Paranoid Metal Webzine Homepage
Forum Home Forum Home > Ostalo > Ostalo
  New Posts New Posts RSS Feed - O konoplji in drogah nasplošno
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

O konoplji in drogah nasplošno

 Post Reply Post Reply Page  123 15>
Author
Message
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 10628
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: O konoplji in drogah nasplošno
    Posted: 11.Dec.2013 at 10:51

živeli,


ves info na tem naslovu:

http://sksk.si/


dans je še čas do 18:00, da se zglasite na upravnih enotah in oddate podpis za obravnavo treh predlogov zakona. ne manjka več veliko do 5k podpisov. urugvaj je legaliziral proizvidnjo, uporabo pa že kar nekaj ameriških držav. stvar se mora zakonsko uredit, glede na to da je obstoječi zakon totalno kontradiktoren (kot tudi vsi ostali, zato pa je tko kot je, 10 pravnikov, 10 različnih strokovnih mnenj). 


da se da možnost raziskavam, da se odpre nova-stara oblika zdravljenja za kronične bolnike in da se ne zmeče pol miljarde evrov letno za pregon mulcev, ki si po odpisanem izpitu v petk zvečer pržgejo eno žberlo. 

hvala. Edited by frogstomp - 24.Jan.2014 at 13:14
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 10628
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11.Dec.2013 at 11:42
po neuradnih podatkih je zbranih okoli 4100 podpisov. še cel paranoid forum pa smo tm :)
Back to Top
Guests View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guests Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11.Dec.2013 at 14:24
zakaj se to gre - dj mal več povej. Men se ne da na občino LOL

a tu gre za olje, al pač zato, da teb ne bo več treba od čefurjev albanske trave kupvat za v rizlo?
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 10628
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11.Dec.2013 at 14:38
par misli, ki so se osnovale na predavanju o konoplji prejšnji tedn.

V kranjskem Trainstation squatu se je v prejšnji četrtk od 18h pa do 22h ponudila odlična priložnost za podrobnejše seznanjenje s celotno zgodbo okoli kontroverzne zeli, ki jo poznamo pod imenom marihuana, kanabis, trava, ali zadnje čase popularno, preprosto rečeno "prijateljca".

Za mnoge le opojna bilka, celo začetniška droga, ki vodi v hude odvisnosti od trših drog, pa za obiskovalce dotičnega sestanka predstavlja vse prej kot to. Rdeča nit predavanja je bila namreč zdravljenje kroničnih bolezni kot so rak in diabetes z uporabo olja, mazil, svečk ter drugih derivatov te zelo vsestranske rastline. Ob spremembi zakonodaje se namreč odpira cel spekter industrijskih in prehrambenih možnosti, saj se marihuana koristi za izdelavo papirja, služi kot gradbeni material, tkanina in še in še. Med drugim pa smo se dotaknili tudi varnosti uporabe marihuane v prometu, ter tako celostno zaobjeli pojavnost uporabe v modernem svetu in njeno interakcijo z okoljem.


V gorenjski prestolnici so se okoli 50 glavem občinstvu predstavili člani SKSK (Slovenski konopljin socialni klub), skozi glas vsakega izmed treh predstavnikov pa smo lahko izvedeli vse od zgodovine rastline, ki sega v začetek kamene dobe, vloge v prehrani in industriji, osrednja oseba pa je Jaka Bitenc, ki tako sebi kot mnogim bolnikom, predvsem tistim, ki jih je klasično zdravstvo že odpisalo, pomaga do zdravljenja z izdelavo olja, ter pri tem žanje zavidljive uspehe.

Naključni obiskovalec bi pomislil, da bo v notranjosti prostorov srečal pretežno "zadetkarsko" mladino, a bi marsikoga s takšnimi mislimi struktura občinstva šokirala. Glavnico obiskovalcev je namreč predstavlalo regijsko raznoliko poslušalstvo srednjih let - nekaj takega, kar bi sicer prej srečal v gledališču. Doberšen delež teh so namreč predstavljali bolniki, ki so že v aktivnem procesu zdravljenja z derivati marihuane, za mnoge rešilno bilko življenja, s katero so se srečali po tem, ko je konvencionalna medicina od njih roke že dvignila.

Zbrani obiskovalci se z znanjem, ki ga je ponujalo društvo SKSK kar ni in ni moglo nasititi. Videti osivelega brkatega moškega, ki z dvignjeno roko večkrat vstane z natančno artikuliranim vprašanjem o uporabi in vzreji, ter si nato vestno zapisuje informacije v beležko je naravnost nepopisno - stopnja konsenza med mlajšimi in generacijo, ki je šla skozi najhujšo indoktrinacijo in demonizacijo omenjene rastline je nepopisna. Med rekreativnimi uporabniki in tistimi, ki jo uporabljajo v zdravstvene namene ni bilo čutiti nobene distance, še zlasti, ko smo se družno in brez sramu zavili v aromatično meglico.

