Paranoid Metal Webzine Homepage
Forum Home Forum Home > Bandi > Tuja scena
  New Posts New Posts RSS Feed - Dissection
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Dissection

Post Reply Post Reply Page  12>
Author
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guests Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Dissection
    Posted: 07.Apr.2011 at 17:40
Nisem zasledila topica, mislim, da si ga band zasluzi. Kdo mogoce fan ali celo  bil na njihovem poslovilnem koncertu leta 2006?
Back to Top
pestilence. View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote pestilence. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.Apr.2011 at 17:47
U, ja! Ta band rabi svoj topic. Bi na '06 koncertu.

Napišem kaj več ob priliki:)

"En dan se mi bo strgal vse bom pustu in bom šu." Janez Zmazek-Žan
Back to Top
Atheist View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Atheist Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.Apr.2011 at 18:00

Z njimi smo igrali 2005 v Avstriji, Jon je bil res mizantrofična prezenca:D Noben iz benda se ni pogovarjal z njim. Vredu bend, razen zadnje in flames plate.

Back to Top
želodčni lisjak View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote želodčni lisjak Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.Apr.2011 at 19:45
Odličen bend le Jon je bil preveč fuknjen v glavo. tipična samomorilna pička
en mrzu burek bi
Back to Top
Pelin View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Pelin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.Apr.2011 at 20:40
Definitivno muska vredna omembe... Tudi zadnji album. Jon je biu pač tak kot je biu, predvsem pa je on bil Dissection

Oujea!

Edited by Pelin - 07.Apr.2011 at 20:40
Koji Kurac?!?!
Back to Top
Vargrim View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Vargrim Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.Apr.2011 at 20:43
ko je prišel iz zapora je v parih intervjujih bilo omenjeno da je reinkaos napisu že pred zaporom (posnet naj bi jo ravno šel ko je začel prestajat kazen) medtem ko druga verzija je pa da je napisu musko v zaporu, ve mogoče kdo kaj več? škoda da je po izpustitvi postal brainwashed victim of death, ampak vsakomur svoje, jaz ostajam pri the somberlain.

---

rebirth koncert 04' v LJ je poseku dost vratnih mišic :)

Edited by Vargrim - 07.Apr.2011 at 20:45
Back to Top
Guests View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guests Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.Apr.2011 at 20:57
Eh, poslovilni koncert sem zamudila. Mogoce celo boljse, saj je slovo ponavadi tezko.
Res je hecno, bil je hud mizantrop, a do fanov zelo naklonjen, vedno pripravljen klepetat.
Fukjen u glavo? Khm. Ne spomnim se sicer zaporedja, nekako takole je slo: razpustil je Dissection forum (je bil aktiven on sam), zalozbo, band, pa se sebe. Na zadnjih fotkah je res izgledal insane.
Glasba: zakon. Mene tudi Reinkaos ni razocaral. Ce se ne motim, je zadevo pripravljal v zaporu.
Meni osebno je Storm pravi zaklad, najbrz najveckrat poslusan album.

Back to Top
Guests View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guests Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.Apr.2011 at 21:06
Originally posted by Pelin Pelin wrote:

Definitivno muska vredna omembe... Tudi zadnji album. Jon je biu pač tak kot je biu, predvsem pa je on bil Dissection

Oujea!

Sem opazila, da so na Oujea! na YT zablokirani posti. Hehe...zakon.Da ni treba brat nekaterih idiotskih komentarjev. Samo muzka.
Back to Top
Guests View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guests Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.Apr.2011 at 21:12
Originally posted by Vargrim Vargrim wrote:

ko je prišel iz zapora je v parih intervjujih bilo omenjeno da je reinkaos napisu že pred zaporom (posnet naj bi jo ravno šel ko je začel prestajat kazen) medtem ko druga verzija je pa da je napisu musko v zaporu, ve mogoče kdo kaj več? škoda da je po izpustitvi postal brainwashed victim of death, ampak vsakomur svoje, jaz ostajam pri the somberlain.

---

rebirth koncert 04' v LJ je poseku dost vratnih mišic :)

Meni je Ropeova opna, ki jo je poslal v publiko in je pristala na mojih nogah, posekala tudi spodnje ekstremitete.
Back to Top
pestilence. View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote pestilence. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.Apr.2011 at 21:42
Fajn band. O ljudeh ki jih ne poznam pa ne bom sodil. On že ve zakaj je počel kar je.

Glasba pa, wow. Pomoje edini band ki vleče na black metal ki mi res sede. Me spremljajo že odkar sem bil fazan. Koncert na kempu pa je bil zakon:)

Dež + Where Dead Angels Lie. Epic.
"En dan se mi bo strgal vse bom pustu in bom šu." Janez Zmazek-Žan
Back to Top
Vargrim View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Vargrim Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.Apr.2011 at 22:00
WDAL je dost zlajnan komad :) od kar smo ga na vajah nehal igrat ga ne morm več čut ker mam občutek da se je vsaka faking nota v mene ugreznala. tak da ponavad ta komad spustim v kolikor je le možnost.

Back to Top
Valuk View Drop Down
Organizator
Organizator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Valuk Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.Apr.2011 at 22:19
Originally posted by Atheist Atheist wrote:

Z njimi smo igrali 2005 v Avstriji, Jon je bil res mizantrofična prezenca:D Noben iz benda se ni pogovarjal z njim. Vredu bend, razen zadnje in flames plate.

Ma kaka mizantropična prezenca. Smile Tip je bil vedno zelo prijazen in na volji za debato (tako na Kaltenbachu, kot v VPK in MetalCampu...kar sem ga jaz srečal). Sploh pa popolnoma lucidna oseba. Shit happens.
.:the brighter the light - the darker the shadow:.
Back to Top
Atheist View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Atheist Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.Apr.2011 at 22:26
Pač maš drugačno izkušnjo z tem, jaz sem ga videl takega, kot opisano ... na voljo za debato je bil pa samo, ko se je prilizoval Destruction preden so šli na oder   

Edited by Atheist - 07.Apr.2011 at 23:05
Back to Top
Goatt View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Goatt Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.Apr.2011 at 22:37
Kletva
Kult
Zakon
Bozanstvo
Neprolazno
Neprevazidjeno
Nezaobilazno

Jesam neki epitet zaboravio??
Uz očajni ropac umirahu gresi, kupljeni životom: to mre vasiona.
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.Apr.2011 at 22:46
dbest band. vidu 2x metalcamp in vpk z watain. odlično. ljubim.

glede samomora... lahko bi kj rekl na to temo, men se zdi bolj dostojna in sploh dbest smrt, če sam rečeš to je to, hočem umret kot da se pustiš bolezni, starosti, nepokretnosti po drugi kapi... car, spoštovanje...
Back to Top
Guests View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guests Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.Apr.2011 at 23:15
Glede samomora oz. nasih razlicnih stalisc, zakaj je to naredil, smo se na prejsnem forumu skoraj pobil.LOL

Edited by Erzsebet - 07.Apr.2011 at 23:17
Back to Top
Person-man View Drop Down
Organizator
Organizator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Person-man Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.Apr.2011 at 23:29
Originally posted by Erzsebet Erzsebet wrote:

Glede samomora oz. nasih razlicnih stalisc, zakaj je to naredil, smo se na prejsnem forumu skoraj pobil.LOL

Še dobro, da se to na tem forumu ne dogaja, ne? :D
Back to Top
dole View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote dole Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08.Apr.2011 at 01:52
men najbolsi black metal bend k sem ga slisal!!!

Edited by dole - 08.Apr.2011 at 01:57
Back to Top
Isvaroth View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Isvaroth Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08.Apr.2011 at 05:00

Dissection so zame eden izmed top bendov, ki jih poslušam že iz osnovnošolskih klopi. Somberlain in Storm of the light's bane sta nekj najboljšga in se še zdj nism naveliču poslušat po tolkih letih. Vem če še zdj slišm Soulreaper al pa kkšn Black horizons je prov tak posebn filing, k ga drugi bendi nimajo. Se vid da je bla res z dušo narjena muska in Dissection so dobr vzgled drugim bendom kako delat dobro glasbo in nardit odlično atmosfero brez 10L krvi, prašičjih glav, strganih cunj itd.

Sm jih vidu junija 2005 na MCju, k sm ubistvu dal tistih 17.000sit samo za njih. Se spomnm Jona ko je delal nek ritual z nožem pri svečah predn so začel špilat... in je blo prov zakon vidt ta uvod. Setlista je bla itak zakon, iz obeh plat, edin od tanovih Maha kali.

Kar se tiče Reinkaosa, men osebno ni slaba plata, tut če je drgačna, sta mi God of forbidden light pa Mahakali prov luštna komada, ampak ja, ni to to kar je blo. Glede Jonovga samomora pa ja... js pravim če je bla to njegova želja je prov da jo spoštujemo. Ni dobr to, da je bend zarat tega razpadu, ampak jebi ga... vse dobr se enkrat konča.

Edited by Isvaroth - 08.Apr.2011 at 05:04
You are not dead, you never existed
Back to Top
lord infernus View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote lord infernus Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08.Apr.2011 at 08:35
vpk koncert je bil zakon takrat z watain. zame,eden legendarnih skandinavskih bandov v rangu burzuma,mayhem,darkthrone,...
reinkaos album je pa neko drugo poglavje banda...rebirth kot so se sami izrazli. se vedno pa zaide v player vsake tolko. skoda je res da so tudi oni-kot se nekateri-po svoji neumnosti zapravili lepo priloznost da bi bla scena bogatejsa se za nekaj legendarnih albumov.
Back to Top
Guests View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guests Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08.Apr.2011 at 09:04

Sem bila na treh koncertih, poleg VPK, MC in Wacken.

Kar se mene tice, je zazevala neka praznina, koncerti in se kaksna novost ...eno poglavje pac zakljuceno.

Back to Top
Vargrim View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Vargrim Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08.Apr.2011 at 11:31
aja pa tetovaža na obrazu je bla dost fail, posebi to da je bla barvna - ok res je da je čist not padu, sam vseeno. mogoče se je zarad tega ubiu :>
Back to Top
lord_morthron View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote lord_morthron Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08.Apr.2011 at 22:06
Mah, kar se samomora tiče... Tipo je pač živel in umrl tko, kot je tut govoril. Je vsaj dokazal, da je stal za svojimi besedami, kar dons na žalost ni ravno pogosta vrlina. In že zarad tega si po mojem zasluži vse spoštovanje.

Muska je pa itak 1.a. Takih ne delajo več.
Back to Top
doda24 View Drop Down
Organizator
Organizator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote doda24 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09.Apr.2011 at 11:00
Men so bli dissection en redkih black metal bendov,če ga lahk ke štejemo ki mi je dobr.Drugače pa ne glede na to moje skromno mnenje je če narediš samomor si luzer.
Back to Top
Guests View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guests Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09.Apr.2011 at 12:00
Originally posted by lord_morthron lord_morthron wrote:

Mah, kar se samomora tiče... Tipo je pač živel in umrl tko, kot je tut govoril. Je vsaj dokazal, da je stal za svojimi besedami, kar dons na žalost ni ravno pogosta vrlina. In že zarad tega si po mojem zasluži vse spoštovanje.

Muska je pa itak 1.a. Takih ne delajo več.

Vse si je splaniral sam in to zelo pedantno.
Res ja, sicer stvar okusa, ampak za mojega lahko recem, da takih res ne delajo vec.
Back to Top
Davorin.L. View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Davorin.L. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10.Apr.2011 at 18:09
Po mojem mnenju je to soliden, malodane tudi dober bend, a obenem tudi močno precenjen in brez kakšnega konkretnega pomisleka kovan v zvezde. Da ne govorim o kloniranju...
To je eden tistih bendov s katerimi je večina black metalcev se seznanila zelo zgodaj in posledično drži do njega sentimentalno držo. Saj popolnoma razumem to... no, vsaj poizkupam. Večino časa. Sam osebno vsekakor raje kot na Dissection stavim na Old Man's Child... kadarkoli, kjerkoli.
I kill people all day long,
I sing my song,
because I'm John Lawman.
Back to Top
Prophet View Drop Down
Organizator
Organizator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Prophet Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10.Apr.2011 at 20:10
Originally posted by želodčni lisjak želodčni lisjak wrote:

Odličen bend le Jon je bil preveč fuknjen v glavo. tipična samomorilna pička
Kakšna pička si pa ti? :>
Never allow yourself to be used as an instrument of another man's hatred
www.profanity.si
Back to Top
Vargrim View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Vargrim Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10.Apr.2011 at 22:03
Originally posted by Davorin.L. Davorin.L. wrote:

Sam osebno vsekakor raje kot na Dissection stavim na Old Man's Child... kadarkoli, kjerkoli.

+1 .
Back to Top
Guests View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guests Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11.Apr.2011 at 10:48

Stvar okusa. Meni Dissection naredijo neko posebno atmosfero. Sicer so pa OMC zakon.

Edited by Erzsebet - 11.Apr.2011 at 10:49
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13.Apr.2011 at 12:23

Po mojem mnenju je to soliden, malodane tudi dober bend, a obenem tudi močno precenjen in brez kakšnega konkretnega pomisleka kovan v zvezde. Da ne govorim o kloniranju...To je eden tistih bendov s katerimi je večina black metalcev se seznanila zelo zgodaj in posledično drži do njega sentimentalno držo. Saj popolnoma razumem to... no, vsaj poizkupam. Večino časa. Sam osebno vsekakor raje kot na Dissection stavim na Old Man's Child... kadarkoli, kjerkoli.

se lahko strinjam, predvsem s prvim delom... ker nekako tko je blo.. sinonim za black metal, to ti dajo za poslušat ko začneš brskat po sceni.. men recimo mayhem in podobni bandi, ki jih dajejo ob bok niso nikol potegnil. vseeno ma ta band neki posebnega kar ga odlikuje daleč nad ostalimi. v primerjavi z old man's child je to sigurno vokal, poglejte sploh recimo kkšne live posnetke.. + produkcija prvih dveh dissection plošč k je res hipnotična... nasploh en bolj priljubljenih bm vokalov, kitarske linije..
Back to Top
grafin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote grafin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13.Apr.2011 at 18:40
men so dissection res zakon.. seveda je tut nekaj magdalenic na odfukane cajte zraven, se strinjam.. ampak generalno gledano si jih pogosto dam v plejer.. glede kloniranja, kopiranja mi je zelo pri srcu jarmuschev citat, ki sem ga zasledila ze davno nazaj..
Nothing is original. Steal from anywhere that resonates with inspiration or fuels your imagination. Devour old films, new films, music, books, paintings, photographs, poems, dreams, random conversations, architecture, bridges, street signs, trees, clouds, bodies of water, light and shadows. Select only things to steal from that speak directly to your soul. If you do this, your work (and theft) will be authentic. Authenticity is invaluable; originality is nonexistent. And don’t bother concealing your thievery — celebrate it if you feel like it. In any case, always remember what Jean-Luc Godard said: “It’s not where you take things from — it’s where you take them to.” ”

—Jim Jarmusch, The Golden Rules of Filmin

jsm pa recimo dozivela precej nemizantropicne dissection in jona.. so sli z mano na sprehod po sotocju.. debatiral smo kaksno uro in se poslovili z objemi.. ce je to mizantropicno....
mayhem.. de misteriis dom satanas.. live in leipzig.. zmaga..
se oprasicujem za oftopik :>
Back to Top
Davorin.L. View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Davorin.L. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13.Apr.2011 at 19:11
Saj, saj... Glede na vse postmoderne intrige, ki jih ponavadi štejem kot znake kvalitete se s tem citatom povsem strinjam.
Mogoče smo se razumeli malo narobe... naj se izrazim nekoliko drugače: nisem Dissection obtoževal kopiranja. Priznam, da so bili za svoj čas izjemno inovativni (in v tem - mimogrede - leži tudi moja primarjava z Old Man's Child = na sorazmerno isti lokaciji (globalno gledano) v sorazmerno istem času v black metalu iti v neke melodične vode kamor drugi (Mayhem, Burzum itd, saj sami veste kateri) niso hoteli iti). Ravno obratno mi gre na jetra tisočero bendov, ki ne morejo pustiti nekega solidnega benda iz preteklosti pri miru in ga drkajo da je bogo revše že povsem iznakaženo. Kopiranje v postmodernem in/ali Jarmuschovem smislu, kot si ga citirala ima za moje pojme smisel le če ima poleg vseh citatnosti iz katerih izhaja tudi nek svoj, sebi lasten izraz. V napsrotnem primeru gre zgolj za plagiate (redkeje) ali otročarije (pogosteje).
Skratka... mislim da imam problem bolj s publiko kot pa s samim bendom. Thumbs%20Up jaz.

Edited by Davorin.L. - 13.Apr.2011 at 19:12
I kill people all day long,
I sing my song,
because I'm John Lawman.
Back to Top
Atheist View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Atheist Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13.Apr.2011 at 19:53
Originally posted by frogstomp frogstomp wrote:

Po mojem mnenju je to soliden, malodane tudi dober bend, a obenem tudi močno precenjen in brez kakšnega konkretnega pomisleka kovan v zvezde. Da ne govorim o kloniranju...To je eden tistih bendov s katerimi je večina black metalcev se seznanila zelo zgodaj in posledično drži do njega sentimentalno držo. Saj popolnoma razumem to... no, vsaj poizkupam. Večino časa. Sam osebno vsekakor raje kot na Dissection stavim na Old Man's Child... kadarkoli, kjerkoli.

prvih dveh dissection plošč k je res hipnotična... nasploh en bolj priljubljenih bm vokalov, kitarske linije..

In pomisli, da je bil ob izzidu prve plate 18 letni mulc, ob izzidu druge pa 20...kar je sploh za tip komada Thorns of Crimson Death kar fascinantno...je par res, da Dissection razen komada tu in tam nisem poslušal 7, 8 let (razen kar sem jih gledal v živo, ampak mi ni bilo ravno to to), moram kako plato skozi nađđđ-jat...

Edited by Atheist - 14.Apr.2011 at 00:14
Back to Top
Guests View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guests Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14.Apr.2011 at 09:44

Zame je Thorns of Crimson Death ena najkompleksnejsih stvaritev metala sploh. Vedno znova me preseneca.

Glede osebnosti Jona pa mislim, da je bil vedno vec kot naklonjen fanom, hkrati pa tudi drugi bandi, ki so nastopali z njim povejo drugacno zgodbo. 

Se spomnim, ko je na MC gledal  Anthrax in mu ni bil noben problem se pogovarjati o njegovih zacetkih ter nadaljnjem ustvarjanju. To je bil tisti cas, ko je Dave Mustaine onemogocil nastop Dissection na enem festvalu, kjer so bili tudi Megadeth. Je baje Dave hodil naokrog v neprebojnem jopicu :) zaradi bojazni pred Jonom.  (kar je Jona zelo zabavalo).

Edited by Erzsebet - 14.Apr.2011 at 09:46
Back to Top
grafin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote grafin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14.Apr.2011 at 14:14

Saj, saj... Glede na vse postmoderne intrige, ki jih ponavadi štejem kot znake kvalitete se s tem citatom povsem strinjam.
Mogoče smo se razumeli malo narobe... naj se izrazim nekoliko drugače: nisem Dissection obtoževal kopiranja. Priznam, da so bili za svoj čas izjemno inovativni (in v tem - mimogrede - leži tudi moja primarjava z Old Man's Child = na sorazmerno isti lokaciji (globalno gledano) v sorazmerno istem času v black metalu iti v neke melodične vode kamor drugi (Mayhem, Burzum itd, saj sami veste kateri) niso hoteli iti). Ravno obratno mi gre na jetra tisočero bendov, ki ne morejo pustiti nekega solidnega benda iz preteklosti pri miru in ga drkajo da je bogo revše že povsem iznakaženo. Kopiranje v postmodernem in/ali Jarmuschovem smislu, kot si ga citirala ima za moje pojme smisel le če ima poleg vseh citatnosti iz katerih izhaja tudi nek svoj, sebi lasten izraz. V napsrotnem primeru gre zgolj za plagiate (redkeje) ali otročarije (pogosteje).
Skratka... mislim da imam problem bolj s publiko kot pa s samim bendom. Thumbs%20Up jaz.

:))) se strinjam in, mja, s publiko imam veckrat tut jz problem.. pretirana navdusenost drugih nad necim je v mojih oceh pogosto sprozila fakof efekt.. neki tazga kot trendi moda.. in posledicno sem dozivela kratke stike z dolocenimi bendi..  recimo emperor.. verjeli ali ne, vedno so se mi upirali, pa ceprav jih sploh se nisem preposlusala.. koliko je iracionalnega v nasih izbirah.. mogoce je napocil cas, da se presezem.. :)
se oprasicujem za oftopik :>
Back to Top
Ivan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ivan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14.Apr.2011 at 14:31
Meni je zakon, da je pred Dissection bil član benda RABBIT'S CARROT, ki je igral thrash! :D
DICKLESS TRACY
ERUPTION
Back to Top
Prophet View Drop Down
Organizator
Organizator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Prophet Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14.Apr.2011 at 16:20

Zame je Thorns of Crimson Death ena najkompleksnejsih stvaritev metala sploh. Vedno znova me preseneca.

Glede osebnosti Jona pa mislim, da je bil vedno vec kot naklonjen fanom, hkrati pa tudi drugi bandi, ki so nastopali z njim povejo drugacno zgodbo. 

Se spomnim, ko je na MC gledal  Anthrax in mu ni bil noben problem se pogovarjati o njegovih zacetkih ter nadaljnjem ustvarjanju. To je bil tisti cas, ko je Dave Mustaine onemogocil nastop Dissection na enem festvalu, kjer so bili tudi Megadeth. Je baje Dave hodil naokrog v neprebojnem jopicu :) zaradi bojazni pred Jonom.  (kar je Jona zelo zabavalo).

Če ti je pa to najkompleksnejše, pol pa res poznaš malo bendov.
Ka se je zgodilo, da Dissection niso igrali na tistem festivalu je malo drugačna zgodba. To pa da je Dave Mustaine okol hodi v neprobojnem jopiču je pa itak totalna bedarija. Ne štitim Davea Mustaina, ampak ta zgodba je res neverjetna in seveda neresnična.

Ne vem ka vas sploh boli kurac kaka oseba je bil Jon. Pa s tem, da govorite, da so drugi ispadli okol njega kot idioti, ne bo njega naredilo boljšega človeka.

Za konec: Support music not rumors.
www.profanity.si
Back to Top
Guests View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guests Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14.Apr.2011 at 16:34
Nisem napisala najkompleksnejse, ampak ena najkompleksnejsih...
Glede festivala: osebno povedal Jon.

P.S. Se kar selis po topikih in tezis.

Edited by Erzsebet - 14.Apr.2011 at 16:37
Back to Top
Prophet View Drop Down
Organizator
Organizator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Prophet Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14.Apr.2011 at 16:38
Vseeno, moj argument je bil na mestu. Ne gre za neko extra kompleksno delo. Ne govorim pa o njegovi kvaliteti.

PS: Tisti, ki razblinjajo govorice so vedno seleči se težaki za flavze.
www.profanity.si
Back to Top
Guests View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guests Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14.Apr.2011 at 16:44
Sem ze povedala, da ni govorica, povedal Jon osebno na MC. In najbrz je on vedel, kaj se je v resnici dogajalo.
Back to Top
Atheist View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Atheist Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14.Apr.2011 at 16:46
No, tu se moram strinjati z Prophetom, ni neko ultra kompleksno delo, poudaril sem le, da je fascinantno za 18-letnega skandinavskega mulca...

Glede Mustainea in Jona itd., je bila zgodba sledeča: Mustaine je kenslal Rotting Christ na nekem grškem festu, na katerem so bili potrjeni tudi Dissection...Jon je pol leta težil po žici, da bolje, da ne vidi Davea, ker ga bo sklofal...itd itd., seveda ni bilo nič iz tega...Dvomim, da bi se Mustaine, človek z 4 dnem črnega pasa, fante iz razbite družine, ki je živel sam od 16 leta v svojem stanovanju, dilal drogo, preživel sto streetfightov sredi Amerike, celoživljenjski študent borilnih veščin in 1.85 velik človek bal enega 1.60 velikega bogega šveda, ki bi ga pojedel, če bi se srečala...
V glavnem, nima veze v končni fazi... a se ni una MLO organizacija preimenovala pred kratkim? (ali več časa nazaj, nevem?)...
Back to Top
Prophet View Drop Down
Organizator
Organizator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Prophet Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14.Apr.2011 at 16:48

Sem ze povedala, da ni govorica, povedal Jon osebno na MC. In najbrz je on vedel, kaj se je v resnici dogajalo.
Mogoče ti je pa povedal zgodbico za lahko noč.
www.profanity.si
Back to Top
Prophet View Drop Down
Organizator
Organizator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Prophet Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14.Apr.2011 at 16:50
Originally posted by Atheist Atheist wrote:

No, tu se moram strinjati z Prophetom

:D :D :D
A drugač se pa nikoli ne?! Razen, ko te jaz TU prisilim, da se moraš! :D :D :D
www.profanity.si
Back to Top
Guests View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guests Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14.Apr.2011 at 16:51
Glede na Jonovo preteklost, se ga ocitno je bal.
MLO so se res preimenovali, podrobnosti ne vem.
Back to Top
Prophet View Drop Down
Organizator
Organizator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Prophet Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14.Apr.2011 at 16:53

Glede na Jonovo preteklost, se ga ocitno je bal.
MLO so se res preimenovali, podrobnosti ne vem.
Ja, ker Dave Mustaine nikoli ni bil satanist in se ukvarjal s črno magijo. :>
www.profanity.si
Back to Top
Guests View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guests Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14.Apr.2011 at 16:55
Ne bo drzalo, MLO je cisto nekaj drugega od satanizma. Jon je satanizem preziral.
Back to Top
Jovo View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Jovo Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14.Apr.2011 at 16:57
Ce Jon zarad Mustaina ni spilou na nobenem festivalu z njim, kako pol ve, da je nosu neprebojni jopic?
Cheeseburger eating motherfucker!

Ma jebi se ti(jovo™)

NEW AGE!!!!!!!!!!!!!

Fru-fru muškarac.
Back to Top
Prophet View Drop Down
Organizator
Organizator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Prophet Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14.Apr.2011 at 17:00
Originally posted by Jovo Jovo wrote:

Ce Jon zarad Mustaina ni spilou na nobenem festivalu z njim, kako pol ve, da je nosu neprebojni jopic?
Satan mu je povedu. Ti sploh ne razumeš!!!
www.profanity.si
Back to Top
Prophet View Drop Down
Organizator
Organizator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Prophet Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14.Apr.2011 at 17:01

Ne bo drzalo, MLO je cisto nekaj drugega od satanizma. Jon je satanizem preziral.
Ja, zato se je tudi deklariral kot satanist celo v svojem suicide notu.
www.profanity.si
Back to Top
Atheist View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Atheist Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14.Apr.2011 at 17:01
Ne, Dissection so igrali (en drug dan) in so se kao srečali z Megadeth road timom itd...Rotting Christ so pa skenslali, ker so bili prej potrjeni na isti dan kot Megadeth... mislim, kr neki, zdaj pa lahko igra z Slayer ?
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  12>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.126 seconds.