Paranoid Metal Webzine Homepage
Forum Home Forum Home > Ostalo > Ostalo
  New Posts New Posts RSS Feed - Duhovne izkusnje
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Duhovne izkusnje

 Post Reply Post Reply Page  <12
Author
Message
V1981 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 31.Oct.2019
Location: Slovenija
Status: Offline
Points: 183
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote V1981 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15.Sep.2023 at 17:34
Se kdo ukvarja s transcendentalno meditacijo? Lahko zapise kaksne napotke kako jo doseci? Na internetu ni nekih napotkov, mi pa nekako ni, da bi sla na tecaje.

https://www.tm-drustvo.si/Kaj_je_Transcendentalna_meditacija.shtml

https://www.atma.si/kaj-je-transcendentalna-meditacija/


Edited by V1981 - 15.Sep.2023 at 17:38
Back to Top
Speadge View Drop Down
Senior Member
Senior Member

dežurni aktivist

Joined: 22.Jul.2015
Status: Offline
Points: 2089
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Speadge Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15.Sep.2023 at 18:10
Ne mislim nic slabega ali karkoli ... ampak a se ti ne zdi, da malce preveč skačeš od ene do druge stvari in te lakota po drugačnem, okultnem, itd ... spravlja k temu, da nefiltrirano požiraš vse, kar zveni vsaj malo "zanimivo"?
V življenju, pa tudi na internetu, je tako, da je večina šarlatanov, bleferov, prevarantov. In vsakdo ti skuša nekaj "prodati".

Pa tudi to vprašanje zgoraj, nikakor nisem strokovnjak za transcendetalno meditacijo, ampak a ni v življenju tako, da pri takšnih stvareh ni bližnjic, da tu ni nekega priročnika ali par vrstic na forumu, da nekaj dosežeš, ampak predvsem delo, predanost, čas, vaje ... In kaj sploh pomeni tu "doseči"?

Ne jemlji teh par vrstic zlonamerno, je zgolj misel, ki bi jo sicer lahko zadržal zase, ampak evo, sem napisal, moril pa ne bom več (no, upam da ne - prihodnost je nepredvidljiva :P ).
P l a c e h o l d e r
Back to Top
V1981 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 31.Oct.2019
Location: Slovenija
Status: Offline
Points: 183
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote V1981 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15.Sep.2023 at 20:10
Kaj pa vem ... zanimivo mi je vse kar v sami osnovi sovpada z mojimi gledisci, vsaj tistimi, ki sem jih ze preizkusila v poglabljanju, ceprav je kot celota bolj dalec od mojega gledisca na obstoj.
To je res da je veliko sarlatanov, bleferjev in prevarantov.

Predvsem je pomembno vztrajanje, delo, volja in vaje ... samo je problem, da od nesrece dalje ne uspem vec meditirati, dosezem to, da sem brez misli in skoncentrirana na svoje Bistvo, ne morem pa doseci tega da ne bi cutila telesa in bi mi lahko kaksni napotki pomagali doseci to. Doseci pomeni, da bi spet lahko meditirala, dosegla stanje ciste Zavesti, da bi se lahko spet zacela poglabljati v razne Sposobnosti vezane na duhovni razvoj ...
Back to Top
V1981 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 31.Oct.2019
Location: Slovenija
Status: Offline
Points: 183
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote V1981 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Sep.2023 at 01:00
Spremlja ta forum kdo, ki je ze poskusal uporabljati Zakon privlacnosti za Manifestacijo oz. Materializacijo svojih ciljev? Kdo, ki je s to metodo Materializiral zelje povezane z denarjem, zdravjem ali pa duhovnim razvojem?
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 11773
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Sep.2023 at 10:51
@V1981, vprašanje... denimo da najdeš tiste stike izpred nesreče.. in da nadaljujete, kjer ste obstali?
Kako daleč misliš iti v zasledovanu teh ciljev? Malo sem trznil, ker se pojavljaja v teh nekaj straneh besednjak, ki smo ga pri besedilih Dissection srečevali. Da skrajšam zgodbo in direktno vprašam.. a obstaja verjetnost, da se tako predaš te duhovnosti, da znaš narest sebi recimo kaj radikalnega? 

Malo offtopic, spremljam malo razvoj ene osebe iz metal krogov te dni, ki vsem na očeh razpada z nekimi kričočimi komentarji na FB... bi reku, da gre za sindrom Petra Pana... in sem tu našel en odličen video oz. celo odličen kanal, ki na podlagi razlag zgodovinskih tekstov, Junga etc... opisuje raznorazne psihološke trike, ki se jih gremo  sami nad sabo.

To ti govorim zgolj v kontekstu tega, da se znaš ocenit, zakaj te te "magične" reči tako zelo privlačijo. Ker sem tudi iz tvojih besed razbral ta isti trik, to izločevanje iz splošne (speče, normie, npc?) družbe, ki do te magije ne dostopa. Neki privlačnega je v tem, da se izločiš in z viška gledaš na splošno populacijo, te navdihne z občutkom posebnosti, celo izbranosti... Ne pravim, da ti tu neko diagnozo ponujam.. .zgolj razmislek, malo samorefleksije.


Back to Top
V1981 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 31.Oct.2019
Location: Slovenija
Status: Offline
Points: 183
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote V1981 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Sep.2023 at 15:41
Tezko ti odgovorim, ker danes nisem ravno sproscena ... rada bi dosegla v duhovnem razvoju vse kar je mozno, da se poenotim s svojim Bistvom tudi v vsakdanjem zivljenju in da bi Sposobnosti, ki jih duhovnost ponuja bila sposobna tudi v obicajnem stanju zavesti ... seveda me zanima vse kar ne povzroca skode, saj nekeko ko duhovno res dorastes nimas neke zelje uporabiti bilo katerih Sposobnosti za skodovanje. Dissection nisem kaj dosti spremljala, sem pa prebrala stran o njihovem antikozmicnem satanizmu, ki mi je sicer delovala zanimiva, samo jaz se razlikujem v tem, da stremim k temu, da bi bila eno s Kozmosom, eno z vsemi Visjimi Entitetami, ki lahko pomagajo v duhovnem razvoju, predvsem eno s tistim kar se mi zdi najbolj pomembno v kar se poglabljam ... Tempelj Crne Luci je nekako z rituali hotel uniciti kozmos in se vrniti v prvobitni kaos, kot jaz to razumem, medtem ko se meni zdi kozmos pomemben, ker nam daje tudi drugacne moznosti poglabljanja v karkoli. Stremim k temu, da razvijem svojo Zavest do najvisje mozne tocke kot je to mozno v tej Inkarnaciji.

Video je zanimiv, pojavi se veliko notranjih vprasanj ... ta omemba inner child je pomembna, ker je to nekako potrebno na pravi nacin ohranjati v sebi, da ti veliko prednosti, v veliko duhovnih praksah se poglabljajo v ohranjanjae tega.

Privlaci me to, ker se mi zdi v bistvu bistvo tega kar smo, ker nismo tu samo za navadno zivljenje, temvec tudi za to, da se razvijemo v teh praksah, popolnoma vsak je tega sposoben, vendar pa nam vsakdanjost v sodobni druzbi to nekako onemogoca, ker moramo biti prevec skoncentrirani na to, da najprej uredimo vsakdanje stvari, da se po tem sploh lahko v karkoli drugega poglabljamo ... jaz sem sicer upokojenja, tako da imam malo vec casa in nacrtujem najprej izbrati nekaj knjig in jih prebrati, da mi bo to odprlo nova vprasanja na katera bom poiskala odgovore in jih nekako spravila v svojo teorijo, da se bom po tem lazje poglabljala dalje.


Edited by V1981 - 19.Sep.2023 at 15:44
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 11773
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Sep.2023 at 09:25
@V1981, Dissection sem omenil specifično v konteksu Jonovega ritualnega samomora:

Quote

Death[edit]

On 13 August 2006, Nödtveidt was found dead in his apartment in Hässelby by an apparent self-inflicted gunshot wound inside a circle of lit candles.[5]

Early reports indicated that he was found with an open copy of the Satanic Bible, but these were later dismissed by Dissection's guitarist Set Teitan. According to him, "it's not any atheisthumanist and ego-worshipping The Satanic Bible by Anton LaVey that Jon had in front of him, but a Satanic grimoire. He despised LaVey and the 'Church of Satan'."[6]

The said "Satanic grimoire" is reputed to be the Liber Azerate, one of the publishings of the Misanthropic Luciferian Order, of which Nödtveidt was a member since the early stages of the cult. The lyrics of the final Dissection album, Reinkaos, were co-written by Nödtveidt's friend Vlad who wrote the Liber Azerate under the pseudonym Frater Nemidial.

Nödtveidt's brother, Emil "Nightmare Industries" Nödtveidt, the rhythm guitarist and keyboardist of gothic industrial metal band Deathstars, wrote a song named "Via the End" the night he heard about Nödtveidt's suicide. The song appears as the fifth track on Deathstar's 2009 album Night Electric Night.

Regarding his views on suicide, Nödtveidt said:[7]

"The Satanist decides of his own life and death and prefers to go out with a smile on his lips when he has reached his peak in life, when he has accomplished everything, and aim to transcend this earthly existence. But it is completely un-satanic to end one's own life because one is sad or miserable. The Satanist dies strong, not by age, disease or depression, and he chooses death before dishonor! Death is the orgasm of life! So live life accordingly, as intense as possible!"


Še posebej, ko praviš "rada bi dosegla v duhovnem razvoju vse, kar je možno". 
Kaj to pomeni, sploh če nanjušiš eno tako duhovno izkušnjo, ki te pelje, se ti odpira, te vabi vase in ti na nek način sugerira kaj je naslednji korak.... kaj če ti reče "če se želiš zares predati duhovnosti moraš zapustiti svoje zemeljsko telo"

Omenil sem že da je fajn, če vsako izkušnjo, tudi duhovno znaš nekako humorno spremljat... da nisi preveč resna. Da ostaneš z eno nogo na tleh. Hkrati je to tudi nasvet, za ohranitev čisto povprečnega življenja, kar morda tudi ni cilj. Človeku, ki ima potencial biti vrhunski športnik ali profesionalni glasbenik, ali karkoli, kar terja za vzpostavitev stopit na pot samote (izustajanja iz klasičnih ljudskih opravil in srečanj s prijatelji) in odkrekanja za dosego višjih ciljev... Pri duhovnosti je stvar v tem, da se je.. intimnejša.. da nihče v resnici ne more totalno štekat tega, kar si nabliskaš v glavi. Pri kolegih in znancih, ki jih je po nekaj maničnih šizo epizodah morala psihiatrija fajn zatret in zredit s tableti sem opazoval tako spiritualno epizodo in uh... morm rečt da je skrajno neprijetno vidt človeka, ki je telesno tu, ampak je duhovno na taki planjavi, da mu telesno več ne pomeni kaj dosti.. enkrat me je človk v tem duhovnem stanju peljal domov iz koncerta in je blo kr grozn... ko je v jutranjih urah prevozil par rdečih in sem ga opomnil na to, mi je rekel da naj ne skrbim, da bodo šli avtomobili skozi naju, ker sva na drugem nivoju.. Pred nekaj leti so ga našli utopljenjega v potoku, kdo ve kaj mu je takrt bliskalo. 

Hočem rečt, teh duhovnosti, predvsem ob izražanju, kako se dajejo ob bok k preostali družbi, ki kao ne razmišlja, ne razume nič (mi pa!)... se sam dotikam z veliko mero previdnosti, predvsem, kadar je mišljena smrtno resno, ko izgine smisel za humor. Ko človek militantno zavzame svoje stališče. Previdno.
Back to Top
V1981 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 31.Oct.2019
Location: Slovenija
Status: Offline
Points: 183
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote V1981 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21.Sep.2023 at 01:43
Jaz samomora ne odobravam, se mi zdi sebicno dejanje, razen v primeru, ko je nekdo resno fizicno bolan, da le se trpi, bi mogoce podprla evtanazijo o kateri je zadnje case bilo nekaj govora v medijih.

Dissection so gledali na to najbrz drugace, kot antikozmicni satanizem, unicenje kozmosa, tako da tudi ne nasprotujejo samomoru. Jaz verjamem, da Duh pokojnika ob samomoru lahko celo nekaj casa ostane ujet.

Ce bi bilo receno, da moram zapustiti svoje zemeljsko telo, bi stremela k izventelesnemu potovanju oz. k Astralni projekciji in bila pri tem previdna, da je moje materjalno telo med tem res na varnem mestu, da ne bi slo kaj narobe.

Saj zivljenje ob duhovnem poglabljanju ostane povprecno, vsakdanje. Vse je treba premisliti trezno in biti pozoren. Meni se je zgodila nagnjenost k samomoru ravno zaradi enih tablet, ki imajo kot stranski ucinek navedeno razmisljanje o samomoru, da ga nisem naredila je bilo ravno zaradi mojih nacel, da je samomor nekaj napacnega. Teh tablet nimam vec, ker so mi bolj skodile kot koristile. Eno je spiritualnost drugo je bolezen. Telo mora ostati pomembno, eni recejo celo, da je telo nas tempelj. To razmisljanje, da bojo sli avtomobili skozi vaju je nevarno ... se je ta clovek mogoce ukvarjal s sanjanjem? Bila sta v materialnih telesih, torej se kako v materialnem svetu, kjer je zelo tezko premagati zakone fizike ze pri telekinezi, kaj takega da bi sli lahko med voznjo avti skozi jaz ne verjamem ... mogoce bi komu lahko uspelo, da bi steklen kozarec sel skozi stekleno mizo, ker je steklo v bistvu "tekocina" v trdnem stanju. Steklo ima taksno nenavadno sestavo, na Oblikovni so bila na oknih stara stekla in so bila na vrhu tanjsa kot spodaj, kot bi steklo prislo v taksno stanje z leti.

Potrebna je previdnost pri vsaki duhovni praksi, ze zaradi tega kar vse obstaja v tem obstoju.

Drugace bi se jaz poglabljala samo v to kar se da preveriti, potrditi ... do tega, da bi kar tako verjela v nekaj ne bo prislo, ali pa do tega, da bi kar tako preizkusala nekaj, pa tudi ce je ne vem kaj receno, ne glede na to iz katerega vira ...
Back to Top
V1981 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 31.Oct.2019
Location: Slovenija
Status: Offline
Points: 183
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote V1981 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24.Sep.2023 at 15:18
Frogstomp, so ti kolegi, znanci jemali kaksne halicugene rastline, substance? Tezko verjamem, da bi samo zaradi duhovnosti pristali na psihiatriji ...


Edited by V1981 - 24.Sep.2023 at 15:22
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 16.Nov.2007
Location: Slovenia
Status: Offline
Points: 11773
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24.Sep.2023 at 16:06
Ja. 
Na prvi strani sem dal primerjavo z vodnim gospodarstvom. Analogija z možgani je ta, da v primeru uporabe substanc izkušnja vendarle ostane nekako omejena z okoljsko strukturo - se ne razliva čez breg v primeru normalnih možganov. Normalen možgan se zna lepo zapušit s konopljo in po nekaj urah priti nazaj v prvotno stanje. 
No pri ljudjeh, ki jih ali ni več ali pa imajo periodične prisilne obiske institucij ob epizodah sta trigerja vsaj dva: gobe in trava. 

V obeh primerih gre za to da ta "high" ki ga doživiš ostaja tako privlačen, tako intenziven in tako "realen" oz. prepričljiv, da je "tam" bolje biti. Kar samo po sebi ni nič narobe, če le najdeš pot nazaj. Dokler je nazaj v skupno realnost sploh še vrednota. Zato spet. Eno nogo na tleh. Vedno. Vsaj to.. sicer te duhovno, podkrepljeno s farmakološkimi agenti lahko fajn odpelje. 
Back to Top
V1981 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 31.Oct.2019
Location: Slovenija
Status: Offline
Points: 183
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote V1981 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24.Sep.2023 at 18:27
Jaz sem se odlocila, da za dosego duhovnih stanj ne bom jemala nic halicugenega, se mi zdi pretvegano, pa se tezko je lociti halicunacijo od dejanske duhovne izkusnje, pa cetudi nekateri ljudje jemljejo halicugene rastline predvsem za dosego duhovnih ciljev in ne samo za to, da bi bili zadeti.

Raje bom poskusala z meditacijo in poskusala tako doseci cisto Zavest ... po tem pa se bom poskusala se poglabljati v sanjanje ...
Back to Top
V1981 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 31.Oct.2019
Location: Slovenija
Status: Offline
Points: 183
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote V1981 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06.Oct.2023 at 20:38
Moti me da toliko ljudi verjame, da zivimo v racunalniski simulaciji od kar se je pojavil en video o tem(ne vem vec naslova videa, da bi ga delila) ... ce se valovanja energije vesolja lahko racunajo v 1 in -1 in 0 se ne pomeni, da je Resnicna Iluzija racunalniska, dejstvo je da je vse energija na razlicnih nivojih in da zivimo v (popolnoma naravni)Resnicni Iluziji ponekod imenovani Maya, nikakor pa ni nobenega dejstva o racunalniski simulaciji ...
Back to Top
Mrtupevc View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 12.Jan.2008
Location: Bangladesh
Status: Offline
Points: 1820
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mrtupevc Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09.Oct.2023 at 10:19
Originally posted by V1981 V1981 wrote:

...en video o tem(ne vem vec naslova videa, da bi ga delila)...


Matrica? Ne skrbi, gre za znanstveno-fantastični film iz leta 1999 bratov Wachovski. No, sedaj sta sestri Wachovski.
Ole - OleOleOle;

Peterle - zakaj pa ne?
Back to Top
V1981 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 31.Oct.2019
Location: Slovenija
Status: Offline
Points: 183
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote V1981 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10.Oct.2023 at 11:42
Ne gre za film, gre za video v katerem nastopata en tip, ki trdi da zivimo v racunalniski simulaciji in en psihiater, ki trdi da je to da zivimo v racunalniski simulaciji najbolj logocno ...
Back to Top
V1981 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 31.Oct.2019
Location: Slovenija
Status: Offline
Points: 183
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote V1981 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14.Dec.2023 at 03:25
To bo zelo cudno izpadlo kar bom napisala, upam da me ne boste gledali prevec cudno. V tistem obdobju, ko sem zaznala napad iz strani Duha pokojnika, so ble zaznane neke cudne energije iz vseh strani in bolecina je sla ob trenutku napada skozi moje telo ... v glavnem v tistem obdobju sem imela daljse obdobje sanje in lazne vizije o nekaksnem molilniskem krscanstvu, ki naj bi se slo neke lutke za nezascito in naj bi te lutke zakopane v zemlji po smrti obsedli, stremeli pa naj bi k nekeksnim trem molilniskim kamnom za zrtvovanja. Je kdo ze kdaj slisal za kaj taksnega?, ali pa mi je samo ta Duh pokojnika nekako povzrocil, da bi skoraj zblaznela, vizije so zgledale kot lazne, nisem jih prepoznala kot pristne, sem pa enkrat za eno uro padla vanje, eno uro sem sedela pred racunalnikom in jih gledala v mislih, ne vem kako to, da nisem sla raje kaj poceti, da ne bi bila v laznih vizijah.
Back to Top
V1981 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 31.Oct.2019
Location: Slovenija
Status: Offline
Points: 183
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote V1981 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 36 minutes ago at 16:35
Ko sem delala carovnisko flako za zascito hise sem poleg tega da sem upostevala kar je opisano v tem linku https://lindaursin.net/library/welcome/potions-powders-olis-etc/witch-bottles/witch-bottle-recipes/ dodala se jekleno sklecko s kamenimi strelami za zascito esenc(oseb), dala sem namen katere osebe naj sciti katera kamena strela in jo zavila v crno blago, ker crno blago sciti pred vdorom slabih energij ... serpentin npr. sciti tudi pred slabimi entitetami ne le vplivi, dodala sem vec dragih kamnov, ne vem vec za vse katere in zelisca in zacimbe kot je opisano v linku(pod sklecko za zascito esenc, v sklecko sem dala se Rozo Zivljenja) in obsidian piramido na vrhu in zalila vse s crnim voskom v jekleno posodico, ki izgleda kot nek valj in je odprta na vrhu ... to imam zakopano v zemlji. Od kar sem naredila to se lagodno pocutim tu in mi deluje da je vse nekoliko boljse. Drage kamne sem dobila v Om Šiva ezoteriki(eden zepni je bil med 2 in 3 €) obsidian piramido(15 €) pa v Adamas.

S kameno strelo za zascito esenc so zasciteni tudi obiskovalci ... ni posebej za prijatelje in ostale sorodnike, ti so smatrani pod to zascito za obiskovalce ... samo za zivece v tej hisi sem dala posebej kameno strelo in za ze pokojne(za zascito energij, ki so jih zapustili) in za lastnistvo. Kameni streli sem dala tudi za zascito esenc domacih zivali in rastlin. Posebej sem dala en, mislim da je rozmarin nebrusen, ki je velik ene 5 cm in to se v sklecko za zascito esenc, z namenom ljubezni, povezanosti in razumevanja.

Ce cutite kaksne slabe vplive vam predlagam, da si nekaj taksnega naredite.
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <12

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0,563 seconds.