![]() |
Problemi s kitarami in opremo |
Post Reply
|
| Author | |
Evil-Nejchy
Newbie
Joined: 08.Feb.2009 Location: Slovenia Status: Offline Points: 189 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Topic: Problemi s kitarami in opremoPosted: 08.Jun.2009 at 13:03 |
|
...
|
|
|
www.myspace.com/evilzlobko
|
|
![]() |
|
Evil-Nejchy
Newbie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 08.Jun.2009 at 13:09 |
|
kupu sm eno Charvelko iz l. 1991- model 375 deluxe... na pogled kot nova, vrjetno tudi ne veliko igrana- brez praske.... mam pa en velik problem:
- ne da se je uglasit, komaj prideš od prvege strune do zadnje je prva že zopet razglašena. pomoje je problem s floyd rosam(originalen Schaller), čeprav nevem zakaj, ker zgleda vse o.k., vrat kitare je pa tut čist raven.....je meu kir že podobne probleme? je kaka rešitu... .. čene bi pa prosu, če pozna kdu kazga dobrga serviserja... da mi tu zrihta mam še dve druge charvelke... pa une ku strune uglasiš- ti jih ni treba potem tri mesce neč več.... pr tele se pa že razglasi predn jo sploh uglasim...... hvala za odgovore |
|
|
|
|
![]() |
|
Guests
Guest Group
|
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 08.Jun.2009 at 13:23 |
|
Šinko iz your man
če si pametn, pa če ti je kej do tvoje kitare - pol jo nesi k njemu. Res da rad mal zakasira - npr. za zamenjavo strun, uglasitev, oktave in vse tipi topi ti zna vzet nekje med 20 do 30 euri (vključno z novimi strunami) :) sam ej splača se - ker bo stvar delala, vse ti bo razložu in to je to....
- pa en nasvet - ne dajej tega ljudem tipa sam svoj mojster, k ti pri napetih strunah in fedrih (več 10 kil obremenitve) en obrat šraufa nardi več škode, k bi se material (navoj v lesu) zrabu v 10 letih.... če misleš sam štelat zadeve, pol morš vedet, da vsak navoj šraufa v les se dela, pri odvitih strunah in iztaknenih fedrih.
fora je, da more bit sila fedrov, k vlečejo v eno smer enaka sili napetih strun k vlečejo v drugo smer.... zato se odloč, kako bi mel uglašeno, pa pejd to Šinkota, k stvar dela že ene 25 let in ve zakwa se gre....
k najdeš ravnovesje je stvar res čista rutina in hec. :) jst menjam strune vsaj enkrat na mesec in ko menjam strune, to traja - cca 5min in k jih navijem je kitara (ne blefiram, res :) uglašena tipi topi - čez dan nardim še ene par mini popravkov in to je to. - nobenih problemov. Samo dajem skoz eno in isto debelino gor - tako, za kero so bli fedri naštelani :)
Fora je, da ti bo Šinko naštimal fedre tko, da bojo prov - ti vse kar morš pol narest je, da maš skoz enako uglašeno in da daješ gor nujno skoz enako debelino strun in to je to.....
Schaller je zakon zadeva! :) se ful manj razglašuje in laže ga je štelat - sam ne poznam prou dobr - spomnem se, k je Dali to mel in je mel ful hitr kitaro preglašeno iz D na E - sam s preglaševanjem se podere sistem oktav, če nč drugega (tudi obremenitev na les se spremeni in les odreagira) - tko da je fajn met fixno skoz enako uglasitev in debelino strun!
se ukvarjam s temi zadevami že 17 let in mi je kr jasno - sm se mogu tud parkrat spečt in mi je folk k je sam neki šraufal naredu škodo in sm sam vratove navijal in ne vem kwa.... bedarija.... te stvari so cela umetnost in morš najprej par kitar ornk fentat in se 10 let s tem ukvarjat, da ti rata zadeva jasna.... les je "živ" in "diha" in te stvari je treba delat ful z občutkom :)
u glavnem - odloč se kako boš mel uglašeno in se zapel v Loko pri mengešu :) stvar pečena. Jst grem vedno do njega, k enkrat daš čez čuka za kitaro se mi zdi škoda, da bi ti jo kr en šraufal pa neki čaral :) Ne vem - pač sj niti ne rabiš velikrat it - jst sm bil zadne čase v 5 letih 2x mogoč 3x pr njem - k kupim kitaro, grem do njega, da mi jo spusti (npr. pr meni na D) in to je to, pa zdej sm šou eno na C spustit, pa mi jo je ful dobr zrihtal :)
imam občutek, da bo zdele cel kup "mojstrov" prletel v debato in blo pametnih - ker sam ne mislm več pisat sm notr ti že v naprej povem - ne jih poslušat Edited by Wind Carrier - 08.Jun.2009 at 14:38 |
|
![]() |
|
Nazgul
Newbie
Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 112 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 08.Jun.2009 at 15:08 |
|
očitno ne znaš s floydom delat. to moraš it vsaj ene 6x skoz vse strune uglaševat. od prve do zadnje lepo. in potem bo vse uglašeno.
|
|
![]() |
|
Nazgul
Newbie
Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 112 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 08.Jun.2009 at 15:11 |
|
tole si skoz preberi:
http://www.guitarnotes.com/notes/noteget.cgi?basic_guitar_setup http://www.projectguitar.com/tut/tutorial1.htm jaz si vse sam štimam in mam ultra-low action in skoraj nič fret-buzza...nikoli ne dam nobenemu mojstru da bi mi kaj štelal. škoda denarja, če pa lahko sam naredim (boljše). |
|
![]() |
|
Evil-Nejchy
Newbie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 08.Jun.2009 at 18:17 |
|
hvala za nasvete, špilam kitaro 4 leta, zadnje dve leti s floyd rosom- do zdej nism meu problemu, NEKI VELIK IZKUŠEN PA TUT NIMAM, drgač sm pa zamenju že ene petkrat strune na ostalih kitarah s floyd rosom, pa ni blo nobenga problema, pr tejle charvelki se pa vse poruši, pa lahko greš 100x prek..... tak da bom vrjetno kar odnesu kitaro k mojstru, ki ma že izkušnje, pa bom potrpeu za par evrčkov(ka jst bo vrjetno še kaj zajebu)
|
|
|
|
|
![]() |
|
Mtal
Newbie
Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 144 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 08.Jun.2009 at 20:56 |
|
Možno je tut to, da si pač na prejšnjih kitarah zadel debelino strun, tukaj pa je nastavljeno na drugo debelino, potem moraš pa mal pošravfat in vzmeti napet s pravo silo, da ti šluži kot proti utež, za to si morš mal več časa vzet pa poštimat, pol pa lavfa u nulo. to je treba ponavad vedno ko menjaš debelino strun.
Šinko a fajn napisan na svoji strani, tam po rubriko koristni nasveti. LP Matjaž Edited by Mtal - 08.Jun.2009 at 20:58 |
|
![]() |
|
Mitja M.J.
Senior Member
Joined: 18.Aug.2008 Location: Slovenija Status: Offline Points: 5322 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 08.Jun.2009 at 21:20 |
|
rajši dam unih 20€ kot da se ure brezplodno j***m in po možnosti še kaj zaj***m...
|
|
|
MacGyver je zakon!
|
|
![]() |
|
Mtal
Newbie
Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 144 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 08.Jun.2009 at 21:43 |
|
Odvisno od posameznika, jst dam vrat pa take stvari raj poštelat, tremolo pa take manjše stvari pa sam porihtam. Čeprav se bom tut vrat probu naučit naštelat.
|
|
![]() |
|
Evil-Nejchy
Newbie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 08.Jun.2009 at 23:30 |
|
jah, stune so ble zihr devetke, kej če bi ble desetke bi čutu...... lega floyda na vrat, pa vse se mi zdi vse primerno, tak da res nevem.... raj grem enem mojstri ku se spozna... pa plačam, pa mam mir za lep cajt... se pol ku bo enkrat vse uštimano.. bom strune pa tut znau sam zamejat.....
|
|
|
|
|
![]() |
|
Madafaka
Groupie
Joined: 19.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 667 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 09.Jun.2009 at 16:40 |
|
Ej ta moja kitara me ful jebe, ful mam probleme z njo....
Ibanez akustična.....
|
|
|
Raul artista, siempre Madridista!
|
|
![]() |
|
Jovo
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 09.Jun.2009 at 16:53 |
|
Jst vem kaj je narobe!
|
|
|
Cheeseburger eating motherfucker!
Ma jebi se ti(jovo™) NEW AGE!!!!!!!!!!!!! Fru-fru muškarac. |
|
![]() |
|
Zupan
Groupie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 10.Jun.2009 at 14:34 |
|
mam js tut en problemčič,ki se mi ponavlja odkar sm prijel kitaro v roke,in se mi zdi čudno zakaj se to nikomur ne zgodi ... namreč,ko zamenjam strune,jih oglasim in uskladim floyd.kitara dela brezhibno kake 2 meseca (če strune po igranju očistim) Potem po kakih 3h mesecih se pa pojavi ta problem in mi ni nič več jasno. Recimo če primem normalen akord za "žaganje" :P pri 3 prečki na 3 struni,je kul,ampak če grem za oktavo višje se sliši razglašeno,obupno ...
možno je da nimam narihtanih oktav,ampak zakaj se potem spet lepo in normalno sliši,ko dam gor sveže strune ???!!! help please Ps. to se je dogajalo že na 2 različnih kitarah |
|
![]() |
|
JuRiJ
Groupie
Joined: 18.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 886 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 10.Jun.2009 at 15:00 |
|
menjavaj strune mal bolj pogosto kot pa na tri mesce in ne bo tega problema
|
|
|
|
|
![]() |
|
Evil-Nejchy
Newbie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 21.Jun.2009 at 16:05 |
|
kitara od mojstra doma, in vse zrihtano! se je spalačal dat.... zdej pa vrjetno nebom meu več problemu- ni biu pa sam floyd zjeban, ampak blu tut treba vrat pa oktave pa vse naštimat.... tak da vrata se itak nebi nikul spravu rihtat.......
|
|
|
|
|
![]() |
|
Post Reply
|
|
| Tweet |
| Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |