![]() |
Knjige 2: Judgement Day |
Post Reply ![]() |
Page <1 23456 13> |
Author | ||
Jovo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 23.Nov.2007 Status: Offline Points: 4317 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ja, če bo tokrat res
![]() ![]() Drugace pa sm probou brat Stranger in a Strange Land pa mi ni cist sedl, nevem, nism vec razpolozen za branje tistih 60's videnj prihodnosti, ceprou mi je sama ideja dobra
![]() Tko da zdej berem Ray Bradbury - Something Wicked This Way Comes, veri najs.
|
||
Cheeseburger eating motherfucker!
Ma jebi se ti(jovo™) NEW AGE!!!!!!!!!!!!! Fru-fru muškarac. |
||
![]() |
||
Davorin.L. ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 23.Dec.2008 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1103 |
|
ja, juhuhu, če je res!
|
||
I kill people all day long,
I sing my song, because I'm John Lawman. |
||
![]() |
||
grafin ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 16.Nov.2007 Status: Offline Points: 6766 |
|
kam je sla ta tema.. na 3.o stran ???
berem odfukan, hitro berljiv inu jako rajcajoc roman amsterdam 12.75 ram: nevrotransmiterski evangelij - izpod peresa janje rakus.. |
||
se oprasicujem za oftopik :>
|
||
![]() |
||
FINc ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20.Nov.2007 Status: Offline Points: 1087 |
|
Bere kdo kej naturalizma? Kaj se splača vzet za pred očala?
|
||
![]() |
||
Jovo ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 23.Nov.2007 Status: Offline Points: 4317 |
|
Meni se ne dopade, niti evropski niti druge razlicice ... Mogoce bi ti predlagou Stephen Crane - Red Badge of Courage ali pa Maggie: Girl on the Street (al nekej takega, od istega avtorja).
|
||
||
![]() |
||
grafin ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 16.Nov.2007 Status: Offline Points: 6766 |
|
trenutno: bukowski.. juzno od juga.. ajnfah fantastis..
|
||
|
||
![]() |
||
Davorin.L. ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 23.Dec.2008 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1103 |
|
Sem imel vikend kratkih knjigic. Smrt slovenske primadone (izjemno, čeprav proti koncu nekoliko zbledi, je pa vsekakor vredna časa + ne vem zakaj (ok, v bistvu vem) ampak res je prišlo do poiztovetenja + zelo pikra kritika Ljubljane); potem pa Lepo poletje (ki pa je bolj... pa tk' n'... veliko dogajanja malo akcije šestnajstletnice pa slikarji skratka).
p.s. Danes kupil nov, peti del serije Song of ice and fire (da ne bom samo kratkih stvari bral)! |
||
||
![]() |
||
|
A majo na zalogi?
|
||
||
![]() |
||
|
Včeraj sem iskal v Konzorciju pa je bilo izropano, sem pa našel ogromno teh knjig še v BTC-ju. Ena knjigarna MK v hali A jih je imela še nekaj (tam sem jo kupil), pol še pa v City Parku, tam so jih pa sploh imeli ful.
|
||
||
![]() |
||
|
Aha, okej, pol pa zna bit, da bom naredu ksn obisk do CP
![]() |
||
||
![]() |
||
|
24,49€ se mi zdi... +- par centov
je pa tak špeh, da lahk še ubiješ koga z njo ![]() Edited by Davorin.L. - 15.Jul.2011 at 09:43 |
||
||
![]() |
||
|
Okej, pol niti ni tok drazja od prednarocil, mnogo hvala
![]() Ceprou jst zdej ful razmislat, da sploh ne bi kupu nc od Martina, dokler ne izide 7. knjiga, pa da takrat u miru use se enkrat preberem, ne pa da vsake tri - 4 leta, lih kokr bo on pocas izdajou, morm se enkrat brat prejsne dele, da se bom spomnu, kdo je kdo ![]() |
||
||
![]() |
||
|
Te čist zastopim, ja. Tudi jaz sem zdej par dni malo po netu obnove in podobno bral, da sem si malo psomin osvežil... sploh pa je fora ker se petka dogaja istočasno kot štirica, le drugje in je timeline še bolj raztegnjen (do konca trojke torej)... za mano je slabih sto strani. Mnenje:
![]() |
||
||
![]() |
||
Ivan ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 19.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 2578 |
|
Jaz pa nekako malo prisiljeno berem Simmonsov Drood ... nekako mi je prav zoprn v primerjavi z odličnima Terror in Carrion Comfort (slednjega res priporočam - super triler!!!).
