![]() |
kje je rokenrol? mešani občutki na koncertih... |
Post Reply
|
Page <123 |
| Author | |
Mitja M.J.
Senior Member
Joined: 18.Aug.2008 Location: Slovenija Status: Offline Points: 5322 |
Post Options
Thanks(1)
Quote Reply
Posted: 04.Nov.2025 at 19:51 |
|
Tudi pri meni je ta trend prvih vrst upadel... že pred leti. Na zadnje v Zagrebu na Megadeth/Slayer večeru.
Nekako bolj doživljam, vpijam nastop če samo gledam, kimam v ritmu, po končanem komadu zavpijem oz. le ploskam. Tako kot bi bil v umetnostni galeriji, se postavil pred sliko in jo užival/absorbiral.
|
|
|
MacGyver je zakon!
|
|
![]() |
|
Mosquito
Newbie
Joined: 17.Aug.2022 Location: Slovenija Status: Offline Points: 52 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 05.Nov.2025 at 11:07 |
Meni gre pa to kar mal na živce. Zanč sva bla z bratom na enem koncertu in je bila tudi tišina pa sem si mislil, da itak vsi vemo, da bojo nazaj, al se kej dermo al pa ne. Pa tudi če ne bi prišli nazaj, no love lost. No, so prišli, čeprav ni bilo velkega šundra...
![]() |
|
![]() |
|
Garv
Newbie
Joined: 26.Mar.2020 Location: Laško Status: Offline Points: 217 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 06.Nov.2025 at 01:46 |
|
Glede vzdušja na W.A.S.P. bom v svojo obrambo povedal da sem bil zjutraj na šihtu,
6.00 do 14.00, potem vožnja domov, tuš, kosilo, naredil nekaj okoli bajte, kava in se zrihtal za pot v LJ, postanek na pumpi za energy drink in šus na autobahn... Kdor se vozi na relaciji CE - LJ ve da je ta odsek kao avtoceste brutalen, skoz neka kvazi dela, slabo vreme, gužva, pridem v LJ, parkiram pri Žalah, peške do Media Parka, spijem 2 pira, čekiram folk, in v glavi mam nonstop tist STOP sign, zjutraj maš šiht ob 6.00. Podzavestno sem čekiral uro kdaj bo špil da mi bo zlaufalo pridit pravcajt domov da se za silo naspim in grem na šiht.... Itak sem potem po koncu W.A.S.P. še moral it pogledat v kadilnico če je kdo poznan tam, domov sem prišel ob cca 11.30., pol sem moral spit par pirov da sem lahk zaspal... V glavnem, če bi se ga nažgal in šel v moshpit, potem ne bi bil zmožen zjutraj iti na šiht. Ja, staramo se... Ko je Blackie prišel na oder sem se zjokal, podobno kot pri Judas Priest, enostavno ne morem kontrolirat čustev ko vidim idole svoje mladosti kako se kljub starosti še vedno razdajajo za fane, to je true metal. In ja, kot je povedal nekdo pred mano, glasbo poskušam gledati kot artwork, več odnesem s koncerta če dejansko gledam in poslušam izvajalce, kot pa da noro headbangam in grem v moshpit da se razmetavam. Looking and listening, listening and looking... |
|
|
I follow from a distance, I follow from afar
|
|
![]() |
|
Kilroy
Senior Member
Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenija Status: Offline Points: 1590 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 06.Nov.2025 at 11:00 |
Podobno. Blackie bo pa moje solze videl takrat, ko bo zažagal na odru skupaj s Chrisom Holmesom. Edited by Kilroy - 07.Nov.2025 at 08:57 |
|
|
The music was a soundtrack to the curiosity of youth, and it is a soundtrack to the experience of age.
|
|
![]() |
|
frogstomp
Senior Member
Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenia Status: Offline Points: 12338 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 06.Nov.2025 at 11:14 |
|
Nič narobe s tem in v vseh pogledih čisto razumljivo.
Kar je meni moreče je to čudno neizpolnjeno pričakovanje, ki ostane v zraku. Band nastopi rutinsko rokenrolovsko energično in upa, da se energija naleze na publiko. V repertoarju imajo ufurani bandi namenske pavze, kjer se nekako pričakuje kakšen singalong, tale "bis" moment in podobno. Če mal pomanjšamo zadevo na manjšo kamrico z lokalnim thrash bandom je to še očitnejše... Band tam od publike zataknjene za šesto ploščico pričakuje moshpit ponavadi, starajoči se populaciji pa to ne sede. Ker mori, boli, piri letijo iz rok... Iskreno ne bi imel čisto nič proti, če bi si to diskepanco javno priznali in rekli.. ok... tako mi na odru kot vi pod odrom nismo več mladi, a lahko za trenutek pozabimo show in damo priložnost glasbi, sej kle smo sklepčni, da je to primarno stvar po katero hodimo... in pač nabašemo v dvorano klopi in imamo sedeči koncert. |
|
![]() |
|
Mitja M.J.
Senior Member
Joined: 18.Aug.2008 Location: Slovenija Status: Offline Points: 5322 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 06.Nov.2025 at 12:54 |
|
ja, sam pol morajo znižat volume, ker če ne, se ne bomo mogli pogovarjat
🤫
|
|
|
MacGyver je zakon!
|
|
![]() |
|
Kilroy
Senior Member
Joined: 16.Nov.2007 Location: Slovenija Status: Offline Points: 1590 |
Post Options
Thanks(0)
Quote Reply
Posted: 14.Nov.2025 at 09:38 |
|
Še bojo koncerti. Prmejdun da ja. Tko pravi najnovejša raziskava.
|
|
|
The music was a soundtrack to the curiosity of youth, and it is a soundtrack to the experience of age.
|
|
![]() |
|
Post Reply
|
Page <123 |
| Tweet |
| Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |