![]() |
Studijsko snemanje |
Post Reply
|
Page 12> |
| Author | |
Play2kill
Newbie
Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 489 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Topic: Studijsko snemanjePosted: 18.Dec.2007 at 13:43 |
|
temo odpiram z namenom da bi si olajšal iskanje studia za naš bend in za vse ostale slo bende ki to iščejo pa nimajo pretiranih izkušenj
u glavnem ideja je, da se vzpostavi nekakšen seznam studijev podobno kot je blo recimo že s koncertnimi placi narjen naslov studia, cena snemanja, sample zvoka ki se ga dobi ven, prijaznost tehnika in vse ostale pripombe ki jih imate iz snemanj in se vam zdijo važne, tako da se lahko bendi lažje odločjo |
|
|
Life is all in vain, for only ashes will remain
|
|
![]() |
|
Pero
Admin Group
Joined: 13.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 3916 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 18.Dec.2007 at 13:57 |
|
Dejmo tle notr zbirat vse, od samih studiev do komentarjev...same studie bomo pa limal v dodatno temo brez smetenja, ok?
|
|
![]() |
|
Play2kill
Newbie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 18.Dec.2007 at 13:59 |
|
|
|
|
|
![]() |
|
Master Rope
Organizator
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 19.Dec.2007 at 07:42 |
|
NEGLIGENT SOUND SOLUTIONS (že obratuje)
za kontakt and stuff se lahko obrnete na 031 577 009 (rope) al pa Jey-a na privat mailat. STUDIOULTRA (ga imajo člani OBNOUNCE) http://www.myspace.com/studioultra |
|
|
BAND SERVICE ROPE
www.myspace.com/bandservicerope www.myspace.com/pssesound www.myspace.com/sweetsorrowslo www.myspace.com/negligence www.myspace.com/dicklesstracygrind |
|
![]() |
|
Master Rope
Organizator
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 19.Dec.2007 at 07:52 |
------------------------------------------------------------------------------------------------- Cene studiev se ponavadi določajo po dnevu snemanja in so ponavadi od 100 pa do 440 eur pribljižno. Tak studio si boste zelo težko najeli ker ko se dnevi seštejejo ponavadi to nanese nepričakovano. Najboljša varianta za bande našega kova je da se zmenijo na projekt. To se ponavadi določi število komadov ki se jih bo snemalo, ponavadi 10 do 12, tu pa je cena odvisno od dogovora. NAJBOLJ POMEMBNO PA JE : Da preden grete v studio spedenate komade jih zvadite u nulo uredite harmonije in celostno kompozicijo, da je potem čim manj zabijanja časa v studiu za stvari, kimorajo biti spedenane že v placu. |
|
|
BAND SERVICE ROPE
www.myspace.com/bandservicerope www.myspace.com/pssesound www.myspace.com/sweetsorrowslo www.myspace.com/negligence www.myspace.com/dicklesstracygrind |
|
![]() |
|
DEATH
Newbie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 19.Dec.2007 at 09:06 |
|
Mene pa predvsem zanima dnevna cena studiev v katerih ste že snemali in podobno?
tenx! |
|
![]() |
|
Guests
Guest Group
|
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 19.Dec.2007 at 12:48 |
|
se bomo oglasili z NEGLIGENCE SOUND SOLUTION STUDIOS sm gor, k zrihtamo stvari do konca :) kake slikice ne bi škodovale :)
drugače pa za kontakt - bom za začetk dal sam naše mejle :)
jst frombaytola@yahoo.com (041621245)
in Ruža Zzmazek@yahoo.com
če koga karkoli zanima.... :)
|
|
![]() |
|
Play2kill
Newbie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 19.Dec.2007 at 17:23 |
|
bol majhen odziv sm mislu da bo vsaj ene pet bend memberjev se našlo k majo že kej posnet
še neki: k sm se kdajkoli pogovarju s ljudmi o teh zadevah...je res da je pametno oz. al se res da mal zbarantat ceno (baje studii nimajo zelo fiksnih cen) slišal sm tud da je pred dejanskim snemanjem oz dogovorom o snemanju pametno posnet nek sample, da se zasigura kvaliteto za katero plačaš na koncu |
|
|
|
|
![]() |
|
DEATH
Newbie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 19.Dec.2007 at 17:51 |
|
To večina stujiev ki že ma reference ne bo nardilo... vsaj zastonj ne. Ti normalno zakasira komad. Ma saj če ma studio dobre reference tak ne dobiš slabega izdelka...
Cene se pa tak vedno da "handlat" ... povsod :) ...razn v merkatorju bolj težko :) |
|
![]() |
|
DEATH
Newbie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 20.Dec.2007 at 09:05 |
|
DYZ ... kolko mate vi dan v studio? Pa kolk ur je dan?
|
|
![]() |
|
JEY666
Newbie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 20.Dec.2007 at 09:44 |
|
MI UBISTVU NIMAMO ZAENKRAT CENE NA URO AMPAK NA PROJEKT,KAR POMEN DA PRIDEŠ K NAM IN REČEŠ DA BI RAD POSNEL PLATO,IN SE ZMENMO ZA CENO GLEDE NA ŠTEVILO KOMADOV RECIMO IN POTEM SE SNEMA DOKLER NI STVAR NARJENA.
SAM PA JE FINO DA JE BAND VSAJ TOLK PRPRAVLEN,DA GA NE SNEMAŠ ZA BREZVEZE PA DOST CAJT ZGUBLAŠ S TEM:)
CENE PA SE VRTIJO GLEDE NA PROJEKT ODVISNO.UGLAVNEM OD 1500EUR-2000 EUR ,SEJ PRAVM ČIST ODVISNO OD PROJEKTA, PA MIKSA IN TAKO NAPREJ:)
UGLAVNEM DOBRODOŠLI,BOM PA ŠE PAR SLIKC KLE NAPOPU PA PROBU KAK SAMPLE DAT ČE BO:P
|
|
![]() |
|
JEY666
Newbie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 20.Dec.2007 at 09:48 |
![]() EVO ENE PAR MAL STAREJŠIH SLIKC ZA POKUŠINO,PRIDEJO PA KMAL NOVE,K JE ZDEJ ŽE SPEDENAN VSE:)
![]() Edited by JEY666 - 20.Dec.2007 at 09:55 |
|
![]() |
|
Guests
Guest Group
|
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 20.Dec.2007 at 10:57 |
|
tam, k je tista lukna, je zdej že ful fensy šipa :) drugač pa mamo namen še par detajlov zrihtat potem pa en studio foto sešn pade :) pa bodo slike :) |
|
![]() |
|
DEATH
Newbie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 20.Dec.2007 at 13:04 |
|
Kaj pa če vam kdo npr reče da pride posnet samo en komad? ... kak pa pol kasirate? približno? :)
|
|
![]() |
|
Everlost
Senior Member
Joined: 19.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1802 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 20.Dec.2007 at 13:18 |
|
Ja, to tud mene zanima... ko mam namen en komad posnet =)
|
|
![]() |
|
JEY666
Newbie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 20.Dec.2007 at 14:32 |
|
JA TUT EN KOMAD SE BI DAL VALDA POSNET,ZA TIST BI SE PA POL ZMENIL KAJ SE HOČE VSE POSNET,PA TKO NAPREJ...:)
PA VZDUŠJE PRI NAS JE FENOMENALNO;):P
|
|
![]() |
|
Ivan
Senior Member
Joined: 19.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 2579 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 23.Dec.2007 at 11:11 |
|
Glede na to, kaj sta mi zadnjič z Ružico pravla, vse upe za dober boben polagam v vas, hehehe. Drugače plac zgleda hudo, dajte prosim še več fotk!
|
|
|
DICKLESS TRACY
ERUPTION |
|
![]() |
|
Guests
Guest Group
|
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 23.Dec.2007 at 12:21 |
za začetek okoli 150 eur - odvisno kolk dela bi blo z editiranjem in mixanjem. Edited by Wind Carrier - 23.Dec.2007 at 12:40 |
|
![]() |
|
Electric soul
Senior Member
Joined: 17.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1873 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 23.Dec.2007 at 12:29 |
|
Stran je še v izgradnji.. maš pa dve sliki in telefon: http://www.studio-ork.com/
|
|
|
Stories never end.. ends are new beginninings..
|
|
![]() |
|
andras
Newbie
Joined: 28.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 42 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 23.Dec.2007 at 20:18 |
|
D-Y-Z če mi naredite najbol 80's snare sound (globok snare z pretiranim gated-reverbom do neskončnosti in nazaj) pa taprave backe... pridemo takoj k vam posnet kak song - smeh
Edited by andras - 23.Dec.2007 at 20:18 |
|
![]() |
|
JEY666
Newbie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 24.Dec.2007 at 06:53 |
KOMOT DOBIŠ 80'S SNARE KOLKR GA HOČEŠ ZREVERBRIRANGA:p
|
|
![]() |
|
andras
Newbie
Joined: 28.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 42 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 25.Dec.2007 at 17:06 |
|
Sounds perfect, hehehe
|
|
![]() |
|
grdksmrt
Groupie
Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 882 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 25.Dec.2007 at 20:44 |
|
Plato se da tud u kudu franceta prešerna posnet. Pa u kapa studiu na metelkovi-za zmerno ceno seveda.
|
|
![]() |
|
jhanse
Newbie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 30.Dec.2007 at 09:58 |
|
Ah kdo bi te HTEL met 80s snare z gejtanim reverbom!? Jaz sem mislu da so meli taki sound v 80ih pac zato kr niso znali z efekti šparat... :D:D
|
|
![]() |
|
SAŠO
Newbie
Joined: 04.Jan.2008 Location: Slovenia Status: Offline Points: 6 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 04.Jan.2008 at 11:21 |
|
Lep pozdrav iz studia Ork.
No stran je prenovljena, tako da vabljeni k ogledu,na www.studio-ork.com... ![]() Zelo sem vesel, da ste se spomnili še na nas (tonce,snemalce,producente,...). Na prejšno temo (glede cen) bi pa takole odgovoril: mislim da se pri nas v SLO (posebno alternativna, r'n'r in metal scena), da marsikaj dogovoriti glede cen... najceneje za band pa je definitivno če se zmenijo na projekt... lep pozdrav |
|
|
www.studio-ork.com
|
|
![]() |
|
danzig
Senior Member
Joined: 27.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 2638 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 04.Jan.2008 at 19:17 |
|
Na koprskem radiu je zelo kvaliteten studio, imenovan Hendrix kjer snemajo zvezde slovenske estrade in celo italijani....
|
|
![]() |
|
Play2kill
Newbie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 05.Jan.2008 at 12:37 |
heh pa še bliz zaloga ste
|
|
|
|
|
![]() |
|
DEATH
Newbie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 12.Feb.2008 at 00:10 |
|
Evo... še en studio jaz nalimam (tukaj delam)...
www.myspace.com/fifthseasonstudio Kontrolna soba ![]() Live room ![]() Pogled skozi okno iz kontrolne sobe v live room ![]() |
|
![]() |
|
jhanse
Newbie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 12.Feb.2008 at 15:55 |
|
DEATHa pa priporočam, kr res ve kaj dela (vsaj kolk sem slisal njegove posnetke) tak da če bi jaz zbiral bi zbral 5th season :D
|
|
![]() |
|
Guests
Guest Group
|
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 12.Feb.2008 at 21:59 |
s tem se pa ZELO strinjam
plac pa zgleda zelo ZAKON!
|
|
![]() |
|
Ozee
Groupie
Joined: 16.Nov.2007 Location: Antarctica Status: Offline Points: 779 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 12.Feb.2008 at 22:09 |
|
Zakon plac pa ribja kost parket :)
|
|
|
|
![]() |
|
Everlost
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 12.Feb.2008 at 23:52 |
|
Bobne lahk svoje prpeleš?
|
|
![]() |
|
SAŠO
Newbie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 13.Feb.2008 at 08:21 |
|
Nobel, nobel....
kakšna pa je kaj kvadratura posameznih prostorov v studiu (še posebej me zanima višina stropa)? |
|
|
www.studio-ork.com
|
|
![]() |
|
DEATH
Newbie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 13.Feb.2008 at 10:18 |
Seveda lahko svoje bobne dofuraš... glavni point je tudi, da takrat menjaš vsa opna, ker se seveda snema z novimi. 23. pa pridejo v studio tudi DW Collector Series (22",10",12,",14") ... tak da lahko tudi izbiramo pol med tvojimi in temi. |
|
![]() |
|
DEATH
Newbie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 13.Feb.2008 at 10:23 |
Površina kontrolne sobe je 16m2, površina live rooma je 20m2, višina stropa v obeh sobah je 3,2m (od tega je v live roomu strop stopničkasto postopom spuša za kakšn20cm ... plac je akustično porihtan v nulo. Je tudi soba v sobi vse... tak da poka kot se spodobi! :) |
|
![]() |
|
Everlost
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 13.Feb.2008 at 13:33 |
|
Svetovno!
|
|
![]() |
|
SAŠO
Newbie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 14.Feb.2008 at 07:32 |
|
odlično....strop je dost visok, zakon za bobne,.....
na kaj pa delaš oz.s čim pa snemaš mi se tudi zdele mal širmo, namreč zidamo nov studio.... danes glih temelje ulivamo,.....pol pa seveda še ostala zidarija, pa akustika, pa smo zmagal,..... kake 2 mesca pa bo,hehehehe lp |
|
|
www.studio-ork.com
|
|
![]() |
|
DEATH
Newbie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 14.Feb.2008 at 11:58 |
|
U ... zakon... daj postaj malo fotke kak napreduje studio! :) To je vedno fajn videt! :) hehe
Delam pa na Pro Tools HD 2 accel ... tak da ga dost fajn žge! :) Kaj pa ti? |
|
![]() |
|
SAŠO
Newbie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 14.Feb.2008 at 21:10 |
|
bom probal kej postat....
jst delam drgač na nuendu, nekak mi je bl fajn za editing... namreč najprej snemam na trak (otari mx 80,24 ch. 2"..) če je seveda band uigran, pol bounce na nuendo,...edit, in mixdown outboard in to je to,... seveda je pa prva stvar PRIPRAVLJENOST BANDA!!!!!!!!!!!!!!... če pa band ni dobro pripravljen...., pol pa kar nuendo direkt.... :( če pa češ se pa lahk kej oglasiš DEATH, pa kak pirček ruknemo in kako rečemo.... :) lp |
|
|
www.studio-ork.com
|
|
![]() |
|
DEATH
Newbie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 15.Feb.2008 at 16:45 |
|
valdish... always... če se kje tam vozim bom že najdo ta studio! :)
Trak pa uigranost banda ja... hehe... tota je pa skor nemogoča zadnje čase! :D |
|
![]() |
|
Guests
Guest Group
|
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 15.Feb.2008 at 21:59 |
MLJASK!
aja pa še to me zanima, jst bi recimo delal tko, da bi posnel bobne,jih zeditiral in nato recimo presnel na trak in iz traku nazaj v komp..., pa mogoč tako še z vokalom, ali kitarami npr....
TRAAAAK!
nč, grem počasi nazaj editirat bobne
aja jst bi se tudi enkrat pri vas oglasil, če je varianta - čisto iz firbca, smo namreč skori sosedi
|
|
![]() |
|
SAŠO
Newbie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 17.Feb.2008 at 13:30 |
|
ja ti se kr oglas,
sem mel mal sreče da sem dobu uigran band "metlsteel".... in je blo res faj delat z njimi.... :-) |
|
|
www.studio-ork.com
|
|
![]() |
|
SAŠO
Newbie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 17.Feb.2008 at 13:32 |
|
ja sej jst tud največkrat sam ko snemam, čez trak (glavo) direkt u komp.
je vseeno velik boljše kot pa najprej v comp. pa pol na trak v vsakem primeru je pa kar zamudno.... ampak rezultat je pa neprimerno boljši..... kr oglasi se, prej poklič pa bo iz kje si? |
|
|
www.studio-ork.com
|
|
![]() |
|
DEATH
Newbie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 11.Mar.2010 at 12:16 |
|
Ok... končno smo online spravili stran.
http://www.5thseasonstudio.com/ Na strani je tudi player, kjer lahko poslušate nekaj bandov, ki smo jih posneli! Cene so zelo ugodne ... za info pišite na mat.n.roll@gmail.com ! |
|
![]() |
|
Ruža
Newbie
Joined: 04.Jan.2010 Location: Slovenia Status: Offline Points: 57 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 11.Mar.2010 at 13:06 |
|
Ker smešn page |
|
|
www.myspace.com/negligence
www.myspace.com/negligencestudio I HATE HIPPIES !!! |
|
![]() |
|
Guests
Guest Group
|
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 11.Mar.2010 at 13:53 |
|
sj res čist pozabu na to temo :) mal infota:)
moj lastni studio na jesenicah se bo imenoval DYZ SONIC TEMPLE :)
maja začnemo delat :) dimenzije za live room so sanjske. Investira se na polno, kupuje se oprema :) - k bo zrihtano dam gor slike. Pejđa se mi ne bo dalo delat - bom pa naredu en myspace čez poletje - jeseni se začne pa resno delo - booking možn že zdej :)
Trenutno pa snemam Nefrolith in mixam Kreation Kodex album :)
drugač pa
še eni rokerji k smo lani poleti skup delal demo / e.p. zadevo
zdej delam en nov komad, k ga bom, takoj, k ga dokončam na svoj profil vrgu, k bo bol sound k na vseh zgornih zadevah :) najnovejše kitare se slišijo svinsko super :) se pa še delajo tweeki na opremi, da bo še bolše...
a tle so samo kontakti? al se tud debatira kej o produkciji pa to? :)
lih uletava mi 57ka s telefunkonom :) Edited by Wind Carrier - 11.Mar.2010 at 14:06 |
|
![]() |
|
Vraan
Senior Member
Joined: 17.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1757 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 11.Mar.2010 at 15:43 |
|
še jst mal reklame:
če kšn bend nima za profi studijo al pa kej, se priporočam :D
za snemanje demota, mogoče tudi kaj več, tja do 400 evrov, odvisno od števila komadov itak...
moj prvi projekt so bli Raven Death, kateri so posneli EP-7 komadov:
tukaj pa so še moji izdelki:
....
če pa mate dnar, pa itak DYZ ;) :D
|
|
|
The real monsters are often just people.
|
|
![]() |
|
Guests
Guest Group
|
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 12.Mar.2010 at 00:32 |
|
men ti drugač ful zakon delaš - sploh bobne mi ful dobr nardiš :) tam se tud najbol pošteno vidi, ker imamo dost podobne pogoje, kitare pa itak, če jih delaš prek digitalnih simulatorjov zaenkrat ne morjo ujet real thing.
Pa te coverji so mi res zakon, k prou tko za vsak komad nardiš drugačn sound, tko k je u komadu :) DID MY TIME JE ZAKON!!!
Sploh ne morm vrjet, da so na Did my time priredbi DKFH?! A to Ika al IIka? Kwa si pa dal na Snare, da se tko dobr sliš?!
enkat morva skup en ultra brutal NU METAL komad narest, k bo na A uglašen (k Korn) pa sam GAU GAU GAU :D hahaha Edited by Wind Carrier - 12.Mar.2010 at 00:37 |
|
![]() |
|
Ozee
Groupie
Joined: 16.Nov.2007 Location: Antarctica Status: Offline Points: 779 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 12.Mar.2010 at 00:59 |
|
Dyz ti bi lahko malo delil izkušnje kako se naj človek sploh pripravi na snemanje u stidiju...na metronom vadit ?
|
|
|
|
![]() |
|
Guests
Guest Group
|
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 12.Mar.2010 at 12:25 |
|
hmmm.... odvisno.
Je ful dobr, če se vadi na metronom - ful pomaga - predvsem bobnar je fajn, če vadi ful na metronom. Najbolša vaja za snemat plato je že samo to, da greš in nardiš klik programu in s tem itak zravn, k ga delaš ful preigraš ta komad :) folk ful ne šteka, kolk pomembne so te stvari - jst sm zmer dajal metaforo za snemanje plate, da je to k da bi bajto postavlal - in delanje klika je k da bi načrt za bajto risal - in če maš ti načrt sfaljen (je klik kr neki in se ga noben ne drži) - pol se vse skup gradi na pamet :)) drugač pa še ful pomembno - posnemi vse preden greš v studio - no cheating - ni važna kvaliteta - samo tolko, da se pošteno slišiš kaj igraš. Napiši si muzko na 70% svojih zmožnosti max - ne tko, k vsi mladi metalci tle naokol, k gredo v studio snemat muzko, k je na 120% njihovih zmožnosti in se tolažijo - "saj bo" - nič ne bo - studio je isto, k vaja al pa pr tebi doma - nič več ne moreš narest tam, kokr kjer koli drugje.... ok, mogoč mal več.... sam pač.... folk si misle - "tam bom pa zares - sj bo šlo" - zakaj bi kompliciral? mi z Negligence naprimer smo za drugo plato delali klik več kot 14 dni - oz sm ga jst delal več kot 14 dni - najprej z Jeyem 1 teden, pol še z Ružo 1 teden in pol sm še sam posnel čez pilot tracke kitar, da k smo bli v RSLu, da smo samo še playal muzko in klik in je švical sam še Ruža s tem sm tud posnel praktično vse kitare že v naprej in sm mal bolj vedu kaj me čaka.... men je bistvo klika to, da ga ti ne opaziš k igraš - se pravi, da si ga prilagodiš - da prilagajaš klik svojemu filingu in ne filing komada kliku - da se filing čim manj omejuje. Jst sm recimo delal za Negli take klike, da so descendal za 1.5 bpm čez en prehod če je blo treba.... ker skoz leta vaj, se ti v kri usedejo komadi z določenimi bpm-ji k sicer nihajo za + / - 5, ampak skozi komad plavajo podobno - vedno se pospeši / upočasni na enakih partih..... u glavnem - vaja na placu ni isto kot snemanje. Če hočeš vedet kaj te čaka v studiu si prklop kitaro doma v komp in posnemi vse rife, k jih misliš snemat za plato in tko, k jih boš posnel - tko bo v studiu ![]() drugač pa še za konec ena stvar- jst osebno sovražim klik in si želim, da bi kdaj kak bend posnel tudi brez klika - sam za te stvari je treba bit al dober umetnik & romantik in pa res met neki let igranja za sabo - in bend more bit u nulo uigran - pa še najbolše je, da gredo kr vsi naenkrat snemat - namreč klik je le klik in te prisili filing stisnit v en kalup, med tem, k če greš brez klika si free.... mi smo z Negligence snemali vse 3 demote komplet brez klika in je zneslo - sam smo meli ene par prevelkih problemov - nismo bli še dovolj uigrani - se pa je dalo zvozit..... no, npr. zdej če bi jst bil še v bendu, pa da bi 3. plato snemal, bi zihr predlagal, da bi šli snemat free brez klika, k smo bli že tolk uigrani - si pa predstavlam, da me noben neb jebal 1%, ker me pač noben nikol ni prot koncu in kar kol sm jst reku, je pomenil - aha Dyz pravi tako, se prav bo kontra LOL mogoč z nadlednim bendom ![]() in v studiu, če najdem kake prave mačke, vsekakor mislim posnet koga brez klika - če pa ste wanna be progresive death black itd itd z bobnarjem, k igra bobne 4 leta in ima linije napisane take, da jih niti Robert Kovačič niti Gene Hoglan ne odigrata 100% - torej če ste eni izmed 90% slo. metal bendov ----> pol vas seveda lepo prosim za klike :) -- >za editiranje bobnov so zelo priporočlive mreže, ki se ti pomagajo orientirat pri risanju kika in ostalih bobvnov ![]() Edited by Wind Carrier - 13.Mar.2010 at 01:52 |
|
![]() |
|
Post Reply
|
Page 12> |
| Tweet |
| Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |