Paranoid Metal Webzine Homepage
Forum Home Forum Home > Bandi > Tuja scena
  New Posts New Posts RSS Feed - Ratos de porao RDP
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Ratos de porao RDP

Post Reply Post Reply
Author
Senior Member
Senior Member

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mitja M.J. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Ratos de porao RDP
    Posted: 09.Jun.2024 at 15:32
Naj imajo še tile legendarni Brazilci svojo temo tukaj. Nenazadnje smo jih nekajkrat gostili tudi pri nas. Energične in prijazne "kletne podgane" iz Sao paula igrajo od punka, crossoverja do thrasha. Pevec Joao Gordo (oz. Debeli Žoao), ultra energičen velik kos človeka neutrudljivo skače in nori po odru, z grimasami in kretnjami pokaže kaj si misli in kaj poje. No, seveda opisujem dogodke izpred več kot 20 let, ko sem jih gledal na Koprskih koncertih. Dobri prijatelji Sepulture, ki v živo preigravajo eni komade drugih.

No, kot rečeno v uvodnih spominih so začeli kot punk band davnega leta 1981! Prvi album Crucificado pelo sistema (križan s strani sistema) je izšel leta 83.

Po menjavi v zasedbi so odšli bolj v smeri thrash metala. S pomočjo Igorja od Sepulture so pri RR records posneli njihov najbolj metalski album Anarcophobia.

Kasneje spet menjava zasedbe in stila. Vrnili so se proti koreninam z meni najboljšim albumom Carniceria tropical (tropska mesnica). Tak surov Hardcore.

Vmes so naredili tudi zbirko coverjev in jo hudomušno poimenovali Fejoada accidente? (Nesreča pasulja), hec na The spaghetti incident. Album je v dveh verzijah, z brazilskimi in drugimi bandi. Ravnotako, so nekateri drugi albumi posneti v portugalščini in angleščini. 

Tukaj sem jih nehal poslušat. Kot vidim, so naredili še nekaj albumov, kot kaže ponovno v crossover smeri. Se jim bom posvetil in v bodoče še kaj napisal. Lahko pa tudi kdo drug, če želi!

Edited by Mitja M.J. - 09.Jun.2024 at 16:04
MacGyver je zakon!
Back to Top
Speadge View Drop Down
Senior Member
Senior Member

dežurni aktivist

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Speadge Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09.Jun.2024 at 16:41
Jaz sem jih tudi videl mislim da okoli 1998 v Koprskem MKC-ju. Edino, česar se spominjam je, da so blazno zamujali oz. da sem na škarpi pred klubom vedril vsaj ene dve uri pa pol, če ne več, predno se je začelo. Pa Breclja, ki je enih dvakrat prišel ven povedati, da bo vsak čas.

Brasil in Anarkophobia sta bili zadevi, ki sta se predvsem v začetku devetdesetih redno vrteli v mojem kasetofonu. Drugega nisem poznal oz. še vedno ne poznam. Mislim, da sem kar malo pozabil na njih.

Zdajle poslušam Brasil :)
P l a c e h o l d e r
Back to Top
Mitja M.J. View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mitja M.J. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09.Jun.2024 at 18:02
ja, to je bila takrat stalnica. nisi mogel pridet tako pozno, da bi zamudil še prvi komad LOL
MacGyver je zakon!
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.140 seconds.