![]() |
Scott Burns |
Post Reply
|
| Author | |
Mitja M.J.
Senior Member
Joined: 18.Aug.2008 Location: Slovenija Status: Offline Points: 5322 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Topic: Scott BurnsPosted: 17.Oct.2015 at 20:53 |
|
Scott Burns... ikona, zame človek, ki predstavlja tisto obdobje death metala, ki mi je nekako najbolj všeč. Ko poslušam albume, ki jih je Scott produciral se potopim v obdobje, ko death metalci še niso bili šminkerji in pozerji. Takrat se mi zdi, da je bila scena bolj pristna, surovejša. Takrat se ni tolko kompliciralo. Zdi se mi, da so glasbeniki takrat na trak posneli kar so čutili, ne pa tisto kar se je lepše slišalo. No, kot marsikaj se je tudi death metal razvil v mnogo bolj ali manj posrečenih podzvrsti. Po mojem okusu je uspelo le eni ali dvem... kakorkoli, temo posvečam Burnsu, ki je zlati dobi dal tisti značilni glas, ki so mu ga na koncu celo očitali, češ da zvenijo "njegovi" bandi vsi isto...
|
|
|
MacGyver je zakon!
|
|
![]() |
|
Mitja M.J.
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 17.Oct.2015 at 22:37 |
Nepopoln spisek bandov in albumov z wili linki, ki jih je Scott produciral:
Edited by Mitja M.J. - 17.Oct.2015 at 22:39 |
|
|
MacGyver je zakon!
|
|
![]() |
|
vulgaris
Organizator
Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 2035 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 17.Oct.2015 at 23:08 |
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Mitja M.J.
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 18.Oct.2015 at 10:13 |
|
Kaj si Burnsofob?
|
|
|
MacGyver je zakon!
|
|
![]() |
|
vulgaris
Organizator
Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 2035 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 18.Oct.2015 at 13:04 |
|
v bistvu niti ne.
to so mi njegove omiljene zvočne kreacije (pri sebi sklepam, da tudi predvsem zaradi ansamblov samih)
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Jan Ov Plain
Senior Member
Joined: 16.Nov.2007 Location: China Status: Offline Points: 3237 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 18.Oct.2015 at 14:03 |
|
This was my shit, yo!
Edited by Jan Ov Plain - 18.Oct.2015 at 14:06 |
|
|
Occam's razor can leave a scar, but it can remove the cancer so often caused by the poison of liars and imaginers.
Ignorant men raise questions that wise men answered a thousand years ago. |
|
![]() |
|
Mitja M.J.
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 18.Oct.2015 at 18:12 |
|
Kar se pa tiste gonje proti Burnsu tiče, mi je pa nasploh smešna. To je tisto tipično otroško prepucavanje, black metal je zakon, death metal je kurac (in ravnotako obratno). Nikjer nism uspel prebrat nekega tehtnega razloga, zakaj je Euronymus tako sovražil Burnsa. A zato ker je DM fun in ker folk mosha? Dosti beden razlog za nalepit tisto sliko na CD svojga banda...
On je delal tisto, kar je mislil da je prav. In delal je non stop. 7 dni v tednu. In bil je za tiste razmere tudi zelo poceni menda. In vsi bandi, ki so hoteli pri morisound snemat in je mel on prste vmes so najbrž vedli nekako približno kako bo njihov izdelek zvenel. Sami so hoteli zvenet tako kot Cannibali, Deicide, Obituari, Sepultira itd. Jaz mogoče nimam dobro razvitega okusa za glasbo, ampak mi tisti zvok zelo ustreza. Ni prav nič brez življenja, kot ga mnogi radi opišejo. Jan je prlepu enga meni najljubših komadov nasploh (in sem zelo vesel, da nam ga bojo fantje na Dunaju spet odigrali), pa se mi nikoli ni zdel brez življenja. Ga poslušam že 20 let, pa se ga še vedno nisem nasitil. James Murphy npr. ki je snemal nekaj albumov z njim se je pač odločil, da mu je tega dosti in šel snemat Disincarnate album drugam. In tako je tudi prav. Če ti je neki všeč greš tja, če ti ni pač tja ne siliš. Ne pa da pol neki pljuvaš kislino po nekom, ki ti konec koncev nič noče. Pa da ne bo pomote, ne kujem Burnsa v nebesa in nočem rečt, da so vsi ostali nesposobni al neki. Colin Richardson je npr. naredi tudi odlične produkcije. In tako je tudi prav, da je malo vsega na trgu. Za vsako uho nekaj. Moram pa izpostavit, da se današnjega zvočno zgoščenega in pestrega death metala prej naveličam kot tistih starih enostavnih stvari. Sej je fajn malo psremenit in osvežit zvočne valove po stanovanju, ampak se teh modernih zadev hitro nasitim in grejo prej počivat na polico kot kake stare klasike.
Edited by Mitja M.J. - 18.Oct.2015 at 18:13 |
|
|
MacGyver je zakon!
|
|
![]() |
|
Lunik
Senior Member
Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 2099 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 19.Oct.2015 at 12:34 |
|
Meni so tudi ti kultni albumi, kjer je Burns sodeloval, še danes top of the top.
|
|
![]() |
|
Post Reply
|
|
| Tweet |
| Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |