![]() |
Kaj bi vi zvlekli na sotočje - v realnih možnostih |
Post Reply
|
| Author | |
devlin
Senior Member
Joined: 16.Nov.2007 Location: Vatican City State Status: Offline Points: 8706 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Topic: Kaj bi vi zvlekli na sotočje - v realnih možnostihPosted: 13.Aug.2025 at 04:22 |
|
Evo dihurčka sta me z 26 lineupom že praktično kupila me pa zanima kaj bi vi kaj gledali doli?
Jaz bi recimo kake Grave digger, Rage, od obskurnejših stvari crossoverce Clawfinger ki jih vedno zgrešim, čeprav se z njimi računica sigurno ne bi izšla ker so nekako v zatonu se mi zdi kljub kakemu nastopu na pomembnejših festivalih. Vomitory anyone? Go hog wild, jaz bom sigurno še kaj naumil, upam da se še kdo pridruži. Danes je dovoljeno sanjati, jutri je nov dan in upam tudi kak nov špil ker sem koncertni odvisnik.
Edited by devlin - 13.Aug.2025 at 04:29 |
|
![]() |
|
devlin
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 13.Aug.2025 at 10:03 |
|
Uuuu ja, oldsmanchild zelo plox. Daleč superiornejši band od dimljenburgerjev
|
|
![]() |
|
Speadge
Senior Member
dežurni aktivist Joined: 22.Jul.2015 Status: Offline Points: 2488 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 13.Aug.2025 at 10:17 |
|
Jaz bi si želel kaj več ne nujno velikega/dragega, zato pa solidnega black, pa mogoče doom metala, kot ga je na Tolminatorju. Recimo, glede na to, da Dihurja pogosto vlečeta v slovenijo bande iz https://district-19.com kataloga, kakšne štiri-pet bandov iz tu, pa da niso ravno ponovno sicer solidni Ellende/Harakiri/Groza ... (ki smo se jih res že nagledali in naposlušali). Recimo kaj v smislu Schammasch, Asagraum in Naglfar (pa še kup drugih tipa Absu, Sun Of The Sleepless... opcijsko), pa bo lažje preživeti tudi vse tiste punk/HC/crossower/klovn-gore grind... oslarije, ki jih namesto metala bašeta na ta "metal as fuck" festival.
|
|
|
P l a c e h o l d e r
|
|
![]() |
|
grafin
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 13.Aug.2025 at 11:06 |
|
jz bi prou z veseljem slisala barathrum.. <3
|
|
|
se oprasicujem za oftopik :>
|
|
![]() |
|
devlin
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 13.Aug.2025 at 13:09 |
|
Ja budget je zdaj ko je vse manjše sigurno problem bi si pa tudi sam želel več kvalitetnih metal bandov magari manj poznanih in priznanih ker -core/slam variante me odbijejo
|
|
![]() |
|
Dejan
Admin Group
Joined: 18.Oct.2011 Location: Slovenia Status: Offline Points: 3204 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 14.Aug.2025 at 09:22 |
po mojem je odvisno od tega, kaj hočeš postaviti na noge. za festival v obsegu 5k zna biti težko, ker je nekje vmes med underground in komercialo. pač vidim, kako Kaltenbach funkcionira, in se vsako leto čudim, kako jim uspe vedno znova pripeljati zanimiva / velika imena v tisto selo, ki pod odrom sprejme menda največ 2k obiskovalcev, vstopnica pa letos 130 EUR. Očitno moraš delati ljubiteljsko in ne profesionalno?
