![]() |
DOOM METAL. |
Post Reply
|
Page <1 222324 |
| Author | |
polopoklip
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 14.Nov.2025 at 21:55 |
|
Mogoče bi koga utegnil zanimat tale podcast, kjer se je zgodila, po mojem, kar zanimiva debata o bendu Sunn0))) in o njihovem albumu Life Metal.
Priporočam vsem ljudem, ki kot jaz nosijo artfagizem v svojem srcu! 137 - Weird Studies - Brute Force - on Sunn O)))'s 'Life Metal' |
|
![]() |
|
Lif.
Admin Group
Joined: 20.Mar.2008 Location: Slovenia Status: Offline Points: 1703 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 18.Nov.2025 at 10:39 |
|
Že dva dni sam tole poslušam :3
|
|
![]() |
|
Speadge
Senior Member
dežurni aktivist Joined: 22.Jul.2015 Status: Offline Points: 2647 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 18.Nov.2025 at 11:28 |
|
P l a c e h o l d e r
|
|
![]() |
|
Buco
Senior Member
Joined: 17.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 2133 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 19.Nov.2025 at 11:12 |
|
Odlična nova platka!
Meni je fascinantno, kako je basically the same recipe ampak istočasno totalno drugače.
|
|
![]() |
|
polopoklip
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 06.Dec.2025 at 20:37 |
|
Ker se počasi bliža konec tega leta se verjetno spodobi, da zapojejo pesti in noži med nami, o tem katera je najboljša doom metal plata leta 2025.
Zame je brez dvoma album Mendacium od EVOKEN. Obstaja poleg Bell Witch še kakšen kandidat? |
|
![]() |
|
Speadge
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 06.Dec.2025 at 21:46 |
|
Tko iz glave nekaj solidnih 2025 izdaj:
Prvenec američanov "Ossuary - Abhorrent Worship" definitivno v top 3 doom izdaj leta 2025 zame. Še nekaj meni omembe vredno: Weeping Sores - The Convalescence Agonies (na momente me rahlo spominjajo na Cathedral + in potem spet nekaj povsem drugega - I like it) Metaphobic - Deranged Excruciations (temačno, precej v DM vodah - mogoče kdo poreče da ni doom, pa vseeno ...) Cwfen - Sorrows (simpatičen prvenec banda iz UK <3) Green Carnation - A Dark Poem, Part I: The Shores of Melancholia (njih ni treba predstavljati, I guess) Conan - Violence Dimension (enako, ni potrebno predstavitve) |
|
|
P l a c e h o l d e r
|
|
![]() |
|
polopoklip
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 07.Dec.2025 at 23:06 |
|
Hell yeah! SLOW! SLOW! THE ONLY WAY I KNOW!
Zanimivi predlogi, čeprav sta Ossuary in Metaphobic res malo bolj na death metal strani. Moram preverit še kakšen drug njun materijal. Letos sploh nisem nič na tekočem z novimi bendi in albumi, zato se priporočam še za kakšno priporočilo! Še nekaj letošnjih biserov. Hell - Submersus Nortt - Dødssang Cathedral - Society's Pact With Satan EP |
|
![]() |
|
Lif.
Admin Group
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 14.Dec.2025 at 15:45 |
|
Zlo slabo sledim novitetam in verjetno niti sodijo več v to kategorijo, ampak mi je še vedno med ljubšimi letošnjimi izidi Hangman's Chair – Saddiction.
In ne glede na vso zgražanje med kolegi novi Hooded Menace. :D |
|
![]() |
|
Lif.
Admin Group
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 14.Dec.2025 at 16:05 |
|
Bell Witch nazadnje lani v Zagrebu, z Aerial Ruin pa takrat v Ortu, ja.
Ni blo lih prizorišče zanje, ampak to trojico vedno rada vidim v živo. Se pa ponavad postavim nekam, kjer folk med koncertom lih ne debatira na glas o banalnostih. ![]() Aerial Ruin je že vsaj enkrat prej nastopil na Metelkovi, mi ga je v bistvu takrat predstavu lucho, pol smo ga pa še gledal na zadnji izvedbi festivala Doom over Leipzig. In prvič Bell Witch. <3 |
|
![]() |
|
Speadge
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 09.Jan.2026 at 21:15 |
|
Že videl. Hud band. Novi album. Co-headlinajo z Bölzer marca v Ortu. Ni za zamuditi.
The Ruins Of Beverast - Tempelschlaf |
|
|
P l a c e h o l d e r
|
|
![]() |
|
Speadge
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 11.Jan.2026 at 21:17 |
|
Ennui - Antinatalism
|
|
|
P l a c e h o l d e r
|
|
![]() |
|
Speadge
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 16.Jan.2026 at 22:04 |
Koncert odpovedan. Škoda. Ja, tega mi je pa res žal. The Ruins of Beverast - Cathedral Of Bleeding Statues |
|
|
P l a c e h o l d e r
|
|
![]() |
|
Speadge
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 26.Jan.2026 at 20:54 |
|
Ne ta luštna islandska Gummi-jeva (ex Sólstafir) Katla, ampak nekoliko drugačna, težka, zamazana, danska. Ena izmed dveh tam. Ne vem, kaj je z vsemi temi doom Katlami, ampak zvenijo fajn. Konec aprila jih vidimo v Frogi-jevi najljubši bajti. Katla - Castle of Purity Katla - Grim Đizus |
|
|
P l a c e h o l d e r
|
|
![]() |
|
Buco
Senior Member
Joined: 17.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 2133 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 26.Mar.2026 at 11:11 |
|
Mislim, da je na prihajajoči koncert Wyatt E., kar smiselno opozorit v tej debati. Zraven še odlični Hrmulja in A Gram Trip - https://www.facebook.com/events/859697563765271/
|
|
![]() |
|
Speadge
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 06.Apr.2026 at 09:52 |
|
Po The Spiral Labyrinth, ki morda po krivici, ne vem ... ni bil deležen prav veliko moje pozornosti, so fantje z Balearskih otokov izdali drugi album, za katerega se mi zdi, da ne bo tako hitro utonil v pozabo kot prvenec. Tokrat imam občutek, da so pri meni zaigrali na prave note. Kako bi jih opisal? Soliden death, doom s progresivnimi vložki? Veliko melodij, tega, onega ... Sicer nič prav izvirnega, zato pa povsem okej in všečno v tem, kar počnejo. |
|
|
P l a c e h o l d e r
|
|
![]() |
|
sosicizi
Newbie
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 07.Apr.2026 at 17:49 |
|
Za vse nas fane Warning je danes dober dan. Po 20 letih bo kmalu na voljo nova stvaritev, prvi komad je že na voljo: https://www.youtube.com/watch?v=x49aT-WREO0&list=RDx49aT-WREO0&start_radio=1 Se seveda opravičujem za to, da si nisem prej pogledal, kako vstavim video neposredno v zapis. Najbrž sem preveč vznemirjen zaradi plate:) |
|
![]() |
|
lucho
Groupie
Joined: 23.Nov.2007 Location: Bhutan Status: Offline Points: 579 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 07.Apr.2026 at 19:25 |
Pricakoval sem bolj malo, ampak tole je pa res dobro. SHAKIRA VOKAL IS BACK!!!
|
|
![]() |
|
frogstomp
Senior Member
Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 12340 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 07.Apr.2026 at 20:56 |
|
Za boljšo uporabniško izkušnjo. Ommaaaaaajjjgaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... Kok dbest da se je vokal naprej kalil v 40 watt sun. Prima! |
|
![]() |
|
polopoklip
Senior Member
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 07.Apr.2026 at 23:07 |
|
Če prav razumem je nova plata enako čoln zibajoča kot prejšnji dve? Malo sem trepetal, da se bo ponovila ista zgodba kot pri 40 Watt Sun.
Hmmmm. Zdi se mi, da bom prvo poslušanje novega albuma prihranil za kakšno posebno priložnost, kjer bo pivo v roki še posebej mrzlo, kjer bo sonce na nebu in kjer bo razgled enakovreden iz srca prepisanem riffu / verzu od Warning. Hočem, da je to najboljši približek religiozne izkušnje, ki sem ga čutil zadnjih nekaj let. ![]() |
|
![]() |
|
Post Reply
|
Page <1 222324 |
| Tweet |
| Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |