Paranoid Metal Webzine Homepage
Forum Home Forum Home > Koncerti > Domači koncerti
  New Posts New Posts RSS Feed - 2024/5/3 Hate, Keep of Kalessin @ Kranj
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

2024/5/3 Hate, Keep of Kalessin @ Kranj

Post Reply Post Reply
Author
Senior Member
Senior Member

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote devlin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: 2024/5/3 Hate, Keep of Kalessin @ Kranj
    Posted: 12.Feb.2024 at 11:23
V Slovenijo se vrača norveška black metal estrada Keep of Kalessin, ki nam bo tokrat na kranjskem Trejnu skupaj s Poljaki Hate servirala pravo dozo black in death metala! Keep of Kalessin že itak vsi poznamo: so norveški »tehnični« black metalci, ki še najbolj slovijo po svojem nastopu na Evroviziji, izdali pa so kar nekaj epskih albumov, ki so prave black metal klasike zgodnjih dvatisočih let. Iz enakega obdobja izhaja Hate, blackened death metal band, za katerega so značilni hitri blast beati in hudobne melodije. Poljaki so sicer že stari znanci slovenskih odrov in marsikdo lahko potrdi, da se med njihovim nastopom lahko odprejo sama vrata v pekel. Skratka – zeblo nas ne bo. Koncert bodo odprli domači black metal anonimneži - Kamra. Videli smo jih v prestolnici in prgišču drugih domačih krajev, avgusta so se prvič podali v tujino in nastopili na belgijskih ter nizozemskih, oktobra na nemških in čeških tleh. Kamrin potencial so prepoznali pri kultni italijanski založbi Avantgarde, ki jih je predlani vzela pod svoje okrilje, in na Desadovnjaku Radia Študent, kjer je bil njihov dolgometražni prvenec razglašen za album leta 2022, s čimer so postali eni vidnejših akterjev na domači black metal sceni.
-
KEEP OF KALESSIN
https://www.facebook.com/keepofkalessin
https://www.youtube.com/watch?v=ylQdpv8Ua1M
Vstopnice:
- predprodaja: 20 eur (subart.si)
- na dan koncerta: 25 eur

Edited by Dejan - 06.May.2024 at 12:52
Back to Top
Poli View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Poli Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12.Feb.2024 at 15:18

O, lej! Evrovizijski metalčki prihajajo. Big smile Škoda, da me več ne zanimajo, ampak prve tri plate so še vedno šus, in EP za Armado. Na severnjake mislim. A imajo kaj nove robe?

Anything is possible     dec d uej

Be The Change You Want To See
Back to Top
devlin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote devlin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12.Feb.2024 at 16:27
Saj Lordije sem šel tudi gledat takoj po zmagi v Cerknico, pa so naredili dober žur. Ampak ja, zanimajo me bolj Hate, ki se sicer tudi redno ustavljajo pri nas in so posplošeno rečeno en tak cheap knock off Behemoth, pa dobro, glavno da se ga žura in ropoče. Beer

Keepom tudi sam ne sledim več že dolgo časa, ampak jim bom dal šanso da vidim če me bodo potegnili.

Edited by devlin - 12.Feb.2024 at 16:28
The Optimistic Cynic: Remaining completely oblivious to the tragedy of existence.
Back to Top
dole View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote dole Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29.Apr.2024 at 16:10
Že ta petek Party
Back to Top
Dejan View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Dejan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30.Apr.2024 at 08:50
Če bo setlista podobno kot lani enkrat na Norveškem, potem bo kr fajn:

Dragon Iconography
Hellride
Dark Divinity
Crown of the Kings
Introspection
Through Times of War
Katharsis
Dark as Moonless Night
The Wealth of Darkness
Come Damnation
Ascendant

Bi lahko še bil kak star komad več in kak novejši manj, a je vseeno kr fajn uravnotežena setlista glede na dolgi staž banda.
Back to Top
Dejan View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Dejan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03.May.2024 at 08:43
Časovnica:

20.00 vrata
20.30 Kamra
21.30 Keep of Kalessin
22.30 Hate
Back to Top
dole View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote dole Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03.May.2024 at 11:24
Lahko bi igral vsaj Into the Fire, no mogoče ga bojo, let's find out

Edited by dole - 03.May.2024 at 11:25
Back to Top
Dejan View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Dejan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 03.May.2024 at 14:33
Originally posted by dole dole wrote:

Lahko bi igral vsaj Into the Fire, no mogoče ga bojo, let's find out

komot se podpišem pod tvoj predlog/željo.
Back to Top
devlin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote devlin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04.May.2024 at 00:49
Dammit, napisal sem že skoraj cel raport, pa ga nekako v sekundi uspel zbrisat. Probajmo še enkrat.
Vožnja skozi Ljubljano, po avtocesti do Kranja je bila kljub kislemu vremenu uživancija, saj večina ljudi še uživa v dopustih ali pa so stali na primorki, kjer je spet počilo. Prazna cesta in nasmejana usta. Tako sem upadel v gorenjsko metropolo precej bolj zgodaj kot sem mislil in optimistično šel preverit, če že spuščajo v traina. Ne. Kolega je poklical iz oštarije čez cesto, ki sem jo do sedaj vedno le z zanimanjem opazoval, tako da sem zavil noter in bil presenečen nad ponudbo pira, ki ga je že užival tudi kar konkreten ograbek metalcev.

Med legendarnimi anomalijami je bilo fajn spet videti Puzavnarja in Hribolazca (Sajmun) ter folk s katerim sem hengal še kot mulo. 

Nikoli -s častnimi izjemami- nisem bil kaj prida blekič, tako da sem Kamro po par komadih izpustil. Ni bila moja šalca krvi, sori fantje, osebni okus pač. Kar malo zaskrbljen sem spremljal vibriranje konstrukcije od šundra notri. Sledi kolaps žlebovja in morda bajte enkrat v prihodnosti?

Keepe sem prvič in do danes zadnjič gledal ko so bili predskupina Fetusom v Šiški. Takrat sem nastop spremljal bolj v hnjuh fljeh odnosu... Tokrat so se mi precej bolj prikupili. Nov vokalist, ki je doprinesel tudi še eno dodatno kitaro sede v band kot ata na mamo, z zanimivimi dueli in solažami. Pevec je povezoval program in požel nekaj smeha ko je pozabil, da so bili v Sloveniji lani. Zvok je bil praktično popoln, zame ravno prav naglas in inštrumenti in vokali razločni. Hvala band, hvala tonc. 
Zdaj se bom z novimi stvaritvami tega banda sigurno še seznanjal. 
Ker je moj aparat potato kvaliteta fotke niso bogvekaj, sem pa stisnil samo tri in se prepustil glasbi.

Edited by devlin - 04.May.2024 at 00:55
The Optimistic Cynic: Remaining completely oblivious to the tragedy of existence.
Back to Top
devlin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote devlin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04.May.2024 at 00:55
Bogve zakaj mi ne rata nadaljevati, zato naprej v postu nr. 2. Računalniški debil ostaja comp debil.

Budget Behemoth oziroma Hate so po prej omenjenih kopirali tudi to, da so štimungo odra skrivali za zaveso. Ampak ko je vsekalo je vsekalo fajn. Gledal sem jih že vsaj v tretje, pred tem tik pred koronsko depresijo na Štuku (mrbit sem takrat tudi sam malo izpadel iz filinga, ker sem letel gor v vedenju, da se koncerti za nedoločen čas poslavljajo in hotel ujeti zadnjo dozo, ne ravno iz nekega prevelikega gušta), ampak so tokrat pustili najboljši vtis. Povezovanja praktično ni bilo, samo prehodi iz komada v komad, ker furajo misantropijo. Hate pač. Svaka jim čast, da so na mali oder traina spravili tudi nekaj ognja. 
Škoda sicer, da ni bilo folka več. Jaz sem se imel fino fajn in komaj čakam na uradni raport in setliste bandov plox. Ker njihov prvi komad je bil nekaj mogočnega in prevzemajočega in bo romal direkt na playlisto, če ugotovim naslov, ker ga nisem prepoznal.
Vse je bolje, kot čepet v petek doma, še najbolje pa je na Hate. Tisti ki ste manjkal se pejte solit Big smileAngry

Edited by devlin - 04.May.2024 at 05:21
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04.May.2024 at 08:42
Luštn report :) Neke gužve res ni vidt. KoK sm bil zelo fen Armade, pol sem jih pa praktično pozabil. 
So mi pa sumljiva ta opažanja glede prostora. Ok, bajta je lesena, ampak nimam kkšne bojazni, da bi kj razpadlo, pa vibrira kr pogosto. Zvok je pa tud supr večino časa ja.
Back to Top
devlin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote devlin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04.May.2024 at 09:14
Mah, opažam da odkar manj pišem delam butaste napake kot npr. to da ponavljam besede preveč na kupu, v tem primeru uživanje Stern Smile. Včas tega nisem počel je pa res da sem naklepal zadevo takoj in v jutranjih urah človeku razmišljanje ni ravno prijetno.

Tist o rušenju bajte je bil đouk, ampak vibriranje žlebovja je bilo res videti kar malo zaskrbljujoče.

Weedmo na Vader?

Edited by devlin - 04.May.2024 at 09:47
Back to Top
Dejan View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Dejan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04.May.2024 at 11:26
Originally posted by devlin devlin wrote:

Jaz sem se imel fino fajn in komaj čakam na uradni raport in setliste bandov plox. Ker njihov prvi komad je bil nekaj mogočnega in prevzemajočega in bo romal direkt na playlisto, če ugotovim naslov, ker ga nisem prepoznal.

Sovereign Sanctity.
Sicer pa ... imam vse setliste, a boš na preostanek moral počakati do objave reporta. da ti malo lušte naredim... Wink
Back to Top
devlin View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote devlin Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 04.May.2024 at 15:48
Mnogo hvala Thumbs UpHugBeer

Zej pa samo še na yubitubi to mp3.... I'm such a pirate arrrrr.
Back to Top
Dejan View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Dejan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06.May.2024 at 12:51
Back to Top
Dejan View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Dejan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.May.2024 at 08:34
Back to Top
frogstomp View Drop Down
Senior Member
Senior Member

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote frogstomp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.May.2024 at 08:41
Svaka Dejan, res si mašina reportanja.. dolžine tekstov, frekvenca objavljanja, detaljnost pri navedbi pesmi etc.
Back to Top
Dejan View Drop Down
Admin Group
Admin Group

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Dejan Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07.May.2024 at 09:28
Originally posted by frogstomp frogstomp wrote:

Svaka Dejan, res si mašina reportanja.. dolžine tekstov, frekvenca objavljanja, detaljnost pri navedbi pesmi etc.

Hvala! Thumbs Up
Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.08
Copyright ©2001-2026 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.125 seconds.