Paranoid Metal Webzine Homepage
Forum Home Forum Home > Ostalo > Ostalo
  New Posts New Posts RSS Feed - Ostala glasba poleg metala - priporočila
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Ostala glasba poleg metala - priporočila

Post Reply Post Reply Page  <1 262728
Author
Senior Member
Senior Member

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote grafin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17.Jan.2023 at 16:47
če maš kej resnga za delat in rabiš zvočno podlago, ki ne dela distrakcije od dela, priporočam zanimiv instrumentalno-ambientalen madžarski bend black hill.. 

zaenkrat nekako najbolj tripam na rivers&shores (2016) in buffaloes will never die (2020).

zelo zanimiv je tudi moondog - ameriški skladatelj, "viking ny VI. avenije" (1916-1999).

se oprasicujem za oftopik :>
Back to Top
Poli View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Status: Online
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Poli Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17.Jan.2023 at 20:07
Men pa takrat najbolj sede The Necks s prvencem "Sex".

Anything is possible     dec d uej

Be The Change You Want To See
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25.Jan.2023 at 10:18

wooooow!! kakšn lep štiklc!!!
kombinacija king crimson in allan holdsworth chord progressiona.. izpeljan v takem zasanjanem hipijskem stilu
Back to Top
Šujo View Drop Down
Paranoid crew
Paranoid crew

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Šujo Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02.Feb.2023 at 22:26
https://youtu.be/7dpHZSmW0mU

Kdo mi ve svetovat še kaj rakega? Torej obvezno brez vokala, zasanjano chill synthwave sceno, če se le da čimdaljši miks... 
Fuck you and the horse you rode in on
Back to Top
Ijus View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ijus Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04.Mar.2023 at 03:12
tole upam da vam metaljozotom bo mogoče všeč, glede na to, da je kar precej sick and twisted fucked up techno koamad:

ps: no sej jaz sem še kar metaljozo tud sam mal manj ker mi metal ta nov po letu ajd rečmo 2010 ni več všeč.

Edited by Ijus - 04.Mar.2023 at 04:05
Back to Top
devlin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote devlin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04.Mar.2023 at 12:06
Zanimivo, men tudi po 10 pali. Mrbit še bolj kot stare stvari. Nisem nek fan zmazane produkcije... Ermm
The Optimistic Cynic: Remaining completely oblivious to the tragedy of existence.
Back to Top
Ijus View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ijus Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04.Mar.2023 at 13:47
ja produkcija je namensko taka. ker gre za filthy komad ki odraža sranje družbe. umazanijo duha low človeka.

drugače nekaj malega se najde po 2010. res nekaj malega. men ne potegne več ta ta nova scena v metalu. pa itak nisem več aktiven metalc.

tud aktivni poslušalec el. muske nisem. tud nikol nisem bil. zgolj pasivni.
Back to Top
Ijus View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ijus Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05.Mar.2023 at 11:56
pol sem naredil remix pa remaster komada pa dodal mal vokalov.
zdej je komad še bolj sick.

devlin, tist je blo pa mogoče le preveč muddy pa blurry.
pač prespal sem komad pa nekako res je preveč zmazana produkcija bila.
oziroma preveč low end frekvenc napram ostalim frekvencam.

sedaj ko je nova verzija pa ne vem če niso vokali pod preveč reverb efektom.
moram še to mal popravit.

ko sem delal v prve tist kar si ti slišal sem delal na slušalkah ki zmorejo precej več kot zvočniki oziroma pri meni monitorji. tko da sem pol popravljal na monitorjih. na slušalkah se je full dobro slišalo.

no da ne napišem preveč. če češ čekiri še en krat. pa ostali tudi.

sej lahk tud kak komentar pustite. ne bo čist nič narobe. :)
Back to Top
Mrtupevc View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mrtupevc Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23.Mar.2023 at 23:45
Aja, drgač ne vem, kam to sodi (pod najavo koncertov?), ampak.... Anyway... John Zorn's New Masada Quartet prihaja 7. 7. 2023 v CD LJ!Broken Heart
Ole - OleOleOle;

Peterle - zakaj pa ne?
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24.Mar.2023 at 08:46
uuu.. sicer ne poznam ampak sm totalno na jazz napaljen zadnje čase...
lahko kkšn štiklc kresneš v tole izbo

Back to Top
Duumdohtar View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Duumdohtar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01.Apr.2023 at 13:39
Ena najljubših.

Doom za pogum.
Back to Top
Ijus View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ijus Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11.May.2023 at 18:41
ker brutalen goa/psy trance. o fak ej. pri 3:34 rata totalno brutalno. hehe. uber dober komad. totalno priporočam.

Back to Top
Ijus View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ijus Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28.May.2023 at 08:27
če bi koga zanimalo: en luškan komadič sem naredil. tak catchy techy housey electro disco melodičen z emocijami komad:

Back to Top
Mrtupevc View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mrtupevc Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Jun.2023 at 00:04
Sedem osminc, ki ni z Balkana :D

Ole - OleOleOle;

Peterle - zakaj pa ne?
Back to Top
OdiumNostrum View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote OdiumNostrum Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21.Jun.2023 at 15:26
Rome novembra v Ortoju, če morda koga zanima.
Back to Top
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Duumdohtar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Jul.2023 at 12:54
Večna kavbojska balada s konca petdesetih.

Doom za pogum.
Back to Top
Ijus View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ijus Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Jul.2023 at 13:35
pobje in pubike en nov komad imam za pokazat.
mislim, da mi je kar ratal.

mešanica elektronike in rocka.
dobr je ispadel.

here we go:

naslovnica je pa narejena s Stable Diffusion AI-jem.
plus nekaj postprodukcije v PhotoShop-u.

kak komentar lahko pustite, ne bo nič narobe.

thumbs up!
Back to Top
Ijus View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ijus Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05.Sep.2023 at 03:50
RNW - I Like

hard rave techno
Back to Top
Mitja M.J. View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mitja M.J. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09.May.2024 at 11:09
Rolling stones. Par let sem se malo bolj poglobil v njihovo diskografijo. Pa meni je prav bomba muzika. Albumi Sticki fingers 1971, exile on main st.1972, let it bleed 1969, beggars banquet 1968, so mi nekako taboljši. Pa ta "novejši" blue & lonesome 2016 mi je tudi dober. Tak prvinski nekompliciran rock, pa še vedno dovolj kompleksen, da se ga ne naveličaš.

Če pa pomisliš, kdaj že je bilo to ustvarjeno, je še toliko bolj žareče.

Edited by Mitja M.J. - 09.May.2024 at 11:12
MacGyver je zakon!
Back to Top
Mitja M.J. View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mitja M.J. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09.Jun.2024 at 09:36
zadnje čase je doma večkrat na sporedu Siddharta. Tako, ko poslušaš doma v miru in ne nekje površno ker se glih vrti po radiu, lahko slišiš, da so komadi ful dobri. mislim meni so res dobri. pa to ne glih dva ali tri, ki bi jim slučajno uspeli... govorim o kakih 20ih+ dobrih komadih. pa nisem neki ful ekspert, ampak se mi zdijo prav glasbeniki. še posebno bas, ki ga ponavadi ne porajtam, tukaj dela. nisem zdaj poslušal vseh albumov, pač na yt se vrti. najbrž tisti bolj zgodnji, kjer je bilo več hitov, tako da ne vem točno kiri komad paše h kiremu albumu. no, kakorkoli, bolje pozno kot nikoli :)

Edited by Mitja M.J. - 09.Jun.2024 at 09:57
MacGyver je zakon!
Back to Top
Dejan View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Dejan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15.Aug.2024 at 12:14
Originally posted by Mitja M.J. Mitja M.J. wrote:

zadnje čase je doma večkrat na sporedu Siddharta. Tako, ko poslušaš doma v miru in ne nekje površno ker se glih vrti po radiu, lahko slišiš, da so komadi ful dobri. mislim meni so res dobri. pa to ne glih dva ali tri, ki bi jim slučajno uspeli... govorim o kakih 20ih+ dobrih komadih. pa nisem neki ful ekspert, ampak se mi zdijo prav glasbeniki. še posebno bas, ki ga ponavadi ne porajtam, tukaj dela. nisem zdaj poslušal vseh albumov, pač na yt se vrti. najbrž tisti bolj zgodnji, kjer je bilo več hitov, tako da ne vem točno kiri komad paše h kiremu albumu. no, kakorkoli, bolje pozno kot nikoli :)

se strinjam. ko sem se po dolgih letih lahko otresel "sitnih komentarjev", ki so mi preprečevali, da jim zares prisluhnem, jim tudi sam sledim. res delajo kakovostno glasbo, predvsem zadnji trije albumi so mi odlični.
Back to Top
Dejan View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Dejan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15.Aug.2024 at 12:16
Zadnje časa množično poslušam pankerje Niet. ima morda kdo album Izštekani na Valu 202 v mp3 formatu? ta album je starim komadom dal novo dušo, predvsem zaradi boljše produkcije in bolj razkošnih aranžmajev pridejo komadi še močneje do izraza.

Edited by Dejan - 15.Aug.2024 at 12:27
Back to Top
Real View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Real Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16.Aug.2024 at 10:21
Imam. Ti pošljem link
Nomen est omen.
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote OdiumNostrum Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09.Sep.2024 at 17:34
Za Grafin, pa še mogoče kak Bakalina vihalec nosu lohk klikne, ne bo nč narobe :D. Super nov komad v živi izvedbi, razen tistih zadnjih ~40 sek je kar nekarakternih za njih, zveni kot neka jam improvizacija in ravno ne paše k jedru komada. Upam, da ta zaključek odščipnejo na plati, če ne, pa bom že preživel. Sem jih lani uspel ujeti v živo in je bila res perfekcija, upam, da se kmalu spet pojavijo kje v bližini...

Back to Top
polopoklip View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote polopoklip Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10.Sep.2024 at 17:33
Gleda ne to da je omenjena Bakalina Velika bom izkoristil priložnost za to vprašanje, ki me muči že dolgo časa.
Na njihovi plati Prvi krajec je pesem Sviet Krn in v njej del besedila gre nekako tako.

...od naših očetov očetje stari in matere od naših mater
prav radi v cerkev poslušat so šli kar brala sta župnik in pater
vselih pa na zibelke svojih otrok narisal so še sračja noga
brez takih reči koker je risan? krog? prot mari? prav niče ne pomaga...

Na zibelke svojih otrok so risali sračje noge? Mogoče kdo ve kaj več o tem?
Je to del 'stare vere', ki se je ohranila v tem delu Slovenije?
Back to Top
Ymmo View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ymmo Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10.Sep.2024 at 23:09
Sicer ne vem odgovora na tvoje vprašanje, ampak za več informacij lahko priporočam FB skupino Otroci Triglava, ki se ukvarja z rodnoverstvom: 
https://www.facebook.com/groups/232587487769985
Sem že videla, da so linkali na komade od Bakaline tam gor, pa bi mogoče znal kdo kaj povedat o tej omenjeni motiviki. 
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote polopoklip Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13.Sep.2024 at 00:37
Ymmo: hvala za predlog!
Obstaja možnost, da je narisana sračja noga v resnici algiz runa, ki je sodeč po branju iz interneta 'considered the most powerful rune of protection'.
Glede na to, da so v tem delu Slovenije fevdalna gospoda skozi stoletja v grape/rovte naseljevali reveže iz nemških dežel, potem obstaja možnost, da so s sabo prinesli tudi svoja vraževerja.
Čeprav verjetno ta navada, ki je omenjena v pesmi, sploh ni resnična.
Back to Top
Mrtupevc View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mrtupevc Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18.Sep.2024 at 00:50
Pred dnevi se je poslovil Herbie Flowers, odličen basist/ predvsem session muzičar, ki pa so ga mediji (vsaj večina) označili kot "uuuu" basista pri Lou Reedu (Walk on the wild side), T-Rexu itd... Mislim pa, da nikjer ni bil omenjen Sky, britansko-avstralska zasedba studijskih maestrov vsak svojega inštrumenta. John Williams (ne filmski komponist!), Tristan Fry, Francis Monkman... in seveda Herbie Flowers. Počasi izginjajo velika imena, ki so se hote ali nehote držala v ozadju in katerih dela so povedala največ...

Ole - OleOleOle;

Peterle - zakaj pa ne?
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote polopoklip Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22.Sep.2024 at 11:33
Originally posted by polopoklip polopoklip wrote:

sračja noga

Če slučajno koga zanima.
Quote Po verovanju ljudi je mora mučila otroke kar po vsej Sloveniji, kolikor sem mogla dognati z lastnimi raziskovanji.
Ta je »hodila sesat« ali »peštat« že prav majhne ali pa tudi nekoliko večje otroke.
Splošno znano obrambno sredstvo proti mori je bil pentagram ali petero kraka zvezda, ki jo je navadno že slikar narisal na sprednjo ali zadnjo končnico.
Na neposlikane zibke so domačini narisali moro s kredo. To znamenje v raznih krajih različno poimenujejo, in s tem tudi bolezen. Najbolj razširjen izraz je mora, na Kobariškem, v Trenti in na Cerkljanskem ji pravijo trantamora, trutamora, kračja ali sračja noga, v Beli krajini norina taca, v Bohinju pa morna ali morska taca.

https://www.etno-muzej.si/files/etnolog/pdf/Slovenski_etnograf_29_jagodic_makarovic_zibelka.pdf
Back to Top
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Duumdohtar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18.Oct.2024 at 15:58
Doom za pogum.
Back to Top
devlin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote devlin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Oct.2024 at 08:13
Originally posted by polopoklip polopoklip wrote:

Ymmo: hvala za predlog!
Obstaja možnost, da je narisana sračja noga v resnici algiz runa, ki je sodeč po branju iz interneta 'considered the most powerful rune of protection'.
Glede na to, da so v tem delu Slovenije fevdalna gospoda skozi stoletja v grape/rovte naseljevali reveže iz nemških dežel, potem obstaja možnost, da so s sabo prinesli tudi svoja vraževerja.
Čeprav verjetno ta navada, ki je omenjena v pesmi, sploh ni resnična.

Jest imam algiz runo vrezano med drugimi znamenji na pentagramu in sem si leta razbijal glavo kaj pomeni. No zdaj sem zvedel. Hvala.
The Optimistic Cynic: Remaining completely oblivious to the tragedy of existence.
Back to Top
devlin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote devlin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Oct.2024 at 08:27
Originally posted by Mitja M.J. Mitja M.J. wrote:

A mi znaš razložiti besedila? To mene res strašno moti. Na primer Vojna idej. Z njihovo glasbo nimam problema ampak ko tip odpre usta me mine veselje do življenja. Resnično ginevam ko moram to poslušat na šihtu. Sicer še vedno boje od kakih drili drili lali lali, ljubav ljubav ampak mi vseeno odšteva leta.

Edited by devlin - 20.Oct.2024 at 08:31
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote OdiumNostrum Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03.Nov.2024 at 14:19
Nedavni ne-metal obsesiji.

Anarho-krščanska nomadska skupina, ki širi božjo besedo preko izjemno nalezljivega folka. 

Špageti vestern akustična kitarska glasba izpod prstov dveh bratov. Melanholično, nostalgično in meditativno. Rabiš samo Eldorado in puščavo, skozi katero ga pelješ.

Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <1 262728

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0,250 seconds.