Paranoid Metal Webzine Homepage
Forum Home Forum Home > Koncerti > Domači koncerti
  New Posts New Posts RSS Feed - 2018/04/13-14 Metal Weekend #4 @ Kranj
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

2018/04/13-14 Metal Weekend #4 @ Kranj - Event Date: 13.Apr.2018 - 14.Apr.2018

 Post Reply Post Reply
Author
Message
HellFucker View Drop Down
Paranoid crew
Paranoid crew
Avatar

Joined: 17.Nov.2007
Status: Offline
Points: 1349
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote HellFucker Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Calendar Event: 2018/04/13-14 Metal Weekend #4 @ Kranj
    Posted: 22.Mar.2018 at 17:22


Petek, 13.04.2018:

► DROPTHEHAMMER (Death Metal/Grindcore // Hrvaška)Dropthehammer je death metal/grindcore mašina iz Pule, ki si bobnarja deli s tamkajšnjimi grindcore veterani Bolesno Grinje, medtem ko vokalist sodeluje tudi v slovenskem grind/crust kolektivu Zaprti Oddelek. Skupina je po treh letih delovanja julija lani v samozaložbi izdala debitantski album z naslovom »Abortus Dei«, ki ga je dodatno podprla še z videospotom za skladbo Legions Of Abaddon.

https://www.facebook.com/dropthehammer666/ 
https://dropthehammer.bandcamp.com/

► PYROXENE (Heavy Metal // Ljubljana)Vrata so odtrgana z ležajev od poželenja deklic, ko se Pyroxene pojavijo na odru. Težkometalni ritmi in izmaličeni rifi odmevajo po več dni, koder se ognjenorojeni fantje odločijo poprijeti za inštrumente. Vsestranski lepotci imajo obširen repertoar, ki zaobjema vse od bluesa do metala. Združujejo najboljše iz vseh časov rock'n'rolla. Razvrat in razdejanje sta zagotovljena, poleg kakšnih počenih bobenčkov in nostalgičnih utrinkov. Vonj po ledru in prešvicani kovini na odru! Nihče ni varen, nihče noče biti!

https://www.facebook.com/smrt.in.razdejanje/
https://deathdestruction.bandcamp.com/

► VALUK (Pagan Black Metal // Idrija)Valuk je štiričlanska zasedba poimenovana po prvem karantanskem knezu, ki se je leta 2012 prebudila iz idrijskega podzemlja in pričela svoje temačno potovanje na površje z ustvarjanjem pagan black metala. Po predhodnih dveh singlih in EP-ju je februarja 2017 luč sveta končno ugledal tudi njihov prvenec z imenom »Kri gotove smrti«. Album izdan v samozaložbi je požel veliko pozitivnih kritik tako doma kot v tujini.

https://www.facebook.com/ValukBand
https://valuk.bandcamp.com/

► BRITOF (Graveyard Rock'N'Roll // Sl. Gradec)Britof je neizprosni peklenski trio iz Slovenj Gradca, ki zveni nadvse spontano in navidez skoraj demolirano. Bend v to peklensko in nadvse vnetljivo kemijo vključuje marsikateri žanr, od pregretega in eksplozivnega stoner rocka, do obisti upočasnjenega dooma, "prekomerno vlažne" buldožersko tektonske sludge metalurgije, pa vse do bolj klasičnih elementov, kot sta do kosti oguljen starinski heavy metal ali neukročeni garažni rock.

https://www.facebook.com/britof666/
https://britof.bandcamp.com/

Sobota, 14.04.2018:

► ARMAROTH (Death Metal // Kranj)Armaroth je petglava entiteta, ki prebiva nekje v obskurnem podzemlju Kranja. Od prvih zapisov iz leta 2008, pa do danes, se je bend vzpostavil kot ena najbrutalnejših sil slovenske metal scene. Čeprav Armaroth najraje ustvarja v svojem betonskem brlogu, pa svoj pravi obraz pokaže šele, ko zavzame oder. S svojo naravno karizmo in odrsko prezenco, bend zastruplja in zapeljuje občinstvo.

https://www.facebook.com/armaroth.band
https://armaroth.bandcamp.com/

► ERUPTION (Thrash Metal // Ljubljana)Thrash metal zasedba Eruption se je na domači sceni pojavila leta 2004, prvič pa je nase resneje opozrila s samonaslovljenim demom iz 2007. Skupina, ki se odlično znajde tako na domačih in tujih odrih, je po prvencu Lifeless Paradise začela v svojo glasbo vključevati vedno več vplivov ameriškega power metala. Bolj melodičen pristop je bil viden že na albumu »Tenses Collide«, njihova zadnja izdaja »Cloaks Of Oblivion« pa je prestop v bolj power metalske vode.

https://www.facebook.com/EruptionMetal/
https://eruptionthrash.bandcamp.com/

► VEXOVOID (Progressive Thrash Metal // Italija)Vexovoid je italijanski progressive thrash metal trio, ki je nastal leta 2013 v Toskani. Po štirih letih ustvarjanja je bendu decembra 2017 končno uspelo izdati debitantski album z naslovom »Call Of The Starforger«, na katerem se njihovi besni in kompleksni zvoki prepletajo z medplanetarnimi sci-fi popotovanji, kakršnih se ne bi sramovali niti kakšni Vektor ali staroste Voivod.

https://www.facebook.com/vexovoidscifi
https://vexovoid.bandcamp.com/

► SKYEYE (Heavy Metal // Ljubljana)SkyEye je ljubljanska heavy metal zasedba, ki ustvarja od leta 2016, sestavljajo pa jo glasbeniki iz precej različnih glasbenih svetov. Oktobra lani so izdali odlični EP z naslovom »Run For Your Life«, trenutno pa skupina nadaljuje s snemanjem debitantskega albuma, katerega izid je predviden v začetku leta 2018.

https://www.facebook.com/SkyEyeBand/
https://skyeyeband.bandcamp.com/


Več informacij na: https://www.facebook.com/events/1480555808737626/Edited by HellFucker - 04.Apr.2018 at 14:51
Satan Is My Boyfriend
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 10628
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23.Mar.2018 at 11:10
too! skyeye!!!! & ostali seveda :)
Back to Top
razor View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 19.Nov.2007
Status: Offline
Points: 229
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote razor Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12.Apr.2018 at 10:29
Časovnica:

Petek, 13.4.2018:
20.00 - vrata
20.30 - 21.10 Britof
21.30 - 22.10 Valuk
22.30 - 23.20 Pyroxene
23.40 - 00.30 Dropthehammer

Sobota, 14.4.2018:
20.00 - vrata
20.30 - 21.10 SkyEye
21.30 - 22.10 Vexovoid
22.30 - 23.20 Eruption
23.40 - 00.30 Armaroth
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 10628
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13.Apr.2018 at 10:37
sobota je čist slaščica
Back to Top
jerrej View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 21.Mar.2008
Status: Offline
Points: 1226
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote jerrej Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15.Apr.2018 at 14:02
včeraj je bilo super... iz SkyEye še nekaj bo, so si postavili letvico visoko. Vexovoid so za naše zahodne soseda kar ok, nisem se mogel otresti občutka vpliva Vektor. Eruption pa kot vedno zakon, sploh komadi iz zadnje dolgometražne mojstrovine! Bravo Clap
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 10628
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17.Apr.2018 at 19:32
Huuuud koncert!

V petk sm za dobre 2 komada zgolj na Dropthehammer vrgu uč. Band je dobr žgal ampak kr zamori, če ni notr vsaj ene 50 glav. al pa nižam, 30 je že sprejemljivo. Ta dan je tud sicer utrpel škodo zaradi nabito polnih Gutalax v Ljubljani... pa tudi po odpovedi slam prvakov Within Destruction je dogodek nekako izgubil kritično maso privlačnosti.. ostali bandi je žal niso toliko zbrali, pa vrjamem da jim s tem delamo kvečjemu krivico.. tudi nasplošno se mi zdi, da so časi, ko je blo zanimanje za metal vikend enostavno mimo... mal smo s postaral in je 2 dni žganja kr mal huda, tko da sm s pridružil večni, ki je pršla razgrajat v soboto. In že pred osmo je blo vidt, da bo dogodek precej bolj živahen kot dan poprej. Redko se zgodi da so prov vsi bandi zanimivi, tko da je blo potrebno taktično splanirat kdaj si drznemo it po pjačo, ker ni za zamudit takšnega spektakla.

Skyeye so lastoročno rešil domačo heavy metal sceno.. že takoj, ko se je v praznem prostoru zavrtel intro se je folk v zglednih številkah pognal v prve vrste. Že par let nam manjka res kvalitetnih pravih heavy metal vokalov v domačih logih ... oz z drugimi besedami.. ko so se upokojili Requiem Primož, Negligence Alex etc.. in so bli vmes eni poskusi naskoka na ta mesta iz Medvod, Postojne in Goriškega konca.. prov nikomr ne zamerim, če je obiskovanje domačih heavy dogodkov dal mal na hladno.. in pol se pojavijo Skyeye , ki so vse te heavy duše sprvili na plano, res je bil vakum in zdej je spet vse popolno, lajf is gud, ni da ni. Vidm ob sebi v prvi vrsti iskreno in od srca headbangat staršine domače scene po dolgem dolgem času.. obrišem solzico, bjutiful.

Solidno odigrano, songwriting zelo Maidenovski, single coil solažice in galop ritmi, kar ne more bit slabo, in zelo dinamičen frontman, ki mu je oder bil občutno premajhen, tko da so malenkost poškodb utrpeli reflektorji ob stiku s stojalom mikrofona, pijača se je razlivala po odru etc... končno po dolgem času res prodoren heavy vox, ki te zaziblje in premeče v svojih vibracijah. Hvala! Pogledu vse minus en komad, šel po pirčke k sosedu. 

Z zelo sproščnim nastopom so zasekali Vexovoid z pretežno hitrimi ritmi in ostrimi kitarami z okusnimi solažicami. Supr zadeva in odlično odšpilano. Veseli me, da publika ni kategorično zavrnila banda zaradi porekla. So me prepričal tako glasbeno kot karakterno v kratki debatici po koncertu, sm si prvošču njihov prvenec, ki ga zelo priporočam. Pogledu večino, spustil komad ali 2... šel po pirček, socialni lubkinat je bil že malo na delu in pol beseda da besedo. 

Eruption so odpičili vrhunsko in nekje na sredini je bil tudi tipping point ljudske udeležbe, čeprov ta večer ni bil ravno prežet s kkšnimi moshpiti in drugimi pododerskimi dejavnostmi.
Priznam, da sem najbolj fenil band še v času, ko je bil Tim na kitari... in nato z novejšimi zadeva mi malenkost izgubil fokus. Thrash ima eno zoprno lastnost, da lahko za trenutek izgubi žmoht, ko gre od surovega in generičnega proti bolj izrazni različici.. ampak leta kasneje zadeva zveni izredno tight, predvsem pa so se dvignile solo linije... in vokal. in bobni. Đusi mix! Pogledu sm dobro polovico.. spet pirček pri sosedu, ampak kle je se že procenti pretvarjajo v dar govora, beseda da knjigo etc... in sm pršu ravno ob začetku Armaroth.

Po dokaj speedy sceni prvih treh bandov, smo z Armaroth prešaltal na dinamiko med blasti in počasne riffaste groovy globočine. Dbest povezan program z matrico, feeling je bil kot da smo oktavo nižje kot poprej.. tight in brutaln nastop, za kej manj se itak ne pustimo zmenit. Pogledu pretežno polovico zarad istih razlogov kot prej :)

Skratka tale sobota bi bla čist dovolj, glasbeno res razvajalski večer z vhunskim zvokom med vsemi bandi. Udeležba bi reku dobrih 100 ljudi. Po koncertu hardbass party, kar je supr vidt, saj ma ta plac vsaj kar se tiče metal koncertov prekletstvo, da ponavadi 15 minut po zadnjem bandu notr ni več žive duše. 

Hvala vsem k so bli upleteni v čaranje tega eventa, vredno vsake sekunde nedeljskega mačka :)

Back to Top
Atreides View Drop Down
Organizator
Organizator
Avatar

Joined: 06.Nov.2014
Location: LA
Status: Offline
Points: 355
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Atreides Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17.Apr.2018 at 20:46
Fino je brat tvoje daljše opise... dejansko si z opisom SkyEye povsem zadel...  sem ravno prej zasledil tale video, ki je prav fine kvaltete

Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop DownThis page was generated in 0,063 seconds.