Paranoid Metal Webzine Homepage
Forum Home Forum Home > Bandi > Tuja scena
  New Posts New Posts RSS Feed - Progressive & technical metal
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Progressive & technical metal

Post Reply Post Reply Page  123 14>
Author
Senior Member
Senior Member

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote sovdat Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Progressive & technical metal
    Posted: 08.Dec.2007 at 20:19
Odpiram novo temo, da ne bomo še naprej zlorabljali Atheist teme :) V glavnem ...

Resnično eden izmed top albumov, v vseh pogledih. Mogoče kdo ve, katera verzija naslovnice je cenzurirana in katera ne?
Back to Top
Gašper Fatur View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gašper Fatur Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09.Dec.2007 at 00:59
Od tega prog. "sranja" Big%20smile poslušam js stvari v tem stilu:

FUCK THE WORLD
Back to Top
puzavnar View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote puzavnar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09.Dec.2007 at 15:26
sovdat-vem sam to da so 1prvo zamenal.zakaj pa neSmile
taprav desc ma orodje pod streho
http://puzavnar.mybrute.com
jst ne spim,jest komiram
izjava dneva od gurija
now telefon mam.pm me your number bithes
Back to Top
devlin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote devlin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11.Dec.2007 at 00:25
Mislim kaj gredo prepovedati... Ali je to nastalo v 60-ih letih? Ker danes imajo Corpsi boljše stvari zunaj...
The Optimistic Cynic: Remaining completely oblivious to the tragedy of existence.
Back to Top
Person-man View Drop Down
Organizator
Organizator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Person-man Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11.Dec.2007 at 12:59
Biomechanical (se posebej zadnja plata :D)
Cynic
Mastodon
Neglected Fields
Necrophagist
Capharnaum
Twisted into form...
itd.
Tule mate skratka seznam, ce bi vas kej zanimal :D
http://www.last.fm/user/AnalBirth/tags/technical%20metal
http://www.last.fm/user/AnalBirth/tags/progressive%20metal
Mozno je, da je par stvari (ok, vlka vecina stvari :D) narobe
Back to Top
puzavnar View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote puzavnar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11.Dec.2007 at 16:36
iniquity-zlo dober tehnični death.kolega mi je dau en kumad pa sm ratou čist obseden stem.

pa crypzopsy ka so čiste legende tega žanra
jst ne spim,jest komiram
izjava dneva od gurija
Back to Top
Prophet View Drop Down
Organizator
Organizator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Prophet Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13.Dec.2007 at 23:45
Forbidden - Twisted
Atheist - Elements
Cynic - Focus
Death - Symbolic
Watchtower - Control and Resistance
Pestilence - Testimimony of the ancients
Sadist - Tribe
itd...

you get the point
To je prava progresiva. Zakaj? Zato, ker so unapredili glasbo in to ne sam kar se tiče muzikološkega vidika, ampak tudi ideološkega ter tudi pisanja textov. Najbolj so pa jo unapredili, ker s še bolj povezali samo glasbo s prej omenjenimi stvarmi.
Dost folka recim pr Atheist elements ne šteka da so distorzion nadomestili s slapom na basu in poudarkom po sneru, tako da je plata še heavy ampak na drug način - je pa še metalski. Enkrat drugič se bom razpisu še o drugih platah, če boste za, seveda.
Never allow yourself to be used as an instrument of another man's hatred
www.profanity.si
Back to Top
puzavnar View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote puzavnar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14.Dec.2007 at 10:41
ti se kr razpiš
progresiwa je zakon!!
ka ni nawad đžđžđžđžđ
jst ne spim,jest komiram
izjava dneva od gurija
Back to Top
Ivan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ivan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14.Dec.2007 at 10:46
Write, Nenchi, write ...

Mene ta tema vsekakor zanima, čeprav me glasba ne priteguje (še) toliko.
DICKLESS TRACY
ERUPTION
Back to Top
Pipson View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Pipson Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17.Dec.2007 at 12:06
moje priporocilo:

Hieronymus Bosch - The Human Abstract  Thumbs%20Up
AΠO ΠANTOZ KAKODAIMONOZ!
Back to Top
Gašper Fatur View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gašper Fatur Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17.Dec.2007 at 13:31

FUCK THE WORLD
Back to Top
Guests View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guests Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17.Dec.2007 at 16:06
waw, TWISTED INTO FORM :)

sm sow cekirat (predvsem zarad imena).......... ODLICNO! :)

ce ma kdo kj nj mi prosim posle na fabijan.purg at gmail.com
Back to Top
Beno View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Beno Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 17.Dec.2007 at 18:49
Meni res dobr progresivni bend je Circus Maximus. Tistim, ki vm je ušeč sam troo metal, tu NI za vas. Ta bend j melodičn in malce pop-ish za nekatere. Notr so pa sami profesionalci! Moraste poslušat, dosti bulš ku Dream Theater(usaj meni).
Meni so fajn progresivci: Andromeda(sam prvi album), Sun Caged(sam zadn album), Symphony X, Planet X, Spastic Ink (kitarist od watchtower), Opeth, Pain of Salvation, Cynic, Liquid tension experiment in še kšni sam se jih zdej ne spomnm.
Kokr je reku puzavnar: progresiva je zakon!

Back to Top
Person-man View Drop Down
Organizator
Organizator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Person-man Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18.Dec.2007 at 13:40
Originally posted by FABO-SUPERGRIZL FABO-SUPERGRIZL wrote:

waw, TWISTED INTO FORM :)

sm sow cekirat (predvsem zarad imena).......... ODLICNO! :)

ce ma kdo kj nj mi prosim posle na fabijan.purg at gmail.com

Am pizda. js mam vse (oz. edino plato :D)
ti jutr prnesem, ker te tako globoko ljubim
Back to Top
Atheist View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Atheist Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18.Dec.2007 at 18:55
Originally posted by Beno(Wajdušna) Beno(Wajdušna) wrote:

Meni res dobr progresivni bend je Circus Maximus. Tistim, ki vm je ušeč sam troo metal, tu NI za vas. Ta bend j melodičn in malce pop-ish za nekatere. Notr so pa sami profesionalci! Moraste poslušat, dosti bulš ku Dream Theater(usaj meni).
Meni so fajn progresivci: Andromeda(sam prvi album), Sun Caged(sam zadn album), Symphony X, Planet X, Spastic Ink (kitarist od watchtower), Opeth, Pain of Salvation, Cynic, Liquid tension experiment in še kšni sam se jih zdej ne spomnm.

Od Dream Theater so boljši vsi bendi...

Ja, le da si ti naštel 2 progressive benda...
Preberi si Atheist debato, ta je nadaljevanje tam začete teme...

Back to Top
Prophet View Drop Down
Organizator
Organizator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Prophet Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18.Dec.2007 at 20:17
Obljubim, da se bom razpisal po četrtku, ker imam zdaj precej obveznosti!
Drugače Opeth nis progressive, so experimental. Sprašujete se mogoče v čem je razlika? Progressive je uspeli experiment ;)
www.profanity.si
Back to Top
Godpuppy View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Godpuppy Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18.Dec.2007 at 20:33
Ka pa Meshuggah? A niso oni bl značilni za experimental?
You can never be too Specialized!!

Back to Top
Ivan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ivan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18.Dec.2007 at 20:45

Between The Buried And Me - Colors!
Plošča, ki presega meje!
DICKLESS TRACY
ERUPTION
Back to Top
Prophet View Drop Down
Organizator
Organizator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Prophet Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Dec.2007 at 12:50
Originally posted by Godpuppy Godpuppy wrote:

Ka pa Meshuggah? A niso oni bl značilni za experimental?

Pa meshugas bi prej reku, da imajo celo neke progresivne elemente, ampak spet ne v tolikšni meri, da bi jim lahko rekel kdo, da so progressive. Experimental jim tudi ne bi rekel, saj so vpeljali nov žanr v metalu, kateri se je pa zelo poenostavil. Sicer glasbeno so Meshuggah precej napredni, ampak bi reku, da le v tej smeri.
www.profanity.si
Back to Top
Beno View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Beno Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30.Dec.2007 at 17:11
Originally posted by Atheist Atheist wrote:

Vsi bendi so progressive sam de niso tr00 metal...Wartune so npr. tr00...za nekatere. Ne obstaja sam progressive metal obstaja tud pregresivna musika, progresivni niso sam Cynic in Spastic Ink, ampak vsi, ki sm jih napisu.
Dream Theater so fajn, odlični, sam ti jih ne smeš poslušat, ker morš biti tr00...ni mus-lohde tudi pač stvar okusa.
Res pa je de ta tema ima ime Progressive & technical metal in mogoče tevi bendi ne spadajo notr. Sam mnogo ljudi(ne sam nepoznavalci) tudi te bende uvršča u progressive metal(npr. Symphony X in Opeth so prov značilni).
Sploh pej vsaka debata je ista na Paranoidi-tu je tr00, tu ni tr00,...bistvu te debate je blo napisat bende, ki spadajo v progressive in tehnical metal in ne se kregat kdu je tr00-tu mora presodit usak sam!
Back to Top
lucho View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote lucho Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30.Dec.2007 at 17:43
Originally posted by Ivan Ivan wrote:

Plošča, ki presega meje!

ne vem zakaj vsi hvalite tole, mene je pustila se kar hladnega...
Back to Top
danzig View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote danzig Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30.Dec.2007 at 19:16
Glih poslušam novi album benda HOLLOW CORP. albumu je naslov (-cloister of radiance-) !!!!
Zanima me koliko vas pozna ta odličen bend ??????
Back to Top
Godpuppy View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Godpuppy Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30.Dec.2007 at 20:44
Originally posted by lucho lucho wrote:

Originally posted by Ivan Ivan wrote:

Plošča, ki presega meje!

ne vem zakaj vsi hvalite tole, mene je pustila se kar hladnega...

pol si eden redkih, ker tole je za marsikoga mojstrovina.

Back to Top
Prophet View Drop Down
Organizator
Organizator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Prophet Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30.Dec.2007 at 21:58

Vsi bendi so progressive sam de niso tr00 metal...Wartune so npr. tr00...za nekatere. Ne obstaja sam progressive metal obstaja tud pregresivna musika, progresivni niso sam Cynic in Spastic Ink, ampak vsi, ki sm jih napisu.
Dream Theater so fajn, odlični, sam ti jih ne smeš poslušat, ker morš biti tr00...ni mus-lohde tudi pač stvar okusa.
Res pa je de ta tema ima ime Progressive & technical metal in mogoče tevi bendi ne spadajo notr. Sam mnogo ljudi(ne sam nepoznavalci) tudi te bende uvršča u progressive metal(npr. Symphony X in Opeth so prov značilni).
Sploh pej vsaka debata je ista na Paranoidi-tu je tr00, tu ni tr00,...bistvu te debate je blo napisat bende, ki spadajo v progressive in tehnical metal in ne se kregat kdu je tr00-tu mora presodit usak sam!

Mnogo ljudi, ki so plačani od založb uvrščajo med prog bende tudi Dream Theater in Synphony X. Seveda jim tudi sledijo tisti, ki ne znajo premisliti o stvari ter posledično povzemajo svoje mnenje.
Ne vidim kje je tvoj argument, da so eni bendi prog. To kaj je kdo reku in kdo je tr00 (geeky izraz btw) so res zelo neumni argumenti - agrumenti.
Pičkolovska besedila glih niso korak naprej v glasbi, enako velja za country - govejo muzko mešat z metalom. To ni progressive ampak obupna zmes dveh stvari, ki ne grejo skupaj. Seveda ne le glasbeno ampak tudi ideološko. V tem primeru bi bli tud Atomic harmonic prog metal, če bi en v ozadju žgal na kitaro, drugi pa po pedalih tolku.
www.profanity.si
Back to Top
Ozee View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ozee Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30.Dec.2007 at 23:12

Ja seveda smo troo če že več let igramo v underground-u LOL
Back to Top
Godpuppy View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Godpuppy Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31.Dec.2007 at 10:50
Evo Čeko, en luškan besedil od Dream Theater. Kako progresivno, a ne Big%20smileLOL

Goodnight Kiss (Six Degrees Of Inner Turbulence Part V)

Goodnight kiss in your nightgown
Lavender in your bed
So innocent as you lie down
Sweet dreams that run through your head

Are you lonely without Mommy's love?
I want you to know I'd die for that moment
You're just a poor girl
Afraid of this cruel world
Taken away from it all

It's been 5 years to the day and
My tainted blood's still the same
I can't help acting this way and
Those bastard doctors are gonna pay

I'm so lonely without baby's love
I want you to know I'd die for one more moment
I'm just a poor girl
Taken away from it all

Back to Top
Prophet View Drop Down
Organizator
Organizator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Prophet Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31.Dec.2007 at 11:34
dej nehi ka se bom stopu zdej tuki LOL
www.profanity.si
Back to Top
Beno View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Beno Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31.Dec.2007 at 15:46
Originally posted by Prophet Prophet wrote:

Mnogo ljudi, ki so plačani od založb uvrščajo med prog bende tudi Dream Theater in Synphony X. Seveda jim tudi sledijo tisti, ki ne znajo premisliti o stvari ter posledično povzemajo svoje mnenje.
Ne vidim kje je tvoj argument, da so eni bendi prog. To kaj je kdo reku in kdo je tr00 (geeky izraz btw) so res zelo neumni argumenti - agrumenti.
Pičkolovska besedila glih niso korak naprej v glasbi, enako velja za country - govejo muzko mešat z metalom. To ni progressive ampak obupna zmes dveh stvari, ki ne grejo skupaj. Seveda ne le glasbeno ampak tudi ideološko. V tem primeru bi bli tud Atomic harmonic prog metal, če bi en v ozadju žgal na kitaro, drugi pa po pedalih tolku.

Če definiramo progressive musko kokr musko, ki je napredna, potem so dream theater sigurno progressive-lomleni ritmi:tri petčetrtinski takti, pol en devet osminski, pol dva tri četrtinska, en dvočetrtinski,...de ne govorimo naprej o 10/8 in 11/8 taktih; odfukani akrodi; dvaintridesetinke s piko u tempoti 160 na kitari... (tu je komad erotomania, u drugih je še kej belj zmešanga) ...če tu ni napredno pa ne vem kej je npr. pri Atheist naprednega. Kej mogoče tist usiljen "treblast" bas, ki sploh(po mojem okusu) ne paše in se basist sam kaže kolk je dobr in tehničn. Produkcija pri Atheist tud ni napredna, sam tu je pri večini metalcu velik plus!
Progressivna muska gvišnu ni samo mešanje dveh ali več različnih zvrsti-pol bi bil ves folk metal progresiven. Country in metal mešat pa sploh ni mus obupna zmes ampak, lohk rata dobru in je lohk tudi progresivno, če je napredno...napredno pa je pomoje bolj tehnično in ritmično drugačno. Hayseed Dixie je bend, ki igra rock in metal pesmi v bluegrass izvedbi, ni pa tu mešanje metala in bluegrassa ali de ne boš reku de pravm de j to progressiva, hehe.
Progressive ni sam metal a je tudi rock in house muska... http://www.progressivehouse.com/.

...sam da ohranjate metal čist...

Back to Top
Beno View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Beno Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31.Dec.2007 at 15:47

Evo Čeko, en luškan besedil od Dream Theater. Kako progresivno, a ne Big%20smileLOL

Lavender in your bed

You're just a poor girl
Taken away from it all

I'm just a poor girl
Taken away from it all

Hahaha...od kdaj pej so lohk besedila progresivna???
Zkej pa js ne bi smel poslušat npr. Forbidden , kr se ne strinjm z njihovimi besedili, sam mi je muzika odlična?!?
Js Dreamov in veliko večino progresive ne poslušam zrd besedil oz. rad poslušam musko, ki je zanimiva.
Sam de ne bi gdu mislu de sem oboževalec dreamov in de jih dost poslušam-že dost časa jih ne poslušam, sam useenu so dobr progresiven bend.
Back to Top
Play2kill View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Play2kill Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31.Dec.2007 at 18:50

<H4>Goodnight Kiss (Six Degrees Of Inner Turbulence Part V)</H4>
Goodnight kiss in your nightgown Lavender in your bed So innocent as you lie down Sweet dreams that run through your head Are you lonely without Mommy's love? I want you to know I'd die for that moment You're just a poor girl Afraid of this cruel world Taken away from it all It's been 5 years to the day and My tainted blood's still the same I can't help acting this way and Those bastard doctors are gonna pay I'm so lonely without baby's love I want you to know I'd die for one more moment I'm just a poor girl Afraid of this cruel world Taken away from it all

Zkej pa js ne bi smel poslušat npr. Forbidden , kr se ne strinjm z njihovimi besedili, sam mi je muzika odlična?!?

Js Dreamov in veliko večino progresive ne poslušam zrd besedil oz. rad poslušam musko, ki je zanimiva.

Sam de ne bi gdu mislu de sem oboževalec dreamov in de jih dost poslušam-že dost časa jih ne poslušam, sam useenu so dobr progresiven bend.

iz principa recimo...zarad tega jst recimo ne poslušam NS bendov
Life is all in vain, for only ashes will remain
Back to Top
Ozee View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ozee Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31.Dec.2007 at 19:52

Lavender in your bed

You're just a poor girl
Taken away from it all

I'm just a poor girl
Taken away from it all

Besedila so lahko progressivna (z drugim imenom).
Besedila naredijo glasbo takšno kot je...ta pika na I,če jo pogledamo je lahko celo več kot celotna instrumentala.Besedila služijo osnovnemu namenu in sicer, da predstavljajo zgodbo,opis,dogodek,razmišljanje,počutje,... ki se skupaj z instrumentalo zlijejo v eno.Ta eno je potem spet razčlenjeno na več delov tako instrumentalno, kot besedilno...te dele si potem lahko na osnovi besedila spet vsak drugače predstavlja, ampak vsi najdemo nekaj skupnega v njih.Zato je pri "progresivnih" besedilih bolj zahtevno priti do tega bistva, ki ga je hotel avtor izraziti...zato tudi vsak ni sposoben razumeti določen-ega/nih besedil-a,ker ta niso na njegovem istem nivoju razumevanja.
Back to Top
Beno View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Beno Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01.Jan.2008 at 19:23
Originally posted by Ozee Ozee wrote:

