Paranoid Metal Webzine Homepage
Forum Home Forum Home > Bandi > Tuja scena
  New Posts New Posts RSS Feed - ICS Vortex
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

ICS Vortex

Post Reply Post Reply
Author
Senior Member
Senior Member

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Vargrim Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: ICS Vortex
    Posted: 18.Aug.2011 at 15:52
torej, zadeva je leaknala in me pustila hladnega ter razočarala da sm(o) na to čakal skor 10 let. preveč vokalov, čudna produkcija.. že oni the blackmobile je po enih 10ih poslušanjih postal nezanimiv. očitno sem čist preveč pričakoval, kej v stilu mid borknagar karjere. no komad storm seeker je tak vredn poslušanja, druga je pa precej kaotično :)
ostajata še dva upanja in sicer Lamented Souls ter kaj bojo zdaj z njim pri Borknagar spacal skupi, glede na to da je nazaj kot basist ter clean vokalist.
no glede vrnitve Arcturus je pa tak da se govori da naj ne bi bil več vokalist tam, kar je dost kul, ker mi je pevc ki so ga uporabl za prve turneje izven norveške po izdaji the sham mirrors odlično opravil vokale - pevc od Spiral Architect nek Øyvind nevem ka.
delo ki ga je pa pri Dimmu napravil je pa itak nenadomestljivo.

blog kitarista od borknagar oz ics vortexa in vse stvari umes
http://www.artisannorway.com/

myspejs..
http://www.myspace.com/icsvortex

no pa še borknagar
http://borknagar.com/

Back to Top
Guests View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guests Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18.Aug.2011 at 21:10
Meh, ne gre mi prevec tale vokal, celota sploh,  upam, da je z mano kaj narobe in da bo komu drugemu vsec.

Pustimo se presenetiti. Upanje ostaja.

Back to Top
Luxpalloris View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Luxpalloris Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18.Aug.2011 at 23:01
js sm tale album težko pričakoval že od same napovedi, da bo...in evo, pa ga mam končno na compu. razočaranje leta.
Back to Top
Vargrim View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Vargrim Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Aug.2011 at 09:59
ma nekot pogrešam tiste epic dele a la progenies of.. (dimmu). sicer pa sem se že mal navadu komplet produkcije tak da mi je album malo bližje.
no ostane nam še borknagar in lamented souls.
Back to Top
Guests View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guests Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Aug.2011 at 18:06
Originally posted by Vargrim Vargrim wrote:

ma nekot pogrešam tiste epic dele a la progenies of.. (dimmu).

Meh, tega po moje niti blizu ne bo vec.
Back to Top
Davorin.L. View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Davorin.L. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Aug.2011 at 20:05
ja ta dva komada sta dosegla le to, da sem šel poslušat to: http://www.youtube.com/watch?v=4Rpw_U3aEjA

Se mi zdi, da se je Vortex tu še precej lovil, ampak ravno to naredi komade res zanimive... človeški faktor... medtem, ko je pri Dimmu bil že včasih tako močno over-produced, da... ok, saj na nek način se je skladalo z vso industrialno stvarjo, ki so jo furali takrat (PEM, DCA).
Bom pa z veseljem preposlušal plato.
I kill people all day long,
I sing my song,
because I'm John Lawman.
Back to Top
Vargrim View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Vargrim Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Aug.2011 at 20:21
hm inštrumentalno plata ni slaba, pričakoval sem malo bol dirty produkcijo, je pa vokalno grozna. definitivno je preveč high pitched vokalov oz tisti komadi kjer višje poje je tak ko da bi neko cviljenje poslušu. glede na stvari ki jih je pel pri dimmu/bork/lamented (pri lamented poje visok, sam je produkcija fajn zamazana) bi lahko tisto cvilakanje spusto za oktavo dol. sej na plati je par komadov kjer se čuti vortex vibe, sam pretirava s temi vokali. druga stvar pa je da so vokali prenasneti in nevem ka mu ni jasn, da 53 nasnetih vokalov ne bo zbolšal pesmi kjer bi ena mogoče dve vokalni liniji zadostovali (borknagar - the black token)...

no, kakor sem reku, ma plata tut momente kjer glasba stimulira sluh, ampak ne do točke slušnega orgazma the insight and the catharsis :)

kul komadi: windward, oil on water, storm seeker
nekot bol ko gre plata proti koncu, nekot bolša postaja. zadn komad je odveč. morm še več poslušat... me zanima kakšni reviewi bojo kaj..

----

davorin true, true.

Edited by Vargrim - 19.Aug.2011 at 20:33
Back to Top
Nerthag View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Nerthag Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Aug.2011 at 22:08
Tega albuma se je treba lott kot da je nekej čist novga, pa je mal bolš... Če prčakuješ  dimmu epicness, boš razočaran ker ni prave inštrumentale zadej da bi do tega pršlo, če prčakuješ TAC al pa Q od borknagar, se rajš usmer na My Domain iz zadnje plate. Ker takga Vortexa trenutno producirajo. Ni to isti mladi Vortex, tko k je lepo Davorin povedou, z lovlenjem.

Če se bom navadu plato ločt od ostalega njegovega materiala in jo vzemat za svojo, mi bo pomoje čist gut, mogoče še kej več. Kar bo pa nadzanimivo, bo pa slišat to live. K bo pomoje 100x bolš, ker ne bo tko overproduced.

Bomo vidl kaj mi povzroči po več poslušanjih.

P.s. dvomm da bo pr Borknagar kej drgač... :) better get used to it hoho.
You all are flies, flying towards the light, seeking death...but yet you don't know...
Back to Top
danzig View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote danzig Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Aug.2011 at 00:00
Ista pašta kot Sarke Geek
Back to Top
Vargrim View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Vargrim Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Aug.2011 at 12:09
sarke so čist vredu.
no pri Bork TAC in Q zadeve itak ni za pričakovat, ampak, kakor si reku Nerthaq, bo spet verjetno 51 doublelayerjev za vokal.. ostajajo nam torej še sam Lamented Souls :>

očitno res še sam ihsahnu in enslaved uspeva delat dobre plate..

---

me pa zanima če ga bojo pri Arcturus obdržal al se ga pa bojo losal

Edited by Vargrim - 20.Aug.2011 at 12:26
Back to Top
Nerthag View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Nerthag Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Aug.2011 at 14:26
Zanimiv mi je odziv folka, ko vsi nekej hvaljo po jutubu recimo. TO ni najbolš kar se da z vortexovga vokala nrdit jebote! Ampak ok.

Pri Borknagar me po eni strani straši po drugi pa upam da bo lih zato perfect ko pravjo kako se bojo potrudl s produkcijo in vsem 'no cutting corners'. A to pomen 200 linij vokala al dejansko... tko k more bit? :) come on. Ne vrjamem, da ns je samo par k še vseen mislmo da morjo bit čimbolj naravni vokali pr muski k je bližja naravi. LOL
You all are flies, flying towards the light, seeking death...but yet you don't know...
Back to Top
Vargrim View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Vargrim Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22.Aug.2011 at 13:30
nekaterim ni jasno da album smatrajajo pod razne progressive black metal ipd zvrsti. res da je mal nenavaden, sam daleč od dotičnih neumnostih.. no sicer pa ko jebe predalčkanje.

druga polovica albuma mi je že zlezla pod kožo.
Back to Top
OdiumNostrum View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote OdiumNostrum Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22.Aug.2011 at 21:02
Js je pomoje sploh ne bom preverjal, saj mi že un sempl komad ni pasal, in so mi tisti dečji kriki/glasovi odmevali v glavi še naslednji 2h...no tle je ena video recenzija, saj vidim, da ste nekateri precej razočarani in bi vas mogoče čisto obratno mnenje interesiralo...(ja tip lahko postane precej anojing sčasoma)

ICS Vortex - STORM SEEKER Album Review
Back to Top
Nerthag View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Nerthag Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24.Aug.2011 at 03:24
Evo zadnje cajte mam ful miru za musko in sm kr ene parkrat preposlušov. Navadu sm se na vokale. Še vseen ni to čist to kar bi blo lahko.. ampak komadi se mi non stop pojejo po glav Thumbs%20Up (Na ne-annoying način). Looking good. :)
Back to Top
Davorin.L. View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Davorin.L. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24.Aug.2011 at 08:24
Tudi men je z vsakim poslušanjem bolj všeč... a obenem je zaenkrat zadeva še daleč od kakšnega mind-booooma, žal.
I kill people all day long,
I sing my song,
because I'm John Lawman.
Back to Top
Vargrim View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Vargrim Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24.Aug.2011 at 09:59
same here, čeprav zaenkrat še ne morem prebavit Skoal, Dogsmacked, Aces in deloma Odin's Tree.

---

v komadih sem zasledil besede kot npr. oceans rise, chaos path.. očitno se ne more odlepit od teh besed. že pri arcturus SS plati je mel pol povezav z borknagar stuffom.

Edited by Vargrim - 24.Aug.2011 at 10:38
Back to Top
Nerthag View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Nerthag Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24.Aug.2011 at 11:16
Dogsmacked me, še ne čist znano zakaj, spominja na Siddharto. o.o
_________
http://www.youtube.com/watch?v=-k-AcisKkzI je že kdo poslušov? :)

Edited by Nerthag - 25.Aug.2011 at 02:26
Back to Top
Vargrim View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Vargrim Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25.Aug.2011 at 10:40
ja, Borknagar tle čist ownajo Vortexa.. krneki

---

ko bi bla taka produkcija na novi plati bi kr zmagal, bas se končno normalno čuje pa še malo odistoržan je, like like

---

eto večkrat poslušu komad, prav fajn je odpel zadevo - končno ni 423 dupliciranih vokalov. vseeno so mi borknagar nardil bolši cover.

Edited by Vargrim - 25.Aug.2011 at 15:21
Back to Top
Vargrim View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Vargrim Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31.Aug.2011 at 17:34
plata zlezla pod kožo (razen komada aces) tak da se mi velikrat prepeva v glavi, groovam z glavo ko poslušam plato, potegnal me je not. tut priredba od metalike mi čist zmaga. kurc, malo je trajalo :)
Back to Top
Nerthag View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Nerthag Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01.Sep.2011 at 17:45

plata zlezla pod kožo (razen komada aces) tak da se mi velikrat prepeva v glavi, groovam z glavo ko poslušam plato, potegnal me je not. tut priredba od metalike mi čist zmaga. kurc, malo je trajalo :)

Thumbs%20Up men bo že hmal: I wantz moaaar!!
Back to Top
Vargrim View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Vargrim Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01.Sep.2011 at 18:18
ditto :D

naj vrže lamented souls plato vn pizdo.
Back to Top
Vargrim View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Vargrim Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06.Sep.2011 at 13:52
utrnila se mi je solza sreče

BORKNAGAR S VORTEXOM NA RAGNAROKU 2012 AAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaafjgaspgć

:D :D :D :D :D :D

*gre prodat ledvico da ima za prevoz in karto*
Back to Top
Nerthag View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Nerthag Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06.Sep.2011 at 14:43

utrnila se mi je solza sreče

BORKNAGAR S VORTEXOM NA RAGNAROKU 2012 AAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaafjgaspgć

:D :D :D :D :D :D

*gre prodat ledvico da ima za prevoz in karto*

what?! :O sm vedu da je pametno dnar šparat za moment ko se kej takga zgodi...

Back to Top
Valuk View Drop Down
Organizator
Organizator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Valuk Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.Sep.2011 at 16:42
Dokler ne bo Garm z Borknagarji odpel live prvi 2 plati...ne dam ledvic :)
.:the brighter the light - the darker the shadow:.
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.125 seconds.