Paranoid Metal Webzine Homepage
Forum Home Forum Home > Ostalo > Ostalo
  New Posts New Posts RSS Feed - Podcasts
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Podcasts

Post Reply Post Reply
Author
Senior Member
Senior Member

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote devlin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Podcasts
    Posted: 27.Aug.2024 at 14:38
Evo, upam da ne smetim z ponovnim odpiranjem tople vode, če da naj admin (lepo prosim *blink* *blink*) ustrezno združi niti. 

V glavnem kadar se mi sicer redko zgodi da sem sam na delovnem mestu, sem si začel poslušati podcast Behind the bastards (ga res priporočam sploh če se kljub vsem svojim napakam želite na lepem spet počutiti kot kar do neke mere spodobno bitje LOL) in kar padel vanj. Obdelal sem Seagala, L. Ron Hubbarda, Jobsa,... in trenutno furam How conservatism won. Naslednja bo How the liberal media helped fascism win. 

Zanima me, kateri so zanimivi vam, da najdem morda še kaj zase Embarrassed. Osebno me najbolj pritegne zgodovina in psihologija.

Edited by devlin - 27.Aug.2024 at 15:18
The Optimistic Cynic: Remaining completely oblivious to the tragedy of existence.
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28.Aug.2024 at 11:42
Neki časa sem kar poslušal podcase, ampak pol skoraj izkljujčno prešaltal na knjige - v samihpodcastih so ponavadi avtorji predstavljali kakšno svojo čtivo.. pa je vseeno bolje kot to poslušat direkt vir prebrat/poslušat.

Je pa tole fantastična reč, ne tok klasično podcastična.. 

Dan Carlin - Hardcore history
Back to Top
Schmts View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Schmts Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28.Aug.2024 at 13:01
Hardcore History je res nor! :) Nikol ne bom pozabu zgodbe o uporau evangeličanov v Minsku. Se mi zdi, da če bi v šolah predaval zgodovino kot jo on razlaga, bi mel dost boljšo predstavo nad preteklostjo.

Jst nekak še vedno ostajam na podcastih, ker mi mozak ne dovoli dovolj koncenetracije, da bi lahko res bil 100% časa prisoten, pri podcastu pa je dost vseeno, če kaj spustiš.
  • Film Reroll - Skupina nerdov "preigrava DnD verzije klasičnih filmov in ploti ponavad odpotujejo v neke druge strani.
  • Radiolab - poljudnoznanstveni podcast NPRa s HJUĐ budgetom in je temu primerna tud kvaliteta produkcije
  • No Such Thing as a Fish - Podcast ustvarjalcev vprašanj za oddajo Qi, britanski humor in en kup zanimivih dejstev iz vseh koncev
  • Lou Reads the Internet for you - En random dude z zlatim glasom bere najbolj weird (fetišizem, seks, droge, cringe momenti, ...) možne forum poste, 4chan threade in Subreddite
  • Welcome to Nightvale - Surrealna radijska oddaja v nekem vzporednem svetu Nightvalea.
  • You are not So Smart - Psihologija, nevropsihologija, self-delusion
  • Infinite Monkey Cage - Britanski znanstveniki o znanosti z britanksim humorjem
  • Wolf 359 - Scifi-funny-dramatična audiodrama
  • Retronauts - Retrogaming podcast z dolgo zgodovino
  • Talking Simpsons - Podcast o pomivanju posode(jk, o simpsonovih)
Back to Top
devlin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote devlin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28.Aug.2024 at 13:36
You are not so smart celo malo poznam. Premalo. Bom popravil. Hardcore history bi tudi moral biti dober. 
Področje ki ga je nalimal Frogi precej poznam, prebral sem celo Comentarii de bello Galico ampak Gaj Julij tam seveda vse zavije v celofan in majčkene podrobnosti kot je na primer genocid izpusti. Bom poslušal tudi to čeprav je kar zalogaj.

Edited by devlin - 28.Aug.2024 at 13:37
The Optimistic Cynic: Remaining completely oblivious to the tragedy of existence.
Back to Top
polopoklip View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote polopoklip Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 28.Aug.2024 at 17:09
Trenutno sem kar malo obseden s (slovenskim?) podcastom Smart Cookies.
Super teme, zanimivi gosti in predvsem podcaster, ki zna vzpostaviti pristno dinamiko pogovora s svojimi sogovorniki.

https://media.rss.com/eurotrash/feed.xml

-(priporočam)-   
Back to Top
rožica View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote rožica Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29.Aug.2024 at 18:41
Smart Cookies: +1  Zanj zvedel mimogrede na rtvslo ali neki podobni strani, kjer je bil intervju z Zazo, preposlusal nekaj materiala in ja, vodja podcasta je res spica in nekaj posebnega.

Zgoraj je nastetih par super. Poskusil sem z "If books could kill", pa mi nekako ni kliknil, preposlusal sem nekaj epizod kjer so se norcevali iz tako neumnih bestsellerjev, da niso imeli zelo tezkega dela, in je hitro postalo dolgocasno. Na backlogu imam se veliko "Behind the bastards" epizod. Dan Carlin mi je greatest of all time, najljubsi sta mi o vojni na Pacifiku in o prvi svetovni vojni, komaj cakam da to spet preposlusam.

Od slovenskih sta mi super:
- V steni: moras bit vsaj malo planinc, ce se ti ne da poslusat o alpinizmu potem 90% posnetega ni zate, so pa vmes ene epizode (meteorolog s kredarice, oskrbnik s koce na Smrekovcu) ki bi jih priporocil vsakomur. Voditelj je totalna spica.
- Fejmici: spoznal sem jiju preko dobrodelne epizode ob lanskih poplavah. Od takrat obcasno uporabim ta podcast da se seznanim s kakim slovenskim fejmicem, o katerem ne vem nic. Castna omemba: epizoda z Blazem Svabom od Modrijanov, kliknil sem samo zato ker nisem vedel kdo je, ko sem zvedel da gre za Modrijane sem bil na poti da ugasnem, na koncu pa sem preposlusal vse in samo rekel "respekt" kljub temu da se njihove glasbe s palico ne taknem. :)

All matter in the universe is destined to become the scrap heap of history.

It’s called the 2nd Law.
Back to Top
rožica View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote rožica Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27.Sep.2024 at 21:47
Najnovejse odkritje: Almost Cult Classics (-priporocam-)
All matter in the universe is destined to become the scrap heap of history.

It’s called the 2nd Law.
Back to Top
polopoklip View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote polopoklip Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05.Oct.2024 at 15:25
Originally posted by rožica rožica wrote:

Najnovejse odkritje: Almost Cult Classics (-priporocam-)

Sem poslušal nekaj njihovih podcastov in zadeva je blazno poslušljiva.
Zaradi tega podcasta sem padel skozi retro filmsko zajčjo luknjo in sedaj prebiram knjigo Cinema Speculation od Tarantina in zraven gledam filme, ki so opisani v knjigi.
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0,313 seconds.