Paranoid Metal Webzine Homepage
Forum Home Forum Home > Bandi > Slovenska scena
  New Posts New Posts RSS Feed - Smargroth
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Smargroth

Post Reply Post Reply Page  123 5>
Author
Newbie
Newbie

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote smargroth Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Smargroth
    Posted: 22.Feb.2009 at 17:35
Slovenski black metal band Smargroth

http://www.smargroth.com
http://www.myspace.com/smargroth
http://www.facebook.com/smargroth

Edited by smargroth - 20.Oct.2010 at 15:24
Back to Top
awbl View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote awbl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22.Feb.2009 at 19:52
Nice. Komadi imajo celo point za razliko od ostalih slovenskih bm smeti.  Dober sound, dobri vokali, dobra melodika. 1A morm rect. 
Back to Top
rožica View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote rožica Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22.Feb.2009 at 20:17

No, meni tole nevemkoliko originalno in 'netipično' ne deluje, deloma prej obratno, mogoče zaradi vokala ... Sicer pa če to dam na stran pa je okej, čeprav mi ni tak stil nevemkaj pri srcu. Posneto je fino pa nekaj komadov dobro izpeljanih. :)

Še malo poslušam, Legions je res spodoben šus. Pa Fantasia Infernale ma prov sitn začetek ampak pol presenetljivo dobro zaštarta. Star 

Edited by rožica - 22.Feb.2009 at 23:44
Back to Top
Atheist View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Atheist Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22.Feb.2009 at 22:04
Originally posted by smargroth smargroth wrote:

Vidim, da se tukaj predstavlja veliko bendov... pa bom še jaz. Tole je moj glasbeni projekt, ki ga večina od vas najbrž že itak pozna:

Od kje naj bi "večina" od nas to poznala, lol? Sicer pa je zadeva, glede na to, da ne poznam 2nd wave blacka, razen Immortal, kar všečnaBig%20smile.

Edited by Atheist - 22.Feb.2009 at 22:34
Back to Top
Everlost View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Everlost Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22.Feb.2009 at 22:21
Hopsasa blek metl LOL
Back to Top
gribbo View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote gribbo Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23.Feb.2009 at 12:15
0 posebnega!
Back to Top
BOCO View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote BOCO Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23.Feb.2009 at 12:54
dobra zadeva.škoda da ni original bobnov kr bi ful bolj sekalo.meni je všeč.rabiš bobnarja?
eh,fuck that shit and make some noise!!!
Back to Top
Prophet View Drop Down
Organizator
Organizator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Prophet Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23.Feb.2009 at 13:05
Jst sm pa za to, da prepustimo delanje bm-ja norvežanom. Nič ni bolj smešnega kot, da v takih zvrsteh nekdo piše in poje o stvareh, ki jih niti približno ni doživel. Ledenik obupa.

Edited by Prophet - 23.Feb.2009 at 13:07
Never allow yourself to be used as an instrument of another man's hatred
www.profanity.si
Back to Top
engl View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote engl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23.Feb.2009 at 13:12
men je pa zadnje čase Poljski black najbolši. Saj res da so Norvežani velesila, takoj za njimi pa Švedi, ampak glede novejšega materiala mi nekak Poljski black najbolj leži.

glede Smargroth pa lahk rečem da je na trenutke preveč melodično.
Je pa tu sam reku da ni tipičen bm.
Back to Top
smargroth View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote smargroth Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23.Feb.2009 at 13:49
Vau, se je pa nabralo jih nekaj :)

Originally posted by rožica rožica wrote:

No, meni tole nevemkoliko originalno in 'netipično' ne deluje, deloma prej obratno, mogoče zaradi vokala

Ja, se mogoče res najdejo meni podobni bendi. Jih pa ne poznam, zato bi jih rad spoznal. Če te spominjam na koga, mi povej, bom vesel.
V vsakem primeru je pa drugačen stil kot kaki Darkthrone ali Mayhem, ki so kao neka osnova za večino slovenskega BM

Originally posted by Atheist Atheist wrote:

Od kje naj bi "večina" od nas to poznala, lol?

Ker se dosti reklamiram po myspace, pa večina slo black metalskih bendov me pozna. No, očitno pa ne čisto vsi Wink

Originally posted by gribbo gribbo wrote:

0 posebnega!

0 hudega LOL

Originally posted by BOCO BOCO wrote:

dobra zadeva.škoda da ni original bobnov kr bi ful bolj sekalo.meni je všeč.rabiš bobnarja?

Že imam sešn bobnarja, hvala vseeno. Stvar bo v kratkem zaživela s koncerti. Na plati bodo pa vseen ostali sintetični, ker drugače to ne bo one-man band projekt.

Originally posted by Prophet Prophet wrote:

Jst sm pa za to, da prepustimo delanje bm-ja norvežanom. Nič ni bolj smešnega kot, da v takih zvrsteh nekdo piše in poje o stvareh, ki jih niti približno ni doživel. Ledenik obupa.

Haha Tongue No, besedila komadov na tem konceptualnem albumu govorijo o nekem posebnem fantazijskem svetu, ki nima veze s Norvežani sploh. Prej bi mogoče kdo povlekel vzporednice s Tolkienom (že kar vidim komentarje na tole Wink)
Glacier of Despair je razmišljujoč, introvertiran komad, naslov pa je metafora. Nikjer v besedilu se ne pojavi kak konkreten ledenik.

Originally posted by engl engl wrote:

men je pa zadnje čase Poljski black najbolši. Saj res da so Norvežani velesila, takoj za njimi pa Švedi, ampak glede novejšega materiala mi nekak Poljski black najbolj leži.

glede Smargroth pa lahk rečem da je na trenutke preveč melodično.
Je pa tu sam reku da ni tipičen bm.

Aha, se strinjam, poljski Mgla, pa Graveland (ki ga osebno sicer ne maram) itd... so res med najboljšimi.
Melodično je precej, ja, in sicer namenoma, ker ne maram uniformiranja in tega "tr00", "kvlt" in podobnega sranja... Vem, da bom zato imel manj poslušalcev, ampak meni je važno da delam to kar je meni všeč, ne nujno pa tudi drugim.

Hvala za konstruktivne komentarje, sem zadovoljen.

Edited by smargroth - 23.Feb.2009 at 13:54
Back to Top
puzavnar View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote puzavnar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23.Feb.2009 at 14:11
men se tud ne zdi nč posebnega
mrbit se sam teb tko zdiWinkoz bi radShocked
zadewa mi je po enem poslušanju všeč,bi mi pa bla zlo všeč
če bi bli bobni bl naglas
kr kitare so čist prenaglas,bobni pa nek v ozadju
a nemaraš bobnarja?Big%20smile
taprav desc ma orodje pod streho
http://puzavnar.mybrute.com
jst ne spim,jest komiram
izjava dneva od gurija
now telefon mam.pm me your number bithes
Back to Top
Buco View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Buco Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23.Feb.2009 at 15:58
Js tud ne slišim kaj je tle tok netipično, je pa res da nism nek stručnjak za black metal. Drgač pa ok, je kr prijetno uhom.
Back to Top
Bwaze View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Bwaze Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23.Feb.2009 at 17:02

Hm, povprečni Slovenec precej lažje pride do ledenika kot pa Norvežan, tako da Glacier of Despair  (kljub zemljepisni širini) lahko kamot ostane. Tongue Zaenkrat. Ko bo pa global warming dosegel svoje na Julijcih, bo pa pač fantazijski komad. Geek

Men je tudi kar poslušljivo, precej vpliva melodic death, pa res točno takšnih black metalcev jaz ne poznam. Ampak bi pa tudi jaz raje poslušal prave bobne, one-man projekt gor ali dol. AMpak za prvi "masterpiece" je kar v redu. Approve
Pezzer Ritter Wenne Knecht!
Back to Top
zamorc View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zamorc Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23.Feb.2009 at 17:33

Nič ni bolj smešnega kot, da v takih zvrsteh nekdo piše in poje o stvareh, ki jih niti približno ni doživel. Ledenik obupa.

ti si genij LOOOL..
nakak se mi zdi da George Fisher še nikogar ni z nožem posilu,
Dave Mustaine se tud še ni mrtev zbudu.
Tom Araya tud še ni krvi pucal z dežnika.. vsaj meteorne ne...

Back to Top
matos View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote matos Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23.Feb.2009 at 21:33
Originally posted by zamorc zamorc wrote:

Nič ni bolj smešnega kot, da v takih zvrsteh nekdo piše in poje o stvareh, ki jih niti približno ni doživel. Ledenik obupa.
ti si genij LOOOL..nakak se mi zdi da George Fisher še nikogar ni z nožem posilu,Dave Mustaine se tud še ni mrtev zbudu.Tom Araya tud še ni krvi pucal z dežnika.. vsaj meteorne ne...

a ni bil to Chris Barnes ?
Aja Atheist, ne vem zakaj ti je tok smešno da ne poznaš tega projekta res da ga ne poznajo vsi, a po drugi strani tudi ti sam ne predstaljaš večine.
Drugače pa Smargroth; z moje strani so kritike/pohvale po večini že znane, razn če je od poletja nastalo že kaj novega ?

Edited by matos - 23.Feb.2009 at 21:33
. . .
Back to Top
zamorc View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zamorc Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23.Feb.2009 at 21:39
Ja ravno v tem  je fora!!! Barnes je to doživel večkrat, Fisher pa ne in  vseeno z ansamblom prepeva to vižoSmile
res je obupen no...  tako vsaj pravijo tisti ki se spoznajo.Big%20smile

Edited by zamorc - 23.Feb.2009 at 21:41
Back to Top
smargroth View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote smargroth Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23.Feb.2009 at 21:49
Originally posted by puzavnar puzavnar wrote:

Res je, bobnar na plati je en smotan kreten... še dober da sm dobu pravega bobnarja za na koncerte LOL
Pač jst, kot kitarist, dajem poudarek na kitari, bobni so pa pač za zrawn, nujno zlo Wink
Back to Top
smargroth View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote smargroth Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23.Feb.2009 at 21:50
Originally posted by matos matos wrote:

razn če je od poletja nastalo že kaj novega ?

Ja, od poletja sem plato dokončal, iščem založbo (nekaj se celo obeta, neverjetno), in počasi bomo začeli tudi igrat v živo.
Back to Top
Kataklysm View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Kataklysm Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23.Feb.2009 at 23:24
Ej....jst sem pa prav navdušen!!! RES JE ZAKOOONNN!!! :D:D
idi vidi drek na zidi!
Back to Top
plegueangel View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote plegueangel Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23.Feb.2009 at 23:49
.

Edited by plegueangel - 28.Jun.2011 at 16:25
Back to Top
puzavnar View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote puzavnar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24.Feb.2009 at 00:10

Res je, bobnar na plati je en smotan kreten... še dober da sm dobu pravega bobnarja za na koncerte LOL
Pač jst, kot kitarist, dajem poudarek na kitari, bobni so pa pač za zrawn, nujno zlo Wink

jah ni važn sam sound porihti.kr tole me je odvrnilo
žau.
jst ne spim,jest komiram
izjava dneva od gurija
Back to Top
zamorc View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote zamorc Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24.Feb.2009 at 16:05
Originally posted by plegueangel plegueangel wrote:

Jeap, kar fina zadeva.
Prophet, a ti misliš da lahk sam norvežani delajo BM? Norvežani naj delajo norveški BM, s tem se polna strinjam.Wink

on se spozna na BM tako da veš!
ostali nimamo pojma.
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote plegueangel Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26.Feb.2009 at 17:04
.

Back to Top
smargroth View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote smargroth Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05.Mar.2009 at 23:47

jah ni važn sam sound porihti.kr tole me je odvrnilo
žau.

Hja, jebiga Tongue en "fan" manj Wink (še vseen jih je pa 999 ostalo Big%20smile)

No, v resnici sem zvok te dni nekolk predelal (in je že na myspace), težko je miksat če nimaš primerne opreme (= studijskih monitorjev). Vseeno mislim, da je zdaj zvok boljši od prej.
Bobnov pa glasneje žal ne morem dat, čeprav, Jordan, spoštujem tvoje mnenje.