Uživam pa v novem Metal Hammerju in še bolj v novem Jokerju!!! Bo pa treba kmalu spet po kakšno novo buklo! |
||
DICKLESS TRACY
ERUPTION |
||
![]() |
||
|
Od Simmonsa mi je, poleg Hyperion cantosa, biu super The Song of Kali - jebote zakon opisi krajev in ustvarjanje atmosfere, noro noro
![]() |
||
||
![]() |
||
lolplz ![]() Newbie ![]() Joined: 28.Jan.2011 Status: Offline Points: 68 |
|
Zecharia Sitchin - Divine Encounters - A Guide to Visions, Angels and other Emissaries
Noro čtivo ;D |
||
![]() |
||
|
Evo, berem Steven Erikson - Gardens of the Moon, prvi del, not bad, sam zarad sihta ful pocas berem. Tko, recimo da je prvih 200 - 300 strani mal begajocih, ogromno imen, pac vrzen si sred dogajanja, pol zacenja postajat bol kul.
Baje, da je prvi del najslabsi iz celotne serije, da gre kr na gor.
|
||
||
![]() |
||
Atheist ![]() Paranoid crew Joined: 16.Nov.2007 Location: Isle Of Man Status: Offline Points: 8756 |
|
Odlična zadeva, samo vseeno ga jemlji malce z rezervo,...rad poudari, da je to "the definite" version of human's creation, česar ne more trditi nihče...sicer pa odlična alternativa v vsakem primeru... Če ti je ta tematika blizu čekiraj še Erika Van Dänikena in njegovo Chariots of the Gods in The Sirius Mystery Roberta Templa (če še nisi)... Edited by Atheist - 30.Jul.2011 at 10:59 |
||
![]() |
||
|
jonathan littell - sojenice je ena boljsih bukel na temo druge svetovne vojne, kar sem jih brala - skozi oci nacija.. 900 strani odlicnega branja.. zdej sm nekje na dobri tretjinihttp://www.mladina.si/tednik/201128/jonathan_littell_sojenice
|
||
|
||
![]() |
||
Atheist ![]() Paranoid crew Joined: 16.Nov.2007 Location: Isle Of Man Status: Offline Points: 8756 |
|
Jaz se pa lotevam Cicera- About the Ends of Goods and Evils, prav đđđđ
|
||
![]() |
||
devlin ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 16.Nov.2007 Location: Vatican City State Status: Offline Points: 8585 |
|
Jaz pa pravkar dokončal Geoff Thompson: Watch my back, ki je na nek način njegova biografija.
Tip je bil v otroštvu zlorabljen se soočil s svojimi strahovi in ker se je med drugim bal nasilja, je postal bouncer v najbolj nevarnih klubih Londona. Žal premalo vsebine izven njegovih mnogih izkušenj z poliranjem gobcev težakov, ki so zahajali vanje delati pizdarije, ampak to je tudi njegova prva knjiga, ki jo je napisal na sekretu fabrike, v kateri je delal (zvečer pa stal na vratih). Vseeno del tega kako je zorel (ločitev, kontroliranje strahu, počasi postal odvisen od nasilja,...) in dozorel, vmes skoraj poživinil, danes pa je potem ko je vse skupaj pustil za sabo spoštovan avtor in učitelj samoobrambe, ki je med drugim dajal seminarje tudi Chuck Norrisu. Njegove izkušnje so tudi podlaga za film Clubbed. Edited by devlin - 31.Jul.2011 at 22:35 |
||
![]() |
||
|
||
![]() |
||
devlin ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 16.Nov.2007 Location: Vatican City State Status: Offline Points: 8585 |
|
Hihi, spet čistuni v akciji...
|
||
![]() |
||
|
koncala sm sojenice.. in zacela spet uvod brat.. sm kr malo zgublena, ker je konc.. :/
|
||
|
||
![]() |
||
Jan Ov Plain ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 16.Nov.2007 Location: China Status: Offline Points: 3236 |
|
Končno sm se spravu brat 'The Dark Tower' od Kinga. Tm nek na polovici prve sm skoču na komp pa še naslednji dve naroču, verjetno bom tud ostale kr kmal.:S
|
||
Occam's razor can leave a scar, but it can remove the cancer so often caused by the poison of liars and imaginers.
Ignorant men raise questions that wise men answered a thousand years ago. |
||
![]() |
||
|
Prva je najslabsa, tko da ce ti ta potegne, ti bojo ostale definitivno kul! Je sicer ful berljiva zadeva, ampak pusti ful lukn v zgodbi, zato bo tut King zdej spisou se eno knjigo, ki se dogaja nekako med 4. in 5.
Prebrou Eriksona, fak, prot koncu mi je prou ze odvecno branje ratal, dva mesca sm zvecu to knjigo :/ Trenutno berem Paolo Bacigalupi - Ship Breaker, po 70ih straneh sodec bo tole kr zabavno branje ![]() |
||
||
![]() |
||
|
Ko smo že pri smešnosti, mi kdo ve svetovati kako tako hecno zadevo kot sta npr. Štoparski vodnik in Stark: An earth shattering novel?
|
||
![]() |
||
|
Bring me the head of prince charming, sam je mal tezje nabavljiva :/
|
||
||
![]() |
||
|
Clive Barker - Damnation Game, ki jo sicer beram nekam pocas, je pa kul zadeva.
|
||
||
![]() |
||
EndZeit ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 07.May.2011 Location: Slovenia Status: Offline Points: 563 |
|
Trenutno berem Paradise Lost od Johna Miltona, pred nekaj dnevi pa dokoncal Izgubljeni Simbol (Dan Brown)
|
||
![]() |
||
![]() |
||
Jan Ov Plain ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 16.Nov.2007 Location: China Status: Offline Points: 3236 |
|
Zanč sm zaključu s tretjo Dark Tower knjigo. Čist preveč carsko mi je vse.:/ Sm naroču naslednji dve. Vmes bom pa prebral 'A Game of Thrones'.
|
||
Occam's razor can leave a scar, but it can remove the cancer so often caused by the poison of liars and imaginers.
||
![]() |
||
|
koncno sem prebavla selimovicevo dervis in smrt.. vec kot pol leta za lahko noc branja.. jo bom mogla se enkrat, sm veliko pozabila.. dobra knjiga.. je ne bi glodala tok cajta, ce ne bi mela neke mistike v sebi..
|
||
|
||
![]() |
||
Melkor ![]() Newbie ![]() ![]() Joined: 20.Jan.2010 Status: Offline Points: 279 |
|
Prebrau Mistborn trilogijo od Brandon Sandersona.. priporočam usem ki pogrešajo res dober high fantasy z genialnim koncem. Zdej berem njegovo Way of the kings.. zlo všečno...
prebaru tud prve 4 knjige J.V. Jones... Sword of shadows.. čakam peto.. počasn pace... vendar zlo napeta zgodba. magija je zlo skrita.. dogaja se v zlo zlo mrzlem svetu.. zlo dober modern fantasy... |
||
![]() |
||
Mitja M.J. ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 18.Aug.2008 Location: Slovenija Status: Offline Points: 5070 |
|
V knjižnici se pogosto ustavim na mojem priljubljenem krimi oddelku, kjer mi vedno znova padejo v oči avtorji z napisanimi mnogimi knjigami (pač poleg Agathe prevladujejo nad ostalimi pisatelji, ki zasedajo taiste police).
Ker ne vem katero izbrat na koncu ne vzamem nobene in se sprehodim dalje dokler mi ne pade kaka druga knjiga na muho (temu dogodku brezciljnega tavanja med policami rečem, da knjiga izbira mene, ne pa jaz njo...)
no kakorkoli, zanima me, če ima kdo kako izkušnjo (dobro ali slabo) s sledečimi avtorji, in če mi lahko potem priporoča določeno knjigo:
- Michael Connelly
- Patricia Cornwell (no njene Cruel and unusual, The bodyfarm in Cause of death sem že prebal mogoče pa sem še kako dobro izpustil?!)
- Minette Walters
- Colin Dexter
- Higgins Clark
- Donna Leon
za priporočila in graje se vnaprej zahvaljujem :)
|
||
MacGyver je zakon!
|
||
![]() |
||
EndZeit ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 07.May.2011 Location: Slovenia Status: Offline Points: 563 |
|
Sej v trzinu je večina krimi knjig tko al tko pobranih z vrha , zdele mi je na misel prišel Morilec z Križem , dokaj vredna knjiga
|
||
![]() |
||
![]() |
||
|
Uf, jst ti tle nazalost ne morem kej pomagat, ker ne vem, kdaj sem nazadnje prebrou ksn krimic oziroma katergakoli od teh avtorjev. Kolkr pa berem po forumih so pa vsi (vsaj) solidni.
Trenutno berem Neal Stephenson - The Diamond Age Mislm, da je to eno najbolj zahtevnih branj, kar se jezika tiče, še native speakerji pravjo, da morjo slovar zravn uporablat ![]() |
||
||
![]() |
||
|
Sej ti nočem kej pokvariti, ampak trojka in (sploh) štirka sta absolutni vrhunec serije. Sem prebral vsako od teh dveh po trikrat. ![]() |
||
||
![]() |
||
AmaJezterHead ![]() Newbie ![]() ![]() Joined: 05.May.2011 Status: Offline Points: 192 |
|
NAgobčnik za jezikavko je dobra kniga.
|
||
![]() |
||
Mitja M.J. ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 18.Aug.2008 Location: Slovenija Status: Offline Points: 5070 |
|
joj za nobeno rabo niste!
ne ne hecam se
![]() Sicer trenutno berem Labirint od Kate Mosse pa ne vem, če ga bom dokončal... nekako preveč se vleče...
|
||
MacGyver je zakon!
|
||
![]() |
||
Guests ![]() Guest Group ![]() |
|
Pravkar prebral, priporočam:
Niccolo Ammaniti: Kakor bog ukazuje Zdaj me čaka še film . Njegov starejši roman "Ne bojim se" mi je bil prav tako zelo všeč (pa film tudi). |
||
![]() |
||
|
Trenutno so v igri Napoleonove piramide, pobral sm si pa Mein Kampf v slovenščini... me prav zanima kaj je mel Dolfe tolko za pisat (600strani?!)
|
||
MacGyver je zakon!
|
||
![]() |
||
|
http://www.siol.net/priloge/kolumne/miha_mazzini/2011/11/razvojno_socialna_laz.aspx
kr zanimivo branje, če vas zanima. |
||
||
![]() |
||
astarot ![]() Newbie ![]() Joined: 05.Sep.2010 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1 |
|
Herman Hesse: stepni volk
priporočam vsem, čeprav bi jo znal introvertirani propadli idealisti dost bolj razumet Edited by astarot - 01.Dec.2011 at 23:59 |
||
![]() |
||
|
berem odlicne osnovne delce kontroverznega michela houellebecqa.. zgackljivo, nihilisticno, reflektivno, poucno.. in zelo berljivo..
|
||
|
||
![]() |
||
lord_morthron ![]() Groupie ![]() ![]() Joined: 14.Nov.2008 Status: Offline Points: 616 |
|
Začel brat Trainspotting, pa mi najprej pol kurca ni blo jasno, pol sem pa dojel, da je celotna knjiga napisana v škotskem naglasu... Epic win!
![]() |
||
![]() |
||
|
Hitchens je umrl.=(
|
||
||
![]() |
||
Melkor ![]() Newbie ![]() ![]() Joined: 20.Jan.2010 Status: Offline Points: 279 |
|
Prebaru Brett Weeks - Night angel trilogy.... zlo fast pace trilogija.. sproščujoča... kr zlo magije not... glavn karakter je assasin.. maš pa vse not.. politiko, spletke, vojne.. akcija je uredu, karakterji so kul, dokaj človeški, sivi, ni tega da bi bli samo pridni in hudobni. :) Uredu fantazija uglavnem.
Zdej sm začel pa Dmitry Glukhovsky - Metro 2033 in je zlo všečna knjiga. Dogaja se po jedrski vojni na moskovski podzemni, kjer se pač ostanki človeštva borijo za preživetje. Vsaka večja postaja je državica u malem. Eni so komunisti, eni majo demokracijo, eni diktaturo. Knjiga je dobila več nagrad pa špil je bil po njej narjen. Pa mari de je celo v slovenščino prevedena. Edited by Melkor - 11.Jan.2012 at 19:51 |
||
![]() |
||
|
Trenutno se se zmerej mal matram, sicer ze kaka dva mesca, s Simmonsovim Terrorjem, ker pac nimam tok cajta brat trenutno, je pa kul knjiga.
Vmes pa berem se za fax razne zadeve, trenutno berem Death of a Salesman, ravnokar kupil, pravtako za fax, William Gibson - Neuromancer in Jack Kerouac - On the Road. |
||
||
![]() |
||
FINc ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 20.Nov.2007 Status: Offline Points: 1087 |
|
On the road je dobra knjiga.Prebral ene pol leta nazaj.
|
||
![]() |
||
|
Včer sm s četrto zaključu, je blo kr brutalno.:( |
||
||
![]() |
Post Reply ![]() |
Page <1 23456 13> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |