Paranoid Metal Webzine Homepage
Forum Home Forum Home > Paranoid > Metal Club
  New Posts New Posts RSS Feed - Naj koncerti 2025
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Naj koncerti 2025

Post Reply Post Reply
Author
Senior Member
Senior Member

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote rožica Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Naj koncerti 2025
    Posted: 05.Dec.2025 at 21:29
Odpiram tradicionalno temo. Dodajte kaksen tak komentar na "danasnje case" in na to, kje se kot (cedalje starejsi) obiskovalci vidite v tem dogajanju.

Torej - kateri so bili vasi naj koncerti v kategorijah:

1. Domač band / doma
2. Tuj band / doma
3. Tuj band / tujina
4. Festival / doma
5. Festival / tujina
6. Najboljši koncerti skupin ki nimajo z metalom niti najmanjše veze
8. kaksen komentar na koncertno dogajanje v 2025/vase dozivljanje koncertov v 2025 na splosno
All matter in the universe is destined to become the scrap heap of history.

It’s called the 2nd Law.
Back to Top
Pero View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Post Options Post Options   Thanks (1) Thanks(1)   Quote Pero Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08.Dec.2025 at 10:05
Ej, leta še ni konc!

Zaenkrat: 

1) Eruption na obletnici v soboto
2) Riot v Medvodah
3) Savatage al pa Helloween, težko se odločim

Back to Top
devlin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote devlin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08.Dec.2025 at 10:41
1. Zadušnica za Dekadent + support Ensanguinate v Gali.
2. Hiraes, Moonspell, Dark tranquillity, vsi bandi v paketu na nivoju, kar se redko zgodi.
3. Aaaaam, edin band kamor sem se letos pobral v tujino so bili Queens of the stone age na Šalati v Zagrebu. Ni glih metal tok da morda spada v drugo rubriko ampak so ga kr žgali. Puščam kle.
4. Festival doma: Obiskal sotočje izven festivalov in obujal spomine na Metalcampe in Metaldayse in grenko točil solze nad obvoznico. Cry V Sočo sem se pa le fukno. Kot pravjo kolegi mam fetiš na Tmin.
5. Nč.
6. Muzikal Fantom iz opere v Cankarju.

Koncerti kar dosti repetativni, ampak jih še nimam dovolj do mere, da bi kaj kar mi vsaj približno ziba izpustil (Amon Amarth so na pohodu, pa ni junaka da bi to pripeljal k nam, včas s(m)o se usajal, k so bili vsak let na festivalu, zdaj pa bi jih po doooolgih letih rad spet gledal. Preveliki za zbasat v mediacenter?). Metal ropot rad prekinem tudi z obiski glasbe drugih zvrsti. Malo mi je žal da sem spustil Neno in Tanito Tikaram, damn po mojem nisem bil na čisti pop zvezdi vse odkar sem rosno mlad peljal kolegico na Pink... Ampak je bilo vsega preveč dopusta pa premalo. (starejši občani po koncertu radi počivamo, poleg tega imam čuden quirk, da če se ga fajn žge ne morem zaradi urejanja vtisov, adrenalina in beleženja spominov spat do jutra in sem potem zombie) 

Še vedno se vidim kot navdušenega obiskovalca koncertov, vendar spričo let ratam tečen, če se stvar vleče čez polnoč. K sreči je to danes izjema, saj se tudi šunder začenja bolj zgodaj. Če mi kak band ne potegne jo tudi jadrno odkurim iz dvorane, namesto da bi se matral kot včasih ko sem hotel videt ves šit in vse gudije, kar sem jih plačal. Kljub temu da sem že krepko zagazil v 40a me je včeraj fasciniral metal-dedek bassko skupine Lutharo, ki jih šteje 67 in slema in skače po odru. Če lahko on, pol je tudi v meni še soka za nekaj let razvrata.  

Kar se metal eventov to leto tiče je zame to to verjetno razen če se presenetim iz zasede in poberem še kam, tak da lahko kar potegnem črto.

Edited by devlin - 08.Dec.2025 at 10:53
The Optimistic Cynic: Remaining completely oblivious to the tragedy of existence.
Back to Top
lucho View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote lucho Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08.Dec.2025 at 11:47
1. Domač band / doma - /
2. Tuj band / doma - Steroid ter Profanatica v MKNŽju; Dipygus v Kontejnerju
3. Tuj band / tujina - Quest master ter Gates of londra na Dunaju; Portal v Zagrebu
4. Festival / doma - /
5. Festival / tujina - Hradby Samoty na Slovaškem, videl v enem dnevu Trist ter Nuit Noire in bo nedvomno ostalo med top3 koncertov vseh časov
6. Najboljši koncerti skupin ki nimajo z metalom niti najmanjše veze - Lust for youth v Zagrebu
8. kaksen komentar na koncertno dogajanje v 2025/vase dozivljanje koncertov v 2025 na splosno - cene postajajo vedno bolj nore in če sem lani bentil, kako opažam, da se je moje obiskovanje koncertov znižalo, lahko poročam, da je letošnje bilo še slabše. Sem bil pa letos na večjem številu koncertov v Zagrebu (160 km) kot Ljubljani (30 km), kar je tudi zgovoren podatek. 
Back to Top
Lif. View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Lif. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14.Dec.2025 at 15:35
1. Razvalina v Laškem
2. Akhlys v Ljubljani, Suffering Hour v Kranju, Thantifaxath v Mariboru
3. Antediluvian v Zagrebu, Dool v Gradcu

Ne spomnem se, kdaj je blo nazadnje kr naprej tolk enih koncertov čez leto in hkrati tok mal (men) zanimivih stvari. Z izjemo Portal sn vidla letos vse, kar sem si želela. Opažam (predvsem na manj zanimivih koncertih), da se počasi pomlajuje občinstvo, kar pa se mi zdi na splošno super.

Edited by Lif. - 14.Dec.2025 at 15:38
Back to Top
rožica View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote rožica Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14.Dec.2025 at 18:46
1. Domač band / doma: /
2. Tuj band / doma: PROFANATICA, Iliriska Bistrica, naj koncert zadnjih par let
3. Tuj band / tujina: /
4. Festival / doma: /
5. Festival / tujina: /
6. Najboljši koncerti skupin ki nimajo z metalom niti najmanjše veze: DRAB MAJESTY Zagreb, Linea Aspera Ljubljana

8. kaksen komentar na koncertno dogajanje v 2025/vase dozivljanje koncertov v 2025 na splosno: letos sem imel res smolo s koncerti ker sem jih bil prisiljen zamudit ful, za povrh je pa se en al dva primerka lenobe ko nisem sel in mi bo se leta zal, za slabo voljo na koncu leta pa je poskrbelo da sem gladko pozabil na Absu ... Manjko koncertov sem - verjetno nezavedno - zapopolnil s tem, da sem zacel spet kupovat nosilce glasbe (just when I thought I was out, they pulled me back in). Zanimivih dogodkov je bilo sicer cel kup, se vedno opazam nenavaden razpon cen - bandi primerljive kvalitete in statusa vcasih za 15 vcasih za 35 EUR ...

All matter in the universe is destined to become the scrap heap of history.

It’s called the 2nd Law.
Back to Top
Powerandpain View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Powerandpain Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14.Dec.2025 at 22:45
1. Domač band / doma Lintver & Root'a'baloota
2. Tuj band / doma Obituary - odigrano, zvok, nastop 10ka
3. Tuj band / tujina Helloween (Zvolen, SK)
4. Festival / doma Metal Island Izola (ker je edini ki sem ga obiskal)
5. Festival / tujina /
6. Najboljši koncerti skupin ki nimajo z metalom niti najmanjše veze Rudi Bučar
8. kaksen komentar na koncertno dogajanje v 2025/vase dozivljanje koncertov v 2025 na splosno Dobri koncerti v bližini so bli letos, drugo leto bojo še boljši
Back to Top
grafin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote grafin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15.Dec.2025 at 12:46

1. Domač band / Ensanguinate
2. Tuj band / Rotting Christ
3. Tuj band / tujina -
4. Festival / doma  / Oratorij
5. Festival / tujina / -
6. Najboljši koncerti skupin ki nimajo z metalom niti najmanjše veze / Bakaliba Velika
8. kaksen komentar na koncertno dogajanje v 2025/ mam emso komentar na svojo neudeležbo.. 
[/QUOTE]
se oprasicujem za oftopik :>
Back to Top
Atuin View Drop Down
Groupie
Groupie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Atuin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 15.Dec.2025 at 21:50
Kot vsako leto se upiram kriterijem, ki jih postavlja rozica, ker so kriteriji malo zamazani (ker zivim v angliji in ker je drazje potovati iz Londona v Manchester kot potovati v tujino LOL) Ce citiram teto grafin pred mano, se oprasicujem Tongue

Letos videl:

7.3. Campaign for Musical Destruction ( Napalm Death, Full of Hell, Crowbar)
19.3. John Cooper Clarke 
22.3. Dopethrone 
12.4. Behemoth/Rotting Christ/Satyricon 
13.4. Concrete Winds 
3.5. Incineration (Blood Incantation, Batushka, Spectral Wound, Triptykon, Decapitated, Crytopsy)
31.5/1.6. Fortress (The Great Old Ones, RUIM, 1349, Moonlight Sorcery, Ulcerate, Forteresse, Agalloch, Devastator, Akhlys)
1.7. King Diamond
1.8. Midnight 
11.10. Testament, Obituary, Destruction
18.10. Bongripper
19.10. YOB
25.10 Senser
8/9.11. Damnation Festival (Perturbator, Corrosion of Conformity, High on Fire, Primordial, Pig Destroyer, Anaal Nathrakh,The Haunted, Napalm Death, Brodequin, Wormrot, Raging Speedhorn, Hellripper, Mantar, Warning) 
19.11. Brand New
12.12. The Vivettes

Svetle tocke leta, iz metal sveta, Crowbar, Ulcerate, Akhlys. King Diamond, Obituary, YOB, Pig Destroyer, Brodequin, Mantar in Warning. In prijetno presenecenje, Devastator.

Razocarjanje so bili Midnight, ki sem jih videl petic in vsakic, ko so igrali v Angliji. How the mighty have fallen... Naslednje leto zgleda supportajo VOIVOD. Upam, da to ne pomeni "falling from grace", ker so do zdaj vedno igrali headliner koncert v New Cross Inn... 

Izven metal sveta, John Cooper Clarke, Senser, Brand New in zadnji petek The Vivettes, sami superlativi. Senser, half Slayer, half hip hop. Nastrojeni, fenomenalni glasbeniki in mja, politicni (toplo priporocam album How to do Battle). Potem pa Brand New...so, khm, "emo", ampak se, oprostite izrazu, poscijejo na marsikateri metal band. Sploh komadi iz plate The Devil and God are Raging Inside Me (Samo poslusajte uvodni komad Sowing Season....) John Cooper Clarke je pa itak legenda in sem neizmerno hvalezen, da sem ga ujel preden se sreca z svetim Petrom. The Vivettes so pa band kolega, garage punk z jezno francozinjo na bobnih in vokalu, z zadnjim komadom ki je priredba Edith Piaf. Niaf said LOL

Nekaj kar ne vem kam cisto umestit, Perturbator, so igrali doma ne dolgo nazaj, pa nisem zasledil nobenega odziva, ampak res coln zibajoce. 

Komentarji na koncertno sceno itd... najlazje po alinejah...
- Ja, cene so sle gor abnormalno. 50+ funtov na festival, saj 10 na koncert. 
- Kot sem ze prejsnja leta jamral, "festivali" so unicl koncertno sceno, kar se vidi v moji udelezbi. Koncertov enostavno ni vec.
- Festivali kot so Fortress postajajo vedno bolj...uh...kako naj se izrazim...woke? Ironicno je, da je publika letos bila skoraj kontra bandom. res neverjetno, da igrajo bandi ala Akhlys in Forteresse, udelezenci pa kricijo kako "inclusive" je festival bil. Ne vem ali to pove vec o bandih ali publiki.... Ampak, ja...instagram kultura, prazno, plehko, kar je trenutno "the hot band".... 
- Brexit.... Delno zasluzen za drugo alinejo. Bandom se enostavno ne splaca vec turat po UK. Dnevno spremljam Paranoid, objave turnej, ta in ta band najavil evropsko turnejo, eeee... Evropsko. Jebes Anglijo. Ampak to je bol moj problem kot vas LOL

Da zakljucim, Warning. Naj koncert leta. In polopoklip, iskreno hvala za ta band, dalnjega leta 2006.
Real pain defines what you forgot through your wasted life based on mortal morals. Pain reveals the real existence, it leads to understanding: If you seek life, then prepare for death.
Back to Top
Poli View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Poli Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16.Dec.2025 at 08:06

Ok, nekdo se je spomnil na Ulcerate! Smile Clap

Anything is possible     dec d uej

Be The Change You Want To See
Back to Top
Speadge View Drop Down
Senior Member
Senior Member

dežurni aktivist

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Speadge Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16.Dec.2025 at 08:38
Domač band doma: Siderean na Tolminatorju so bili sila zanimiva izkušnja. Ne samo glasbeno, tako prav doživetje. Zadaj skaterji na rampi. Še bolj zadaj performans mažoretke z ognjem. Vse naokoli v krogu posejan folk. In grom iz zvočnikov. Res takšen kaotičen, močan vtis.
Sicer pa Kamra in Malorshiga v Cukrarni pred tedni.

Tuj band doma: Downfall Of Gaia aprila v Gromki. Po mojem. Dark Tranquillity so bili kul. Pa najbrž so mi malo manjkali.

Festival doma: Mislim, da razen na Tolminatorju letos zame ni bilo drugega festivala. Od "tradicionalnih" pogrešam Črno Šagro. 

Najboljši koncerti skupin ki nimajo z metalom niti najmanjše veze: God Is an Astronaut vedno pašejo. Na Petrubator pred dnevi sem se imel res fajn.

Komentar na koncertno dogajanje v 2025/vase dozivljanje koncertov v 2025 na splosno:

Cena koncertov je šla v višave. Pa s tem ne mislim "priznanih" bandov, ampak tudi pri najbolj obskurnem klubskem undergroundu komot prideš na 25-30 eur, kaj šele če ima band neko ime. 
Glih gledam Bolzer karta v predprodaji 32 eur + merchant fee. Kakor je band samo rahlo bolj znan, smo pa že na 50–60 eur, kar pa ni več hec, ko na mesec vidiš pet ali več koncertov. Pa ni mišljeno kot jamranje (ja, vem, da se vse draži ...), itak ne spremeni nič kaj dosti, samo omenim.
Po drugi strani pa, kot je Rožica omenil, ogromen kontrast med bandi primerljivega statusa, napr. pred tedni Afsky (DK) + Myrdal (DE) 25 eur in zadnjo noč (še vedno sem malo zliman ...) Sunken (DK) + OvO (IT) + Ultima Necat (DE) 10 eur - kaj se je tu zgodilo?

Druga stvar, ki jo opažam, ko gledam zdajle za nazaj, letos s kakšno redko izjemo skorajda nisem videl banda, ki se ne bi v sorazmeroma kratkem času ponavljal. Dvakrat, trikrat... Sicer kul bandi tipa Afsky, Spectral Wound, Wolfheart, Psychonaut4 ... ki postajajo že kar nekakšni abonenti v naših krajih. 
Veliko koncertov v teh mesecih, ampak ne prav veliko novega. Ampak okej, vseeno grem še vedno rad koncert.
P l a c e h o l d e r
Back to Top
Crnobog View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Crnobog Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16.Dec.2025 at 10:31
Men so bli pa Obituary v Grazu.
Back to Top
Destroyer View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Destroyer Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 16.Dec.2025 at 21:14
Meni pa Bad Omens v Nürnbergu!
Leave No Cross Unturned
Back to Top
Buco View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Buco Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 18.Dec.2025 at 09:31
Let's see...

1. Eruption - kočno sm za en komad svoj bend gledu, kul je blo :D
2. Crutches
3. Catharsis - Zagreb
4. Festival / doma - pretty sure da sem letos spustil vse festivale, tako doma, kot v tujini.
5. Festival / tujina 
6. The Sisters of Mercy - Pula
7.  Na koncertih sem aktiven v več vlogah - obiskovalec, nastopajoči, organizator. Zadnja leta je res malo morje eventov, slab obisk na manjših/underground/lokalnih zadevah je tako logična posledica. In ta trend opažam povsod, sem bil na kar nekaj bizarno underground zadevah v tujini in je bila slika podobna. V Tokyu sem bil v praktično prazni dvorani, na primer. Prav tako pretekli teden v Edinburghu, res se nas ni veliko nabralo. Pod črto bi tako rekel, da glede na velikost populacije, pri nas slika sploh ni tako slaba, kot bi lahko bila.
Back to Top
Dejan View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Dejan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 31.Dec.2025 at 21:47
1. Domač band / doma: https://paranoid.si/reportaze/kamra-malorshiga
2. Tuj band / doma: Myrdal https://paranoid.si/reportaze/afsky-myrdal in https://paranoid.si/reportaze/mrtvaski-ples-iii-darvaza-kringa-myrdal-solfar
3. Tuj band / tujina: Anaal Nathrakh https://paranoid.si/reportaze/vienna-metal-meeting-2025
4. Festival / doma: Oratorij https://www.paranoid.si/reportaze/pr-strznkarju-oratorij-ii
5. Festival / tujina: Kaltenbach
6. Najboljši koncerti skupin, ki nimajo z metalom niti najmanjše veze: Me And That Man (no, malo veze ima zaradi pevca, glasbeno pa ne) https://paranoid.si/reportaze/tolminator-metal-fest-2025-2-dan
8. kaksen komentar na koncertno dogajanje v 2025/vase dozivljanje koncertov v 2025 na splosno: koncertna izbira je iz leta v leta bolj pestra in tudi pri nas se ustavi veliko/dosti (preveč zagotovo ne, hehe) bandov, ki so vredni ogleda. tepe me pomanjkanje časa in energije ter visoke cene (vstopnic in mercha).
Back to Top
Gašper Fatur View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gašper Fatur Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05.Jan.2026 at 01:00
Dobra tema (pogledal še nekaj Naj koncerti tem za prejšnja leta, za osvežitev spomina). Moji naj koncerti leta 2025:

1. Domač band / doma: Pomaranča (odlično in preglasno, na žalost zadnjič)
2. Tuj band / doma: Riot (odličen in zelo unikaten koncert)
3. Tuj band / tujina: Helloween, Slovaška (enostavno top koncert)
4. Festival / doma: Hm, al nisem bil lani na nobenem festivalu pri nas, al se pa ne morem spomnit...
5. Festival / tujina: Luppolo in Rock, Italija (Running Wild in še neki bendov, s Porkotom sva pila in roštiljala sredi parkinga hehe)
6. Najboljši koncerti skupin ki nimajo z metalom niti najmanjše veze: /
8. kaksen komentar na koncertno dogajanje v 2025/vase dozivljanje koncertov v 2025 na splosno: Kar dosti dobrih kocnertov lani, podobno kot predlani - in kaže da bo tudi letos tako.
FUCK THE WORLD
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.109 seconds.