Paranoid Metal Webzine Homepage
Forum Home Forum Home > Koncerti > Domači koncerti
  New Posts New Posts RSS Feed - 2018/08/18 Črna Šagra: Ater Era, Srd, Snøgg
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

2018/08/18 Črna Šagra: Ater Era, Srd, Snøgg - Event Date: 17.Aug.2018

 Post Reply Post Reply
Author
Message
Lif. View Drop Down
Paranoid crew
Paranoid crew
Avatar

Joined: 20.Mar.2008
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 1397
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Lif. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Calendar Event: 2018/08/18 Črna Šagra: Ater Era, Srd, Snøgg
    Posted: 14.Aug.2018 at 13:39

Kolektiv Črne Šagre v sodelovanju s KD in KS pobegi – Čežarji predstavlja:
Črna Šagra Pobegi - Čežarji MMXVIII AD
Petek, 17. avgust 2018
Igrišče za zadružnim domom Pobegi - Čežarji
Vstop prost

Po lanskem ognjenem krstu se tudi letos v Pobege in Čežarje vrača Črna Šagra. Potekala bo dan pred tradicionalno šagro, ki se že od nekdaj pri nas odvije v tretjem koncu tedna meseca avgusta. Letos bo Črna Šagra v petek 17. 8. s pričetkom ob 20.00, nastopile pa bodo tri skupine:

♦ ATER ERA (Black metal, slovenska Istra)
https://www.facebook.com/AterEraOfficial/ 
https://ater-era.bandcamp.com/ 
Za redko kateri bend na slovenskem lahko trdimo, da je dosegel kultni status. Nesporno pa lahko trdimo, da so en izmed tistih, ki jim je to uspelo, istrski Ater Era. Skupina izvaja ekstremni metal, ki je močno navdahnjen z black metalom in doomom, nagiba pa se tudi k psihedeličnemu ambientu. Oktobra lani so pri največji slovenski metal založbi On Parole izdali svoj tretji studijski album »Clades«, nedavno pa so tudi navdušili z izjemnim nastopom na festivalu Metaldays.

♦ SRD (Black metal/Black'n'roll, Murska Sobota)
https://www.facebook.com/SrdOfficial/ 
https://srdofficial.bandcamp.com/ 
Srd so med najmlajšimi slovenskimi bendi verjetno ravno tisti, ki se najhitreje vzpenjajo tako doma, kot tudi v tujini. Zasedba je leta 2017 pri založbi On Parole izdala prvenec »Smrti sel«, ki je dobro prevetril slovensko black metal sceno. Nastopili so že na največjih slovenskih odrih, kmalu pa jih bodo tudi gostili na največjem britanskem metal festivalu, Bloodstock.

♦ SNØGG (Eksperimentalni black metal, Velenje)
https://www.facebook.com/Snoggband/ 
https://snogg.bandcamp.com/ 
Snøgg so med najbolj zanimivimi trenutnimi akterji na slovenski ekstremni sceni. Njihov hibrid temačnejših odvodov black metala in noisa, katerega ostre robove zgladijo z ambientom, je nekaj povsem unikatnega. Skupina je zvrstila že kar nekaj nastopov doma in v tujini, v letošnjem letu pa načrtujejo izdajo dolgometražnega studijskega albuma, ki bo dopolnil sedanjo diskografijo treh EP-jev.

Kaj torej je Črna Šagra?

Gre za glasbeni koncert, ki ohranja vse značilnosti šagre Pobegi - Čežarji, edina stvar po kateri se razlikuje je glasba. Na ta dan bodo brnele kitare in grmeli bobni – izvajal se bo slovenski metal.


Uradni dogodek na Fb

Back to Top
rožica View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 24.Nov.2007
Status: Offline
Points: 3324
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote rožica Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17.Aug.2018 at 14:23
Pred tem koncertom nameravam skočit na Nanos. Mi lahko kdo svetuje, če je kje na poti med koncertom in Razdrtim kakšen primeren kraj kjer se da skočit v vodo? Ali pa je kratek ovinek do kakšne plaže na obali najboljša opcija (in če ja, katera plaža).

666


All matter in the universe is destined to become the scrap heap of history.

It’s called the 2nd Law.
Back to Top
rožica View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 24.Nov.2007
Status: Offline
Points: 3324
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote rožica Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18.Aug.2018 at 21:58
Kul dogodek! 

Meni osebno glasba Srd ni močno pogodu, ampak sem jih kljub temu pogledal. Snogg bom šel še kdaj pogledat. Ater Era so mi bili še boljši kot prejšnjič, ko so mi bili še boljši kot prejšnjič ... [in tako leta nazaj]. Paket treh bandov in vrstni red nastopov je bil super. Organizacija dogodka prav tako (ponudba).  Na tak dogodek bi še z veseljem kdaj prišel.
All matter in the universe is destined to become the scrap heap of history.

It’s called the 2nd Law.
Back to Top
Lif. View Drop Down
Paranoid crew
Paranoid crew
Avatar

Joined: 20.Mar.2008
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 1397
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Lif. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Aug.2018 at 11:22
Luštno je blo! Super bendi in cel kup znanih obrazov iz vseh koncev na kupu, tko da ni noben čudež, da se ni dalo nikjer v bližini več parkirat. :)
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop DownThis page was generated in 0,094 seconds.