Paranoid Metal Webzine Homepage
Forum Home Forum Home > Ostalo > Ostalo
  New Posts New Posts RSS Feed - Laiki o metalu
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Laiki o metalu

Post Reply Post Reply
Author
Newbie
Newbie

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Krimpl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Laiki o metalu
    Posted: 07.Dec.2010 at 14:45
Don't panic!
Back to Top
Gorjanec View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gorjanec Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.Dec.2010 at 16:12
Sem prebral zadevo v celoti in nisem našel kaj dosti gradiva za smeh. Gre za prav dobro diplomsko delo in le z nekaj malenkostmi se ne strinjam.
Kot glavni avtoričin kiks bi izpostavil kvečjemu odločitev za citiranje Ozmečevega skrpucala v Mladini Smile
Back to Top
pestilence. View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote pestilence. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.Dec.2010 at 16:24
Sem malo čez polovico.. čist OK.
"En dan se mi bo strgal vse bom pustu in bom šu." Janez Zmazek-Žan
Back to Top
Grrrrr View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Grrrrr Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.Dec.2010 at 16:37
Prebral celo stvar in se mi zdi prav fajn. Kar kul diploma....sploh ker gre za FDV Approve
Your highness, when I said that you are like a stream of bat's piss, I only mean that you shine out like a shaft of gold when all around it is dark
Back to Top
Davorin.L. View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Davorin.L. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.Dec.2010 at 16:37
Tisti članek je res žalosten. bi ga prej pričakoval v politiki Nedeljskega dnevnika ali česa podobnega.

Skratka, diploma: v redu uporaba Barthesa, a kaj ko je jezik okoren in na nekam srednješolski ravni, teze so nekajkrat boleče iz trte izvite, neargumentirane in tam očitno same zaradi sebe, podprte z ničemur s tem da se nekajkrat zgodi, da so nasprotujoče si ali vsaj nerazumljive. Tako imamo na nekaterih mestih konkretno teorijo podprto s citati, viri, imamo na drugih delih cele odstavke ad hoc. Osebno moti tudi preveliko spogledovanje s sociološkim seciranjem in dehumaniziranjem objekta pred sabo. Nisem nek metal utopist, a verjel bom v vzorce, ko jih bom izkusil.
Ob vem tem pa se zadnjega poglavja o oblack metalu nisem tu niti ne dotikam. Tongue
Skratka, primarni problem se mi zdi slog. Ta si očtno bralca jemlje kot osnovnošlca. To ni lepo.

In osebna kaprica: ne bom, ne morem in nočem jemati nekega diskurza resno, če govorimo o 'heavy metalu' na ta način, pa če imam za sogovornika Hawkinsa, Žižka ali kogarkoli že. Če se ne motim je to terminologija, ki je stara vsaj dvajset let. Pa četudi ni in je akademsko še vedno (zakaj ne vem) sprejemljiva, nikakor ni več živa. Pa smo spet na začetku.

I kill people all day long,
I sing my song,
because I'm John Lawman.
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.Dec.2010 at 18:29
je že blo na paranoidu, mislm da smo že predebatiral, mogu bi pogledat v tej temi. sm tud z avtorico govoru, rekla da bi dans kej napisala drugače in kej dopolnila, načeloma se pa distancira od paranoid rulje...

men je uredu prispevk. good, not great.
res je vidt, da razlaga tega nevešči publiki, vrjamem da koga odbije. jst sm bil hitr čez teh neki deset strani in nimam kkšnih večjih pripomb.

hecn mi je kako nekateri reagirajo na samo temo raziskovanja metala, kot da nam s tem kdo kej hoče... kot da metalci smo pa imuni na trende tržno gospodarstvo... povsod so paterni... pejte mal v avstrijo pogledat, samo tok da se iz enega aktivnega udeleženca v sceni prelevite v zunanjega opazovalca pa ne bo problema vidt teh reči.
Back to Top
FINc View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote FINc Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.Dec.2010 at 19:07
js sm tole že pred časom prebrau in se mi zdi kvajsvem...kr uredu za laike da si preberejo. sam definitivno pa nism prčakvou da so diplome napisane tkole lahkotno k da bi brau en poljudnoznanstveni dolg članek. sm mislu da je to useen mal bl znanstveno (čeprou gre za diplomo na FDV).
Back to Top
Mitja M.J. View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mitja M.J. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.Dec.2010 at 20:38

V redu zadeva.

Edino kar se vprašam ko to berem je: kaj sem se jaz mučil z ustvarjanjem moje diplome, ko bi se lahko lotil, prebral par knjig in člankov, napisal eno tako lepo zgodbico in stvar bi bila rešena. Ne me narobe razumet... ne pljuvam čez to zadevo niti čez avtorico (ona se je pač znašla). Ni mi pa jasno, kako je lahko rečemo diplomso delo temu, pa mojemu in pa tistim, ki so že skoraj doktorska disertacija...
sicer ne poznam načina na FDV-ju ampak če je to slika, je bolj klavrno vse skupaj... Preden sem začel pisat diplomo sem si predstavljal to kot eno delo, ki je nekako bralcu uporabno. S tem si pa ne moreš nič pomagat. Če si že hočeš ustvarit neko sliko o zadevi si je ne moreš, ker manjka audio. Upam, da je vsaj na predstavitvi upoabila audio učinke.

Sicer je še nisem dokončno prebral, ja pa lepo napisano za nekoga, ki nima 3 čiste o metalu.
MacGyver je zakon!
Back to Top
FINc View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote FINc Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.Dec.2010 at 22:26
Originally posted by Mitja M.J. Mitja M.J. wrote:

sicer ne poznam načina na FDV-ju ampak če je to slika, je bolj klavrno vse skupaj...

no shit Sherlock
Back to Top
seba_incarnated View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote seba_incarnated Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.Dec.2010 at 22:32
Mah, diploma naj ne bi bla v študijskem smislu "odkrivanje tople vode". Mogoče se nam zdi, vsaj tistim, ki redno spremljamo sceno in ki smo del nje kakšno delo "na lahko roko" narejeno, sam mislim, da je tudi tu podanega veliko znanja. Je vsaj dobro gradivo za nadaljevanje slednjega.

Sicer pa imam raje dela ali sem bolj interesent branja del, ki so bolj glasbeno etnološke narave (1), politično družbeno problematična (2) ter odraznost slednjega tudi skozi glasbo ter ostali družbeni impakti s tem  v povezavi.

Če se bo kdo lotil točke (1) ali (2) mu šenkam za začetek tale link. Fajn pa bi blo naredit neko povezavo med slo ter svetovno sceno: http://www.anus.com/metal/
http://www.myspace.com/incubationdeath
http://www.incubation.si/
http://www.facebook.com/pages/Incubation/111925898832567
http://www.reverbnation.com/incubation
Back to Top
FINc View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote FINc Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.Dec.2010 at 22:46
ma odkrivanje tople vode. men je tut en reku da je diploma ena čist u izi stvar pa da ti sam mal po drugih diplomah bereš pa prirejaš pa že nardiš.in ta tip mi je tut mal nazaj reku da je faks itak čist u izi da je biu on na treh pa se mu je zdel to čist brezveze in pametn kokr je je šu pol raj u vojsko in svojo glupo glavo za jebene američane u afganistan prodajat.tolk o tem
Back to Top
seba_incarnated View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote seba_incarnated Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.Dec.2010 at 23:44

No ja, jaz sem mislil iz študijskega smisla, da uporabiš znanje, ki si ga pridobil skozi študij. Kakšne bolj zahtevne ekspertize se uporabljajo, če imaš možnost v nadalje, po diplomi. Se pa lahko zakomplicira, če vzameš za mentorja, npr. kšnega prof. pri vrhu, ki ti da za mozgat in hoče "vsebino", pa še kaj zraven. Jst sem naredu naravosloven faks, malo bolj pozno, sam sem moral kr drgnit, toliko še od mene Confused

http://www.myspace.com/incubationdeath
http://www.incubation.si/
http://www.facebook.com/pages/Incubation/111925898832567
http://www.reverbnation.com/incubation
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.156 seconds.