meshuggah, Pelican, Alice in Chains.
Zasedba:

Matic – bobni
Sergej – bas kitara
Matija – kitara
Matej – kitara, matrica

Entheogen (facebook)

Edited by eMCePlac - 27.Oct.2011 at 12:58
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop DownThis page was generated in 0,111 seconds.