Lavender in your bed

You're just a poor girl
Taken away from it all

I'm just a poor girl
Taken away from it all

Besedila naredijo glasbo takšno kot je...ta pika na I,če jo pogledamo je lahko celo več kot celotna instrumentala.Besedila služijo osnovnemu namenu in sicer, da predstavljajo zgodbo,opis,dogodek,razmišljanje,počutje,... ki se skupaj z instrumentalo zlijejo v eno.Ta eno je potem spet razčlenjeno na več delov tako instrumentalno, kot besedilno...te dele si potem lahko na osnovi besedila spet vsak drugače predstavlja, ampak vsi najdemo nekaj skupnega v njih.Zato je pri "progresivnih" besedilih bolj zahtevno priti do tega bistva, ki ga je hotel avtor izraziti...zato tudi vsak ni sposoben razumeti določen-ega/nih besedil-a,ker ta niso na njegovem istem nivoju razumevanja.

Se skorej popolnoma strinjam. Sam če bi na podlagi besedil določali bende, bi blu na miljarde progresivnih bendu...progresivnega benda nikakor ne more določat besedilu, ampak le muska...stvar svojega osebnega razumevanja je besedilu, kr tudi v npr. pocukranem(" neprogresivnem") besedilu se kdo popolnoma najde, če je doživel zelo zelo podobno situacijo v življenju in zarad besedila bend ne more bit progresiven ali neprogresiven-tu določa glasba.

Drgač pej srjčnega in zdravga vsem!!!
Back to Top
Atheist View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Atheist Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01.Jan.2008 at 20:23
Ti res ne poznaš razvoja glasbe?...Kako sploh lahko rečeš da so Dreamiči glasbeno dober bend?...Takti sem ali tja...Nerešljiv primer si, ne da se mi pisat vsega kar sem pisal po starih forumih in nekajkrat tudi tu...

Back to Top
Ivan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ivan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01.Jan.2008 at 20:40
DREAM THEATER SO BOGOVI PROGRESSIVE! TAKOJ ZA ŠANK ROCK!
DICKLESS TRACY
ERUPTION
Back to Top
devlin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote devlin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01.Jan.2008 at 21:00
Meni so pretežno ok, čeprav takega stila vokaliziranja navadno ne maram. Zadnji koncert na Bežigradu pa je bil res nepozabno doživetje.
The Optimistic Cynic: Remaining completely oblivious to the tragedy of existence.
Back to Top
Beno View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Beno Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02.Jan.2008 at 13:58

Ti res ne poznaš razvoja glasbe?...Kako sploh lahko rečeš da so Dreamiči glasbeno dober bend?...Takti sem ali tja...Nerešljiv primer si, ne da se mi pisat vsega kar sem pisal po starih forumih in nekajkrat tudi tu...

Zkej pej bi bli Atheist glasbeno dobr bend? Kej dreamiči niso zarad besedil ali neušečnega vokala? Zatu ker delajo kao popularno musko oz. zatu kr so pri "pop" založbi? Če se ne da tjebi, nej usaj Prophet povej...argumenti!?!
Itak to lohk reče usak po svoje-kdo je glasbeno dobr, sam kar se tehnike in stila glasbe tiče so dreamiči napredni...
Zkej pej npr. Circus Maximus, Andromeda al pa Pain Of Salvation niso prog bendi?
Back to Top
Jovo View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Jovo Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02.Jan.2008 at 21:57
Am ja, tistemu, ki je dal besedila od Dream Theater cestitam za dodajanje samo delcka besedil enega komada. Namrec drugi del 6 Degrees je celotna zgodba, tko da nima smisla samo enga delcka dat. Dream Theater imajo (v celoti gledano) zelo dobra besedila.

Pa nevem cemu vi tlele forsirate samo techical death bende. Obstaja progressive kot so pac Dream Theater, Marillion, OSI, Ayreon, itd, obstaja pa pac mesanica (progressive death, progressive heavy, itd itd). Sej ne da bi soliu kermu pamet ker to pac vsi ze vemo, sam karkol berem tlele so samo death in thrash metal bendi (vecinoma) omenjeni, ta klasicna oblika progressiva pa nekako sploh ne (oz Prophy prav de Dream Theater sploh niso progressive in podobno).
Back to Top
Ozee View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ozee Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02.Jan.2008 at 22:50
Mislim da tu ne bo konca...:) kaj če bi malo preposlušali še miljon ostalih bandov da bi si potem ustvarili bolj modro mnenje o tem.
Back to Top
Prophet View Drop Down
Organizator
Organizator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Prophet Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02.Jan.2008 at 23:04

Če definiramo progressive musko kokr musko, ki je napredna, potem so dream theater sigurno progressive-lomleni ritmi:tri petčetrtinski takti, pol en devet osminski, pol dva tri četrtinska, en dvočetrtinski,...de ne govorimo naprej o 10/8 in 11/8 taktih; odfukani akrodi; dvaintridesetinke s piko u tempoti 160 na kitari... (tu je komad erotomania, u drugih je še kej belj zmešanga) ...če tu ni napredno pa ne vem kej je npr. pri Atheist naprednega. Kej mogoče tist usiljen "treblast" bas, ki sploh(po mojem okusu) ne paše in se basist sam kaže kolk je dobr in tehničn. Produkcija pri Atheist tud ni napredna, sam tu je pri večini metalcu velik plus!
Progressivna muska gvišnu ni samo mešanje dveh ali več različnih zvrsti-pol bi bil ves folk metal progresiven. Country in metal mešat pa sploh ni mus obupna zmes ampak, lohk rata dobru in je lohk tudi progresivno, če je napredno...napredno pa je pomoje bolj tehnično in ritmično drugačno. Hayseed Dixie je bend, ki igra rock in metal pesmi v bluegrass izvedbi, ni pa tu mešanje metala in bluegrassa ali de ne boš reku de pravm de j to progressiva, hehe.
Progressive ni sam metal a je tudi rock in house muska... http://www.progressivehouse.com/.

...sam da ohranjate metal čist...

Če ne bi čebula imela če bi bila bula.
Potem je vsa vzhodnjaška muzka progressive in ima odfukane akorde. Ok nima sicer tistih annoying "dej gremo kr en akord nardit, ki ne zveni, da bomo progressive".
Če bi se malo razume v glasbo bi vedel, da pr Elements plati od Atheist, snare in slap na basu nadomeščata moč, ki jo ponavadi ima distorzirana kitara. Ampak sej pač to ni tko alhk za poštekat, če ne razmišljaš o muzki.
Progressive metal ne pomeni zmes dveh vrsti ampak samo rast metalskega ženra (ne v drugo zvrst). To pač stvari, ki jih ne moreš slišati, če poslušaš glasbo dvodimenzijonalno - samo kot glasbo.
Zraven vsega tvoji Dream Theater ne znajo igrati niti 3/4 niti 5/8 niti bilo ker drug ritem, ker jih narobe poudarjajo - seveda na svoj "zahodnjaški način". To je precej dobra analogija, da se dokaže da je tudi tvoje dojemanje enako. Če je glasba narejena, da zveni kot progressive še ni progressive.
www.profanity.si
Back to Top
Prophet View Drop Down
Organizator
Organizator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Prophet Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02.Jan.2008 at 23:05
Originally posted by Jovo Jovo wrote:

Am ja, tistemu, ki je dal besedila od Dream Theater cestitam za dodajanje samo delcka besedil enega komada. Namrec drugi del 6 Degrees je celotna zgodba, tko da nima smisla samo enga delcka dat. Dream Theater imajo (v celoti gledano) zelo dobra besedila.

Pa nevem cemu vi tlele forsirate samo techical death bende. Obstaja progressive kot so pac Dream Theater, Marillion, OSI, Ayreon, itd, obstaja pa pac mesanica (progressive death, progressive heavy, itd itd). Sej ne da bi soliu kermu pamet ker to pac vsi ze vemo, sam karkol berem tlele so samo death in thrash metal bendi (vecinoma) omenjeni, ta klasicna oblika progressiva pa nekako sploh ne (oz Prophy prav de Dream Theater sploh niso progressive in podobno).

A majo še kacga o pink ponijih in gorečih srčkih? LOL
www.profanity.si
Back to Top
Prophet View Drop Down
Organizator
Organizator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Prophet Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02.Jan.2008 at 23:08

Originally posted by Ozee Ozee wrote:

Lavender in your bed

You're just a poor girl
Taken away from it all

I'm just a poor girl
Taken away from it all

Se skorej popolnoma strinjam. Sam če bi na podlagi besedil določali bende, bi blu na miljarde progresivnih bendu...progresivnega benda nikakor ne more določat besedilu, ampak le muska...stvar svojega osebnega razumevanja je besedilu, kr tudi v npr. pocukranem(" neprogresivnem") besedilu se kdo popolnoma najde, če je doživel zelo zelo podobno situacijo v življenju in zarad besedila bend ne more bit progresiven ali neprogresiven-tu določa glasba.

Drgač pej srjčnega in zdravga vsem!!!

Men se bolj zdi, da hočeš ti brez pravih argumentov določiti kaj je progressive.

Prvo se greš objektivnega enostranskega pogleda na glasbo, ker tebi tako paše in seveda v naslednjem stvaku začneš s subjektivizmom, ker ti tako paše in braniš pravico vsakega, da se interpretira po svoje. Živel relativizem torej? Čemu potem sploh debata?
www.profanity.si
Back to Top
Prophet View Drop Down
Organizator
Organizator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Prophet Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02.Jan.2008 at 23:17

Zkej pej bi bli Atheist glasbeno dobr bend? Kej dreamiči niso zarad besedil ali neušečnega vokala?

Zatu ker delajo kao popularno musko oz. zatu kr so pri "pop" založbi? Če se ne da tjebi, nej usaj Prophet povej...argumenti!?!

Itak to lohk reče usak po svoje-kdo je glasbeno dobr, sam kar se tehnike in stila glasbe tiče so dreamiči napredni...
Zkej pej npr. Circus Maximus, Andromeda al pa Pain Of Salvation niso prog bendi?

1. Kak je to argument? Po kratkem premisleku lahko z lahkoto rečemo, da je smešen. Če se pa lotimo vokala od DT in se spustimo na površinski nivo (na katerem seveda, ne msilimo ostati, ker nas zanima celota oziroma globina) potem lahko opazimo, da James Labrie vedno poje na en isti način ne glede na temo ali pa glasbo, ki ga spremlja. Očitno ne piše besedil oziroma jih ne razume, bend pa ne razume, da moreš tudi vokal priredit glasbi, tako da se z njim zlije. Res zelo progressivno razmišljanje 6ih nadrkancev in velikega jabolka.
  2. Če bi bili komercialno uspešni je to dobro za njih. Kako pa dosegajo to je precej bolano. Zato tudi ne moremo sploh o nih govoriti kot o metal bendu. Metal bendi pišajo o slabih stvareh, kritizirajo svet ne pa delajo folku utvare, da je vse ok kot naprimer, da sta tista dva aviona priletela v njihove stolpnice, ker so arabci fouš njihovi demokraciji.
  3. Vsak lahko reče, kdo je glasbeno dober, ampak če za to nima argumentov bo izpadel kot bebec. Drea Theater igrajo glasbeni stil pdooben Queensrhyche in Fates Warning s tem, da oni res niso nič posebnega. Malo ga več žagajo, sam na koncu koncev ga tud nightwish.
www.profanity.si
Back to Top
Guests View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guests Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03.Jan.2008 at 06:06

Zkej pej bi bli Atheist glasbeno dobr bend? Kej dreamiči niso zarad besedil ali neušečnega vokala?

Zatu ker delajo kao popularno musko oz. zatu kr so pri "pop" založbi? Če se ne da tjebi, nej usaj Prophet povej...argumenti!?!

1. Kak je to argument? Po kratkem premisleku lahko z lahkoto rečemo, da je smešen. Če se pa lotimo vokala od DT in se spustimo na površinski nivo (na katerem seveda, ne msilimo ostati, ker nas zanima celota oziroma globina) potem lahko opazimo, da James Labrie vedno poje na en isti način ne glede na temo ali pa glasbo, ki ga spremlja. Očitno ne piše besedil oziroma jih ne razume, bend pa ne razume, da moreš tudi vokal priredit glasbi, tako da se z njim zlije. Res zelo progressivno razmišljanje 6ih nadrkancev in velikega jabolka.
  2. Če bi bili komercialno uspešni je to dobro za njih. Kako pa dosegajo to je precej bolano. Zato tudi ne moremo sploh o nih govoriti kot o metal bendu. Metal bendi pišajo o slabih stvareh, kritizirajo svet ne pa delajo folku utvare, da je vse ok kot naprimer, da sta tista dva aviona priletela v njihove stolpnice, ker so arabci fouš njihovi demokraciji.
  3. Vsak lahko reče, kdo je glasbeno dober, ampak če za to nima argumentov bo izpadel kot bebec. Drea Theater igrajo glasbeni stil podooben Queensrhyche in Fates Warning s tem, da oni res niso nič posebnega. Malo ga več žagajo, sam na koncu koncev ga tud nightwish.

Hehe Prophet ne klobasaj.si si že kdaj poslušal queensryche.Nimajo tud kanček veze z queensryche .Tako po glasbi kot po besedilih.Od queensryche so zelo kvalitetna.Kasneje res da niso neki metalski.Samo ep je pa nekaj najboljšega v heavy metalu.Da vokala nebi primerjal ker je od queensryche nepremerljivo boljši.Lahko rečem eden izmed boljših v heavy metalu.Po njem se je zgledoval celo tvoj idol John cyriis in zarad njega na novo posnel sceptic apocalypse(slišal je način petja taffteja in sel na nov posnet vokale),kar je razvidno iz začetnih demotov agent steel kako cyriis poje.Fates pa ne poznam dovolj mogoče si tle uganu.

Edited by Masterdoda - 03.Jan.2008 at 06:08
Back to Top
Real View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Real Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03.Jan.2008 at 09:40
spet se je zataknilo pr dreamih... Deja vuSmile
Nomen est omen.
Back to Top
Ivan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ivan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03.Jan.2008 at 11:22
OK, proggressive - Fates Warning?
DICKLESS TRACY
ERUPTION
Back to Top
Prophet View Drop Down
Organizator
Organizator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Prophet Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03.Jan.2008 at 13:42
Originally posted by Masterdoda Masterdoda wrote:

Hehe Prophet ne klobasaj.si si že kdaj poslušal queensryche.Nimajo tud kanček veze z queensryche .Tako po glasbi kot po besedilih.Od queensryche so zelo kvalitetna.Kasneje res da niso neki metalski.Samo ep je pa nekaj najboljšega v heavy metalu.Da vokala nebi primerjal ker je od queensryche nepremerljivo boljši.Lahko rečem eden izmed boljših v heavy metalu.Po njem se je zgledoval celo tvoj idol John cyriis in zarad njega na novo posnel sceptic apocalypse(slišal je način petja taffteja in sel na nov posnet vokale),kar je razvidno iz začetnih demotov agent steel kako cyriis poje.Fates pa ne poznam dovolj mogoče si tle uganu.

Nisi skužu, ne?

Edited by Prophet - 03.Jan.2008 at 13:43
www.profanity.si
Back to Top
Jovo View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Jovo Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03.Jan.2008 at 15:32
Po cem so Queensryche prog? Na useh forumih vecinoma Queensryche (se posebej plato Operation Mindcrime) deklarirajo kot prog. Zame je to heavy, pac ma konceptualno zgodbo, doesn't mean it's prog...

Btw. meni ma LaBrie vec kot samo solidno vokalno interpretacijo, nevem, maybe it's just me, ampak se mi zdi, da je zunej veliko vec vokalistov, ki pojejo non stop v istem tonu in na ist nacin. Pa ne mislm zdej na death metal. Men LaBrie cist fino pricara atmosfero s svojmu vokalom, mi ni cist nc sfalen. No, ni ga cez Fisha! :)

O tem, ker bend je kermu vsec itak nima smisla razpravlat, ker ma pac usak svoj okus, ne?:) Se vedno pa mislm, da so Dream Theater bolj progressive od zgoraj nastetih Atheist, Watchtower.... :)
Back to Top
Guests View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guests Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03.Jan.2008 at 15:35
Prvo si povedal prav.jest tud ne vem zakaj so progresiva queensryche.Bolj so rock ko progresive lol.Z zadnjim se pa ne strinjam.
Back to Top
Jovo View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Jovo Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03.Jan.2008 at 15:47
Originally posted by Masterdoda Masterdoda wrote:

Prvo si povedal prav.jest tud ne vem zakaj so progresiva queensryche.Bolj so rock ko progresive lol.Z zadnjim se pa ne strinjam.
Hmja, v klasicen progressive se bolj uvrscajo bendi kot Pain Of Salvation, Dream Theater, OSI, Transatlantic, Flower Kings, Marillion. Ostali (Watchtower, Atheist, Cynic in ostali) pa so mešanica vecih zvrst metala (za Watchtower bi prej rekel, da so cisti thrash kot cisti progressive, if you get my point :)). Tudi Atheist, za moje pojme je to prej technical jazz influenced death kot progressive :)

Pac progressive lahko pomeni in napredek (v glasbi) in pa tudi glasbeno zvrst, ki lahko pac stoji samostojno, bok ob boku deathu, thrashu, heavyu ali pa kot mesanica :)
Back to Top
Prophet View Drop Down
Organizator
Organizator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Prophet Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03.Jan.2008 at 17:24
Kot ste ogoče opazili lahko prepoznamo laika po tem, da večkrat uporabi besedo ne vem in rad povzema stvari od drugih, ki jih pa ne razume. Tako, da Jovo tebi predlagam, da se držiš organiziranja koncertov in tebi MasterDoda, da držiš jezik za zobmi, če nočeš, da se ti smejijo Evil%20Smile

Kot vam je že nekdo prej povedal, nimata pojma o sami zgodovini glasbe in zatorej tudi ne moreta vedeti zakaj so Queensrhyche prog. Enako ne moreta vedeti zakaj so Who al pa Genesis prog rock. V bistvu kar se te debate tiče nimata kaj za povedati, lahko le poslušata.
Men se res ne da razlagat nekomu, ki ne ve nič kaj je to svet - if you know what i mean.
www.profanity.si
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  123 14>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.141 seconds.