![]() |
Kako Do Statusa |
Post Reply
|
Page 12> |
| Author | |||
Zupan
Groupie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Topic: Kako Do StatusaPosted: 28.Aug.2012 at 14:00 |
||
|
Se opravičujem k zarad tega odpiram topic,ampak me zanima če je kdo v taki situaciji k jst,oz. če kdo pozna nove pogoje in zakone. In sicer sem se 2x že redno vpisal na 2 različni fakulteti 1x v Mariboru in 1x v ljubljani. Rabim status za eno leto pa me zanima katera opcija je najbolj optimalna (str sem 23 let) hvala :)
|
|||
![]() |
|||
Jovo
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 28.Aug.2012 at 14:05 |
||
|
Vpis se na ksn izredn program za tko, 50€ al pa na ksno srednjo se probej.
|
|||
|
Cheeseburger eating motherfucker!
Ma jebi se ti(jovo™) NEW AGE!!!!!!!!!!!!! Fru-fru muškarac. |
|||
![]() |
|||
frogstomp
Senior Member
Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 12340 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 28.Aug.2012 at 14:44 |
||
|
dejte tole mal bolj konkretno opisat :D
|
|||
![]() |
|||
Kataklysm
Newbie
Joined: 24.Sep.2008 Location: Slovenia Status: Offline Points: 237 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 28.Aug.2012 at 14:50 |
||
|
Men se zdi a se status celo da kupit! Zdi se mi da je en enkrat status kupil...ampak je kr drago...tam nek okol 100€ je za celo šolsko leto.
Nebom pa neč trdil o tem. Bom pa vprašal pa če kej zvem povem. |
|||
|
idi vidi drek na zidi!
|
|||
![]() |
|||
Zupan
Groupie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 28.Aug.2012 at 15:18 |
||
|
za vsako informacijo bom hvaležen,če pa zvem kako dobro varjanto vam pa sporočim
|
|||
![]() |
|||
matos
Senior Member
Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1758 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 28.Aug.2012 at 16:38 |
||
|
hehe, kok bedno je tole iskanje statusa, sm tud jest letos na tem, pa še tehtam opcije in zbiram informacije...
ravno včeraj mi je kolega razlagal, da obstaja nek "faks" v kopru, kjer se lahko vpišeš prek neta in gre ubistvu za "kupovanje statusa", stalo pa naj bi 90€, ne ve pa koko se stvar imenuje, na to informacijo še čakam ;) moje mnenje je do nedavnega je sicer bilo, da se ne bom šel tega fejkanja, ker se ob krčenju študentskih privilegijev in poostritvi nadzora tudi vse manj splača, ampak moram priznati da sem podlegel paniki črede ovac, ki enači: "ostati brez statusa" = "prenehati obstajati" :S
|
|||
|
. . .
|
|||
![]() |
|||
frogstomp
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 28.Aug.2012 at 18:24 |
||
|
jst sm prejšnje leto koristil tole koprsko reč, za katero menda letos ni več možnosti.. nevem kako je z novim zakonom ampak do zdej nismo mel enotne evidence, tko da si lahko bil upisan na brdo institucij, brez da bi ena za drugo vedle, moj primer je bil vpis v koper zaradi statusa, evidenčni vpis v kranju da sm lahko delal izpite dalje. tud jst sm dolg časa nekako kritično gledal na maso ljudi, ki se teh metod poslužuje, pol pa.. jebiga.. živmu človeku se vse zgodi! pri situaciji, kjer država ropa in ustrahuje na vsakem koraku in kjer v spletu butastih političnih odločitev in trpanja pijavk na vsako možno storitev vse skupi nekajkrat preplačamo, zavod pa pri 110.000 brezposelnih ponuja 1300 prostih delavnih mest, kjer lahko delaš dokler ne doštudiraš, pol pa uzamejo novga študenta... morala nekako odpade, in se vsak znajde kot se najbolje zna.
Edited by frogstomp - 28.Aug.2012 at 18:28 |
|||
![]() |
|||
FINc
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 28.Aug.2012 at 22:26 |
||
nared fax pa ne jamrej! pa po možnosti kej uporabnega pa boš vidu da šiht JE! |
|||
![]() |
|||
sekky
Newbie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 28.Aug.2012 at 22:33 |
||
točno zaradi tega jst letos ne bom iskal spet lukne da bi si nekje status zrihtal. mam sam še diplomo za nardit, in ko bom na zavodu za zaposlovanje, se jo bom kr hitro lotu. to ko maš status se pa sam tolažiš neki.. še ta mesc delam, pol pa stisnem. pa ni tko... vsaj pr men ne! |
|||
![]() |
|||
pestilence.
