![]() |
Vstopnica za HELLFEST 2024 |
Post Reply ![]() |
Author | |
Atreides ![]() Organizator ![]() ![]() Joined: 06.Nov.2014 Location: LA Status: Offline Points: 723 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Posted: 30.May.2024 at 08:28 |
Tole pišem s teškim srcem, ampak imam naprodaj 1 vstopnico za eden in edini festival HELLFEST. Festival verjetno ne rabi nobene predstavitve, ker je vsaj zame med temi večjimi festivali preprosto največji na svetu.
Zaradi organizacije festivala Metaljot Raspaljot Open Air 2024 preprosto letos ne morem v Clisson/Francijo, ker je dela preko glave. Kdor je bil na Hellfestu tako ve, da gre za posebno izkušnjo, ki mislim, da bi jo moral doživet vsak matalc/rocker. Nazadnje ko sem bil na Hellfestu je bilo, well, Hellfest... celotna organizacija na najvišjem možnem nivoju, pa sem bil na nekaj festivalih. Kdor se je zadnja leta boril za vstopnice za Hellfest ve, da je to prava borba in zvrhana mera sreče. Festival je spet postavil nov rekord, bil je razprodan v 1-2 minutah (queue sistem). Boli, ko takole prideš do karte, pa jo moraš prodat. Lineup: ![]() V glavnem, ŽILOREZNICA, da ne morem spet it! Torej če bi koga zanimala vstopnica, naj mi piše na ZS...
Edited by Atreides - 30.May.2024 at 08:29 |
|
![]() |
|
Vader69 ![]() Newbie ![]() ![]() Joined: 26.Mar.2009 Status: Offline Points: 191 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nebom je kupil....sam tko okvirno me zanima kok kesa vrze vstopnica za 2024
|
|
![]() |
|
Atreides ![]() Organizator ![]() ![]() Joined: 06.Nov.2014 Location: LA Status: Offline Points: 723 |
@Vader69, pojma nimam... vidim pa, da razni Skandinavci, Belgijci in podobni ponujajo iz prve preko 2-3x cene vstopnice. Pred čason je en Belgijec, ki sem ga spoznal tam, ponujal 1000€ za vstopnico, ker je od takrat, ko je sebi kupoval vstopnico, spoznal dekle, zaradi katere je sedaj pripravljan dat ni pomembno koliko, do dobi vstopnico za njo.
Karta je drugače bila, če se prav spomnim 350€ + nek fee... official reseller je Reelax, kjer če greš pogledat, ne boš našel niti ene vstopnice, jaz je do danes še nisem, ker gredo dobesedno v parih sekundah. Recimo, če daš vstopnico za 500€... gre dobesedno v parih sekundah. Bi pa folk, ki je že bil tam razumel, da ta denar niti nima nobene veze, naprimerljivo bolj boli dejstvo, da ne morem it na Hellfest. Zato še vedno imam vstopnico, ker je kar nekako nočem dat od sebe
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Vader69 ![]() Newbie ![]() ![]() Joined: 26.Mar.2009 Status: Offline Points: 191 |
To sm sam tko vprašal..ker me je zanimalo al je res da so bile vstopnice 800ojro Drgac pa ja dobesedno tok dnarja tok muske
![]() |
|
![]() |
|
Če bi rad v real time vidu, kako se proda, daš ceno 500-600€... 800€ prodaš še isti dan... 1000€ ali več, pa je tudi samo vprašanje časa... za Skandinavce in podobne je to šala, ko se enkrat odločijo da gredo... Kot sem že prej omenil, znanec je ponujal 1000€, ker je na vsak način hotel zraven spravit svoje novo dekle, ampak jo je potem dobil menda ravno za nekih 800€, kot si omenil.
Na koncu pa ko pomisliš, da so aranžmaji za razne Metallice, AC/DC in podobne cca 250-300€, pa naenkrat stvar dobi celo smisel, sploh ko pogledaš celoten lineup Hellfesta... pa pustimo osebne preference, kaj je komu všeč. Če bi lahko šel, bi raje šel, kot pa da nekomu dam vstopnico za +1000€...
|
|
![]() |
|
Dejan ![]() Admin Group ![]() ![]() Joined: 18.Oct.2011 Location: Slovenia Status: Offline Points: 3069 |
Se strinjam, da je skorajda vseeno, koliko stane vstopnica za ta festival, razmerje med ceno in ponudbo še vedno več kot ODLIČNA. Vstopnina za vsak koncert malo večjega banda že stane med 100 in 150 EUR, tukaj imaš pa res vedno smetano na kupu.
|
|
![]() |
|
Mitja M.J. ![]() Senior Member ![]() ![]() Joined: 18.Aug.2008 Location: Slovenija Status: Offline Points: 5070 |
kolko ljudi pa pride na tak mega dokodek?
|
|
MacGyver je zakon!
|
|
![]() |
|
@Dejan in @Mitja M.J., ja... organizatorji vedno dostavijo, ljudje zaupajo... festival je sold out v minuti/dvah, ob dejstvu, da ni znan še niti eden band. Takšno zaupanje si zalužiš, ko delaš proper dolga leta.
Je pa še ena zelo pomembna stvar, da je zvečer fucking cel venue v ognju, na vsake par metrov razne inštalacije, kipi, res unikatne in utrgane stvari... namreč čez leto tam cela vrsta umetnikov ustvarja in pripravlja prizorišče za drugo leto. Potem pa je tu še eno dejstvo, da nikjer, ampak res nikjer nisem čakal več kot 1-2 min, vse je zelo urejeno, premišljeno, po domače, next level v primerjavi s katerim koli drugim festivalom. Od teh velikih festivalov imaš dejansko kje za sedet, se ohladit... odri so naravnost odlično pozicionirani, tako da raztegne obiskovalce, ki bi jih naj bilo po številki, ki sem jo zasledil na wikipedii tega festivala 65.000. Ja, dejansko ni toliko ljudi, kot ste si verjetno mislili? Če bi festival vodil kakšen greedy punk, bi v ta venue spravil notri še par odrov in še vsaj enkrat toliko ljudi. Tako, da je več kot humano življenje na tem festivalu. Tako overall urejenega in realiziranega festivala definitivno ni. Vidi se, da je stvar narejena s srcem in dušo in ne gre za še eno generično masovko. Še ena stvar je, ki jo moram omenit, namreč bandi dajo od sebe res 120%, tako pripravljenih bandov, da bi dali res all-in, verjetno težko najdeš kje drugje... kdo se ne bi extra potrudil na festih, kot je Hellfest in podobni?! Tako se zdi, da dobiš vse bande v najboljši možni izdaji... Poleg milijon drugih fescinantnih stvari, je recimo še ena takšna stvar food market... ta main food market ima, sploh ne vem kaj bi rekel... nekih 200-300 ponudnikov... dejansko hodiš 20 minut, samo da pofirbcaš vse kar ponujajo. Ravno v času, ko sem se basal, je BBC tam snemal nek mini dokumentarec oz. prispevek, ker je menda one of a kind zadeva, tam je bilo fucking vse... Altar in Temple stage, torej odra kjer je death in black metal sta huge hangarja, sicer tudi odličen shelter v primeru dežja, ekstremne vročine, čeprav imaš res odlične refresh pointe. V neposredni bližini je E.Leclers, kjer je seveda na voljo vse po normalnih cenah, bolj fascinantno je, da dejansko ta shopping center organizira že en dan pred festivalom warmup. Na policah pa nešteto proizvodov, ki so Hellfest edition... na železniški zunaj zvočniki in metal 24/7, tako da ko že prideš v Clisson dobiš dozo metala... pač vidi se, da so prebivalci in community vzelo stvar za svojo in vse lepo pozdravljajo... 101 gesta... občina naredi res vse... očitno nekaj, kar v Tolminu ni šlo najbolje skozi, vsaj nekoč ne, upajmo, da bo sedaj bolje. Da ne omenjam, kako je bil otrok v meni presrečen, ko sem obiskal Les Machines De'Lile ... gre za legendarno ladjedelnico v Nantu, ki je zelo blizu Clissona... tu proizvajajo številne robote, malce steampunk... vse fully functional... res noro ko vidiš to ogromno delavnici, te ljudi, ki delajo na teh mehanskih beštijah... giant slon s katerim lahko greš po Nantesu... dinozavri, ptiči, pajki... res priporočam, da si vsaj pogledate na Youtubu. Lahko bi cel potopisni večer... v glavnem worth every penny! Karto prodajam za 450€... special offer za Paranoid forum... če koga zanima... sicer pa gre na Reelax... samo da čim prej gre, preden jo zažgem od jeze ![]() Edited by Atreides - 03.Jun.2024 at 19:54 |
|
![]() |
|
Mosquito ![]() Newbie ![]() Joined: 17.Aug.2022 Location: Slovenija Status: Offline Points: 43 |
To je festival, ki sem si ga vedno želel obiskat in še vedno upam, da mi nekoč rata :)
|
|
![]() |
Post Reply ![]() |
|
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |