Paranoid Metal Webzine Homepage
Forum Home Forum Home > Ostalo > Ostalo
  New Posts New Posts RSS Feed - Samomor
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Samomor

Post Reply Post Reply Page  123 4>
Author
Senior Member
Senior Member

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Vargrim Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Samomor
    Posted: 08.Apr.2011 at 12:02
Originally posted by frogstomp frogstomp wrote:

glede samomora... lahko bi kj rekl na to temo, men se zdi bolj dostojna in sploh dbest smrt, če sam rečeš to je to, hočem umret kot da se pustiš bolezni, starosti, nepokretnosti po drugi kapi... car, spoštovanje...

torej rečmo kej na to temo - ne o rezanju z olfa nožem po roki, gre za stvar par stopnic "nižje". ker sem imel priliko opazovat vedenje sebe iz prve osebe lahko rečem da te 95% ljudi ne razume zakaj bi/si to naredu - spet drugi iščejo vzroke kaj ti manjka, nekateri bi to označil ultimativno egoistično dejanje ampak moje mnenje je da, kakor je frogi napisu, (naj)bolj dostojna smrt.
ko zgubiš voljo do življenja se postavi vprašanje kako daleč si pripravljen iti, vprašanje časa, kolk dolgo si že v "luknji" kjer ne vidiš izhoda ven in začne se ti porajat misel how deep is the rabbit hole.
slišal sem različna mnenja prav te stroke ki naj bi "pomagala" pri zdravljenju te motnje, od tega da moraš imeti močno voljo do smrti, spet drugi trdijo da je to dejanje ljudi ki se ne znajo spoprijeti z življenjem. lahko trdim da moraš imeti prekleto dost volje da se spustiš v to, ampak ko si enkrat noter je vse tako lahko. če se vrnem na "zdravljenje" te "motnje" kot to navaja današnja družba, zadeva ni tako lahka kot npr druge psihične motnje, od šizofrenikov do raznih razpoloženjskih nihanj ipd. tam ti lepo dajo zdravilo in konzumiraš nekaj časa te tabletke in te zbalansirajo "nazaj" na pravo mesto. pri samomorilnosti pa ne gre za neko bolezen ki bi zanjo obstajalo zdravilo, ker tle gre za način razmišljanja in tega se ne da spremenit na kratek rok. enostavno maš ta program v glavi vkloplen 24/7, so sicer dnevi ko ne pomisliš, ampak včasih se najde mesec ko ni dneva da nebi pomislu enkrat ali večkrat. tu majo še dost vpliva stranski dejavniki oz kombinacije bolezni z depresivnimi motnjami, razpoloženjskim nihanjem ipd.

povedu bi le da (metaforično) da ko enkrat stopiš v to jezero mrzle vode je vedno samo vprašanje časa kdaj se boš potopil. ampak občutek ko si na "poti" je pa svojevrsten, neponovljiv. zdravniška razlaga je da dobiš dozo adrenalina ko si v "zadnjem" dejanju, sam jaz bi temu reku neka ekstaza. mogoče ma nodtveidt prav ko v pesmi maha kali odpoje Smashana Kali, I burn myself for thee ..
I cut my own throat in obscene ecstasy
večino besed navedenih z narekovaji so subjektivno in relativno razmišljanje. tolk o tem iz moje strani

word out.
Back to Top
Vargenhall View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Vargenhall Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08.Apr.2011 at 12:35
ma js gledam to kot neko možnost zaustavitve vsega, ko ti res dopizdi pa ko ni ene stvari več, ko bi lahk reko zanjo, ja se splča živet ponavad so to pr men neki dnevi depresije ki me spravijo do določenega razmišljanja za prihodna dogajanja v življenju ter ka sm dosegu  v tem času in ka bi lahk dosegu+spuščanje v temo omejenost zna tud fajn zabedirat ali pa obdobja ki se ti ponavadi ne dogaja nič novega v življenju, ... drgač pa ja morš bit kr fajn psihično sposoben oz. močen pa čim man razmišlat v negativi...
Back to Top
Guests View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guests Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08.Apr.2011 at 12:44
ldje, zdravo živet pa bo. če si pa mal tko frej, da si prvošiš, kot si jaz, da te pol noben ne mara, je pw to nekaj drugega. hehe. banane.

samomor je rešitev, če ti noben noče pomagat. pol odjebeš pa je. sam spet ni res. pozdrav se pa ti bo prec jasno zakaj nek logar ki je dobil borelijo noče v trogvino več jt po hrano pa pijačo pa zakaj mu ni do seksa pa tko.

pozdrav se.

imaš (na dohvatu ruke in pocen):
- antioksidanti kot šumeče tablete; 5€; 20 tablet
- multivitamini; 2€; 20 tablet
- c-vitamin (lahko se ga jemle tudi precej več samn paz na ledvice); 2€; 20 tablet
- bezeg/šipek/hibiskus
- MMS1 - magični mineral (zelo! huda zadeva; sam mal smrdi po kloru - kot klor iz bazenov); 25€ flaška
- koloidne kovine; DIY kit te pride 50-60-70€ pa maš kolkor češ

jest sem se ful zapustil. strije, debelost, okornost, neki mi je še na nogo padlo nazadnje k sem delal pa se mi ni zacelil dobro, pa tko, debel sem ratal. evom sam sedim pa spim. sedaj pa z 150kg lahko komot stečem po stopnicah ali pa ko grem delat krog okol Vranskega pol na kocu za pokušino še k nam domov v klanec stečem. res, ne lažem. 150kg pa lahk tko.

no, samomora ne narest. kdor koli že. sam mal zdravega življenja.

še to:
- bi osadje z olupki (pomaranče, citrusi,... naredi si šejk al kaj je že - v multipraktiku zmelji pa mal razredči z SUNQUICK juiceom - biomba! d'best!). to ti da tolk energije.

... no, pazit se.

banane čupave.
Back to Top
Pelin View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Pelin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08.Apr.2011 at 14:12
Samomor ma pomoje dosti obrazov. To o cem govorita Vargenhall in Vargrim je en izmed povodov. Obstaja jih se nesteto. Sam itak ce se clovek sam zavestno odloci o takem koraku je to pac to. Nebi smelo bit tle nobenega obsojanja...

Me pa je vedno zanimalo kje je tista meja ko clovek zacne dejansko razmisljat o necem taksnem (al starostna, al custvena, ali kakrsnakoli)... Sam sm tudi ze razmisljal o teh receh, vendar je bilo bolj kot ne neutemeljeno z moje strani.

Navsezadnje pa ne smemo pozabit da po tem ni vrnitve (razen za tiste ki ne znajoLOL)...

Koji Kurac?!?!
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08.Apr.2011 at 14:30
dbest, končno ena zakon metalska tema :)

od nekdaj me fascinira to, še posebi legende o drugih civilizacijah in kulturna pogojenost videnja smrti, samomora.. dolg časa sm mel v glavi vikinge, ki naj bi na stara leta enostavno zavestno šli zmrznit nekam, se zavlečt v en kot in počakat da krutost narave nrdi svoje.. pol recimo samuraji in harakiri...

iz mldosti odmevnejši samomor, tisto kar smo prebiral pol v medijih.. je itak bla od cobaina.. tole z jonom mi je pa sploh genialno.

kot ugotavlja tip nad mano, samomor ma res velik obrazov, in nasploh z idejo smrti sm se zdej začel mal več srečevat, k smo mel v krogu kolegov in družine bližnja srečanja s koncem (finc 2009), pol mi je za rakom umrl stric, nazadnje mi je po seriji kapi komaj še pri življenju ostala babica... ko grem v bolnco gledat to rastlinsko stanje se res uprašaš kva je smisel vsega... si postavljen pred dejstvo, ko se moreš opredelit glede evtanazije in do ostalih oblik poseganja v to kao svetost življenja, čeprav zaradi vse vojne industrije po svetu težko prebaviš ta cmok dvoličnosti...

vrjamem, da obstaja točka, k doživiš vse, kar ti življenje lahko ponudi, v svoji ideji, ne v neštetih variacijah... in če te svet kot tak ne more navdušiti, da bi še bival.. (kaj pa je bivanje drugega kot mukotrpno reševanje problemov, enega za drugim.. in ustvarjanje novih..) ti edino še smrt lahko da nekaj pod tančico misticizma.. spet pogojeno s tvojo predstavo kaj smrt prinaša...

kle je ogromno enih faktorjev in argumentov za in proti..

naprimer nefer je do družbe, ki recimo vloži vate skozi socialni, šolski sistem.. ogromno truda, časa, sredstev.. da recimo do 26,27 leta (ko koristiš statuse..) živiš subvencionirano življenje in ne daješ koristnega outputa.. pol se pa fentaš ko bi mogu začet vračat...

enako upoštevanje čustev kolegov, svojcev..
ampak vseen.. če poslušaš samo srce, intuicijo.. so vsi argumenti brezvezni, enostavno morš odgovort na notranji klic, učasih neglede na posledice.. pol je samo še vprašanje kako lahko racionaliziraš stanje, ampak na koncu vseeno podležeš če je nemir premočn..

jst kot rečeno samo upam, da se bom poslovu zavestno.. in ne zarad stvari v prvem postu...
Back to Top
Lupus View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Lupus Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08.Apr.2011 at 15:00
Pelin, ko praviš kje je meja, pustimo sedaj neke ekstremne šoke, ki jih posamezniki doživijo, pa posledično pride do teh misli/idej. Moje sklepanje je tako, da večletno negativno razmišljanje (kar privede tudi do vedno znova potrjenih razočaranj, na takem ali drugačnem področju) povzroči, da so negativne misli za določeno osebo že nek vsakdanjik njegovega uma, miselni tok, ki je vedno prisoten, tako se tudi sam navadi na tiste misli. Tako le raste njegov "prag bolnih misli" in ko pride do takih razmišljanj, se ne prestraši in nekako mirno razmišlja o tem. Da me pa kdo ne napade, vem, razlika o razmišljati o nečem ali razmišljati, da bi tisto storil.

Ijus je podal lepo misel, zdravo življenje, še bolj modra je verjetno ta, da se je treba zaposlit, da nimaš časa razmišljat o teh zadevah. Verjetno je že vsak tekom svojega življenja slišal: "Pejt kej počet, da navš sam o kozlarijah razmišlu!" Od tu verjetno tudi izvira, da je največ depresije med najstniki, čeprav mogoče ta misel moti, saj se mali bolj "kujajo" in iščejo pozornost ter jih večina nima "poguma", da bi storila zadnji korak...v primerjavi s starejšimi.

Ja aktivnost vse reši, posebna taka, ko sta tako um in telo neprestano izzivana.

Sam nisem nikoli obsojal ljudi, ki so to naredili, ki so o tem razmišljali. No le tiste, ki so za seboj pustili lačna usta....

In še vedno pravim, da raje trpim (pač nekak psihični mazohist, ki je postal še fizični...), kot da bi vse končal predčasno. Moram pa priznati, da mi je misel o samomoru z dostojno smrtjo jako ljuba!
Back to Top
Vargrim View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Vargrim Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08.Apr.2011 at 15:10

če poslušaš samo srce, intuicijo.. so vsi argumenti brezvezni, enostavno morš odgovort na notranji klic, učasih neglede na posledice..

tole ti dam 100% prav.
če nisi prepričan v svoje dejanje je problem to dejanje tudi izvesti. potem pa padaš v začaran krog a bi al ne bi... in če je volja dost močna da bi, si na pravi poti :) sam vidim problem o neuspelih poizkusih. pa ne ono z uspavalnim tabletkam se napapcat pa boga molit da boš zavedno zaspal. recimo samo obešanje se meni ne dopade ker če je prav zavezan vozel ti naj bi zdrobilo vretenca sam v večini gre pa zgolj do same zadušitve. pa še štrik se lahk strga. en od no-go načinov je tut da se zapliniš oz potem pržgeš da razfuka tebe, bombo in okolico, sam sem že vidu primere ko je človk preživel, poliman z opeklinami.. tk da razn mogoče da se v avtu zagiftaš, sam to pa morš met avto :>

so še drugi načini sam tiste rajš pstim na mir :>
Back to Top
Voith View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Voith Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08.Apr.2011 at 15:18
Samomor je za faking slabiče.

Še slabši so pa tisti, ki grozijo s samomorom zato ker drgač ne znajo pozornosti pridobit.. take bi blo treba prou javno pod vlake metat.

Edited by Voith - 08.Apr.2011 at 15:28
Back to Top
Pelin View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Pelin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08.Apr.2011 at 15:40
Vse je odvisno od trpljenja in volje. Recimo kake samuraje bi tesko obsodil za slabice sam harakiri je pa spet druga zgodba. Glede najljubsega nacina smrti pa se tudi jst tesko opredelim. Mogoce kak skok iz ultra visoke zgradbe bi biu zanimiv. Predvsem tisti del ko bi padal in ko bi vedel de ni vec poti nazaj. Sam sm za bolj take neizbezne ampak zaneskjive varjante smrti. Tle ne mislim kakega obesanja, ko se dusis ampak tako bolj sproscen spust v smrt... Recimo un let proti plocniku more bit res carski... ce si seveda res trdno preprican v to kaj delas, ker ce se pri padanju pri dvajsetem nadstropju premislis potem to ni kul LOL

Samomor je za faking slabice je pa pomoje prevec siroko zastavljena izjava. Definitivno ni nic narobe s tem da se ubijes ce mas recimo kako neozdravljivo sfukano bolezen zaradi katere bi trpel sam predvsem pa bi trpeli tisti ki bi te imeli na grbi... o drugih vzrokih pa se sprasuje ravno ta debata ce se ne motim.

Disclaimer: To je le moje mnenje...

Edited by Pelin - 08.Apr.2011 at 15:42
Koji Kurac?!?!
Back to Top
polopoklip View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote polopoklip Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08.Apr.2011 at 15:43
Nek možakar je nekoč nekje zapisal, da 'hell is more bearable than nothingness' in ta polopoklizem je moje mnenje o tej zadevi.

Back to Top
Šujo View Drop Down
Paranoid crew
Paranoid crew

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Šujo Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08.Apr.2011 at 15:56
če maš res dalj časa vsega poln kurac ne vidim nobenga vzroka da nebi naredil samomora. to je moja odločitev; če ti ne zdi več, pač prekineš.
Fuck you and the horse you rode in on
Back to Top
Zmešnjavca View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Zmešnjavca Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08.Apr.2011 at 16:01
Originally posted by Voith Voith wrote:

Samomor je za faking slabiče.

Še slabši so pa tisti, ki grozijo s samomorom zato ker drgač ne znajo pozornosti pridobit.. take bi blo treba prou javno pod vlake metat.

Ironično je glih to, da rabiš kar jajca da se spraviš to nardit, neglede na to, a je to iz nekih častnih al pa črnogledih razlogov. Pa v večini je itak tko, da tisti ki grozijo s samomorom ponavad tega ne nardijo, saj tko jest opažam kar mam izkušn s tem.

Drugač pa kar se tiče tega da se je treba zamotit da se izogneš tem mislim. To deluje do določene stopnje, sam ko ta "prag bolanih misli" preseže določeno stopnjo ti tut to ne pomaga, ker se ti te misli konstantno vrivajo v ospredje in stvar zgleda ko neko sizifovo delo, poskušaš odrint preč une misli samo se ti zmer prkotalijo nazaj.
Back to Top
jure_aeonic View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote jure_aeonic Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08.Apr.2011 at 16:14
Totaln kretenizem. Kaj pa folk k te ma rad recimo? Nekatere to totalno unič. Sm bil priča, ker se je v mal širšem družinskem krogu zgodil samomor. Bi ga pa naredu samo v primeru, da bi zgubu roke in noge al pa kej podobno ekstremnega.
Back to Top
Guests View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guests Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08.Apr.2011 at 16:25
js sm prepričan, da vsak k nrdi samomor, ga nrdi z razlogom..... svetov je več, enim pač ta dokurči...

js sm že dostkrat razmišlo o tem kak-bi-blo-če-se-kr-ne-bi-zbudo-enkrat , sam nevem kok bi sebe prpravo do tega da bi to povzročil......   res me zanima kak je to umret in bi blo zanimiv umret s kolkr tok zdravim telesom, zihr je nek enkratn filing

če se bom kdaj h temu spravlo bo to kr lepo s tabletami, k jih sovražim sicer... štrik je patetičn, s pištolo bi vrjetn še koga drugega poškodoval...     ampak da bi se dejansko že sam šou pozanimat kje dobit tablete - ni mininalne šanse......    bolje živjeti 100 godina kao miljunaš nego sedam dana u bedi   

mi je pa zanimiv zdle razmišlat o smrti in nekih alternativah živlenja, k bereš vsega svašta o temu sevanju in naravnih (človeških) nesrečah in ugotoviš da itak noben ne more napovedat, kaka bo situacija na svetu čez 20, 30 , 50 let in dobiš tak jebivetrski občutek, kao, ka pa če smo mi una generacija k bo pomirala po raznih cukrarnah, k bo jedla s-budget špagete z s-budget kislo smetano pol leta....

naprimer nefer je do družbe, ki recimo vloži vate skozi socialni, šolski sistem.. ogromno truda, časa, sredstev.. da recimo do 26,27 leta (ko koristiš statuse..) živiš subvencionirano življenje in ne daješ koristnega outputa.. pol se pa fentaš ko bi mogu začet vračat...

L O L !   
http://www.youtube.com/watch?v=WIkOVe0MF1k

Edited by FABO - 08.Apr.2011 at 16:33
Back to Top
Zmešnjavca View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Zmešnjavca Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08.Apr.2011 at 16:27
Originally posted by jure_aeonic jure_aeonic wrote:

Totaln kretenizem. Kaj pa folk k te ma rad recimo? Nekatere to totalno unič. Sm bil priča, ker se je v mal širšem družinskem krogu zgodil samomor. Bi ga pa naredu samo v primeru, da bi zgubu roke in noge al pa kej podobno ekstremnega.

To sam še ena stopnja. K razmišlaš pa si rečeš "ah ne morem, kaj pa familija pa kolegi itn". Pol k se pa to stopnjuje in ko je vse zmer bl v pizdi te pa tut to ne odvrne več.

PS: to je predvsem gledano iz vidika, če razmišlaš o tem zarad kšne depresije, anksioznosti or wtv.

Edited by Zmešnjavca - 08.Apr.2011 at 16:34
Back to Top
Mraz View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mraz Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08.Apr.2011 at 16:50
Če se hočeš res ubit ti je useen za druge.. Tud za familijo, frende pa use...

Tak, da tisti k rečejo, da se hočjo ampak, da si mislijo pol kaj pa familija etc... pol hočejo sam mal pozornosti in to ne v slabem smislu.. Ampak pač se počutijo zapostavljeni.
Ni pa da je pri vseh tak, sam pri večini.
Kitara/vokal: Doomed/Verminate
Kitara: Mora

Bonesaw Tattoo Instagram
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08.Apr.2011 at 16:52
naj še vsak navede dogodek, razlog, ki ga je pripeljal do takega razmišljanja... a govorite na pamet al iz izkušenj?

določenih sorodnikov ne poznam, ker so naredl samomor predn sm bil rojen, sm pa še neki takih primerov doživel pol kasneje v življenju in vem kako zna vsaj za nekaj let če ne za skoz takšna smrt zaznamovat ljudi, ki jih je tista oseba obrožala.. neglede na vse, kdo pa smo mi, da sodimo kaj se dogaja v glavah tistih, ki to nrdijo.. sam vem kako je, k te te bolane misli stisnejo v kot, eni se rešjo, drugi ne morjo utišat tega notranjega glasu, al pa večnoprisotnega občutka tesnobe..

in pol slišiš še tale štiklc od judas priest in vidš, da nisi sam, refren te pa začara.. ponuja rešitev v smrti... če so se samo zarad tega komada mulci metal s stolpnic, pol puščam domišljiji prosto pot kva se jim more to vse plest po glavi.

sigurno pa je razlika ubit se na impulzu al pa v miru, premišljeno, odločeno...
Back to Top
Šujo View Drop Down
Paranoid crew
Paranoid crew

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Šujo Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08.Apr.2011 at 16:59
Originally posted by jure_aeonic jure_aeonic wrote:

zato je individualizem nekej lepega. fuck those around me, zakaj morm jst trpet? če jim je kej do mene, nej sprejmejo dejstvo da mi je dokurčil pa čao.

hipotetično govorim

Back to Top
Hopsy View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Hopsy Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08.Apr.2011 at 17:37
Po eni strani gledam na to na tak način, da če ti je res odveč živet, ne vidiš druge rešitve in se zavestno odločiš, narediš to zase, umreš po svojih pravilih, ko se TI odločiš in na tak način si pač samemu sebi krojač usode al kako bi reku.
Po drugi strani je pa to po mojem mnenju kar najbol egoistično dejanje kot jih je. Kot pravim, po eni strani razumem zakaj bi to storil, samo sem iz prve roke občutu in vidu kako je to če se ti bližnja oseba ubije, kaj je to naredilo na sorodnike, name takrat. Je dejanje popolnega egoizma, ampak ko je preveč, ne smeš na druge misliti. Če te bo to razjedalo in boš razvalina od človeka, ne vidiš rešitve, narediš to.
Poj pa spet take smrti, kot je bil Jon, ki so po eni strani fascinantne, "quit while you're ahead" ideologija, kr zanimivo, po drugi strani se mi pa spet zdi butasto, si srečen in produktiven član družbe, maš prijatelje, in pač rečeš čao in greš..
Nimam nekaj resno močnega mnenja o tej temi, najbolje rečem da tak al tak vsakemu svoje..

In tukej morm quotat Doug Stanhopea, ki ful lepo pove:
"Suicide is another thing that's so frowned upon in this society, but honestly, life isn't for everybody. It really isn't. It's sad when kids kill themselves 'cause they didn't really give it a chance, but life is like a movie: if you've sat through more than half of it and it sucked every second so far, it probably isn't gonna get great right at the very end for you and make it all worthwhile. No one should blame you for walking out early"
... Each morning when I awake, I experience again a supreme pleasure - that of being Hopsy ...
Back to Top
AishaBerg View Drop Down
Organizator
Organizator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote AishaBerg Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08.Apr.2011 at 17:58
Gledala sem http://topdocumentaryfilms.com/the-bridge/
in se mal uprašala.

Tud jz sem se mal zamislna, kaj in kolk more bit trigger da pa potegneš črto pa si rečeš zdj pa dost, in greš na most/tračnce/bano etc (tut če udejanjiš alpa ne).

Tlele v dokumentarcu sem vidla, ko je nek fotr reku sinu, da se ne sme oz da nima pravice do samomora, ker češ "kaj pa mi ostali"? To se men milo rečeno sliš nekak tkole: "Ne se ubit, kaj bom pa pol jz ko tebe nau več? Kuko se bom pobrau? Sej pol ko bo mimo depresija in žalost, bo življenje šlo normalno naprej. Skrbi me samo za svoje lastno čustveno stanje."
TO je sebično.

Neimenovana oseba mi je povedala, da je neka oseba, ki jo pozna, izjavla, da BI storila samomor, ampak niti podrazno na tračncah, ker ne privošč drugim, da bi moral še pucat za njo.

..in ja, tisti ki iščejo pozornost s tem, da grozijo s samomorom.... so nezreli. Pr takmu človeku nikol ne veš. Been there - izredno naporen težak človk. Okej sej je zjeban človk, težke stvari v preteklosti k si jih jz niti zamislt ne morem niti predstavlat; ampak pa probam pomagat pa vse, človek pa začne vračat vse s svojo indiferentnostjo. Pol se pa ne ubadam več, je pa spet vse narobe. Pa grožnje pa obtožbe pa tožu cev svet pa te zadeve.
ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΚΟΔΑΙΜΟΝΟΣ!
Back to Top
Železnk View Drop Down
Organizator
Organizator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Železnk Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08.Apr.2011 at 18:40
Žalostno je, da v je v tej naši Sloveniji že skoraj vsak poznal koga, ki se je ubil. Jaz sem jih poznal kar nekaj, vesel sem le da nobeden izmed njih ni bil iz družine ali ožjega kroga najboljših prijateljev. Ampak ko ti nekdo pove žalostno novico o smrti nekoga, ki si ga poznal, te še vseeno stisne. Sploh če ne veš ZAKAJ se je ubil, saj je izgledal kot da živi čisto srečno življenje.

Izjave tipa "samomor je za pusije" se mi zdijo pretirane, niso vsi samomorilci jamrajoči najstniki ki iščejo pozornost. Človeški možgani so pač preveč kompleksni, da bi mi lahko doumeli zakaj se lahko človek z normalnim življenjem, prijatelji in srečo v ljubezni kar ubije.
Back to Top
Norther View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Norther Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08.Apr.2011 at 19:17
Noben te ni vprasal ce se hoces rodit, tako da imas pravico koncat ko tebi pase.
Your life, your choice.

Ce bi mene kdo vprasal ce se hocem rodit bi mu rekel naj si zatlaci to nekam.
Clovesko zivljenje traja povprecno 28.000 dni.
Tretjino prespis, drugo tretjino delas. Prvih 10 let se itak ne zavedas neki dost. Zadnjih 10 let si vec ali manj nesposoben.
Ostane ti 5000 dni, ki jih polovico stran das za opravke, transport, obveznosti, bolezen, penzija,.... tako da ti ostane okol 2000 dni uzitka.
Kdo pri zravi pameti bi kupil napravo ki deluje dobro samo eno stirinajstino casa...
Beer sells...........and I'm buying
Back to Top
Mraz View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mraz Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08.Apr.2011 at 19:37
Been there, done that...fuck that.

In se strinjam, vsak ma pravico sam odločat o svojem lajfu.

Edited by Mraz - 08.Apr.2011 at 19:38

Bonesaw Tattoo Instagram
Back to Top
FINc View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote FINc Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08.Apr.2011 at 19:45
samomor definitivno ni za slabiče. ko človeku dopizdi do konca ker se mu sranje že doug časa nabira pač nardi to kar se mu zdi najprimernejše.
lej folk k so mu diagnosticiral eno neozdravljivo bolezen in mu napovedal kšno mučno polletno kemoterapijo je pač šu na zgornji balkon bolnce in skoču. pač ni vidu rešitve. in to je čist njegova odločitev!!!
gnilo je za frende pa družino sam ko ni poti naprej ne boš šu nazaj ampak jo boš zakluču.
ja glede načina samomora pa definitivno nism za kšne nože, tračnce, pline al pa štrik. pištole pa itak nimam.
prosti pad v pravem pomenu besede ti po mojem mnenju da najlepši zadnji občutek. pa še za zihr je.
Back to Top
AishaBerg View Drop Down
Organizator
Organizator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote AishaBerg Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08.Apr.2011 at 20:18
nekateri, prostega pada preživeli pravjo, da se ti v tisti sekundi pada v glav vse obrne.
ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΚΟΔΑΙΜΟΝΟΣ!
Back to Top
FINc View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote FINc Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08.Apr.2011 at 20:35
Originally posted by AishaBerg AishaBerg wrote:

nekateri, prostega pada preživeli pravjo, da se ti v tisti sekundi pada v glav vse obrne.

sploh če z glavo naprej letiš si res obrnjen (šala, šala)

mam namen probat sam zaenkrat ni keša
Back to Top
Guests View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guests Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08.Apr.2011 at 21:05
Doug Stanhope: "Life is like animal porn...it's not for everyone." :)
Na Youtubu je, s tega računalnika ne morem linka nalimat (Doug Stanhope on suicide).

Edited by Tonckow - 08.Apr.2011 at 21:17
Back to Top
Guests View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guests Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08.Apr.2011 at 21:23
zgubil 2 zelo dobra frenda (frenda in frendico) na ta način. Nikoli se mi ni zdelo primerno pretirano analizirat ali razmišljat ali sodit njunih dejanj. Ne glede na karkoli ju imam oba neizmerno rad, kar koli se je z njima zgodilo po tej odločitvi.

Sam osebno odklanjam samomor iz kakršnih koli razlogov (tudi unih nekih honor samomorov) - meni zadeva smrdi po control freakerstvu - ena največjih lekcij v lajfu imo je to, da človek prej ali slej mora iz rok vsaj v eni stvari sputstit kontrolo - enostavno se preustit in počakat, da pride njegov čas, ne bi pa pisal še kej več, ker se mi ne da pretirano zapletat z določenimi bralci.
 V bistvu je vse v lajfu samo šola in četudi kršiš naravna pravila, imaš vedno možnosti stvari popravit kasneje. Nič ni nikoli popolnoma izgubljeno.

Edited by Wind Carrier - 08.Apr.2011 at 21:26
Back to Top
PiWi View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote PiWi Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08.Apr.2011 at 21:34
Verjeti! http://www.youtube.com/watch?v=smKeH_YEZX8&feature=related * http://www.youtube.com/watch?v=e4fUk5XhGGk * http://www.youtube.com/watch?v=y50GEFjKsZE *
Back to Top
Mraz View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mraz Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08.Apr.2011 at 22:21

Bonesaw Tattoo Instagram
Back to Top
Nerthag View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Nerthag Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09.Apr.2011 at 02:04
Kaj pa bana, vroča voda pa prerezat žile? menda je en boljših občutkov kar jih loh dožviš.
You all are flies, flying towards the light, seeking death...but yet you don't know...
Back to Top
Pelin View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Pelin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09.Apr.2011 at 04:52
Originally posted by Nerthag Nerthag wrote:

Kaj pa bana, vroča voda pa prerezat žile? menda je en boljših občutkov kar jih loh dožviš.

Treba probat al kaj?
Koji Kurac?!?!
Back to Top
Nerthag View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Nerthag Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09.Apr.2011 at 05:50
Originally posted by Pelin Pelin wrote:

Originally posted by Nerthag Nerthag wrote:

Treba probat al kaj?

kukr čš. if you live to tell the story :)
You all are flies, flying towards the light, seeking death...but yet you don't know...
Back to Top
devlin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote devlin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09.Apr.2011 at 09:51
Remember, it's down the road, not across the street. : )

Moja izkušnja:
Že kar nekaj let nazaj sem bil dosti aktiven študent, športal vsak dan, hodil ven,... Ampak potem mi je bolezen vse to vzela, dolgo časa sem bil praktično priklenjen na posteljo zaradi tega ker nisem imel energije za kaj več kot nekaj malega pojesti in zaspati nazaj, pa če sem se še tako silil. Ker sem izgubil upanje da bom kdaj okreval, pa zato ker rad delam in želim delati, pa me je skrbelo da ne bom več zmožen, sem se odločil da bom zadevo izpeljal s plinom. No, k sreči se je zelo splačalo še malo počakati, bil sem pa enkrat že tik na tem da grem.

Jaz nikogar ne obsojam, vem kako obupno je lahko življenje, tudi jaz mislim da nucaš kar jajca, mrbit je slabič tisti ki je še naprej breme družbi, pa ne zbere poguma? --Samo malo provokacije. : )

The Optimistic Cynic: Remaining completely oblivious to the tragedy of existence.
Back to Top
doda24 View Drop Down
Organizator
Organizator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote doda24 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09.Apr.2011 at 11:09
Jest samomor obsojam in je za luzerje.Nikoli ni stvari na setu ,ki bi se dala rešiti.Sploh mi pa nmi jasno ,ko delajo samomor pri 18 k še živet niso začel.Nimajo kreditov,nimajo familije za vzdrževat ničesar pač dolgčas jim je.Nevem jest tega ne bom nikol razumel.Sem bil že dostkrat dost v pizdi ampak da bi delal samomor mi na pamet ne pade.Mogoče,če si vrhunski športnik in te poškodba privede na invalidski voziček ali kaka bolezen pri kateri res trpiš od bolečin.Ampak sem videl dosti ljudi na invalidskem,ki imajo 100x več volje do življenja,ko ostali.

V glavnem ljudje nočejo narediti nič zase.Najbolje se je smilit sam sebi in hodit zdravniku za vsako stvar,da te uničuje s kemijo(drogami) v obliki tabler.Prvo ješ 1 tableto na dan nazadnje pa 50,ko ti sfuka vse organe.Nazadnje umreš zaradi odpovedi organov:jetr,ledvic ali srca.

Vsaka bolezen se da pozdraviti oziroma se njeno bolečino tako omiliti ,da se da kvalitetno živeti.Samo pač treba se je odpovedati grehom iz preteklosti,kar pa ljudje nočjo razumet ampak še naprej filanje s tableti.

Edited by doda24 - 09.Apr.2011 at 11:15
Back to Top
Pelin View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Pelin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09.Apr.2011 at 11:23
Enkrat se odpoveš preteklosti drugič pa prihodnosti
Koji Kurac?!?!
Back to Top
Šujo View Drop Down
Paranoid crew
Paranoid crew

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Šujo Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09.Apr.2011 at 12:20
Originally posted by doda24 doda24 wrote:

Jest samomor obsojam in je za luzerje.Nikoli ni stvari na setu ,ki bi se dala rešiti.Sploh mi pa nmi jasno ,ko delajo samomor pri 18 k še živet niso začel.Nimajo kreditov,nimajo familije za vzdrževat ničesar pač dolgčas jim je.Nevem jest tega ne bom nikol razumel.Sem bil že dostkrat dost v pizdi ampak da bi delal samomor mi na pamet ne pade.Mogoče,če si vrhunski športnik in te poškodba privede na invalidski voziček ali kaka bolezen pri kateri res trpiš od bolečin.Ampak sem videl dosti ljudi na invalidskem,ki imajo 100x več volje do življenja,ko ostali.

V glavnem ljudje nočejo narediti nič zase.Najbolje se je smilit sam sebi in hodit zdravniku za vsako stvar,da te uničuje s kemijo(drogami) v obliki tabler.Prvo ješ 1 tableto na dan nazadnje pa 50,ko ti sfuka vse organe.Nazadnje umreš zaradi odpovedi organov:jetr,ledvic ali srca.

Vsaka bolezen se da pozdraviti oziroma se njeno bolečino tako omiliti ,da se da kvalitetno živeti.Samo pač treba se je odpovedati grehom iz preteklosti,kar pa ljudje nočjo razumet ampak še naprej filanje s tableti.

doda, ne bluzi. pr 18tih mš lah tak kredit da se ceu lajf ne rešiš iz njega (ok, jst sm ga pr 20tih fasal). in rešt rešt rešt...zakaj bi nekej krpal če se mi ne zdi vredno?
Back to Top
pestilence. View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote pestilence. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09.Apr.2011 at 13:42

da te uničuje s kemijo(drogami) v obliki tabler.Prvo ješ 1 tableto na dan nazadnje pa 50,ko ti sfuka vse organe.Nazadnje umreš zaradi odpovedi organov:jetr,ledvic ali srca.

Ja, res alternativa samomoru, I'm buyin'

Pa kaj kurac vam je da ste sposobni tako obsojat in nabijat v prazno? Če se človek tako odloči, pa naj se. Vsi ljudje se pač ne počutijo enako kot vi.

Če človek ni srečen, njegova izbira ali bo končal vse skupaj, ali pa pred tem poskušal še kaj drugega.

Nabijanje o slabičih in egoizmu pa je itak cel fail.
"En dan se mi bo strgal vse bom pustu in bom šu." Janez Zmazek-Žan
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09.Apr.2011 at 14:05
mene tud ta negativna gotovost do žrtev lastnih čudnih prepletov živčevja pogreje.. kje je tu prostor za empatijo?

Back to Top
lord infernus View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote lord infernus Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09.Apr.2011 at 14:28
jaz sem ze parkrat na lastne oci videl samomorilce-ne pri dejanju ampak ko so bili ze "hladni". prvic je bilo mislim da ko sem bil star ene 14-15 let in je nekega samskega soseda nosilo. bil je dobricina pa malo ga je rad spil. imel je prav lepo penzijo za tiste case,zdravje ga ni neki matralo...obesil se je pred vhodnimi vrati svoje hise in je bilo videti kot da stoji pred vrati da bo vstopil. razlog? pitaj boga kaj ga je pognalo v to. osamljenost mogoce? sicer je imel dva psa sam to ne odtehta cloveske druzbe-no kakor za koga. potem smo enkrat s sodelavci ko sem se opravljal pripravnisko nasli nekega domnevnega pijancka zmrznjenega na nekem polju ko smo se peljali mimo-sli pogledat-itak je bil ze trd. fental se je tudi moz moje tete pred leti,lani nek drug sosed ki je pustil za sabo bolehno zeno in otroke...pa se bi lahko nastel par primerov ki so se zgodili v bliznji in daljni okolici.
pa saj kot samomor bi lahko stel tudi prekomerno pitje in kajenje navsezadnje-pocasno ubijanje samega sebe. vsi smo neke sorte samomorilci. veliko ljudi pravi da so to strahopetci. ce se ne morejo soocit z zivljenjem kar zahteva vcasih veliko volje in poguma,optimizma se ne pomeni da so reve. vzeti svoje lastno zivljenje-tudi to je zelo pogumno dejanje-pa ceprav zadnje. 

Edited by lord infernus - 09.Apr.2011 at 14:34
Back to Top
Mrkun View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mrkun Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09.Apr.2011 at 14:45
Jst osebno samomora nebi nikol naredu, ker v življenju preprost vidim preveč dobrih stvari, ki me še čakajo (sicer so tut slabe, ampak gledam na vse stvari iz svetle strani). Če bom umru bom umru zato, ker me bo zdelala bolezen al pa kaj podobnega (pa še takrat se bom boril do tazadnje). Če bi me zdajle pobralo bi 100% dal vse od sebe da bi ostal tukaj, pa magari v duhovnem stanju Zdi se mi, da mamo na temu svetu premal cajta, da bi doživeli čisto vse. Vedno se najdejo stvari ki jih lahko na novo odkrijemo.

Mislim, da je samomor malo butast, ampak pomoje zato, ker se mam kle čisto lepo. Ne vem pa kako razmišlja oseba kateri gre čisto vse narobe. Ampak jst pravim, da se vedno da vse porihtat, če se le hoče

Drgač sm pa nekje enkat zasledil zanimiv način samomora, z nikotinom. Kupiš šteko čikov, čike daš v lonec z vodo in jih tolko cajta kuhaš da voda izpari in ti ostane rjav prah (nikotin and stuff), in tisto zadevo poješ pa si zlo hitr kaput
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote polopoklip Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09.Apr.2011 at 14:46
Verjetno se vsi strinjate, da noben starš nebi smel doživeti smrt svojega otroka in noben starš nebi smel pustiti svojih otrok samih. Samomor človeka pusti velike posledice na ljudi, ki so ga imeli radi in to jih spremlja potem celo življenje. Če to ni egoizem, potem pa res ne vem kaj je. Zato apeliram na vse potencialne samomorilce naj kruto smrt storijo tako, da bo zgledalo kot nesreča. Z avtom zapeljite v grapo, z vžigalnikom preverite ali pušča plin, vržite se na sekular, pojdite plavat na sredino jezera,... Tako bodo nasmehi vaših bljižnih za malenkost manj grenki, ker bodo mnenja, da je vaša smrt pač splet nesrečnih okoliščin.

Back to Top
devlin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote devlin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09.Apr.2011 at 14:53
Originally posted by polopoklip polopoklip wrote:

Verjetno se vsi strinjate, da noben starš nebi smel doživeti smrt svojega otroka in noben starš nebi smel pustiti svojih otrok samih. Samomor človeka pusti velike posledice na ljudi, ki so ga imeli radi in to jih spremlja potem celo življenje. Če to ni egoizem, potem pa res ne vem kaj je.

V bistvu se moram strinjati s tabo.
The Optimistic Cynic: Remaining completely oblivious to the tragedy of existence.
Back to Top
Norther View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Norther Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09.Apr.2011 at 17:13

Originally posted by polopoklip polopoklip wrote:

Verjetno se vsi strinjate, da noben starš nebi smel doživeti smrt svojega otroka in noben starš nebi smel pustiti svojih otrok samih. Samomor človeka pusti velike posledice na ljudi, ki so ga imeli radi in to jih spremlja potem celo življenje. Če to ni egoizem, potem pa res ne vem kaj je.

Egoizem je to da rodis otroke v ta pofukan svet k ga sploh ne vprasas ce hoce sploh bit rojen v temu svetu. Zakaj? zato ker cutis neke nagone da mors met otroke. Ne bluzi...
Beer sells...........and I'm buying
Back to Top
doda24 View Drop Down
Organizator
Organizator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote doda24 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09.Apr.2011 at 18:18
Originally posted by Šujo Šujo wrote:

doda, ne bluzi. pr 18tih mš lah tak kredit da se ceu lajf ne rešiš iz njega (ok, jst sm ga pr 20tih fasal). in rešt rešt rešt...zakaj bi nekej krpal če se mi ne zdi vredno?

Zato imaš frende,da ti pomagajo.Frendi niso samo frendi,da pijejo s tabo.Samomor je samo bežanje pred težavami.Ni nujno, daje moje mišlenje pravo ampak pač men je luzersko.Tu vidiš,če so prijatelji res prijatelji.Če ti prijatelji stojijo ob strani samomora neboš naredu nikol.

Drugče preden vzameš kredit moraš prej zelo veliko preštudirat.Jest bi ga vzel samo,če bi kupova hišo za drugo pizdarijo ne.To ni isto kot da bi kupoval kolo.Kredit je dolgoročna naložba,ki jo morš temeljito preučit ,če boš zmožen z denarjem ki ga maš speljat lajf kljub kreditu.S tem moraš upoštevat,da pridjeo čez čas še otroci in ženska,kar je dost zahtevno.

Edited by doda24 - 09.Apr.2011 at 18:24
Back to Top
doda24 View Drop Down
Organizator
Organizator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote doda24 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09.Apr.2011 at 18:20
Originally posted by pestilence. pestilence. wrote:

da te uničuje s kemijo(drogami) v obliki tabler.Prvo ješ 1 tableto na dan nazadnje pa 50,ko ti sfuka vse organe.Nazadnje umreš zaradi odpovedi organov:jetr,ledvic ali srca.

Ja, res alternativa samomoru, I'm buyin'

Pa kaj kurac vam je da ste sposobni tako obsojat in nabijat v prazno? Če se človek tako odloči, pa naj se. Vsi ljudje se pač ne počutijo enako kot vi.

Če človek ni srečen, njegova izbira ali bo končal vse skupaj, ali pa pred tem poskušal še kaj drugega.

Ko ti bo en bližnji naredu samomor potem me zanima,kako boš govoru njegova odločitev.Vse se ,da rešit.
Nabijanje o slabičih in egoizmu pa je itak cel fail.
Back to Top
Jovo View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Jovo Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09.Apr.2011 at 19:30
Men je pa tko, odvisn ... Ce nekdo to naredi, ker ima probleme v zivljenju, tipa krediti al nevem kaj, in pol vse to pusti na familiji, to je najbolj strahopetno in egoisticno mozno.

Ce mas pa pac nevem, porihtan zivljenje, vse lavfa pa pac, ti vseeno ni kul, nevem, zivot nije tvoja pjesma, pa da se res zavestno odlocis koncat, pac zarad samega sebe, ej kapo dol za pogum. To more bit ena najvecjih odlocitev ever.

Kar se sorodstva in prijateljev tice: sej te majo radi, sam kolkrat ti pa tut osebe obrnejo hrbet v zivljenju? Na koncu vsakega nauci, da je najbol skrbet za svojo rit - ce se odlocis za samomor je men slab izgovor, ces, kaj pa bojo moji frendi? Bojo ze, life goes on.

In kkr je Norther reku: ja, imet otroke je neke vrste egoizem, sej stekam, da vsak od nas hoce met otroka pa nekak da nadaljuje use, pa tut tko, ko mas otroka se nekej spremeni, ampak ti to naredis zarad sebe, se pravi, je neke vrste egoisticno dejanje.
Cheeseburger eating motherfucker!

Ma jebi se ti(jovo™)

NEW AGE!!!!!!!!!!!!!

Fru-fru muškarac.
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote polopoklip Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09.Apr.2011 at 19:42
Originally posted by Norther Norther wrote:

Egoizem je to da rodis otroke v ta pofukan svet k ga sploh ne vprasas ce hoce sploh bit rojen v temu svetu. Zakaj? zato ker cutis neke nagone da mors met otroke. Ne bluzi...

Se pravi, da ti nisi hotel biti rojen na ta pofukan svet? Tvoje pisanje diši po tisti pristni metaloidni nagajivosti, ki pa jo na žalost večina preraste, ker je v resničnem življenju en klinac vredna.  Je pa kjutish.  Heart
Drugače pa verjetno ljudje, ki so podobnega mnenja, nimajo potomcev in tako sploh ne pride do tega problema.

Back to Top
Šujo View Drop Down
Paranoid crew
Paranoid crew

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Šujo Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09.Apr.2011 at 19:49

Originally posted by Šujo Šujo wrote:

Zato imaš frende,da ti pomagajo.Frendi niso samo frendi,da pijejo s tabo.Samomor je samo bežanje pred težavami.Ni nujno, daje moje mišlenje pravo ampak pač men je luzersko.Tu vidiš,če so prijatelji res prijatelji.Če ti prijatelji stojijo ob strani samomora neboš naredu nikol.

Drugče preden vzameš kredit moraš prej zelo veliko preštudirat.Jest bi ga vzel samo,če bi kupova hišo za drugo pizdarijo ne.To ni isto kot da bi kupoval kolo.Kredit je dolgoročna naložba,ki jo morš temeljito preučit ,če boš zmožen z denarjem ki ga maš speljat lajf kljub kreditu.S tem moraš upoštevat,da pridjeo čez čas še otroci in ženska,kar je dost zahtevno.

doda ni tk lahko, lah stvar enostavno fašeš po starših. tkrt nimaš kej....

in če jst nimam nikogar k bi ga finančno rabu vzdržvat, nekoga k bi bil dejansko odvisn od mene je samomor čis klinčevo moja stvar. kot je Jovo reku, frendi bojo že. s kom pa si skupaj vsaj 3x na tedn?
Back to Top
Železnk View Drop Down
Organizator
Organizator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Železnk Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09.Apr.2011 at 23:31

Jest samomor obsojam in je za luzerje.

Kaj pa psihični bolniki, ki si ne morejo pomagati? Pozam primer ženske z motnjo, ki se je nekega dne zbudila v bolnici s prerezanimi žilami in ni imela pojma od kje ji to...dokler ji ni mama povedala, da jo je našla vso krvavo v sobi.
Taka ženska si ne more pomagat.

Vsaka bolezen se da pozdraviti oziroma se njeno bolečino tako omiliti ,da se da kvalitetno živeti.

Kar povej to nekomu z rakom na kosteh.
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  123 4>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.140 seconds.