Za info, kmalu bomo začeli tudi koncertirat. Clown
Back to Top
puzavnar View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote puzavnar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05.Mar.2009 at 23:55
sej sm reku da mi je kr všečno sam zvok je pač Ermm
vživo bo pa itak drgač
an?
jst ne spim,jest komiram
izjava dneva od gurija
Back to Top
awbl View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote awbl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06.Mar.2009 at 16:02
Smargroth...to lahko popravis. Kupis skoraj nic rabljene monitorje M-Audio BX8a? :D
Back to Top
smargroth View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote smargroth Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06.Mar.2009 at 19:38
Originally posted by awbl awbl wrote:

Smargroth...to lahko popravis. Kupis skoraj nic rabljene monitorje M-Audio BX8a? :D

Hehe, to že to, samo moraš pa met tud dovolj prizanesljive sosede, če že živiš v bloku Tongue Pa moraš imeti tudi dobro akustično sobo (česar žal nimam Cry)

Sicer moram posnetke dati še v mastering, kar je pa odvisno od založb, če imajo kake posebne zahteve. Takrat bo tudi boljši zvok.

Je pa zanimivo, kako folk v Sloveniji omalovažuje in trivializira mastering. Večina bendov kar samih kao "masterizira", ponavadi kar na slušalkah, ali pa računalniških zvočnikih :) (s tem da se jim ponavadi še sanja ne, kaj mastering sploh je).
Glede na moje izkušnje (sem poslal nekaj primerov v razne studie za demo mastering) dvomim, da je Sloveniji kak primeren mastering inženir za black metal.
Sam se sicer že več kot 15 let ukvarjam z zvokom, sem se naučil vsaj to, da nikoli sam masterizirat, ampak zaupat nekomu, ki se na to dobro spozna.

Edited by smargroth - 06.Mar.2009 at 19:40
Back to Top
Nerthag View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Nerthag Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06.Mar.2009 at 22:38
Mal spremljam ta topic. Sej smargroth smo si že izmenal besede, lahko pa še tuki povem. Zadeva zlo vredu zamišlena kot izpeljana. Čuti se pomankanje 'pravih' bobnov, sam potem ni one man band.
btw: tudi zanimiv pristop k grafičnim podobam.

Hehe, to že to, samo moraš pa met tud dovolj prizanesljive sosede, če že živiš v bloku Tongue Pa moraš imeti tudi dobro akustično sobo (česar žal nimam Cry)

Sicer moram posnetke dati še v mastering, kar je pa odvisno od založb, če imajo kake posebne zahteve. Takrat bo tudi boljši zvok.

Je pa zanimivo, kako folk v Sloveniji omalovažuje in trivializira mastering. Večina bendov kar samih kao "masterizira", ponavadi kar na slušalkah, ali pa računalniških zvočnikih :) (s tem da se jim ponavadi še sanja ne, kaj mastering sploh je).
Glede na moje izkušnje (sem poslal nekaj primerov v razne studie za demo mastering) dvomim, da je Sloveniji kak primeren mastering inženir za black metal.
Sam se sicer že več kot 15 let ukvarjam z zvokom, sem se naučil vsaj to, da nikoli sam masterizirat, ampak zaupat nekomu, ki se na to dobro spozna.

Glede masteringa... smo pa že tut kšno rekl na to temo, in sam delno odstopam od tega mnenja, ker jes sm primer ko sm s tem da sm sam skušou nrdit mastering (ob nekaj pomoči oybla) prdobu ful znanja in sposobnosti kar se tiče muske. Mi je vdihnlo neki kr mi neb mogl če bi dau nekomu drugmu. Izdelk je nastov pač kakršen je in še noben se ni lih prtožvou glede slabosti masteringa.
Tko da jes bi reku, če se že lotiš masteringa (kdorkol) pošl enmu k ma kej pojma od tega da dobiš konkretno mnenje.

You all are flies, flying towards the light, seeking death...but yet you don't know...
Back to Top
smargroth View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote smargroth Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06.Mar.2009 at 23:20
Originally posted by Nerthag Nerthag wrote:

btw: tudi zanimiv pristop k grafičnim podobam.

Hehe, hvala, rad rušim stereotipe. Big%20smile
Namenoma nikjer v artworku nimam kakih pentagramov in obrnjenih križev (sicer osebno jih imam rad, pentagram tudi nosim na verižici). Naj bo nekaj samosvojega, nestandarnega. No, resda je uporabljena tudi lobanja, ampak v kontekstu Smile.

Ja, pa logo sem namenoma naredil povsem enostaven, stiliziran, brez nepotrebne navlake. Mogoče ni ravno najboljši in najlepši logo, je pa en redkih, ki se ga da izdelat tudi kot obesek za verižico Big%20smile (Še vedno pa se ne da prebrati, kaj notri piše, torej se enega stereotipa vseeno držim Wink)

Originally posted by Nerthag Nerthag wrote:

Glede masteringa...

Z Oyblom tudi sam sodelujem, on se zelo spozna. Ampak vseeno...

Glede masteringa je res več vidikov, odvisno od tega kar želiš doseč. In noben ni napačen Wink. Lahko imaš čisto lo-fi zvok, ki ga overkompresiraš in limitiraš do amena, lahko imaš pa kristalen zvok, ki pa je vseeno maksimiziran brez preveč slišnih artefaktov.
Za mastering v teoriji rabiš čimbolj verodostojne monitorje, akustično sobo, in zelo dobra in izkušena ušesa. V praksi pa je bolj zapleteno. Mastering ni samo eq, stereo widening, warmer, exciter, reverb, limiter, dithering, ... ampak so pri tem važni tudi taki fini detajli, kot recimo fazna zakasnitev zaradi fazno nelinearnega filtra, kar res malokdo sliši. Itd.

Sam toliko vem o teoriji zvoka (dolga leta študija in izobraževanja), da vem, da nisem sposoben napravit masteringa, četudi bi imel primerno opremo Wink. Pred 10 leti in več pa sem mislil, da sem sposoben, hehe.

Sicer je to že offtopic, pa se lahko tole prestavi v drug thread Wink A že obstaja kak na temo masteringa?

Edited by smargroth - 06.Mar.2009 at 23:34
Back to Top
Oybl View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Oybl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12.Mar.2009 at 13:24
Dejte mer, jst pojma nimam:D
Back to Top
smargroth View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote smargroth Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22.Apr.2009 at 13:13
Evo, nov uradni sajt je postavljen. Music player pride še v bližnji prihodnosti

http://www.smargroth.com
Back to Top
riry View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote riry Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22.Apr.2009 at 15:03
ful estetska! všečThumbs%20Up
Back to Top
rožica View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote rožica Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22.Apr.2009 at 16:16
Brez zamere, ampak a se zavedaš/zavedate, da vaš artwork deluje bolj kot screenshoti iz neke igrce? Še kar kul stran sicer. :)
Back to Top
smargroth View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote smargroth Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22.Apr.2009 at 16:55

Brez zamere, ampak a se zavedaš/zavedate, da vaš artwork deluje bolj kot screenshoti iz neke igrce? Še kar kul stran sicer. :)

Hvala za pohvalo.

Ja, se zavedam tega da je kot iz igrice, in to je tudi bil moj namen :), saj se s tem (poklicno) ukvarjam. Marsikomu so všeč, marsikomu pa tudi niso, kar me ne moti. V bistvu je v slikah dosti simbolike, povezane z vsebino in zgodbo komadov.

