Paranoid Metal Webzine Homepage
Forum Home Forum Home > Paranoid > Metal Club
  New Posts New Posts RSS Feed - kje je rokenrol? mešani občutki na koncertih...
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

kje je rokenrol? mešani občutki na koncertih...

Post Reply Post Reply Page  <123
Author
Senior Member
Senior Member

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (1) Thanks(1)   Quote Mitja M.J. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04.Nov.2025 at 19:51
Tudi pri meni je ta trend prvih vrst upadel... že pred leti. Na zadnje v Zagrebu na Megadeth/Slayer večeru.

Nekako bolj doživljam, vpijam nastop če samo gledam, kimam v ritmu, po končanem komadu zavpijem oz. le ploskam. Tako kot bi bil v umetnostni galeriji, se postavil pred sliko in jo užival/absorbiral.
MacGyver je zakon!
Back to Top
Mosquito View Drop Down
Newbie
Newbie

Status: Online
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mosquito Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 05.Nov.2025 at 11:07
Originally posted by frogstomp frogstomp wrote:

. 
Ko je na WASP po tem ko so glasbeniki zapustili oder prvič zevala minuta tišine kot da bi bili na pogrebu je blo pa malo morbidno no. Ubistvu v tisti tišini bi si kot band lahko mislu "well.. we have 5 more songs, but, it's quiet, I guess they all left already."

Meni gre pa to kar mal na živce. Zanč sva bla z bratom na enem koncertu in je bila tudi tišina pa sem si mislil, da itak vsi vemo, da bojo nazaj, al se kej dermo al pa ne. Pa tudi če ne bi prišli nazaj, no love lost. No, so prišli, čeprav ni bilo velkega šundra... Smile
Back to Top
Garv View Drop Down
Newbie
Newbie

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Garv Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06.Nov.2025 at 01:46
Glede vzdušja na W.A.S.P. bom v svojo obrambo povedal da sem bil zjutraj na šihtu, 
6.00 do 14.00, potem vožnja domov, tuš, kosilo, naredil nekaj okoli bajte, kava in se zrihtal za pot v LJ, postanek na pumpi za energy drink in šus na autobahn...
Kdor se vozi na relaciji CE - LJ ve da je ta odsek kao avtoceste brutalen, skoz neka kvazi dela, slabo vreme, gužva, pridem v LJ, parkiram pri Žalah, peške do Media Parka, spijem 2 pira, čekiram folk, in v glavi mam nonstop tist STOP sign, zjutraj maš šiht ob 6.00.
Podzavestno sem čekiral uro kdaj bo špil da mi bo zlaufalo pridit pravcajt domov da se za silo naspim in grem na šiht....
Itak sem potem po koncu W.A.S.P. še moral it pogledat v kadilnico če je kdo poznan tam, domov sem prišel ob cca 11.30., pol sem moral spit par pirov da sem lahk zaspal...
V glavnem, če bi se ga nažgal in šel v moshpit, potem ne bi bil zmožen zjutraj iti na šiht.
Ja, staramo se... Ko je Blackie prišel na oder sem se zjokal, podobno kot pri Judas Priest, enostavno ne morem kontrolirat čustev ko vidim idole svoje mladosti kako se kljub starosti še vedno razdajajo za fane, to je true metal.
In ja, kot je povedal nekdo pred mano, glasbo poskušam gledati kot artwork, več odnesem s koncerta če dejansko gledam in poslušam izvajalce, kot pa da noro headbangam in grem v moshpit da se razmetavam. 
Looking and listening, listening and looking...

I follow from a distance, I follow from afar
Back to Top
Kilroy View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Kilroy Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06.Nov.2025 at 11:00
Originally posted by Garv Garv wrote:

Ja, staramo se... Ko je Blackie prišel na oder sem se zjokal, podobno kot pri Judas Priest, enostavno ne morem kontrolirat čustev ko vidim idole svoje mladosti kako se kljub starosti še vedno razdajajo za fane, to je true metal.
In ja, kot je povedal nekdo pred mano, glasbo poskušam gledati kot artwork, več odnesem s koncerta če dejansko gledam in poslušam izvajalce, kot pa da noro headbangam in grem v moshpit da se razmetavam. 
Looking and listening, listening and looking...

Podobno. Blackie bo pa moje solze videl takrat, ko bo zažagal na odru skupaj s Chrisom Holmesom.

Edited by Kilroy - 07.Nov.2025 at 08:57
The music was a soundtrack to the curiosity of youth, and it is a soundtrack to the experience of age.
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06.Nov.2025 at 11:14
Nič narobe s tem in v vseh pogledih čisto razumljivo. 
Kar je meni moreče je to čudno neizpolnjeno pričakovanje, ki ostane v zraku. Band nastopi rutinsko rokenrolovsko energično in upa, da se energija naleze na publiko. V repertoarju imajo ufurani bandi namenske pavze, kjer se nekako pričakuje kakšen singalong, tale "bis" moment in podobno.

Če mal pomanjšamo zadevo na manjšo kamrico z lokalnim thrash bandom je to še očitnejše... Band tam od publike zataknjene za šesto ploščico pričakuje moshpit ponavadi, starajoči se populaciji pa to ne sede. Ker mori, boli, piri letijo iz rok...

Iskreno ne bi imel čisto nič proti, če bi si to diskepanco javno priznali in rekli.. ok... tako mi na odru kot vi pod odrom nismo več mladi, a lahko za trenutek pozabimo show in damo priložnost glasbi, sej kle smo sklepčni, da je to primarno stvar po katero hodimo...

in pač nabašemo v dvorano klopi in imamo sedeči koncert.
Back to Top
Mitja M.J. View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mitja M.J. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06.Nov.2025 at 12:54
ja, sam pol morajo znižat volume, ker če ne, se ne bomo mogli pogovarjat Smile 🤫
MacGyver je zakon!
Back to Top
Kilroy View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Kilroy Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 14.Nov.2025 at 09:38
Še bojo koncerti. Prmejdun da ja. Tko pravi najnovejša raziskava.
The music was a soundtrack to the curiosity of youth, and it is a soundtrack to the experience of age.
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  <123

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.141 seconds.