Paranoid Metal Webzine Homepage
Forum Home Forum Home > Ostalo > Ostalo
  New Posts New Posts RSS Feed - rabim nekaj od daleč? pišem sem.
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

rabim nekaj od daleč? pišem sem.

Post Reply Post Reply
Author
Senior Member
Senior Member

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: rabim nekaj od daleč? pišem sem.
    Posted: 14.Jun.2011 at 20:17
sigurno je med nami kr nekaj bralcev, ki rednočedno premagujejo daljše razdalje, poslovno, turistično, nima veze...

k sm bil mulc sm bil enkrat v sarajevu in v sloviti baščaršiji si v vsaki tretji štrcuni z bosansko robo poleg đezv in ostale železnine dobil kovinske čelade iz druge svetovne in še kasnejše modele...

že takrt sm hotu met tako čelado, pa z komaj načeto dvomestno številko let nism uspel od tastarih tega izprosit...

neki sm že gledu na bolhi ampak so mi vse po vrsti grde in večkrat preplačane.

torej..
gre kdo v bosno v kratkem? :) oz. dobrodošlo tudi, če ima kdo to doma, pa bi se rad znebil..
Back to Top
Voith View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Voith Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Jun.2011 at 14:25
Js sm bil službeno v sarajevu in baščaršiji konc marca. V nobeni štacuni ni več nobene čelade. Kar je povezanga z vojaško robo je edin miljarda vseh možnih čavr porisanih z vsemi možnimi motivi.

Sarajevo je res hudo najebal med vojno in ne marajo vojaških zadev preveč.

Drgač pa ebay is your friend.

http://shop.ebay.com/i.html?_from=R40&_trksid=p5197.m570.l1313&_nkw=ww2+helmet&_sacat=See-All-Categories

Edited by Voith - 19.Jun.2011 at 14:35
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Jun.2011 at 14:36
zihr? sej pravm, je več kot 10 let od tega kar sm bil tm, in takrt je blo te robe na tone...
Back to Top
matos View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote matos Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Jun.2011 at 14:50
jest sm biv lani v Mostarju, pa so mel tm po štantuh ful teh čelad, cen se sicer ne spomnim ampak mislm da bi se dal zmet.
. . .
Back to Top
Ejsi_Disi View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ejsi_Disi Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Jun.2011 at 14:54
Originally posted by frogstomp frogstomp wrote:

zihr? sej pravm, je več kot 10 let od tega kar sm bil tm, in takrt je blo te robe na tone...

Resno! Jaz sem bil letos na novega leta dan pa ni bilo nič vojaških zadev. Edino metke predelane v kulije dobiš. Ostale robe ni.
Rock n' roll ain't noise pollution.
Back to Top
Voith View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Voith Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Jun.2011 at 14:56

Odkar so ble v bascarsiji tele scene:

Ne marajo vojaških stvari preveč.

Drgač je pa mene kr šokiral mal ta sarajevo. Še vedno je pol blokov zrešetanih totalno in folk se še vedno deli na naše in vaše, tko da tm mira v pravem pomenu besede še dolgo ne bo.

Maš pa ogromn res hudih in prjaznih bosančic v sarajevu in kot slovenc takoj prtegneš njihovo pozornost :)

Edited by Voith - 19.Jun.2011 at 14:56
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17.Jul.2011 at 17:16

dobil na campu. poljska ww2
Back to Top
devlin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote devlin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17.Jul.2011 at 18:39
Pišuka, jaz bom enkrat vzel švabsko. Ne da bi bil pristaš, samo mi je res huda, pa pride prav, če moraš avto reševati pred točo : D
The Optimistic Cynic: Remaining completely oblivious to the tragedy of existence.
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17.Jul.2011 at 18:46
15-20e so ble cene na kampu, mel bulgarske, švabske itd... tudi za pilote :)

za na bicikl bo dbest, samo težka je mal preveč...
Back to Top
OdiumNostrum View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote OdiumNostrum Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17.Jul.2011 at 21:51

dobil na campu. poljska ww2

Like a boss.
Back to Top
polopoklip View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote polopoklip Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17.Jul.2011 at 22:56
Zakaj vojaška čelada?

Back to Top
Guests View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guests Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17.Jul.2011 at 23:11
private Gay 
Back to Top
rožica View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote rožica Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17.Jul.2011 at 23:18
Originally posted by polopoklip polopoklip wrote:

Zakaj vojaška čelada?

Stavek, ki odgovori na vprašanje, se skriva tu.
:)

Edited by rožica - 17.Jul.2011 at 23:20
All matter in the universe is destined to become the scrap heap of history.

It’s called the 2nd Law.
Back to Top
polopoklip View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote polopoklip Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17.Jul.2011 at 23:30
Originally posted by rožica rožica wrote:

Stavek, ki odgovori na vprašanje, se skriva tu.:)

1:45?

Back to Top
Voith View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Voith Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Jul.2011 at 00:32
Zanimivo pri teh čeladah je to, da jih navadn 9mm parabellum preluknja brez večjih težav.

Ne vem v čem je bil point nost 3 kile železja na glavi če je čist pointless.
Back to Top
mati zemlja View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mati zemlja Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Jul.2011 at 00:48

-

Edited by mother earth - 19.Jul.2011 at 08:02
~      V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo.      ~
Back to Top
Guests View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guests Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Jul.2011 at 01:48
silicon tits =  cool

army helmet = gay
Back to Top
PiWi View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote PiWi Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Jul.2011 at 08:51
ooo faaak ... te slike ... sploh ne smem pomislt na to ... in na vojne ... ne morm 
Verjeti! http://www.youtube.com/watch?v=smKeH_YEZX8&feature=related * http://www.youtube.com/watch?v=e4fUk5XhGGk * http://www.youtube.com/watch?v=y50GEFjKsZE *
Back to Top
rožica View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote rožica Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Jul.2011 at 11:06

Originally posted by rožica rožica wrote:

Stavek, ki odgovori na vprašanje, se skriva tu.:)

1:45?

ja. ne znam si predstavljat drugega vzroka; sploh ko se nekdo s tako fotko dela frajerja takoj za slikami raztrganih teles.

Originally posted by Voith Voith wrote:

Zanimivo pri teh čeladah je to, da jih navadn 9mm parabellum preluknja brez večjih težav.

A ni bolj v tem, da je vojakova glava zavarovana pred kam(enčk)i in vsem, kar pač leti okoli, ko blizu njega raznese nekaj? Pomoje ni toliko pointless.

Edited by rožica - 19.Jul.2011 at 11:13

It’s called the 2nd Law.
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Jul.2011 at 13:49

Zakaj vojaška čelada?

prvo treba povedat jasno in glasno, predvsem zarad bebcev, ki so se pršli pofočkat v to temo in zganjat frustracije, ker živijo v svoji razvlečeni koži.. pa ok, boli me ketna za ta plevel.

nism militantna oseba, prej ekstremno proti.. nasplošno proti vsej represiji, pendrekom itd.. nikoli nebi bil policaj, nikoli vojak, nikdar ne bi delu v vojaški industriji... čeprov sm mel obdobje, ko sm razmišlju, da je služenje vojaškega roka pozitivno, vsaj v smislu discipline.. sm kle -priznam- korenito spremenu mnenje.. enostavno to uboganje in izvrševanje ukazov mi gre na bruhanje, pa čeprov delitev dela to sigurno narekuje, ampak more bit nekje meja.. naprimer ko ti ukažejo spustit napalm al pa prerešetat ene ljudi, ki jih niti ne poznaš... pred kratkim smo mel tud o orožju dobro debato z voithom, če se strinjamo ali ne, nima niti veze uglavnem.. orožje pa to, še iz špilov call of duty, counter strike, česar smo dali precej skozi svoje dni.. pa paintball, airsoft.. to mi je top, orožje, vojaška oprava mi vizualno estetsko zgleda popolno, kot tudi občutek orožja v rokah.. ta grip... ampak dokler je vse "fun & games"... ko pridemo do dejanskega namena vseh teh pizdarij, ki pa je, pomerit v človeka in mu ugasnit življenje.. se pa pr men konča.. strogo proti... v primeru vojne dezerter...

zdej, ko smo to razjasnil lahko pridem na bistvo, useeno se za pretežno polovico bralcev bojim, da ne bodo poštekal nič od tega...

uglavnem estetsko so mi te pizdarije lepe, da ne govorim o tem kolk je močne simbolike zadi, ki je bla tudi genialno vpeljana v nekaj odličnih thrash bandov...

glede na to da sm kr precej časa na kolesu (ste morda že kje prebral, odkar nimam izpita mi je to poleg štopa najpogostejše prevozno sredstvo na relaciji kr-lj.. sm si reku da rabim eno čelado, pa mi je tista plastika grda... kupil vojašo, sicer je težka ampak.. men jekul.. bom še vrat mal pojačal ;) nasploh gre pa za eno tako provokacijo, ki jo eni poštekajo, drugi ne... spet sredstvo, da se prebere seme od plevela... enostavno zadnje čase tvegam, da vidim kolk hitrih nepremišljenih sodb so ljudje sposobni dat vn in kolk zakrknjene možgane majo.. bistvo je očem skrito..

torej kolo bom prebarval v barvo čelade, polepil in popisal z vsemi možnimi metal pizdarijami, da bo eno tako markatno vozilo na domačih cestah, podpiram to, da si vsak nrdi neki svojega, unikatnega, ne da se vozimo na tovarniško identičnih pizdarijah...

tko da kar se tiče vaju dyz in rožica, sta se razkrinkala.. slabo bereta, prehitro sodita, sta občutljiva in zamrljiva, ne razmišljata kej preveč in pol povzročita slabe stvari na podlagi svojih površnih opažanj... kle polna usta, k se vidmo v živo pa gledata v tla ker v oči ne upata.

pa dobr, nism človk, k bi vzdrževal kkšne spore, k mi je to bedno, vedno bil za to, da se iščejo rešitve na konkretne situacije, ne pa da se neki idealizira in da mi je cel svet kriv za lastno nesrečo, ki je posledica prej opisanih stvari... če mate problem s svojim telesom, da ne boste doživljal bednih krikov frustracij, izkoristite rajš te sekunde, k ste jih prebil za to in ono, kar mate z mano (in vsemi ostalimi, ki kej povedo, pa jih ne razumete), pa naredte kej zase, jebemvamboga, boste mal manj jamral.

dalje, to temo sm odpru z dobrim namenom, da si ljudje pomagajo prit do dobrin, ki niso na dosegu roke. poglejte kaj je s tega nastalo... rajsko območje negativne selekcij.. narod blesav... kakorkoli, naj ostane odprto, mogoče pa kdaj steče reč tko kot se zagre, pa bo en človek pomagal drugemu brez oglašanja tega smrdljivega plevela... dejte mal prebrat svoje stvari, pa mal poglejte kakšn svet tvorite, a bo šlo? malenkost samokritike, da se ne bo vedno po zobeh vlačilo vseh uspešnejših, postavnejših al pa nasplošno vseh drugače mislečih al pa drugače situciranih od vas..
pizda, hotu sm čelado, ko sm jo dobil sm to poglavje želel zaključit in dat plac drugim al pa spet sebi, ko bi kej rabil od daleč, dobim pa tole?!!

izražam sožalje in sočutje vsem prizadetim v vojni. in vsem ostalim, ki so samo prizadeti.

alles klar?
Back to Top
devlin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote devlin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Jul.2011 at 14:06
Originally posted by Voith Voith wrote:

Proti kamenju in šrapnelom od daleč kroljo Smile. Granata v bližini ti vse sorte vrže na glavo, sploh če si v mestu pa cegli okrog letijo.
Glede treh kil  pa ---- švabi so med prvo vojno imeli pikače iz kartona LOL
The Optimistic Cynic: Remaining completely oblivious to the tragedy of existence.
Back to Top
rožica View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote rožica Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Jul.2011 at 16:12

Zakaj vojaška čelada?

prvo treba povedat jasno in glasno, predvsem zarad bebcev, ki so se pršli pofočkat v to temo in zganjat frustracije, ker živijo v svoji razvlečeni koži.. pa ok, boli me ketna za ta plevel.

nism militantna oseba, prej ekstremno proti.. nasplošno proti vsej represiji, pendrekom itd.. nikoli nebi bil policaj, nikoli vojak, nikdar ne bi delu v vojaški industriji... čeprov sm mel obdobje, ko sm razmišlju, da je služenje vojaškega roka pozitivno, vsaj v smislu discipline.. sm kle -priznam- korenito spremenu mnenje.. enostavno to uboganje in izvrševanje ukazov mi gre na bruhanje, pa čeprov delitev dela to sigurno narekuje, ampak more bit nekje meja.. naprimer ko ti ukažejo spustit napalm al pa prerešetat ene ljudi, ki jih niti ne poznaš... pred kratkim smo mel tud o orožju dobro debato z voithom, če se strinjamo ali ne, nima niti veze uglavnem.. orožje pa to, še iz špilov call of duty, counter strike, česar smo dali precej skozi svoje dni.. pa paintball, airsoft.. to mi je top, orožje, vojaška oprava mi vizualno estetsko zgleda popolno, kot tudi občutek orožja v rokah.. ta grip... ampak dokler je vse "fun & games"... ko pridemo do dejanskega namena vseh teh pizdarij, ki pa je, pomerit v človeka in mu ugasnit življenje.. se pa pr men konča.. strogo proti... v primeru vojne dezerter...

