Paranoid Metal Webzine Homepage
Forum Home Forum Home > Bandi > Tuja scena
  New Posts New Posts RSS Feed - Ozzy vs. Dio
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Ozzy vs. Dio

Post Reply Post Reply
Poll Question: Kateri vam je ljubši in mogoče zakaj?
Poll Choice Votes Poll Statistics
3 [25.00%]
9 [75.00%]
You can not vote in this poll

Author
Senior Member
Senior Member

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mitja M.J. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Ozzy vs. Dio
    Posted: 02.Jul.2013 at 19:47
No, z izdajo 13ke Black Sabbath sem na dan privlekel še ostale (najbrž par mesecev zanemarjene) Black Sabbath albume. No in ker se zadeva seveda ni končala zgolj pri Black Sabbath sem seveda ponovno zavrtel še nekaj drugih del Dia in Ozzyja, ko niso bili v Black Sabbath zasedbi... Skozi leta se je tehtnica močno nagnila na drugo stran in mi je danes eden dosti bolj pri srcu kot tadrugi... 

Zanima me še vaše mnenje... Kateri vam bolj "sede" in morebiti tudi zakaj (pa ne zgolj pri BS - na splošno)...
MacGyver je zakon!
Back to Top
Valuk View Drop Down
Organizator
Organizator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Valuk Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02.Jul.2013 at 19:51
Tony Martin. Zaradi barve.
.:the brighter the light - the darker the shadow:.
Back to Top
MaterTenebrarum View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote MaterTenebrarum Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02.Jul.2013 at 19:54
Originally posted by Mitja M.J. Mitja M.J. wrote:

No, z izdajo 13ke Black Sabbath sem na dan privlekel še ostale (najbrž par mesecev zanemarjene) Black Sabbath albume. No in ker se zadeva seveda ni končala zgolj pri Black Sabbath sem seveda ponovno zavrtel še nekaj drugih del Dia in Ozzyja, ko niso bili v Black Sabbath zasedbi... Skozi leta se je tehtnica močno nagnila na drugo stran in mi je danes eden dosti bolj pri srcu kot tadrugi... 

Zanima me še vaše mnenje... Kateri vam bolj "sede" in morebiti tudi zakaj (pa ne zgolj pri BS - na splošno)...

na Heaven and Hell mi sede bolj DIO
na Master of Reality mi sede bolj OZZY
Back to Top
Mitja M.J. View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mitja M.J. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02.Jul.2013 at 20:08
Originally posted by Valuk Valuk wrote:

Tony Martin. Zaradi barve.

LOL LOL LOL 
MacGyver je zakon!
Back to Top
Atheist View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Atheist Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02.Jul.2013 at 20:19
Nemogoče se je odločit...vsaj v mojem primeru...vključno z Gillanom, Hughesom, Martinom, nesojenim R.Gillenom itd...vsi so bili top of the top.
Back to Top
Crow View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Crow Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02.Jul.2013 at 20:50
James Ronnie Dio vsaj meni,bend Rainbow zmaga,njegov vokal mi vedno sede,tudi nazadnje Heaven & Hell,res legenda je stisnil iz sebe vse do zadnjega,dokler nas ni zapustil.So mi pa Black Sabbath kr prirasli nazaj k srcu z zadnjo plato 13,itak pa totalna zmaga za plate obdobja 71-78

Edited by Crow - 02.Jul.2013 at 20:51
Metal on metal Never will die

Parties and concerts

Keep it alive

Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mitja M.J. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02.Jul.2013 at 20:53
Najbrž sm bil malo nejasen, oziroma sem vas zavedel z mojim romantičnim uvodom Smile...

Zanimalo me je mnenje zgolj glede vtisa, med tema dvema velikanoma metal kulture. Njuna pojava, njun način, glede na to kaj sta nam dala... V in IZVEN Black sabbath... 

edit: med pisanjem me je Crow prehitel... v tem stilu sem mislil, ja.

Edited by Mitja M.J. - 02.Jul.2013 at 20:54
MacGyver je zakon!
Back to Top
Gašper Fatur View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gašper Fatur Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02.Jul.2013 at 23:03
Seveda sta oba pustila velik pečat na Metal sceni. Dio je boljši pevec, mi je pa Sabbath obdobje z Ozzyem na vokalu bolj pri srcu kot Dio obdobje, čeprav je oboje super.

(Ne morem glasovat v tej temi, ampak ok, sej nima veze.)
FUCK THE WORLD
Back to Top
KILL YOUR IDOLS View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote KILL YOUR IDOLS Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02.Jul.2013 at 23:06
Ce gledamo na njuno vlogo, definitivno Dio. Ozzy je nek skoraj slucajen fenomen. Dio je imel neko inteligenco, vodil je nek koncept. Ozzy je nek pojav, ki je postal legenda zaradi posrecene BS formule, ne vem pa koliko svojega uspeha lahko pripise svojemu delu, ideji, razvoju neke ideje. Igral je figuro nekega madmana, ki pa me ni nikoli ne vem koliko privlekla/navdusila. Besedil ni pisal on, temvec Butler. Torej je pisal kaj, melodije za glas?
Sicer vokalno res dobro pase v BS ploscah in tistem doomish darksound stilu, zlasti Master of Reality in Sabbath Bloody Sabbath sta mi zelo pri srcu.

Dio je BS privedel na drugo glasbeno fronto. Popolnoma razlicno od Ozzyjeve.
Res je, da je Dio na Ozzyjevih pesmih neumesten.

Nasplosno pa so Rainbow band cez kateregakoli drugega iz tistega casa. Ce izvzamemo pomen BS z Ozzyjem na stoner/psych/doom sceno, bi rekel, da Rainbow z Diom nimajo para.

BS z Diom so drugi planet glede na BS z Ozzyjem in je primerjava tezka, nemogoca, nesmiselna.
Ce pa prav moram, zberem tiste z Diom.

Se izven BS: Ozzyjeve solisticne plate so mi dobre, a cez prvi dve Diovi ni govora, po mojem tezko dobiti kaj primerljivega.

Ko je ze bil omenjen Ray Gillen.... (God bless him)... ce najdete/si nabavite Ray Gillenove demote in posnetke v zivo z BS boste videli, da je on bil (morda edini, bolj kot Martin) pevec, ki je enako odlicno ustrezal tako Ozzyjevemu kot Diovemu repertoarju...
a kaj si cemo, the good die young.

Back to Top
NuuX View Drop Down
Paranoid crew
Paranoid crew

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote NuuX Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02.Jul.2013 at 23:06
Če pogledam samo nekje zadnjih 10 let, Dio zmaga brez konkurence. Ko gledaš intervjuje Dia, kako iz njega vejeta energija in entuziazem ter takšne in drugačne anekdote in potem primerjaš z Ozzyjem in njegovim The Osbournes, kjer je potreboval podnapise, da se ga je razumelo, ni debate, kdo (vsaj pri meni) gladko zmaga.
It's all fun and games until someone loses an eye. Then it's just fun you can't see.
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mitja M.J. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02.Jul.2013 at 23:08
Originally posted by Gašper Fatur Gašper Fatur wrote:

(Ne morem glasovat v tej temi, ampak ok, sej nima veze.)

Jaz tudi ne... sm mislu, da je to kak nov trik, če si avtor poll-a, da ko ne moreš. Je pa nekomu le uspelo Ermm
MacGyver je zakon!
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mitja M.J. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02.Jul.2013 at 23:22
No, meni je zadnje čase tehtnica prevagala očitno na Diovo stran. Pa nočem rečt, da je Ozzy zdaj slab al karkoli. Tudi On je velikan! In predvsem on me je z njegovim unikatnim glasom privedel v bolj "mirne" metal vode. Pokazal mi je, da ne obstaja le death metal, kot sem mislil kot 15 letni mulc. 

Takrat sem Dia še čisto zanemarjal... saj je bil vendar Ozzy ta glavni ane?! Ko sem pa nekoč le slišal in ne le poslušal Heaven and hell, sem spoznal, da Dio da dušo v to kar dela... No pol sem se poglobil vanj in njegove ostale stvaritve in imel sem kar naenkrat 2 zakona... Danes, ko prebiram tu pa tam članke o Diu pa vidim, da je on po mojem bil dosti bolj V stvari... Dio je bil Metal, medtem ko je Ozzy Metal predstavljal... 
MacGyver je zakon!
Back to Top
RÖcK View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote RÖcK Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.Jul.2013 at 18:26
dio
Back to Top
Guests View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Guests Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08.Jul.2013 at 10:47
Diota cenim in mislim, da je nasplošno veliko boljši od Ozzy. Mogoče bi lahko celo rekel, da je Dio na področju metala naredil veliko več oz. ima pomembnejš vlogo. Ampak kakorkoli, mi Ozzyev vokal veliko bolj "sede" in zato bom rekel Ozzy!
Pravzaprav, mi Diotov vokal (ne bom rekel, da ni všeč) nekako ne gre, na podoben način kot mi tudi vokal Dave Mustaina nekako ne "leži".

Osebno mi je Ozzy veliko boljši kot Dio! Mogoče se bo stvar v nekaj letih spremenila, čeprav v to kar težko verjamem.
Back to Top
Tiasha View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Tiasha Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08.Jul.2013 at 10:53
Ozzy mi je bolj všeč, ker se v njegovih pesmih lažje "najdem", pa tudi vokal mi je nekako boljši.
POST TENEBRAS SPERO LUCEM
Back to Top
Vargenhall View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Vargenhall Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08.Jul.2013 at 12:10
pomoje sta iz obeh vedikov, oba pomembna v zgodovini muske, če prav je bil dio bol aktiven :)
Back to Top
Thrash-Heavy View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Thrash-Heavy Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08.Jul.2013 at 12:39
Po vokalu definitivno DIO!
Back to Top
Katana View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Katana Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08.Jul.2013 at 15:28
Men je boljša pojava Dio, vokalno je pa itak ene 100x bolj sposoben kot Ozzy.

Mi pa BS Ozzy plate neprimerno bolj sedejo, poslušam jih lahko non-stop, celoten filing mi bolj ustreza, medtem ko mi je Diov vokal nekak težji za poslušat in si sam občasno zavrtim..
Back to Top
Buco View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Buco Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08.Jul.2013 at 22:03
Tehnično je vsekakor Dio čist drug nivo pevca kot Ozzy pa vendar...
Albumi na katerih poje Dio in so mi všeč: Rainbow - Rising, pogojno tudi Black Sabbath - Heaven & Hell in Dehumanizer.
Albumi na katerih poje Ozzy in so mi všeč: Black Sabbath - Black Sabbath, Paranoid, Master of Reality, Vol. 4, Sabbath Bloody Sabbath, Sabotage, pogojno tudi Technical Ecstasy in Never Say Die.
Solo plate mata pa za moj okus oba za en drek :D
Back to Top
Gašper Fatur View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gašper Fatur Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09.Jul.2013 at 00:02
Pa lih danes sm v avtu poslušal Blizzard Of Ozz in je prou zakon. Smile
FUCK THE WORLD
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.156 seconds.