Paranoid Metal Webzine Homepage
Forum Home Forum Home > Ostalo > Ostalo
  New Posts New Posts RSS Feed - VINYL FREAKS
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

VINYL FREAKS

Post Reply Post Reply
Author
Paranoid crew
Paranoid crew

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Šujo Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: VINYL FREAKS
    Posted: 17.Sep.2011 at 09:53
Tukej bi se pa lah zadržval ljubitelji krhke plastike ki nam nudi tolk ur fajn muske....na čem sukate, na kero plato ste najbolj ponosni ipd., pa tudi obvestila o sejmih plat, izmenjava izkušenj o popravilih stružnic.....no kr pofočkejte se.

jst si zadeve rolam na project mark III gramofonu z ortofonovo glavo in karbonsko ročico...kupleno od forumaša pestilence :) zame čez glavo zadost. plat mam cc 100, pretežno hard'n'heavy značaja z nekej thrash in kul pop izjemami. Najbolj pri srcu so mi pa podpisana Y&T plata Ten, White lion-fight to survive, pa še kera bi se našla.

Edited by Šujo - 17.Sep.2011 at 09:57
Fuck you and the horse you rode in on
Back to Top
bozidarjakec View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote bozidarjakec Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18.Sep.2011 at 16:23
Hm...med ljubitelji in zasvojenci s plastiko je tenka črta, saj pri meni je tako. Na policah se mi drenja okoli 1300 plat, večina je hip hopa, ene 60 scratch plat, pa še neki metala. V prihodnosti imam namen (če bo denar, ker ta "šport" ni poceni) nabavit nekaj doom metal, ker s tem bi se še najbolj dal kaj skračat. Meni pri vinilih zanima samo skračanje, kateremu pa metal ni ravni naklonjen, tako da me na tem področju čaka še kar precej "dela".
Oprema pa dva Technicsa SL 1210M3D, mixer pa Vestax PMC Pro 7. Tole mi služi že 10 let in za moje potrebe zadostuje. Upam še na nadaljnih 10let...
Back to Top
polopoklip View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote polopoklip Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18.Sep.2011 at 16:44
Vinili imajo nek poseben čar, ker poslušanje glasbe postane poseben ritual, za katerega si je treba vzeti čas, zaradi česar se bolj posvetiš celotni zadevi. Ponavadi ob sobotah, ko je časa na pretek in ko je pivo vedno v hladilniku. Vzameš vinil iz škatle, ga daš iz ovojnice, pri svetlobi pogledaš, če je prašen in ga po potrebi skrtačiš s ščetko, ga daš na gramofon, nastaviš ročko in potem že 133ič prebereš kaj piše na inlayu. Pravo nasprotje današnjem poslušanju muske, ko imaš na mp3 playerju 14125 komadov in z tipko v sekundi preskakuješ komade in izvajalce.
Vse lepo in prav, vendar se mi zdi, da je ta vinilizem postal rajon za takšne ali drugačne elitiste, zaradi česa se mi je vse skupaj kar malo zagravžalo. Pa naj bo to avdiofilizem ali pa mentaliteta 'limited to 666 copies' zbiralcev znamk, ki je postala tako zakoreninjena v metal sceni.
Moje trenutno najljubše vinilke so ponovno izdani Holy Hell/Unholy demoti.

Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote polopoklip Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18.Sep.2011 at 16:48
Originally posted by bozidarjakec bozidarjakec wrote:

V prihodnosti imam namen (če bo denar, ker ta "šport" ni poceni) nabavit nekaj doom metal, ker s tem bi se še najbolj dal kaj skračat.

Ideja je tako nora, da bo verjetno delovala.

Back to Top
Valuk View Drop Down
Organizator
Organizator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Valuk Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18.Sep.2011 at 16:56
Originally posted by polopoklip polopoklip wrote:

Vinili imajo nek poseben čar, ker poslušanje glasbe postane poseben ritual, za katerega si je treba vzeti čas, zaradi česar se bolj posvetiš celotni zadevi. Ponavadi ob sobotah, ko je časa na pretek in ko je pivo vedno v hladilniku. Vzameš vinil iz škatle, ga daš iz ovojnice, pri svetlobi pogledaš, če je prašen in ga po potrebi skrtačiš s ščetko, ga daš na gramofon, nastaviš ročko in potem že 133ič prebereš kaj piše na inlayu. Pravo nasprotje današnjem poslušanju muske, ko imaš na mp3 playerju 14125 komadov in z tipko v sekundi preskakuješ komade in izvajalce.

Amen!
.:the brighter the light - the darker the shadow:.
Back to Top
Guests View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guests Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18.Sep.2011 at 22:26
Cel ta mit glede vinilk je imo  prenapihnjen.

1. Če je plata bila snemana, mixana, masterizirana v digitalnem svetu, potem zapis na vinil nekako nima smisla... se pravi edino plata, k je bla posneta AAA - mix, master in snemanje vse na trak ima nek point zapisa na vinil. To je moje osebno mnenje - čeprav seveda po drugi strani bi lahko rekli, da zapis v analogno (četudi je bila celotna glasba narejena v digitalnem svetu)  celo glasbo nekoliko zmehča in celi sterilnosti modernega zvoka doda nujno potrebno toplino in volume.

2. Vinil sam ima mislim da dejansko boljši Dynamic Range od CDja to pa je tud vse. Mislim, da Fq range zaradi mehanskih omejitev ne more tekmovat z digitalnim zapisom.

Meni osebno vinilke nikoli niso mele nekega pretiranega čara, cel kup problemov je z njimi poleg tega potrebuješ poseben preamp oz. phono input na preampu, če ne stvar ne dela, ker Vinilka muzke nima zapisane v  L-R stereo zapisu, ampak je MS kodirana, za kar rabiš neke sorte dekoder :) ....  Osebno sem raje imel tejpe (kasete) - cdji pa so mi bili sploh pri srcu. Bili so bolj praktični za nosit okol itd...

Sicer nisem strokovnjak na tem področju - ampak mislim, da zapis glasbe za vinil uporabo glasbo precej maliči - kot prvo se doda na master heavy eq vse pod 500Hz se kata in vse nad 5kilo se ful zboosta (zaradi eventuelnih mikro poškodb na groovu) in potem mora phono kanal na ampu ta eq narest v obratni smeri, da glasbo slišimo normalno in ne popačeno. Glasba sama - še posebi metal, gre že tako ali tako čez miljardo overabused EQjev, da za konec stvar zgrabita 2 tolk brutalna eqja - četudi naj bi se v teoriji stvar izničla po mojem v praksi temu ni ravno tako...
Poleg tega imam vedno filing, da MS kodiranje in dekodiranje glasbo nepopravljivo lahko poškoduje (ampak tole zadnje je na mojem zelniku zrastl in zna bit, da je neresnično Smile

Kar hočem povedat je, da meni osebno se gre, da poslušam glasbo čim bolj tako, kakršna je prišla iz studijske sobe - zato mi tudi studijski monitorji bolj dišijo od klasičnih hifi zvočnikov in ferštov ali kakih ferštov na lampe, ki bi znal še bolj popacat vse skup.... no tud tole zadnje glede lamp nism prepričan - je bolj moj predsodek, kot praktična izkušnja Smile

Na slošno sem sicer velik fan analogne tehnologije, kar se tiče snemanja na trakove ali uporabe le teh, a je to žal vedno bil privilegij za bogate ljudi - navadni smrtniki si kvalitetne uporabe analogne tehnologije lahka prvoščimo samo v zelo omejeni količini.

Enako velja za dostojen zvok iz vinila. Gramofoni in predojačevalci so čist preveč dragi, vinili pa radi poškodovani.

