Paranoid Metal Webzine Homepage
Forum Home Forum Home > Bandi > Slovenska scena
  New Posts New Posts RSS Feed - Dokumentarec - Slovenski Black Metal
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Dokumentarec - Slovenski Black Metal

Post Reply Post Reply Page  12>
Author
Newbie
Newbie

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MetalSix Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Dokumentarec - Slovenski Black Metal
    Posted: 19.Mar.2009 at 10:33

Živjo!

Na paranoid-zine sem se danes prvič vpisal, tukaj pa vam predstavljam moj prvi post in problem okoli katerega se vrtim:

Kot prestopno nalogo na faksu katerega imena še nebom objavil zaradi osebnih razlogov moram izbrati in narediti predstavitev (prvotno pisno) o eni slovenski subkulturi, njenem mitu, koreninam, razvijanju, !!dokodkih!! in logično muziki. Kot najbolj zanimiva tema se mi je zdela: Slovenski Black Metal. 
Kot "main" temo bom opisal dogodke in ozadje muzike, torej ne samo muziko (katera bo logično del naloge) ampak poudarek bom naredil na dogodke - kake dogodke boste vprašali?

Spovnite se na korenine black metala v 90ih - a v sloveniji tudi obstaja  taka "zmešanost" izvajalcev black metal glasbe, imajo "okultna" "šokantna" in "kruta" ozadja. Je glasba slovenskega black metala le več kot glasba? Njihovi izvajalci stojijo za tem kar pojejo in igrajo? Je slovenski black metal povezan z satanizmom? Bi lahko kakšna slovenska black metal zasedba postala svetovna? Ima pravi imiđ, glasbo in odersko predstavitev? Katera slovensko black metal zasedbo bi lahko označili kot najbolj "kruto" in "bolano" - je slovenski black metal res prevzel določene lastnosti black metala in ideologije kateri je nastajal v začetkih 90h na Norveškem?

Osebno sem privrženec heavy metala vendar mi tudi black metal in njegove korenine niso nevem kako tuje vendar bi rad slišal čim številjčenjše mnenje!

Skratka, čakam na vsako vaše mnenje!!!

V kolikor bo moj profesor zadovoljen se bo ta dopis spremenil v video dokumentarec (vendar to je še v zraku)

No, čakam na komentarje, pišite pišite in pišite. Rad bi vas opozoril da nebom odgovarjal na vprašanja katera striktno niso povezava z mojim delom! Torej nebom podajal mnenja o izjavah ali zasedbah.

Mogoče se vam stvar zdi smešna in zapletena vendar mislim da bo zanimala vse iz te sfere - predstavljate si recimo dokumentarec: Lord Of Chaos al kaj je že - razen seveda paljenja cerkev, obstaja podobna stvar v Sloveniji?

PIŠITE!

Mitja
Back to Top
MetalSix View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MetalSix Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Mar.2009 at 10:43

Še nekaj bi dodal:

V kolikor bo topic prišel na "popularno točko" bom vsake toliko postov napisal post v katerem bom naredu obnovo tega kar ste povedali v namen da bomo skupaj dobili dejansko sliko.

Čakam!

Upam da mi boste pomagala pri stvari!
Back to Top
Pero View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Pero Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Mar.2009 at 11:21
Kamnite cerkve ne gorijo LOL
Back to Top
BOCO View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote BOCO Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Mar.2009 at 11:33
po moje lahko kar pozabiš na neke izgrede in te monade povezano z black metalom.tega v sloveniji ni.resnica pa je da naš bivši kitarist,kateri tip je običen metalc dobil 18 let zapora zaradi umora+biznisa z heroinom in orožjem.pa nima nobene veze z blackmetalom...
eh,fuck that shit and make some noise!!!
Back to Top
lucho View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote lucho Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Mar.2009 at 11:42
EURONYMOUS WOULD HAVE TOLERATED NSBM!

Edited by lucho - 19.Mar.2009 at 19:33
Back to Top
Person-man View Drop Down
Organizator
Organizator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Person-man Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Mar.2009 at 11:51
Originally posted by MetalSix MetalSix wrote:

Na paranoid-zine sem se danes prvič vpisal, tukaj pa vam predstavljam moj prvi post in problem okoli katerega se vrtim:

Nevem zakaj, sam ob tem stavku sm skor crknu od smeha LOL
Back to Top
grdksmrt View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote grdksmrt Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Mar.2009 at 12:38
A to maš na filofaksu?
Pri katerem profesorju pa?
Back to Top
Ventor View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ventor Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Mar.2009 at 12:39
Meni se zdi dobra ideja, samo kr nism u tej zvrsti ti nemorem kej dosti pomagat :)

www.myspace.com/kellermetal

Hide your head or join the dead!
Back to Top
MetalSix View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MetalSix Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Mar.2009 at 12:56

/grdksmrt/ zaenkrat mam dogovor s profesorjem da to ostane tajno, želja profesorja, po končani zgodbi pa bo šlo v javnost.

/person-man/ sej stvar se sliši celotno smešna, vrjamem - vrjamem pa tudi da bo skor 90% ljudi iz tega mita prebralo to stvar če bo nastala ker pač bo branje zanimivo.

Back to Top
HomoEyes View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote HomoEyes Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Mar.2009 at 13:02
Se vedes kot da pises skrivnosti umora na podezelju.
Back to Top
grdksmrt View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote grdksmrt Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Mar.2009 at 13:13
Jest sem napisu neki podobnega:
Black metal in satanizem.
Prfoks je bil zelo zadovoljen.
Jest pa tudCool

Back to Top
Play2kill View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Play2kill Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Mar.2009 at 13:14

Spovnite se na korenine black metala v 90ih - a v sloveniji tudi obstaja  taka "zmešanost" izvajalcev black metal glasbe, imajo "okultna" "šokantna" in "kruta" ozadja. Je glasba slovenskega black metala le več kot glasba? Njihovi izvajalci stojijo za tem kar pojejo in igrajo?

sicer sem premlad da bi govoru o začetkih slo. BM scene...samo mislim da ni nekih krutosti ali česarkoli...mislm da tud v skandinaviji niso ravno sami manijaki ravno, bolj kot ne je vse posledica rumenga tiska in napihovanja, sej to tud v dokumentarcu norsk black metal povejo nekateri, se mi zdi da satyr o tem neki naklada.
sicer pa je neumno pričakovat da kdorkoli počne nekaj dobesedno kar piše v besedilih, če ne bi bila večinska populacija v zaporih metalska. od judasov z breaking teh law do cannibal corpse s fucked with a knife ipd., metaforika.
sploh se mi pa zdi da so tisti ki so požigal cerkve na norveškem zgrešili bistvo black metala, če so sploh bili black metalci oz so takrat bili, potem so se pa 'zresnili po divjih najstniških letih'

Life is all in vain, for only ashes will remain
Back to Top
Organizator
Organizator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Person-man Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Mar.2009 at 13:27

/person-man/ sej stvar se sliši celotno smešna, vrjamem 

Celotna stvar niti ne, dejansko mi deluje zanimiva. V bistvu mi je bil samo on stavek smešen. Nimam pojma zakaj, sam sm pač en tistih debilov, ki jim je vse smešno (okej, današnje "komedije" in Family Guy mi niso ... sam pustmo to Embarrassed)

No anyway, želim ti pri tej nalogi vso srečo in če najdem/se spomnim česa uporabnega, napišem tule ^^

Edited by Person-man - 19.Mar.2009 at 13:28
Back to Top
BOCO View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote BOCO Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Mar.2009 at 13:38
playtokill...ti zgrešuješ bistvo...kot praviš sam-si premlad.
Back to Top
MetalSix View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MetalSix Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Mar.2009 at 14:05
/grdksmrt/ zanimivo!:)

/play2kill/ kaj pa bi naj bi bilo zate bistvo black metala? (neprovokativno vpršanje!) - samo informativno

Ali bolje, kaj zate predstavlja black metal?

So to black metalci ki pojejo o tem kako je narava lepa, so to black metalci ki kričijo white power, so to black metalci ki filozofirajo o satanizmu, so to black metalci v stilu Impiety kateri besedilo in ideološko imajo totalno drugačen pristop na black metal, so to tisti ki predstavljajo black metal depresijo in jezo na samega nase? so black metalci smešni kot immortal v spotih?

kaj je za slovence black metal? mogoče bi blo dobro začet pri temu!
Back to Top
Organizator
Organizator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Person-man Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Mar.2009 at 14:29
Res je, da pri black metalcih prevladuje tr00 kvlt grimmness, sam zvrst bolj definira glasba kot besedila ... no, vsaj jaz tako pravim. Tako, da če bojo riffi tr00 kvlt evil, vokali diabolični screami from the depths ov hell itd. itd., bo to zame black metal, pa nej zarad mene pojejo o pomivanju oken.

In na žalost black metalci niso tako smešni kot Immortal v spotih, kar je nekaj najbolj smešnega na tem svetu Big%20smile
Back to Top
MetalSix View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MetalSix Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Mar.2009 at 14:37

/Person-man/ torej pri tvoji teoriji ozadje zasedbe zapade čisto? Važna je glasba in ideologija, ali njihovo mišljenje torej nima veze? Torej bi ti pristal na tem da bi nek black metal band z lastnosti kot si jih omenil pel recimo proti tvojemu narodu, vendar nebi imelo pomena kajti je važna glasba, je tako to? In ti bi to pač odobraval? Al kako?

Back to Top
Organizator
Organizator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Person-man Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Mar.2009 at 14:48
No, sem se malo nerodno izrazil, priznam Big%20smile

Pri glasbi ne gledam preveč na besedila (ampak jih vedno preberem in cenim, če so dobra). Torej, če bo black metal band (sicer black metala skor nikol ne poslušam, sam pustmo to Big%20smile) pel o Satanu, naravi, pralnih strojih itd. me ne bo nič motilo. Če bo pa kak white power band, potem pa ... ko jih jebe, lepo rečeno. Naj še tako dobro muziko delajo, jih ne mislim na noben način podpirat.
Back to Top
MetalSix View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MetalSix Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Mar.2009 at 15:00

/Person-man/ razumem, ne poznam te ampak sklepam da si belec, torej recimo če nekdo poje kako je bil enkraten nacional socializem in če nekdo poje proti religijam in proti veram - torej tudi proti židom - kje je razlika?!

Back to Top
Mighty Hammer View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mighty Hammer Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Mar.2009 at 15:06
Originally posted by Pero Pero wrote:

Kamnite cerkve ne gorijo LOL

Hahahahahahaha LOL

ZMAGA!!! LOL

Edited by Mighty Hammer - 19.Mar.2009 at 15:07
Into Glory Ride!
Back to Top
Organizator
Organizator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Person-man Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Mar.2009 at 15:33

/Person-man/ razumem, ne poznam te ampak sklepam da si belec, torej recimo če nekdo poje kako je bil enkraten nacional socializem in če nekdo poje proti religijam in proti veram - torej tudi proti židom - kje je razlika?!

Nekaj je sovraštvo do religije, drugo pa je sovraštvo do rase. Npr. če bo kdo rekel, da sovraži religije, ga bom mel za ateista. Če bo kdo rekel, da sovraži temnopolte ljudi, ga bom mel za rasista. Pa dejstvo je, da imho 98% kvazi satanističnih bandov ne misli resno. Se zavedajo, da brez krščanske vere ni stereotipnega satanizma. On the other hand, naci bandi pomoje mislijo resno, ker drugače ne bi širili tega sporočila.
Back to Top
Siph View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Siph Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Mar.2009 at 15:46

če nekdo poje proti religijam in proti veram - torej tudi proti židom

Petje proti religiji/veri:

- vse kristjane pobit, vse žide na grmade, muslimane v kotle, hindujce na veje...

- religija kot pojem je zanič, vera v bogove nima smisla...

Ločiš?
Troll
Back to Top
HomoEyes View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote HomoEyes Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Mar.2009 at 15:51
Originally posted by Person-man Person-man wrote:

Nekaj je sovraštvo do religije, drugo pa je sovraštvo do rase. Npr. če bo kdo rekel, da sovraži religije, ga bom mel za ateista. Če bo kdo rekel, da sovraži temnopolte ljudi, ga bom mel za rasista. Pa dejstvo je, da imho 98% kvazi satanističnih bandov ne misli resno. Se zavedajo, da brez krščanske vere ni stereotipnega satanizma. On the other hand, naci bandi pomoje mislijo resno, ker drugače ne bi širili tega sporočila.

Ne blebetaj, premisli kaj si napisu, ce imas to zmoznost, drugace ti pa svetujem, da se porocis z Kaly. Ona je tudi en tak poseben tip cloveka.
Back to Top
Abyss View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Abyss Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Mar.2009 at 16:04
Ej veliko srece ker jo bos potrebovav.

Kukr jst vem pa sem zelo dovgo v tej muski in spremlam slo metal ali slo black metal sceno ze dovgo, ti povem da nebos nic kaj pretreslivega ali zanimivega najdu v ozadju bendov.Ni so se dogajale take pizdarije kot na norveskem.Se mi zdi da smo slovenci cisto drugi ludje kot gor usaj tako se vidi po dejanjih.

Slovenski bendi sam musko delamo in furamo koncerte.In v ozadju pri bendih kukr jst vem in vecina ljudi tukaj ni nic kriminala ali takih in drugacnih zgodbic.Kukr jst vem se nobedn ni klov pa cerku pozigu.

Tako da žal nebos nic kaj pretreslivega zvedu.
Back to Top
Organizator
Organizator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Person-man Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Mar.2009 at 16:18
Originally posted by HomoEyes HomoEyes wrote:

Ne blebetaj, premisli kaj si napisu, ce imas to zmoznost, drugace ti pa svetujem, da se porocis z Kaly. Ona je tudi en tak poseben tip cloveka.

I love you too sugarplum Embarrassed
Back to Top
Stock View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Stock Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Mar.2009 at 16:57
Če hočeš šokantne zgodbice, potem je najbolje da vprašaš kakšnega mulčka ki se je že rodil v Sloveniji (ker ti so res mal čez les :D ) ne bom se čudil če boš res naletu na koga ki je že kdaj kakšnem hrčku odgriznil glavo :)
Back to Top
Organizator
Organizator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Person-man Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Mar.2009 at 17:12
Kaj je že bla ona mala satanistka, ki je fukala z enim, ki se je izdajal za Dani Filtha? Tista zgodbica je zakon Big%20smile
Back to Top
plegueangel View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote plegueangel Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Mar.2009 at 17:22
Originally posted by Stock Stock wrote:

Če hočeš šokantne zgodbice, potem je najbolje da vprašaš kakšnega mulčka ki se je že rodil v Sloveniji (ker ti so res mal čez les :D ) ne bom se čudil če boš res naletu na koga ki je že kdaj kakšnem hrčku odgriznil glavo :)

LOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOL Bolj kul kot Ozzy:)

Faggot.... mislim fagot, pa flavta...
Back to Top
BOCO View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote BOCO Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Mar.2009 at 19:01
kukrkoli-death year of blackmetal was 1994.tega bi se lahko vsi zavedali...ostalo kar je prišlo za tem letom je samo obujanje nečesa kar je praktično že klinično mrtvo.to je dejstvo prave blackmetal scene.seveda se scena sama razvija dalje in miljon bendov preigrava in žveči iste rife samo nikoli več ne bo blackmetala kot je bil 89-93!mogoče čez kaj pa vem kolko cajta ko bodo planeti spet v isti poziciji kot so bili leta,kdaj je že blo,1933 ko je hitler prišel na oiblast in že prej omenjena leta.zato je tudi tukaj toliko norih nazi rasistov.zanima me samo če se tej NSBM bendi tega sploh zavedajo??ostal je pa itak samo trend!zato je tudi tisti na začetku omenil da euronymous tega nebi tolerilal-in glih tako je!
Back to Top
Vraan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Vraan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Mar.2009 at 19:13
Originally posted by BOCO BOCO wrote:

kukrkoli-death year of blackmetal was 1994.tega bi se lahko vsi zavedali...ostalo kar je prišlo za tem letom je samo obujanje nečesa kar je praktično že klinično mrtvo.to je dejstvo prave blackmetal scene.seveda se scena sama razvija dalje in miljon bendov preigrava in žveči iste rife samo nikoli več ne bo blackmetala kot je bil 89-93!mogoče čez kaj pa vem kolko cajta ko bodo planeti spet v isti poziciji kot so bili leta,kdaj je že blo,1933 ko je hitler prišel na oiblast in že prej omenjena leta.zato je tudi tukaj toliko norih nazi rasistov.zanima me samo če se tej NSBM bendi tega sploh zavedajo??ostal je pa itak samo trend!zato je tudi tisti na začetku omenil da euronymous tega nebi tolerilal-in glih tako je!

pomojem da to za vse zvrsti vela...

pa tud to da nebo vec tko kot je bilo ne velja samo za BM... vsak ki stavi na old skul bende bo tud sam hotu spilat tako musko, samo kva k so ta leta ze zdavnej mimo... mislm men je najvecja bedarija da bi hotu igrat isto glasbo, na isti nacin kot leta 89 al pa kergakol leta.. bedarija

vsa glasba iz teh let je preprosto zgodovina... nima smisla to obujat..gremo naprej Sleepy

Edited by Vraan - 19.Mar.2009 at 19:17
The real monsters are often just people.
Back to Top
Organizator
Organizator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Person-man Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Mar.2009 at 19:20
Originally posted by Vraan Vraan wrote:

mislm men je najvecja bedarija da bi hotu igrat isto glasbo, na isti nacin kot leta 89 al pa kergakol leta.. bedarija

vsa glasba iz teh let je preprosto zgodovina... nima smisla to obujat..gremo naprej Sleepy

Heviči pa thrasherji te bojo kregal Big%20smile
Back to Top
Vraan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Vraan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Mar.2009 at 19:24
dobr sj je razlika ce se pac zgledujes po vseh old skul bendih oz. prov je tako... samo da bi se pa hotel priblizat tistemu "staremu" zvoku in stvari spelat na isti način kot takrat mi je pa mimo...sploh pri tehnologiji ki je na voljo dons... sicr pa to je zdj ze mim debate...

Edited by Vraan - 19.Mar.2009 at 19:25
Back to Top
Schoobitz View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Schoobitz Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Mar.2009 at 19:30
Kakorkoli: violine in ostali inštrumenti simfoničnega orkestra bojo vedno in, kakor tudi glasba, ki je stara že par stoletij, ne glede na današnjo tehnologijo... 
www.myspace.com/simonsubic
Back to Top
Vraan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Vraan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Mar.2009 at 19:32

simfonicni orkestri bojo tudi vedno in v BM Tongue

s tehnologijo sm pa mislu to da je danes doba, ko je zvok lepo spedenan in ne tako kot vcasih, ko se slisi kot da je v wc-ju posneto

dobe, ko pa instrumenti nebojo vec in, pa upam da nebom docakal Big%20smile

Edited by Vraan - 19.Mar.2009 at 19:36
Back to Top
BOCO View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote BOCO Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Mar.2009 at 19:46
napaka-to se dogaja že več kot petnajset let!poglej elektro in tehno sceno!ni inšturementov-samo računalniški sempli.a tudi tega je ogromno znotraj blackmetal scene-atmosferični in podobni bendi.fuck-BURZUM!!
Back to Top
Vraan View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Vraan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Mar.2009 at 19:52

dokler so sampli in atmosfericni dodatki pri glasbi(tukaj je pac govora o BM) zgolj in le dodatki, me to prav nic ne moti in pri dolocenih bendih zelo lepo sede zraven... prav je da bendi eksperimentirajo z vsem kar je na voljo.... kako bi pa zgledal ce bi se vsi ravnal po nekem dolocen spisku kaj lahko pa kaj ne... tako da samplanje cisto podpiram(seveda kot dodatek osnovni glasbi ki jo bend igra)... to pogresam pri naših bandih.. zdi se mi kot da bi tukaj res obstajal ta "seznam" pravil

Edited by Vraan - 19.Mar.2009 at 19:53
Back to Top
Organizator
Organizator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Person-man Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Mar.2009 at 19:53
To je res. Ampak vseen dvomim, da bo to kdaj popolnoma izpodrinl inštrumente. In ja, fuck Burzum Big%20smile
Back to Top
rožica View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote rožica Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Mar.2009 at 20:05

mogoče čez kaj pa vem kolko cajta ko bodo planeti spet v isti poziciji kot so bili leta,kdaj je že blo,1933 ko je hitler prišel na oiblast in že prej omenjena leta.zato je tudi tukaj toliko norih nazi rasistov.zanima me samo če se tej NSBM bendi tega sploh zavedajo??

Am to naj bi bla šala?  
Back to Top
BOCO View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote BOCO Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Mar.2009 at 20:08
zakaj tako misliš?
Back to Top
rožica View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote rožica Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Mar.2009 at 20:17
Ker v sranje kot so pozicije planetov ki vplivajo na usodo ljudi in sveta ne verjamem niti malo ter se da reči kot so Hitlerjev vzpon - pa tudi black metal - le opisati s čim drugim. ;D 
Back to Top
BOCO View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote BOCO Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Mar.2009 at 20:27
vsak ima pravico do svojega mnenja.jst ti govorim le dejstvo na podlagi globokega pisma ki sem ga pred skoraj petnajstimi leti prejel od enga frenda ki se še sedaj ukvarja z astrologijo in je v začetku blackmetal scene bil prisoten zraven kot sem bil tudi jst.skozi leta opažanj in prisotnosti starejših frikov iz blackmetal začetkov smo skoraj vsi prišli do istih zaključkov.v blackmetalu nikoli nisem videl šale ampak globoko pripadnost neki subkulturi ki se je z časom razgubila v času sveta.stari duh ostaja...
Back to Top
rožica View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote rožica Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Mar.2009 at 20:39

Ne bom izpodbijal, vsakemu svoje. Še vseen je malce več smotra da se nekdo zanaša na planete kot da bi pri maši recitiral molitve k troedinemu, hehe. :)

Back to Top
BOCO View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote BOCO Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Mar.2009 at 20:50
kot pravim-vsak ima pravico do svojega mnenja.ah,jebeš to,gremo raje pivo spit(al pa vino kot ga jst trenutno hehe)
Back to Top
Mitja M.J. View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Status: Online
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mitja M.J. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Mar.2009 at 21:25
/Metalsix/ po mojem si se tega lotu preveč na ozko. Samo BM.. Bi blo boljše (pač moje mnenje) če bi zajel vse žanre: Heavy, death, thrash in black. Primerjal njihovo glasbo, in njihov način. bi blo bolj pestro, pa še več bi imel za pisat.
MacGyver je zakon!
Back to Top
grdksmrt View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote grdksmrt Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Mar.2009 at 21:32
Ja če bi rad zgodbice bi bilo boljhe, da bi si izbral HC subkulturo. Tam se je dejansko nekaj dogajalo.
Kaj smo pa mi imeli na začetku...Lupus, Emetica...kmalu zatem pa že prva plata Noctiferie. Kmal za tem pa že somrak, torka....
Za kakršnekoli zgodbice znotraj naše BM scene pa nisem slišal
Malo pozno je k nam zašel BM. s tem ne mislim, da ga folk ni poslušu...sam igral ga ni noben...
Se mi zdi, da se je pri nas bolj thrash in heavy prijel
Back to Top
Siph View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Siph Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Mar.2009 at 22:25

napaka-to se dogaja že več kot petnajset let!poglej elektro in tehno sceno!ni inšturementov-samo računalniški sempli.a tudi tega je ogromno znotraj blackmetal scene-atmosferični in podobni bendi.fuck-BURZUM!!

Če bi poznal definicijo inštrumenta, takih reči ne bi pisal. Aja, pa še govorit, da gre le za tvoje mnenje hkratno z navajanjem nekih dejstev, ki to niso, je pravtako fail.

Nazaj k topicu:

Men se zdi, da je folk, k se v sloveniji s to muzko bavi, prej prešaltou na končni produkt, kokr pa živel ta famozni/rumeno tiskani skandinavski BM lifestyle. Seveda verjetno znotrej tega obstajajo brezimni deviantneži, a se jih na srečo tretira z manjšim boomom kot v 90ih začetnike scene.
Troll
Back to Top
Kali View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Kali Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Mar.2009 at 23:45
mah edina stvar k bi se mogoče komu (izven metal scene...kšni babici alpa nuni alpa karkol že) zdela šokantna je to k pevc od somrak pije uno kri med koncerti pa jo poliva mau po občinstvu pa seb pa tleh pa stropu pa pač kamorkol pade...drgač je pa use mirno :)

Pa dejstvo je, da imho 98% kvazi satanističnih bandov ne misli resno. Se zavedajo, da brez krščanske vere ni stereotipnega satanizma.
nevem no...jes se neb čist strinjala kle...krščanstvo ga je spopulariziralo ampak drgač so pa določene stvari kere pripisujejo satanizmu pač sam pobral iz drugih religij
npr. že sama ideja o peklu pa nebesih se pojavla pred krščanstvom v grški mitologiji - hades/elizijske poljane
tut sama podoba satana je vzeta iz raznoraznih predkrščanskih verovanj (vile - trizob pozejdona, že sama klasična podoba hudiča kjer ma kopita, rogove in je pol koza pol človek je vzeta grkom kjer so Satiri bli spremljevalci dioniza/pana - isto zgledal kot se je to pol prjel za satana...in glede na to da so po mitologiji bli precej sexualni k so jih dostkrat upodabljala v erekciji in so ga radi pil in se veseljačl to pač ni blo ušeč cerkvici in so jih spremenil v eno osebo - našega satana)
zgodbica da satanisti radi žrtvujejo otroke, živali itd. je tut direktn produkt poganskih religij...sam pomislte kaj so počel maji, inki in ta ljudstva...dejansko so mel žrtvenike bogovom kjer so žrtvoval tut ljudi - "napredni" kristjani so pršl v J ameriko, to vidl, zdel se jim je grozn in glede na to da je ideja o peklu/nebesih že obstajala so to lastnost gladko malo pripisal satanu.
lucifer - rimski bog prinašalec luči, prva jutranja zvezda in večernica ...mogl so ga strmoglavt v satana zato da so loh naredl prostor za jezusa k je prevzel vlogo luči in razsvetljenja
in končn pridemo do satana...njegovo ime pomen nč druzga kot samo "nasprotnik" ...pa a je nasprotnik res tok slaba beseda? ...odvisno od tega čemu nasprotuješ :) in satan nasprotuje bogu k je nekoč dal poplavit in pomorit celo zemljo razn par izbrancev...ubiu use, izgnau adama in evo iz raja ker sta jedla jabolko SPOZNANJA (naredu ju je po svoji podobi a jima ni prvošču da bi vedla use kar on ve, k sta ga pojedla sta se začela sramovt svojga telesa in se zakrila z listi prej sta pa naga skakala okol - zlo lepo krščansko sporočilo ja...al bodte neumni alpa se sramujte sami sebe ker ste pametni)
v egiptu tut set ni biu vedn nek slab demonski bog kakršn je pol postau...dejansko s prihodom krščanstva...kdor je biu u egiptu je vidu da tiste bogove in boginje kerim niso mogl pripisat slabih lastnosti in tko odvrnt ljudi od njih so jih spraskal iz sten (njihove hieroglife) in čez narisal svoje "svetnike"

uglavnm sj vem da sm napisala stvari k jih kle gor dost folka ve...sm sam hotla povedat da se ne strinjam da brez krščanstva neb blo satanizma ker so usi satanistični elementi obstajal že prej :) krščanstvo jih je sam skupi povezalo in jim dalo ime.
Iz Teme smo prišli, v Temo se vrnemo
Back to Top
puzavnar View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote puzavnar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 19.Mar.2009 at 23:47

To je res. Ampak vseen dvomim, da bo to kdaj popolnoma izpodrinl inštrumente. In ja, fuck Burzum Big%20smile

amm
vn je pršuWink
pazi se gaBig%20smile
taprav desc ma orodje pod streho
http://puzavnar.mybrute.com
jst ne spim,jest komiram
izjava dneva od gurija
now telefon mam.pm me your number bithes
Back to Top
MetalSix View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MetalSix Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Mar.2009 at 08:04
torej obnova:

- Slovenski black metal nima ozadja, je samo glasba
(torej trditev kateri mnogi uporabljajo da black metala ni brez ideologije ne trdi, saj v Sloveniji ne?)

- Ko sem ustno govoril z kolegi so mi tut omenili Somrak, pa da pevec je v resniči (uporabljam njihove izraze) čist nek pussy pa da je v Kopru na nekem koncertu dobu fejst po pički pa zob izgubu, a je to res? Torej je samo korajžen na odru s to krvjo ali kako?

Torej spet povedano laično, ne poznam toliko scene vendar po svetu je dosti zasedb k majo ekstremno krute šove, zakaj noben v Sloveniji to ne uporablja?

/Person-man/ torej sovraštvo do ene skupina ni enako jemano kot sovraštvo do druge? Naprimer sovraštvo do židov se lahko loči od sovraštva do črncov. Torej kot sam gledam naokoli zakaj je sovraštvo do židov enačeno s rasizmom? (pa pustimo ww2 debato)

Back to Top
Cepo View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Cepo Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20.Mar.2009 at 08:23
dragi prijatelj!

če si se že spravil na en tak akademski projekt, je največja napaka v tem, da si se spravil na tale forum, saj tu se blebe be be ta skozi in povprek, tvojega mentorja pa ne bodo zanimala mnenja enega cepota, bocota, vraana itd., saj akademska naloga temelji na znanstvenih temeljih (beri citiranje iz znanstvenih virov). tudi, če boš delal raziskavo, mora vse biti podkrepljeno z znanstvenimi dokazi, tu ti ne pali "mnenje stare slovenskega blekk metalca Person-mana (hehehe) je..."

tako, da ti raje priporočam poglabljanje v avtorje, ki so se dejansko ukvarjali z glasbo in od tam izločiš, kaj je zanimivo za tebe.

v nasprotnem primeru pišeš referat za 3 razred OŠ...

tako ti delujejo stvari na FF...

zbogom!
Clive Barker For President!
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  12>

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.156 seconds.