Kdor je bil do tega trenutka skeptičen je lahko priložnost izkoristil za pogovor z ljudmi, ki jih to najbolj zadeva, torej z bolniki, ki so lahko iz prve roke poročali o svojih rezultatih in izkušnjah. Žalostno je, da so zaradi skrbi za lastno zdravje podvrženi pregonu roki pravice. Zakonodaja namreč takšnega početja ne odobrava in tako ljudi sili, da hodijo po robu črke zakona.

Poleg informativnega dela pa je bil cilj predavanje tudi, da se v Sloveniji področje uporabe marihuane zakonsko uredi v prid uporabniku. Na vseh upravnih enotah se namreč zbirajo podpisi predlogov treh zakonov,

Predlog zakona o samozdravljenju
"o samozdravljenju"
586

Predlog zakona o konoplji
"o konoplji"
587

Predlog zakona o osnovnem bivanju
"o osnovnem bivanju"
588

s katerim državljani ob uporabi nebi bili več podvrženi pregonu, dobili bi pa tudi pravico lastne vzreje. Vse prednosti legalizacije in zakonske ureditve so navedene v čez sto strani obsegajoči knjigi "Predlog zakona o konoplji", ki se jo je dalo kupiti tudi na samem predavanju. Podobno kot v času prohibicije alkohola, tudi prepoved trgovanja z marihuano daje krila razcvetu črnega trga. Detaljno so opisani tudi učinki ameriške vojne proti drogam, ki opisuje kako so zapori v ZDA polni perspektivnih študentov, ki so bili za sedem let zaprti zaradi enega samega zvitka marihuane.

Factbox:
Strah. Dočim je mlajši del obiskovalcev že podpisal vse tri predloge zakonov, pa je starejša generacija izrazila dvom in bojazen, da se bojijo za svojo službo in otroke. Izrazili so nezaupanje predvsem do lobijev v zdravstvu, ki naj bi po prepričanju uporabnikov bili eden izmed vodilnih pri ohranjanju statusa in podobe marihuane kot nevarne, zdravju škodljive droge, čeprav najnovejše raziskave kažejo ravno obratno.


Factbox 2:

Jaka Bitenc, zdravilec, celo samaritanec, pravi, da si do nedavnega sebe ni predstavljal v takšni vlogi. V to je bil na pl prisiljen iz protesta ob trku z neresnicami konvencionalnega zdravstva. Sam namreč trpi za hudo obliko diabetesa, ob uporabi konoplje pa je pri sebi opazal bistvene zdravstvene izboljšave. Od tedaj pomaga bolnikom, ki so jim zdravniki napovedali smrt. Videl je primere, ko so ob konzumaciji olja izginile metastaze na želodcu in možganih, ter človeka, ki je dobesedno izkašljal dober del pljučnega tumorja. Njegova opažanja potrjujejo tudi znanstvene raziskave.

Več o društvu in njegovih namenih si lahko preberete na spletni strani: http://sksk.si/
Edited by frogstomp - 11.Dec.2013 at 14:38
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 10628
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11.Dec.2013 at 14:46

ker se ti ne bo dal prebrat na kratko:

dela se na tem, da se uskladi zakonodajo, da ne bo več preganjala uporabnikov, istočasno pa da se lahko goji doma manjše število bilk in da ima človek pravico do samozdravljenja. 


ko sm klicu inštitut utrip, so ubistvu za isto sceno z eno razliko: prijateljice nebi prepustili prodaji na trgu ampak naj bi imela država monopol.. in naj bi se farmacija ukvarjala z predelavo v zdravila.. kar je men isti bullshit kot je obstoječe stanje skor.. finta vsega tega je, da se lobistom nad zdravjem uzame moč. sam sm v času spoznal kar nekaj ljudi, ki zdravijo s tem oljem in sm tud sam vidu na ljudeh bistvene izboljšave. finta je v tem, da imamo vretenčarji endokanabinoidni sistem že v sebi (in to je prav znanstvena zagonetka: kako je mogoče, da imajo to razvito že primitivni organizmi, ki naj bi se pojavil tisočletja pred nastankom canabisa...).. no, da ne odvižam preveč, sestank v trainu mi je bil nor.. sploh pol ko si mi rakavi bolniki začel kazat svoje napredke, govorit svoje zgodbe.. in motat debele žberle istočasno.. nism si mislu da bom to kdaj vidu :)

Back to Top
Chestbl00d View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 25.Nov.2010
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 100
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Chestbl00d Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11.Dec.2013 at 16:11
evo zanesu...še neka stara prjazna bakica je bla pol tm na občini k je zbirala te podpise in jih pol poslala po pošti k se mi je glih mudilo, upam da rata!
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 10628
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11.Dec.2013 at 16:37
hvala :) če bo en podpis manjkal vemo da je dyz kriv. ker se mu ne da ;)
Back to Top
BOCO View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 10.Jan.2008
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 3082
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote BOCO Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11.Dec.2013 at 17:23
mogoče bo mankal tudi moj, kr sm proti.proti pa zato, ker misli zdej država že od konople pobirat davek in si polnit svoje žepe na račun tega kar je za njih neverano in seveda iz ameriškega svetovnega sistema prepovedano in škodljivo.jst sm zato,da se vse še vedno doma prideluje na svojo roko in tko,kot dosedaj tisti kdor je rabil bo vedno dobil.pa nism edini,ki tako misli.vsaj tu na naših koncih poznam kar nekaj folka,ki tega zakona ne odobruje.preprosto zato,ker je zakon državne inštitucije.pa ni važno zdej, kdo je dal pobudo in zakaj.z jointom v roki te bodo še vedno oglobli(in večina podpisanih bo sigurno joint smokerjev,ker sem jim preprosto zdi kul,da bo konoplja 'legalizirana').proti,v glavnem.
eh,fuck that shit and make some noise!!!
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 10628
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11.Dec.2013 at 17:59

no, če bi prebral predlog zakona, če bi prebral vsaj naslove zakona si tega nebi upal napisat.

predlog zakona (160 strani dolgo čtivo) potrebuje tiste 3 člene, s katerimi bi se omogočilo:


- uporabo konoplje v zdravstvu;

- osebno uporabo, torej da z 20g v žepu nisi predmet pregona;

- osebno gojenje manjšega števila bilkže iz naslova predlogov je razvidno da gre za SAMOZDRAVLJENJE(zakon o osnovnem bivanju, zelo pomemben člen, ki vrača odločanje o svoji usodi nazaj k človeku in ne v roke institucij.. da, zadeva tudi cepljenje otrok). vrjam, vsi ki majo mal soli v glavi so proti temu, da gre zadeva pod okrilje institucije, ki je ves čas delovala v prid temu, da imamo čedalje več kroničnih bolnikov.

fundamentalna razlika je med tistimi iz inštituta utrip, ki bi radi državni monopol.. 

men bi blo dbest, da bi trgovina nekako prišla v roke coffe shopow.. to ne pomen, da en bomo uporabljal "domajle", saj jo zakon, ki bi ga mogu it podpisat predvideva. samo ko bi kupoval uradno, bi rad vedu poreklo in še par drugih reči, ne da se kot je dyz reku, baše u rizlo ena albanka k niti ne veš s čim vse je potresena. pamet v glavo, prebrat kj, če se aktivisti že spravjo spisat!Edited by frogstomp - 11.Dec.2013 at 18:01
Back to Top
Vraan View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 17.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 1754
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Vraan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11.Dec.2013 at 18:51
In kako točno tebi in ostalim 99% podpornikom zakona koristi uporaba v zdravstvu? V glavnem, upam da ne gre skozi Jezen
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 10628
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11.Dec.2013 at 18:54
na kratko: ker se mi v naslednjih letih glede na trende lahko zgodi marsikaj in bom morda kdaj v poziciji, ko bom to potreboval. poleg tega je tu olje tudi za preventivo (preberi si kaj o endokanabinoidni sistem, ki ga imaš tudi sam).
Back to Top
Vraan View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 17.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 1754
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Vraan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11.Dec.2013 at 18:57
Ja ok, sam kaj k bojo šli bolniški statusi, tako kot študentski, kar za med. V glavnem ne, debilna pretveza. Če bi se spravili vse podpise zbrat tisti, ki to res rabijo, ne rečem, ne pa odvisniki Jezen
Back to Top
BOCO View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 10.Jan.2008
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 3082
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote BOCO Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11.Dec.2013 at 19:21
sej pravim,ne podpiram da država služi na konopli!in boli me za coffe shope,lahko si sam sadim in užijem svoje sadove kadar in kjer hočem.in tko lahko naredi vsak posameznik z malo dobro volje.in prav tako ne podpiram dilanja (trgovina,kot praviš),kvečjemu menjavo.samo to je že druga in dolga zgodba o kateri se mi ne da. 
eh,fuck that shit and make some noise!!!
Back to Top
Vraan View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 17.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 1754
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Vraan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11.Dec.2013 at 19:31
"Zakaj bi nekaj spremenili, ko se nekaj odvisnikov naprdne." - Frogi, ti je kaj znano? Hug
Back to Top
grafin View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Status: Offline
Points: 6490
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote grafin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11.Dec.2013 at 20:56
vraan + frogi.. :))

mal kontroverzno je vse to zame..

nism cist zihr, da sm za iz osebnih razlogov.. ce ze kej pokadim - pol je to kej domacga, preizkusenega, od kakega znanca, ki itak sadi, ce je zakon tak ali onak.. meni je vsec tudi malo poskriws lomit zakon..

thc kot sedativ in painkiller se da ze zdaj dobit..

kar se tice dobickov, raj vidim, da dobi drzava kot pa mafija.. [tut ce je tko skor eno in isto] ce pa nekdo prodaja svoje - in to kvalitetno - pa vseeno raje vidim, da gre to njemu.. skratka, nism za karksnkoli monopol..

kar se tice pa sirse druzbe pa tut nism prepricana, da je to dobra ideja.. se mi zdi, da so ze z alkoholizmom tako velike tezave, ker je tok uizi dostopen.. poznam tut kr neki folka, k so totalno zabluzili s travo.. sej ni trava kriva, ampak zdrava mera.. folk jo pa redko ujame.. thumbs up za tiste, ki jo..


se oprasicujem za oftopik :>
Back to Top
Guests View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guests Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11.Dec.2013 at 23:13
jah mislm to, da ti doma ne smeš rastline posadit in plačaš kazen, če te dobijo, je dokaj absurdno a se ti ne zdi?
Mene sicer osebno dost boli k*** za vse skup. Itak je vse skup pointless. Osebno bi podprl legaliziranje in obdavčenje, da država ne zgubla keša na ta račun (v končni fazi, če mi plačujemo z benzom in čiki ful keša vsak mesec v državno blagajno, ne vem zaka ga ne bi še hašišarji?) - na drugi strani je pa itak pointless, ker se slovenci še do danes leta 2013 niso nekako soočili z realnostjo, da nekje od leta 2004 živijo v oblakih, na puf, z predrago in kaotično državo. V petek bodo stresni testi bank objavleni btw Thumbs Up zakaj bi v končni fazi komur koli sploh težil, naj plačuje v državno blagajno, če je država obsojena na bankrot?

sicer pa tvoj post [grafin] zaudarja po dvojni morali - ti bi to mela prepovedano, zraven bi ga pa mal na žurih, k si pjana kadila in drugim in sebi še lagala, da kadiš samo občasno in še modrovala o tem, kdo je zabluzil in kam... in bla bla.... LOL eff.... folk -.-
Edited by Wind Carrier - 12.Dec.2013 at 15:23
Back to Top
explicit View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 07.Jan.2012
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 58
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote explicit Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11.Dec.2013 at 23:28
ma js sm podpisu pa sploh ne kadim in bmk če bo država pobirala davke ,sej pobira itak na vse davke pizda....
še dobr da ko grem srat nimam za plačat 22% davek prav za vsako klobaso ki jo naredim...
ma sej plačam pa komunali vsak mesec 50€ wtf is that? ...fukin bastards...anyway js sm podpisu...a je 5000 ratal sploh?
Edited by explicit - 12.Dec.2013 at 05:15
I work for the streetcleaner

When the work day is done

I bring home some organs

For some late night necrophiliac fun...
Back to Top
grafin View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Status: Offline
Points: 6490
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote grafin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12.Dec.2013 at 10:51
Originally posted by Wind Carrier Wind Carrier wrote:


sicer pa tvoj post [grafin] zaudarja po dvojni morali - ti bi to mela prepovedano, zraven bi ga pa mal na žurih, k si pjana kadila in drugim in sebi še lagala, da kadiš samo občasno in še modrovala o tem, kdo je zabluzil in kam... in bla bla.... LOL eff.... folk -.-


ploskplosk, dyz, ne vem, kaj naj recem.. prepovedan sad je najslajsi sad.. kako ti to ni jasno?
dvojna morala.. ali protislovnost.. je v taksni ali drugacni meri lastna vsem ljudem, pa ce si to priznajo/mo ali ne..
projekcija? hmmm..

oprostitute za potrkavanje na tvoj psiholoski profil, zgolj iz vzgibov, da morda obcutis, kako bedno ta tvoj lajez deluje na drugega, pocnem vse to.. tvoje mnenje o meni je pa itak zgolj obracanje mojih besed..

vsem ostalim pa se opravicujem za cufanje v javnosti.. ne vem, kaj je to, luna, pms al kiron.. :))
se oprasicujem za oftopik :>
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 10628
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13.Dec.2013 at 12:54
Back to Top
Gorjanec View Drop Down
Admin Group
Admin Group
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Afghanistan
Status: Offline
Points: 3751
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gorjanec Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13.Dec.2013 at 13:28
Originally posted by frogstomp frogstomp wrote:

http://www.zurnal24.si/zbranih-dovolj-podpisov-za-konopljo-clanek-215421

11k podpisov skor. hvala vsem. 


You're welcome. Dolžan si mi en cof Wink
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 10628
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13.Dec.2013 at 17:24

vraan, lahk uprašam na podlagi česa si oblikoval to mnenje?
Edited by frogstomp - 13.Dec.2013 at 18:34
Back to Top
grafin View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Status: Offline
Points: 6490
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote grafin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14.Dec.2013 at 12:09
no da ne bo pomote - sm pa totalno za, da se razdemonizira pridelava industrijske konoplje.. to je hudo koristna bilka..
se oprasicujem za oftopik :>
Back to Top
explicit View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 07.Jan.2012
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 58
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote explicit Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14.Dec.2013 at 22:57
mja...vsaj špago loh vn nardiš...če sprejmejo zakon bo mela špaga pač THC!  Big smile
I work for the streetcleaner

When the work day is done

I bring home some organs

For some late night necrophiliac fun...
Back to Top
Vraan View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 17.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 1754
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Vraan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15.Dec.2013 at 02:07
Originally posted by frogstomp frogstomp wrote:

vraan, lahk uprašam na podlagi česa si oblikoval to mnenje?

 
Back to Top
bASShead View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 28.Nov.2010
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 312
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote bASShead Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15.Dec.2013 at 10:50
Originally posted by Vraan Vraan wrote:

Ja ok, sam kaj k bojo šli bolniški statusi, tako kot študentski, kar za med. V glavnem ne, debilna pretveza. Če bi se spravili vse podpise zbrat tisti, ki to res rabijo, ne rečem, ne pa odvisniki Jezen


TI ČLOVEK SI FUKNJENJezen


In Weed We Trust!
Back to Top
Vraan View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 17.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 1754
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Vraan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15.Dec.2013 at 11:56
Morda res, vendar se mi vsaj zaradi prekomerne zlorabe te rastline stanje ne bo nič kaj poslabšalo. Vašim možganskim celicam pa želim srečno pot! w00t

Edited by Vraan - 15.Dec.2013 at 21:55
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 10628
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15.Dec.2013 at 13:25

sam opozorim, da ueasy s "proslavljanjem zmage", ker so ravno učer židi uletel v trainstation squat potalat par kazni. bil je koncert raggaelution ob izzidu plošče, in po koncertu je blo še precej plesno razpoloženo, in kot je za ta plac značilno, precej liberalno.. vem da se ob tej besedi desničarjem že povesi nos in kurac, ampak lej... par ljudi si ga je seveda namotalo, pršle so une omare, zvlekkle ljudi na mraz pred marico pol ure čakat, da so spisal kazni. 40e vsak, polovička 20€. zmerno. + 90e za stroške postopka... kakšn bullshit. no in so šli, ta isti folk se je pa vrnil na isto mesto dokončat točn isto zadevo :)

tko da previdno!

Back to Top
Vraan View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 17.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 1754
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Vraan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15.Dec.2013 at 13:52
Hahahaha LOL

Sicer pa, zadeva more še skozi naš DZ. A resno kdo pričakuje, da bo ta zakon sprejet?! Confused
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 10628
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16.Dec.2013 at 12:19

A ni bolj smislno, da se denar, ki se ga zapravlja za to, da se lovi mularijo z jointi vloži za pregon pravega kriminala? Ok, pr nas ni neke hude panike, ampak v ameriki so zaradi "war on drugs" zaprl miljone perspektivnih mladih ljudi (sicer so večinoma črnci končali za zapahi) in  to za 7 let. Statistično pa se ulična uporaba ni zmanjšala. Prej nasprotno, konsenz raste.

Vemo, da se raziskuje tisto, kamor se vlaga denar. Z prestrukturiranjem sredstev oz flowa bi lahko sredstva porabljena za to, da en bedak s kladivcem zapečati usodo mladega človeka porabil za to, da se gospodarski kriminal preganja. Ampak to so v banana republiki preveč abstraktne misli ane.


Sploh nevem kaj je taka panika okoli hašišarjev.. Večina ljudi, ki jih poznam so v osebnem in kaeriernem življenju povsem uspešni, morda tudi na račun tega. Mnoge je stvar ozdravila alkoholizma. In najboljš pr vsemu mi je, da človek do kraja ohrani sposobnost rečt "preveč je blo" in neha brez kkšnih hudih posledic, mogoče dolgčas prvih par dni :)


Sm za spremembo zakonoda tudi za to, da se temu tipu nebi blo treba usest!
http://www.slovenskenovice.si/crni-scenarij/doma/s-konopljo-le-starki-zdravil-bolece-nogemimogrede, v severni koreji jim je glede tega navadn ;)Edited by frogstomp - 16.Dec.2013 at 12:32
Back to Top
Vraan View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 17.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 1754
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Vraan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16.Dec.2013 at 16:41
Originally posted by frogstomp frogstomp wrote:

Sploh nevem kaj je taka panika okoli hašišarjev.. Večina ljudi, ki jih poznam so v osebnem in kaeriernem življenju povsem uspešni.

 
Zanimivo, jaz poznam sama nasprotja temu kar si napisal in zaradi takih ljudi imam in bom še naprej imel slabo mnenje o tem.
 
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 10628
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16.Dec.2013 at 18:21

cel rocknroll je bil zgrajen na tem. bi reku da uspešno. 

hočem rečt, zadeva je špica za ustvarjaln profil ljudi, se je pa treba zavedat, da je psihoaktivna snov in vsakmu, če ne prej na poti v zgodnja in pozna dvajseta je prej ko slej jasno, da je psiha gibka in se ni za igrat.. tako da je treba pozorno spremljat sebe in svoj razvoj.. jst lahko povem, da mi je pomagala pri dostih programerskih zagonetkah, tako da se da rekreativno uporabo razumet tudi kot sredstvo za učinkovitejše doseganje cilja. 

nebi pa je priporočil ljudem, ki jim kavč pa televizija največ pomenita.. ker te lastnosti se potem še bolj potencirajo v tisto smer.


skratka hočem povedat, da se mi ne zdi prav, da demokratično pot najintenzivneje in na vseh področjih določajo ravno najbolj falirani členi družbe, torej tisti, ki bodo s svojimi nepremišljenimi dejanji nato povzročil s konsenzom zabitega folka, da se problem generalizira na širšo množico, reševanje problema pa pod alpam ne seže dlje od krča: "kazn!"

Back to Top
Krimpl View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 30.Aug.2010
Status: Offline
Points: 165
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Krimpl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17.Dec.2013 at 18:13
Frogi, ampak prou morm: FROGI REŠIL SVEEEETTTT!!! Big smile Hug Kmalu; trailer že v izdelavi. 
Don't panic!
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 10628
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18.Dec.2013 at 12:23
sam ponujam razmislek.. konc koncev en drugemu krojimo našo skupno realnost, pa ja ne bomo riti  ;)
Back to Top
Krimpl View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 30.Aug.2010
Status: Offline
Points: 165
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Krimpl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18.Dec.2013 at 12:29
Hihi, špasen si Smile Sej je prow Big smile
Don't panic!
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 10628
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05.Jan.2014 at 18:34

strip o škodi, ki jo dela vojna proti drogam


80% populacije ameriških zaporov predstavljajo prestopniki v zvezi z drogami, od tega 90% za golo posedovanje za osebno uporabo. kaznovanje in ne mislit minuto naprej se mi itak zdi najbolj bedav ukrep, še bolj pa njegovi podporniki. ustvarja tabu tematike in uporabnike prisili, da zapravljajo na črnem trgu za nezdravo namešane sumljive produkte nihajoče kvalitete in čistoče - od tod osnova za overdose in podobne rezultate uporabe. pomislite na vsa sredstva ki jih zapravimo za pregon, in kako bi to lahko vložili v pregon PRAVEGA KRIMINALA.

ted govor na to temo, poda tudi nekatere možne rešitve.

XTranslate: get the translation

Edited by frogstomp - 05.Jan.2014 at 18:36
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 10628
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05.Jan.2014 at 19:14

 


nafta damu!Edited by frogstomp - 05.Jan.2014 at 19:14
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 10628
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05.Jan.2014 at 19:33
še to, zakonskega časa za zbiranje podpisov je blo 3 mesece. zdej so glasovi civilno prešteti in bili 24.12.2013 dostavljeni v državni zbor. od tega dne imajo POSRANCI JEBENO CELO LETO ČASA, da jih preštejejo in obravnavajo. 


glavn, da so mogl prednostno obravnavat in potrdit, da bodo kifljci zdej strašil okoli z rumenimi črtami na avtih, ta dekoracija je bla nujno potrebma! žvat pokvarjena :S 
Back to Top
devlin View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Vatican City State
Status: Offline
Points: 7425
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote devlin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05.Jan.2014 at 19:56
V enem letu se bodo te stvari zgubile in pozabile, sploh če pade vlada, kar se komot zgodi. Drugače sem proti legalizirani rekreaciji (naj poha ilegalno kdor hoče, ma saj sem tudi jaz to počel par let preden mi je ratalo do konca bedno) in na polno za industrijsko/farmacevtsko rabo. Semenka za grizljat sem pa nazadnje nabavil v Tušu pa tudi olje imam v kredenci.

Upam da bodo tiste črte velike in zelo rumene, da jih bom lažje spazil...


Edited by devlin - 05.Jan.2014 at 20:20
The Optimistic Cynic: Remaining completely oblivious to the tragedy of existence.
Back to Top
Vraan View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 17.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 1754
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Vraan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05.Jan.2014 at 20:22
Originally posted by frogstomp frogstomp wrote:


glavn, da so mogl prednostno obravnavat in potrdit, da bodo kifljci zdej strašil okoli z rumenimi črtami na avtih, ta dekoracija je bla nujno potrebma! žvat pokvarjena :S 

Če bi zadevo spremljal nekoliko bolj trezno, bi lahko slišal tudi, da to ne bo predstavljalo nobenega dodatnega stroška, saj se bo v roku osmih let zamenjal celoten policijski vozni park. Poleg tega ima to že veliko drugih držav.

Sicer pa ne vem kaj stokaš. Vaš patetičen predlog bo tako ali tako padel v vodo in si lahko vesel, da boš hitreje nekje ves zadrogiran zagledal rumeno črto. LOL


Edited by Vraan - 05.Jan.2014 at 20:23
Back to Top
Andrej B View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 08.Jul.2010
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 444
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Andrej B Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05.Jan.2014 at 21:33
En moj znanec pravi: ”Lepo delajte z drogami. Ne jih zlorabljat.” Wink
Verjetno večin teh zadev res ni tako groznih in slabih, kot jih želijo nekateri predstaviti.
Slabi so ljudje. Ker, roko na srce, le redkokdo je sposoben takšne in drugačne substance uživati le občasno in v zmernih količinah. 
Osebno sem preiskusil že kar nekaj zadev ( jih tudi prideloval in izdeloval Evil Smile ) in čez čas ugotovil, da najbolje funkcioniram brez vsega. Manj = Več !
Pa še to bi dodal: me zelo skrbi in žalosti, ko vidim, da se veliko ljudi sploh več ne zna sprostiti, uživati in se zabavati brez alkohola, oziroma drugih psihoaktivnih substanc.
Ko na primer na žuru dobim odgovor; ”Ne, ne grem plesat, ker še nisem dovolj pijan/-a.” Disapprove
"Samo dve stvari na tem svetu sta neskončni :
vesolje in človeška neumnost,
čeprav za prvo nisem povsem prepričan."

Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 10628
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05.Jan.2014 at 23:24
Originally posted by Vraan Vraan wrote:

Originally posted by frogstomp frogstomp wrote:


glavn, da so mogl prednostno obravnavat in potrdit, da bodo kifljci zdej strašil okoli z rumenimi črtami na avtih, ta dekoracija je bla nujno potrebma! žvat pokvarjena :S 

Če bi zadevo spremljal nekoliko bolj trezno, bi lahko slišal tudi, da to ne bo predstavljalo nobenega dodatnega stroška, saj se bo v roku osmih let zamenjal celoten policijski vozni park. Poleg tega ima to že veliko drugih držav.

Sicer pa ne vem kaj stokaš. Vaš patetičen predlog bo tako ali tako padel v vodo in si lahko vesel, da boš hitreje nekje ves zadrogiran zagledal rumeno črto. LOL


Ne prinaša novega stroška (razn stroške novega dizajna, za vsako spremembo neki odteče), gre pa za vladno direktivo, kar pomeni da se je za to zapravljal čas. Stvar je blo treba predebatirat, predstavljat, načrtovat, risat, se posvetovat. Poleg tega mislm, da res nismo imeli težav z vidnostjo policije no. Dlje se pa nebi spuščal v pravilnost razpisov, ki se itak kažejo za goljufije na vseh ravneh.. kakorkoli, to je tema o drogah. 


P.S.: Bi se strinjal z smiselnostjo te spremembe, če bi jih lahko uporabil kot taksi službo ;)Edited by frogstomp - 05.Jan.2014 at 23:35
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 10628
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05.Jan.2014 at 23:30

Originally posted by devlin devlin wrote:

V enem letu se bodo te stvari zgubile in pozabile, sploh če pade vlada, kar se komot zgodi. Drugače sem proti legalizirani rekreaciji (naj poha ilegalno kdor hoče, ma saj sem tudi jaz to počel par let preden mi je ratalo do konca bedno) in na polno za industrijsko/farmacevtsko rabo. Semenka za grizljat sem pa nazadnje nabavil v Tušu pa tudi olje imam v kredenci. 


Upam da bodo tiste črte velike in zelo rumene, da jih bom lažje spazil...


ko rečeš nekaj takega pomisli na sedanje stanje. Zakonska prepoved alkohola je imela katastrofalen učinek, prav tako mislm, da ga ima prepoved drog. Ker prepovedano ali legalno, naračunal so da se v obeh primerih s tem peča približno isti procent ljudi, le škoda pregona je žalostno previsoka. 


Kljub temu, da sem ta mesec po vnosih precej bolj podobn tebi ali Vraanu brez kakršnega koli problema bodo verjetno še časi, ko bodo te reči spet na sporedu. A nebi blo v teh časih boljše, da bi lahko kupil preverjeno in nespremenljivo kvaliteto znanega porekla, kot da se kupuje mačka v žaklju in se bom nekoč v iskanju inspiracije ali česarkoli že.. še zastrupil? 

Dejstvo je da se bo po tem posegal. Kot bivšega uporabnika se izrekaš ti, Andrej B, jst sm osebno Vraana zapohal, pa sej mi je bil tedaj kr simpatičn... ampak smo bli v tistem trenutku za roko pravice vsi hudi prestopniki, v ameriki celo kriminalci, zarad česar bi se lahko za 7 let usedl. 


Kako točno je obstoječe stanje dobro za katero koli stran?Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 10628
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06.Jan.2014 at 10:44

kolorado je v prvem dnevu po odprtju lokalnih kanabis shopow ustvaril miljon dolarjev prometa.


videoprispevek: http://www.huffingtonpost.com/2014/01/03/pot-sales_n_4536780.html


medtem ko so s 1.1.2014 v sloveniji začeli veljati zakoni in smernice, ki bodo še dodatno znižali konkurenčnost in oslabili interni denarni pretok,  čez lužo račnajo na miljonske davčne prilive samo iz tega naslova.. za razmislit. kakorkoli, ta keš se sicer obrne na črnem trgu. to je direktna borba proti sivi in črni ekonomiji v enem, poleg tega je na boljšem tudi uporabnik. 


epilog naše scene: 

http://www.sobotainfo.com/novica/politika-gospodarstvo/najbolj-se-bojimo-pritiska-lobijev-na-politike/40499

Back to Top
pestilence. View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 23.Jan.2009
Status: Offline
Points: 2465
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote pestilence. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06.Jan.2014 at 11:06
Hja, po tej logiki je najbolj legalizirat popolnoma vse pa kriminala ne bo več: )

Z lobiji bo pa še problem. Farmacija je konkretno zmagala že proti el. cigaretom (brez neke podlage ker raziskav resnih še ni), tako da bi znala tudi proti temu.
"En dan se mi bo strgal vse bom pustu in bom šu." Janez Zmazek-Žan
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 10628
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06.Jan.2014 at 11:19

kar se tiče drog podpiram legalizacijo vsega ravno zato, ker kupovalo se bo tako ali tako, le a lahko prišparamo marsikatero življenje. morm zbrskat podatek katere države že uporabljajo to prakso, da država zaseženo trdo drogo testira za varnost in čistost ter proda naprej uporabniku. na ta način oslabi mafijske združbe in uporabnika ne marginalizira temveč vzpostavi dialog in mu ponudi pomoč. žal prohibicija le polni zapore in nima nobenega pozitivnega učinka, še najmanj pa deluje na zmanjanjšanje uporabe ali števila uporabnikov. še več, od prohibicije dalje število uporabnikov na prebivalca iz leta v leta konstantno raste.


treba je spregledat, da dober namen zakona pri trenutni strategiji daje ven slabe rezultate in da se je problema treba lotiti drugače. 

droge same po sebi niso nujno tako zelo škodljive kot skušajo prikazat, konc koncev umira najnižji sloj, ki si v nos in žilo baše smeti.. če se ne strinjate poglejte rolling stonse naprimer :)

Back to Top
Gorjanec View Drop Down
Admin Group
Admin Group
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Afghanistan
Status: Offline
Points: 3751
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gorjanec Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06.Jan.2014 at 18:50
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 10628
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.Jan.2014 at 18:32

http://www.val202.si/2014/01/zadeti-v-prihodnost/aaaadličn audio/txt prispevk na valu 202! sploh ni kaj dodat.

Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 10628
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.Jan.2014 at 19:47

tako pa je bilo rastje okoli ljubljanskega gradu med prvo svetovno vojno :)


Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 10628
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08.Jan.2014 at 12:52

https://mapsengine.google.com/map/u/0/edit?mid=z91xQ6uxjxJI.kZdhElKshnc0


tole je google maps seznam lokacij v denver, coloradu, kjer se lahko legalno kupuje arcnije. 

Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 10628
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09.Jan.2014 at 23:42
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  123 15>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop DownThis page was generated in 0,156 seconds.