Na sploh ne maram (in se borim proti) stereotipov, češ da če je black metal, da potem mora biti pa črno belo, ročno narisano, drevje, pentagrami, obrnjeni križi, folk s corpse paintingi.... Napravil sem svoje komade, svoj artwork, ki so meni všeč. Če so še komu drugemu tudi, toliko bolje, če pa ne, pa ima vsak to pravico. Zakaj bi se torej ravnal po tem, kaj je drugim všeč, če pa meni ni? Sploh pa, kdo pravi, da računalniške igre ne morejo biti estetske? ;)

Ampak v resnici imam namen v bližnji prihodnosti napravit tudi računalniško igro :)
Back to Top
Ulverbite View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ulverbite Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22.Apr.2009 at 17:03
Smargroth je za poklicnega programerja nadvse talentiran computer graphic umetnik! Redki so tisti, ki obvladajo oboje...
Aliud Ex Alio Malum.
Back to Top
matos View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote matos Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22.Apr.2009 at 18:52

Ampak v resnici imam namen v bližnji prihodnosti napravit tudi računalniško igro :)

a res?
Hudo a bo taka da boš notr ob zvoku black metala sekal glave in nabiral XP :P, jest bi to! dej nared pol jo pa lohk tko kot eni prodajajo limited dvd in šaro zaravn albuma, ti prodajš zravn plate. Pomoje bi jest to kupu, no al pa saj dol potegnu (pa brez zamere )

Edited by matos - 22.Apr.2009 at 18:53
. . .
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote plegueangel Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22.Apr.2009 at 20:24
.

Back to Top
Vraan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Vraan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22.Apr.2009 at 22:54
špili so zakon, npr keep of kalessin majo tud vse isto kot Oblivion špila na tanovi plati... ubistvu je identicno... pri smargroth pa je lastna domislija tko da...

Edited by Vraan - 22.Apr.2009 at 22:55
The real monsters are often just people.
Back to Top
Helldragon View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Helldragon Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22.Apr.2009 at 23:53

Hvala za pohvalo.

Ja, se zavedam tega da je kot iz igrice, in to je tudi bil moj namen :), saj se s tem (poklicno) ukvarjam. Marsikomu so všeč, marsikomu pa tudi niso, kar me ne moti. V bistvu je v slikah dosti simbolike, povezane z vsebino in zgodbo komadov.

Na sploh ne maram (in se borim proti) stereotipov, češ da če je black metal, da potem mora biti pa črno belo, ročno narisano, drevje, pentagrami, obrnjeni križi, folk s corpse paintingi.... Napravil sem svoje komade, svoj artwork, ki so meni všeč. Če so še komu drugemu tudi, toliko bolje, če pa ne, pa ima vsak to pravico. Zakaj bi se torej ravnal po tem, kaj je drugim všeč, če pa meni ni? Sploh pa, kdo pravi, da računalniške igre ne morejo biti estetske? ;)

Clap
Back to Top
smargroth View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote smargroth Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03.Aug.2009 at 17:56
Zdaj so kompletno na novo napisani in zmiksani bobni, thanks to Oybl Wink
Še v tem tednu gre verjetno v mastering, nato pa v tisk.

Komadi so tudi že uploadani na myspace.
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03.Aug.2009 at 18:55
snare se ne sliš nč:o
Back to Top
smargroth View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote smargroth Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03.Aug.2009 at 19:24
Originally posted by frogstomp frogstomp wrote:

snare se ne sliš nč:o

Myspace mi total fenta sound (ker mam zelo odprtega, myspace ma pa težave z nyquistom). Na CD bo bolj kvalitetno. Snera je v resnici celo skor preveč.
Back to Top
Ruda View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ruda Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03.Aug.2009 at 23:27
Muzika mi ni ne vsec. Artwork je pa fakin majka! Totalno dobro.
www.rkc.si
Back to Top
Wulf View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Wulf Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04.Aug.2009 at 09:00
nyquist sucks donkeyballz.
Back to Top
Jovo View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Jovo Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04.Aug.2009 at 09:27
Originally posted by Ruda Ruda wrote:

Muzika mi ni ne vsec. Artwork je pa fakin majka! Totalno dobro.
Men pa artwork ni. Ideja mi je sicer kul, ampak bi mi blo bol fajn, ce bi blo al kul rocno narisano al pa usaj mal bol kvalitetno racunalnisko, ker tole men deluje totalno poceni.
Cheeseburger eating motherfucker!

Ma jebi se ti(jovo™)

NEW AGE!!!!!!!!!!!!!

Fru-fru muškarac.
Back to Top
smargroth View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote smargroth Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04.Aug.2009 at 11:03
Originally posted by Jovo Jovo wrote:

..ce bi blo al kul rocno narisano al pa usaj mal bol kvalitetno racunalnisko, ker tole men deluje totalno poceni.

Kakorkoli, ročno risanje je meni čisto brezveze in "že 1000x videno" (če bi želel, imam še pa še kandidatov ki so se mi ponujali za risanje), za bolj fotorealističen CG artwork pa nimam ne časa ne računalniških zmogljivosti. Je pa to vseeno natančno to, kar sem želel doseč.

Sicer pa, vsake oči imajo svojega malarja. Se ne sekiram :) Veliko ljudem je ta artwork zelo všeč, odvisno pač od osebnih preferenc in okusa.
Back to Top
danzig View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote danzig Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10.Aug.2009 at 23:48
Res odlična zadeva, vokal odlično Thumbs%20Up
Back to Top
InfernalK View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote InfernalK Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11.Aug.2009 at 09:45
smargroth: jaz menim takole...

Smargroth bi ločil in siciral na 4 dele: grafika, muzika, logotip, tematika

grafika kar se tiče grafičnega izgleda je odlična, muzika mi osebno sede, logotip kar se tiče grafičnega izgleda je spet odličen, tematika ni zame..

point vsega? Iz mojega vidika so stvari dane skupaj ki ne sodijo skupaj katere pa so posamezno odlične... sicer pa kot si sam reku, rad razbijaš stereotipe!:)

Pohvalno!

Edited by InfernalK - 11.Aug.2009 at 09:46

Bleeding Fist
www.bleeding-fist.com
www.myspace.com/bleedingfist

29.9.2009 - Bestial Kruzifix666ion out on Moribund Records
Back to Top
Guests View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guests Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14.Aug.2009 at 00:04
ti, zadnjo tretjino postov se mi ni dalo več brat. je že skoraj polnoči.

AMPAK!

tole, kar si naredil, je pohvalno. komad Below na yourspace profilu je fuuul bomba! vmes se en kanček zgubiš, ko mal zabluziš, mapak ostali del komada presega meje slabega dela. oceno dam 4/5. ostali komadi so, zdej, ne me ostali tepst, netipični slovenski. mislim, cela zadeva je nekak rešena tega tipičnega slovenskega pristopa. tko govorim zato, ker men ta lovenski vokal pa podobne zadeve v metal muski ful sucks. ne vem, tak nagnusen odbijajoč zvok. rottendel je tud d'best! zelo dinamičen komad. in se vidi, da uživaš v njem.

web page je pa tko. vidi se, da imaš smisel, sam si se kr kmal zadovoljil. pa res, obvezno dodaj kak free player.

hočem tudi povedat, da to, da imaš računalniške bobne, se sploh ne opazi tolk.

codex of tyranny je tud špica!

sam a veš kaj mi ni kul, pri tej tvoji muski? to, da je premalo udarna. premalo brutalna. premalo seka. preveč je mehkužna. to mislim z... čak, kako se naj zdej izrazim?... note pa struktura komadov je v redu, ampak sound je preveč pussy. ne vem, ko poslušam tole tvojo stvaritev, vidim, da si precej energičen tip, tak pester v sebi. sam predstavil si pa zadevo kot nek sisi vijak. pardon, vojak. hehe ;).

dej mal navij base - bobne in bas kitaro!

ne sam re... triumphant legions je majka! ne vem, tak oldschool black metal. cela zadeva mi je oldschool! tale komad vmes spominja na enslaved - frost album! tisto skakanje po vratu na kitari gor pa dol.

za konec:

men tale zadeva ni originalna v nobenem vidiku, sam je pa DOBRA kopija old school bendov iz 90'ih.
Back to Top
danzig View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote danzig Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14.Aug.2009 at 16:48
SMARGROTH .... želim jim v prihodnje, da si najdejo kakšno (dobro) založbo in normalno, da bi uspeli prvo doma in potem kot si vsak bend želi uspeti v tujini.... navijam za vas SMARGROTH Thumbs%20Up Thumbs%20Up Evil%20Smile Thumbs%20Up Thumbs%20Up
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  123 5>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.238 seconds.