Osebno sem sicer naklonjen ljudem, ki še vedno vztrajajo pri vinilkah, morm pa priznat, da postanem rahlo zeritiran, če kdo hoče napihvat mit, da je zvok vinilke neki ful boljši od zvoka iz cd-ja. IMO je to mit in IMHO neresničen.

Morm pa priznat, da sem sam postal zadnja leta precej velik ljubitelj tudi digitalne tehnologije. V končni fazi je prav ta omogočila, da se ljudje, kakršn sem sam lahko ukvarjamo z snemanjem glasbe.

Tudi mp3 kot medij mi je zelo prirasel k srcu in mi je postal zadnja 3 leta glavni in edini medij uporabe. (dejansko sm se 3 dni nazaj spravu vseh svojih 400 original cdjev zripat v mp3je - mind blowing process :)

Tudi, če bi razpolagal z visoko kakovostno analogno tehnologijo v studiu (tape machines itd...) bi stvar na koncu končala pri meni v digitalnem formatu - če je stvar izpeljana pravilno, ga na svetu skoraj ni para ušes, ki bi ločil dober mp3 od wav. formata.

BTW - neki vinilk imam še vedno za podarit - morm pogledat, k najdem se oglasim.

Še ena stvar glede CD plošč. Sm že omenjal pa bom še enkrat. Ko ravno rad pišem o zarotah in si folk misli svoje.

Celotn medij CD je šou v industrijo v 80ih samo zato, ker so založbe potrebovale nek nov medij, ki bi ga lahko prodale masam.
Nikakor tu ni šlo zato, da bi založbam bilo mar do poslušalcev in ljubiteljev glasbe in bi si želeli podat med ljudi nek "boljši" obstojnejši medij.

Založbe so namreč dolgo časa tuhtale, kako bi lahko na novo prodale masam vse možne albume Beatlov, Rolingov, Elvisov in ostalih izvajalcev 60ih, 70ih in 80ih...

Celotna CD Tehnologija je obstajala že v 70ih, pa je niso dali med folk, ker so bile vinilke preveč razširjene...kasneje je očitno nekomu kliknl in sta phillips in sony nardila en res zelo donosen posel, ki še traja, a na srečo zamira.... jep - na srečo se je pri cdjih ustavlo. Super Audio Cd se seveda ni prjel, ker 24 bitna muzka v končnem master zapisu ni na uho popolnoma nič drugačna od 16 bitne LOL FQ response pa, če se ne motim je pri superaudiu še vedno bil 44.100?
 prav tako MD, ki ima celo neznatno slabšo kvaliteto zapisa od navadnega CDja  in na srečo je po tem pršou internet, ki je uničil glasbeno industrijo in njihovo krajo denarja.

Me pa ful zanima, kaj je prihodnost glasbe. Kakšen bo nov medij - beyond digital i hope! :)

Edited by Wind Carrier - 18.Sep.2011 at 23:01
Back to Top
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote bozidarjakec Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18.Sep.2011 at 23:41
@Wind Carrier

Z vsem napisanim se strinjam. Je dražje, vzame več časa, zvok je na splošno slabši (puščam ob strani Kuzma ipd..). Konkretno, če je mp-3 dobro zripan, je iz MP-3 player boljši zvok kot pa iz vinila, tu ni kaj. Celo nasprotno, meni je všeč malo šumenja in prasketanja na vinilkah, ker je danes vse preveč cd-jev "polikanih", da se izgubi vsa surovost glasbe.

Bistvo vinil(omanije) ni v zvoku, ampak (1) v odnosu do glasbe oziroma nosilca zvoka; če vinilko poškoduješ je zgodba zaključena, tu ni nobenih rezervnih kopij; vinilov ne posojaš komurkoli, na njih zelo paziš... (2) v fizičnem nadzoru nad predvajanjem; (3) v nakupovanju, ko brskaš med vinili, jih isčeš...

Največji minus pri Cd-jih napram vinilkam je po mojem mnenju v kvaliteti albumov. S prihodom CD-jev se je začel pojavljat vse več "balasta" na albumih. Par dobrih komadov, drugo pa tolk da napolne prostor. Nisem kakšen metal poznavalec, samo za hip hop drži to kot pribito. V 90ih je bila večina albumov dobrih v celoti. S prijatelji smo se včasih pogovarjali o "dobrih platah", danes pa bolj kot ne o "dobrih komadih". Zakaj? Zato, ker če je izvajalec hotu prodat LP in ne samo singla, se je moral mal potrudit in posnet dobro plato v celoti. Kdo pa danes še kupuje single CD-je? Raje se izda 4 CD-je, kjer je ravno za en LP dobrih komadov - denar je sveta...
Back to Top
Guests View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guests Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Sep.2011 at 00:41
mislm, da se je to zgodilo celi muzki, ne samo hiphopu Smile lažje, kot je bilo v studiu posnet album, bolj je kvaliteta muzke upadala.... dones jst sploh ne vem več na kakšen način bi sledil muzki in kako bi iz vse poplave enega in istega našu še kak band, k bi me zanimal....

Vse povsod je miljrada bendov,k vsi zvenijo podobno.... obstoječi bendi pa štancajo plate, k po tekočem traku... 

Glede Vinila se strinjam - gre se za ritual, ki pa meni ni domač. Smile

Ravno zato, k štekam kwa je fora, sm napisal, da so mi pač face ti vinil manijaki, ki vztrajajo pri svojem. Samo mim mi je, če kdo hoče pametvat, da ma vinilka FUL boljši sound. Pač dalo bi se razpravlat - veliko raje bi slišal, da bi folk znal rečt, da je zvok DRUGAČEN, kot boljši.

Glede šuma - jap, to je pa en izmed največjih čarov analognega sveta - vsak šum ali distorzija zvenita popolnoma drugače, kot v digitalnem svetu. Ko v digitali nastane šum ali dist. je annoying za popizdit in uniči celo muzko, med tem, k v analognem svetu muzki dodaja čar.

Gre se tud za stvar okusa. Jst nikol nism mel predsodkov pred silikonskimi joški Big%20smile vedno to analogijo uporablam, k pride do digital vs. analogue Big%20smile

drugače pa kar se tiče produkcije mi je najboljša miselnost - best of both worlds Smile

Edited by Wind Carrier - 19.Sep.2011 at 00:44
Back to Top
seba_incarnated View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote seba_incarnated Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Sep.2011 at 10:30
Danes imam čas za se razpisat hehe:) , ker sem bil že od otroštva vezan na ta medij, mogoče sem imel obdobja, ko nisem kupoval vinilke, ampak sem jo pa zihr poslušal, pred parimi leti tudi nakaj malega dj-jaw, ene pol leta.

Imam isti gramofon kot jakac, torej: Technics-a SL-1210 M3D, ena redkih stvari, ki sem si jo prislužil preko muzke, torej dj-janja.

Ostala fršterkiraja sestoji:
CD:
Goldstar GCD - 636 (4 times oversampling 16 bit D/A converter)
Marantz HDAM CD - 63SE , mislim da eden prvih cdjev z HDAM oznako
Akyama ak3 - analogna mešalka
Ojačevalec je handmade, mislim, da lampe ni notri
Zvočniki so kar so, v glavnem vezani 4+8 omov na vsako stran, torej štiri, opazil sem, da varianta staro + novo seče, ne po studijski ravni, ampak poslušalski. Ne tega delat, če niste tehničn tip.
+
HPjev noteb. , ker je dokaj tih, ga rabim tudi za druge stvari, pač.

Oprema, ki si jo v glavnem lahko skoraj vsak privošči, če le toliko presrfa in malo pogleda po netu.
V glavnem, še zmeraj kupujem metal vinile.

Torej:
Strinjam se glede dinamike vinila, starega, novega, ampak mi je ša vedno vinil bolj pri srcu, četudi je npr, United Abominations "morda" bolje čut iz cd-ja. Moj moto je, da moraš imet naj plate, ki jih ni veliko, na obeh formatih, mogoče tudi kasneje izdanih, kar pa ti lahko "popači" okus.

Prve cdje, ki so bili konvertirani iz analognih posnetkov, je najbolje poslušat, po mojih izkušnjah, iz prvih cd playerjev, če imate možnost 16bitnih. Če ne tudi zaradi surovosti muzke.

Ena prvih plošč, ki je bila posneta na kompjuterje je Black Album, imel sem jo možnost rolat na super, ma res super fršterkerijo, szi omenjenim gramofonom ter mešalno, ta plošča je paradoksno, kar poznam najbolje posneta in sproducirana.

Seveda, je velika razlika med proizvajalcem vinila. Novi long play-i na Seasons of Mists so snemani na 45 obratih, Morbid Angel ter Atheist so taka primera. Vinil se hitreje vrti, torej rabi daljšo pot, kar pomeni, da ima v osnovi več podatkov, torej je tudi vinil boljši.

Iz tega sledi, da imajo singli, maxi singli ter ep-ji formata 12" najbojši zvok. Npr.: Jump in the Fire, Creeping Death ali Flotzila, formati posneti posamično, ne naša verzija.

Najbolši približek cd formatu je za zdaj .flac, prvič, ko sem slišal .mp3, sem si rekel, "vse gre v kurac". Malevolent Creation ali Anthrax imajo nove v tem formatu, ...

Če ima kdo slučajno doma "ortofonsko" fršterkerijo se javim na izlet skozi The Dark Side Of The Moon.

jakac, kakšno iglo pa imaš na gramofonih?

Dyz, enkrat moram kupit tvoj cd, četudi sem naslepo udarl po, mislim da četrtem ali petem komadu, pa sem takoj po soundu slišal malo Carcass-e, čisto majhna opazka :)

Ala, ne bom več klobasal, ... jih je pa pri meni doma cca 400, izbranih, ne masovno kupljenih.

http://www.myspace.com/incubationdeath
http://www.incubation.si/
http://www.facebook.com/pages/Incubation/111925898832567
http://www.reverbnation.com/incubation
Back to Top
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote seba_incarnated Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Sep.2011 at 10:33
Aja, pa še to, preden, sem kupil ta gramofon, mi je frend rekel: "Uničil boš vse plate!" ,  zato raje trpim v mp3jih :)
Pa, med audijofilskimi zvočniki ter moonitorji je ogromna razlika!!!

Edited by seba_incarnated - 19.Sep.2011 at 10:36
Back to Top
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote seba_incarnated Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Sep.2011 at 10:44

Hm...med ljubitelji in zasvojenci s plastiko je tenka črta, saj pri meni je tako. Na policah se mi drenja okoli 1300 plat, večina je hip hopa, ene 60 scratch plat, pa še neki metala. V prihodnosti imam namen (če bo denar, ker ta "šport" ni poceni) nabavit nekaj doom metal, ker s tem bi se še najbolj dal kaj skračat. Meni pri vinilih zanima samo skračanje, kateremu pa metal ni ravni naklonjen, tako da me na tem področju čaka še kar precej "dela".
Oprema pa dva Technicsa SL 1210M3D, mixer pa Vestax PMC Pro 7. Tole mi služi že 10 let in za moje potrebe zadostuje. Upam še na nadaljnih 10let...
Sem ti mislil predlagat en super band, samo, ko sem videl "skrečat", ne bo iz tegale nič.
lol, amen!

Edited by seba_incarnated - 19.Sep.2011 at 10:44
Back to Top
pestilence. View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote pestilence. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Sep.2011 at 12:05
Originally posted by seba_incarnated seba_incarnated wrote:

ti..to...resno??? Does not compute

Edited by pestilence. - 19.Sep.2011 at 12:07
"En dan se mi bo strgal vse bom pustu in bom šu." Janez Zmazek-Žan
Back to Top
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote seba_incarnated Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Sep.2011 at 12:35
Originally posted by pestilence. pestilence. wrote:

Ja, tako je, imam ene stare Nordmende zvočnike + še nekaj, trenutno doma, dokler ne dobim pasivcev nazaj, but it does also compjute :) a little bit, maybe I will become a Genius laptop fan, as the time tells it. Or maybe invest some money in upcoming 64bit cd player, I can wait :) As me concerns I am still a fan of old school machinery.

Kaj pa gramofoni, kaj predlagate?
Back to Top
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote bozidarjakec Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Sep.2011 at 17:55
@seba incarnated
Glave in igle so Ortofon Scratch. Kupil sem jih zaradi dobre vzrdžljivosti. V 10 letih "skuru" 4 igle, kar je glede na "neusmiljenost" precej malo.

Ne znam si predstavljat DJ-ja v bandu, ki ne bi skrečal (ali pa beatjugglu). Če ne počne nič od tega, je prej podoben fikusu kot pa glasbeniku.

Še slikca "delovnega pulta":

pa še zbirke:
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote polopoklip Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Sep.2011 at 21:33

Ojačevalec je handmade, mislim, da lampe ni notri

Povej kaj več o tem ali pa samo prilimaj link sheme, ker je ziher na medmrežju.
Pretty please with Necro Schizma on it!

Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote pestilence. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Sep.2011 at 00:05

Originally posted by pestilence. pestilence. wrote:

Ja, tako je, imam ene stare Nordmende zvočnike + še nekaj, trenutno doma, dokler ne dobim pasivcev nazaj, but it does also compjute :) a little bit, maybe I will become a Genius laptop fan, as the time tells it. Or maybe invest some money in upcoming 64bit cd player, I can wait :) As me concerns I am still a fan of old school machinery.

Kaj pa gramofoni, kaj predlagate?

Zanimivo. Ker po mojih izkušnjah, HiFi zvočniki res igrajo drugače kot monitorji. V High End (beri: Audiofilksih) vodah, ter pri High End zvočnikih, pa se meja z monitorji zamegli. Praktično to postane isto. Ni malo studijev ki imajo vrhunske (audiofilske zvočnike) za monitoring. Vrhunski DJji pogosto posegajo tudi po kakšnih Focalih ali B&W, PMC, ATC.. V glavnem, zame razlike ni, pa tukaj se nas večina strinja. Pri cenejših zadevah pa razlike so, in to velike.
Back to Top
Guests View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guests Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Sep.2011 at 02:29
mah ne vem stari - jst si bom Focale nabavu za studio Big%20smile če bi mel keš, bi mel pa še en par doma - men so to do zdej bli najlepši boxi po razumljivi ceni... tistih opalov nism slišal... na splošno mi je studio monitoring precej bližji od hifija, kar sm mel izkušenj.

Bi pa dal marsikaj, da bi šou lahka skoz čas in poslušal z današnjimi ušesi en hifi sistem od enega kvazi wannave audiofilskega pozerja iz konca 80s, k je mel čist preveč keša in je mel doma tko cca mal manj k 2m visoke elektrostatične boxe, k so bli takrat nekih 7 čukov nemških mark :) pa mel je nek home made norveški amp :) ne spomnem se več, kaj je mel za en preamp...

kaj pa lampe? te res nardijo kao hifi amp pa čist pizdarijo od pizdarije? men se zdi to tko dost brezvezno in samo sebi namen preseravanje?

Back to Top
Guests View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guests Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Sep.2011 at 02:29

@seba incarnated
Glave in igle so Ortofon Scratch. Kupil sem jih zaradi dobre vzrdžljivosti. V 10 letih "skuru" 4 igle, kar je glede na "neusmiljenost" precej malo.

Ne znam si predstavljat DJ-ja v bandu, ki ne bi skrečal (ali pa beatjugglu). Če ne počne nič od tega, je prej podoben fikusu kot pa glasbeniku.

Še slikca "delovnega pulta":

pa še zbirke:

hehe, ZAKON! :)
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote pestilence. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Sep.2011 at 10:00
Če maš izkušnje z Hifijem, potem popolnoma razumem razumem kaj hočeš povedat. V višjih rangih pa se meje zameglijo.

Glere 2m visokih elektrostatov.. še vedno HiFi klasika, še danes v prodaji. :) Magneplanar je podjetje. Še vedno gre v promet, zvočniki pa imajo tudi ogromno srečnih lastnikov. Je pa z tem tako.. da sami zvočniki niso dragi glede na to kaj ponujajo, ampak rabiš potem konkreten ojačevalec. Ampak res mislim.. tam okoli kilowatta RMSa po kanalu. Po možnosti D klaso.

Moj favorit pa je ravno nasprotje tega, Avantgarde Acoustics:) Z 2x5W lampami igra tako glasno, da se ne da zadrževat v sobi dlje kot nekaj sekund.

P.S. Še glede lamp. So lampe in topologije ki so narejen z namenom da se vse sliši lepo, mehko, tipično lampaško.. in lampe(+ pripadajoče topologije) ki so narejene za čimvečjo transparentnost in neobarvanost.
Dober 300B lampaš bo igral.. fenomenalno. Sicer pa tudi sam nisem fan lamp, ampak to pa je za slišat.
Back to Top
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote seba_incarnated Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Sep.2011 at 20:49
jakac, sam imam shure-ovo iglo, mogoče veš, kje se to pri nas prodaja?
polopoklip, ojačevalec je naredil en frend, že pred leti in nebi vedel, kje so načrti :) mi ga je pa paparazi letos usposobil, on je tudi štromar
pestilence. , kaj je to čudo, zaenkrat je zame zadosti: http://www.youtube.com/watch?v=flG6xjd3-k4&feature=related

, imaš kšne pdfje s karakteristikami za kratk cajt?
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote pestilence. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Sep.2011 at 22:46
Avantgarde Acoustics, potem pa je tu cela paleta izdelkov.

Top model (trio classico) ima pa naslednje podatke:
62KG, 18-20.000Hz, 150W rating, Upornost 19ohm, občutljivost 109dB, priporočena moč ojačevalca od 2W naprej. O ceni pa raje ne bom

To je recimo tipičen primer zvočniki ki ne igra kot Monitor. Ampak takega šusa pri Deep Purple jaz nisem slišan na nobenih monitorjih, v nobenem avtu, ter na nobenem koncertu:) Bum.

Je pa z tem tako, pri ostalih zvočnikih se govori kaj odigrajo lepo, kje jih manjka, kje jih je preveč, kako so premehki, pretrdi. Tu so pač vse debate odveč. Avnatgardi igrajo glasbo. Pika

Edited by pestilence. - 20.Sep.2011 at 22:48
Back to Top
Ejsi_Disi View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ejsi_Disi Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Sep.2011 at 22:46
Od vinilk imam samo Pomarančo:
-Peklenska pomaranča
-Madbringer
-Orange III (na to sem ponosen, ker je ni za dobit. Še band naj bi se je sramoval)

Aha, pa sploh nimam kje za poslušat.Embarrassed
Rock n' roll ain't noise pollution.
Back to Top
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote seba_incarnated Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.Oct.2011 at 22:22
http://www.u-grooves.com/dj_oprema/gramofonske_igle/23
tukaj sem našel kar konkreten nabor gramofonskih igel.

Ima kdo kaj izkušenj z dražjimi Shure-ovimi iglami?
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.102 seconds.