Paranoid Metal Webzine Homepage
Forum Home Forum Home > Paranoid Metal Market > Kupim
  New Posts New Posts RSS Feed - Nakup kitare
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Nakup kitare

Post Reply Post Reply
Author
Newbie
Newbie

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Vragg Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Nakup kitare
    Posted: 05.Oct.2011 at 10:04
Bohdej!

Jap, odločam se za nakup kitare, pa sem malce v dilemi. Najprej sem se odločal med Jackson Warrior kitaro inu Ibanez Xiphos (XPT707FX/XPT700), pa sem nekako bil prisiljen zmanjšati budget na tam, do 500€.

Kar se teh dveh kitar tiče, imam možnost kupit XPT700 rabljeno za 400. Ne vem (še) kako dobro je ohranjena, slišal pa sem, da ima Edge III tremolo že tako probleme z življensko dobo. Pri tej kitari mi je všeč predvsem to, da je neck-tr00 inu da ima Dimazio D activatorje.

Zanima me, če obstaja v tem cenovnem rangu (do 500 juretov) še kaka alternativa.

Predvsem iščem 24 prečk pa dobre pickupe, predvsem čiste, da se note razločno slišijo. 7 strunke za te cekine najbrš ne bom našel. Tremolo mi ni pomemben, oz. naj bo vredu ali pa kar fixed bridge, glavno da se ne razglašuje.

Aja, pozabil sem pripisat: Potrebujem jo za igranje stvari kot so Necrophagist/Dying Fetus/Paul Gilbert/Malmsteen/Obscura, morda Meshuggah, samo pač rabu bi pol 7/8 strunko... Take variante.

Hvaležen bom kakšnega dobrega nasveta. LP!

Edited by Vragg - 05.Oct.2011 at 10:13
Your god is dead! The goatchrist prevails!
Back to Top
AmaJezterHead View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote AmaJezterHead Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05.Oct.2011 at 15:47
živjo.Priporočam ti da to napišeš v temo guitar stuuh ali na kiarski forum.Drugače pa ti priporočam kakšno rabljeno vendar jo prejpreiskusi.ali pa nov cort x-custom.
Back to Top
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote AmaJezterHead Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05.Oct.2011 at 15:50
http://www.lastracom.com/Web/Inventory/ItemDescription.aspx?itemKoda=1004916 cort x custom.
Back to Top
Mitja M.J. View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mitja M.J. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.Oct.2011 at 20:31
za ta dnar bi jaz vsekakor vzel rabljeno. Na bolhi je ene par zanimivih zadev (npr. Ibanez giger z dimebuckerji in mec-om pri vratu).
MacGyver je zakon!
Back to Top
Vragg View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Vragg Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09.Oct.2011 at 10:57
Hvala za te odgovore :)
Back to Top
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote AmaJezterHead Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09.Oct.2011 at 11:13
Ni za kej.Poročaj kaj boš kupil.
Back to Top
Vragg View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Vragg Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09.Oct.2011 at 13:47
Jah stvar je tako zaneslo, da bom mogu zaradi faxa še malo prestavit nakup, ker morem najprej še laptopa bavit, obvezno -.-" V mislih sem imel sicer Ibanez RGA7 za kake 450... Ostalega pa nisem kej posebej všečnega najdu. Bom še malo počakal pa še kak ekstra cekin zraven dal inu bom potem kupil. Do takrat pa vaja na ta staro :P
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mitja M.J. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09.Oct.2011 at 14:58
boljše stara kot nič ane? Wink
MacGyver je zakon!
Back to Top
Vragg View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Vragg Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09.Oct.2011 at 15:49
Jano. Dokler se mi ne mudi ni panike :P
Back to Top
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote AmaJezterHead Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10.Oct.2011 at 06:10
Vsaj maš jo :P . Kero maš pa zdej.
Back to Top
Vragg View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Vragg Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10.Oct.2011 at 22:12
Ej po pravici povedano ne vem. Gre za neko Aria HB Custom varianto. Sm gledal že mal na hitro po netu, pa nič pametnga nism najdu. Šlo nej bi za neke vrste repliko, I guess... Sicer je pa Kitajska firma če se ne motim. Kitara je pa stara tam okol 25 let, vsaj kolikor jest vem in brez kakih večjih popravil, tak da so vse prečke že boge, potenciometi v kurcu itd... :D Ma pa relativno vredu zvok, oz. mi kr nekako ustreza. Prklopleno jo mam pa na malega Roland Micro Cube.

Drgač pa multimedia>words:

Pa še en crappy posnetek... sicer je šit zvok ko sm z mobičom snemal, sam jbg.Klik klik

Edit: loled at 1st photo :P

Edited by Vragg - 15.Oct.2011 at 12:34
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mitja M.J. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10.Oct.2011 at 22:42
mislim da je Aria Japonc. Kolko jaz vem so menda v redu kopije za malo denarja. Imajo pa menda tudi neko profi linijo za mastnejši denar. Ne vem kam spada tvoja... Na tvojem mestu bi ji menjal prečke (mogoče jih je treba pa samo pobrusit), magnete (al pa tudi ne, če praviš da ti zvok ustreza ) in potenciometre pa bi sviral to naprej dokler nebi zbral vsaj kakoh 800eur - 1000eur za eno dobro rabljeno zadevo.
MacGyver je zakon!
Back to Top
Vragg View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Vragg Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11.Oct.2011 at 09:45
Ja sej v tem je fora. Kitara ni 100% moja, dobil sem jo v dar in pač morda jo bo prvi lastnik še kdaj terjal nazaj (čeprav dvomim). Problem kitare je, kot sem že prej omenil, njena dotrajanost. Poleg potenciometrov tudi malce počena zadaj, prečke so za menjati 100%, edini razlog, zakaj tega ŠE nisem storil je ta, da ima kitara 22 prečk, kar mi pogosto zelo narobe hodi. Igram namreč malce bolj tehnične priredbe, kjer sta 23 in 24 prečka zelo pogosto v uporabi in tu jih imam samo 22.

Po nakupu nove (ali nove stare :P) bom defintivno pljunil še kakih 200 za popravilo tele punce, ker jih je vredna, če ne drugega kot backup kitara. Pač jest sm šinkota klical in mi je reku, da menjava prečk pride tam od 100-150, zdaj pa ne vem, če je to realna cena.. ampak je zagotovo ena prvih stvari ki jih ta kitara potrebuje. Aja omenil bi še to, da je tako umazana (ko sem jo dobil je že bla), da je sploh ne zmorem dokončno spucat x)
Back to Top
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote AmaJezterHead Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14.Oct.2011 at 17:13
sam ma dobr zvok...pa tud ti obvladaš :D
Back to Top
Vragg View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Vragg Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15.Oct.2011 at 12:39
Ja, sej zvok je kr hud na te kitarci (sm zamenjal link, sm posnel tko, da je vse skupej dost tišje pa se malo bolj sliš...), sam resne probleme mam z manjkajočimi prečkami, še večje pa z grdim bolt on vratom. Recimo od Ibaneza RGA7 ma hud bolt on neck... provzaprov je cel vrat men hud, cela kitarca, sam zvok mi je grd... tko da te tut nam kupu... mal bom mogu še iskat.

Uuu, pa šele zdejle sm vidu uno cort kitarco, ki si jo linkal. Res je huda, sam ne vem kir tremolo ma (nič ne piše al pa sm spregledal). Kokrkol, še mal bom mogu počakat pred nakupom :D

Aja pa hvala za pozitivno kritiko, se kr trudim z vajo. Mislm, nism nikjer blizu resnično dobrim kitaristom (tudi v Slovenskem merilu) še, ampak res delam na tem :)
Back to Top
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote AmaJezterHead Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15.Oct.2011 at 13:45
:D Cortove res priporočam sam mam x1 in ma res hud zvok!edin glej kok je kvalitetno narjena ker moja ni glih višek. :D
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.078 seconds.