zdej, ko smo to razjasnil lahko pridem na bistvo, useeno se za pretežno polovico bralcev bojim, da ne bodo poštekal nič od tega...

uglavnem estetsko so mi te pizdarije lepe, da ne govorim o tem kolk je močne simbolike zadi, ki je bla tudi genialno vpeljana v nekaj odličnih thrash bandov...

glede na to da sm kr precej časa na kolesu (ste morda že kje prebral, odkar nimam izpita mi je to poleg štopa najpogostejše prevozno sredstvo na relaciji kr-lj.. sm si reku da rabim eno čelado, pa mi je tista plastika grda... kupil vojašo, sicer je težka ampak.. men jekul.. bom še vrat mal pojačal ;) nasploh gre pa za eno tako provokacijo, ki jo eni poštekajo, drugi ne... spet sredstvo, da se prebere seme od plevela... enostavno zadnje čase tvegam, da vidim kolk hitrih nepremišljenih sodb so ljudje sposobni dat vn in kolk zakrknjene možgane majo.. bistvo je očem skrito..

torej kolo bom prebarval v barvo čelade, polepil in popisal z vsemi možnimi metal pizdarijami, da bo eno tako markatno vozilo na domačih cestah, podpiram to, da si vsak nrdi neki svojega, unikatnega, ne da se vozimo na tovarniško identičnih pizdarijah...

tko da kar se tiče vaju dyz in rožica, sta se razkrinkala.. slabo bereta, prehitro sodita, sta občutljiva in zamrljiva, ne razmišljata kej preveč in pol povzročita slabe stvari na podlagi svojih površnih opažanj... kle polna usta, k se vidmo v živo pa gledata v tla ker v oči ne upata.

pa dobr, nism človk, k bi vzdrževal kkšne spore, k mi je to bedno, vedno bil za to, da se iščejo rešitve na konkretne situacije, ne pa da se neki idealizira in da mi je cel svet kriv za lastno nesrečo, ki je posledica prej opisanih stvari... če mate problem s svojim telesom, da ne boste doživljal bednih krikov frustracij, izkoristite rajš te sekunde, k ste jih prebil za to in ono, kar mate z mano (in vsemi ostalimi, ki kej povedo, pa jih ne razumete), pa naredte kej zase, jebemvamboga, boste mal manj jamral.

dalje, to temo sm odpru z dobrim namenom, da si ljudje pomagajo prit do dobrin, ki niso na dosegu roke. poglejte kaj je s tega nastalo... rajsko območje negativne selekcij.. narod blesav... kakorkoli, naj ostane odprto, mogoče pa kdaj steče reč tko kot se zagre, pa bo en človek pomagal drugemu brez oglašanja tega smrdljivega plevela... dejte mal prebrat svoje stvari, pa mal poglejte kakšn svet tvorite, a bo šlo? malenkost samokritike, da se ne bo vedno po zobeh vlačilo vseh uspešnejših, postavnejših al pa nasplošno vseh drugače mislečih al pa drugače situciranih od vas..
pizda, hotu sm čelado, ko sm jo dobil sm to poglavje želel zaključit in dat plac drugim al pa spet sebi, ko bi kej rabil od daleč, dobim pa tole?!!

izražam sožalje in sočutje vsem prizadetim v vojni. in vsem ostalim, ki so samo prizadeti.

alles klar?

Ja, kaj hudiča.

Veš, obesil se bom samo na en stavek pa bi se lahko na mnogo.
Če me spomin ne vara, sva se v živo videla enkrat samkrat edinkrat in sva se pogovarjala kar lep čas. Ne, to ni bil tvoj monolog in nisva se strinjala v marsičem ampak je bil še vseeno pogovor.
Tako da s takimi lažmi ne uletavat ker to ni lepo.

Samo to. O ostalem pa ne bom zgubljal besed, čeprav sem jih najprej mislil. "Manj inteligentna večina" kateri pripadam v tvojem sestavku itak zna brat in razumevat tekste, pa čeprav na "omejen način", tako da - adijo. :)

It’s called the 2nd Law.
Back to Top
Prophet View Drop Down
Organizator
Organizator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Prophet Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Jul.2011 at 01:48
Originally posted by Wind Carrier Wind Carrier wrote:

private Gay 
če maš silikonske joške še ne pomeni, da si gay :>
Never allow yourself to be used as an instrument of another man's hatred
www.profanity.si
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.111 seconds.