|
|
![]() |
|
Speadge
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 14.Aug.2025 at 13:01 |
|
Vprašanje je tudi, koga dejansko "nagovarjajo". Mislim, da je bil Črt tisti, ki je v času Metaldaysa nekje zapisal, da delajo lineup, kjer se sicer vsi pritožujejo, pa vseeno vsi pridejo. Na MD-ju je to precej okej funkcioniralo tudi zato, ker sta sočasno potekala dva odra. Tudi če ti v bloku treh, štirih zaporednih bandov ni bilo nič niti približno pisano na kožo, si pa odvandral do drugega odra. Skratka, lahko si računal, da ti bodo v celem dnevu vseeno recimo dva banda "must see", pa še ene trije dokaj okej ali pa vsaj pogojno zanimivi. Več pa človek tako ali tako ne rabi. Tu je pa, v skladu z velikostjo festivala, razumljivo drugače. In to z moje perspektive, torej meni osebno kot rednemu obiskovalcu Tolmina postaja težavno. Ker če bi prišel za tisti en dan, bi si pač izbral dan, ko sta pa vseeno mogoče mi dva banda okej, pa še kakšen recimo zanimiv. Pri skoraj tednu preživetem v Tolminu pa temu ni tako. Pride dan, ko res težko najdem kaj zase. In potem, ko si že rahlo utrujen, to, ono, tretje... "čakati" tisti en band tudi ni več ravno užitek. Človek se mogoče tu vpraša: saj kaj pa imaš za čakati, saj je ja metal festival, se raja zabava, gre malce naokoli itd.? No, tudi tu je sprememba. Tiste zabavne, družabne množice, ki smo jih bili vajeni v tem kraju v času metal festivala, ni več. Čez dan je v samem kampu bolj kot ne komorno vzdušje, ljudje se držijo bolj kot ne zase in je vse skupaj omejeno na to, da preživiš dan (sploh če je ali hudo vroče ali pa, obratno, deževno), da ja začne ropotati... in potem hodiš okoli bandov, ki te niti najmanj ne zanimajo, v upanju, da bo hitro minilo teh 7 ur, ko pa končno pride na vrsto tisti en in edini tvoj band. Ah, ja... Saj vem, da se ponavljam, ampak recimo letos je bilo na tem festivalu veliko več punk/hc/crossover/chrust/zabavljaški-goregrind glasbe, kot pa marsikatere relativno popularne zvrsti znotraj metal žanra. Da bandov, ki bi jim lahko kupili že mesečno vozovnico, ker so v Sloveniji zdaj že vsako leto, niti ne omenjam... Razumem, da je festivalu te velikosti težko in da skuša privabiti čim večjo množico. Ampak, a tole, vsega po malem, temelječe na zabavljaštvu, zdaj res deluje? Tretje leto, festival pa mogoče razprodan na pol. Enako kot lani. Mogoče se motim, ampak jaz vidim metalce kot neko specifiko, ki to živi, ki jemlje svojo glasbo resno. Zabavljaštvo je videti kot kul sales pitch, ki privabi tudi ljudi, ki niso tako zelo v tem ali pa so v tem par sezon, potem gredo pa dalje... jih to ne zanima več. In kaj ti ostane? Metalci. Razen, če si jih nekje spotoma izgubil, selektivno kupijo samo še dnevno karto, se začnejo ozirati po tujini, kjer je več metala itd. In bojim se, da gre Tolminator točno po tej poti. Ne vem, če se spomnite, kako zelo navdušen sem bil, ko je bil po MD napovedan ta novi festival prvič. Pa niti malo me ni motilo, da bo manjši, da se bo to poznalo pri velikosti bandov itd. In po dveh letih, pa ni bilo vse idealno, ampak okej, stvari so pač v povojih, ni bilo niti najmanjšega dvoma in sem tako kot vsako leto, kadar je bila ta opcija, kupil karto za naslednje leto že na licu mesta. No, letos je pa prvič nisem. Ker ne vem, če si želim biti tam ponovno cel teden ob treh, štirih bandih, ki so mi lahko zanimivi ostalo pa ali prežvečeni stokrat videni bandi z dodatkom punk/hc/crossover/zabavljaški-goregrind zabavljaštvom. Pa nisem edini. Saj se ljudje, vsaj tisti redni obiskovalci, ki se v Tolminu srečujemo že desetletje ali več, pogovarjamo, pa marsi kdo reče, da se drugo leto mogoče vidimo na Brutalu in podobno. Mimogrede, Dejan, Kaltenbach, kot vidim zdajle, kar si prilimal, ima v enem samem dnevu zame bolj zanimive bande (In The Woods, Sargeist, Archgoat, Unleashed... ) kot jih je imel Tolminator cel teden. Tudi če so tam nekje recimo neki Spasm, to ni moteče, ker te vseeno ne bombardirajo ob tem še z Brutal Sphincter, Party Cannon, Cro-Mags (ja, vem, da so legende, ampak ne metal legende), itd... vmes navržejo še kakšen etno, rock, punk, chrust... nato, če imaš vsaj približno srečo neki thrash, koncu pa za headlinerja postavijo band, ki je sicer okej, ki pa je tudi v zadnjih letih samo v Sloveniji nastopal recimo petkrat. Vsaj. Osebno nimam nekih predsodkov do tega kar na festivalih je, pa mi mogoče ni blizu. Tudi tisti "klovni", ki nekatere tu jezijo, me sami po sebi ne motijo. Res me ne. Pač kaj ima veze... Dokler najdem nekaj, dovolj, da mi je interes par dni preživeti na festivalu, tudi zase. Zdaj, ko je pa to zreducirano na sam minimum sem pa v dvomu, če si res želim slab teden dni preživeti tam in ne raje kakšen teden, dva pozneje na kakšnem drugem festivalu. Tako, da za 2026, kljub temu da si težko predstavljam, da me po ne vem koliko letih oz. desetletjih ne bi bilo tisti teden tam, je pa res odprto in z nakupom karte ne bom hitel.
|
|
|
P l a c e h o l d e r
|
|
![]() |
|
devlin
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 14.Aug.2025 at 13:22 |
|
Tisti prvi del posta me zelo spominja na lani, ko sva s kolegom cel dan čakala Behemoth ki nama je bil edini zanimiv band. Saj sva se šla podružit še s kom, plavat, v mesto žret, pa je bil vseen safr čakat. All in all dobro napisano vse skup.
|
|
![]() |
|
Dejan
Admin Group
Joined: 18.Oct.2011 Location: Slovenia Status: Offline Points: 3204 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 14.Aug.2025 at 14:52 |
|
se strinjam, odlično zapisano. sem pa očitno jaz že pred leti bil na tej točki, kjer si ti danes. oziroma sem že v osnovi tak, da nikoli nisem šel na festival na dopust, tako da sem zmeraj na prvo mesto postavil glasbo = nastopajoče. No, pa nikoli nisem rad kampiral. :) skratka, Kaltenbach je glede tega super. bil tam prvič leta 2006, si ogledal samo Skyforger, Koldbrann in Ensiferum, in smo spičili po tem domov. Odkar pišem za Paranoid svoje bivanje malo podaljšam, da lahko ponudim bolj celostno sliko o dogajanju, kar seveda tudi potegne pozitivne stvari za seboj - se človek zapriča z ljudmi, ki jih sicer ne vidi (kajne Speadge, hehe). in da nisem preveč offtopic...tale rooster od https://district-19.com je kr ok, Impaled Nazarene so tudi njihovi ;). samo povem, hehe. da ne bom spet moral potovati v Grčijo zaradi njih. sicer pa večina black metal bandov, ki igrajo na KOA, bi mi paali tudi na Tolminatorju. a to so bolj pobožne želje, ker razen headlinerjev verjetno niso dovolj zanimivi za širšo populacijo. a po drugi strani: tolminski line up za 2026 me zaenkrat odvrača od tega, da bi kupil vstopnico za norveški Inferno. če Skunka še Old Man's Child najavita, sta pa po mojem zmagala. ali vsaj The Kovenant? Pa verjetno bi kakšni Gojira še šli skozi? ali pa tudi ne, glede na to, da so bili v času Tolminatorja v ZG... čez par let bodo ziher preveliki. Diimu Borgir in Amon Amarth, ki so včasih imeli SLO potni list, so pa že tudi preveliki verjetno. zdaj sem še enkrat preveril line up prvega leta. pa tisti je bil najboljši. no, tak bi moralo biti v nalsednjih letih. ![]() |
|
![]() |
|
Speadge
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 15.Aug.2025 at 11:12 |
|
Da hitro prekomentiram zgoraj omenjene bande. Gojira... ni šans. Skozi leta so bili najbolj zahtevan band Metaldaysa. Boban se je pridušal, da jih skuša dobiti že leta, pa da ga ne jebejo pet posto. Nazadnje, ko so zavrnili igranje na MD, je bil užaljen do mere, da je izjavil nekaj v smislu: "raje igrajo na tem in tem festivalu popoldne, kot pa da bi bili na MD headlinerji". Skratka, izgleda, da se imajo za preekskluzivne, da bi igrali v Tolminu. Amon Amarth, ki so, roko na srce, podobno kot recimo danes Rotting Christ, neko obdobje, ne tako davno nazaj, igrali v Sloveniji non-stop, po mojem mnenju (kjer se lahko tudi motim) niso preveliki za Tolminator headlinerja. Podobno kot recimo Kreator ali pa Behemoth, al kaj? Tudi sicer se mi zdi, da po Deceiver of the Gods (2013) zadnji trije albumi niso bili neki boom. Ampak ja, z njimi je vedno nekako "isto". Dimmu Borgir pa vprašanje. Zdaj jih res v Sloveniji nismo videli že ene 6 let, pa tudi pred tem je bilo nekaj zatišja, ampak glede na trenutno zasnovo Tolminatorja je precej večja verjetnost, da pridejo v Tolmin Dimmu Bongir (in ne, ne zajebavam se - to je Tolminator in a nutshell) kot pa Dimmu Borgir. Bolj všečno se mi zdi tisto ostalo, kar si omenjal, torej Old Man's Child, The Kovenant... ali pa, da bi bila to Gehenna :) Predvsem pa mi na Tolminatorju manjka tisti po velikosti nižji "middle tier" kvalitetnih bandov za sladokusce, kjer sta bila Dihurja vedno tako močna. Kaj ti nuca kvantiteta petnajstih bandov, razvlečenih skozi dan, če tri-četrt tega služi zgolj za kuliso, ker si menda na dopustu...
|
|
|
P l a c e h o l d e r
|
|
![]() |
|
devlin
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 15.Aug.2025 at 11:15 |
|
Imam občutek da bodo Old man's child hitro ratali (pre)veliki, tak da bi bilo fajn to vidt.
Amon Amarthe bi kar spet z veseljem pogledal a so sigurno preveliki, razen če imajo veze z dihurčki in prijetne spomine na Tmin, pa bi godli za malo manjše plačilo. Kakorkoli headlinerji so že potrjeni in so večinoma good.
Edited by devlin - 15.Aug.2025 at 11:19 |
|
![]() |
|
Speadge
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 15.Aug.2025 at 11:21 |
|
A meniš, da so večji, dražji, kot napr. Kreator ali pa Behemoth? Ali pa In Flames?
Jaz sem povsem prepričan, da se jih bo, če Tolminator ostane, videlo, da bodo po nekem obdobju še iz ušes ven lezli... :P
|
|
|
P l a c e h o l d e r
|
|
![]() |
|
devlin
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 15.Aug.2025 at 11:41 |
|
Mnjeh hnjuh fljeh, Kreatorji pa Behiči so na Slo po mojem kar malo navezani, mrbit tudi sami pridejo na plc zarad placa samega, tko kot včas mi
|
|
![]() |
|
Speadge
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 15.Aug.2025 at 11:58 |
|
Ja pa ja de. To je biznis. Močno dvomim, da sami vedo kje točno vse bodo igrali, razen če morajo vedeti za promo namene.
Sicer pa glede teh malce večjih/srednjih bandov, ki so poleti tu, ne moreš spregledati Tolminator - Rockstadt - BA naveze.
|
|
|
P l a c e h o l d e r
|
|
![]() |
|
devlin
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 15.Aug.2025 at 13:44 |
|
Itak da je tudi biz, noben ne bi hodil če se mu ne bi splačalo.
|
|
![]() |
|
Mrtupevc
Senior Member
Joined: 12.Jan.2008 Location: Bangladesh Status: Offline Points: 1918 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 23.Aug.2025 at 00:13 |
|
Pojma nimam glede realnih okvirjev zmožnosti/nezmožnosti, ampak Animals as Leaders...
![]() |
|
|
Ole - OleOleOle;
Peterle - zakaj pa ne? |
|
![]() |
|
Šujo
Paranoid crew Joined: 25.Nov.2007 Status: Offline Points: 3305 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 23.Aug.2025 at 10:23 |
|
Lizzy Borden <3
|
|
|
Fuck you and the horse you rode in on
|
|
![]() |
|
Seventhson
Newbie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 23.Aug.2025 at 20:14 |
|
Old man's child, Cavalera conspiracy, Retching, God Dethroned, Hexecutor, KK's Priest (verjetno so preveliki??), Obsequiae, Nervosa in/ali Crypta, Mgla, Spectral Wound Slovenski: Eruption, Ater era, LINTVER!
Edited by Seventhson - 23.Aug.2025 at 20:16 |
|
![]() |
|
grafin
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 05.Sep.2025 at 17:37 |
|
se oprasicujem za oftopik :>
|
|
![]() |
|
Speadge
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 05.Sep.2025 at 17:52 |
|
Evo, to bi si pa z veseljem sam tudi ogledal, čeprav sem jih eno krajše obdobje pri nas videval precej pogosto. Enkrat, to je bilo leta 2019, sta jih že zvekla v Tolmin. Pred tem so dvakrat (2018 Orto in 2015 Ch0) nastopili v LJ. Pa, če se prav spomnim, še enkrat kmalu po Tolminu, decembra 2019 al tam nekje ponovno v Ortu. Zdaj jih pa že res dolgo ni bilo naokoli.
|
|
|
P l a c e h o l d e r
|
|
![]() |
|
Post Reply
|
|
| Tweet |
| Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |