Paranoid Metal Webzine Homepage
Forum Home Forum Home > Paranoid > Metal Club
  New Posts New Posts RSS Feed - Začetek
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Začetek

Post Reply Post Reply Page  12>
Author
Senior Member
Senior Member

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gašper Fatur Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Začetek
    Posted: 19.Aug.2008 at 15:49
Kako, kdaj, zakaj... ste prišli v stik z Metal glasbo, preko koga, kaj vas je navdušolo, torej kako ste postali Metalci?
Zanimajo me predvsem zgodbe od folka ala Mota, Žid, Dyz, Lipnik,... (starejših pač), sicer pa nej pove kdor želi.

Jaz sm enkrat okrog leta '91 vidu v oddaji Klub Klobuk videospot Enter Sandman (me je kr prleplo na kavč, star sm bil ene 9 let), takrat nekje mi je stric tudi posodil kasete Orgasmatron, Ride The Lightning, Black Album, Use Your Illusion... Skozi leta sem spoznaval vedno več bendov in si oblikoval glasbeni okus, nikoli nism nehal bit metalc (ne ko je bil v modi punkrock, ne tehno ne nč). Tolko od mene zaenkrat.

Pa opište začetke, ne pisat kateri bend ste včeraj odkrili. Smile
FUCK THE WORLD
Back to Top
PiWi View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote PiWi Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Aug.2008 at 15:57
metallica so bli itak najbl popularn bend na sholi... drgach pa sekica... in to kr s pantero na domachem kaseterju... ali sem takrat vzljubila metal? ne, prej ustrashla... ker ni bla ravno zhidane volje ob poslushanju nasnetkov... sej uni k jo poznate, veste kaj mislm... :P
Verjeti! http://www.youtube.com/watch?v=smKeH_YEZX8&feature=related * http://www.youtube.com/watch?v=e4fUk5XhGGk * http://www.youtube.com/watch?v=y50GEFjKsZE *
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Aug.2008 at 16:04
hm.. ikona v družini..

tole je moj "metal stric" 10-15 let nazaj, me je vozil igrat košarko ko sm komaj shodil s svojimi kolegi metalci.. sjt sm bil itak tak da mi je dal 3 storže pa sm se za 2 uri zamotil.. no in pol je blo tist, ko smo bli kdaj na obisku pri babici, v soboto, pa sm komaj čakal, da je ustal okol enih popoldne, mal je še smrdel po pirčku, ampak mi je blo dbest v njegovi družbi.

tole sva jst pa tamala v njegovi sobi...

pol sm ga uprašal, če ma kj kaset, in mi je dal megadeth - countdown to extinction, in sem to skoooooooooos poslušal, naslednja stvar je bla, pa da sm na prazno kaseto posnel nek drek po radiju, pa zamenjal s sosedom za racijo in metallica - master of puppets..

pol je blo obdobje, ko dolg časa nism sledil več temu, sem poslušal nirvano, pri istem stricu sem se seznanil z začetki red hot chilli peppers, pa silverchair.. od tod tudi nick, po prvi plati... na tabornikih sem se pol naučil kitaro igrat, pa sm pol po dolgem času spet to isto kaseto, začetk battery me je presunil čist.. pol sm pa mal pred srednjo šolo začel nabirat mal več glasbe, pa vsako leto me bolj potegne. uglavnem.. krivc, začetk je na sliki:)
Back to Top
Guests View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guests Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Aug.2008 at 16:28
moje mnenje tule mogoce ni najbol zanimivo, saj spadam med najmlajse, je pa zanimivo da je to bilo dosti preden sem doma imel kaksen konkreten internet.

Imel sem namrec (se danes potetovirano) sosedo, s katere otroci sem se druzil in ze takrat mi je posodla vem da Load in Reload, (pazi to) Suicidal tendencies, pa mislim da se Biohazard..... teh se spomnem....

s familijo smo v mojem 5.razredu sli za 3 mesce v New York in tam se mi je cisto odprlo.
moji tastari so pac tak cist odprti in to (niso bli pa metalci) ampak ko so vidl ka me zanima so me zacel vozit po raznoraznih trgovinah in tut na neke open-air koncerte (mislim da je bil bol hardcore), js sm pa zacel kupvat raznorazne CDe (itak sm eno leto sparo kes za v NYC).

prvi TAPRAVI koncerti pa so bli METALSTEEL in ROCK IN IZOLA 04

Edited by FABO-SUPERGRIZL - 19.Aug.2008 at 16:29
Back to Top
Guests View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guests Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Aug.2008 at 16:30
aja, pol sm pa odkril paranoid
Back to Top
Kali View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Kali Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Aug.2008 at 16:56
tm okol 3ga razre OŠ sm bla nora na GNR...sicer sm mela sam eno vinilko doma od njih...use your illusion II..ampak je blo dost :)) ...pol neki cajta nism nč kej preveč poslušala...tko mtv za ozadjepržgan sam da je en hrup proizvajal ipd. ...pol so pa pršl metallica na stadion v lj...u roku 2 mescou sm mela skor use njihove cdje...pol za njimi so sledili mejdni..pa en cd od cannibal corpse (gallery of suicide)..pol se pa en dan mt prtrese dam k sm bla bolna pa mi prnese utopia banished of napalm death :)) pa pelala me je na mejdne u izolo pa pol še na dansko na en 4 dnevni fest k je blo tut dost metala....tko nekak se je začel ...zj gre pa še zmer učas z mano na koncerte...zj mi spet teži kdaj bojo negligence špilal k so ji zakon hehe
Iz Teme smo prišli, v Temo se vrnemo
Back to Top
_wasted-tina_ View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote _wasted-tina_ Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Aug.2008 at 18:03
kratko in jedrnato: fotr kriv tam okol 4ga razreda, prvi moj cd Motorhead -on parole- :))

.....
Back to Top
Gašper Fatur View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gašper Fatur Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Aug.2008 at 18:20
Rajši napiši kako si postal roker pa kdaj si ugotovu da imaš dober glas itd.
FUCK THE WORLD
Back to Top
Mitja M.J. View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mitja M.J. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Aug.2008 at 19:32
pisalo se je leto 1992 al 93... doma so bli na razpolago Zeppelini pa Purpli... sej ni blo slabo, samo vedu sm da to ni to, da mora bit več (varjanta: I want to believe)...

pršu je pač ta tip (danes bi ga označli kot nek nebodigatreba, zame je bil kolega) in mi reku da je dobu kaseto od nekih mega-ne-vem-kaj, da tipi ružijo (uraden izraz tistega časa in kraja za nažigajo oz. švasajo)

bil je to album Countdown to extinction!

Back to Top
krepitacija View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote krepitacija Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Aug.2008 at 20:31
lol frogi, kake copy-paste nasmeške mata na drugi sliki Star
Back to Top
Person-man View Drop Down
Organizator
Organizator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Person-man Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Aug.2008 at 20:44
Ufff, pri meni do konca osnovne šole ni bilo nobenega posredovanja družine. Pač, svoja osnovnošolska leta sem se doziral s punkrockom ala The Offspring, dokler me ni proti koncu osnovne šole prijela želja po nečem tršem (tukaj preskočim očitno gej foro) in takrat sem si od brata sposodil vsemogočni Beneath the Remains ... in od Rhapsody Legendary Tales. Zraven pa me je še navdušil nad Dream Theater. No, skratka years passed. Bandi so prišli in šli, nekateri ostali. Dokler nisem predlani enkrat spoznal, da mi je v bistvu avant-garda nekaj najboljšega, kar obstaja :D
Sicer mi metal (še posebej thrash in death) in rock še vedno zelo lepo sedeta (in druge zvrsti such as jazz & blues), večino časa poslušam prfukjeno muziko.

Edited by Person-man - 20.Aug.2008 at 08:06
Back to Top
svinska kuga View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote svinska kuga Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Aug.2008 at 20:57
jest sm u 2 rezredu osnovne vidu od sepulture nek logo s hudičem u pilu. Poslušu sm še naprej sam ganse pa laibah, pol mi je pa čez ene 6 let en dan kr iz nek padl da bi jest sepulturo poslušu in sm si kupu blood rooted. In to je blo to.
Back to Top
Janchk View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Janchk Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Aug.2008 at 23:05
hm..pomoje je blo leto 1999 k sm kupu re-load k jo se zdej lepo srbno hranim..takrat mi je to blo nekej najboljsega kar se je dal dobit^^, par tednov kasnej sm se kupu ride the lighting. vmes sm zapadu u bad religion in nofx (ki jih se zdej redno poslusam) pa ful sm biu mahnen na led zeppelin in deeeeeeep purple. najbol se pa spomnem zacetek sedmega razreda k smo s familijo sli eno soboto do mojga bratranca na obisk in mi je on podariu originala od metallice (master of puppets) & black sabbath (black sabbath)...simon, se zdej sm ti hvalezen^^

in pol se je nekak zacela moja pot^^, poslusam pa bende k so mi kul, drugi me itak ne zanimajo^^
Back to Top
grafin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote grafin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Aug.2008 at 00:17
v 7em razredu sm poslusala ganze pa bonjovi pa poison pa take reci.. komercialo skratka.. ceprou apetite for destruction mi je se dans super.. pol sm padla v fazo tehna, rejva pa elektronike.. pa kasnej psihadelije pa raznih odbitih rs bendov.. in pr 23 spet zasla v bolj temacne metalske vode.. :) 

aja, dodala bi edin se to, da v moji druzbi ni nihce poslusu metala in da so me potem, ko sm se ogrela za metal preko dusk and her embrace (se zmer en mojih najljubsih albumov), ki mi je cist na-kljuc-no prisel pod roke, klapa in deck oznacevali za retrogradno pubertetnico.. :)) posebno uverturo v metal mi je pomenu cimr zega, ki ga takrat se nism dobro stekala, kako lahko prvo delo zjutri nabije ruzenje? par let potem, ko se je odselu, sm zacela sama hodt po koncertih in festih in spoznavat se drugo musko.. neke vrste osebna kriza pomesana s svetoboljem me je pripeljala v to musko, ki je postala pomemben vent, da izzivim negativo, ki se nabere u men.. na tej poti ne morm mimo bora (r.i.p.) in zazota, s katerim smo skupi odkrival care blekmetala in se brusil v glasbenih afinitetah.. trenutno se preko mojega najdrazjega vracam v zgodnejse vode, predvsem v thrash in death, blek pa je in ostala predvsem moja intimna domena.. darkthrone, burzum, mayhem, dissection, immortal, countess, bethlehem, pest, marduk..

Edited by grafin - 20.Aug.2008 at 10:57
se oprasicujem za oftopik :>
Back to Top
sajmon View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote sajmon Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Aug.2008 at 01:29
pr men metal zacetki segajo v daljne leto 1994, sprva so bli bendi kot so sepultura(moj zacetn bend in jih se vedno spostujem,mislm kot staro sepulturo,da nau pomote, moj prvi original cd je biu morbid visions), metallica(old),pantera in obituary..kako leto kasnej so pa prsli bendi takega kova kot so:slayer, death, pestilence, deicide, sinister,messiah,morbid angel, .. leta 1996 so se mi pa dopadli( sm jih slisou po radiu na valu 202, ko se je ob nedeljskih vecerih vrteu metal,oddajo je vodu mitja prezelj) absu in ancient,kar je posledicno pomenil da sm si v najkrajsem moznem roku kupu black metal ploscek enslaved-frost(takrat je biu tiste cajte to se prvenc), pol so se pa u roku 1ega leta v mojem repertoarju zvrstil bendi ala: immortal, emperor, dark funeral, darkthrone, itd... dandanes mam pa nekak tako spredalckan.. sopam izkljucno sam metal, uglaunem black, death, thrash metal, thrash je definitivno v ospredju(hail to: assasin, protector, slaughter lord, viking, itd)to je to, moj moto se glasi.. live for metal, die for metal
Back to Top
JuRiJ View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote JuRiJ Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Aug.2008 at 07:44
Jst sm začel poslušat v mali šoli bon jovija, pa mejdne pa ganse.. takrat itak nism vedu kaj je to, sm poslušu kr so starejši pr nas to poslušali. Pol ko sm vidu kaj je to sm začel stile spoznavat, najprej sm ful power metala poslušu, pol sm meu thrash obdobje, pol hard rock pa glam, zdej sm pa kr na heavy metalu (pa neki hard rocka) in to je to Smile

Bendi :  Ozzy, Megadeth, Skid Row, Black Label Society <- -  to so pomoje bendi k sm najbl poslušu...

Back to Top
Mrtupevc View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mrtupevc Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Aug.2008 at 10:25
Pizda, vidm, da ste mel eni kr srečo s sodobniki al pa starejšimi dušami... Edin, kar sem mel za oporo, je bil ornk starejši bratranc, k sm ga videl na vsake kvatre, samo takrat, ko sem ga, se spomnim, da mi je vedno na kitaro kazal neke čudne prijeme... Edin komad, k se ga spomnem, da ga je igral, so ble "štenge v onostranstvo"... Prva originalca je bla LP Back in black, ki sem jo izžical od njega. Kasneje, v zgodnjih 90-ih je blo razvejano ulično piratstvo (še pomnite tovariši - štanti na vsakem vogalu?Smile) Tako je bila druga stvar, ki sem jo mel, kaseta Master of puppets na eni in Ride the lightning na drugi strani (kasneje sem spoznal, da sta bili obe plati "rahlo" skrčeni zaradi prekratkega magnetnega traku). No, l.'91 stopi na sceno Nirvana in folku se utrga... V 5. razredu dobim rahlo čupavga sošolca (anglarca mu je skoz najedala, da če se ne ostriže, bo oslepelLOL), ki ima starejšega, še bolj čupavga brata in dobim za pokušino Number of the beast, Somewhere in time in Painkillerja... Ta starejši brat ma še enga svojga kolega, ki nas spozna s svojim (zanimivim) okusom - Sonic Youth, Alice in Chains, Fear Factory in Sepulturo... Po vsem tem sem izvedel za Rec-Rec in Vinilmanijo, ostalo je zgodovina...

Edited by Mrtupevc - 20.Aug.2008 at 10:27
Ole - OleOleOle;

Peterle - zakaj pa ne?
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Aug.2008 at 10:59
joj grafin, da te prophet ne bo za tvoje glamerske korenine pocukal;)

uuu, tole prelomnico sm še pozabil.. tm okol 2000 sm šel s tasrtarimi v bosno, oni na jahorino smučat, jst sm šel pa skozi fazo ko sm sovražil sneg, in sm bil samo z akustično kitarco cel da cel teden v sobi.. pol so me pa peljal v mesto pogledat štante s piratskimi cdji, pa so mi kupli cannibal corpse - butchered at birth in fear factory - obsolete.

če nebi mel tako sanjskih čevapov bi se še hrant spozabil tm, brez prestanka sm bil pr predvajalniku
Back to Top
devlin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote devlin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Aug.2008 at 11:05
Ma sam sem poslušal kot froc stare stvari ala Queen,... Foter je imel par plat od Maidnov, sem bil čisto očaran nad Edijem, samo potem se je odselil in odnesel vse kar ni bilo pribito in kaj vredno, plate so ostale, ni pa bilo več gramofona da bi jih poslušal... Nekje proti koncu osnovne sem pričel bolj konkretno razmišljati o glasbi in iskati nekaj bolj konkretnega. Za kratek čas sem spremljal techno, ki je takrat prišel ven in bil velik hit, pa kmalu ugotovil da je preveč prazna muska zame. In sem iz Bosne med drugim naročil hud pirat Kill 'em all(inlay, potiskan cd,... če kdo hoče ga gre lahko k Šujotu gledati, sem sčistil iz bajte vse kar smrdi po Metallici). Ta plata mi je takrat ful zadogajala in je šlo samo naprej. Koncertov je bilo takrat izredno malo, ampak prikazal sem se na večini. Bandi so obstajali večinoma par mesecev in propadli. V Ostrigi je bil na vsake pol leta celo kak insanity z tretjerazredno grupo navadno iz Italije za glavni event. Če je bilo treba sem spal po parkih, skretih, klopcah,...  Na koncertih je bilo 10 - 20 ljudi,... V tujino se mi pa ni dalo riniti, niti ni bilo denarja,... Tudi danes se mi ne da, ker si je scena opomogla in mi niti ni treba : ).

Edited by devlin - 20.Aug.2008 at 11:07
The Optimistic Cynic: Remaining completely oblivious to the tragedy of existence.
Back to Top
sajmon View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote sajmon Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Aug.2008 at 11:31
sm pozabu u zadnjem prispevku oment da sm ze celo leta 1988 po radiu zaznou taka 2 benda kot sta europe- the final countdown in twisted sister -we're not gonna take it.. te 2 komada sta mi padla v uho,ceprou tiste cajte se nism poslusou take muske..kot sm ze reku, zadeva je zalaufala 6 let kasnej, v precej bol extremni obliki.. 1. koncert pa je biu v kobjeglavi pr sezani 1996 leta in sicr napalm death, at the gates in face down..
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Aug.2008 at 12:22
najbrž bom temu namenil tudi svojo temo ampak, za vse ljubitelje starih časov, pozor:

sajmon mi je dal okoli 50 kaset posnetih vražjih uric, mam nament to digitalizirat v mp3 obliko, pa bom objavil tuki. da ne bodo preveliki filei se mi zdi najboljše, da komade umes spustim, pa posnamem samo doblekarjeve cvetke (...jaz sem bil vrag voland, do prihodnjič, ugrabljajte otroke, pijte njihovo kri in jih žrtvujte hudiču... naredte samomor...) pa da mal dobimo nazaj občutek, sploh mlajša generacija, ki tega ni ujela, kakšni so bli časi in kakšna je bla metal scena 10 let nazaj ter kakšni bandi so ns pršli kj pogledat... bo kdo poslušal to da se ne matram za brezveze?
Back to Top
sajmon View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote sajmon Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Aug.2008 at 12:30
frogi, jst sm s tabo
Back to Top
doda24 View Drop Down
Organizator
Organizator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote doda24 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Aug.2008 at 12:45
Jest sm poslušač metal že tam leta 1988 samo ne po moji volji.Brat mi je stalno navijal bende kot so:slayer,sepultura,sacred reich,testament.Po svoji volji sm ga začel poslušati pa leta 1995,ko mi je brat prnestu Orginalni cd and justice for all in reku vrž v koš ta sranje od offspringovSmile.

Zanimiva pa je pa bila zgodba iz osnovne šole,ko so po radiju vrteli stalno agropop neki hit takratni.Za njim je bil pa pol One.z Lunikom sva se sam pogledala in začela kril z glavo,pol sva oba dobla buške ker sva se z glavam skp počla hehe
Back to Top
devlin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote devlin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Aug.2008 at 13:32
Hehe, jaz imam še tudi nekaj kaset s težkimi frekvencami ki jih je vodila še ona žena od Klinarja iz Agropopa, kaj je že...? Potem sta jo Bošti pa Dali nasledila. Na radiu Triglav. Danes po mojem ni nič več.

Edited by devlin - 20.Aug.2008 at 13:34
The Optimistic Cynic: Remaining completely oblivious to the tragedy of existence.
Back to Top
Gašper Fatur View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gašper Fatur Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Aug.2008 at 13:54
Jst imam tudi neki kaset posentih s Težko Kroniko (vodili so pa Prezelj, Anja Rupel, še en ki se ne spomnem imena itd.). Tam sm spoznal kar neki bendov in potem gas v Rec-Rec po CD. To je bilo v drugi polovici 90-ih, ko še nism imel interneta. V časih osnovne šole so bli pa metalci ful redki in ko sm po kakem čudnem slučaju dobil kako kaseto od koga, se je vrtela 20x na dan. Takrat sm tudi kupoval original kasete ker nism imel CD-playerja. Prvi CD sm kupu šele pr 14-ih letih in sicer Rust In Piece (zaradi naslovnice, nism imel pojma kdo so Megadeth). Itd.

Vidm da tema uspeva, meni je lepo brat. Smile
FUCK THE WORLD
Back to Top
Guests View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guests Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Aug.2008 at 14:00
Originally posted by frogstomp frogstomp wrote:

najbrž bom temu namenil tudi svojo temo ampak, za vse ljubitelje starih časov, pozor:

sajmon mi je dal okoli 50 kaset posnetih vražjih uric, mam nament to digitalizirat v mp3 obliko, pa bom objavil tuki. da ne bodo preveliki filei se mi zdi najboljše, da komade umes spustim, pa posnamem samo doblekarjeve cvetke (...jaz sem bil vrag voland, do prihodnjič, ugrabljajte otroke, pijte njihovo kri in jih žrtvujte hudiču... naredte samomor...) pa da mal dobimo nazaj občutek, sploh mlajša generacija, ki tega ni ujela, kakšni so bli časi in kakšna je bla metal scena 10 let nazaj ter kakšni bandi so ns pršli kj pogledat... bo kdo poslušal to da se ne matram za brezveze?

hehe, js sm tut snemo ob sredah ob 10.00zvecer tezko kroniko, mam usaj ene 10 kaset

sam kok dolg je to nazaj?

vem da sm bil nekje sred osnovne........
Back to Top
naur View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote naur Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Aug.2008 at 14:13
sestrična me zastrupila 10 let nazaj pri mojih 10-11 letih z iron maiden & black sabbath. pol so pa sledile faze spoznavanja heavy->thrash->power->black->death->vse mogoce itd. 
Back to Top
Mitja M.J. View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mitja M.J. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Aug.2008 at 15:09
kaj je bla pa una oddaja na val 202 ob nedeljah zvečer. mislim da okoli leta '94, '95 al celo '96?

sorry za offtopic samo je ipak staroEvil%20Smile
MacGyver je zakon!
Back to Top
Šujo View Drop Down
Paranoid crew
Paranoid crew

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Šujo Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Aug.2008 at 15:15
pa jst sm tkrt ko je umru freddie mercury prvič vidu spot za bohemian rhapsody pa kuj hotu met kasete od queen za dedića mrazića...pa sm dobu greatest hits 1, 2 in a night at the opera pa še freddievo solo plato za povrh (seveda sm use znucal do konca), pol sm pr fotru najdu videokaseto k so bli gor gn'r, whitesnake, bon jovi, ac/dc, floydi ipd, pa mi je vse tisto bilo zakon, kasneje je bil še ta legendarni freddie tribute koncert ko sm spoznal def leppard, metallico in extreme. in to sm gonu tja do druge polovice 90tih (z vmesno 1letno fazo kelly family), pol sm pa zmesi dodal še offspringe in green daye ter niete(to so bile prve stvari k sm jih kupil sam, prej vse tastari). Pol sm pa spet padu v hard rock, predvsem gunsi so kako leto kraljevali mojim predvajalnikom. Pol pa itak, srednja, metallica, iron maiden, megadeth, death, saxon, judasi zelo pozno....pa itak ogromno hard rocka ki mi je nekako najboljši.
Fuck you and the horse you rode in on
Back to Top
Šujo View Drop Down
Paranoid crew
Paranoid crew

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Šujo Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Aug.2008 at 15:17
Originally posted by FABO-SUPERGRIZL FABO-SUPERGRIZL wrote:

aja, pol sm pa odkril paranoid
o kurba si bil tečen takrat :)
Back to Top
Electric soul View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Electric soul Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Aug.2008 at 15:24
V drugi polovici osemdesetih smo Whitesnake Def Leppard Alice Cooper stvari poslušali po radiu.. in če so ti bile všeč si našel tudi druge navdušence.. ki so poslušali še to ono ali tretje.. večinoma vinilke.. ki smo jih vsevprek izmenjavali.. tudi snemali na kasete z vsem kškšumenjem.. kar si kasneje lahko naročil tudi v trgovini.. s CD-jev. Albume smo naročali staršem.. ko so šli na kako službeno pot.. eni nekje z juga.. pa iz Gorice.. in s kolesom smo se vozili v LJ v Jugoton.. takle.. pa Čao smo brali in nekaj časa lahko gledali MTV preko TV Ljubljana. Na koncerte se je včasih vzelo tudi nas mularijo.. enkrat smo bus najeli.. sicer je pa na večje koncerte veljal Kompas. Kar se tiče klubov.. so postali aktualni predvsem ko sem imela izpit in izposojeno Nivo. Kar se tiče metala.. takrat bolj mrtvilo.. Sarcasm sem poslušala v KR v Delowcu.. bolj zadnji vzdihljaji tistega prostora.. Interceptor v Železnikih.. klubu Oto. Pa Bombe v Palmi hehe. Takrat sem malo zašajtrgala v stare stvari.. pa Pixies Fugazi variante.. pa potem Alice in Chains Nirvana Faith no More.. in podobno.. kar se mi je zdelo še vedno fajn je ostalo.. kar počnem še danes.. malo starega.. malo novega..
Stories never end.. ends are new beginninings..
Back to Top
Guests View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guests Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Aug.2008 at 15:29

O, ja! Naredi to! Upam, da je legendarno tekmovanje za večerjo z Marduki tud na teh kasetah. :)
Back to Top
Mrtupevc View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mrtupevc Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Aug.2008 at 15:38
Hehe, z vražjimi urami v zvezi ne morm mimo brez Satanele al kaj je že bla, k je brala "črne evangelije"...LOL

Edited by Mrtupevc - 20.Aug.2008 at 15:39
Ole - OleOleOle;

Peterle - zakaj pa ne?
Back to Top
Banshee View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Banshee Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Aug.2008 at 16:00
Prva glasba, ki sem jo začela z veseljem poslušati s svojimi ušesi (prej sem poslušala to, kar so starši in vrstniki), je bil Jon Bon Jovi s komadom Blaze of Glory. Takrat sem bila v 5. razredu OŠ in se totalno navdušila nad vsem v zvezi z Bon Jovi. Naslednje leto (91, 92) so G'n'R izdali albuma Use your illusion 1 in 2 in eno leto sem poslušala samo to. :) Seveda vmes še kakšne europe, Aerosmith, Poison, Skid row, ampak Gansi so bili taglavni.
Po Gansih do konca OŠ nisem poslušala nič pametnega. Metallica me kljub pompu ob izdaji Black albuma ni nikoli praveč pritegnila (razen parih komadov), Nirvana prav tako ne. Nekako sem se bolj obračala proti staremu roku, pa seveda še kakšno komercijalo iz radia in MTV-ja. Nikakor in nikoli pa rapa in tehnota, to sem zmeraj sovražila.
Prvi dve leti srednje šole takisto nisem poznala nič novega. Nekaj sem furala Led Zeppeline, Deep purple, pa tudi Off-spring, Oasis, pa še kaj bi se našlo. Od vrstnikov nisem poznala nobenega metalca, oz. vsi tisti, ki sem jih poznala, so poslušali kakšen ekstremen death in thrash (v letih 93 - 96). Začela sem poslušati Hard 'n' heavy na Študentu (ja, Doblekarjeve izjave so bile legendarne LOL) in tam spoznala še druge zvrsti metala, nekatere so me totalno pritegnile. Leta 1997 sem za rojstni dan dobila prvi CD-player in prvi CD so bili Black Sabbath - The Ozzy years. Zakon! Postopno sem ob Hard 'n' Heavyju in kaneje Vrežjih uricah spoznavala še več novih dobrih bendov, veliko pa sem spoznala tudi preko bivšega fanta, s katerim sva začela hodit leta 98.
Moram priznati, da zadnjih nekaj let ne iščem več nove muzike tako intenzivno, zato sem tudi nekoliko slabše informirana o novitetah ali bendih izpred časa mojega metalskega udejstvovanja, ampak na sploh še kar čutim heavy metal kot najboljšo muziko nasploh. Smile

Edited by Banshee - 20.Aug.2008 at 16:02
Rockers of the underground, black and heavy is our sound! (Running Wild)
Back to Top
sovdat View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote sovdat Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Aug.2008 at 16:44
Tam v začetku OŠ je bilo tu naokoli kar nekaj metalcev (vsaj Maiden / Metallica in naprej), tako da sem že takrat pršu nekak v stik, samo zares pa sem začel pri 11-ih letih, ko sm pri bratrancu nafehtu en CD od Metallice - Kill 'em All :) Potem pa tako naprej s sposojanjem njegovih CDjev - Slayer, Sepultura, Metallica, Cannibal Corpse itd., oddajo Rockovski sprehod na Radiu Sraka :); in pa s "trejdanjem" posnetih kaset z nekim folkom, ki sem jih našu v Salamonovem Oglasniku ... :) Potem pa je leta 2002 pršu internet in sem tam 2003/2004 začel prvič dobivat stvari iz tujine ... danes večino.

Kar se pa tiče okusa je pa v grobem isti kot na začetku - stari speed / thrash (Metallica, Slayer, Sepultura so mi v glavnem še kar naj bendi), na začetku srednje šole sem malo več probaval death metal sceno; sem si pa skozi čas seveda izoblikoval po svoje in mi danes poleg raznoraznih speed/thrash bendov sedejo še mnogi stari power/heavy bendi ...
Back to Top
Ventor View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ventor Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Aug.2008 at 17:42
Pr meni so glavni krivci moj stari, brat, predvsem pa stric (mislim da je bil celo pripadnik goriskih thrasherjev metal forces gorica hehehe).
Mislim da je blo tam okoli leta 93, 94 ko je meu stari ful manije s platami iz otroštva in jih je vsak vecer poslusu na gramofonu, medtem ko sem se js igral z lego kockami ... vec al majn so bli v igri Deep Purple (se danes so mi edn ljubsih bendov), Led Zeppelin, Alvin Lee, Aerosmith, Whitesnake, vsake tolko so padli umes kaki Tygers Of Pan Tang ... no jst in brat sva se nad tem ful navdusla, nam je blo ful vsec, pole pa je prsu tisti dan, ko je stric bratu posodu plato the number of the beast ... pol je blo pa vsega konc :) Ene par let sm potem vecinoma  rubu LPjke stricu in poslusu vec al majn Maidne, Def Leppard in to ... pol sm pa v sedmem klasu lih tko pr stricu najdu neko kompilacijo, prav tko na LP, po imenu BEYOND METAL ZONE II (zame edina plata, ki mi je res sveta). In tle se mi je spremenilo zivljenje, ko sm prstavu iglo in zaslisal komad Rattlehead, prvic po maidnih so se mi vzdignle dlake na hrbtu, to je bil neverjeten filing ... pol pa se ostali komadi, Onslaught - Metal Forces, Exodus - A Lesson In Violence, Metallica - Creeping Death, Possessed - March Or Die, .... uglavnem THRASH je vstopu v moje zivljenje in je tuki ostaw ever since :)

Metal forever!

Edited by Ventor - 20.Aug.2008 at 17:45

www.myspace.com/kellermetal

Hide your head or join the dead!
Back to Top
Mrtupevc View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mrtupevc Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Aug.2008 at 18:02
Originally posted by Ventor Ventor wrote:

Pr meni so glavni krivci moj stari, brat, predvsem pa stric (mislim da je bil celo pripadnik goriskih thrasherjev metal forces gorica hehehe).
Mislim da je blo tam okoli leta 93, 94 ko je meu stari ful manije s platami iz otroštva in jih je vsak vecer poslusu na gramofonu, medtem ko sem se js igral z lego kockami ... vec al majn so bli v igri Deep Purple (se danes so mi edn ljubsih bendov), Led Zeppelin, Alvin Lee, Aerosmith, Whitesnake, vsake tolko so padli umes kaki Tygers Of Pan Tang ... no jst in brat sva se nad tem ful navdusla, nam je blo ful vsec, pole pa je prsu tisti dan, ko je stric bratu posodu plato the number of the beast ... pol je blo pa vsega konc :) Ene par let sm potem vecinoma  rubu LPjke stricu in poslusu vec al majn Maidne, Def Leppard in to ... pol sm pa v sedmem klasu lih tko pr stricu najdu neko kompilacijo, prav tko na LP, po imenu BEYOND METAL ZONE II (zame edina plata, ki mi je res sveta). In tle se mi je spremenilo zivljenje, ko sm prstavu iglo in zaslisal komad Rattlehead, prvic po maidnih so se mi vzdignle dlake na hrbtu, to je bil neverjeten filing ... pol pa se ostali komadi, Onslaught - Metal Forces, Exodus - A Lesson In Violence, Metallica - Creeping Death, Possessed - March Or Die, .... uglavnem THRASH je vstopu v moje zivljenje in je tuki ostaw ever since :)

Metal forever!

Uuuu... Tole plato zvohu v sr. šoli v Vinilmaniji za takratnih 700 SIT-ov (pa je ful dobro ohranjena)Clap 
Mene je pa s te plate takrat (se spomnem) poleg naštetih najbolj impresioniral tazadn komad (BRAIN FUCKIN' DEATH!!!) od nukličev...

Edited by Mrtupevc - 20.Aug.2008 at 18:33
Ole - OleOleOle;

Peterle - zakaj pa ne?
Back to Top
Šujo View Drop Down
Paranoid crew
Paranoid crew

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Šujo Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Aug.2008 at 18:25

Metal forever!

pizda da si ti eno fazo spustu umes č se te prov spomnem :)
Back to Top
grafin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote grafin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Aug.2008 at 19:07

joj grafin, da te prophet ne bo za tvoje glamerske korenine pocukal;)

ah, moje korenine izvirajo pr picku in packu.. :)
se oprasicujem za oftopik :>
Back to Top
Gastrofox View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gastrofox Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Aug.2008 at 20:38
Zase pravm, da je moj začetek v metalu v moji letnici rojstva 1986 http://en.wikipedia.org/wiki/1986_in_metal

no res se je začelo leta 92-93, ko so videl po MTV-ju videospote od Nirvane, GnR (sploh komad od Terminatorja 2 je bil hud), AC-DC in seveda Metallica. Potem pa še film Wayns World, v katerem sm slišal za Alice Cooper in Megadeth (scena med Garthom in ene bjond babe)

potem je sledilo leto 1997, ko si je zase moj brat (ki ni bil metalc) kupil plato Metallica - ...and justice for all. Plata je bila odlična, tak da sm jo vseskozi poslušal. Sam sem si potem kupil Master of Puppets in Load.

2000: nekega večera sem šaltal po radijskih postajah in naletim na neko odajo na Radiu Sraka (ki menda je ni več) in slišim Sepulturo, komad Arise. Prvič spoznam Iron Maiden, zaradi koncerta v Izoli (me ni blo na koncertu)
potem sem pa dobil (ko sem končal OŠ in začel SŠ) sošolca, ki je bil metalc in sm spoznal Cannibal Corpse, Deicide, Dimmu Borgir in Korn

Potem je sledilo odobje "numetala" do leta 2003, ko dobim doma internet in odkrijem PARANOID-ZINE (tudi forum, a nisem se prjavu ker je bil slabo pregleden) in Joker forum (mn3njalnik). In tako spoznam veliko bendov.

Trenutno poslušam vse zvrsti metala

Prvi koncert:
ROCK OTOČEC 2003
Prospect, Primal Fear, Supermancy, Noctiferia

Back to Top
Lunik View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Lunik Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Aug.2008 at 20:56
Originally posted by doda24 doda24 wrote:

Jest sm poslušač metal že tam leta 1988 samo ne po moji volji.Brat mi je stalno navijal bende kot so:slayer,sepultura,sacred reich,testament.Po svoji volji sm ga začel poslušati pa leta 1995,ko mi je brat prnestu Orginalni cd and justice for all in reku vrž v koš ta sranje od offspringovSmile.

Zanimiva pa je pa bila zgodba iz osnovne šole,ko so po radiju vrteli stalno agropop neki hit takratni.Za njim je bil pa pol One.z Lunikom sva se sam pogledala in začela kril z glavo,pol sva oba dobla buške ker sva se z glavam skp počla hehe

He he Doda, z veseljem se podpišem pod tole, je še zdej legendarno se spomnt na un "BUM" k se mi je kr črno pred očmi nardil, he he!  Cel razred naju je gledu, midva sva pa na nek način že takrt moshala... Big%20smile

Drgač pa jst tud nekje z začetka devetdesetih že poslušam hard-rockovsko/metalske ansamble, predvsem po zaslugi sestre, bratranca in okoliških "tastarejših". Vse možne kasete, ki so mi jih dotični "tastarejši" presnemavali sem hranil kot najvrednejše zaklade in mi še danes pomenijo več kot večina CD-jev, majic, ipd.
Metal konkretno pa poslušam nekje od petega razreda (nekje1995) ko sm ugotovil da mi pač stoji ob udarnih zvokih Metallice. Ko sm postal odprt še za bolj trde oblike glasbe je bila moja usoda zapečatena.

Dokler nism zvedu za Zlatka Dobriča in Heleno Blagne... LOLLOLLOL

Sm pa mel zarad konfliktov z domačo družbo, pa nekih osebnih zadev za kšno leto mal pavze in sm se izoliral od metalske scene in zgolj občasno doma vrgu gor kšno plato. Še dans se ne spominjam najrajš obdobja ko sm jih mel 18. Še čupo sm si odstranu in se zabril... (fuckin'  ganja pa ostale zadeve!!!) Confused

Edited by Lunik - 20.Aug.2008 at 20:59
Back to Top
MajTits View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MajTits Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Aug.2008 at 21:17
Konec osnovne sole/prvi letnik gim. Prej pa (okej metallica, maiden in gunsi so bli tut ze prej), rock, hard rock, punk rock. Pol je slo pa najprej na melodic death, potem death, pol black, pol doom in spet death in thrash, zadnje dve leti pa vecinoma tehnical death, thrash in heavy metal :). Uglavnem se pa ne osredotocam prevec na zvrst, ce mi je zadeva kul. :)
Back to Top
grdksmrt View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote grdksmrt Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21.Aug.2008 at 00:01
V rani mladosti me je stric strašil z Maidni (je bil na njihovem koncertu) čez čas pa mi je dal  PRVO VINILKO ''Piece of mind''. Nato pa me je tam nekje na polovici 90.  za metal navdušil starejši brat (sva si skupi ogledala Maidne). Cradle of Filth, Iron Maiden, Lord Belial, Sepultura...To so bli moji prvi bendi.
Fotr (prav tako je bil na Iron Maiden) mi je pa podaru plate od Pomaranče in Black Sabbath - Vinilke
Odkar pa sem si omislil gramofon me je minila želja po cd-jih, kupim jih samo še od naših bendov, to je pa že več kot 3 leta.
Kmau po srednji šoli sem začel delat po koncertih, v kudu Franceta Prešerna, na Metelkovi....to pa je tudi obdobje, ko najbolj poslušam Black metal.

Edited by grdksmrt - 21.Aug.2008 at 00:02
Back to Top
hanneman View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote hanneman Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21.Aug.2008 at 09:54
Res zanimiva tema morm rečt, zato bom še jaz neki napisu...
Prva originalna kaseta ki sem si jo kupil, ne se smejat je bla Tina Turner. Ampak mi je blo pol fuuuuul žal, ker je bla zelo draga in pol mi je babica dala denar nazaj, ker je vidla da mi je res žal. Pol sem za dedka mraza dobu Queene, vem da je bila rumena kaseta in mislem da je bil album Bohemian Rhapsody. Pol vmes se ne spomnem kaj se je dogajalo in pol sem začel konec osnovne šole, prvi letnik gimnazije poslušat Niete iin Sex Pistolse kar sta bila tudi prva dva originalna cdja ki sem jih kupil. Zatem je sledilo obdobje Deep Purple, Floydi (preposlušal sem jih v nulo) in še kaj. Zatem sem odkril skupino Social distortion, ki me je čisto prevzela in jih poslušam še danes. Tako je minilo še nekaj časa dokler se nisem začel bol družiti s frednom, ki je poslušal metal. Postopoma me je navajal na metal. Začelo se je s Sepulturo, Fear Factory. Malo za tem so sledili Six Feet under, Deicide....in poti nazaj ni bilo več, ker sem ugotovil, da je to muzka, ki mi  preprosto najbol sede in se res čutim ko jo poslušam. Pri nobeni drugi muzki ne dobim "mravlincev" ko jo poslušam. Če pa bi moral zbrati zvrst metala, ki mi je najbolša pa je to thrash in seveda SlayerSmile
Back to Top
Ventor View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ventor Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21.Aug.2008 at 14:48
Originally posted by Mrtupevc Mrtupevc wrote:

Metal forever!

Uuuu... Tole plato zvohu v sr. šoli v Vinilmaniji za takratnih 700 SIT-ov (pa je ful dobro ohranjena)Clap 
Mene je pa s te plate takrat (se spomnem) poleg naštetih najbolj impresioniral tazadn komad (BRAIN FUCKIN' DEATH!!!) od nukličev...

Uf ja itak. Brain death sm tudi jst nazigu precej, vsi doma so popizdevali :D

EDIT: Kej ma kdo mogoce to plato (Beyond Metal Zone II) v kaki mp3 obliki al pa bilokaki da se da poslat/prevzet? K jst mam samo LP :)

Edited by Ventor - 21.Aug.2008 at 14:53

Back to Top
Ventor View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ventor Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21.Aug.2008 at 14:51
Originally posted by Šujo Šujo wrote:

Metal forever!

pizda da si ti eno fazo spustu umes č se te prov spomnem :)

Haha, ja no mas prow ... res da so bli umes tudi Ratt, Poison, Mottley Crue, Skid Row, Tesla,  ... V bistvu sem bil tudi malo glemer pred cajtom Embarrassed

Edited by Ventor - 21.Aug.2008 at 14:54

Back to Top
Železnk View Drop Down
Organizator
Organizator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Železnk Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21.Aug.2008 at 19:17
prvo plato sm nabavu mislim da leta 99 (morda 98, nism zihr) in sicer Garage Inc od Metallice. star sm bil 11 let (al morda še clo 10). in potem sm to poslušal. skupaj z razno nu sceno (KoRn, Papa Roach, System of a Down...). pa Offspringe Smile
potem sem pa v prvem letniku gimnazije ugotovil da  imam sošolca  ki ima tudi rad Metallico.  pa In Flamese. potem sva nekako skupaj odkrivala bende, ki so mi bili prej neznanka (razn Hypocrisy pa Dissection, ampak sem poznal le par komadov od njih).
in zdaj, 5 let kasneje, poslušam vse zvrsti - od heavyja in powerja do death grinda!
Back to Top
Guests View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guests Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22.Aug.2008 at 08:51
aja js bi skor pozabo na KLJUCNI cd za mene pa chedota.

kompilacija BURNER (2cd).

prav najbolsi izbor heavy/thrash/glam/hard rock komadov, me je nrdil takega da sm se sred osnovne poznal take bol "delikatne" stvari

se dans si ga veckrat zavrtim, kr mam cist vsak komad (gor so stvari ala ace of spades, madhouse, cowboys from hell, heavy metal breakdown, i wanna rock.... ) nastudiran v nulo in ma vsak cist posebi zgodbo za mene
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22.Aug.2008 at 14:02
ok, prvi del obljubljenih vražjih uric (kvaliteta zelo niha, probal sm mal kompresirat in prečiščevat, ampak se ni dalo kj dost narest, kasete so u kurcu)... dejte se vseen potrudit pa poslušte ta drugi del, ki je sicer posnet najslabše.. doblekar: ja, prejšn tedn smo mislil it na metal koncert pršli smo pa ubistvu na vaško veselico. igral so dickless tracy, noctiferia.. fantje so zabavljači...

urice del #1/???
Back to Top
Kilroy View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Kilroy Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08.Sep.2008 at 11:48
Reklama za koncert od Maidnov po TV (komad The Trooper)... pojava od Nickota me tko fascinira, da začnem mlatit po eni kartonasti škatli. Istočasno nardimo z Dyzom in še enim kolegom naš prvi "metal bend"... kakšn let kasnej pride na obisk stric in prnese sabo eno vrečko vinilk, ki jo je najdu na vlaku. Tiste plate niti ne zanimajo nbenga, tko da ostanejo pr nas doma... nesem jih v sobo, kjer imam en razsut gramofon znamke Tosca...
The music was a soundtrack to the curiosity of youth, and it is a soundtrack to the experience of age.
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  12>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.109 seconds.