Paranoid Metal Webzine Homepage
Forum Home Forum Home > Koncerti > Tuji koncerti
  New Posts New Posts RSS Feed - HELLOWEEN, Zvolen SK 25.5.25
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

HELLOWEEN, Zvolen SK 25.5.25

Post Reply Post Reply
Author
Newbie
Newbie

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Powerandpain Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: HELLOWEEN, Zvolen SK 25.5.25
    Posted: 27.Oct.2025 at 20:11
Ena fan reportaža veličastnega koncerta:
Ta povest pripoveduje zgodbo mučeništva, na katerem koncu ni križanje, ampak nagrada in kakšna! Začelo se je v petek takoj po delu pičit iz Izole iskat ljubljansko ekipo in predat volan in kapitanstvo Gašperju, kjer se je nadaljeval 750kmska romanje v sredo Slovaške v Zvolen. Vse skupaj bi blo fajn če ne bi bil sam bolan tako da preboleval med vožnjo in nadpovprečno obiskoval počivališča za odtakanje bacilov. 
Po večurni večerni vožnji po ravnicah Slovaške kjer vse zgleda enako smo prispeli v industrijsko mestece Zvolen, oz. njegovo okolico v apartma, kjer je bilo namesto takojšnega prevzema ključa in skoka v posteljo na vrsti nov livel igrice - odtipkaj kodo in pridobi ključ, težavnost je bila Master kljub navodilom šefice, tako da nam je po 10minutah naključno z "drkanjem" tipk uspelo dobit ključa od napačnih sob, od katerih ene ni bilo, pa se je potem zunaj našla=) 
Po svojem nočnem prebolevanju smo dan preživeli z ogledom zvolenske trdnjave in novega livela igra - najdi pizzerijo. V tretjem poskusu nam je uspelo najti celo tako kjer ni samo dom Pizze na dom in te ne nalaja pes ob vstopu (vlomu?) in strežejo pico pred 16o uro. Uspelo nam je zrihtati taksi za zvečer glede na 0.0 toleranco na Slovaškem s pomočjo natakarice, glede na to da noben taksist ne govori angleško. Še prej smo spili domače pivo z drugo ljubljansko ekipo kar me je poleg veselja videt Helloween največ ozdravilo.
Po obveznem počitku pridem načrtovano predčasno malo pred 7o do dvorane, predčasno my ass kajti dvorana je bila ostanek sovjetske zveze, z enim vhodom kar nas je čakalo je pingvinsko občasno pomikanje na dežju brez dežnikov dolgo 50min. Na koncu nam je le uspelo priti, spit velko domače pivo za 4.5 super za koncert kajne? Pogledali smo malo disko-heavy metal predskupino Beast in black, ki je mela tako, ene komade všečne druge pa prav disko ki bi lahko bili na Euroviziji, to pa mene osebno ne impresjonira dosti. 
Nič naslednje - poiskat mesto za gledat Helloween na parterju in ugotovili da smo še vedno sredi igrice, na vrsti je bil zadnji, najbolj zaguljen livel - kako priti do parterja! Vhod skozi pleksiglas hokejskega igrišča je bil samo zadaj ampak nobene poti do tam! Po kroženju okoli podobno kot zgubljeni zakladolovci smo po ponovni razlagi varnostnika našli edini, meter širok koridor po stopnicah do parterja. Tako, da ja organizacija lokalnega promotorja je bila shit, največji minus je da če bi bil kak požar (na kar sem v zadnjem kotičku možganov pomislil med občudovanjem ko je Deris streljal ogenj pri We Burn) bi najebali, ampak super dobra stvar slabe organizacije je da golden ringa, katerih kart nakup smo zamudili, ni bilo! Uživali smo v Halloweenih zelo blizu odra in je bilo edinstveno!
Po komadu Beasti Boys You've got to fight so končno začeli Halloween in čas je začel marširat z Marching Time, in če je začetek izgledal zelo epski, ga je pomanjšal naslednji komad iz Keepers of the seventh key part 3 - King for a 1000 years! Zelo neobičajno štartat z dolgimi epskimi komadi ma je delovalo, sledilo je vsega, pri Future World je dvorana jedla iz rok Derisa in Kiskeja in se drli ko beštje, pri Twilight of the gods me je kar dvignilo iz tal, ta čar gledat Kiskeja in Derisa kako odlično oba pojeta cel koncert, tudi poseben gost na vokalu Gašper Fatur zraven mene se je odlično drl besedila cel koncert, je bilo neverjetno, tako kot igranje celega banda ki se je redno izmenjaval na mostičku in nam kazal solaže in rifaže. Deris je odličen animator, Kiske igra vlogo flegmatika ki vseeno motivira, ampak začara z glasom. Odlično je odpel Universe iz novega albuma, iz kerega so igrali še tadva singla + balado Into the sun, za kero je Kiske na koncu rekel da mu je najljubši komad. Nepričakovane pesmi so bile We Burn, Hey Lord, Hell was made in heaven. Svoj akustičen del sta imela sama Deris in Kiske, ki mu je delala hece kitara, ampak sta sfolgala venček baladic. Pri Helloween je bila itak ludnica, po fake zadnjem komadu Eagly fly free je sledil bis. Ne bom dolgovezil - koncert je bil nadpričakovno odličen tako iz glasbenega, kot animatorskega, kot dobrega vzdušja, odličnih grafik, light showa. Dvorana je bila mrzla Kiske je to rekel tudi dvakrat, tla so bila hladna, vendar nam ni bilo mraz ob takem veličastnem koncertu. Seveda je Kai hansen bil glavni pri Heavy metal is the law in Ride the sky, setlista je spodaj in pri vseh pesmih je bilo emotivno na 100% bravo Helloween, ni ga banda ki mu je podoben.  Po dveh urah in pol smo lepo odšli ven še vedno ne verječ kako dober koncert smo vidli in do taxija in se odpolzkli skozi hordo v lep spanec v apartma in drugi dan veselo domov. Ves napor in portpljenje se je obrestovalo in še večkrat bi nardil isto!
Back to Top
Mitja M.J. View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Status: Online
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mitja M.J. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27.Oct.2025 at 21:15
Hvala za izčrpen post! Mi je že sodelavec povedal par utrinkov s koncerta, tako da sem še sam vesel za vse vas, ki ste se tega spektakla udeležili Clap
MacGyver je zakon!
Back to Top
Powerandpain View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Powerandpain Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27.Oct.2025 at 21:52
Sem bil s tvojim sodelavcem na pivo v Zvolnu=) pripročam, sej so v Milanu. Precej dražji sicer ma šoldi majo svoj namen:)
Back to Top
Gašper Fatur View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gašper Fatur Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29.Oct.2025 at 22:46
Vito je že ful napisal, tako da ne vem kaj še dodat. Nč, gremo po vrsti, še enkrat. :D V petek po šihtu smo se dobili v LJ - kar ne pomeni da smo ljubljanska ekipa (Vito! :D) - Doda je z Vrhnike, ostali trije pa s Primorske. :) Potem sm 8 ur vozil in ob 23:00 smo zjebani prispeli v neko selo blizu Zvolena. Kot je že napisano, je blo tam vse narobe, ko smo priseli ni blo žive duše, ena soba je bla v drugi stavbi, druga je smrdela po varikini, zgledala pa kot iz leta 1951. :D Ampak smo se še kar naspali. Drugi dan mal bluzili po Zvolenu, v pivnici so imeli res odlično pivo tako da sva jih z Dodo nekaj zvrnila, potem še na pico, tam še eno, potem pa kao malo počivat v sobo do koncerta. Ni nam padlo na pamet da bi navili uro in z Dodo sva zjebana po par pivah in pici zaspala kot ubita. Še dobro da je čez kako uro al dve priletel Vito "Ou, ou, vstante, čez pol ure gremo na kocnert!" - ko sva se zbudila Doda ni vedu kje sploh je, js sm pa mislu da je že nedeljsko jutro in da gremo domov. :D Hitro sva se zbrihtala in šli smo na koncert. Tam smo res stali vsaj šolsko uro pred dvorano na džju pri 5°C (usnjena jakna čez glavo je zakon). Helloween so se za to kasneje opravičli na netu, čeprav je to na organizatorju. Vsi so pizdili in čez čas so odprli dodatne vhode. Kot je že Vito napisal, dvorana je bla labirint, pa res taka oldskul as fuck, betonski blok, ampak odlična stvar te v kurcu organizacije je bla to da niso postavli VIP ograje in smo lahko bli ful spredaj! Po še eni pivici, ta čas ko je igrala neka brezvezna predskupina, smo se počasi končno spokali v parter in proti prvim vrstam. V dvorani je blo fakin mraz, to je dovrana za hokej in stali smo na ledu, čez so dali samo neke dske. Upal sm da bo dobro in da zvok v "sovjetski" dvorani ne bo v stilu Stožic - in bil zelo prijetno presenečen! Takoj ko so začeli Helloween smo bli poplačani za vse jajcanje, takoj je bil ful dober občutek v dvorani. Publika sicer malo preveč mrtva za moj okus, ampak jebiga. Zvok je bil prva dva komada malo tih, potem so ga pa pošteno dvignili, ni bil perfekten, ampak precej dober. Nastop pa res odličen, kar nekaj presenečenj, pa dosti starih klasik, uživali smo na ful. Ride The Sky itak en od vrhuncev večera, In The Middle Of A Heartbeat, njihova verjetno najboljša balada je bla žal skrajšana in v akustični verziji, ampak sm bil vesel da sm jo vsaj slišal v živo, med Halloween je izbruhnil krajši pretep v naši bližini, ampak so spravili udeležene narazen, najbolj se mi je pa utrgalo na koncu med Power. Odigrali so 23 komadov, kocnert je trajal dve uri in pol, vizualni efekti hard, ogenj, dim, eksplozije konfetov, ni da ni. Po februarskem razočaranju nad Manowar v Minhnu je bil ta koncert pravi zdravilni napoj. Leta 2017 sm gledal oba benda, takrat so bli Helloween super, ampak Manowar pa še boljši. Letos pa Manowar za na odpad, Helloween pa še boljši kot pred 8 leti! Pohvalit moram še celo našo ekipo, res sm se imeli super. Po koncu smo imeli še komentar na koncert in potem spat (čeprav nism mogu zaspat od navdušenja in sm bobnal po kovtru še par ur :D), drugi dan sm spet vozil 8 ur nazaj, prispeli smo crknjeni ampak navdušeni. ĐĐĐ!

FUCK THE WORLD
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gašper Fatur Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29.Oct.2025 at 22:50
PS: Tisto čakanje pred dvorano me je spomnlo na Saxon ("Did you queue for your ticket through the ice and snow") in Manowar ("You wait in the rain, you walk through the snow").
FUCK THE WORLD
Back to Top
Pero View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Pero Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31.Oct.2025 at 20:58
Kakšno čakanje? Mi smo prišli ob 8 in uletel notr direkt :) 
Back to Top
Powerandpain View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Powerandpain Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01.Nov.2025 at 14:43
Mi sno prisli prej da ne bo guzve in zato bli v guzvi:) najprej je bil samo 1 vhod potem so odprli se 2 vhoda v predverje. mi ko smo prisli do ograje za not smo se obrnili in ugotovili da za nami ni nobenega prej pa 100ine ker so vsi sli na stranska vhoda. prav komično, pa sli smo se mi na stranska ker glavni je se kar bil zamasen.
Back to Top
Pero View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Pero Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03.Nov.2025 at 10:23
Sej je bil menda tak kaos, da so se Helloween opravičl na FB. Mi smo namerno zamudil Beast in Drek in očitno je bila to prava odločitev. Pivo do 19.50, taksi direkt pred vhod, nabava mercha, nabava piva, pa smo pršli dol med zadnjimi takti nasnetega showa BiB. 
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gašper Fatur Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04.Dec.2025 at 23:07
In to je vse kar imaš/imaste za povedat od tega koncerta? Kje je uradna Paranoid reportaža? :)
FUCK THE WORLD
Back to Top
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gašper Fatur Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22.Jul.2026 at 22:56
Smo šli še 1x, prejšnji vikend, v Ferraro - spet odličen koncert. Malenkost tišje kot v Zvolenu, ker je bil v parku sredi mesta, pa 2 komada manj so odigrali, ampak super žurka, napol prazen plac kjer se je komot dalo bit spredaj, ku da so na neki šagri igrali ]-|ELL(°°)WEE|\[ - pa vroče in soparno za crknit, Deris & Kiske pa v jaknah na stejđu švicala pod reflektorji in pela eno himno za drugo. TRUE!
FUCK THE WORLD
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.141 seconds.