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 29.Aug.2012 at 01:14 |
||
|
Letos naj se ne bi dalo več statusa kupit. Nov zakon in to.
Nekaj se govor tudi v tej smeri, da četusi se vpišeš na fax, pa ne narediš nič od nič, po nekaj meseceh izgubiš status. Moram vprašat v šoli ko bom kaj tam. |
|||
|
"En dan se mi bo strgal vse bom pustu in bom šu." Janez Zmazek-Žan
|
|||
![]() |
|||
Von Iron
Newbie
Joined: 24.Jan.2011 Location: Transylvania Status: Offline Points: 192 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 29.Aug.2012 at 01:27 |
||
|
ja šit an...men tud status poteče, nimam pa 100 ojrov za vpisnino na neko bv srednjo.. pa tud če bi mela, bi mi me po enem mescu skenslal, kr maš minimum narest en izpit na mesec.. najbrž bom kr prek tuje napotnice delala..
|
|||
|
''Isn't it strange that as soon as you're born you're dying?'' - Iron Maiden, The Clairvoyant
|
|||
![]() |
|||
Davorin.L.
Senior Member
Joined: 23.Dec.2008 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1103 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 29.Aug.2012 at 06:22 |
||
|
Luknje, luknje, luknje. kolikor je sicer mogoče to začasna rešitev, se mi zdi, da se s tem samo še dodatna slaba luč meče na študentarijo v najsplošnejšem pomenu (v negativnem in pozitivnem smislu). Že tako sem kdaj po ljubljanskih trolah poslušal debate in po raznih spletnih portalih bral take reči, da se mi zdi, da je dandanes študent, oziroma kdorkoli, ki se izobražuje državni sovražnik številka ena. Ironija tega seveda je to, da res veliko ljudi ta status samo izkorišča. Molze sistem; češ 'saj ga vsi, ga bom še pa jaz.' No, potem pa vprašam tole: 'Če vsi tako mislijo, kdo bo potem prekinil ta začaran krog iskanja lukenj in dejansko kaj postoril?' Kdo? Kdaj?
Izkoriščanje ne bi bilo po godu nobeni vladi; taki ki ve kaj dela ali taki, ki tega niti ne ve. Nimam problema s folkom, ki dejansko ima ambicije in hoče od študija nekaj odnest. Sploh ne. Podpiram do zadnjega. Sem pa razvil zelo močno intoleranco do folka, ki izkorišča status samo zato, da bo še dve leti ali celo več malo prek napotnic delal. Taka miselnost je v končni fazi delodajalce pripravila do tega, da jemljejo študenta za študentom, ko pa daš prošnjo za reden šiht se ti pa samo smejijo, ker vedo, da se bo že našel en študent, ki ga bodo uvedli, vrgli, nato uvedli novega itd itd. Je ceneje. Kratkoročno uspešno. Dolgoročno pa izgleda da se je v zadnjih dvajsetih letih nehalo gledat. Se pa drugače strinjam s sekky-jem. Diplomo sem pisal ko sem bil na zavodu (tehnično gledano sta bili dve diplomi v bistvu) in je bilo čisto drugače kot prej. Pač malo odgovarjaš za svoja dejanja in izgovore; malo odgovornosti pa nikol ne škodi. Pa da ne bo kdo mislil, da ga osebno napadam tu. Ga ne. Samo pristavljam svoje mnenje do te problematike. Peace. |
|||
|
I kill people all day long,
I sing my song, because I'm John Lawman. |
|||
![]() |
|||
grafin
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 29.Aug.2012 at 14:45 |
||
|
se absolutno strinjam..sklicevanje na pravice - ob sicersnji ingoranci do odgovornosti - me ze prav moti.. ceprav pa tut stekam, kako se clovk pocuti tik pred zdajci..
|
|||
|
se oprasicujem za oftopik :>
|
|||
![]() |
|||
Železnk
Organizator
Joined: 05.Jun.2008 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1616 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 29.Aug.2012 at 20:39 |
||
|
Tudi meni status poteče s prvim oktobrom (ker se zelo verjetno ne bom vpisal na 2. stopnjo), diplomo že delam, ampak se ne mislim vpisovat na neke brezvezne šole, da bodo zaradi mene pobirali več denarja od države.
Pred leti sem bil tudi v situaciji, ko sem odšteval dneve do 1. oktobra, pa se tudi nisem vpisal nikamor drugam, pač sem plačeval dopolnilno zdravstveno zavarovanje in vsak opravljen izpit (takrat sem za enega plačal 40€, danes je baje na mojem faksu veliko dražji). Je pa res, da sem moral zaradi tega delati samo šihte kjer sem dobil denar na roke (drugače ne bi šlo), ampak bolje to, kot pa da financiram te kvazi šole, ki v zadnjih letih rastejo kot gobe po dežju.
|
|||
![]() |
|||
sekky
Newbie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 29.Aug.2012 at 21:53 |
||
|
jst si že od lanskega decembra plačujem osnovno in dodatno zavarovanje sam. pa imam status. pač ko bo konc statusa, si bom vsaj zavarovanje probal zrihtat preko socialne... potem pa čimprej diploma, in probat iskat pripravništvo.
če bi mel še eno leto status, bi probal čimveč delat, a s tem pozabim na diplomo. tud jst sm mogu marsiker izpit plačat in tud diplomo bom mogu plačat. pač jebat ga, za svoje napake bom tudi sam plačal... ni statusa? ni panike :D |
|||
![]() |
|||
Železnk
Organizator
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 29.Aug.2012 at 22:24 |
||
Jaz sem proti koncu izpite kar pridno delal, tako da sem lahko absolventski staž izkoristil za nabiranje izkušenj prek dela v firmi (v celem letu sem moral opraviti le en izpit, pa še tega zaradi nesporazuma pri vpisu v tretji letnik). Zdaj lahko vsaj kaj napišem v svoj življenjepis.
|
|||
![]() |
|||
frogstomp
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 03.Sep.2012 at 20:23 |
||
|
dejmo probat ne moralizirat in tistim, ki so se znašl v zoprni situaciji vsaj mal pomagat z napotki... jst sm mislu da bo šlo, v zadnjem letu pa pošteno obupal nad študijem organizacije dela, en letnik sm ponavljal, eno leto pavziral, evidenčno bil vpisan v kopru. štejem 25 pomladi, in zdej razmišljam da bi se prepisal na uni lj, oz. kkšno šolo, ki mi bi bla bolj pisana na kožo, pa k bo dejansko kej od tega nakonc, da se lahko nekak delavno znajdem. jebiga, serija napačnih odločitev, zdej mi dopizdeva celotna stagnacija, vrtenje na mestu... kkšni predlogi, kam it? (če nism že prepozn) Edited by frogstomp - 03.Sep.2012 at 20:26 |
|||
![]() |
|||
rožica
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 03.Sep.2012 at 22:06 |
||
Diplome nisem pisal na zavodu; pod vse ostalo pa se podpišem oz. se strinjam. Se mi pa zdi sicer zdaleč najpametnejša opcija v študentskem lajfu to, da, če redno študiraš, poskusiš čimbolj brez presledkov polagat izpite res redno in se trudiš, da bi sproti opravljal obveznosti do čim višjega letnika ... Ko je enkrat indeks napolnjen, ti ni žal (no, vsaj meni ni) za nobeno škripanje z zobmi za knjigami ali odpovedovanje kakim feštam/oslarijam ... Če je treba vmes še delat za preživetje, je drugače, ampak se tudi da znajti. Sploh v višjih letnikih, ko se že najdejo priložnosti za delo (magari študentsko) na področju, katerega si študiral.
Edited by rožica - 03.Sep.2012 at 22:22 |
|||
|
All matter in the universe is destined to become the scrap heap of history.
It’s called the 2nd Law. |
|||
![]() |
|||
Norther
Senior Member
Joined: 16.Nov.2007 Location: LA Status: Offline Points: 1513 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 03.Sep.2012 at 23:08 |
||
|
Prisel do absolventa in ugotovil da nikol ne bom uporabljal tega faksa (strojnistvo)....how cool is that
|
|||
|
Beer sells...........and I'm buying
|
|||
![]() |
|||
konan
Newbie
Joined: 22.Apr.2009 Location: Barbados Status: Offline Points: 360 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 03.Sep.2012 at 23:58 |
||
brez strojništva ni življenja
|
|||
|
smrt fašizmu, babe u kjewdr
|
|||
![]() |
|||
rožica
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 04.Sep.2012 at 03:06 |
||
Prvič slišim. Govoriš o rednem ali izrednem študiju? Ve kdo kaj več o tem?
Vsaj en izpit na mesec v srednji šoli - kaj? Dejansko so vpisnine tako majhne?
|
|||
|
All matter in the universe is destined to become the scrap heap of history.
It’s called the 2nd Law. |
|||
![]() |
|||
Grrrrr
Groupie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 04.Sep.2012 at 07:38 |
||
Res je, da ni tko izi kot organizacija dela al pa kakšen random FDV, ampak če te veseli, imaš potem res dobre možnosti za naprej.
V prihajajočih časih bodo službe dobivali ljudje, ki dejansko imajo znanje o nečem. Nekdo, ki zna samo nekaj filozofirat, se lahko po mojem kar postavi v vrsto na zavodu.
|
|||
|
Your highness, when I said that you are like a stream of bat's piss, I only mean that you shine out like a shaft of gold when all around it is dark
|
|||
![]() |
|||
grafin
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 04.Sep.2012 at 10:04 |
||
|
frogi, raj pejt za eno leto delat in v tem letu resno razmisli, kaj bi studiral, ce sploh.. sej studiranje ni a must, studij ti spet ne da ne vem cesa - hocem rect, da ti tut po najbl povprasevanih studijih ne pade siht na glavo..
torej, pomen se sam s sabo, kaj bi konkretno rad pocel.. kaj rad pocnes.. kje mas dodano vrednost.. ce mene prasas, kaksna informatika zate ne bi bla od muh.. ze tko si ful na racunalu.. vmes se pa se za dodatek v nulo naucis delat spletne strani ipd. in ves cajt studija pletes socialne mreze, kamor se bos lahko kasnej vkljucil.. |
|||
|
|
|||
![]() |
|||
jure_aeonic
Newbie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 04.Sep.2012 at 10:16 |
||
Edited by jure_aeonic - 04.Sep.2012 at 10:17 |
|||
![]() |
|||
Davorin.L.
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 04.Sep.2012 at 10:59 |
||
|
Študij je - se mi zdi - zelo pomemben tudi v oziru razvoja socialnih veščin in sploh osebnega razvoja. To se nekako najbolj kaže (oziroma je pomembno/potrebno) v zgodnjih dvajsetih letih človekovega življenja.
Svetovati... Žal ti ne znam. Sam sem recimo že od začetka vedel kako nezaposljiv bom s svojim študijem, ampak sem vztrajal zaradi osebnih interesov in ne obžalujem. Mogoče le to, da sem na koncu ful predavanj šprical, ker sem ugotovil, da se tako ali tako da vse iz literature potegniti. Pač osebne perference. Oziraj se ali na to ali pa na potencialno kariero. Drugega ti ne znam svetovat. |
|||
|
|||
![]() |
|||
Pero
Admin Group
Joined: 13.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 3916 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 04.Sep.2012 at 11:47 |
||
|
Frogi, po podobni poti sem šel tud sam. No, FOV ponavljanje pa pavziranje... ampak sem že pri 21 letih ugotovu, da tko stvar ne bo šla naprej in začel delat. SIcer 3 leta prek študenta, ampak to samo zarad tega, ker firma ni jemala novga folka redno. Ko sem dobil priložnost za redno zaposlitev, sem jo takoj zagrabu. Vsak cajt bo minil 8 let od takrat, pa mi ni nič žal, da sem pustil faks tam, kjer je...
|
|||
![]() |
|||
frogstomp
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 04.Sep.2012 at 12:08 |
||
|
ja, to da razpisana študijska mesta ne sovpadajo s povpraševanjem na trgu dela mi je jasno, predvsem za netehnične fakse...naravoslovni žal odpadejo za velik delež populacije, in svaka čast tistim, katere je življenjska pot vodila tja in so tudi sfurali... o tej socialni plati študija sm pa bral nekje, kako se francoska politika prav tega zaveda in to spodbuja, četudi daje ven nezaposljiv kader. čeprov gre v nekem smislu za podaljšano varstvo... pri tem bi opozoru še neki.. ja, na faksu, pa naj bo to bilokaj, razmišljaš, si razbijaš glavo, razvijaš potencial, zoriš tudi etično/moralno.. ne samo v študijskem smislu pač pa da si konc koncev napumpan z enim zagonom, mislimi na uspeh... možgane navre na overdrive in pol k treščiš na kruta tla realnosti, da si mogoče tisti, ki mu ni uspelo tko kot si je zamislu... ne morš nazaj v opravljanje enih rutinskih opravil... hočem rečt... duševno je lažje človeku ki se ni nikdar podal na študijsko pot zdržat 8ur v proizvodnji al pa malariji kot nekomu, ki je šel študirat za neko obdobje... k maš enkrat napumpano glavo z vsemi pizdarijami in se praviš v 8h rutine garantiram sproščanje bolanih misli v tem času.. :) ...pa dobr, proizvodnja gre itak u kurac, slab primer... sm pa opazu da se iz moje generacije dosti folka, ki niso kazali kakršnegakoli potenciala, talenta... dandanes precej bolje znajde kot kolegi, ki so izražal neki perspektivnega... zanimiva je tud korelacija med vaškimi in mestnimi ljudmi, katerim tolk drugih stvari meša glave, da so pol na stiku mladosti z odraslostjo popolnoma zgubljeni in praktično brez vsega, medtem ko ma vaški folk zaposlitev, zida bajto in dela škorce... (mimgrede, naslov teme bi lahko glede na vsebino spremenili v "kako do statusa aka bluzenje" :) ... probimo se ne slepit, dost ljudi na splošno, kot tudi bralcev tega foruma se je v času zorjenja sprehodilo čez to situacijo, kateri na koncu sledi panika v smislu "kva pa zdej?!", k življenje rata kr naenkrat vse preveč resno... pa spet, probimo izmenjat kkšna konstruktivna mnenja o tem in ne narest angry mob, k se bo drl "delat pejte!!" k vemo kakšna je situacija na jebenem trgu... vsi tud nismo za kelnarje... |
|||
![]() |
|||
Von Iron
Newbie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 04.Sep.2012 at 12:53 |
||
tko je..to je poslovno komercialna šola celje. srednja, se razume. ko se vpišeš, je vpisnina 100e, velja za eno koledarsko leto. en izpit na mesec moreš opravit, če ne ti potrdilo o šolanju ne velja. ustni izpit stane 17e, pisni in ustni pa 25 (predmeti, kot so matematika, angleščina,itd.). v mojem primeru, ko sm naredla skor 3 letnike, so mi predmeti, ki so skupni obema šolama, priznani, če so le bli pozitivni. tko da mam 3 izpite za 1. letnik, 6 za drugega, itd..na koncu nardiš poklicno maturo, k tut 100e stane.. |
|||
|
''Isn't it strange that as soon as you're born you're dying?'' - Iron Maiden, The Clairvoyant
|
|||
![]() |
|||
frogstomp
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 04.Sep.2012 at 14:46 |
||
|
mimogrede, zakaj zavod za zaposlovanje? kaj nrdi, kakšni so postopki, kaj omogoča?
|
|||
![]() |
|||
vulgaris
Organizator
Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 2035 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 04.Sep.2012 at 15:04 |
||
absolutno nič.
|
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
Von Iron
Newbie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 04.Sep.2012 at 15:14 |
||
|
zdej še socialke ne moreš dobivat pred 25 letom, oz. jo moreš pol vračat al neki..
|
|||
|
|
|||
![]() |
|||
FINc
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 04.Sep.2012 at 15:22 |
||
|
Kdor misl da mu bo zavod za zaposlovanje zrihtal delo je Kreaten (z veliko začetnico)! |
|||
![]() |
|||
frogstomp
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 04.Sep.2012 at 15:26 |
||
|
glej, davorin je omenil, da se je prijavil v času pisanja diplome tja, zato me zanima zakaj, čemu...?
|
|||
![]() |
|||
Železnk
Organizator
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 04.Sep.2012 at 15:35 |
||
|
Frogi, visokošolski študij na FRI-ju bi bil morda zate (v blonjskem programu se da tudi izbirati bolj take predmete, ki te zanimajo - recimo za izdelavo spletnih strani, ampak šele v drugem letniku), vendar tudi tu pričakuj veliko matematike (predvsem v prvem letniku), ki je sicer veliko lažja kot na UNI (snov je sicer zelo podobna, samo da boš na VSŠ kolokvijih in izpitih reševal veliko lažje primere nalog). Če si imel na FOV težave z matematiko, potem je po moje bolje, da na študij računalništva pozabiš.
Prav tako ti ne svetujem, da se nekaj na hitro odločiš, poznam nekaj takih in nihče izmed njih na koncu ni doštudiral. Morda bi si res raje vzel kako leto za premislek, med tem časom pa poizkusil najti delo...no, odločil se boš tako ali tako sam, to je samo moj pogled. |
|||
![]() |
|||
Vargenhall
Groupie
Joined: 07.Dec.2010 Location: Slovenia Status: Offline Points: 833 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 04.Sep.2012 at 15:45 |
||
|
Ja js sm bil na soci okrog 4. leta pa sm dobu dve al tri ponudbe druga pa nič + glede socialke je pa tle razožen: http://www.vzajemnost.si/aktualno/poglej/1014.html
aja pa še neki, moj kolega je bil zaposlen v neki firmi 4. leta, potem je šla firma v stečaj in on je ostal brez službe ter z kreditom od avtomobila nakar si je šel rihtat socialko, ki je pa ni dobil potem še ene 3. mesce zaradi tega ker je imel na zadnjih treh mesečnih izpiskih, dohodek katerega je prejemal od dela, pač men se zdi to prav brutalno. Včasih je lahk vsak kurac ki ni v lajfu delu nič imel socijalko po 10 let (čeprav se je vozil z avtomobilom za pedeset tisoč €), pa noben ni nič ukrepu, zdaj ko bi pa ljude, ki so res v stiski rabli to nadomestilo, delajo pa tak cirkus da te mine... |
|||
![]() |
|||
pestilence.
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 04.Sep.2012 at 16:05 |
||
Včasih so ti plačevali obvezno zavarovanje. |
|||
|
"En dan se mi bo strgal vse bom pustu in bom šu." Janez Zmazek-Žan
|
|||
![]() |
|||
grafin
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 04.Sep.2012 at 17:16 |
||
|
ja, zdej nism cist prepricana, da je se tako.. da ti zavod placa osnovno..
matematika je pa samo.. rutina.. disciplina in delo.. vsest se in delat.. gre pac za en jezik, ki se ga je treba naucit.. sm mela celo srednjo tezave z njo, sele popravc me je streznu, da sm nadoknadla vse osnove, nato sm jo mela v 4. letniku 4, maturo pa 100%.. |
|||
|
|
|||
![]() |
|||
Davorin.L.
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 04.Sep.2012 at 17:35 |
||
Pri meni se je pač šlo bolj kot ne za to, da sem pač v neki evidenci. Ostal sem brez statusa, pa vedel, da imam še vsaj pol leta (ali - kot se je izkazalo - še več) dela na diplomama, pa nekako nisem hotel biti čist izbrisan. Kakšnih posebnih ugodnosti pa nisem nikoli vlekel iz njega, tako da ti niti ne morem pomagati - subvencijo za trolo v Lj, potem se pa nekako konča. Zdaj na zavodu ti lahko kaj svetujejo, služb pa kot tako niti ne iščejo; včasih pošljejo kakšno napotnico. Itak pa imaš vse ponudbe na netu. |
|||
|
|||
![]() |
|||
Gorjanec
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 04.Sep.2012 at 17:46 |
||
|
Če imaš status študenta, ne moreš biti prijavljen na Zavodu kot iskalec zaposlitve. Jaz sem se ravno potegoval za subvencije za zagon s.p.-ja, pa sem se bedak spravil delat podiplomca in dobil status študenta ter tako letel ven iz programa, s.p.-ja pa posledično nisem zagnal.
Od letos naprej pa si plačujem tudi obvezno zdravstveno zavarovanje, saj se ob ponovni vsakoletni prošnji za kritje le-tega (kar ima zdaj čez CSD) nisem kvalificiral med socialno ogrožene osebe, saj sem imel na bančnem računu preveč "premoženja", s katerim sem si kakopak odplačeval šolnino. Zavod za zaposlovanje ti ne išče službe, temveč ti pri iskanju službe svetujejo in ponujajo razne delavnice. Jaz osebno sem se hotel prijaviti na brezplačni tečaj tujega jezika, pa je šlo po gobe zaradi že prej omenjenih razlogov. Ti pa z Zavoda vsekakor zelo radi težijo z raznimi birokratskimi zadevami. Njihova spletna stran je precej v kurcu, zato si jaz pri iskanju službe pomagam še z ene petimi drugimi portali. |
|||
![]() |
|||
Kataklysm
Newbie
Joined: 24.Sep.2008 Location: Slovenia Status: Offline Points: 237 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 04.Sep.2012 at 21:43 |
||
|
Čist tak nevmesno...slišu sem da se da status za 70€ kupit na Koperski ekomonmski šoli. In maš status študenta.
|
|||
|
idi vidi drek na zidi!
|
|||
![]() |
|||
frogstomp
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 04.Sep.2012 at 21:45 |
||
|
je blo prejšnje leto ja...
|
|||
![]() |
|||
konan
Newbie
Joined: 22.Apr.2009 Location: Barbados Status: Offline Points: 360 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 04.Sep.2012 at 21:49 |
||
a nis ti pol dokončal študija med delom
|
|||
|
smrt fašizmu, babe u kjewdr
|
|||
![]() |
|||
matos
Senior Member
Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1758 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 04.Sep.2012 at 23:30 |
||
|
10. septembra ob 4h se začnejo internetni vpisni boji, no tisti k morte to vedt vrjetn že veste...
Hehe dobro je tale debata mutirala, čisto v paranoid slogu :) Da dodam še par svojih misli: glede faksa dandanes, mislim da je nekoliko overrated, danes če maš nizko izobrazbo to ni vredno nič, če maš višjo prav tako ne, če pa si, bohnedaj, kakšn mag. ali doktor si pa že oberkvalificiran, oziroma predrag da bi bil zaposljiv. Poznam primer ko je nekdo tekom študija delal v firmi svoje stroke tri leta, nato je diplomiral in so ga enostavno odžagal ker je postal predrag. Po mojem mnenju smo mi (generacija od zdejšnih brucov pa do ene 26), prav lep primer generacije, ki so jo starejši (nevede) nategnili s svojo predstavo kako je izobrazba nekaj najbolšega in kako je to ubistvu edina pametna pot v življenju... "pejt na faks so rekli", "študent naj bo so rekli" pol pa vidim sebe in svoje vrstnike (naravoslovce) ob zaklučku študija, ko namesto šihta iščemo status. Izjema so štromarji in računalničarji. Na drugi strani pa so sošolci iz osnovne šole, ki izobrazbi nikoli niso priznavali pretirane teže, naredili eno đabe stredno, šli mal fušat, polagat ploščice, belt in knaufat... Ko se srečamo eni govorimo o pacanju izpitov, diplom, status/ne-status, drugi pa o tem a bi kupil nov avto, prodal starga, jurja ke pa sm... mislm da ni težko ugotovit kam pade kdo... uf vidm da sm že kr mal preveč nabluzil... Aja pa frogi: Ne govori da bi mogu met človk zato k je nekej študirov težave opravlat bolj primarna dela, sam sm recimo v aktualnem abs. stažu delal v čistilnem servisu, po cel dan, pa sem na koncu dneva čutil enakovreden občutek uspeha, kot recimo po opravljenem kolokviju. Mislim da je tu problem predvsem ego. Drugače pa mislm da lahko nardiš tud vsš fri. ko si govoril, da tekom študija človek zori pa to, recimo jest nikol nism bil matematičn tip, pa ni šlo vse po planih in sm se znašel na uni faksu z dvema polnomastnima predmetoma po imenu matematika 1 in 2. Enko sem delal tokrat da sem pokoristil vse možne roke izpitov in kolokvijev, res sem se pobijal, imel sm inštrukcije, prvič v lajfu, nekako sm pol naredu. Z matematiko 2 sem odlašal do absolventa, nekako me trojni itegrali, diferencialne enačbe in 6 dimenzinalni prostori niso mikal in predn sm se lotu sm osnove iz m1 že zdavnej pozabu... ampak sem vmes nekako v glavi premaknu stvari, ne vem točno kdaj, ampak enostavno sm razmišlov bolj naravoslovno, dobr tud mal sem se ured spravu pa to, ampak point je da sm naredu v prumu poskusu. tko da, se da -> sprav se študirat nekej uporabnga ;) Aja kako pa je z mehatroniko v kranju, sej to je vsš ane, a majo zdej še kej frej? Edited by matos - 04.Sep.2012 at 23:33 |
|||
|
. . .
|
|||
![]() |
|||
frogstomp
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 04.Sep.2012 at 23:44 |
||
|
glede dela se nismo dobr razumel.. tud jst sm delu v dipotu 16ur+ dnevno še v srednji, za 630sit/h brez plačane malce, brez plačane cele ure k smo šli za pol ure na kosilo... takega dela bi se zdele lotil če se kje odpre možnost, kjer še vedno gre za eno dinamiko, prej sm mel v mislih 4 mesce save in iskre, kjer se mi je od rutine ponavljanja enega jebenega giba začelo mešat dobesedno, če nebi mel muske na slušalkah bi se sam stlaču v stroj pa gumb pritisnil... pol sm iz seznama del zaradi izkušenj črtal še gradbeništvo/delo na višini oz. težko dostopnih mestih, kjer sm delal slabo leto 12ur+ dnevno, ampak na koncu zadnje 2 mesca nism dobil plačana, oz. sm po tem ko sm prijavil zadevo dobil slabo polovico tega po letu pa pol čakanja... glede na ostale zgodbe iz gradbinjske stroke bi se počutu neumnega, če bi se še 1x lotil takega dela. ah ja.. ne morm vrjet kam je to pripeljalo, z oktobrom naj bi šel za pol leta študirat v češko ostravo, in pol jebena matematika, ki me je preganjala že v srednji šoli pride dokončat svoje delo.. iz samega odpora ignoriral vse roke do zadnjega, ki sm ga kljub inštrukcijam odpisal z 42,5%... in s tem zaključil udejstvovanje na FOVU.. JEBALA VAS KRALJICA ZNANOSTI!!! |
|||
![]() |
|||
Von Iron
Newbie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 05.Sep.2012 at 00:00 |
||
|
huh..očitno je matematika velik problem...al jo obladaš, al pa failaš.vmesne poti skor da ni.. nikol, razen v oš nisem dobila več kot 2..(v sš)
|
|||
|
|
|||
![]() |
|||
FINc
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 05.Sep.2012 at 10:02 |
||
|
za metematko se je treba resno usest, izklopt druga jajca k šibajo po glavi in začet matematično mislt in razumevat. pa gre :) pa izklopt kurčevo škatlo z monitorjem in vzet v roke zvezek iz vaj, papir in svinčnik. Edited by FINc - 05.Sep.2012 at 10:06 |
|||
![]() |
|||
Drvar
Newbie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 07.Sep.2012 at 15:37 |
||
|
Frogstomp: sicer te ne poznam, ampak kaj študirat morš sam pr seb razčistit kaj te veseli, no ok tle ti folk ene predloge daje. Drgač pa kokr neki svoje fotke gor limaš zgledaš da neki kvihtaš, kaj pa če bi fitnes inštruktor ratal? Pač to se da poleg faksa pomoje delat, pa keš baje ni tok slab pa še ženske na/pod te inštruktorje precej padajo. Glih tok za predlog, če mogoče še nisi razmišljal v tej smeri...
|
|||
![]() |
|||
Zupan
Groupie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 11.Sep.2012 at 15:05 |
||
|
Kdor išče ta najde .... http://www.paratus.si/component/option,com_frontpage/Itemid,1/
Tile so čisti flegmatiki,neka privatna šola. Sm klicu modela,pa rabš sam spričevalo,dokumente,150 eur pa maš status ;) |
|||
![]() |
|||
jure_aeonic
Newbie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 12.Sep.2012 at 00:37 |
||
|
Letos je bla spet borba za višješolska vpisna mesta v 3. roku. 30e za študentski status :)
[sicer sm se prjavu preventivno ker še ne vem, če bom mel pogoje za vpis v višji letnik]
|
|||
![]() |
|||
frogstomp
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 12.Sep.2012 at 15:55 |
||
|
kurc, men se ne da več, dec se 'u zaposlu. :D
prvo plačo pa dobim še na napotnico.. k mi velja do konc septembra... a kej veste, nakazujejo namreč sred mesca, in me zanima če je lahko napotnica vrnjena kasneje, pa da se da septembrski del še vedno nakazat gor? |
|||
![]() |
|||
Post Reply
|
Page 12> |
| Tweet |
| Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |