Paranoid Metal Webzine Homepage
Forum Home Forum Home > Koncerti > Domači koncerti
  New Posts New Posts RSS Feed - 2025/05/24 - Morywa(release), Decair, Smrt@Gromka
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

2025/05/24 - Morywa(release), Decair, Smrt@Gromka

Post Reply Post Reply
Author
Senior Member
Senior Member

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: 2025/05/24 - Morywa(release), Decair, Smrt@Gromka
    Posted: 20.May.2025 at 15:43

▘Morywa
(Nu Death Metal / SI)
Petčlanska štajerska druščina se z novim venčkom tamastnih spet vrača na odre! Bend že od samega začetka, ki sega dobrih 10 let nazaj, prisega na kombinacijo groove-a in death metala, letos pa odpira novo poglavje maltretiranja odrskih desk in nič hudega slutečih uhljev, saj je končno prišel čas za izid novega albuma z naslovom II.
2. celovečerni studijski izdelek za svojim izvirnim imenom in ultra premium naslovnico skriva 10 tematsko povezanih komadov. Rdeča nit albuma so bolj ali manj znane nesreče in katastrofe, ki jih je povzročil človek, vsebina pa je radodarno podkrepljena z žaganjem v poden uglašenih kitar, tankovsko ritem sekcijo in ne preveč nežnim vokalom. Ob tej priložnosti se jim v podporo na odru pridružijo še Decair in Smrt!

▘Decair
(Metalcore / SI)

▘Smrt
(Spiritual Death Metal / SI)

Vstopnina = 10€

Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26.May.2025 at 11:22
Luštn špil, sicer ne čisto histerično doživet. Zapirčkal se zunaj kot že prejšn dan, nism mel več energije kot samo Morywo pogledat. Kitarski del banda je precej statičen, Jan je odvodil zadevo vrhunsko z mnogo komičnimi momenti, probal izgovorit "sofomorfno", paranoid naučil domačo metal populacijo novo besedo heh..

Moshpit je bil dosadan, prekomerno agresivn, tako da sta se 2 na sredi dajala medtem ko se je ostal folk moral stisnit na stran, da spredaj ni bilo tako groovy plesno kot bi lahko bilo. 

Štikc iz prejšnje plate je odšpilal originalni vokalist/kitarist Peter, zelo luštn moment in predaja žezla prestolonasledniku. 

Morajvar je pa dbest!

Tkole pravi na FB Peter:

Quote Morywa. Ime benda, ki pomeni hrup v bogvekaterem plemenu že.. Osemstrunska svinjsko težko metalska nu death metal djent zasedba na slovenski sceni, katere sem tudi sam bil soustanovitelj in ponosen član. Morywa je bila moja bebica, moj svet v katerega sem lahko ob bednih momentih ušel. Moj safe zone med bendovsko bratovščino. Moja identiteta, moja druga družina. (Tisti, ki imate bende, točno veste o kakšnih bratskih navezah trobezljam).
Včeraj sem po šestih, skoraj sedmih letih z njimi stopil na oder kot gost ob njihovem release koncertu za novo plato Morywa II. Katere občutke sem ob celotnem koncertu doživljal, že težko naštejem. 🥲
Lahko pa odgovorim na vprašanje, ki sem ga dobival pred, med in po koncertu.
"PEROOO, ti je žal, da si šel ven iz benda?". Odgovor je bittersweet ja. Vsako sekundo. Ampak!
Hkrati pa najbolj srečen in vesel, ker sem videl kakšne sadove je moj odhod obrodil in kakšna entiteta je Morywa zdaj.
S prihodom Jana (Vokal) in Fabota (Kitara), so moji fantje postali še močnejši (tudi fizično v povprečju😁), še bolj nizkouglašeni, še bolj brutalni in predvsem profesionalni. Ubrali so profi pristop pri produkciji novega albuma II. Prvenec je resda bil DIY projekt. (Madona tisti, ki nas poznate iz tistega obdobja veste, da smo kitare snemali na WCju - dobesedno😅).
Včeraj na odru sem po komadu Wreck iz prve plate držal v rokah staro Morywa majico. Povedal sem, da je že skoraj deset let stara in da besede ne morejo opisat kako ponosen sem na fante, da lahko nosim njihovo novo majico in da še naprej furajo bend in ga razvijajo v pošastno entiteto. (By the way njihov merch je top 😁 morAJVAR in majica z napisom zadaj "Well and truly fucked" je izsek iz besedila well and truly - Morywa II).
Skratka. Ponosen, ganjen, vesel, bittersweet občutki, adrenalin, sreča, solze sreče.. Predvsem pa ponos!
Hvala vam fantje za novo plato, hvala za druženje pod in na odru včeraj, hvala Jan Tehovnik za brutaln vokal in profi prezenco, hvala Simon Fabjan za groove in riffmeister ideje. Vam trem moji pjebi Miha Klančišar, Mušić Matic in Nikita Herman pa hvala, da še vztrajate in da terate to pošast od Morywe še naprej!🫶
Jaz komaj čakam Morywa III 😁
Folk! Počekirajte bend, njihov album, supportajte sceno in ostante metal do faking kosti.
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27.May.2025 at 09:06
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.172 seconds.