Paranoid Metal Webzine Homepage
Forum Home Forum Home > Koncerti > Domači koncerti
  New Posts New Posts RSS Feed - Včeraj so bili Suffocation
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Včeraj so bili Suffocation

Post Reply Post Reply
Author
Senior Member
Senior Member

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mitja M.J. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Včeraj so bili Suffocation
    Posted: 12.Mar.2025 at 11:08
Sabđekt teme je malo mimo, tako kot je mimo že koncert. Dogodil se je v Orto baru, na torkov večer pred dežjem. Parking je bilo tokrat dosti težje dobit kot ponavadi. Najbrž tudi zato, ker sem izpustil doberšen del predskupin in tako prišel pozno na sam dogodek.

Kot sem omenil zgoraj, sem predskupine izpustil. Dneve pred koncertom sem jim naklonil po par minut vsaki in se kaj hitro odločil, da mi stil oz. podžanr preprosto ne ustreza. Tako sem prišel not ob pred predzadnjem bendu. Dober motorka švedski zvok kitar, ki so ga žal spremljali clean vokali. Nisem nek strokovnjak, se mi je pa vseeno zdelo, da pevec nima svojega dne. Po minuti sem bil že pred ortom in visel s kolegi ter se veselil snidenja in tega, da še ni napovedanega dežja.

Začel se je nastop Angelmaker. Po oklevanju, smo se odločili, da jim damo priložnost in jih počastimo z našo prisotnostjo. Bili so sigurno presrečni, saj so zato odigrali bolje kot njihovi predhodniki. Tri kitare, dva vokala... premagali so Iron maiden LOL glede na gnečo na odru je bil zvok zelo dober. Kolega ga je dobro opisal z besedo TIGHT. Vseeno mi visoki kričeči vokali ne sedejo (osebno bi mi bil dosti boljši duo en death metal growl, drugi panaj se dere). Riffi in nasploh glasba pa taka, da si po nastopu nisem zapomnil niti enga dela komada. Razen vokalov mi v spominu ni ostalo nič drugega. Pač ni vse za vsakega, večina gledalcev v lepo polni dvorani je delovala, da jim glasba prija in so bili zadovoljni. 

No, po zelo kratki pavzi so nastopili zvezdniki večera! Takoj po prvih taktih sem začutil balzam na svojih ušesih. Počutil sem se, kot da sem prišel v ljubeč dom po stresnem dnevu v službi (četudi je bilo prej v službi prav umirjeno in sva šla z ženo še na pizzo Tongue). Pevca sem se po par nastopih že navadil. Od vseh Frankovih nadomestkov se mi zdi še najbolj primeren. Mogoče bi Gallagher še konkuriral... ampak to je že davno tega, da je najbrž že prav tako kot je. Še edini original član Hobbs vztraja na kitari in svoji frizuri. Navkljub tehničnim težavam so odigrali FAN TA STI ČNO! Dali so vse, kar lahko dajo in vse, kar smo pričakovali. Stare klasike in sveže stvaritve. Zvok je bil dober. Pač različen na različnih koncih dvorane. Nič novega. Je pa lepo se sprehodit malo levo, malo desno, naprej, nazaj in občutit razliko. 

Nastop je bil daljši od ure, minil je pa zelo, zelo hitro. To je tudi uradni pokazatelj kako sem se imel. Začelo je deževat, poslovil sem se od prijateljev in se odpravil na pot proti avtu tam nekam daleč, ampak poln lepih spominov.

Edited by Mitja M.J. - 12.Mar.2025 at 13:09
MacGyver je zakon!
Back to Top
devlin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote devlin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12.Mar.2025 at 12:42
Sufkoti mi nekak ne sedejo najbolj, čeprav ne vem zakaj. Ne gre. In glede na to da so mi tudi ostale grupe suxale ter se je vreme kisalo je bilo ostati doma lahka odločitev. 

Reklama je pa top.

The Optimistic Cynic: Remaining completely oblivious to the tragedy of existence.
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.117 seconds.