![]() |
Slovenski vozniki? |
Post Reply
|
Page 123 4> |
| Author | ||
polopoklip
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Topic: Slovenski vozniki?Posted: 02.May.2010 at 16:01 |
|
|
Zanima me kakšni smo po vašem mnenju slovenski vozniki?
Katere stvari vam grejo najbolj na jetra pri drugih udeležencih v prometu? Kakšna pozitivna/negativna anekdota? Se imate za dobrega/solidnega/slabega voznika? Ste pri vožnji agresivni/strpni? Do pike natančno upoštevate prometne predpise ali se bolj prilagajate trenutni situaciji? Ste pogosto na cesti? Koliko kilometrov naredite povprečno na leto? Malo se razpišite.
Zdi se mi, da se za to temo skriva dobra diskusija. |
||
![]() |
||
grafin
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 02.May.2010 at 17:07 |
|
|
hja, tezko je vse slovenske voznike (voznike v sloveniji) vreci v isti kos.. imas res ok voznike, ki so solidarni in uvidevni, pa spet totalne butle, za katere pri najvecji stopnji tolerance ne vem, kdo jim je dal izpit.. vmes pa cela resta voznikov, ki vozijo bolj ali manj ok..
men gre najbl na zivce, ko folk parkira, kot da ma vesoljsko ladjo, in ne pomisli, da bi se kdo drug lahko parkiral poleg njih, ce bi se oni malo bolj stisnili.. na zivce mi gre tut to, da traja celo vecnost, preden eni speljejo na semaforju.. in da se ti kaksen debil tik pred tabo uturi na prehitevalni pas in prehiteva z minimalno hitrostjo (5 kmh hitreje kot prehitevanec).. relativno slaba je tut kultura, ce kdo nekoga rukne na parkir placu.. navadno se nardi francoza in izgine s prizorisca.. na zivce mi gre tut, da nekateri ne zmorejo ali ne znajo dati zmigavca v kroznem.. ne stekam nekaterih, ki vozijo 40 na uro in opazujejo okolico, medtem ko je za njim cela vrsta zivcnih lokalcev.. ce ti je tako lepo, zapelji vstran, ustavi in se razglej.. moti me tudi odnos do kolesarjev, ki so vcasih tretirani kot neobstojeci del prometa.. in tudi kolesarji, ki vozijo po cesti, kljub temu, da je poleg njih kolesarska steza.. sama vozim bolj ko ne priloznostno - razne pijane zuratorje - ker uglavnem vozi pubec.. sama pa grem raje z javnim prevozom, biciklom ali pes.. vozila sem ze vse zivo in vsak avto ima svoje hakle.. zdi se mi, da sem ustrezni kilometrini navkljub kar dobra voznica.. poskusam dobro opazovat - ne samo cestisce, ampak tudi voznike (eye-contact) in obmocje ob cesti (divjad, froci..) in predvidevat.. je pa res, da mam vcas slab dan in ga malo poserjem.. :) vozim naceloma po omejitvah (razen na avtocesti grem veckrat prehitro), ceprav pridavam, da so te na dolocenih mestih res malo trapaste.. ampak razlagat to policajem navadno nima nobenega haska, ker oni ne postavljajo pravil.. sama redko uporabim hupo, navadno blendam ter prigovarjam in godrnjam v brk.. nikoli ne vozim pijana.. morda le s kaksnim pivom v riti.. nikoli pa pod vplivom trave.. ker sem potlej motoricni debil.. skusam vozit dinamicno, a umirjeno, da mi kdo od sopotnikov ne bruhne za vrat.. anekdota? najboljse so stoparske, ampak zanje je mesto v neki drugi niti.. moja velika napaka je, da - ker pac nimam svojega avta - slabse poznam ustroj in delovanje avtomobila.. tako sem nekega dne odsla proti tolminu v sumljivo tresocem se avtu, nakar je zacela svetiti lucka, da se motor pregreva.. mislila sem da je olje, kar je v koncni fazi ravno tako tragicno.. ko sem skusala zaviti na pumpo, je lucka ugasnila..nadaljevala sem voznjo.. v tistem kanjonu, ki pelje proti tolminu in v katerem je le redko sploh fizicno mozno pocivalisce, se mi je lucka spet prizgala.. naredila sem se mono do naslednje pumpe na mostu na soci.. tam so me seveda gledali malo postrani, zlili v avtic malo morje destilirane vode.. sla sem dalje.. po opravkih.. nujnih.. koncalo se je tako, da sem na koncu le pridrsala - z veliko stopnjo voznje v leru in podobnimi studentskimi fintami - in parkirala na domacem dvoriscu, nakar je avto crknil v nepovrat.. hec narditi se mono me je za popravilo avta, za katerega bi lahko odstela 500 eur, vsega skupaj stal 700 eur, imela pa sem sreco, da nisem do konca skurila motorja.. se danes jih poslusam na ta racun.. :) |
||
|
se oprasicujem za oftopik :>
|
||
![]() |
||
rožica
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 02.May.2010 at 17:27 |
|
|
Prekleta moja grda navada nažigat glasbo v avtu ... bi se rad odvadil. Je komu to že pripomoglo h kakšni nesreči?
To je pa to, večjih incidentov (kljub apokaliptičnim napovedim mojega inštruktorja da bom enkrat na cesti s svojo raztreščenostjo naredil pravi masaker) ni blo. Preseneča me pa, koliko (OK mogoče res posplošujem) ljudi, ki so sicer proti kombinaciji alkohol+avto, vozi pod vplivi marihuane. Nekdo mi je celo zatrjeval, da se da za tem še boljše vozit. Anekdota? Prvo menjanje žarnice. šofer ni hotel ali pa se mu ni ljubilo ("ti si fizik, ti to zrihti" ...?) pa sem se spravil jaz. najprej sm razstavil tisto ki je še svetila. potem ko sem dejansko pravo popravil pa tista, ki je bla prej ok, ni delala ... ma saj sem jo kmalu usposobil sam bi me domači pomoj razdedinili če bi vse to vidli. Edited by rožica - 02.May.2010 at 17:39 |
||
|
All matter in the universe is destined to become the scrap heap of history.
It’s called the 2nd Law. |
||
![]() |
||
devlin
Senior Member
Joined: 16.Nov.2007 Location: Vatican City State Status: Offline Points: 8890 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 02.May.2010 at 17:36 |
|
|
Kaj pa vem, se mi zdi da se mnogo slovenskim voznikom neskončno mudi. Sam največkrat štartam od doma zadosti zgodaj da na destinacijo pridem kake pol ure, vsaj deset minut prej, kot sem načrtoval.
Najbolj na jetra mi gre če mi kdo blenda tik za ritjo, čeprav vozim malo nad omejitvijo. V taki situaciji sem pripravljen zares upočasniti do tiste mere da bi me še ne morejo ustaviti zaradi oviranja prometa. Sam mislim da sem dokaj strpen. Ne blendam, ne hupam, ne vozim par centimetrov za vozilom pred mano,... Če me kdo izsili pa se vidi da je narobe ocenil ali da že res dolgo stoji se samo spomnim na to da tudi sam včasih to počnem. Odkar imamo te kazni pa se trudim voziti čim bolj po omejitvah, ker enostavno ne bi mogel poravnati calung in bi me čisto zje... odplačevanje če bi me blue racer pomeril. Prej sem imel na pregledni cesti ob optimalnih razmerah dostikrat malo težjo nogo. Na cesti sem sicer kar veliko. Je pa mnogo dejavnikov ki vplivajo na mojo vožnjo. Včasih se ne počutim ravno najbolje, včasih sem bolj utrujen, je kaka luna, bedno biovreme, vse to vpliva na kakovost moje vožnje - tudi to če dalj časa ne grem v mesto potem pa uletim npr v Ljubljano v kak konec kjer še nisem bil in po možnosti ponoči ko vse malo drugače zgleda. Opažam tudi da slabše vozim če je v avtu več ljudi, verjetno se podzavestno preveč obremenjujem s tem da bi jih ja čimvarneje dostavil na cilj in potem počnem manjše traparije. Štoparjev po doživetju s tabletomanoma ne pobiram več ravno pogosto. Imel sem par karambolov, ampak tako da sem se na koga malo naslonil na parkplacu ko sem se rinil ves živčen v ali iz kakega malega boksa in uspel spregledati koga ki je peljal mimo, vdrtine so bile v glavnem minimalne. Enkrat pa sem avto pošteno razsul ko sem iz nočne peljal iz Kranjske Gore pa želel čimprej spat, na cesti pa je bil seveda led - ravno prav da nisi preveč računal z njim. Mašina je k sreči ostala cela, tako da sem dal ene 500E za klepanje. Aja, glasbo nažigam včasih več, včasih manj, v glavnem na avtocesti in tako da gledam da ni kak rešilec kar na lepem za mano. Edited by devlin - 02.May.2010 at 17:37 |
||
![]() |
||
Pero
Admin Group
Joined: 13.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 3916 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 02.May.2010 at 17:47 |
|
|
Vozniška kultura pri nas je precej slaba. Če pogledaš mal po germanskih državah, vidiš, da je pri nas res kaos na cesti in ni čudno, da je tolk nesreč.
Sicer bo večina zase trdila, da so odlični vozniki, najboljši daleč nakol itd, žal temu ni tako. Kaj bi sam reku o tem? Na lestvici od 1-10 bi rekel 7. Za kej več mi manjka znanje na mejnih sposobnistih avtomobila, ampak ker pri nas ni nobenega pametnega pologina, na kerem bi lahko šofer spoznal meje in se naučil reagirat v takih situacijah, pač tega na cesti ne sprobavam... Glede na folk, ki se fura z mano, pa zaspi med vožnjo (čeprav se nekateri izmed njih bojijo prometa in cest), vozim pomoje dokaj umirjeno in pasivno. No ja, če sem sam v avtu, je situacija občasno mal drugačna. Kaj me moti pri nas, pa je drugje bolje? -3/4 folka še nikol ni slišal za varnostno razdaljo. Da se ti nekdo pr 130km/h fura tolk blizu, da ne vidiš njegovih luči v špeglih... pa to na polno zasedeni avtocesti, ne da bi jest delu gužvo :) -nobene solidarnosti pri združevanju več pasov v enega -nobene solidarnosti pri spuščanju folka z neprednostne ceste na prednostno, čeprav se na prednostni promet premika po polžje in ni treba nč prilagajat hitrosti, da bi nekomu omogočil vključitev na glavno cesto -sanjanje na semaforju: ko se prižge zelena, folk po 3 sekundah začne razmišljat, kje je 1. prestava, pol 3 sekunde grunta, kje se ročna spusti, pol se pa odpelje... posledično je pretočnost na semaforiziranih križiščih slaba. V tujini vidiš, da se tud po 7-8 avtov na križišču premakne sinhronizirano, kot da bi se premaknil železniški vagon, pri nas pa 1 spelje, 2 avta lufta, spet en pelje, pol en zadej sanja... -neuporaba žmigovcev... sodelovc ima vsake tolk, ko ga na cesti razpiuzijo, en dober govor, da bi moral smerokaz preimenovat v smeroNAKAZ, da bi blo mogoče folku jasno, da z njim nakažeš smer -ko pade dež, vsi vozjo 10km/h... ja, vem, zavorna pot se podaljša, oprijem je slabši... kup si nove gume, pa ne bo take razlike! Folk fura 10 let stare zlizane gume, pol pa ni čudn, da so kot na ledu... -folku ni jasno, da je na avtocesti vozni pas skrajno desni, na pas levo od njega se premakneš le takrat, ko prehitevaš, potem pa se vrneš nazaj na skrajno desni pas. Pa vseen al sta 2 al 4, vozi se desno! V Nemčiji recimo pelješ 220, pa te prehiti kak Porsche in takoj zapelje nazaj pred tebe na desni pas... pri nas bi vsi po levem fural. Je pa ta problem pri nas tud v povezavi z varnostno razdaljo - če bi na desni čakal, da lahko prehitiš, se ti na levi nagnetejo en za drugim in ne moreš na lev pas. Prometnih predpisov se precej držim v naselju (v ozkih in nepoznanih ulicah dostkrat peljem pod omejitvijo), na preglednih odsekih izven naselja in avtocesti pa ne. Če je prazna avtocesta, gre avto 1x na par mescov do dile (cca 235km/h), da se mal spuca :) Ampak če je res prazna, ne za vsako ceno in povsod in kadarkol! Na cesti sem okol 2 urci dnevno, v času festivalov pade tud kakšna 1000+km furca, razen na šiht in na daljše izlete/koncerte pa nočem kej furat, ker me vožnja pod 400km v enem kosu precej nervira (kot voznik itak ne pijem in ni treba hodit scat ). Tko da ne nardim veliko vsega skupi na leto, mogoče okol 25.000 km. Vsega skupi sem v življenju prevozil okol 300.000 km, v tem času doživel 2 prometni (1x me je ena nasadila v rondoju od zadej, strošek pri meni 0 SIT, skrivljena tablica, 1x sem jest prislonil avto enemu na odbijač, ker se je ustavil sred ceste brez bremzanja - stopil na gas, se usral, pa ga spustil... zavarovalnica odločila, da je on kriv :P, strošek 5 minut dela, da sem zamenjal okvir od tablice).
|
||
![]() |
||
NuuX
Paranoid crew
Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1071 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 02.May.2010 at 18:27 |
|
|
Tudi jaz mislim, da je vozniška kultura pri nas na psu. In to vidim že v svoji familiji. Sestra med vožnjo gobca po telefonu, ko da priklicuje dež, mat ne vid nič, kaj se okol nje dogaja, fotr pa živce zgubi že ko nekdo ne spelje v 0.0001 sekunde, ko se prižge zelena luč.
Kadar sem pešec, sem verjetno precej neumen, ker stopim na prehod za pešce, pa se bo že avto ustavil -- so me že 3 tako povozili, 2x me je šofer celo gledal, kaj počnem sredi prehoda za pešce. Ker se zadnji dve leti večinoma vozim samo po Ljubljani, mem otijo šoferji, ki cikcak prehitevajo, zato da so na naslednjem semaforju 1 avto pred tabo, na koncu jih pa vidiš 15 minut kasneje, kako ravno zavija tja, kamor sem sam imel nam it. Če pičiš 100 po mestu še ne pomeni, da boš pol ure prej. Na splošno opažam, da se vsem zmeraj nekam mudi. Kar se tiče načina vožnje, se trudim voziti po omejitvah. Na avtocesti, če je prazna, enkrat na mesec pritisnem avto, da ropota kot da bo razpadel vsak čas (13 let stara Xsara pri 160 :D ). Večjo nesrečo sem imel do zdaj eno, ko sem imel šele eno leto izpit - verižno trčenje 10 avtomobilov na avtocesti. 5ka je res nastradala :) Sem se pa že ene trikrat vešče izognil nesreči. Kljub temu ne mislim o sebi kot o nekem ekspertu vožnje, mi je pa velik kompliment, da mi Pero pusti vozit svoj avto ![]() |
||
|
It's all fun and games until someone loses an eye. Then it's just fun you can't see.
|
||
![]() |
||
grafin
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 02.May.2010 at 18:39 |
|
|
hehehe, pero, si se zventiliru.. to je en tvojih najdaljsih postov na paraoidu.. :)
cist sm pozabla na varnostno razdaljo.. to je med najbl motecimi potezami voznikov zame.. zmer se derem na fotra, ker vozi za ritjo.. in pol bremza vsake 5 sekund.. enkat ga bom pobruhala.. in the face.. :))) a ni bl enostavno vozit tok in tok metrov za avtom??.. tko vsaj ne pokasiras vseh hitrostnih kapric predhodnega avta.. in bistveno mn rabis bremze.. ne vem, kaj je to zaena mazohisticna finta.. :S kar se tice prehitevalnega pasu se pa ne strinjam cist s tabo.. jz velik vozim po prehitevalnem pasu, je mn znucan.. to seveda terja dobro opazovanje dogajanja za tabo in ce se mi priblizuje kdo hitrejsi, se pac umaknem.. tut mislim, da je zakonsko po novem to dovoljeno.. prej mislm, da ni blo.. drgac mi gre pa na jetra, ker folk po desni prehiteva.. to zna bit dost nevarno.. |
||
|
|
||
![]() |
||
Čak Boris
Groupie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 02.May.2010 at 18:53 |
|
|
Mam izpit že 10 let in tkole vam povem:
In če bi teorijo fuknu ---> še enkrat vožnjo opravljat!!!!!!!!!!!!!!
Tolk o Slovenskih voznikih
|
||
![]() |
||
grafin
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 02.May.2010 at 18:59 |
|
|
ma dej, sploh ni tak problem v teoriji.. problem je v kulturi..
|
||
|
|
||
![]() |
||
Čak Boris
Groupie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 02.May.2010 at 19:06 |
|
|
Se strinjam. Mišlš, da se folk ne bi poj mau zamislu ravno nad svojo kulturo?
|
||
![]() |
||
mati zemlja
Senior Member
Joined: 12.Feb.2008 Location: POJSTLCAIZMAHA Status: Offline Points: 5975 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 02.May.2010 at 19:06 |
|
|
- če nekdo cikcaka, še ne pomeni, da se mu mudi... sama to zelo rada počnem (itak, da ne v totalni gužvi), ker mam pač rada dinamično vožnjo... zelo dolgočasno mi je vozit avtomatike, ker nimaš nič za delat med vožnjo... z navadnim avtom lahko vsaj šaltaš... - obožujem nemške avtoceste, kjer so šoferji sposobni komunkacijie, švigamo iz enega skrajnega desnega na skrajni levi pa in se mamo ful dobro in se vse zmenimo... kokr se je dolgčas vozit 1.300 km po nemčjiji, mi da res ful energije ta komunikacija, ko se vse zmenimo in praktično ne rabiš bremz, ker ljudje razumejo kaj pomeni žmigovc ali avto, ki se prebližuje ... v sloveniji opažam, da se ljudje nočejo vizit po skrajnem desnem (tropasovnica)
- na kurac mi gredo šoferji, ki se nočejo umaknit, četudi imajo frej... takim blendnem ali bipknem, če me ne vidi... itak se kuj vidi, al se človek lih mal zasanja (to se komot zgodi, nihče ni rekel, da se nekdo vozi tam, ker je pička...) pa ne vidi, al gre pač za uno `tukaj je 130, ne bom se umaknil`... nikoli ne blendam šoferjem, ki se vozijo po prehitevalnem 110, pa se nimajo kam umaknit...
- če mi kdo vozi za ritjo, mu na hitro stopim po bremzi, dvokratna varnostna razdalja je potem zagarantirana :)) te izjemno slabe navade, me je naučil moj očka...
- po mestih se nekak poskušam držat omejitev, avtoceste so moja šibka točka...
- ne razumem ljudi, ki dajo žmigovc za v krožnega (ja, kam pa še lahko greš, če ne v krožnega), ko gredo ven pa ne
- spuščam vozila iz neprednostih, unim živčnim zadaj, ki začno trobit, pač pomaham in se posmejim (zaenkrat me še nihče ni na gobc, zaradi tega)
- ustavljam pešcem, ki se običajno zahvalijo (dober pokazatelj tega kolk folk ustavlja)
- navdušena sem nad hitrim speljevanjem, pospeški in civiljenjem gum (asfalt pri pentagonu, lj, ministrstvo za obramo, iz smeri žal, je naravnost fantastičen za kaj takega)
- enkrat mi je raztrgalo gumo na avtocesti, sem preživela :)
- dvakrat se je nekdo zaletel vame in ušel
- moj avto je le 1.4, me je pa nekoč en dečko vprašal, če je 1.8
- nekateri ljudje se malo bojijo z mano vozit (moja sestra pravi, da se ji vrti v glavi
- to vse zdej izpade kakor, da sem en divjak, pa sploh nisem... če mi pa paše, sem zmatrana, imam mačka... bla bla bla, pa vozim tudi zelo na izi...
|
||
|
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
![]() |
||
NuuX
Paranoid crew
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 02.May.2010 at 19:08 |
|
|
Jst bi pa tudi uvedel obvezna vsakoletna zdravniška testiranja po 60. letu. Me srh spreleti, ko vidim pred trgovino, kako se iz avta pobira metuzalem, ki se komaj primaje do zadnjih zicev, da pobere ven bergle. In tak bo pravočasno reagiral in pohodil bremzo, ko bo treba?
|
||
|
It's all fun and games until someone loses an eye. Then it's just fun you can't see.
|
||
![]() |
||
grafin
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 02.May.2010 at 19:22 |
|
mislim, da ne bi.. plus folk ful kompenzira ene reci med voznjo.. se mi zdi, da teoreticni testi ne vsebujejo elementov za testiranje kulturne voznje, ampak bl za predpise.. vsaj kar se jz spomnem iz leta 2001.. :) |
||
|
|
||
![]() |
||
Mitja M.J.
Senior Member
Joined: 18.Aug.2008 Location: Slovenija Status: Offline Points: 5323 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 02.May.2010 at 19:38 |
|
|
rad vozim "počasne" avte, tako ne padem v skušnjavo. grem par min. prej od doma in se lagano turistički zapeljem do službe. pred tremi tedni smo vzeli še enga cliota. tokrat injection z 80konjički. prijazno sem zavrnil ženino ponudbo da bi mi ga odstopila v zameno za mojga. po 12ih letih sem le naštudiral moje vozno vedenje. če imam "počasen" avto z dobro muziko vozim normalno, skoraj vzorno. po mestu po predpisih, izven prekršim za kakih 10km/h. če pa imam kako zver pod ritjo pa nimam meje... a ste že opazili, da vsi vozijo počasneje od vas so idioti, tisti ki pa vozijo hitreje so norci?
hm hm... kar se muzike v avtu tiče, mi žena večkrat očita da se vedem kot kak čefur (muzika na ful z odpritmi šipami)
ampak zjutraj pa vseeno paše, da te zbudijo melodije kakega energičnega banda.
kar se krožnih tiče (teh smo na obali dobili mnogo v zadnjem času), pa z eno besedo povedano PORAZNO. republika bi morala financirat zastonj tečaje za vožnje v krožnem (ta stari niso nikoli vedli kako, ta novi so pa zgleda pozabli pravila).
p.s.: smo pa vseeno boljši vozniki od tistih iz Trsta he he...
Edited by Mitja M.J. - 02.May.2010 at 19:42 |
||
|
MacGyver je zakon!
|
||
![]() |
||
Mitja M.J.
Senior Member
Joined: 18.Aug.2008 Location: Slovenija Status: Offline Points: 5323 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 02.May.2010 at 19:40 |
|
|
||
|
MacGyver je zakon!
|
||
![]() |
||
pestilence.
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 02.May.2010 at 19:41 |
|
|
Slovenski vozniki:
70km/h. Ni važno, naselje, hitra cesta.. 70, 70, 70, 70. |
||
|
"En dan se mi bo strgal vse bom pustu in bom šu." Janez Zmazek-Žan
|
||
![]() |
||
Jan Ov Plain
Senior Member
Joined: 16.Nov.2007 Location: China Status: Offline Points: 3237 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 02.May.2010 at 19:42 |
|
Uf ja, se čist strinjam.:) Sicer se mam za solidnega voznika ker pač vozim po omejitvah pa se zavedam ves čas, da nism sam na cesti. Izkušenj konkretnih mi še manjka. Najbl pa IMO preziram motoriste, enostavno noben ne vozi po omejitvah. Not one. Žgejo mimo mene v naseljih in zunaj njih čeprav sam več al manj vozim tolk hitr kt mi zakon dovoljuje. Precej je ritardov na štirih kolesih jasno, ampak na dveh so pa očitno vsi no, ne vem.:| |
||
|
Occam's razor can leave a scar, but it can remove the cancer so often caused by the poison of liars and imaginers.
Ignorant men raise questions that wise men answered a thousand years ago. |
||
![]() |
||
Pero
Admin Group
Joined: 13.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 3916 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 02.May.2010 at 21:04 |
|
Hehe, očitno res... je pač tema, o keri mam neki za povedat :) 1. Vožnja po levi brez vzroka Zadnje čase lahko na avtocesti opazimo vedno več voženj po prehitevalnem pasu, tudi kadar je vozni pas prazen. Tako početje ni upravičeno, zato vam zanj grozi kazen 40 evrov. Policisti so lani ugotovili 98 tovrstnih kršitev. (vir: Žurnal - Ljubljana 16.02.2010 - Prekrški, ki jih policija ne kaznuje) V Nemčiji je okol 100€ za tak prekršek. Res so ceste pr nas slabe, desn pas zvožen zarad tovornjakov (namest da bi tranzitni transport dal na vlake...), ampak vseen... folk fura 90 po levem v vrhniški klanc, srednji pa desn pa frej. In pol jih folk po desni prehiteva, tko k si že sama ugotovila :) |
||
![]() |
||
Železnk
Organizator
Joined: 05.Jun.2008 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1616 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 02.May.2010 at 21:25 |
|
glede na to da sm med tednom skoraj vsak dan na avtocesti, sem počasno furanje po levi že velikokratt občutil na lastni koži. tega je res preveč, dostikrat folk sploh ne pogleda in kar zapelje z 90 na levo, ti pa hitro bremzaj...pomoje ljudje mislijo, da bo v primeru nesreče itak kriv tisti ki je pripeljal od zadaj (premajhna varnostna razdalja pa to).
pred kakim mesecem sem se skoraj razbil, ker slovaški tovornjakar (ravno je dobro speljal iz pospeševalnega pasa) ni pogledal v špegu, jest sm pa prletu 130...še dobro da sm kakšen teden prej zamenjal diske spredaj.
|
||
![]() |
||
frogstomp
Senior Member
Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 12341 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 03.May.2010 at 11:05 |
|
|
zakon tema, ampak prvo morm z grafin eno reč razčistit... pa kva maš ti s temi kulturami, koši in posamezniki punca? ravno zato se reče kultura, ker opisujemo klimo, ki jo je začutit če potegnemo pas okoli enega terena kjer jo (kulturo) spremljamo, v tem primeru okoli kokoške. vozniška kultura se razlikuje itak od države do države, regije, vsako mesto ma svojo vozniško kulturo, itak pa na koncu lahko razbiješ to reč do vsakega posameznika in vsake situacije pri posamezniku.
primer različnih kultur med mesti: - v kranju in ljubljani se učasih kot pešc počutim bolj ogroženega od podgane, eni gladko pičijo 70 čez prehod, s tem da pripeljejo izza ovinka. so tud kolega povozil ko sva bla še v osnovni šoli, ni blo sicer nič hujšega, samo vseen se sprašujem kako folku to uspe... dostkrat ko se s kom vozim mal opomnem da ni dovolj da voziš tako hitro da je avto stabilen na cesti ampak, da računaš na najbolj nepredvidljivo situacijo, naprimer da bo tisti, ki te morda malo izsili štorasto speljal pa se mu pred tabo ugasne avto, al pa da bo nekomu pes skočil na cesto. - nasprotno, sm zadjič v celju štel promet od 06:00-22:00 pred policijsko in se nism mogu načudit, vsi so vozili počasi in zelo mirno, ustavljali pešcem tudi, če so se šele približevali prehodu... res neverjetno. naslednji dan je menda tm nekdo povozil kolesarja tko da nevem kva je finta :S dokler sm še mel izpit sem v mestih vedno vozil po omejitvah in pravilih, ker nism hotu met nepotrebnih sitnosti, hitrosti se načeloma kr bojim in učasih, ko se peljem s kkšnim divjakom kr iščem bremzo na sovoznikovem sedežu:) na avtocesti pa ravno tko, če je pregledna čistina, sm navrl glasbo da se ne sliši ropota motorja, se drl zravn maidne, pa prtisnu parkrat da sm vidu kolk gre... nevidm razloga zakaj se nebi po avtocesti vozil 300kmph če je dobra cesta (ene 60km takega odseka pa menda mamo no...) glede krožišč mi je že inštruktor pravil da so pri nas kr novo zadeva in enostavno starejši voznike ne vedo kaj je treba narest v krožnem. pri speljevanju na semaforju sm tud vedno rad potegnil, ampak ne na tak tekmovaln način, se mi je zgodil že da sm na kkšn faceoff naletel na semaforju pa rajš zignoriram take reči. smo si pa kr edini v usem, varnostna razdalja, uporaba pasov... sm se neki časa vozil s sošolko, ki je vozila 130 po prehitevalnem ves čas in se pri tem suvereno sklicevala da vozi po pravilih in ni spuščala nikogar predse, češ da itak nimajo kaj divjat. stvar, ki sm jo opazil kot štopar je da skoraj polovica ljudi po mestu vozi s telefonom v roki, kifljci izrabljajo luči in sireno da prevozijo križišča tud kadar ni potrebe po tem (enkrt se je nekdo s sireno gladko zapeljal v nasprotno smer v krožišče!!!). o policajih itak nimam ene dobre besede za rečt, pošiljajo jih merih hitrost tja, kjer niso nevarni odseki (s familijo smo šli enkrat na kosili na slavkovo domačijo kjer smo že tko za več kot polovico preplačal obrok, pol so nas pa še ustavi ker smo šli 65 čez vas, kjer sta točno 2 kmetiji oddaljeni 20m od ceste... pa dobr, naj ob tej priložnosti še povem, da se da policaje v kranju vidt kako hodijo v uniformi na pir in na takratke v lokale v centru mesta... nevem kako bi rešil to situacijo s kulturo ampak po uvedbi vseh teh zakonov se hvalijo, daso za ~13 zmanjšali število smrtnih žrtvev na cestah, ob podatku da so napisal 10x več nazni in pobral tisoče izpitov. matematično je to katastrofa... uspeh bi bil, če bi napisali 13 kazni in s tem zmanjšali za 13 število prometnih... ne pa da kaznujejo vse povprek (in to ne na delih ki bi bli nevarni pač pa ljudi, ki inostavno upoštevajo dinamiko vožnje - omejitve nekje se pa lahko strinjamo da so katastrofa). še ena izkušnja istega dne ko sm v celju štel promet... že tja grede okol 5h zjutri na cestninski torovo totalka, ampak dobr.. se zgodi, združitve po cestninskih so itak slabo pregledne zdej k se ni treba več ustavit. nazaj grede okol 22:40 v tuhinjski torej na stari cesti celje-kamnik nam nekdo blenda, zmanjšamo, gledamo kaj se dogaja in v jarku leži en golf, jark globok skorj 2 mestra, avto notr na boku v celoti... po jarku gor se kobaca en tip v delavskem kombinizonu, opotekal se je metr naprej pa nazaj in se naposled zvalil v jark nazaj in spet iskal ravnotežje.. smo priskočil na pomoč ampak je pjano gledal okol, pa reku da mu nč ni da so že na poti kolegi... in so res pršli s traktorjem, dal odsevne jopiče gor in nas spodili z besedami "nč hudga fantje, evo nas, bomo uredil, kr pejte vi naprej, sej smo navajeni, mal smo ga pil zdele, ni blo prvič da je tkole končal..." in tip ma še vedno izpit in bo morda ta večer naredil isto, men ga je pa kiflc uzel na metalmaniji ker sm napihal od prejšnjega dne, s tem da je zravn ustavil še en avto v katrem so bli vidno nažgani domačini, to lahko potrdi kdorkoli, ki je bil tisti čas z nami v avtu, pa jih je policaj spustil naprej, češ da jih pozna in da so uredu pobi. življenje ni potica... Edited by frogstomp - 03.May.2010 at 11:14 |
||
![]() |
||
Božo IV
Senior Member
Joined: 17.Nov.2007 Location: Botswana Status: Offline Points: 1960 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 03.May.2010 at 11:09 |
|
|
Gdu b si mislu...
|
||
http://www.myspace.com/sergejskofljanec http://www.ironmedian.si http://www.myspace.com/requiemslo |
||
![]() |
||
Zupan
Groupie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 03.May.2010 at 13:00 |
|
|
Js sm žal eden iz med živčnih voznikov,najbol me razpizdi k ludje skos neki palamudijo ne cest,pa jih morš čakat in se prilagajat,al pa če kdo prepočas vozi .... znorim
![]() sploh nazadne v petk,grm domov s šihta za savo pa j en star ate vozu 60 za savo,pizda mu ... js pa tok švoh avto d sm ga nazadne v škarje prehtel in se skor poču v enga k je šel proti men,pa še na pjanšno se mi je mudil ![]() |
||
![]() |
||
grafin
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 03.May.2010 at 13:28 |
|
|
[QUOTE=frogstomp]zakon tema, ampak prvo morm z grafin eno reč razčistit... pa kva maš ti s temi kulturami, koši in posamezniki punca? ravno zato se reče kultura, ker opisujemo klimo, ki jo je začutit če potegnemo pas okoli enega terena kjer jo (kulturo) spremljamo, v tem primeru okoli kokoške. vozniška kultura se razlikuje itak od države do države, regije, vsako mesto ma svojo vozniško kulturo, itak pa na koncu lahko razbiješ to reč do vsakega posameznika in vsake situacije pri posamezniku.
primer različnih kultur med mesti: - v kranju in ljubljani se učasih kot pešc počutim bolj ogroženega od podgane, eni gladko pičijo 70 čez prehod, s tem da pripeljejo izza ovinka. so tud kolega povozil ko sva bla še v osnovni šoli, ni blo sicer nič hujšega, samo vseen se sprašujem kako folku to uspe... dostkrat ko se s kom vozim mal opomnem da ni dovolj da voziš tako hitro da je avto stabilen na cesti ampak, da računaš na najbolj nepredvidljivo situacijo, naprimer da bo tisti, ki te morda malo izsili štorasto speljal pa se mu pred tabo ugasne avto, al pa da bo nekomu pes skočil na cesto. - nasprotno, sm zadjič v celju štel promet od 06:00-22:00 pred policijsko in se nism mogu načudit, vsi so vozili počasi in zelo mirno, ustavljali pešcem tudi, če so se šele približevali prehodu... res neverjetno. naslednji dan je menda tm nekdo povozil kolesarja tko da nevem kva je finta :S QUOTE] hehehe, lepo, da sva se spet zapela.. :))) ne vem sicer povsem, kaj te je zmotilo.. ..v nekaterih receh se s tabo "celo" strinjam.. ;) eno je kultura voznje, ki se nanasa na posameznike, ena je pa neka povprecna soferska kultura dolocenega obmocja, ki je bolj ko ne posplosena slika.. (pac neka statisticna sredina..: fak, kako lahko nekdo v celju zgazi kolesarja, ko pa tako lepo vozijo!!??!!).. ti povem, da imas precej divjakov po selih, samo tam majo "sreco", da se jim nastavi samo kaksna divjad, ker vsi ostali spijo.. :) najbolj vratolomno voznjo sem kot sopotnica dozivela v baski grapi, kjer je bla samo sreca, da ni blo nikjer nikogar..
ljubljana ima bistveno vec ljudi ko neko selo, med drugim prihajajo v ljubljano tudi seljaki.. ki so valda zmedeni zarad drugacne organizacije prometa.. in mas folk, ki je za volanom zamisljen, zmatran, kompenzira sefovo slabo voljo, ne opazi, ker telefonira, navelican stat v vrsti, tralala.. to je treba pac upostevat kot udelezenec v prometu, pa nima veze, a si pesec al sofer.. in na prehodu raj dvakrat pogledi, ker je zdravje - vsaj na moji lestvici vrednot - dalec pred nekim cpp principom.. zivim v ljubljani od malega, veliko hodim pes in z biciklom.. z odprtimi ocmi.. jebat ga..
drugic mislim, da te bom, ko te bom naslednjic vidla, prav po lublansko zbila in spizdila s prizorisca.. samo da ugodim tvojemu stereotipu lublanskega voznika.. :P
men se pac ne zdi fer, da recemo, da je kultura slovenskih voznikov cisto na psu; je bistveno slabsa kot v pregovorno redoljubni in uvidevni nemciji, ampak definitivno boljsa kot med nasimi zahodnimi mejasi, pa naj bo to v trstu ali na siciliji, da ne govorim o madzarski, slovaski, grciji, bolgariji, kjer se nisem pocutila spet ne vem kako varno.. svojevrstna zadeva so tudi drzave a la egipt, kjer reci v bistvu se dobro funkcionirajo.. drugega pa se nisem izkusila.. no, v kanadi so se mi zdeli soferji prijazni, sploh soferji mestnega prometa, ki so se ti navadno zahvalili za voznjo, ko si izstopil.. !! ceprou en je bil pa lih tko tecn k drek.. :))
ce me nihce ne bi spustu nikamor, ce res ne bi blo nobene solidarnosti, potem bi se vedno najbrz stala tam in tarnala.. po mojih soferskih izkusnjah, ki jih resda spet ni nevem kako veliko - ceprav verjamem, da steje tudi to, ko si sopotnik in le opazujes - se najdejo ljudje, ki te ljubeznivo spustijo iz neprednostne, kot tudi jaz - ljubljanska voznica, fak! - to dokaj redno pocnem.. ne sicer za vsako ceno..
ljudje si ponavad v prometu raje zapomnimo slabe izkusnje, ker nas te bolj spravijo iz tira - kot pa dobre, ki se nam zdijo nekako samoumevne..
mislim, da bi se kultura voznje pri nas v splosnem lahko bistveno izboljsala.. v nemciji, kjer jasno tudi so prometne nesrece, opazajo v zadnjih letih drasticen upad mrtvih, kljub temu, da je iz leta v leto vec avtov.. verjamem, da ma tut to prste vmes..
jz bi enostavno vec poudarka o kulturi voznje dala na testih in na izpitnih voznjah - da ne govorim ze v casu samega avtosolanja, kjer bi moru instruktor zlo poudarjat tut te reci..
|
||
|
|
||
![]() |
||
grafin
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 03.May.2010 at 13:35 |
|
|
Hehe, očitno res... je pač tema, o keri mam neki za povedat :)
1. Vožnja po levi brez vzroka Zadnje čase lahko na avtocesti opazimo vedno več voženj po prehitevalnem pasu, tudi kadar je vozni pas prazen. Tako početje ni upravičeno, zato vam zanj grozi kazen 40 evrov. Policisti so lani ugotovili 98 tovrstnih kršitev. (vir: Žurnal - Ljubljana 16.02.2010 - Prekrški, ki jih policija ne kaznuje) V Nemčiji je okol 100€ za tak prekršek. Res so ceste pr nas slabe, desn pas zvožen zarad tovornjakov (namest da bi tranzitni transport dal na vlake...), ampak vseen... folk fura 90 po levem v vrhniški klanc, srednji pa desn pa frej. In pol jih folk po desni prehiteva, tko k si že sama ugotovila :) fak, to pa res nism vedla.. ceprou mi se zmer ni jasno, zakaj to ni upraviceno, ce ni nikogar.. to je tko, kot da bi sred noci, v od boga pozabljeni in povsem pregledni ulici caku na zeleno za pesce.. treba bi blo sankcionirat tiste ki ovirajo promet, ne pa vseh po spisku..
jz bi tko al tko uvedla satelitsko skeniranje prometa in en tak racunalniski programcek, ki bi sankcioniru prehitro voznjo, izsiljevanje, nezadostno varnostno razdaljo in druge prometne prekrske.. kar direkt iz tekocga racuna.. :)
[/QUOTE] |
||
|
|
||
![]() |
||
mati zemlja
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 03.May.2010 at 13:37 |
|
|
sej nihče (??) ne govori o NOBENI solidarnosti, dejstvo pa je, da je tega malo in meni se večkrat zgodi, da me kdo napizdi, ker spuščam iz neprednostne kot pa da me kdo spusti (jasno pa je, da vedno obstajajo izjeme; in seveda, zato lahko pridemo iz neprednostne oz se sprazni, pa gremo...)... lih na koncu črnuškega mostu najbolj popizdevajo, ker spuščam une iz nemške ceste... zgoraj sem pa tudi omenila pešce, ki se običajno zahvalijo, ker jim ustaviš, kakšni celo kr malo potečejo... tudi sama vidim, ko čem tam pri ruskem carju prit čez dunajsko (kot pešec), da morm dejansko izsilit to, da ustavijo... sicer pa menim, da se kulture vožnje ne da kr priučit/naučit (mislm, ne gre to tko racionalno, kakor se naučimo, da je 1+1=2; se pa strinjam, da se vsak lahko spremeni)... ta kultura je v bistvu odraz tebe samega... pač, to preprosto ni enako kot to, da se naučimo, da trikotnik pomeni neprednostno cesto...Edited by mother earth - 03.May.2010 at 13:40 |
||
|
~ V življenju niso pomembni ljudje, ki ti želijo srečo, ampak tisti, ki te osrečujejo. ~
|
||
![]() |
||
frogstomp
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 03.May.2010 at 13:47 |
|
|
tole s solidarnostjo previdno... včasih se ti itak zdi prov, da spustiš koga predse, ki se uključuje iz neprednostne.. fotr me je opozoru danej bom previdn na delovskem mostu v kranju.. kjer je res zoprno za uštulit se notr ampak folk se ustavlja na dvopasovnici zarad tega, s tem blokiraš pogled tistih ki uporabljajo drug pas in lahko nrdiš hudo štalo.. valda, nekdo ti ustavi, morda, sploh če ne poznaš ceste niti ne pomisliš da bo pa nekdo zravn potegnil pa bo katastrofa.. upam da si znate predstavljat situacijo..
|
||
![]() |
||
mati zemlja
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 03.May.2010 at 13:52 |
|
|
ja, pa normalno, situacijo je potrebno presodit ne kr `puf puf`... skos govorim, da je treba gledat še levo in desno, ne pa samo naravnost... veliko bolj nevarni so šoferji, ki se držijo predpisov pa ne vidijo okoli sebe, kot pa šoferji, ki se jih ne držijo kot pribito, znajo bit pa praktični...
|
||
|
|
||
![]() |
||
grafin
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 03.May.2010 at 14:22 |
|
preber si perotov prvi post recimo.. tut marsiker drug post je hudo crnobel..
drgac sm hotla pa se ucer rect, ce smo si povsem odkriti, da stekam, zakaj se tvoji sestrici vrti v glavi.. :) ko smo sli v gorico, se mi je zdelo, da mal prevec sunkovito vozis.. levo-desno.. gas-bremze.. unmu uzadi to ni vedno kul.. samo jsm pa RES ful obcutljiva in mi je rado slabo.. mi je bl vsec atejev slog voznje.. pa brez zamere.. :)))
se strinjam z zadnjim delom posta..
|
||
|
|
||
![]() |
||
mati zemlja
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 03.May.2010 at 14:35 |
|
|
ma črno bel, no... tko ku sem rekla, se je treba zavedat, da vedno obstajajo izjeme... in predpostavljam, da se vsi, ki s(m)o so pisali na tak način, zavedamo tega... to je to...
|
||
|
|
||
![]() |
||
grafin
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 03.May.2010 at 16:04 |
|
|
:))) sej mi ni blo slabo, ker ni bla tezavna pot, ampak ce bi sli cez idrijo v tolmin, je pa velik sans, da bi te pobruhala, hehehe..
ni blo hudo sploh, samo pa stekam, da komu, ki je obcutljiv, ni lih fino.. in to ni paranoja, draga mati.. dejansko mam ful hude kriterije za soferje, ce sm sovoznica, tko, da si jih se uredu odnesla, hehehe.. tezko je ucit folk, kako naj voz, da bo teb prou, ker gre ubistvu za detajle.. sm raj tih pa potrpim, cepou za varnostno razdaljo pa ponavad kr zatezim.. :) je pa res, da ko sam vozis, cutis take reci bistveno manj.. sploh ce si se malo evforicn.. :D
|
||
|
|
||
![]() |
||
NuuX
Paranoid crew
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 03.May.2010 at 18:38 |
|
Mislš rečt, tko, kot sm jst dobu ob pol štirih ponoč kazen, ker sem šel čez cesto na Bavarskem Dvoru, pa ni blo nikjer nobenga avta. 200m stran so slučajno iz Tivolske na Slovensko zavil policaji ![]() Najhujš mi je blo pa to, da sem šel peš zato, ker sem pil in sem pustil avto na Metelkovi ![]() |
||
|
|
||
![]() |
||
frogstomp
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 03.May.2010 at 19:05 |
|
|
nuux, razumem tvoj gnev... ta odnos kifljcev, po liniji najmanjšega odpora, delat red (=nabirat keš) tam kjer to ni potrebno me totalno razkur. ko pa hočeš na podlagi kmečke pameti razložit, zakaj si to naredu in da po tvojem nisi v prekršku ker nikogar, niti sebe ne ogrožaš pa se takoj na moč uniforme slicujejo, al pa na nadrejene, ki so jih tja postavli. še da so oni žrtve te bodo skušal prepričat..
aja pa da ne bo kdo presenečen če ga na kolesu začnejo lovit, ker so kazni za alkohol tako visoke kot če si z avtom. par kolegov ni vedl, pa so samo prhljaj strsal nad položnico k so se nervozno grebli po glavi in jim ni blo jasno kako je to mogoče... |
||
![]() |
||
mati zemlja
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 03.May.2010 at 19:12 |
|
|
ma ja, sej a si niso včasih okoli orto bara zelo radi postavljali in lovili kolesarje ? drugače pa mam eno fajn zgodbico s policaji... pač, tko nekam grem, pa parkiram avto na sredini... pa tko res vedno gledam, če uni k so pravokotno name lahko ven pridejo... hah, pa tko pridem, pa kr kibla tm pa neki... je ena kr policijo klicala, ker kokr ni mogla ven... sem bila čist razočarana, ker to res gledam, pa nikoli, ampak res nikoli še nisem zaparkirala kogarkoli, ker se mi zdi čist debilno... no, pol pa policaj tam neki dokumenti pa to, pa ... pa jst tko rečem `pa, a se vam res zdi, da se ne da ven prit?` me je samo pogledal in ni rekel nič... je bilo vse jasno... tudi kazni mi ni napisal, so pa mogli prit tja, ker jih je klicala... hmmm... od takrat naprej, se kr malce bojim tko po sredini parkirat... kaj pa, če uni kljub vsemu ne bo mogel ven
Edited by mother earth - 03.May.2010 at 19:13 |
||
|
|
||
![]() |
||
puntar
Groupie
Joined: 16.Nov.2007 Location: Kuća Poso Status: Offline Points: 876 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 03.May.2010 at 20:46 |
|
|
Nekateri ljudje preprosto niso za volan. Manjka jim spretnosti, obzirnosti ali potrpljenja. Problem je, ker lahko prov vsak kurac/pička naredi izpit za avto!
Za vse ostalo si preberte Perotov post. CPP pa pišejo ekonomisti in pravniki, ki se očitno vozijo z vlakom. |
||
|
Mha! It is EVIL! It is SO EVIL!! It is a BAD BAD plan that will hurt many people... ...that are GOOD! |
||
![]() |
||
Beastboy
Newbie
Joined: 17.May.2008 Location: Slovenia Status: Offline Points: 261 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 04.May.2010 at 08:27 |
|
|
Jaz preživim zelo veliko časa v avtu dnevno,predvsem opazim, da ljudje ne poznajo cestno prometnih pravil,tam kjer je omejitev 90 vozijo 50 in obratno.
Za uporabo smernikov jih veliko še ni slišalo,vožnja po sredi ceste''jahanje črte'',klepetanje po mobilniku,.... itd itd lahko bi našteval sam itak vsi opažamo relativno enake stvari.No kar se tiče pa modrih angelov,sploh ne mislem komentirat ane Zupan??? ![]() Edited by Beastboy - 04.May.2010 at 08:28 |
||
|
A jebeš vse skp!
|
||
![]() |
||
grafin
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 04.May.2010 at 11:04 |
|
o tem govorim, ja.. res brezveze - ceprou kao po pravilih.. adijo.. so bistveno bl hude krsitve, pa nikjer nikogar.. :((
ceprou jz mam pa s polcaji same dobre izkusnje so far.. enkrat so mi v tolminu zazugal, da mi bojo lisice dal gor, ker sm, brez da bi opazla, parkirala direkt pred oknom policijske pisarne - na parkiriscu od polcajev, jasno, hehe, nato so mi ga pa se porinli, ker mi ni hotu vzgat.. :D zihr so si mislni, da sm spet ena trapasta baba hehe..
kaj pa mislte o hitrosti?
men se zdi, da hitrost sama po sebi ni problem, je bl problematicna neskoncentriranost, utrujenost, razburjenost, pogovarjanje po telefonu (brez slusalk), sarjenje po avtu, kar ima ze pri nizki hitrosti lahko usodne posledice.. je pa res, da mas pr veliki hitrosti daljso zavorno pot in manj nadzora nad vozilom ter na voljo manj casa za ustrezno reakcijo..
|
||
|
|
||
![]() |
||
Jovo
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 04.May.2010 at 11:06 |
|
|
Jst se dejansko cist strinjam s Perotom; tud jst naredim cca 20 000 km na leto, furam vsepovsod, iste stvari mi grejo na kurac s tem, da mene ful moti to, ce nekdo fura pod omejitvijo. Recimo da je lepo vreme, pregledna cesta, omejitev 90, on pa fura 60. Fakin pretepu bi ga, res, cist ratam zivcn. Voz lepo po omejitvah pa je, konc koncu sm jst skor padu na glavni voznji, ker sm en del ceste, kjer je 90, vozu 70.
Drgac se pa ful rd pizdim v avtu Trobm ne lih kej prevec, lih ucas tok, ce se kdo kej zasanja
Aja,pa zdele ko o neumnih kaznih pisete: smo prsli iz Nizozemske, grem kolegico odlozit na zeleznisko ob polnoci, ko ni NOBENGA nikjer blo in pride kaps za mano in mi da kazn, ces da je tle prepovedano za osebna vozila. Okej, res je, sam je biu totalno arognatna pizda pa tko, NIKJER NOBENGA avtobusa niti taxija skorej, sam da bi odlozu.. Mislm, brezveze se ti zdi, se posebej ko prej na cesti srecas usaj tri primerke, ki furajo skoz rdeco al pa kej. Edited by Jovo - 04.May.2010 at 11:08 |
||
|
Cheeseburger eating motherfucker!
Ma jebi se ti(jovo™) NEW AGE!!!!!!!!!!!!! Fru-fru muškarac. |
||
![]() |
||
Davorin.L.
Senior Member
Joined: 23.Dec.2008 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1103 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 04.May.2010 at 11:33 |
|
|
Sam se nimam za baš kakšnega voznika... sploh pa se ne morem sprostit, ker domač avto furam v kakšnih 5% vseh 'voženj'. Imam se za kolikro toliko varnega, da, ampak to je pač pozornost na dogajanje... ki je nekaterim hudo manjka. Osebno mi najbolj gredo na kurac razni 'velemestni' frajerji, ki zahtevajo, da jim človek pač bere misli, katero bedarijo hočejo naredit v naslednjih 10 sekundah na cesti. Pol pa pridejo iz velemsta na kakšno podeželje se ja pri 30 na uro jebejo z ovinki (ki to sploh niso) in oboenem občudujejo naravo. No, takrat pa jez živce zgubljam in ravnovesje je vzpostavljeno... no ja... niti ne, če smo natančni.
Zadnjič je fort nov avto kupil in grem tankat... ful gužva na bencinski jaz pa ugotovim, da pojma nimam, kje se tank odpre... kličem fotra, pa se mi sam smeji... ok, nismo vsi rojeni s sposobnostjo telepatije med sabo in avtom, pizda. Mi je pol delavec na bencinski pokazal da je tam pr gasu en knof, ki odpre tank... en tip za mano pa rodil skor od živčnosti :) |
||
|
I kill people all day long,
I sing my song, because I'm John Lawman. |
||
![]() |
||
Jovo
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 04.May.2010 at 16:11 |
|
|
Haha, ja, jst sm se navadu zmerej pozanimat, kje se toc benz, ce furam ksn drug avto
|
||
|
Cheeseburger eating motherfucker!
Ma jebi se ti(jovo™) NEW AGE!!!!!!!!!!!!! Fru-fru muškarac. |
||
![]() |
||
Železnk
Organizator
Joined: 05.Jun.2008 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1616 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 04.May.2010 at 16:59 |
|
Thinci pač...v tej dolini je pijana vožnja tako pogosta kot je zahajanje v cerkev (ja, zelo pobožni so). Imam to srečo da še nisem spoznal nobenega res pravega Thinca, sem pa enkrat ko sem delal v Termah Snovik (tudi to je v Tuhinjski dolini) domov zategnil par let mlajšega sodelovca, ki je bil iz Zgornjega Tuhinja. Pa se peljeva po enem dost strmem klancu, cesta je bila ozka in ovinkasta, peljem ene 40. Kar naenkrat se tip začne režat in reče: "Hehehe, tmle sm pa jest enkrat vs pjn z golfom 80 prgonu pa je bil mačk na cest pa sm bremzu pa me je kele u grabn fuknl, hehehe". Jao. Ga uprašam kaj mu je blo, je reku: "ma kurc, sm bil dost krvav k nism bil prpet jebemomatr...sam sej pol je fotr s trahtrjem auto vn putegnu". Jao #2. Še finale - uprašam kaj je fotr reku, pa reče: "ma nč, sej to ni blo prvič". Nism mogu rečt druzga kot FAK EJ.
Ampak kar je najbolj žalostno - ta je bil eden izmed tistih "pismenih" mladoletnih thincev s katerimi se je še celo dalo kaj pogovarjat in niti ni bil med najbolj neumnimi. Potem si lahko mislite kakšni ljudje živijo v tej dolini (pa da ne bo pomote - seveda obstajajo svetle izjeme)
|
||
![]() |
||
Ejsi_Disi
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 04.May.2010 at 17:26 |
|
|
ŠE bolj zanimivo, da je oni, ki je šel nasproti blendal ostalim, ustavil se pa ni pa pomagal onemu pijančku.
|
||
|
Rock n' roll ain't noise pollution.
|
||
![]() |
||
frogstomp
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 04.May.2010 at 18:15 |
|
|
ejsi, najbrž je, pa ga je spodil dalje tko kot nas. blendl nam je da ga nebi nagazili najbrž k ga je za metr prestavljal v vse smeri. itak takoj ko smo se ustavl je bil že traktor za nami.
|
||
![]() |
||
jesus
Newbie
Joined: 10.Feb.2009 Location: Slovenia Status: Offline Points: 284 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 05.May.2010 at 09:06 |
|
![]() |
||
NuuX
Paranoid crew
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 05.May.2010 at 09:41 |
|
|
Eto, še moja vožnja dans na šiht. Se vozim 40km/h po ulici, ki ma omejitev 30, mi odzadi prpiči en model brez luči in mi začne blendat pa mahat, da nej grem hitrej. Hočem zavit na Celovško na levi pas, pa mi iz nasprotne strani en bebo zapelje direkt na levi pas, namest da bi na desnem ostal. Na Tivolski pri kino Vič se prižge zelene, speljem, spelje še en model na sosednjem pasu desno, pa čeprav je mel rdečo. Pred filofaksom da avtobus smerokaz, da bi rad zapeljal na cesto, pa ga šele peti avto spusti. Pri Križankah spustim speljajoč avtobus iz postaje pa se vame od zadaj skoraj zaleti ena neumna, po mobitelu gofljajoča cipa v BMW 6 in mi začne neki mahat, pa rata mi razbrat iz ustnic, k potelefonu reče "debil prfuknjen". OK, v mislih ji enga fakiča spustim, pa se odpeljemo naprej. Dve postaji kasnej spustim še en bus in uno zadaj skor kap. Grem prehitevat bus in se mi prilepi na rit, da bo takoj, ko bo milimeter prostora, šla pred avtobus pa mimo mene. In jst zanalašč peljem 60, tolk kot je po Dolenjki omejitev, da sem vzporedno z avtobusom in una kuzla ne more naprej. Končno zapeljem na pas, ki me iz Dolenjske ceste levo pelje v službo, una se pa mimo pripelje, mi pljune (!!!!) na šipo in se odpelje naprej, kazajoč fakiča. WAT!?
|
||
|
|
||
![]() |
||
mati zemlja
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 05.May.2010 at 09:47 |
|
|
sam to si me pa spomnil.. ej, to pa enkrat v nemčiji, tam ku so una dela na cesti... ena ženska se nikakor ni tela umaknit... ne meni... ne komurkoli drugemu (ma zakaj se voziš po ožjem pasu, če ne upaš mimo avtov???)... in pol smo tko mal blendali ipd... ni jebala... in pazi to !!! v avtu je imela eno punčko, staro max 6 let... no, ta punčka nam (pač, včas sem se umaknila, da bi vidla, če bo naslednji avto spustila pa ni... pa tko... zato nas je bilo več vpletenih) je potem dokler se končno nismo razšli... no, ta punčka nam je kazala fakiče in podobne zadeve čez zadnjo šipo, una ženska se je pa tko smehljala in neki prepevala...
ammm... mislm, sej mene je tle bolj šokiralo, da je dejansko podpirala otroka pri njegovem obnašanju kot da se ni tela umaknit... Edited by mother earth - 05.May.2010 at 09:49 |
||
|
|
||
![]() |
||
Davorin.L.
Senior Member
Joined: 23.Dec.2008 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1103 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 05.May.2010 at 10:29 |
|
|
ja pizda no... najboljš da vsi ki nimajo dovolj družbenega statusa ($) kr zginemo najprej s cest, pol z javnega življenja in nazadnje še z obličja jebenega planeta.
|
||
|
I kill people all day long,
I sing my song, because I'm John Lawman. |
||
![]() |
||
mati zemlja
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 05.May.2010 at 10:35 |
|
|
?
sicer ne vem kaj si hotel s tem povedat, sam če je bilo namenjeno meni... imaš dva vozna pasova... desni je normalno širok, levi je širok dva metra... po desnem se vozijo 75, pol levem pa 70 (pa baje, da je levi prehitevalni), ker se najedejo pajoti, ki pač hočejo skos bit na prehitevalnem, čeprav se bojijo mimo... in to nima niti najmanjše veze s kešom... get it ??? tej ženski ne bi bilo treba stopit po bremzi, če bi šla na desnega...
če pa ni bilo namenjeno meni, pa nima veze... sem pa razložila
edit:
moram še nekaj dodat... če je pa namenjeno bmw 6, je pa spet mal tko tko, ker bi v opisani sitaciji lahko samo s helikopterjem prehitel nux-a ali pa avtobus... ta situacija tudi ni imela veze s kešom, ampak z osebnostjo voznice... ni vedno vse odvisno od vrednosti avtomobila, ampak tudi od šoferja... v bistvu je marsikaj odvisno od osebe... avto je sredstvo, s katerim upravlja človek...
Edited by mother earth - 05.May.2010 at 11:18 |
||
|
|
||
![]() |
||
devlin
Senior Member
Joined: 16.Nov.2007 Location: Vatican City State Status: Offline Points: 8890 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 05.May.2010 at 11:37 |
|
|
Mother you need sarcasm detector.
|
||
![]() |
||
mati zemlja
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 05.May.2010 at 11:40 |
|
|
razloži ?
mislm, če bi bil ta avto polo al pa uno al pa neki, verjetno ne bi bilo govora o dolarčkih, kajne ?
Edited by mother earth - 05.May.2010 at 11:44 |
||
|
|
||
![]() |
||
Božo IV
Senior Member
Joined: 17.Nov.2007 Location: Botswana Status: Offline Points: 1960 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 05.May.2010 at 11:41 |
|
Tako je...Pravila so zato, da se jih vsaj od oka upošteva...Če je omejitev 50 pelji 50 in ne manj (razen če je traktor al pa kej podobnega, pa še ta mora vsake tolk cajta na stran zapelat, da spusti kolono mim) drgač pa vrni izpit nazaj, ker oviraš ostale na cesti...Jst mam izpit šele slabe tri leta, vendar sem non stop na cesti (pribl 60000 km na leto) in ker sem bolj nespretne sorte se res poskušam čim bolj držat pravil pa še vedno naredim nešteto neumnosti, ki so potencialno nevarne tako za druge kot zame...Policaji pa, namesto da so samo inkasanti in poberejo največ gnarja od sitnih rib, ki npr. mal prekoračjo dovoljeno hitrost, se puzabjo prpasat al pa luči pržgat itd., bi raje prežali na "norce", katerih je na naših cestah PREVEČ in jih čim prej izločili iz prometa, ter tistim najhujšim za vedno odvzeli vozniško dovoljenje pa še fajn jim zakasiral...Žal pa temu ni tako in bojo še vedno največje žrtve v prometu prav nedolžni...Vedno je treba jebat tiste, katere je najlažje...PIČKE !!! Edited by Božo IV - 05.May.2010 at 11:42 |
||
http://www.myspace.com/sergejskofljanec http://www.ironmedian.si http://www.myspace.com/requiemslo |
||
![]() |
||
Post Reply
|
Page 123 4> |
| Tweet |
| Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |